♨️ تناقض آمارهای سازمان بهداشت جهانی و نظام پزشکی پیرامون سرانه پزشک
🔹 تا پیش از نشستن دکتر عیناللهی بر صندلی وزارت بهداشت، آمارهایی از سرانه پزشک در ایران منتشر میشد که نشان میداد که به ازای هر ۱۰ هزار نفر حدود ۱۱.۷ پزشک در ایران وجود دارد که این آمار تفاوت فاحشی سرانه پزشک ایران در نسبت به سرانه کشورهای منطقه و کشورهای پیشرو را نشان میداد.
🔸 در این میان مسئولان جدید وزارت بهداشت ضمن اذعان به ضرورت افزایش پزشک، سرانه پزشک ایران را با استناد به سازمان بهداشت جهانی، ۱۶ اعلام کردند.
🔹 در همین زمینه ابوالفضل باقریفرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: «گزارشی در سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت برای سال ۲۰۱۸ آمده است که در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۵.۹ پزشک وجود دارد».
🔸 بررسی آمار سرانه پزشک ایران که در سایت سازمان بهداشت جهانی منتشر شده، تناقضهای عجیبی را نشان میدهد. طبق جدولی که از سایت سازمان بهداشت جهانی استخراج شده، سرانه پزشک ایران در حد فاصل سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ از حدود ۱۱.۲ به ۱۵.۸ رسیده است؛ یعنی در ۱ سال سرانه پزشک ایران نزدیک به ۴.۵ درصد افزایش داشته است!
🔹 طبق آمار سایت بهداشت جهانی باید در مدت تنها یک سال حدود ۴۵ هزار پزشک از دانشگاههای کشور فارغالتحصیل شده باشند. این در حالی است که بر اساس دفترچه کنکور سراسری در سال مذکور تنها حدود ۴۵۰۰ نفر در آزمون پذیرفته شدند که تفاوت فاحشی با یکدیگر دارند.
🔸 این آمار توسط خود کشورها به این نهاد بین المللی اعلام میشود و در ایران هم آمار سال ۲۰۱۸ توسط وزارت بهداشت و مبتنی بر آمارهای سازمان نظام پزشکی به سازمان بهداشت جهانی اعلام شده است. استفاده وزارت بهداشت از آمارهای سازمان نظام پزشکی در اعلام سرانه پزشک کشور در حالی است که آمار پزشکان فوت شده، مشغول به فعالیت غیر پزشکی و بازنشسته از آمار کل کم نشدهاند.
🔹 باقریفرد در این خصوص اذعان داشت: تعدادی که سازمان نظام پزشکی اعلام کرده ۱۴۵ هزار نفر است اما ما تصور میکنیم در بهترین حالت شاید ۱۱۰ هزار پزشک داشته باشیم.
🔸 به حساب آوردن پزشکان فوتشده نه یک استثنا که یک رویه در نظام پزشکی است. دکتر علیاصغر خدادوست یکی از این پزشکان متخصص است که در سال ۱۳۹۶ درگذشته است اما سازمان نظام پزشکی هنوز وی را در آمار تعداد پزشکان کشور محاسبه میکند.
💡 در حالی وزارت بهداشت در مواجهه با معضل کمبود پزشک در کشور به آمارهای سازمان بهداشت جهانی و سازمان نظام پزشکی استناد میکند که تناقضات و خطاهای این آمارها در گزارش حال حاضر به خوبی مورد توجه قرار گرفت و غیر قابل استناد بودن آنها نشان داده شد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ رئیسجمهور «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» را برای اجرا ابلاغ کرد
🔹️ آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، دوشنبه ۲۴ آبان در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» مصوب مجلس شورای اسلامی را برای اجرا به وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور ابلاغ کرد.
🔸️ این قانون در جلسه مورخ بیست و چهارم مهرماه ۱۴۰۰ کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی تصویب و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت ۷ سال، به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ نامه دکتر مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به حجتالاسلام رئیسی برای جلوگیری از افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی
🔹 این نامه در شرایطی نوشته شده است که مطابق نظرات کارشناسی، کشور با مشکل کمبود پزشک مواجه است و با پیری جمعیت در ۱۵ سال آینده نیاز به خدمات پزشکی ۱۰ برابر خواهد شد.
#نظام_سلامت
#بحران_کمبود_پزشک
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
16.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
واکسن فخرا با هدف دفاعی در مقابل واکسن فایزر، اسپوتنیک، آسترازنکا، سینوفارم و ... تولید شد تا در صورتی که ضرورت به تزریق واکسن کرونا حتمی تلقی شود، ملت ایران از جنبه دریافت واکسنهای وارداتی و مشکوک مورد خسارت مالی و جانی قرار نگیرند.
در حقیقت واکسن فخرا واکسنی کاملا ایرانی و بومی است که خط تولید کارخانه، مواد اولیه، سویه ویروس جداشده و دانش فنی ساخت آن توسط متخصصان دفاع ملی برای ایران اسلامی تولید شد و مصداق حقیقی واکسن ایرانی است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam
♨️ توییت حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل نود در پاسخ به نامه دکتر مرندی
🔹 آقای دکتر مرندی
رئيس محترم فرهنگستان علوم پزشکی
حضرتعالی که مباشرتا در جریان بحران جمعیت ناشی از سیاستهای نادرست جمعیتی هستید، باید پیشتاز جبران عوارض آن باشید، نه اینکه مانع پیشقدمی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تامین پزشک مورد نیاز جمعیت پیر آینده شوید.
#بحران_مرندی
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
♨️ عوارض سزارین برای بانوان تمامی ندارد
🔹️ طبق آمار سازمان بهداشت جهانى در ٢٠١٩ ميزان سزارين كه درحالت معمول بايد حدود ١٥٪ باشد در بسياری از كشورها ازجمله كشور ما افزايش يافته و به حدود ٥٠٪ نيز رسیده است كه باعث ايجاد عوارض و مشكلات متعددی میشود.
🔸️ ايسموسل يا نيش محل سزارين یکی از این عوارض است که به ايجاد يک مخزن كيسهمانند در ايسموس ديواره قدامی رحم در محل برش جراحی سزارين گفته میشود كه عبارت از ايجاد شكاف يا نقص آناتوميک ميومتر يا عضله رحم در محل سزارين میباشد كه در اثر ترميم ناقص اين ناحيه به علت كاهش خونرسانى و كاهش ضخامت عضله رحم ايجاد میشود.
🔹️ درمطالعات مختلف، ايسموسل در حدود ٥٠-٧٠٪ زنانی كه سابقه سزارين داشتند ديده شده است. بيماران دارای ايسموسل اكثرا بدون علامت هستند و علائم در ٣٠٪ موارد ديده میشود كه شامل لكهبينی بعد از قاعدگى، دردهاى لگنى، نازايى ثانويه، حاملگى خارج رحمى درمحل اسكار، اختلال عملكرد مثانه، شكست درمانی در موارد IVF و انتقال جنين، و افزايش احتمال سقط جنين بعد از انتقال میباشد.
🔸️ عوارض درحاملگیهاى بعدى شامل سقط در ماههاى اول، حاملگى در محل اسكار سزارين، پارگى رحم، چسبندگى جفت، زايمان زودرس و تولد جنين نارس و آبسه محل عمل میباشد.
🔹️ به دليل نقص عضلانى درمحل ايسموسل و اختلال انقباض عضلانى دراين ناحيه، خون قاعدگى در اين كيسه گير مىافتد و باعث لكهبينى بعد از قاعدگى میشود.
🔸️ ازطرفی انقباضات غيرطبيعى رحمى براى خارج كردن خون باقيمانده باعث ايجاد انواع دردهاى لگنى مثل درد زمان قاعدگى يا هنگام آميزش، درد بالاى استخوان عانه يا دردهاى مزمن لگنى میشود.
🔹️ نازايى ثانويه از ديگر عوارض ايسموسل میباشد. در يک متاآناليز بزرگ كه در سال ٢٠١٨ در استراليا انجام گرفت بررسى گسترده اطلاعات ٢٩ ميليون خانم صورت گرفت و يک كاهش معنادارى درميزان بارورى خانمهايی كه سزارين قبلی داشتند نسبت به كسانی كه زايمان واژينال طبيعى داشتند ديده شد.
🔸️ يک مطالعه ديگر، حدود ٤٥٪ اثرمنفى ایسموسل بر كاشت جنين و کمتر بودن ميزان موفقيت IVF را در كسانی كه سابقه سزارين دارند نشان داد.
🔹️ بررسیها نشان داده كه جمع شدن مايع يا خون، كاشت جنين را با اختلال مواجه میكند. مكانيسمهای متعددى در اين رابطه دخيلند از جمله تجزيه هموگلوبين درحفره رحم و آزاد شدن آهن كه امبريوتوكسيك(سمى) است، تغيير ميكروبيوم رحم، كنده شدن و شسته شدن جنين، اختلال حركت اسپرم، ايجاد التهاب رحم و تغيير الگوى انقباضى رحم
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ جایگاه متخصصین رشتههای بهداشت کجاست؟!
🔹 متأسفانه مدت طولانی است که عرصه مدیریت سلامت جولانگاه پزشکان به ویژه پزشکان متخصص شده است. یکی از علتهای اصلی تعارض منافع در حوزه سلامت نیز به همین مسئله مرتبط است.
🔸 برای مثال علیرغم آمارهای واضح از کمبود پزشک در کشور و شواهد غیرقابل انکار از عدم دسترسی مردم مناطق محروم به خدمات درمانی، شاهد مخالفت عدّه کثیری از نمایندگان کمیسیون بهداشت مجلس یا پزشکان مدیر در عرصه بهداشت، با افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی هستیم.
🔹 واضح است برای اصلاح نظام سلامت و رفع تعارض منافع مخصوصاً در حیطه رفع انحصار، نهتنها لازم است متخصصین در مناصب مربوط به خود فعالیت کنند، که حتی برای جلوگیری از ایجاد تعارض منافع نباید در جایگاه تصمیمگیری در موارد مرتبط با منافع خود قرار بگیرند.
🔸 شیوع کرونا نشان داد پیشگیری و ارتقای سلامت و توجه به شبکههای بهداشت شهری و روستایی بسیارمهم است و اگر اینسیستم نبود، اجرای موفق طرح غربالگری و بیماریابی فعال ممکن نبود.
🔹 اما توجه بسیار بیشتر به بخش درمان نسبت به بخش بهداشت و درمانمحوری، از مواردی است که با ورود پزشکان در حیطه مدیریت و سیاستگذاری ارجحیت پیدا کرده است.
🔸 هماکنون در نظام سلامت هزاران نیروی شاغل در حوزه بهداشت درحال فعالیت هستند که بار سنگینی از خدمترسانی را به خصوص در دوره پاندمی کرونا و واکسیناسیون، به دوش میکشند اما مدیران نظام سلامت ایران که از جنس کادر بهداشتی نیستند، توجهی که به کادر درمان، پزشکی و پرستاری میشود را به کادر بهداشت ندارند.
🔹 با وجود حضور اساتید و صدها متخصص رشتههای بهداشتی باقدمت در دانشگاهها و وزارت بهداشت، شواهد نشان میدهد میزان انتصاب این متخصصین تا امروز در دولت سیزدهم در سطح دانشگاهها و وزارت بهداشت تقریبا چیزی حدود صفر بوده است.
💡 اگرچه پزشکان دارای دانش فنی پزشکی هستند اما مدیریت نظامهای پیچیده بهداشت و سلامت، نیاز به متخصصین و مدیران از بدنه بهداشت، متخصصین سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، درکنار متخصصین بالینی دارد.
#یادداشت
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ توییت واحد سلامت مؤسسه مصاف درباره دکتر مرندی
🔹نظام سلامت کشور دیگر ظرفیت بحرانآفرینیهای امثال مرندی را ندارد، چرا که از یک طرف با اجرای سیاستهای #تحدید_نسل ، کشور با بحران پیری جمعیت مواجه شدهاست و از طرف دیگر با مانعتراشیهای ایشان برای افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی، بحران کمبود پزشک نیز تشدید خواهد شد.
#بحران_مرندی
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ممنوعیت سقط جنین در آمریکا
🔹️ طبق قانون سنای تگزاس SB8 یا قانون ضربان قلب(Heart beat) سقط جنین ۵ تا ۶ هفته بعد از آخرین نوبت قاعدگی فرد غیر قانونی است.
🔸️ در مواردی که فرد مورد تجاوز واقع شده یا جان مادر در خطر است، دو هفته بعد از عقب افتادن قاعدگی مجوز سقط صادر میشود یعنی قبل از این که فرد متوجه شود باردار است.
🔹️ طبق این قانون برای هر فردی که نقشی اعم از معرفی یا راهنمایی مرکزی جهت انجام سقط یا دخالتی مستقیم در آن داشته باشد پرونده قضایی تشکیل میشود و جایزه ۱۰ هزار دلاری برای هر فردیست که از یک سقط جلوگیری کند.
#سقط_جنین
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ درمان ناباروری در اردبیل با استفاده از روش لنفوسیتتراپی
🔸️ برای اولین بار استفاده از روش لنفوسیتتراپی جهت افزایش شانس بارداری در مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاد دانشگاهی استان اردبیل آغاز شد.
👤 فینا محمودی ارشادی، مدیر داخلی مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت:
🔸️ لنفوسیتتراپی یا Paternal leukocyte immunization بیشتر برای بیمارانی که به علت شباهت HLA پدری و مادری توانایی تولید Blocking Ab. و یا APCA را ندارند استفاده میشود و میزان موفقیت آن ۲۰ تا ۶۸ درصد است.
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ شهیندخت مولاوردی، از تقدیم اسناد طبقهبندی شدهی جمعیت به صندوق جمعیت سازمان ملل تا توییت دلسوزی برای فرزندآوری خانوادههای ایرانی
🔹️ با تصویب و تایید قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ۱۲ آبانماه سال جاری یکی از منتقدین جدی به مواد این قانون، شهیندخت مولاوردی معاون زنان سابق بود.
🔸️ ایشان در توییتهای خود قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را پولپاشی و بگیر و ببند خوانده است درحالی که این قانون سعی دارد با حمایت از خانوادهها در بخشهای گوناگون به ویژه اقتصادی، از دغدغههای مردم بکاهد و از طرفی با جلوگیری از افرادی که از سر سودجویی و تامین منافع خود جان مردم و امنیت جامعه را به خطر میاندازند سطح سلامت جامعه و توان جمعیتی کشور را افزایش دهد.
🔹️ خانم مولاوردی در حالی با نگاهی دلسوزانه در خصوص جمعیت و حمایت از خانوادههای ایرانی توییت زده است که چندی پیش به دو اتهام به دادگاه رفت که یکی از آنها " در اختیار قرار دادن اطلاعات و اسناد طبقهبندی شده با پوشش مسئولین نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور از طریق انعقاد قرارداد با صندوق جمعیت سازمان ملل متحد" بود و در همین خصوص نیز در دادگاه بدوی مجرم شناخته شده و به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ دعوت دکتر مرندی به برنامه "میز اقتصاد"
🔹️ دکتر مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، در نامهای به رئیسجمهور به یکی از برنامههای گذشته میز اقتصاد شبکه یک و موضوع آن، کمبود پزشک و افزایش ظرفیت پزشکی اشاره و با آن مخالفت کردند.
🔸️ میز اقتصاد که طی برنامههایی به این موضوع پرداخته بود و این مطالبه را بحق و راه حل بحران کمبود پزشک میداند، به دنبال دعوت از ایشان و شنیدن دلایلشان است تا دلایل و نظرات مخالفین این مطالبه نیز شنیده شود.
#نظام_سلامت
#بحران_کمبود_پزشک
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای درمان ناباروری در بودجه ۱۴۰۰
👤 محمد مهدی ناصحی، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت:
🔸️ این سازمان در سال ۹۹، بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان در این بخش هزینه کرده است. در قانون بودجه ۱۴۰۰ نیز ۷۰۰ میلیارد تومان برای پوشش درمان ناباروری و ۷۰۰ میلیارد تومان برای بیمه مادران باردار در نظر گرفته شده است. به طور مثال در روش درمانی آی وی اف، ۹۰ درصد هزینهها تا ۳ بار تحت پوشش قرار میگیرد.
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ حق عائلهمندی کارمندان تا ۷.۵ برابر میشود
👤 امیرحسین بانکیپور، رئیس کمیسیون مشترک طرح «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» گفت:
🔸️ در این طرح آمده است که «حق عائلهمندی کارمندان دولت هر سال نسبت به سال گذشته ۱.۵ برابر افزایش یابد و طی پنج سال ۷.۵ برابر شود».
🔹️ «احداث خوابگاههای تازه تأسیس و تجهیز خوابگاههای متأهلی در سراسر کشور» نیز در طرح مذکور آمده است تا دانشجویان بومی و غیربومی متأهل بتوانند از این امکانات استفاده کنند.
🔸️ در چند سال گذشته آنطور که باید و شاید آزمون استخدامی نداشتیم، اما امسال قرار است آزمون استخدامی برگزار شود که بسیاری از افراد به ویژه در دهه ۶۰ نمیتوانند در این آزمون شرکت کنند. در «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» آمده است «کسانی که متأهل هستند یا فرزند دارند به ازای تأهل و هر فرزند، یک سال به حداقل سن استخدام اضافه شود ضمن اینکه به ازای ازدواج و هر فرزند، دو درصد به جذب و استخدام آن فرد اضافه شود».
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ دبیر کارگروه "تدوین برنامه عمل وزارت بهداشت، در راستای مفاد قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده" منصوب شد
🔹 با حکمی از سوی دکتر کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر اکبری ساری به عنوان دبیر کارگروه "تدوین برنامه عمل وزارت بهداشت، در راستای مفاد قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده" منصوب شد.
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ همهچیز درباره طرح جوانی جمعیت
👤 حسین مروتی، عضو کمیته مطالعات جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو کارگروه جمعیت کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با فارس:
🔸️ تلقی من این است که قانون "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت"، یک گام بلند و موثر در جهت ایجاد سبک زندگی مطلوب است. فراتر از این، به نظرم قانون حمایت از خانواده میتواند اتمسفر فرهنگی جامعه را به نفع نهاد خانواده متحول کند.
🔹️متاسفانه حاکمیت در این سالها، مردم را نسبت به تشکیل خانواده و فرزندآوری ترسانده است و نظامات و ساختارها هم، این رویه را تایید و تثبیت کردهاند. اما در این قانون، چنین رویههایی تغییر اساسی خواهد داشت و ازدواج و فرزندآوری برای اقشار مختلف مردم تسهیل میشود.
🔸️ بنده در طول قریب به ده سالی که در موضوع جمعیت به کار فرهنگی، مطالعه و مطالبه پرداختهام، شاهد شیطنتها و سنگاندازیهای زیادی بودهام که میتوانم بگویم اوج آنها در مسیر تصویب همین قانون بوده که منجر به معطلی هشتساله آن در مجلس شده است. بلوایی که بر سر ساماندهی غربالگری صورت گرفت، گوشه کوچک و مرئی ماجرا بود که همان هم بخشهای جالب پنهانی داشت. مثلا یک آقازاده پزشک رفته بود در مرکز پژوهشهای مجلس و تهدید کرده بود که مواد مرتبط با غربالگری و سقط جنین را حذف کنید تا مابقی مواد را آزاد کنم و اجازه دهم که این طرح تصویب شود! خب، به کوری چشم آن آقازاده و به لطف خدا، این طرح به نفع مردم تصویب شد.
متن کامل گفتگو:
https://www.farsnews.ir/amp/14000811000647
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ توییت دکتر مروتی پژوهشگر حوزه جمعیت درباره دکتر مرندی
🔹 اینجانب به نوبه خود، از آقای مرندی نمیخواهم که بابت خلق #بحران_جمعیت عذرخواهی کند. اصلا هم لازم نیست که بخواهد جبران کند. همینکه مرحمت نموده، بیخیال موضوع جمعیت شود، از ایشان ممنون میشوم.
#بحران_مرندی
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ «بیمه درمان ناباروری» در پیچ و خم «شیوهنامه فنی»؛ وزارت بهداشت تعجیل کند!
👤 بهزاد خلیلی، جمعیتپژوه و کارشناس حوزه خانواده در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در ارتباط با موضوع پوششش بیمهای درمان ناباروری و چالشهای مربوط به آن، اظهار داشت:
🔸️ زمانی بنده از بُعد سلامت به ناباروری نگاه میکنم و باید مانند بیماریهای دیگر درمان شود. اما زمانی نگاهی غیر از این دارم و موضوع موضوع خانواده هست. تقریبا 3.5 زوج نابارور در کشور داریم و هفت میلیون نفر درگیر هستند و به ازای هر ۵ خانواده ایرانی ۱ خانواده نابارور است؛ یعنی به ازای یکسال اقدام نتیجه نگرفتند و انگار از متوسط جهانی نیز بالاتر هستیم.
🔹️ سال ۹۹ تقریبا ۳۳ هزار سیکل و دوره درمان ناباروری را حمایت میکردیم و در قانون ۱۴۰۰ این میزان به ۵۵ هزار سیکل درمانی رسید. این نسبت به تعداد زوجهای نابارور کشور خیلی کم است.
🔸️ چه در مراکز دولتی و چه خصوصی درمان ناباروی هزینه بالایی دارد و با در مقایسه با بیماریهای دیگر قابل قیاس نیست. بالا بودن هزینههای درمان یکی از موانع جدی زوجین نابارور است. قانون بودجه امسال هزینه درمان ناباروری را تحت پوشش قرار داد.
متن کامل گفتگو:
https://www.farsnews.ir/amp/14000822000164
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ نقدی گذرا بر زنده به گور کردن به سبک جاهلیت مدرن!
🔹️ از سقط جنین به عنوان جاهلیت مدرن یاد میشود؛ حرکت جاهلانهای که هیچ منطق شرعی و عرفی آن را نمیپذیرد اما در جامعه ما تا حدی عادیسازی شده است!
🔸️ سقط جنین از لحاظ شرعی بسیار نکوهش شده و در آیاتی از قرآن و همچنین روایات اهل بیت از آن به عنوان گناهی نابخشودنی یاد شده است. در سورههای اسراء، انعام و ممتحنه با صراحت به این موضوع اشاره شده و برای کسانی که عامدانه اقدام به سقط جنین میکنند، مجازات اخروی در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه از بین بردن عامدانه جنین پس از ۴ ماهگی، حکم قتل نفس را دارد.
🔹️ در زمان کنونی به بهانههای مختلف از ترس فقر و مشکلات معیشتی یا تربیتی، اقدام به از بین بردن جنین میکنند، در حالی که نص صریح قرآن این است که "از ترس فقر، فرزندان خود را نکشید."
🔸️ به گزارش فارس؛ بنا بر نظر کارشناسان و مسئولان حوزههای متخلف، برای پیشگیری از سقط جنین باید به ریشهیابی مشکلات پرداخت و دلایلی که افراد را نسبت به فرزندآوری بیمیل و مایوس میکند، آسیبشناسی کرد. این آسیبشناسی و اقدام پس از آن شاید در کوتاهمدت مسیر نباشد اما همانطور که روزگاری شعار کنترل جمعیت در سطح کشور نهادینه شد، اکنون نیز میتوان با گامهای موثر به سمت فرزندآوری در جهت ایجاد جامعهای پویا حرکت کرد.
متن کامل گزارش خبرگزاری فارس:
http://fna.ir/4srim
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ دستور رهبر معظم انقلاب خطاب به وزیر بهداشت برای پیگیری افزایش حقوق دستیاران پزشکی
👤 سخنان محمدرضا گنج دانش، دانشجوی پزشکی و دارنده مدال طلای المپیاد دانشآموزی شیمی در محضر رهبر معظم انقلاب: ده سال است که وزیران بهداشت پیگیر افزایش حقوق دستیاران هستند اما اتفاق خاصی نیوفتاده است.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ درخواست رئیس بیمارستان شهدای تجریش برای بهرهمندی از تسهیلات زمین و مسکن در شهر جدید پردیس
🔻 اخیرا نامهای به تاریخ ۱۴۰۰/۳/۱۰ در فضای مجازی منتشر شده که با اعتراض زیاد کاربران روبرو شده است. ایننامه توسط دکتر رضا جلیلی خشنود، رئیس بیمارستان شهدای تجریش، خطاب به دکتر هدایت، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پردیس نوشته شده است.
👤 دکتر جلیلی خشنود ضمن اشاره به فعالیت تعدادی از پزشکان عضو هیئت علمی در خط مقدم کرونا در ۱۶ ماه گذشته و عدم بهرهمندی آنها از تسهیلات دولتی، خواستار واگذاری زمین مناسب در شهر جدید پردیس به ۳ پزشک از جمله خودشان، شده است!
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ سه خواسته اصلی پرستاران در نامهای به رئیسجمهور
👤 رئیس سازمان نظام پرستاری در نامهای به رئیسجمهور از مطالبات برزمین مانده پرستاران سخن گفته است.
🔻 محمد میرزابیگی در این نامه خطاب به رئیس جمهور با تشریح مشکلات و سختیهای شغلی جامعه پرستاری و موانع خدمتی آنان، بر رسیدگی فوری به سه خواسته مهم پرستاران در دوران کرونا تا روز پرستار تاکید کرد:
۱. کمیتهای متشکل از دفتر حضرت عالی، نظام پرستاری، سازمان برنامه و وزارت بهداشت، رفاه و دفاع و…شکل بگیرد و به مسائل مربوط به مدافعین سلامت در حوزههای دولتی و غیردولتی، کشوری و لشکری رسیدگی شود و برای حل آنها برنامهریزی کند.
۲. موضوعاتی چون اعطای فوقالعاده خاص، تغییر وضعیت نیروهای شرکتی، قراردادی، تمدید طرح، ۸۹ روزه و… هر نیرویی که در دوره کرونا در بالین کار کرده بدون فوت وقت، تغییر وضعیت پیدا کند.
۳. قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری از روز پرستار امسال اجرا شود و بیش از این به تاخیر نیفتد./سپید
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ وزارت بهداشت برای فرزندآوری نسخه غیر بومی نپیچد
👤 زهرا علامه، متخصص بیماریهای زنان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مطرح کرد:
🔸️ ما تمام سیاستهای خارجی را اجرا میکنیم و هیچ وقت عالمان و دانشمندان طب ما ننشستند برای خودمان الگوسازی و مشکلیابی کنیم و راه حل مستقل از خارج برای خودمان ارائه کنیم.
🔹️ ما نشستیم تا ببینیم بهداشت جهانی چه چیزی را القا میکند. سن ازدواج را بالا میبریم و فاصله بین بچهها را زیاد کنیم و بیش از دو فرزند نداشته باشیم؛ این شعارها به ما القا شد و الان هم القا و اجرا میشود. به بهترین متخصصان زنان ما این مطالب را تفهیم کردند.
🔸️ بنده متخصصی سراغ دارم که خدادوست و مومن است اما اصرار بر اجرای این قواعد دارد، چرا؟ برای اینکه نمینشینیم مستقل فکر کنیم و ببینیم چه چیزی به نفع مردم است.
🔹️ ما خیلی بدتر از آلمان رفتار میکنیم. در آلمان به خانمی که میخواهد حامله شود آرامش میدهند و میگویند حتما بچه سالم به دنیا میآوری اما در سیستم بهداشت خودمان میگوییم خانم اگر حامله شوی باید تست ناهنجاری بدهی؛ مادر وحشت میکند و نگران میشود.
🔸️ این یک القا این موضوع است که احتمال ناهنجاریزایی داری و یک در ۱۵۰۰ را به اندازه ۱۰ درصد و چند برابر بزرگ کرده و یک غلو در رفتار ایجاد میکنیم.
🔹️ اگر فردی بگوید خودتان فکر کنید و برنامه بریزید، متهم به دور بودن از علم میشود. تا زمان که به خودمان اطمینان نکنیم چوب دانشمندان خود را بیشتر میخوریم./فارس
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مادر شدن یکی از مؤلفههای سلامت زنان است
👤 ساناز سلیمانی، کارشناس مامایی در گفتگو با ایسنا عنوان کرد:
🔸️ زنان پایه و بنیان خانواده هستند و باید نسبت به سلامتیشان توجه ویژهای صورت گیرد. اساسا باروری زنان به عنوان مولفه مهمی از سلامت روحی و جسمی زنان تلقی میشود.
🔹️ شیوع ناباروری در ایران حدود ۲۰ درصد از جامعه است. استرس در زنان یکی از مهمترین دلایل ناباروری در آنان است که همواره باید سعی در کنترل آن داشت. به تعویق انداختن درمان ناباروری، سبب کاهش موفقیت در باروری میشود.
🔸️ امر فرزندآوری در خانوادههای ایرانی باید جدی گرفته شود چرا که کاهش جمعیت در کشور سبب بروز مشکلات زیادی خواهد شد./ایسنا
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam
♨️ ایران پرچمدار کاهش نرخ باروری در جهان
🔹️ کانال تلگرامی کیو آنالتیکز نوشت: بررسی آمارهای جمعیتی نشان میدهد، نرخ باروری برای هر زن در ایران، طی ۱۰ سال از بیش از ۶ فرزند به کمتر از ۳ فرزند رسیده است. این در حالی است که این میزان کاهش نرخ باروری در انگلستان ۹۵ سال و در آمریکا ۸۲ سال طول کشیده است./میزان
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ کشورهای دنیا چگونه تشویق به فرزندآوری میکنند؟
🔹️ بسیاری از کشورها مانند روسیه، فرانسه، انگلیس و... که از خطر بحران پیری جمعیت و تاثیر آن بر سرعت رشد اقتصادی و آیندهشان آگاه شدهاند، در پی اصلاح این رویه و افزایش فرزندآوری بوده و اقدامات مناسبی را انجام دادهاند.
🔸️ بررسی اقدامات این کشورها و تجارب آنها میتواند برای مسئولین و تصمیمگیران این حوزه اطلاعات، ایدهها و پیشنهادات مناسبی باشد و به تصمیمهای درست و موثری منجر شود.
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ بهانهتراشی وزارت بهداشت برای ایجاد شفافیت از طریق اجرای نسخه الکترونیک
👤 مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفته است که از ابتدای دیماه ۱۴۰۰ نسخههای کاغذی پذیرفته نمیشود و همه پزشکان و مراکز بهداشتی ملزم به ارائه نسخه الکترونیک خواهند بود. البته ناصحی نیز به مانند وزیر بهداشت خواستار تمدید مهلت اجرای آن حدود ۶ ماه است.
🔹 داریوش چیوایی کارشناس حوزه سلامت در واکنش به انتشار نامه وزیر بهداشت در خصوص تمدید مهلت اجرای نسخه الکترونیک، گفت: وزارت بهداشت اگر قرار است در کنار واکسیناسیون و مدیریت کرونا تنها یک وظیفه دیگر انجام دهد، همان اجرای پرونده الکترونیکی و ایجاد شفافیت در نظام سلامت کشور است.
🔸 وی افزود: به نظر میرسد با توجه به زیرساختهای موجود، آسیبشناسیهای صورتگرفته و تأکید قوانین مبنی بر لزوم اجرای پرونده الکترونیک سلامت، زمینه اجرای آن از تمامی جهات فراهم بوده و وزارت بهداشت باید درباره تلاشهای خود در این زمینه گزارش دهد. وزارت بهداشت ارادهای برای تکمیل طرح پرونده الکترونیک سلامت ندارد.
🔹 چیوایی گفت: افزایش کیفیت خدمات، افزایش اثربخشی و کاهش هزینههای درمان از جمله مزایای اجرای این طرح است و موکول کردن این اتفاق به آینده، شائبه نبود اراده در وزارت بهداشت برای تحقق این طرح را تقویت میکند.
💡 این کارشناس حوزه سلامت در پایان درباره دلایل عدم همکاری برخی پزشکان در طرح نسخه الکترونیک اظهار داشت: ممکن است دلایل فرهنگی در تأخیر به وجود آمده موثر باشد؛ اما دلیل اصلی آن مشکل تعارض منافع و قانونگذاری نامناسب است.
🔸 متأسفانه با وجود اینکه زیرساختهای لازم برای اجرای نسخهنویسی الکترونیک در کشور مهیا شده است اما برخی از مسئولان وزارت بهداشت و همچنین بعضی پزشکان به دنبال فرار از انجام تکالیف قانونی خود هستند.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam