♨️ اجازه ندهیم صنعت دارو به سرنوشت خودرو دچار شود
🔻 در روزهای اخیر بهرام عیناللهی وزیر بهداشت عنوان داشته بود برای آن دسته از پزشکان به خصوص پزشکان هیئت علمی که داروهای خارجی تجویز کنند، امتیاز منفی در نظر گرفته میشود.
👤 سیدعلی فاطمی به اظهار نظر وزیر بهداشت واکنش نشان داد و گفت: پزشک حق دارد برای تجویز داروهایی که بدون ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین میشوند، محدودیت و ممنوعیتی نداشته باشد.
🔹 وی افزود: نمیتوان با طرح موضوعاتی مثل امتیاز منفی، پزشکان را از تجویز داروهایی که در بازار دارویی کشور موجود است، تهدید کرد.
🔸 نایب رئیس انجمن داروسازان ایران ادامه داد: با محدود کردن واردات داروهای خارجی، صنعت داروسازی کشور به سرنوشت صنعت خودروسازی تبدیل میشود. اگر واردات داروهای مورد نیاز کشور که مشابه داخلی ندارند قطع شود، پزشک محکوم به انتخاب دارویی برای بیمار خودش میشود که شاید مفید نباشد.
🔹 فاطمی تاکید کرد: تولیدکنندگان داخلی هم موافق این موضوع نیستند که واردات دارو به طور کلی قطع شود، زیرا زمینه رقابت از بین میرود. با این قبیل مسائل و موضوعات باید به صورت ریشهای برخورد شود و تکلیف ارز دارو مشخص گردد./مهر
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ چگونگی و فرآیند دمیده شدن روح در روایات
🔹️ در کتب اربعه شیعه، روایتهایی در تصریح دارای روح بودن جنین، پیش از زمان تکمیل ولوج روح ذکر شده که تدریجی بودن دمیده شدن روح از آنها دریافت میشود.
🔸️ در روایتی که از امام سجاد(ع) در جلد هفتم کتاب کافی صفحه ۳۴۷ نقل شده، جنین از همان ابتدا دارای روح دانسته شده است. این روح حیاتی به جنین میبخشد که متفاوت از حیات سلولهای اسپرم و تخمک، پیش از عمل لقاح و تشکیل نطفه میباشد./جنس اول
#سقط_جنین
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
✍🏼 اجرای کامل نسخهنویسی الکترونیک؛ کاربرد تشویق یا رویکرد تنبیه
🔻 بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، دولت باید نسخهنویسی الکترونیک را اجرا کند و این موضوع در قانون بودجه ۱۴۰۰ نیز مصوب و اعلام شده که اگر این برنامه اجرایی نشود، تخلف رخ داده است.
🔹 شیوع کرونا ثابت کرد که اجرای نسخه الکترونیک اجتناب ناپذیر است. چراکه نشان داد برخی از خدمات را میتوان به صورت الکترونیک دریافت کرد و نیاز به ابزارهای فیزیکی مانند دفترچه کاغذی بیمه را کاهش داد.
🔸 نسخه الکترونیکی از تاریخ اول دی ماه به صورت پایلوت در کشور اجرا شد؛ با بررسی صورت گرفته شاهد آن هستیم که نقصهایی در اجرایی شدن آن وجود دارد و مشکلاتی پیش روی نسخه الکترونیک وجود دارد.
💡 درحالی که زمزمه پزشکان برای ناتوانی از همکاری کامل برای اجرای طرح، نبود زیرساختهای سیستمی و نرمافزاری است، براساس بخشنامهی بیمه سلامت کشور مقرر شده حقالزحمهای به صورت جداگانه برای پزشکان، داروخانه و .. ، از جانب بیمه به منظور همکاری کردن در این طرح پرداخت شود. در واقع حقالزحمهها به عنوان مشوق، برای تسریع امور هستند که کاملا از سمت سازمان بیمه سلامت پرداخت میشود.
🔹 با این حال مجددا سیدجلیل میرمحمدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، به در نظر گرفتن برخی مشوقها برای پزشکانی که از این بستر استفاده میکنند، اشاره کرده است و گفت: فکر میکنم در ۶ الی ۷ ماه آینده نسخهنویسی الکترونیک را به طور کامل در کشور داشته باشیم و علیه کسانیکه با آن همراهی نکنند، از اهرمهایی همچون عدم تمدید مجوز مطب استفاده خواهد شد.
🔸 سوال اینجا است که علت اصلی عدم اجرای ۱۰۰ درصد نسخه الکترونیک چیست؟ بودجهی درنظر گرفته شده برای ایجاد تشویق به اجرای طرح در پزشکان استفاده میشود یا برای فراهمسازی بسترهای بهتر؟ سیاست تشویق برای پزشکان کارایی بیشتری دارد یا مجازات؟
#نظام_سلامت #یادداشت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ امتناع وزارت بهداشت از اجرای قانون
🔹️ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، موادی را جهت اصلاح و اصولی کردن غربالگری در نظر گرفتهاند تا آرامش و سلامت مادران و نسل آینده را تامین کنند چرا که غربالگری بدون در نظر گرفتن اصول علمی، آسیبها و مشکلات زیادی از جمله سقط جنین را در پی دارد.
🔸️ این قانون در ۱۴۰۰/۷/۲۴ تصویب و یک ماه بعد در ۱۴۰۰/۸/۲۴ توسط رئیسجمهور ابلاغ شد تا به مرحله اجرا برسد. اما دو ماه است که در وزارت بهداشت متوقف شده و به مرحله اجرا نرسیده است.
🔹️ با عدم اجرای درست این قانون و ادامه روند قبلی اجبار پزشکان به تجویز غربالگری با ۱۶ درصد خطای مثبت کاذب برای اکثر مادران و القای نگرانی و اضطراب به آنها، آرامش و سلامت مادران و جنینهای بسیاری به خطر میافتد تا جایی که ۳۰۰۰۰ جنین سالم در سال بخاطر خطای غربالگری یا هزینه بالای آن کشته میشوند.
🔸️ تا بحال نیز طبق گفتههای نمایندگان مجلس و مرکز پژوهشهای مجلس هدف مافیای غربالگری حذف بندهای مربوطه از این قانون بوده است اما خوشبختانه این قانون به مرحله تصویب و ابلاغ رسیده است. همچنان این مافیا در تلاشند تا اجرای قانون به تعویق افتاده و اجرا نشود.
🔹️ گرچه قدرت و نفوذ مافیا در بخش اجرای قانون بیشتر است اما امیدواریم دولت نیز بتواند در مقابل آنها مقاومت کرده و با اجرای درست این قانون از نسل آینده ایران حمایت کند.
#تحدید_نسل
#یادداشت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ افتتاح شعبهای از دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا تا هفته آینده
👤 حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دانشگاهی در شهر کربلا که توسط عتبه امام حسین (ع) ساخته شده بود که دانشگاه عظیمی با ظرفیت ۱۰۰۰ دانشجو است را تحویل ما دادند و برای ۵۰ سال شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران شد که از هفته دیگر مسئولش معرفی شده و مستقر میشود و با اساتید پروازی و آموزش از راه دور دانشگاه را راهاندازی میکنیم.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ کارزار درخواست رسیدگی به کارکنان مامایی
🔻 برخی دانشآموختگان مامایی ضمن تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری بر «مسئله جمعیت» و ضرورت اصلاح رویه غلط گذشته در تحدید نسل و جلوگیری از کاهش جمعیت جوان، خطاب به وزیر بهداشت، خواستار توجه به جامعه ی ماما در کشور و رفع مشکلات آنها شدند.
🔸 در بخشی از متن این کارزار آمده است: امضاءکنندگان ذیل ضمن احترام به اقشار مختلف گروههای پزشکی، بهعنوان عضوی از جامعه مامایی ایران، اعلام میدارند با عنایت به نقش تأثیرگذار دانشآموختگان رشته مامایی، استفاده بهینه از این سرمایهها و توجه به تواناییها و پتانسیل موجود در کشور، کمک شایانی به اقتصاد سلامت در جهت بهبود شاخصهای رشد جمعیت و باروری و زایمان ایمن خواهد نمود.
لذا از حضرتعالی تقاضا میکنیم با صدور دستورات لازم و توجه به موارد ذیل برای حل مشکلات زنان جامعه مادران و دختران که بیش از نیمی از جمعیت کشور را در بر میگیرند، اقدامات مقتضی بهعمل آید.
🔰 لینک کارزار:
https://www.karzar.net/24743
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ «دیه» نشاندهنده شأن انسانی جنین
🔹️ سقط جنین در هر سنی، دیه دارد. از زبان عرب و دین اسلام، واژه «دیه» صرفا درمورد انسان به کار میرود و همین استعمال در مورد جنین، نشاندهنده شأن انسانی است که اسلام در تمام طول بارداری (و نه فقط پس از چهار ماهگی) به جنین داده است./جنس اول
#سقط_جنین
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نظر میرمحمدی درباره علت انتشار جدول قیمت تمامشده خدمات توسط نظام پزشکی
👤 میرمحمدی، نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: قبل از تعیین تعرفههای پزشکی در شورای عالی بیمه سلامت و قبل از تصویب توسط هیئت دولت، اعلام عمومی تعرفه با هر درصدی، چه معنی دارد؟
🔻 نظام پزشکی عضوی از شورا است و اگر میخواهد از تعرفه خود دفاع کند، محل دفاع شورای عالی بیمه است و نه رسانهها. بعد در رسانه تعیین تعرفه شده و اعلام میشود که غیر از این را امضاء نمیکنیم.
💡 برداشت من این است که میخواهیم اعلام عمومی کنیم که قیمت خدمات این قدر است و اگر شورای عالی بیمه سلامت و هیئت دولت کمتر از این قیمت را گفت، پزشک حق دارد اضافه بر تعرفه از مردم پول بگیرد!
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ کشف داروهای قاچاق از سقف کاذب و گاوصندوق دو داروخانه در شمال شرق تهران
🔻 کارشناسان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از کشف اقلام دارویی و فرآوردههای آرایشی قاچاق از سقف کاذب، گاوصندوق و انبار دو داروخانه در شمال شرق تهران (منطقه چهار) خبر دادند.
🔹 اقلام کشف شده شامل ۲۲ قلم دارو و فرآورده آرایشی قاچاق به ارزش تقریبی ۲۳۰ میلیون ریال بود که توقیف و به معاونت غذا و داروی دانشگاه منتقل شد. پرونده تخلف هر دو داروخانه برای بررسی بیشتر به مراجع قضایی ارسال شد./فانا
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تأکید وزارت بهداشت بر ایجاد زیرساختهای اصالتسنجی دارو در بخش بستری
🔻 به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا؛ سعید کریمی با بیان الزامات قانونی اجرای برنامههای الکترونیک، انجام اصالتسنجی دارو، ملزومات و تجهیزات پزشکی در بخش های بستری مراکز آموزشی و درمانی دانشگاهی است، تصریح کرد: نیازمند اجرای فرایند آن از طریق بخشهای مدیریت دارویی که تحت معاونت غذا و داروی دانشگاهها و به واسطه پیادهسازی سرویس اصالتسنجی در سامانه های مدیریت اطلاعات بیمارستانی ( تبادل اطلاعات میان HIS و TTAC) توسط حوزه مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاهها است.
🔹 وی افزود: از آنجایی که در بخشهای بستری بیمارستانها، اطلاعات ریز و دوزهای دارویی تجویزی برای هر فرد توسط پرستاران بخش ثبت میشود، اتصال HIS ها به TTAC منجر به اصالت سنجی اقلام تجویزی خواهد شد.
💡 کریمی تاکید کرد: لازم است، نسبت به تسریع در اتصال HIS ها به TTAC با قید فوریت و در کوتاهترین زمان ممکن توسط حوزه مدیریت آمار و فناوری اطلاعات اقدام شود./تسنیم
🔰HIS : سیستم اطلاعات بیمارستانی
TTAC: سامانه تیتک؛ سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت دارو
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
🔻 عدم تمکین وزارت بهداشت در اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده
👤 با عرض سلام و احترام
اینجانب نمایندهی جمعی از مادران متخصص رشتههای پزشکی هستم که امسال فارغ التحصیل شده و متعهد به گذراندن طرح هستیم.
طبق ماده ۲۷ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، مادران متخصص پزشک میتوانند طرح خود را در شهر محل سکونت بگذارنند اما متاسفانه وزارت بهداشت، برخلاف این قانون عمل نموده و شهر محل خدمت ما را کیلومترها دور از محل سکونت با ماندگاری ۲۳ روز در ماه مشخص کرده است، و این در شرایطی است که همسر و خانوادههایمان توانایی همراهی ما را ندارند.
بدیهی است این شرایط با داشتن کودک و شیرخوار، به تنهایی در شهری غریب، بدون وجود پرستار معتمد در حالیکه خود نیز ملزم به حضور در بیمارستان و شیفت شبانه روزی، ۱۵ روز در ماه هستیم تبعات سنگینی را در رابطه با امنیت روان و جسم فرزندانمان به دنبال خواهد داشت!
علیرغم مکاتبات فراوان و پیگیریهای شبانهروزی، نه تنها این قانون هنوز اجرایی نشده بلکه زمان اجرایی شدن آن هم مشخص نشده است.
چه ما مادرانی که امکان شروع طرح خود را نداشتهایم و با تهدید و فشار ارگانهای ذیربط وزارت بهداشت مبنی بر غیبت و برخوردهای قانونی مواجهیم و چه عدهای که مجبور به شروع طرح شدهاند، کاملا مستاصل و خواهان هرچه سریعتر اجرایی شدن این قانون هستیم، اما متاسفانه معاونت درمان وزارت بهداشت پاسخگو نیست.
#ارسالی_مخاطبین
#فرزندآوری
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تسهیلات فرزندآوری حذف شد
🔹️ به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس برخی از موضوعات مذکور در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با توجه به نص صریح قانون، منوط به تصویب در بودجه سنواتی شده است. با این حال هیچیک از این موارد در لایحه بودجه تجلی نیافته و این بدین معناست که در سال ۱۴۰۱ مواد یاد شده، امکان اجرایی شدن را دارا نیستند.
🔸️ از جمله مهمترین آنها، مواد ۱۰، ۶۸ و ۶۹ بوده که ذیل آنها از منابع قرضالحسنه بانکی اعتباراتی جهت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج جوانان، تسهیلات قرضالحسنه تولد فرزند و ساخت ودیعه و جعاله مسکن پیشبینی شده است. این موضوعات سال گذشته و در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ ذیل تبصره ۱۶ و بند الف و هـ جزء ۱ و ۲ ذکر شده بود.
🔹️ با این حال دولت در اقدامی قابل تأمل در لایحه بودجه ۱۴۰۱، موضوعات ذیل تبصره ۱۶ را حذف کرده و آن را به یک متن کلی بدون اشاره به هیچ برنامه مشخصی به آییننامه اجرایی واگذار کرده است.
🔸️ با توجه به نص صریح ماده ۷۲ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در آن ذکر شده تسهیلات بانکی موضوع مواد ۱۰، ۶۸ و ۶۹ منوط به تصویب آن در بودجه سنواتی خواهد بود. عدم پیشبینی این احکام در بودجه درنهایت منجر به تحقق نیافتن آنها خواهد شد.
🔹️ علاوه بر این، عدم ذکر میزان این تسهیلات و دوره بازپرداخت آنها منجر به روشن نبودن نحوه حمایت دولت در این حوزه شده است. به عبارت دیگر مجلس در صورت تصویب این تبصره مجوز هرگونه تصمیم را به دولت خواهد داد.
🔸️ پیشنهاد میشود تبصره ۱۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ اصلاح شده و در آن موضوع تسهیلات ازدواج و فرزندآوری مورد اشاره قرار گیرد و علاوه بر این بر اولویتبخشی پرداخت تسهیلات آنها نسبت به سایر تعهدات قرض الحسنه بانکی اشاره شود./اقتصاد آنلاین
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ دانشجویان دکتری خود را با دستیاریها مقایسه نکنند!
🔻 درپی تجمع گذشته دانشجویان دکتری تخصصی در خصوص افزایش پرداختی و یکسانسازی حقوق دستیاران بالینی، دبیر شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی وزارت بهداشت از تشکیل کارگروه معیشت دانشجویان و اعضای هیئت علمی خبر داد و گفت: وضعیت معیشتی دانشجویان برای وزارت بهداشت بسیار مهم است، اما مخالف مقایسه دانشجویان دکتری تخصصی با دستیاری هستیم چرا که نوع کار و جنس فعالیتشان با هم متفاوت است.
🔸 به گفته حسنزاده، کاری که باید انجام شود این است که باید بر اساس میزان اثر بخشی فعالیت افراد در سیستمهای بهداشتی، آموزشی و پژوهشی باید کارانه و دریافتی مشخصی برای دانشجویان درنظر گرفته شود.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ارتقاء کیفیت زندگی ایرانیان مهمترین پیشزمینه افزایش جمعیت است
👤 دکتر کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت بر ارتقای کیفیت زندگی ایرانیان تاکید کرد و گفت:
🔸️ لازم است مسائل ریشهای در کاهش جمعیت مورد توجه قرار بگیرند که یکی از آنها مسائل معیشتی است. باید به موضوع سقط جنایی هم توجه ویژهای شده و ابعاد شرعی و قانونی آن به خوبی تبیین شود.
🔹️ در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تسهیلات و حمایتهای مناسبی از خانوادهها برای بحث فرزندآوری پیشبینی شده است. امیدواریم با تقسیم کاری که صورت گرفته، بتوانیم به حداکثر اهداف در نظر گرفته شده دست یابیم.
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ درخواست دانشجویان دکتری در حال بررسی و پیگیری است
🔹 نامهی معاون آموزشی وزارت بهداشت در رابطه با دستور وزیر بهداشت جهت افزایش دریافتی دانشجویان دکتری تخصصی همانند دستیاران بالینی، خبر از پیگیری این مطالبه میدهد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ۳ هزار آمبولانس مستهلک از ناوگان اورژانس کشور خارج میشوند
👤 جعفر میعادفر، با بیان اینکه سازمان اورژانس تنها حدود ۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه آمبولانس در اختیار دارد گفت: حدود ۳ هزار دستگاه متأسفانه عمرشان بالای ۱۴ سال است که سال آتی از رده خارج میشوند.
🔹 وی افزود: حدود ۲۵۰۰ دستگاه آمبولانس دیگر نیز عمرشان بین ۵ تا ۱۰ سال است و روز به روز فرسوده میشوند.
💡 رئیس سازمان اورژانس کشور ضمن اشاره به پرمخاطره بودن کشور در حوادث و بلایا و نقش کلیدی خدمات اورژانس در اینگونه موارد خاطر نشان کرد: در صورتی که بودجهای در سال آینده برای تأمین آمبولانس و تجهیزات آن پیشبینی نشود خدمات اورژانس با چالش جدی مواجه خواهد شد که با توجه به رایگان بودن خدمات اورژانس قطعاً مردم مناطق محروم و افراد کمبضاعت و نیازمند از خدمات اورژانس محروم میمانند./مهر
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ دستگيری یک ماما هنگام سقط غیرقانونی جنین
🔹️ چندی پيش ماموران در اقدامات اطلاعاتی متوجه شدند يک ماما در رباط کریم به صورت مخفیانه اقدام به سقط جنين میکند وقتی اين گزارش بهدست پليس رسيد مأموران پليس امنيت وارد عمل شدند و دست به تحقيق زدند.
🔸️ آنها وقتی متوجه فعاليت غيرقانونی اين خانم ماما شدند با دستور قضايی وارد مطب شده و او را حین سقط جنين دستگير و مطب وی را پلمب کردند.
🔹️ در تحقيقات مشخص شد كه وی برای سقط جنینهای غیر قانونی مبالغ هنگفتی از ۵ تا ۱۰ ميليون تومان از زنان میگرفت و در مدتی كوتاه پول كلانی به جيب زده بود. تحقيقات پليس در اين باره ادامه دارد.
#سقط_جنین
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ حکم سقط جنین در اسلام
🔹️ به نظر میرسد با وجود اختلافها در زمان و چگونگی دمیده شدن روح، شأن و جایگاه انسانی جنین در منابع دینی حتی پس از تشکیل نطفه و بدون دمیده شدن روح نیز بسیار بالا و قابل توجه بوده و از این حیث، جنین با انسان متولد شده، تفاوتی نداشته باشد.
🔸️ بنابراین در ادبیات دینی، سقط جنین در هیچ مرحلهای از دوره بارداری جایز نیست./جنس اول
#سقط_جنین
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ابلاغ جزئیات افزایش ظرفیت رشته پزشکی به وزارت بهداشت
🔻 جزئیات افزایش ظرفیت رشته پزشکی عمومی، از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت بهداشت ابلاغ شد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ انتقادات به اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک و طرح دارویار
👤به نقل از فارس؛ جمشید سلامزاده، رئیس انجمن داروسازی بالینی ایران با اشاره به اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیکی توضیح داد:
🔸️آنچه در عمل مشاهده میشود میزان مصرف دارو در کشور پس از اجرای طرح الکترونیکی شدن نسخ تغییر نکردهاست و تعداد اقلام دارویی در هر نسخه با نسخههای کاغذی تفاوتی ندارد.
🔹️وی ادامه داد: موضوع فرهنگسازی در مردم برای عدم اصرار برای تجویز دارو، عدم مصرف خودسرانه دارو و آموزش صحیح نسخهنویسی به پزشکان و تجویز منطقی دارو از مواردی است که میتواند کمک زیادی به کاهش مصرف دارو در کشور کند.
🔸️وی توضیح داد: همچنین باید نظارت در این زمینه نیز افزایش پیدا کند. در حال حاضر هر نسخه شامل سه الی ۴ نوع دارو میشود. از سویی میزان مصرف مسکنها و داروهای ضد درد و التهاب در کشور ما بالا است و در همه دنیا این تیپ داروها پر مصرف هستند. بسیاری از بیماریها عارضه درد و تب دارند و در حال حاضر بر اساس آنچه در نسخ میبینیم این داروها جزء داروهای پر مصرف هستند و مردم نیز میتوانند به صورت بدون نسخه این داروها را تهیه کنند.
🔹️وی خاطرنشان کرد: طرح دارویار قرار نبود پرداختی از جیب مردم را کاهش دهد بلکه قرار بود تفاوتی در پرداختی از جیب مردم برای خرید دارو ایجاد نشود، یعنی اینکه مردم نباید مابه التفاوت قیمت دارو را از جیب بپردازند. در حال حاضر واقعیت این است که در تأمین منابع لازم برای تسویه حساب داروخانهها و مراکز بیمارستانی این منابع به اندازه کافی تأمین نشدهاست و در بودجه ۱۴۰۲ میزان بودجه مناسبی به این طرح اختصاص داده نشدهاست ممکن است طرح دارویار منجر به افزایش پرداختی از جیب مردم شود و کمبود منابع به این طرح لطمه خواهدزد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨ شمار مسمومان متانول در البرز به ۱۵۵ نفر رسید
🔻به نقل از ایرنا؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، شهرام صیادی، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت : با انتقال هشت مسموم دیگر به بیمارستان ها ، شمار مسمومان متانول طی پنج روز گذشته در این استان به ۱۵۵ نفر رسید. مسمومان جدید شب گذشته به بیمارستانهای استان انتقال یافتند و اکنون در مجموع ۲۷ تن از این افراد در بیمارستانهای البرز تحت درمان هستند و بیشتر آنان پس از مداوا از مراکز درمانی ترخیص شدهاند.
▪به گزارش مرکز اطلاع رسانی قوه قضاییه حسین فاضلی هریکندی رییس کل دادگستری استان البرز نیز در اینباره اعلام کرد: ۱۴ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی طی پنج روز در البرز جان باختند که برای شناسایی افرادی که نسبت به پخش مشروبات الکلی اقدام کردهاند دستورات لازم صادر شده و پرونده قضایی تشکیل شده است.
▫وی همچنین گفت: تاکنون حدود ۱۰۰ نفر به بیمارستان مراجعه و تعدادی هم فوت کردهاند و احتمال اینکه چند نفر در منزل فوت کرده و به بیمارستان هم اعزام نشده باشند وجود دارد که این موضوع در پزشکی قانونی و دانشگاه علوم پزشکی استان در حال بررسی است.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ کمیسیون بهداشت مجلس: بانک مرکزی ارز مورد نیاز طرح دارویار و تجهیزات پزشکی را تخصیص دهد
🔸️به نقل از ایرنا؛ سومین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور در دستور کار جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی قرار گرفت که توسط سلمان اسحاقی سخنگوی این کمیسیون قرائت شد.
🔹️در این گزارش آمدهاست: نتایج بررسیهای صورت گرفته در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی موید آن است که بعد از بحران ناشی از کمبود برخی از اقلام دارویی که در پاییز و زمستان گذشته در کشور رخ داد که البته هنوز نیز این بحران ادامه دارد، اکنون نوبت به کمبود و افزایش بی رویه قیمت تجهیزات پزشکی به ویژه تجهیزات پزشکی مصرفی که نیاز اولیه بیمارستانها و مراکز درمانی است، رسیده به گونهای که عملکرد مراکز درمانی و فرآیند درمان بیماران در این مراکز با اخلال جدی مواجه شدهاست.
🔸️در این گزارش تاکید شدهاست: پیش از این در دو گزارش نظارتی پیشین کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی که با موضوع « بررسی وضعیت اجرای طرح دارویار و نحوه مدیریت کمبودهای دارویی پیش آمده در بازار سلامت و درمان کشور» در سال گذشته به مردم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارائه شده بود، هشدارهای لازم دادهشد.
🔹️این گزارش یادآور شدهاست: در راستای جلوگیری از اخلال در نظام سلامت کشور، به دولت تکلیف شد چنانچه تصمیم به اصلاحات ارزی در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی در فاز دوم اجرای طرح دارویار را دارد، لازم است معادل ریالی مابه التفاوت حذف ارز ترجیحی از ابتدای زنجیره تأمین و تولید ملزومات و تجهیزات پزشکی همانند بخش دارو به بیمهها منتقل شود.
🔸️همچنین در راستای جلوگیری از اخلال در نظام توزیع دارو و به ویژه مدیریت به روز «مانده مطالبات اجزای زنجیره تأمین» از سازمانهای بیمهگر و دانشگاههای علوم پزشکی، دولت مکلف شد تا نظارت کافی بر هزینهکرد نشاندار اعتبارات یارانهای تخصیص داده شده در طول زنجیره تأمین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی با اتخاذ راهکارهایی مانند واریز مستقیم اعتبارات خزانه به حساب شرکتهای پخش و یا جداسازی کامل حساب این اعتبارات از سایر حسابهای علوم پزشکی اعمال کند.
🔹️در ادامه این گزارش آمده است: بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف شدند تا برای جلوگیری از هرگونه کمبود در بازار اقلام دارویی و تجهیزات و ملزومات پزشکی و شیرخشک، نسبت به تخصیص و تأمین منظم منابع اعتباری مطابق با قانون بودجه و تأمین ارز ترجیحی و نیمایی مورد نیاز زنجیره اقدام کنند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ درخواست رئیس سازمان غدا و دارو برای عدم قطعی کارخانهها
🔺️به نقل از فارس، رئیس سازمان غذا و دارو در نامهای به مدیرعامل شرکت توانیر خواستار عدم قطع برق شرکتهای داروسازی برای جلوگیری از توقف تولید و ایجاد کمبود احتمالی دارو شد.
✉ در نامه سید حیدر محمدی آمدهاست: به رغم هشدارهای متعدد و مکاتبه در خصوص مستثنی شدن شرکتهای دارویی از برنامه قطع برق همچون شرکتهای تولیدکننده سرمهای حجیم تزریقی و با عنایت به گزارشات واصله از شرکت دارویی در خصوص دریافت هشدار قطعی برق به منظور مدیریت مصرف انرژی، به استحضار میرساند؛ با توجه به پایین بودن ذخایر برخی از اقلام دارویی و ملزومات پزشکی مصرفی تولیدی در کشور، چنانچه قطعی برق برای کارخانجات تولید کننده دارو، مواد اولیه دارویی، تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی و صنایع وابسته همچون تولیدکنندگان شیشه شربت و آمپول، درپوش شربتهای خوراکی و پوکه کپسول صورت پذیرد، سبب اختلال در تأمین مستمر و منظم اقلام دارویی خواهدشد.
■ لذا مجدداً درخواست میشود به منظور جلوگیری از ایجاد کمبود دارو و تجهیزات پزشکی، شرکتهای دارویی، تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی و صنایع وابسته از شمول برنامههای قطعی برق مستثنی شوند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨ هشدار عضو کمیسیون بهداشت مجلس: خطر مهاجرت شرکتهای داروسازی از ایران
▪به نقل از رصدخانه مهاجرت ایران؛ عضو کمیسیون بهداشت مجلس، محمد علی محسنی بندپی، درباره انتقال چند کارخانه داروسازی ایرانی به ترکیه، گفت: کشور ما به صورت کامل به خودکفایی دارو نرسیدهاست، زمانی میتوانیم ادعا کنیم که در حوزه دارو به خودکفایی رسیدهایم که مردم کشورمان بدون هیچ دغدغهای دسترسی به داروی با کیفیت و مطلوب داشتهباشند، اما واقعیت اینجاست که مردم به شدت از کمبود و کیفیت پایین دارو ناراضی هستند.
▫وی با انتقاد از مهاجرت نخبگان علمی و سرمایه اقتصادی کشور، گفت: یکی از دلایل خروج شرکتهای داروسازی از کشور و مهاجرت آنها به سمت کشورهایی مثل ترکیه میتواند تلاش برای کاهش دغدغههایشان باشد.
💡وی در ادامه یادآور شد: قیمتهای دستوری از مهمترین مشکلات اصلی تولیدکنندگان است. یعنی بین قیمت تمام شده و فروش آنها سنخیتی وجود ندارد، بیتردید تولیدکنندگان برای جبران سود خود و حفظ سرمایه تصمیم به مهاجرت میگیرند که امنیت سرمایه خود را حفظ کنند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨ کوچکینژاد: تعارض منافع مشکل اصلی بازار دارو است
🔻به نقل از ایسنا، جبار کوچکینژاد، نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور بیان کرد: ما در لایحه بودجه منابع زیادی را به وزارت بهداشت و درمان اختصاص دادیم. مجلس شورای اسلامی هرگونه اقدامی که لازم بوده و هر قوانینی که لازم بوده در اختیار وزارت بهداشت قرار داده تا در مسیر مدیریت بازار دارو گام بردارد.
💡وی در ادامه اظهار کرد: اما تعارض منافع در حوزه بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو یک عامل مؤثر در تشدید مشکل است. وزیر بهداشت اعلام میکند که قرارگاهی برای مدیریت بازار دارو تشکیل شدهاست. این روزها مد شده هر جا مشکلی است یک قرارگاه تشکیل میدهند قرارگاه باید به دنبال حل مشکل باشد این قرارگاه چه کاری انجام دادهاست؟
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ افرایش ۱۶ درصدی جانباختگان در حوادث ترافیکی ۱۴۰۱
👤 به نقل از فارس؛ همایون صادقیبازرگانی، مسئول مرکز تحقیقات مدیریت و پیشگیری از آسیبهای حوادث ترافیکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت:
📊 بر اساس آمارهای رسمی در خصوص تلفات حوادث ترافیکی در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۹۵۰۰ نفر جان خود را به دلیل حوادث ترافیکی از دست دادهاند که این میزان نسبت به سال قبل حدود ۱۶ درصد افزایش داشتهاست. در حالی که میزان مرگ و میر کلی نسبت به جمعیت جهان در سالهای اخیر ثابت ماندهاست.
🔹️ در ایران سالانه قریب به ۸۰۰ هزار نفر بدلیل حوادث ترافیکی مجروح میشوند که تقریباً نیمی از این موارد را میتوان بعنوان مصدومیتهای شدید تلقی نمود. بر این اساس احتمال میرود سالانه قریب به ۲۷ هزار نفر از مصدومین یا سایر افراد درگیر در حوادث ترافیکی، مبتلا به اختلال استرس پس از تروما که یک مشکل روانشناختی جدی است گردند. این اختلال به تنهایی بار بیماری موارد غیرفوتی حوادث ترافیکی را ۵۰ درصد افزایش میدهد. همچنین برآورد میشود سالانه حداقل ۲۹ هزار نفر دچار ناتوانی شدید پس از حوادث ترافیکی گردند.
🔸وی گفت: بر اساس مطالعه بار جهانی بیماری ها در سال ۲۰۱۶، شاخص بار بیماری (شاخص دالی) برای حوادث ترافیکی در ایران معادل ۱۷۳۸ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.
✍🏻 البته باید توجه نمود که افزایش مجدد ترددها و نقل و انتقالات جادهای پس از همهگیری کووید-۱۹ نیز بر روی این افزایش آمار بیتاثیر نیست و باید افزایش را نسبت به میانگین چند سال گذشته محاسبه نمود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ارتقای شاخص اهدای عضو در کشور به ۱۲.۲ درصد
به نقل از ایرنا؛ امیرحسام علیرضایی، رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت گفت:
📊 شاخص اهدای عضو (PMP) در کشور از ۷.۸ در سال ۹۹ به ۱۲.۲ درصد در سال گذشته ارتقاء یافته به طوری که سال ۹۹ تعداد اهدای عضو در کشور ۶۴۵ مورد بود که در سال ۱۴۰۰ به ۹۲۸ مورد رسید و در سال ۱۴۰۱ به ۱۰۱۶ مورد افزایش یافت. هم اکنون در کشور ۳۰ بخش پیوند کلیه، ۱۱ بخش پیوند کبد، ۳ بخش پیوند ریه، ۴ بخش پیوند پانکراس، ۱۸ بخش پیوند مغز استخوان، ۲۲ مرکز فراهم آوری و ۳۵ مرکز شناسایی پیوند، فعال هستند.
🔸وی با بیان این که ۵ تا ۸ هزار مرگ مغزی سالانه در کشور داریم، اظهارداشت: ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار مورد از مرگ مغزی ها قابلیت پیوند عضو دارند و ۱۸ هزار بیمار نیازمند دریافت عضو در کشور وجود دارد که در سال گذشت بیش از یکهزار و ۴۱۰ مورد اهدای عضو انجام شد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ چالش بیمههای تکمیلی با جامعه پزشکی/ حوزه درمان زیانده است
🔺️به نقل از مهر؛ گران بودن خدمات تشخیصی، دارویی، درمانی و…، مهمترین علت برای حمایت سازمانهای بیمه گر از آحاد جامعه است. در این بین، بیمههای پایه با توجه به منابع اعتباری که در اختیار دارند و البته به دلایل کاملاً غیر موجه، از پوشش کامل برخی خدمات درمانی طفره میروند.
🔸️از سوی دیگر، بیمههای تجاری که آنها را به عنوان بیمههای تکمیلی میشناسیم، وارد حوزه سلامت شده و برخی خدمات را با دریافت هزینهای، پوشش میدهند تا بیمه شدگان؛ فشار کمتری را بابت پرداخت از جیب داشته باشند. اما، همین بیمههای تکمیلی نیز بعضاً سر ناسازگاری گذاشته و آن طور که باید، هزینههای درمان را پوشش نمیدهند.
👥 در همین راستا، سازمان نظام پزشکی در نشست مشترک با نمایندگان برخی از بیمههای تکمیلی، به بررسی این مشکل پرداخت.
👤آرش انیسیان، مدیرکل برنامهریزی اقتصاد سلامت سازمان نظام پزشکی اظهار داشت: قیمتهای ارائه خدمات قیمتهای واقعی نیست و این بیشترین فشار را به ارائه دهندگان خدمات سلامت وارد میکند. از سویی جامعه درمان نمیخواهد به مردم فشاری بیش از این وارد شود و باید تلاش شود تا ضمن اینکه بیمهها به اهداف اقتصادی خود برسند مراکز درمانی هم بتوانند به حیات خود ادامه دهند.
🔹️همچنین محمد برومند، معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی ایران، به نمایندگی از جامعه آزمایشگاهیان، با اشاره به فشار اقتصادی شدید وارد بر آزمایشگاههای بخش خصوصی دو خواسته اصلی این جامعه را عدم درخواست تخفیف از سوی بیمهها برای عقد قرارداد و اعمال تعرفههای قانونی دانست و همچنین درخواست کرد تمهیداتی برای مشکل درگاههای متعدد و مختلف بیمهها که کار را برای آزمایشگاهها سخت میکند، صورت بگیرد.
🔸فرخزاد، نماینده جامعه دندانپزشکی نیز در این نشست، با اشاره به افزایش وحشتناک قیمت مواد مصرفی از بیمههای تکمیلی درخواست کرد که نگاه درآمدی و ذخیرهای به حوزه درمان و دندانپزشکی نداشته باشند. او ضمن اشاره به تأخیر در پرداختهای بیمهها، خواستار پرداخت تعرفه قانونی و نیز اندیشیدن تمهیداتی برای جبران افزایش قیمت مواد مصرفی و ملزومات کار درمانی به شکل مجزا، مواد مصرفی و تأمین هزینه آن توسط بیمهها در حوزه دندانپزشکی شد.
🔹پس از طرح موضوعات و خواستههای جامعه پزشکی از بیمههای تکمیلی نمایندگان بیمهها به پاسخگویی پرداختند. به طور مشخص نمایندگان صنعت بیمه کشور حوزه درمان را حوزهای ضرر ده برای صنعت بیمه معرفی و فعالیت بیمهها در این حوزه را به دلیل مسئولیت اجتماعی بیمهها و تلاش برای تحقق اهداف کلان کشور در حوزه سلامت دانستند.
🔢در پایان این نشست، نمایندگان جامعه پزشکی، دوباره خواستههای خود از بیمههای تکمیلی را در ۶ بند مطرح کردند.
▪️ حذف تخفیفهای مرسوم بیمهها در زمان عقد قرارداد با مراکز درمانی و آزمایشگاهها
▪️ پرداخت هزینه مواد مصرفی دندانپزشکی بر مبنای فاکتور خرید و تأمین آن از سوی بیمهها
▪️ حذف تخفیفها در تعرفههای هشتگدار
▪️ شروع قراردادهای سالیانه بر اساس تعرفه قانونی همان سال از آغاز سال
▪️ تأمین هزینههای کاغذ، پرینت و کپی مستندات، که به دلیل عدم اتصال بیمههای تجاری به سیستم نسخه الکترونیک به مراکز درمانی تحمیل شدهاست
▪️ برداشته شدن محدودیت زمانی بیمهها برای تأمین بیمه مسئولیت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مسمومیت الکلی ۱۱ نفر در حاجی آباد/ اعلام آمادهباش به بیمارستانهای هرمزگان
👤به نقل از ایرنا؛ محمود حسینپور، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از مسموم شدن ۱۱ نفر پس از مصرف مشروب الکلی دستساز، در حاجی آباد خبر داد و گفت:
🔸️نخستین فرد با مسمومیت الکلی حدود ساعت ۱۳ بعد ازظهر ۳۱ خرداد، یک مرد ۳۵ ساله با کاهش سطح هوشیاری به بیمارستان فاطمهالزهرای حاجی آباد مراجعه کرد.
🔹️وی ادامه داد: با توجه به وخامت حال بیمار فوری برای وی لوله تنفسی گذاشته و دیالیز شد و همزمان مردی ۳۹ ساله به بیمارستان مراجعه کرد و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد.
🔸️به گفته وی تاکنون ۱۱ نفر به دلیل مسمومیت با الکل راهی بیمارستان شدهاند که از این تعداد ۶ نفر با رضایت شخصی مرخص، ۲ نفر در بخش مراقبتهای ویژه آی سی یو بستری و سه نفر دیگر با علائم تاری دید و سرگیجه در بخش داخلی بستری و تحت نظر هستند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تعرفه خدمات دارویی به تصویب هیأت دولت رسید
👤به نقل از فارس؛ سیدحیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو گفت:
🔸️ نظر بهضرورت اجرای پایدار طرح نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک و نیز اجرای بهینه فرایندهای تجویز و مصرف منطقی دارو و سایر کالاهای سلامت، تعرفه خدمات دارویی میبایست همانند سایر خدمات تشخیصی و درمانی، تعیین و اجرایی شود.
🔹️وی افزود: با پیگیریهای صورتگرفته مصوبه شورایعالی بیمه در خصوص تعرفه خدمات دارویی به هیئت دولت ارسال و با تصویب متن پیشنهادی در هیئت دولت ابلاغ میشود.
🔸️محمدی خاطر نشان کرد: در مصوبه شورایعالی بیمه در خصوص تعرفه خدمات دارویی پنج ردیف وجود دارد که برای مدیریت خدمات دارویی و کنترل نظام تجویزی در بخش بستری، نسخهپیچی سرپایی بهازای هر نسخه، مدیریت داروهای بدون نسخه (otc)، مدیریت خدمات دارویی در داروهای ترکیبی و مدیریت خدمات بستهبندی مجدد پیشنهاد شدهاست و بهزودی ابلاغ میشود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam