⭕️ تخلف بزرگ معاونت آموزشی وزارت بهداشت؛ بیش از ۹۰ درصد دانشجویان انتقالی از خارج غیرقانونی جذب شدهاند.
🔸براساس مصوبات بیستمین جلسه شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی مورخ ۲۵/۸/۸۱ تنها دو درصد ظرفیت هر رشته مجاز است به پذیرش دانشجویان وارداتی از خارج اختصاصیابد.
🔹مطابق این قانون صریح در هر ورودی دانشکده بسته به ظرفیت اعلامی میبایست نهایتا دو درصد (یک تا دو نفر) دانشجوی انتقالی از خارج وجود داشته باشد درحالیکه هم اینک بعضا بیش از ۲۰ درصد یک ورودی اختصاص به این دانشجویان دارد!
🔸 معاونت آموزشی وزارت بهداشت بایستی نسبت به این بیقانونی آشکار که منجر به تبعیض و بیعدالتی در حق دانشجویان و دانشآموزان داخل کشور شدهاست پاسخگو باشد.
✅ کانال واحد سلامت موسسه مصاف
@masaf_salam
⭕️ عوارض مسمومیت ناشی از آلودگی هوا را با علائم ابتلا به کرونا اشتباه نگیرید.
👤 دکتر فاطمی فوق تخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که برای تشخیص بین مسمومیت ناشی از آلوگی هوا یا ابتلا به کرونا باید به پزشک مراجعه کرد گفت: عوارض کرونا با آلودگی هوا تقریباً یکسان است، با این تفاوت که کرونا معمولا اختلالاتی همانند از دست دادن حس بویایی و چشایی را به دنبال دارد.
🔸 آلودگی هوا برای افراد معمولی تغییرات آنی و لحظه ای ایجاد نمی کند. علامت هایی همانند سوزش چشم، سردرد و حالت تهوع از جمله علائم شایع آلودگی هوا در افراد معمولی است. آلودگی هوا می تواند آلرژی و بیماری های زمینه ای در مبتلایان به بیماری های ریوی را تشدید کند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ قبل از پوشیدن لباسهای نو آنها را بشوییم.
✍ دلایل خوبی برای شستن لباسهای نو قبل از پوشیدن آن ها برای اولین بار وجود دارد، مخصوصاً در مورد لباس های زیر و تی شرت ها که مستقیماً با پوست شما در ارتباط هستند. مثلا:
🔺 رنگ اضافه: رنگهای اضافه حاصل از رنگرزی پارچه می توانند به پوست شما منتقل شوند. بیشتر پارچه هایی که از ترکیب فیبرهای پلی استر و اکریلیک دوخته می شوند با رنگ های آزوآنیلین رنگ می شوند. این رنگ ها می توانند باعث واکنش های جدی پوستی علی الخصوص برای اطفال شوند. اگر واکنش آلرژیک در این موارد شدید باشد می تواند باعث بروز جوش و خارش شود.
🔹 ممکن است شپش ها، باکتری ها، قارچ ها از یک شخص به شخص دیگر منتقل شود. شما اغلب مطمئن نخواهید بود که کسی قبل از شما این لباس را امتحان کرده است یا خیر.
⚠️ اتاق پرو می تواند محل رشد بسیاری از عوامل مضر باشد.
🔹 علت مهم دیگری که شما را مجاب خواهد کرد تا لباسهای نو را قبل از پوشیدن بشویید فرمالدهید اوره است.
👕 فرمالدهید اوره ماده ای شیمیایی است که تولیدکنندگان لباس برای تثبیت رنگ و بافت پارچه مورد استفاده قرار می دهند. پوستهای حساس در نواحی ای که در تماس مستقیم مداوم با لباس قرار دارند می تواند علائم جوش و خارش را نشان دهند، نقاطی مثل زیر بغل، یقه، سر آستین و ناحیه ی کمر و ران شلوارها.
🔸 از کاربردهای فرمالدهید اوره جلوگیری از کپک زدن پارچه هایی است که مدت زمانی طولانی را در در حال حملونقل خواهند بود. این ماده اگرچه با شستوشوی اول به طور کامل از بین نمی رود اما با شست و شوی اول به میزان قابل توجهی از مقدار آن کاسته می شود و در هر بار شست و شو این ترکیب از پارچه برداشته می شود.
🔹 این بسیار اهمیت دارد که لباس های نوی نوزادان و کودکان شسته شود.
پوست اطفال به رنگ های پارچه ها بسیار حساس هستند و جوش های آلرژیک با احتمال بیشتری در کودکان بروز خواهند کرد.
‼️ از شوینده های بدون رایحه برای اطفال استفاده نمایید، زیرا رنگ و رایحه ی شوینده ها می تواند باعث واکنش های پوستی شوند.
🔹 شستوشوی چندباره ی لباس های اطفال باعث نرمی و راحتی لباس برای طفل می شود.
💡نکته: در پایان هر بار شستوشو به رنگ آب باقی مانده دقت کنید، اگر هنوز آثار رنگ در آب شست و شو باقی بود به معنی این است که لباس مورد نظر برای اطفال نیازمند شستوشو به صورت جداگانه یا با لباسهای همرنگ خود است تا در کنار محافظت از پوست طفل، به سایر پارچهها نیز آسیبی نرسد.
📚منبع:
https://www.independent.co.uk/life-style/clothes-new-wash-dermatologist-today-show-lice-scabies-formaldehyde-eczema-a8219976.html
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
6.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فاجعهای به نام غربالگری اجباری/استرس بگیرید و از ترس فرزند سالمتان را بکشید
✍ مشاهده این ویدئو کامنت به شما نشان خواهد داد چطور #مافیای_کودک_کشی در سیستم سلامت مسبب قتل سالانه 31 هزار کودک شده است.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam
⭕️ انستیتو پاستور فرانسه پروژه تولید واکسن کرونا را متوقف کرد
🔸انستیتو پاستور فرانسه روز دوشنبه به صورت رسمی اعلام کرد که پروژه تولید واکسن کرونا خود را به طور کامل متوقف کرده است.
🔸بر اساس آنچه انستیتو پاستور بر آن تاکید کرده نتایج اولیه آزمایشها بر روی واکسن تولیدی این موسسه، کارایی و اثربخشی مورد انتظار را نشان نداده است.
🔸در بیانیه انستیتو پاستور برای توجیه تصمیم اتخاذ شده آمده است: «پاسخ واکسن به آزمایشهای ایمنی بسیار پایینتر از موارد مشابه در واکسنهای دارای مجوز بر ضد بیماری کووید۱۹ و حتی ضعیفتر از پاسخ سیستم ایمنی بدن نزد افراد بهبودیافته از آلودگی طبیعی به ویروس بود.»
🔸مبنای پروژه تولید واکسن کرونا توسط انستیتو پاستور استفاده از ترکیبات واکسن سرخک بود که برای مقابله با بیماری کووید۱۹ متناسب تشخیص داده شده است.
✅ کانال واحد سلاکت مؤسسه مصاف
@masaf_salam
⭕️ یک لحظه تفکر/ یک سوال مهم
👤 خانم دکتر مینو محرز در نشست خبری اخیر خود بیان داشتند که واکسنی برای کرونا از سوئد وارد میشود. بررسیها نشان میدهند که این واکسن احتمالاََ همان واکسن آکسفورد است.
✍️ با توجه به اینکه واکسن مذکور با مشارکت انگلستان تولید شده، چطور میتوان توجه به امر رهبری در ممنوعیت ورود واکسن امریکایی و انگلیسی را در خصوص این تصمیم توجیه کرد؟
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-25/iran-finds-loophole-to-vaccine-ban-in-astra-s-swedish-roots
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam
⭕️ ستاد ملی کرونا علم را سیاستزده نکند.
✍️ در حالی که دکتر محرز سخن از ورود واکسن انگلیسی سوئدی شده آکسفورد به ایران می کند و دقیقاً مشخص نیست که این تأیید واکسن پس از گذراندن کدام تست انسانی ملی وارد کشور می
شود، کمیته علمی ستاد ملی کرونا اعلام می کند که پیک چهارم در راه است و واکسیناسیون تنها راه مهار بیماریست.
🔹ضمن اعلام اینکه واحد سلامت مصاف مخالف کلیت بحث واکسیناسیون نیست، این سؤال مطرح میشود که آیا ستاد ملی کرونا با برجستهسازی رسانهای پیکهای طبیعی بعدی که البته میتواند معلول عدم رعایت نکات بهداشتی باشد، قصد دارد با اورژانسیسازی ضرورت ورود واکسن، آکسفوردی بودن آن را توجیه کند؟
💡اگر ستاد ملی کرونا به بحث رابطه علم و رسانه توجه نکند و علم را سیاسی کند، شاهد فروریزش اعتماد عمومی به تریبونهای علمی ملی خواهیم بود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ اخبار واردات واکسن در یک نگاه/ بررسی رویکرد شخصیتهای سیاسی و نهادهای ذیربط به موضوع واردات واکسن کرونا #قسمت_اول
✍ در خصوص واکسیناسیون کرونا هفته گذشته اتفاقات قابل توجهی در زمینه واکسن کووید ۱۹ در کشور رخ داده است:
1⃣ وزیر خارجه ایران که به مسکو سفر کرده بود، روز سهشنبه هفتم بهمن از ثبت واکسن روسی کرونا با نام «اسپوتنیکوی» در کشور خبر داد. محمد جواد ظریف خبر تایید واکسن «اسپوتنیکوی» از سوی مقامهای بهداشتی ایران را در نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف همتای روس خود اعلام کرد. او ضمن ابراز امیدواری درباره خریداری محمولههای این واکسن در آیندهای نزدیک، بر فراهم آوردن امکان «تولید مشترک» واکسن اسپوتنیک وی بین ایران و روسیه تاکید کرد.
2⃣ واعظی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات ظریف در خصوص تایید واکسن اسپوتنیک روسی گفت: مذاکره درباره واکسنها موضوع جدیدی نیست. حدود دو ماه و شاید هم بیشتر است هم با روسها و هم با چینیها و هندیها مذاکره میکنیم. وی ادامه داد: خوشبختانه سرعت مذاکرات با روسها خیلی بیشتر شده است. آنها همه اسنادی که داشتند را برای ما فرستادند و گروه علمی وزارت بهداشت تمام اینها را بررسی کرده و در آنجا سوالاتی که داشتند انجام دادند و در دو روز گذشته تایید شده و تاییدیه را شب گذشته برای روسها فرستادند.
👤 رییس دفتر رییس جمهوری اظهار کرد: مقدمات قرارداد فراهم شده و امیدوار هستیم همین امروز یا فردا امضا شود و اولین محموله آن هم قبل از ۲۲ بهمن به تهران برسد.
رییس دفتر رییس جمهوری افزود: مذاکره درباره واکسن روسی هم در سفر اخیر ظریف به آنجا صورت گرفت. تمام مدارک آنها را گرفتیم و بررسی کردیم، سفیر ما در روسیه برای بستن قرارداد در حال مذاکره است. امیدواریم این قرارداد به زودی امضا شود. واعظی ادامه داد: دو میلیون دز واکسن ظرف ۳ ماه از روسیه وارد کشور میشود. محموله اول آن احتمالا قبل از ۲۲ بهمن است و محموله دوم و سوم در فوریه و قبل از عید است.
3⃣ خانم دکتر مینو محرز عضو کمیته علمی و عضو کمیته واکسن ستاد مقابله با کرونا در برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران با اشاره به تزریق واکسن کرونای وارداتی طی روزهای آینده گفت: اولویت تزریق واکسن کرونا با کادر درمان است. اولویت دوم با افراد بالای ۷۰ سال و بیماران دیابتی، قلبی و ریوی و افرادی است که سابقه بیماری زمینه ای دارند و بعد گروه های دیگر که بیشتر با مردم در ارتباط هستند در اولویت های بعدی قرار می گیرند. ولی اولین بخش از واکسن وارداتی بیشتر برای کادر درمان و افراد در معرض خطر استفاده می شود.
👤 دکتر محرز با اعلام این خبر که واکسن مذکور از کشور سوئد وارد می شود گفت: این واکسن مدرنا نیست و واکسن کوبایی هم نیست چون واکسن کوبایی هنوز فاز آخر خود را طی نکرده است. این واکسن از سوئد وارد می شود و مورد تایید ما است.
4⃣ سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران روز پنجشنبه نهم بهمن ماه اعلام کرد که «مجوز مصرف اضطراری» واکسن کرونای «اسپوتنیکوی»، ساخت روسیه، صادر شده است.
کیانوش جهانپور گفت: «کمیسیون قانونی تشخیص» سازمان غذا و دارو که بررسی چگونگی ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک را برعهده دارد، مجوز واکسن «اسپوتنیکوی» را صادر کرده است.
به گفته او، این مجوز برای مصرف دو فرم محلول فریزشده و ویالهای تک دوز در کشور صادر شده است
5⃣ خانم دکتر محرز در نشست خبری دیگری بیان داشت که واکسن روسی نمیزنم!
🔹 تهیه و واردات واکسن کرونای روسی توسط دولت از شانس بد مردم ایران است. در حال حاضر به هیچ عنوان از این انتخاب راضی نیستم. من بهعنوان یکی از اعضای کادر درمان این واکسن را تزریق نمیکنم زیرا تاکنون هیچ اطلاعاتی از آن منتشر نشده است. واکسن کرونا باید دارای استانداردهای جهانی باشد. از نظر ما واکسنی استاندارد است که مورد تأیید یکی از منابع بینالمللی باشد که یکی از آنها سازمان بهداشت جهانی و دیگری سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپاست در صورتی که این واکسن تاییدیه هیچ کشوری را ندارد. روسیه جزو اتحادیه اروپاست، چرا تاکنون واکسن را برای تاییدیه به سازمان بهداشت اروپا نفرستاده؟
👤 محرز افزود: معلوم نیست از چه زمانی تاکنون سازمان غذا و داروی کشور جزو منابع بینالمللی شدهاند؟ سازمان غذا و داروی ایران زمانی میتواند دارو و واکسنی را تأیید کند که پیش از آن دارو یا واکسن مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته باشد. وقتی دارو یا واکسنی هنوز مورد تأیید هیچ منبعی نیست، سازمان غذا و داروی داخلی نمیتواند آن را تأیید و توزیع کند.
🔰 ادامه دارد...
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam
⭕️ اخبار واردات واکسن در یک نگاه/ بررسی رویکرد شخصیتهای سیاسی و نهادهای ذیربط به موضوع واردات واکسن کرونا #قسمت_دوم
👤 دکتر مینو محرز در خصوص واردات واکسن روسی:
🔹 وقتی هنوز هیچ اطلاعاتی از واکسن درز نشده، بر حسب چه فرآیندی آن را تأیید میکنند؟
وی گفت: طی روزهای گذشته بر این تصور بودم واکسنی که قرار است واردکنند، واکسن آسترازنکاست (واکسن پروژه مشترک سوئد و انگلستان) که یک واکسن نو ترکیب است. این واکسن مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی است. اثربخشی و ایمنی آن تأیید شده و نگهداری آن در دمای معمولی یخچال هم امکانپذیر است.
6⃣ در خصوص واکسن کوبایی دکتر فرید نجفی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، اظهار داشت: این واکسن سه فاز کارآزمایی بالینی دارد؛ فازهای یک و دو کارآزمایی بالینی این واکسن در کشور کوبا انجام شده است و فاز سه آن قرار است به صورت مشترک در ایران و کوبا انجام شود؛ از این رو، هم اکنون در حال برنامه ریزی برای انجام فاز سه هستیم. نجفی درخصوص اینکه انواع واکسن هایی که در بخش پژوهشهای دانشگاهی یا وزارت بهداشت در حال انجام هستند، آیا به مرحله اطمینان بخشی رسیده اند یا خیر گفت: تاکنون دو تا از واکسن های ایرانی وارد فاز یک شده اند و یکی دیگر از واکسن ها درحال ورود به این فاز است. واکسن کوبایی نیز که قرار است با همکاری ایران تولید شود، فاز یک و دو خود را در کوبا طی کرده است و فاز سه که شاید حدود ۳۰ و ۴۰ هزار نفر وارد مطالعه می شوند در ایران و کوبا به طور همزمان انجام می شود.
نجفی گفت: واکسن وارداتی باید از مراجع معتبر مورد تایید باشد و اینکه کشور سازنده چین، روسیه یا هند باشد، تفاوتی ندارد مهم قیمت، اثرگذاری و ایمن بودن واکسن است.
وی ادامه داد: واکسن خارجی حتما وارد کشور میشود و برنامه کشور این است که هم واکسن ایرانی و هم واکسن خارجی هر دو استفاده شود. منتهی واکسن هایی که ما در مورد آنها اطمینان خاطر داریم.
7⃣ کبگانیان، قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: طبق برنامهریزی انجام شده ۴۲.۳ میلیون دوز واکسن کرونا خریداری و وارد میشود.
میزان ۱۶.۸ میلیون دوز از طریق کواکس است که شرط ما برای سازمان بهداشت جهانی این بوده است که این واکسن با پلتفرم فایزر آمریکایی نباشد.
کبگانیان ادامه داد: رقم بعدی ۲۵ میلیون دوز واکسن از طریق واردات به غیر از سازمان بهداشت جهانی است که به نظر می رسد این رقم پوشش خوبی برای سنین مختلف جامعه باشد.
وی با بیان اینکه جمع واکسن وارداتی که قرار است وارد کشور شود حدود ۴۲.۳ میلیون دوز است اضافه کرد:
«البته پیش بینی می شود که ۲۵ میلیون دوز واکسن نیز تا اردیبهشت یا حداکثر خردادماه سال ۱۴۰۰ از سوی تولیدکنندگان و فناوران داخلی و شرکت های دانش بنیان در عرضه شود».
8⃣ به گزارش همشهریآنلاین، جزئیات تازهای از تولید و تست انسانی واکسن کوبایی-ایرانی بهدست آمده که نشان میدهد نخستین واکسنی که برای مقابله با کرونا در ایران در دسترس قرار خواهد گرفت، همین واکسن خواهد بود. یکشنبهشب، مصطفی قانعی، رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در یک برنامه تلویزیونی جزئیات بیشتری درباره این واکسن اعلام کرد.
بهگفته او، واکسیناسیون همگانی این واکسن که تولید مشترک میان کوبا و انستیتو پاستور است، بهار سال آینده در کشور آغاز میشود. این واکسن در فاز اول، به ۵۶ نفر و در فاز دوم به بیش از ۱۰۰ نفر تزریق شده، اما در فاز سوم قرار است بهطور همزمان در ایران و کوبا روی چندین هزار نفر تزریق شود. بهگفته او، بهنظر میرسد این واکسن زودتر از سایر واکسنها در دسترس قرار گیرد و در یکی دو هفته دیگر، مطالعات بالینی آن آغاز میشود.
✍ ماجرای واکسن کوبایی- ایرانی درست پس از اعلام ممنوعیت خرید واکسنهای آمریکایی و انگلیسی، پررنگ شد. قبل از آن در اوایل دیماه، سخنگوی سازمان غذا و دارو، خبر تولید مشترک واکسن میان ایران و کوبا را رسانهای کرد و گفت تست انسانی این واکسن روی ۵۰هزار داوطلب در بهمن و اسفند انجام خواهد شد. همان موقع کیانوش جهانپور گفت که این واکسن، در یکی از مؤسسات پرسابقه کوبا در زمینه تولید واکسن، ساخته میشود.
9⃣ به گزارش ایرنا، سعید نمکی وزیر بهداشت نیز روز چهارشنبه درباره آخرین وضعیت واکسن کرونا گفت:
در ثبت واکسن کرونا با چهار منبع مهم جهان که یک منبع اروپایی، یک منبع از چین و یک سازنده در روسیه و همچنین دو شرکت تولیدکننده در هندوستان هستند در حال کار هستیم که خوشبختانه پروندهها رسیدگی شده است.
به علاوه آنچه در سبد کوواکس که شامل واکسنهای شرکتهای اروپایی و آسیایی هستند و امیدواریم اولین محمولهها را برای واکسیناسیون گروههای آسیب پذیر به زودی وارد کنیم.
🔰 ادامه دارد...
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
⭕️ اخبار واردات واکسن در یک نگاه/ بررسی رویکرد شخصیتهای سیاسی و نهادهای ذیربط به موضوع واردات واکس
⭕️ اخبار واردات واکسن در یک نگاه/ بررسی رویکرد شخصیتهای سیاسی و نهادهای ذیربط به موضوع واردات واکسن کرونا #قسمت_سوم
👤 دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت: واکسنی که در انستیتو پاستور با همکاری فنی کشور کوبا پیگیری میکردیم به نتیجه رسیده است. در مجموعهای از بخش خصوصی در حال کار با یکی از شرکتهای معتبر آسیایی هستیم.
🔟 شهریاری: من هم واکسن اسپوتنیکوی را تزریق نمیکنم
👤 حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به اینکه او واکسن کرونای روسی اسپوتنیکوی را تزریق نمیکند، افزود: درباره هر واکسن خارجی نظر من این است که بعد از واردات، ابتدا خود مسئولان واکسن را بزنند و در صورتی که این واکسن مشکلی نداشت برای عموم مردم استفاده شود چراکه وقتی از انجام مراحل کامل کارآزمایی بالینی واکسن اطمینان نداریم قرار نیست روی مردم ما آزمایش شود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam
⭕️ تحلیلی بر اخبار و بحثهای اخیر پیرامون واردات واکسن خارجی با تمرکز بر واکسن روسی اسپوتنیکوی
1⃣ پیگیری مصاحبه ها و سخنان و گزارشهای مقامات رسمی بهداشت و درمان کشور نشان میدهد که تا قبل از هفته جاری هیچ تصمیم گیری قطعی در زمینه خرید واکسن از روسیه صورت نگرفته بوده است.
2⃣ یکباره و بهدنبال سفر وزیر محترم امور خارجه به کشور روسیه نه تنها اعلام مذاکرات برای خرید بلکه یکباره تایید واکسن روسی اسپوتنیک وی از سوی مراجع بهداشتی ایران اعلام می گردد.
🔸 روز بعد نیز ریاست دفتر رییس جمهوری نیز بصورت مفصل در مصاحبه اطلاعات کاملی را اعلام میدارد. در همان روز وزیر بهداشت مصاحبه نموده و از اقدام جهت تهیه واکسن از چهار منبع ذکر مینماید اما به نوع واکسن روسی اشارهای نمینماید. سخنگوی سازمان غذا و دارو کیانوش جهانپور روز پنجشنبه در این رابطه بیان کرد: در بیست و چهارمین جلسه کمیسیون قانونی تشخیص(صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک) سازمان غذا و دارو، مجوز مصرف اضطراری واکسن اسپوتنیکوی محصول شرکت گامالیا کشور روسیه در فرم محلول فریز شده و ویال های تک دوز و ۵ دوز در ایران صادر شد.
🔹 وی اظهار کرد: روند بررسی واکسنهای دیگر از مبدا هند، چین، روسیه و غیره کماکان ادامه دارد.
✍ نگاهی به اظهارات فوق نشان میدهد که قبل از مقامات و مسئولان تخصصی ،این سیاستمداران هستند که سعی می نمایند در زمینه تامین واکسن کرونا اقدام نمایند و متولیان مربوطه بصورت منفعلانه در تبعیت هستند.
🔹 بر اساس این مشاهدات چند سوال مطرح می شود:
1⃣ چرا در زمینه روند ارزیابی واکسنهای کشورهای دیگر شفاف سازی صورت نمی گیرد؟
2⃣ چرا در زمینه تامین واکسن نه تنها آحاد جامعه و گروههای تخصصی بلکه حتی اعضای کمیته های علمی و واکسن ستاد ملی ،ابهام دارند. نظرات خانم دکتر محرز عضو کمیته واکسن و کمیته علمی ستاد ملی و محقق ارشد تولید واکسن شرکت برکت حائز اهمیت می باشد؟
3⃣ از چه زمانی تامین واکسن از کوبا جزو برنامه های کشور قرار گرفته است و چرا در ماههای گذشته اخبار و اطلاعات این همکاری مشترک منتشر نشده است؟ کوبا که جزو کشورهای تحریم کننده ایران نبوده و دهها سال است که از سمت آمریکا تخت انواع تحریم ها قرار دارند و محدودیتهای کشورهای دیگر را ندارد؟
4⃣ در کنار ابهامات فوق، وزیر محترم بهداشت و درمان در روز چهارشنبه ۸ بهمن خبر از همکاری مشترک یک شرکت خصوصی با یک کشور آسیایی در زمینه تولید مشترک واکسن میدهند، این خود ابهامی به سایر ابهامات اضافه می نماید.
5⃣ چرا علیرغم حسن نظر به واکسنهای کشورهای دیگر، در تمام چندماه گذشته نسبت به شرکتهای تولید کننده داخلی بسیار سختگیرانه و بر طبق تمامی ضوابط ممکن اقدام صورت میگیرد ؟
6⃣ آیا در موضوع واکسن نیز شاهد روندی خواهیم بود که در ارزیابی کیت های تشخیصی مرتبط با کرونا شاهد آن بودیم؟
7⃣ آیا همانگونه که داروهای رمدیسیویر و ...در مطالعه سازمان جهانی بهداشت رد شدند ولی در داخل کشور جزو لیست بیمه قرار گرفتند در اینجا نیز شاهد همان روند خواهیم بود ؟
✍ دکتر محمد کریمینیا، پزشک و کارشناس حوزه سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam
⭕️ اثربخشی واکسن رازی کووپارس با تغییرات ژنتیکی از بین نمیرود
👤 رییس موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی
🔹 در واکسن "رازی کوو پارس" یکی از پروتئین های ویروس کرونا به نام اسپایک استفاده شده و باتوجه به اینکه این پروتئین از نظر ساختاری کمتر دستخوش جهش می شود واکسن در برابر تغییرات ژنتیکی ویروس اثربخشی خود را از دست نمیدهد.
🔸این مطالعه تاییدیه کمیته ملی اخلاق در پژوهشهای پزشکی وزارت بهداشت را دریافت کرده و همکاری ما با دانشگاه علوم پزشکی ایران به منظور اجرای مرحله آزمایش انسانی این واکسن است.
🔸مرحله نخست شامل ۱۳۳ داوطلب است که در ابتدا واکسن به ۱۳ نفر طی هشت روز تزریق می شود و اگر واکنش خاصی بروز نکند تزریق به گروه های ۲۰ نفره تا ۱۲۰ نفر دیگر ادامه خواهد داشت.
🔸این مرحله ۲۳ روز طول می کشد و مرحله دوم هم حدود ۴ تا ۵ ماه است که در صورت موفقیت وارد مرحله سوم می شویم و واکسن به تولید انبوه می رسد.
🔸از اسفند پارسال کار مطالعاتی و آزمایش حیوانی بر روی موش، خوکچه، خرگوش و همستر آغاز شد، سپس با انجام آزمایش بر روی ۲۵ میمون ادامه یافت که پس از تزریق واکسن، تیتر آنتی بادی بالا رفت و ایمنی همورال و سلولی ایجاد شد و اکنون ۲۱۰ روز است که ایمنی در میمون ها پایدار است.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam