♨️ ایران تا ۱۴۱۰ از هپاتیت C پاک میشود/ اجرای برنامه بیماریابی
👤 به نقل از مهر؛ رشید رمضانی رئیس اداره مراقبت از بیماری هپاتیت وزارت بهداشت، گفت:
🔴 کشور ما متعهد شده بیماری هپاتیت C تا سال ۱۴۱۰ حذف شود.
🔸️ با وجود کیتهای تشخیصی و داروهایی که در کشور تولید میشود، با مراجعه به مراکز نگهداری افراد پرخطر؛ بیماریابی به صورت فعال انجام میشود و بیماران سریع شناسایی و تحت درمان قرار میگیرند، تا کشور ما بتواند تا چند سال آینده بیماری هپاتیت C را حذف کند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ شیوع بیماری سرخک در کشور عراق / واکسیناسیون سرخک قبل از شرکت در مراسم اربعین ضروری است
👤 به نقل از وبدا؛ حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت:
📊 کشور عراق بر حسب مستندات سازمان جهانی بهداشت از سال قبل شاهد اپیدمی بزرگ سرخک بوده و موارد بیماری در ماه های اخیر افزایش بیشتری نیز داشته است. تعداد موارد سرخک در سال ۲۰۲۳ برابر با ۹۶۵۱ مورد بوده که در طی ۶ ماه اول سال ۲۰۲۴ به ۲۸هزار و ۷۸۳مورد افزایش یافته است.
🔴 قبل از سفر، از کامل بودن سابقه واکسیناسیون سرخک کودکان زیر ۱۵ سال خود اطمینان داشته باشند و برای این منظور با در دست داشتن کارت واکسن کودکان خود به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه و در صورت نیاز نسبت به تکمیل واکسیناسیون کودکان خود اقدام نمایند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ جمعیت زیادی در کشور درگیر ناباروری هستند/ بیمههای ما عمق ندارند
👤 به نقل از مهر؛ محمد رئیسزاده، درباره اجرایی نشدن مصوبه اعطای نظام پزشکی به متخصصین بیولوژی تولید مثل، گفت:
🔴 در نظام پزشکی رشتههای مختلفی وجود دارد و این بخشها هر یک در انتخابات نظام پزشکی و مجمع آن سهمیه مشخصی دارند و اینکه متخصصان بیولوژی تولید مثل در کدام یکی از گروهها قرار بگیرند، میتواند در فرآیند انتخابات نظام پزشکی اثرگذار باشد و لازم است با دقت توسط شورای عالی نظام پزشکی تعیین تکلیف شود.
🔸️ شورای عالی نظام پزشکی هنوز به جمعبندی نرسیده که به متخصصان جنینشناسی و بیولوژی تولید مثل در ذیل کدام رشته شماره نظام بدهیم. کار اصلی انجام شده ولی اینکه جزو کدام گروهها باشند در اختیار شورای عالی است.
🔹️ رئیسزاده با اشاره به قانون جوانی جمعیت در مورد بیمهها گفت: بیمههای ما عمق ندارند. جمعیت بسیار زیادی درگیر مشکل ناباروری هستند و اگر مشکلات آنها را به صورت جدی نبینیم آثار و تبعات آن بیشتر میشود. باید پوشش بیمهها را عمق داد تا مردم به لحاظ دسترسی و کیفیت خدمات، دغدغهای نداشته باشند. وظیفه ما این است که مسائل را پیگیری کنیم.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مرگ میلیونها انسان در جهان بر اثر مقاومت میکروبی
👤 به نقل از مهر؛ آزیتا نبیزاده، سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو گفت:
🔸️ مقاومت میکروبی تهدید جدی بهداشت عمومی جهانی است که باعث مرگ میلیونها انسان در سراسر جهان شدهاست، منظور از داروهای آنتی میکروبیال، داروهای ضد ویروس، ضد انگل، ضد قارچ و آنتیبیوتیکها هستند.
🔹️ مقاومت دارویی معمولاً طی زمان و در اثر تغییرات ژنتیکی اتفاق میافتد. ارگانیسمهای مقاوم به درمان ضد میکروبی در افراد، حیوانات، غذا، گیاهان و محیط زیست (در آب، خاک و هوا) یافت شده و میتوانند از شخصی به شخص دیگر یا از طریق حیوانات به انسانها منتقل شود.
❇ پدیده مقاومت میکروبی زمانی اتفاق میافتد که میکروبها نسبت به درمانهای ضد میکروبی که برای از بین بردن آنها طراحی شده مقاوم شده و به رشد خود ادامه میدهند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ یکی از گزینههای وزارت بهداشت خط خورد
🔴 به نقل از مهر؛ در حالی که دایره گزینههای پیشنهادی وزارت بهداشت خیلی کوچک شده و به سه اسم محدود شده بود؛ حالا با انتصاب محمدجعفر قائم پناه به عنوان معاون اجرایی رئیس جمهور، عملاً یکی از گزینههای وزارت بهداشت منتفی شد.
🔸️ مسعود پزشکیان با صدور حکمی، محمدجعفر قائمپناه را به عنوان معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب کرد.
● قائم پناه، فوقتخصص قرنیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران است که معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، رئیس اولین دوره شورای شهر کرمانشاه و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از جمله سوابق او محسوب میشوند..
🔹️ با خط خوردن نام قائم پناه از گزینههای وزارت بهداشت، حالا گزینهها محدودتر از قبل شده و به دو اسم رسیدهاست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ نخستین ژندرمانی برای سارکوم سینوویال تائید شد
🔴 به نقل از FDA؛ سازمان غذا و داروی آمریکا ژندرمانی(Tecelra afamitresgene autoleucel)، شرکت اداپتیمیون را برای درمان بزرگسالان مبتلا به سارکوم سینوویال متاستاتیک یا غیرقابل برداشتن با جراحی که قبلا شیمیدرمانی شدهاند، تائید کرد.
❇ سارکوم سینوویال نوعی نادر از سرطان است که در آن سلولهای بدخیم یک تومور را در بافتهای نرم بدن ایجاد میکنند. این نوع سرطان میتواند در بسیاری از قسمتهای بدن رخ دهد اما بیشتر در دستها و پاها ایجاد میشود.
🔹️ سالانه حدود ۱۰۰۰ نفر در آمریکا به سارکوم سینوویال مبتلا میشوند و این بیماری بیشتر در مردان بزرگسالان در دهه ۳۰ زندگی یا در سنین کمتر رخ میدهد.
🔸️ درمان این بیماری معمولا شامل عمل جراحی برداشتن تومور و در صورت بزرگتر بودن تومور یا برگشت بیماری پس از عمل جراحی یا گسترش بیماری به بخشهای دیگر بدن، شامل رادیوتراپی و یا شیمیدرمانی است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ راهاندازی دکترای حرفهای فیزیوتراپی برای نخستین بار در کشور
👤به نقل از تسنیم؛ باقریفرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت:
🔸️ رشتههای توانبخشی خصوصاً فیزیوتراپی به دلیل افزایش سن امید به زندگی و افزایش سن جمعیت، نیاز مبرم حال و آینده کشور است.
🔹️ این رشته سابقاً در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و همچنین PhD پذیرش دانشجو داشت و راه اندازی دوره دکترای فیزیوتراپی برای سالیان متوالی، مورد درخواست اساتید و متقاضیان بود. امسال برای اولین بار در کشور، دوره دکترای حرفهای مصوب و آزمون آن برای نخستین بار روز گذشته برگزار شد.
📊 حدود ۱۹۰۰ نفر در این آزمون مشارکت کردند و بهطورتقریبی حدود ۱۵۰ نفر در ۶ دانشگاه پذیرفته خواهندشد. این رشته برای سالهای زیادی در کشور وجود نداشت و دانشجویان برای تحصیل در آن، ناگزیر به کشورهای منطقه سفر میکردند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ بازدید سفیر بلاروس از دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
🔴 به نقل از وبدا؛ دمیتری کالتسوف، سفیر کشور بلاروس با حضور در دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، با همراهی دکتر بختیاری، رئیس این دانشگاه، از ظرفیتهای دانشگاه هوشمند بازدید کرد.
👤 در ادامه، دمیتری کالتسوف، سفیر کشور بلاروس، هدف اصلی این نشست را بررسی فرصتهای همکاری با دانشگاههای ایرانی، بهویژه دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، اعلام و بر اهمیت ارتقای همکاریهای دوجانبه در زمینه های پزشکی و فناوری تأکید کرد و در ادامه، به تجربیات موفق کشور بلاروس در ارتقای تخصص پزشکان و توسعه سیستمهای آموزشی اشاره کرد.
🔸️ کالتسوف، همچنین آمادگی بلاروس برای تبادل تجربیات و برگزاری دورههای آموزشی مشترک را اعلام و پیشنهاد امضای تفاهمنامهای به منظور گسترش همکاریهای بین دو کشور را مطرح کرد.
👤 حسن بختیاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در ادامه سخنان سفیر بلاروس، به برخی از زمینههای همکاری نظیر برگزاری دورههای علمی برای اساتید بلاروس، برگزاری دورههای آموزشی مقاطع ارشد و دکتری و حضور در کنگرههای بینالمللی هوش مصنوعی اشاره و ابراز امیدواری کرد که تفاهمنامه همکاری بین دو کشور به نقشه راهی برای توسعه روابط علمی و آموزشی تبدیل شود.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ماجرای کمبود داروی پیوند کلیه/ پاسخ سازمان غذا و دارو
🔴 اخیراً گفته شده داروی مایفورتیک که برای بیماران پیوند کلیه استفاده میشود، با کمبود مواجه شدهاست. این در حالی است که این دارو دارای تولید داخل است، اما برخی بیماران فقط به دنبال نوع خارجی داروی مایفورتیک هستند.
👤 به نقل از مهر؛ غلامحسین صادقیان، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، در این خصوص گفت:
❇ مایفورتیک، دارویی خارجی است که خوشبختانه نمونه داخلی آن به وفور در کشور تولید و در دسترس بیماران قرار دارد.
🔸️ این دارو مانند دیگر داروهایی که تولید داخل دارد، مشمول محدودیت واردات است. البته با لحاظ این نکته که این دارو مورد استفاده بیماران پیوندی است و لازم است سازمان غذا و دارو به تعدادی از بیماران نیازمند این دارو سهمیه بدهد.
🔹️ سازمان غذا و دارو بر اساس میزان اعلامی معاونت درمان وزارت بهداشت اقدام به ارائه سهمیه میکند لذا سازمان غذا و دارو به منظور ایجاد تعادل در توزیع بین نمونه تولید داخل و وارداتی ناگزیر است به نحوی که به تولید داخل آسیب نرسد به این کار اقدام کند.
🔸️ به بیمارانی که با مصرف نمونه داخل مشکلی ندارند توصیه میکنیم از نمونه تولید داخل استفاده کنند تا اگر بدن بیمار به نمونه داخلی عوارض نشان میدهد بتواند از نمونه خارجی که برند مایفورتیک است، استفاده کنند.
🔹️ همچنین خواهش ما از بیماران و خانوادههای آنها این است که با توجه به محدودیت تأمین داروهای خارجی که به دلیل محدودیتهای تأمین کننده خارجی و محدودیت مربوط به انتقال ارز است، همکاری کنند و کسانی که نمونه تولید داخل برای آنها اثربخش و سازگار است، از نمونههای تولید داخل استفاده کنند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ آزمایش خون شیلد برای تشخیص سرطان کولورکتال تائید شد
🔴 به نقل از رویترز؛ سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) آزمایش خون شرکت گواردانت هلث با نام تجاری شیلد (Shield) را برای تشخیص سرطان کولورکتال تائید کرد
🔹این آزمایش برای افراد ۴۵ سال به بالا که در معرض خطر متوسط ابتلا به سرطان کولورکتال قرار دارند، تائید شدهاست.
🔸️ افرادی که نتیجه آزمایش آنها مثبت میشود باید کولونوسکوپی را انجام دهند زیرا این آزمایش جایگزین کولونوسکوپی در افراد پرخطر نیست.
🔹کولونوسکوپی آزمایش استاندارد طلایی برای تشخیص سرطان کولورکتال است اما میزان غربالگری با استفاده از آن به دلیل ایجاد احساس ناراحتی در افراد، کم است.
🔸️ براساس مستندات FDA، آزمایش شیلد ۸۳ درصد از سرطانهای کولورکتال را تشخیص داده است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان برای هزینههای درمانی زائران اربعین
👤 محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، تصویبنامهی هیأت وزیران برای هزینه در خصوص تأمین هزینههای درمانی زائران اربعین حسینی (ع) تا ۴۰۰ میلیارد تومان را ابلاغ کرد.
🔴 بر اساس این مصوبه، مبلغ مذکور برای پیشگیری از حوادث غیرمترقبه در خصوص زائران اربعین و بیماریهای واگیردار و گرمازدگی در مبادی مرزی و طول مسیر زائران اربعین در اختیار وزارت کشور قرار میگیرد تا پس از تبادل موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه، آن را هزینه کند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ نامهی مهم رئیس انجمن داروسازان به سران سه قوه
🔴 شهرام کلانتریخاندانی، رییس انجمن داروسازان ایران، در نامهای به روسای سه قوه کشور، خواستار تعیین تکلیف قانونی تجویز و توزیع داروهای مخدر شد.
🔹️ وی در این نامه که رونوشت آن به وزیر بهداشت ارسال شدهاست، به موضوع انحصار تجویز و توزیع داروهای مخدر اشاره کرده و نوشتهاست: با توجه به اینکه داروهای مخدر توسط پزشکان شاغل در مراکز ترک اعتیاد، تجویز میشود، خواستار شفافسازی در این موضوع هستیم.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پایش سلامت زائران اربعین در مرزهای شرقی و غربی کشور
👤 به نقل از مهر؛ محمد نصر دادرس، رئیس اداره مراقبت معاونت وزارت بهداشت گفت:
🔸️ سلامت زائرین اربعین با ۴۵۰۰ نیروی بهداشتی در مرزهای شرقی و غربی کشور پایش میشوند و علائم تب دنگی هم بین زائران اربعین مورد نظر مراقبین سلامت هست، همچنین خودمراقبتی را به زائرین آموزش میدهیم لذا استفاده از لباس مناسب، استفاده از مواد دور کننده حشرات و مراقبت از گزش پشه آئدس توصیههای ما به زائرین هست.
🔹️ سه نوع تیم بهداشتی خواهیمداشت، تیمی که زائران را قبل از خروج از کشور رصد خواهند کرد، تیم بعدی در کشور عراق خدمترسانی میکنند و تیم سوم پس از بازگشت زائران به کشور مراقبتهای لازم را تا سه هفته پس از سفر انجام خواهندداد.
🔸️ به دلیل شیوع سرخک در کشور عراق، افرادی که واکسیناسیون خود را کامل نکرده اند به مراکز جامع سلامت مراجعه کنند به ویژه افراد سالمند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ موارد "تب دنگی" افزایشی نیست/ نگرانی از فصول سرد سال
👤 به نقل از تسنیم؛ حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، با بیان اینکه موارد مثبت ابتلا به تب دنگی در کشور افزایش پیدا نکرده است، گفت:
🔸️ فراوانی پشههای آئدس در کشور کاهش یافته است که ناشی از گرمای بسیار شدید منطقه است چرا که فعالیت پشههای آئدس در دمای بالای ۴۰ درجه کاهش مییابد.
🔹️ تخمریزیهای پشه آئدس ظرف دو ماه گذشته صورت گرفتهاست و این تخمها الان در مناطق مختلف شهرها پراکنده هستند و در صورت بارش مجدد باران در ماههای آینده، ممکن است تبدیل به لارو و پشه شوند و بنابراین نگرانی ما از فصول سرد و بارش باران است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تزریق اجباری واکسن سرخک قبل از اربعین واقعیت دارد؟
🔴 در ساعات گذشته خبری از خبرگزاری صداوسیما مبنی بر «الزام واکسیناسیون سرخک در سالمندان بالای ۶۵ سال و بیماران زمینهای در پایانههای مرزی» به نقل از وزیر بهداشت منتشر شد که باعث شده بسیاری از افراد این برداشت را داشته باشند که انجام واکسیناسیون سرخک برای سالمندان و بیماران برای ورود به خاک عراق، اجباری است.
🔸️ این اظهارات وزیر بهداشت در حالی منتشر شده که پیش از این معاون بهداشت وی، صرفاً به انجام واکسیناسیون سرخک اطفال زیر ۱۵ سال توصیه کرده و گفته بود: مردم قبل از سفر اربعین، از کامل بودن سابقه واکسیناسیون سرخک کودکان زیر ۱۵ سال خود اطمینان داشته باشند و برای این منظور با در دست داشتن کارت واکسن کودکان خود به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه و در صورت نیاز نسبت به تکمیل واکسیناسیون کودکان خود اقدام نمایند.
❇ اکنون روابط عمومی وزارت بهداشت میگوید اظهارات وزیر بهداشت درباره لزوم تزریق واکسن سرخک برای سالمندان و بیماران، نیاز به اصلاح دارد و منظور وی، احتمالاً تأکید بر تزریق واکسن سرخک به افراد زیر ۱۵ سالی بوده که تاکنون این واکسن را دریافت نکردهاند، نه سالمندان.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ حادثه خطرناک در بخش رادیولوژی/بیمار در دستگاه MRI گیر افتاد و ۸۳۹ هزار یورو خسارت به بار آمد
🔴 به نقل از ماوی مارمارا گازتسی؛ در جریان یک حادثه در بخش رادیولوژی دانشگاه کوجالی در شهر ازمیت حدود ۱۰۰ کیلومتری جنوب شرقی استانبول ترکیه، درحالیکه دستگاه MRI در حال کار بود، یک برانکارد فلزی در اتاق به دستگاه چسبید و باعث شد که یک بیمار نیز به مدت چند ساعت در داخل دستگاه گیر بیفتد و علاوه بر آن، خسارتی معادل ۳۰ میلیون لیر (۸۳۹ هزار یورو) به بار آمد. بیمار پس از تلاش چند ساعته پیراپزشکان نجات یافت.
🔹این حادثه در هنگام اسکن MRI بیمار رخ داد و علت آن نیز ناسازگاری برانکارد فلزی با دستگاه MRI بود که باعث شد برانکارد به دلیل اثر میدان مغناطیسی قوی به دستگاه MRI بچسبد و بیمار هم داخل آن گیر بیفتد.
🔹پیشبینی میشود تعمیر این خسارت ۶ تا ۷ ماه طول بکشد و طی این مدت، نوبت MRI هزاران بیمار باید به تعویق بیفتد.
🔸️ مدیریت بیمارستان گفته که با مسوولان خاطی در این حادثه برخورد خواهدکرد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پزشکیان: تک نرخی کردن ارز امکانپذیر نیست
👤 حسین راغفر، اقتصاددان، درباره نکاتی که در نشست روز شنبه ۱۳ مرداد ماه با رئیسجمهوری به عنوان دغدغهها و نگرانیهای چند اقتصاددان مطرح شدهاست، گفت:
🔴 در این دیدار درباره رویکرد دولت نسبت به ارز تک نرخی هم گفتوگو شد که آقای پزشکیان گفتند اجرای چنین مسالهای امکانپذیر نیست چرا که اساسا منظور آنها که در ارتباط با تک نرخی کردن ارز صحبت میکنند این است که افزایش قیمت ارز صورت بگیرد. تاکید ایشان این بود که هر برنامهای که مطرح شود و آثار منفی روی گروههای پایین درآمدی داشته باشد را نخواهد پذیرفت تا مردم و گروههای پایین جامعه از اجرای سیاستها آسیب نبینند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ۹۹ درصد داروها داخل کشور تولید میشود/ سهم اندک واردات دارو
👤 به نقل از ایرنا؛ سیدحیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، روز سهشنبه در یک نشست خبری که در محل سازمان برگزار شد، گفت:
🔸️ ۴۰ درصد ارزش بازار تجهیزات پزشکی مربوط به تولید داخل بوده و هزار و ۵۳۳ خدمت تجهیزات پزشکی و ۲ هزار و ۶۲۷قلم دارو تحت پوشش بیمهها هستند و ۴۰۱ قلم دارو نیز تحت پوشش طرح دارویار قرار دارند.
🔹️ به گفته وی، جهت تامین به موقع دارو، وضعیت تامین ارز دارو نیز باید پایدار باشد. این در حالیست که در چند ماه اخیر مقداری تامین نقدینگی دارو ناپایدار شده، به همین دلیل با توجه به تغییرات جدید مدیریتی در سازمان برنامه و بودجه، نگاه ویژه سازمان برنامه و بودجه به سازمان غذا و دارو را میطلبد.
🔸️ محمدی در مورد عملکرد طرح دارویار در ۲ سال اخیر، گفت: برای امسال ۱۲۶ همت (بیش از هزار میلیارد تومان) برای دارویار درخواست بودجه داشتیم که ۷۵ همت آن مصوب شد. در حال حاضر و با گذشت حدود پنج ماه از سال، حدود ۱۵ همت این مبلغ به سازمان غذا و دارو تحویل شدهاست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ چرا شیر مادر؟
👤 به نقل از ایرنا؛ زینب پورذهبی، فوق تخصصکلیه کودکان و رئیس اداره سلامت کودکان و شیر مادر وزارت بهداشت، به مناسبت هفتهی جهانی تغذیه با شیر مادر( مصادف با ۱۰ تا ۱۶ مردادماه)، درمورد مزیت شیر مادر گفت:
🔴 اولین مزیتش این است که شیر مادر یک شیر انسانی و متناسب با ساختار و فیزیولوژی بدن یک انسان است. این شیر در بدن مادر ساخته میشود و متناسب با نیازهای فیزیولوژیک کودک یک انسان است. در صورتی که شیرخشکها با فرآوریهای شیرهای حیوانی که اغلب از شیر گاو است تهیه میشود. البته کارخانهها میکوشند ترکیب شیر خشک را به شیر مادر نزدیک کنند ولی شیرخشک هیچ وقت، شیر مادر نخواهد شد.
🔴 امتیاز دیگر وجود آنتی بادیهای است که در بدن مادر ساخته میشود و از طریق شیر مادر به بدن شیرخوار انتقال مییابد. این آنتی بادیها در شیرهای مصنوعی یافت نمیشود. کمبود این ایمونوگلوبین ها؛ باعث شده شیرخوارانی که از شیر مادر محروم شدهاند احتمال ابتلایشان به برخی بیماریهای گوارشی و امراضی که مربوط به نقص ساختار ایمنی بدن است، بیشتر شود. از این رو شاهدیم نوزادانی که تا ۶ ماهگی شیر مادر میخورند از بسیاری از این بیماریها در امانند.
🔴 هر چند نوزاد از دوران جنینی هم بسیاری از این آنتی بادیها را از بدن مادر دریافت کرده است ولی باز هم، نوزادانی که از شیر مادر تغذیه نمیکنند زودتر و بیشتر ابتلا به بیماریهای ویروسی و غیرویروسی را تجربه میکنند.
🔴 شیر مادر نیمی از موارد اسهال و یک سوم از عفونتهای تنفسی را بین کودکان کاهش میدهد. حتی در کشورهای توسعه یافته، تغذیه با شیر مادر ۳۶ درصد خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی در نوزادان و ۵۸ درصد بیماری از دست دادن مخاط روده را که گاهی با موارد مرگ همراه است را کمتر میکند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ جزئیات دورکاری مادران باردار
👤 به نقل از مهر؛ حسین فرشیدی، معاون وزیر بهداشت، به دو قانون مصوب مجلس در حمایت از مادران و شیرخواران اشاره کرد و گفت:
🔸️ قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی در سال ۱۳۷۴ و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیدهاست.
🔸️ اعطای مرخصی زایمان با پرداخت تمام حقوق و فوق العاده به مدت ۹ ماه و برای تولد دوقلو و بیشتر، به مدت دوازده ماه، اعطای مرخصی تشویقی به همسران، اختیاری بودن نوبت کاری شب برای مادران شاغل باردار و هم چنین مادران دارای فرزند شیرخوار تا دو سال و پدران تا یک ماهگی نوزاد از جمله مواردی بوده است که در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت لحاظ شدهاست.
🔸️ همچنین اعطای دورکاری به درخواست مادران باردار، حداقل به مدت ۴ ماه در دوران بارداری در مشاغلی که امکان دورکاری در آنها فراهم است، موافقت با تقاضای مرخصی یک نیم سال تحصیلی قبل از زایمان به مادر باردار بدون احتساب در سنوات تحصیلی با تقاضای کتبی دانشجویان، موافقت با تقاضای مرخصی حداکثر تا چهار نیم سال تحصیلی بدون احتساب در سنوات تحصیلی به دانشجویان مادر دارای فرزند زیر دو سال، موافقت با تقاضای کاهش نوبت کاری شب دانشجویان مادر باردار یا دارای فرزند زیر دو بر اساس آئین نامه مصوب وزارت بهداشت و استفاده از یک ساعت از مرخصی (بدون کسر از مرخصی استحقاقی) برای مادران شیرده حداکثر تا ۲۴ ماهگی کودک پس از شروع به کار مجدد را از دیگر مواد مهم این قانون برشمرد.
🔴 بر اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، انتشار هرگونه جزوه، کتاب، نشریه و نظایر آن و سایر تبلیغات در مورد تغذیه شیرخوار با انواع شیرخشک، جانشین شوندههای شیرمادر، شیشه و سر پستانک از سوی شرکتها، رسانههای جمعی و فردی که جنبه تبلیغاتی داشته باشد و خارج از ضوابط و مقررات تعیین شده توسط وزارت بهداشت باشد، ممنوع است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ بهداشت و درمان در صدر تورم
📊 بانک مرکزی در تازهترین گزارش خود تورم تولیدکننده تیرماه ۱۴۰۳ را اعلام کرد. بر اساس این آمار تورم تولیدکننده در تیر ماه امسال به سطح ۱.۶ درصد رسیده است که نسبت به خرداد ماه با کاهش مواجه شدهاست.
🔸️ همچنین این آمار نشان میدهد بخش «بهداشت و مددکاری اجتماعی» بیشترین و بخش «اطلاعات و ارتباطات» کمترین تورم ماهانه را در اولین ماه تابستان به ثبت رساندهاند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تاکید وزارت بهداشت بر واکسیناسیون سرخک در استانهای غربی و شرقی
👤 وزارت بهداشت در اطلاعیهای اعلام کرد:
🔸️ بهدلیل اپیدمی سرخک در افغانستان و پاکستان با افزایش موارد ابتلا به این بیماری در استان سیستان و بلوچستان مواجه شدیم و در عینحال با اجرای تمهیداتی توانستیم بیماری سرخک را در این استان کنترل کنیم.
🔹️ وزارت بهداشت براساس وضعیت بیماری سرخک در عراق به دانشگاههای علوم پزشکی استانهای غربی کشور اعلام کرده اگر پرونده واکسیناسیون یک کودک دارای نقصان است، نسبت به لکهگیری این موضوع اقدام کنند. به تمام افراد کمتر از ۱۵ سال که قصد سفر به عراق و شرکت در مراسم اربعین را دارند توصیه میشود که سوابق واکسیناسیون خود را بررسی کنند بهنحوی که حداقل دو بار سابقه تزریق واکسن سرخک داشته باشند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ افزایش ۲ برابری درخواست مهاجرت پرستاران/ بهیاران مشکل گشا نیستند
👤 به نقل از مهر؛ احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، امروز در نشست خبری گفت:
🔸️ متأسفانه مشکلات معیشتی پرستاران، باعث شده سایر نقشهای سازمان نظام پرستاری، دیده نشود.
🔹️ البته تأمین حداقل معیشت پرستاران در اولویت است و ما نمیتوانیم بدون توجه به مسائل و مشکلات معیشتی، به سایر امور پرستاری بپردازیم.
🔸️ در دولت سیزدهم، یکی دو کار خوب برای پرستاری انجام شده و عین حال، انتقاداتی نیز به عملکرد دولت سیزدهم در حوزه پرستاری وارد است.
🔹️ برای اولین بار از سه نفر از همکاران پرستار در وزارت بهداشت دولت سیزدهم استفاده شد که امیدواریم تداوم یابد.
🔸️ در شرایط کنونی چند نگرانی در حوزه سلامت وجود دارد که اصلیترین آن، کمبود شدید نیروی انسانی است که در حوزه پرستاری، این وضعیت خیلی بغرنج است و استخدامهای جدید کاری برای رفع کمبود نیروی پرستاری ایجاد نکرد.
🔹️ بهیاران نمیتوانند کمبودهای پرستاری را مرتفع کنند، زیرا حرفه پرستاری؛ تخصصی شده و بهیاران از آموزشهای تخصصی برخوردار نیستند.
🔸️ وی از افزایش دو برابری درخواست مهاجرت پرستاران خبر داد و افزود: این موضوع، زنگ خطری برای نظام سلامت کشور است.
🔹️ یکبار برای همیشه موضوع تعداد پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی باید حل شود و هر سازمان و نهادی، یک عدد را نگوید.
🔸️ میزان تأخیر در پرداخت معوقات پرستاری در کشور، ۸ ماه است که باید مرتفع شود.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam