♨️ سخنان جالب متخصص باسابقه عرصه واکسن
🔹رابرت مالون متخصص تحقیق و پژوهش در زمینه واکسنهای ژنتیکی RNA و DNA که سابقهای نزدیک به سیساله در این زمینه دارد در توییتی اظهار داشت:
🔸 چه اتفاقی برای اعتماد به عرصه سلامت عمومی خواهدافتاد اگر مشخص شود آیورمکتین برای بیماری کرونا ایمن و مؤثر است، اما مشخص شود که واکسنهای ژنتیکی مشکلات ایمنی قابلتوجهی دارند؟ این از دید من یک سناریو کاملاً باورپذیر و محتمل است.
🔹او با بیانی اعتراضی نوشت: درباره بیماریها و سندروم واکسنهای ژنتیکی دوران پساکرونا! من میدانم که اتفاق خواهندافتاد، اما نمیدانم چقدر شدید و یا چند مرتبه. من از CDC (مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها در آمریکا) درخواست شفافیت اطلاعات و دادههای درست ارزیابی سود/خطر دارم. اطلاعات! پزشکی مبتنی بر علم! صداقت! شفافیت! اخلاق پزشکی! نه دسیسه و توطئه!
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ واكسن_بركت "مجوز اضطرارى مصرف" گرفت نه تاييديه!
✍ این به معنی تاییدیه واکسن برکت نیست و در واقع هیچ کدام از واکسنهای کرونا تا به امروز تاییدیه قانونی بر اساس پروتکلهای علمی تجربه شده و مرسوم را دریافت نکرده اند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ صلیب مرگ در کره جنوبی
🔹 کره جنوبی برای اولینبار تعداد مرگ و میر بیش از تولد را ثبت کرد. به گزارش بلومبرگ اهالی کره جنوبی در ۲۰ تا ۳۰ سالگی خود و در حالی که سه دهه از زندگی خود را سپری کردهاند از سن سه اتفاق مهم یعنی زوجیابی، ازدواج و فرزندآوری در حال عبور هستند.
🔹 آنها این انتخابها را به دلیل محدودیتهای اقتصادی انجام دادهاند و این روند عدم تعادل جمعیتی کره را بدتر کردهاست.
🔹 معاون وزیر دارایی وقت کره «کیم یونگ بیوم» این نقطه عطف را صلیب مرگ اعلام کرد.
لینک خبر؛
https://www.bloombergquint.com/onweb/south-korea-is-growing-old-fast-leaving-a-younger-generation-home-alone-and-chi
#فرزند_آوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ اخطار قانونی به کارشناس ارشد سازمان بهداشت جهانی از سوی حقوقدانان
🔹سومیا سوامیناتان کارشناس علمی ارشد سازمان بهداشت جهانی که دارای اصالتی هندی میباشد، از سوی مرکزی حقوقی و جمعی از وکلای هندی یک اخطار قانونی دریافت کرد.
🔸این مرکز حقوقی با جمعی از وکلای فعال در زمینه سلامت، سوامیناتان را در بیانیهای به اعمال زیر متهم کرد:
1️⃣ راهاندازی یک جریان نشر اکاذیب علیه داروی آیورمکتین با سرکوب عمدی نتایج علمی اثربخشی داروی آیورمکتین برای پیشگیری و درمان کرونا، بر خلاف حجم عظیمی از دادههای بالینی موجود ارائهشده و تجربهشده توسط پزشکان و متخصصان.
2️⃣ اعلام اظهاراتی در شبکههای اجتماعی و رسانههای اصلی و تحت تأثیر قرار دادن عموم مردم بر علیه استفاده از داروی آیورمکتین و تخریب اعتبار مؤسساتی که این دارو را در دستورالعملهای ملی مقابله با کرونا قرار دادهبودند.
🔹متن کامل این اخطار حقوقی از اینجا قابل دریافت است.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️آخرین وضعیت کرونا در ایران و کشورهای همسایه
🔹ایران و برخی کشورهای همسایه با الگوی آماری مشابه در زمینه کرونا، از اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت موج چهارم کرونا را گذرانده و در مرحله نزولی عمیقی قرار دارند.
🔸کشورهای حوزه خلیج فارس و برخی نواحی جنوب و جنوب شرقی کشور اما این کاهش عمیق را هنوز تجربه نکردهاند.
🔹موج بهاری بیماری کرونا در سال 1400، با یک ماه تأخیر به لحاظ تطابق زمانی با سال پیش رخ داد. سال قبل قله این موج در ابتدای فروردین و امسال در ابتدای اردیبهشت قرار گرفت.
🔸پیشبینی میگردد بر مبنای تحولات هواشناختی و در انطباق با آمارهای سال قبل، احتمالاً از اواسط یا اواخر تیرماه موج تابستانی کرونا در کشور به صورت کلی و با تمرکز بیشتر در استانهای جنوبی و استانهای شمالی حاشیه دریای خزر آغاز گردد.
✍🏻با توجه به افزایش 53درصدی موج تابستانی کرونا در سال 99 نسبت به بهار، اگر الگوی آماری سال قبل تکرار شود احتمالاٌ در تابستان امسال با مرگومیر میانگین بین ششصد الی هفتصد نفر در قله موج بعدی روبرو خواهیمشد که اصلاح فوری پروتکلهای درمانی را ضروری میسازد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تغییر سیاست تشخیص بیماران کرونایی در انگلستان
🔸سازمان خدمات ملی سلامت در انگلستان (NHS) در دستورالعملی خطاب به بیمارستانهای زیرمجموعه خود اعلام نمود تا از این پس فقط بیماران علامتدار را به عنوان بیمار کرونایی ثبت کنند.
🔹در تمام ایام پس از کرونا در انگلستان و اکثریت کشورهای جهان، سیاست غالب اینگونه بود که هر کسی با تست PCR مثبت، فارغ از اینکه علائم بیماری را دارد یا خیر در فهرست مبتلایان و بیماران کرونایی به حساب میآمد اما انگلستان تصمیم به تغییر این رویه گرفتهاست.
🔸مقامات NHS میگویند این سیاست منجر به کاهش کلی آمارها و واقعنگرانهتر شدن آمارها میشود.
🔹انگلستان در روزهای اخیر در کشمکش و جدال شدیدی در زمینه سیاستهای کرونایی میباشد. قرار بود در روزهای آتی پس از یک سال محدودیتهای کرونایی در این کشور ملغی گردد، اما نگرانیها از افزایش مجدد آمار مبتلایان در روزهای اخیر و احتمال وقوع موج جدیدی از کرونا در این کشور، کشمکشهای بسیاری را موجب شدهاست.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ تشخیص کرونا از روی ناخن ادعای ثابت نشده است
🔹فردی معرفی شده به نام دکتر راج در ویدئوی خود می گوید اگر اخیراً دچار یک عفونت یا صدمه جسمی شده باشید ممکن است روی ناخن هایتان خطوطی موسوم به «بیو» ظاهر شود.
🔹او در ویدئوی خود تصویری از ناخن های یک فرد را نشان می دهد که خط سفید رنگی به صورت افقی با شیاری واضح روی آن ها ظاهر شده، اما به مخاطبان خود یادآوری می کند که این حالت بر اثر عوامل مختلفی می تواند به وجود آید و تست دقیقی برای اینکه بفهمید قبلاً کرونا گرفتید یا خیر نیست.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ایران در جمع کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا
🔹رهبر معظم انقلاب روز قبل در سخنرانی به مناسبت انتخابات ریاستجمهوری، در بیاناتی با اشاره توامندیهای جوانان و ملت ایران اظهار داشتند:
🔸 آخرین قضیّه، و آخرین مورد، همین مسئلهی واکسن کرونا است. خب جوانهای ما منتظر نماندند که دستهای بخیل خارجیها به ما واکسن بفروشند، که دیدید مسئولین گفتند که واکسن را از فلان مرکز جهانی خریدهاند، پولش هم دادهاند و او نمیدهد واکسن را؛ یعنی دنیا این جوری است. جوانهای ما منتظر این معنا نماندند. از همان روزهای اوّل شروع کردند به تلاش کردن، کار کردن؛
🔹دیروز پریروز اعلام شد، به من هم کتباً گزارش دادند که واکسن داخلی را به وجود آوردند و ما شدیم جزو پنج شش کشوری در دنیا که میتواند واکسن کرونا را تولید کند و زیرساختهای خوبی هم دارد. این توانایی ملّت را نشان میدهد.
🔸چین، ایالات متحده، هند، آلمان، روسیه، انگلستان، بلژیک، ایران و کوبا جمعاً نه کشوری هستند که علاوه بر تحقیق و توسعه در زمینه واکسن، در فاز صنعتی نیز به توانایی تولید واکسن کرونا دست پیدا کردهاند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مطالبه از ستاد اجرایی فرمان امام و گروه دارویی برکت برای تجدیدنظر در تولید برخی پلتفرمهای واکسن کرونا
🔸دکتر محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان مجموعه تولیدکننده واکسن کووایران برکت در گزارشی خطاب به رهبر معظم انقلاب جزئیاتی از روند تولید این واکسن، زیرساختهای فراهمشده برای تولید واکسن کرونا در کشور و همچنین برنامهریزیهای آینده اعلام کردند.
🔹ایشان اما در بخشی از گزارش، علاوه بر تولید واکسن غیرفعال کووایرانبرکت به برنامههای گسترده برای تولید انواع قالبها و پلتفرمها برای واکسن کرونا از جمله واکسنهای ژنتیکی DNA و mRNA اشاره میکنند که بسیار محل تأمل میباشد:
🔸خبر مهم دیگر اینکه در سایر مسیرهای ۵ گانه مشتمل بر واکسن DNA (مشابه واکسن تولیدی شرکت اینوویو آمریکا)، mRNA (مشابه واکسن تولیدی شرکتهای مدرنا و فایزر آمریکا)، پروتئین نوترکیب (مشابه واکسن تولیدی شرکت نووکس آمریکا)، ویروس نوترکیب سرخک (مشابه واکسن تولیدی انستیتو پاستور فرانسه) و واکسن بر پایه سلولهای بنیادی (فاقد مشابه خارجی)، مطالعات پیشبالینی مدل حیوانی با موفقیت سپری شده و مستندات لازم جهت اخذ مجوز تست انسانی به وزارت بهداشت ارسال شده است. نکته دیگر اینکه، خط تولید مورد نیاز برای تولید واکسن DNA آماده شده و ایجاد خط تولید انبوه واکسنهای mRNA، پروتئین نوترکیب و ویروس نوترکیب در دست اقدام میباشد.
🔹 ضمن تجلیل از دستاندرکاران تهیه زیرساخت برای خطوط صنعتی تولید واکسن کرونا در داخل کشور و تلاش آنها، اما باید پرسید که چرا مقامات و پژوهشگران محترم ستاد اجرایی فرمان امام و گروه دارویی برکت بدون بررسیهای ایمنی لازم و توجه به نکات و ابهامات فنی موردنظر در چنین سطح گستردهای برای تولید این نوع از پلتفرمها برنامهریزی کردهاند؟
🔸 آن چیزی که باعث مخالفت با واکسنهایی مانند فایزر، مدرنا یا آکسفورد شد نه صرفاً انگلیسی یا آمریکایی بودن، بلکه فناوری ساخت پرابهام و پرریسکی بود که پتانسیل و توانایی ایجاد مشکلات فراوانی در جمعیت هدف واکسیناسیون را داشت.
🔹 در باب مسئله واکسنهای ژنتیکی ملیت و محل تولید واکسن مسئله اصلی نیست. واحد سلامت مصاف تا به امروز مخالفت خود با هر گونه واکسن ژنتیکی اعم از روسی یا انگلیسی را اعلام داشتهاست. طبیعتاً اگر واکسنی با این فناوری ساخت در ایران و حتی با امینترین و مورد اعتماد ترین افراد نیز تولید شود، تفاوتی در اصل موضوع ایجاد نمیشود.
🔸 واکسنهای ژنتیکی DNA که در گزارش فوق از تهیه خط تولید برای آن یاد شدهاست حتی از واکسنهای آدنوویروسی آکسفورد و اسپوتنیک نیز یک مرحله جلوتر و پرریسکتر میباشد. چرا که ژنوم ویروسی مذکور نه توسط یک ویروس حامل بلکه توسط پوششی نانوساختار و حاوی پلازمید (قطعات DNA حلقوی حاملی ژنی یا ژنهایی خاص) تزریق شده و با سهولت بسیار بالاتری وارد سلولهای هدف و صدالبته هسته سلولها خواهندگردید.
🔹 واکسنهای DNA و mRNA تا پیش از همهگیری کرونا به هیچ عنوان مجوز استفاده انسانی نداشتند و تا به امروز نیز هیچ واکسن DNA مجوز و یا تأییدیه استفاده در جمعیت را دریافت نکردهاست. بر خلاف واکسنهای ژنتیکی آدنوویروسی (مانند اسپوتنیک و آسترازنکا) که حداقل پیش از کرونا به ندرت به فازهای سوم یا چهارم کارآزمایی بالینی رسیدهبودند.
🔸 آیا مسئولان و پژوهشگران محترم ستاد اجرایی میدانند پنتاگون و مجموعه نیروهای مسلح ایالات متحده بنیانگذاران تحقیق و توسعه در زمینه واکسنهای ژنتیکی در دهه اخیر هستند؟ آیا اطلاع دارند واکسن Inovio که در گزارش فوق به عنوان مشابه خارجی از آن یاد میشود مستقیماً از DARPA (آژانس تحقیقات پیشرفته دفاعی ایالات متحده) در یک دهه اخیر برای توسعه واکسنهای خود کمک مالی دریافت کردهاست؟
🔹 عوارض مدنظر و نگرانکننده واکسنهای ژنتیکی اعم از اختلالاتی مانند تومورزایی و سرطانزایی نه با کارآزماییهای کوتاهمدت فاز سه -که در شرایط اضطراری کرونا همان هم با اختصار و تعجیل بالا انجام شدهاست- بلکه حداقل با گذشت یک الی دو سال زمان قابلتشخیص و شناسایی خواهندبود.
🔸 فناوری واکسنهای ژنتیکی شباهت بالایی به فناوریهای ژنتراپی (Gene Therapy) دارند. این نوع داروها در موارد متعددی خود پس از بازه مدنظر باعث ایجاد اختلالات عدیده در بیماران گردیدهاند و جز روی افراد صعبالعلاج یا دارای بیماران خاص، به ندرت بر روی افراد سالم آزمایش گردیدهاند.
✍🏻 از مسئولان و پژوهشگران محترم دستاندرکار تولید واکسن کرونا در مجموعه گروه دارویی برکت و ستاد اجرایی، تقاضای تجدیدنظر جدی و بررسیهای تفصیلی و علمی بسیار بیشتری پیرامون سیاستهای خود در زمینه تولید واکسنهای ژنتیکی کرونا در آینده را داریم.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تفاوت واکسنهای ژنتیکی با ورود طبیعی ویروس کرونا به بدن چیست؟
⁉️ سوال: گفته میشود که نگرانی اصلی درباره واکسنهای ژنتیکی ورود ژنومهای ویروسی به درون سلول و هسته سلول توسط این نوع خاص از واکسنها و امکان ایجاد اختلالات ژنتیکی است. اما ویروس کرونا نیز به صورت عادی وارد سلول شده و ژنوم آن توانایی ورود به هسته سلول را دارد، پس اشکال واکسنهای ژنتیکی چیست؟
✅ پاسخ: پیشفرض اولیه این پرسش صحیح است. اما برای پاسخ به این سوال چند نکته مهم و کلیدی وجود دارد.
1️⃣ ویروس کرونا نیز به صورت عادی، در صورتی که توسط سلولهای سیستم ایمنی مورد تهاجم قرار نگیرد میتواند وارد سلول و همچنین هسته سلول شود و این مسئله در پژوهشهای جدیدی نیز اثبات گردیدهاست. اما این فرآیند به لحاظ تعداد ژنومهای ورودی و به لحاظ محتوی ژنوم مذکور کاملاً متفاوت است.
2️⃣ هیچگاه به صورت عادی و طبیعی میلیاردها ژنوم ویروسی به مانند واکسنهای ژنتیکی نمیتوانند وارد بدن شده و با چنین دوزی به درون عروق خونی و نقاط حساس بدن مانند مغز یا دستگاه تناسلی منتقل شوند. علیالخصوص در برخی نانوواکسنها و واکسنهای DNA و mRNA که پوشش ویروسی نداشته و صرفاً با یک پوششی نانوساختار وارد سلولهای مرتبط یا غیرمرتبط (به لحاظ وجود یا عدم وجود گیرنده ACE2) خواهندشد که عوارض هیچیک موردمطالعه قرار نگرفتهاست.
3️⃣ ژنوم ویروسی موجود درون واکسنهای ژنتیکی با ژنوم کروناویروسهایی که در محیط موجود است کاملاً به لحاظ محتوی ژنتیکی متفاوت است. در اکثر موارد این ژنوم یک ژنوم ترکیبی میباشد که در کشت توسط سلولهای خاص مانند HEK293 و یا در ترکیب با ژنوم ویروسهای دیگر تغییر ماهیت یافتهاست و مشخص نیست که در اتصال با کروموزوم انسانی چه بیان ژنی را حاصل شود. برای مثال ژنوم موجود درون واکسن آسترازنکا-آکسفورد به اعتراف تولیدکننده خود این واکسن، عملاً یک ماده تراریخته (GMO) معرفی میشود.
4️⃣ واکسنهای ژنتیکی (اعم از DNA یا mRNA و Viral Vector) تا به امروز به هیچ عنوان مراحل مطالعاتی ایمنی مناسب و کارآزماییهای بلندمدت را طی نکردهاند. اختلالات ژنتیکی نه در یک روز و دو روز، یا در کارآزماییهای کوتاه سه و چهار ماهه بلکه حداقل پس از یک الی دو سال مشخص خواهندگردید. هیچ واکسن DNA و mRNA در جهان این مرحله را طی نکردهاست و برای واکسنهای وکتوری (مانند اسپوتنیک و آسترازنکا) نیز فقط یک نمونه تأییدشده در جهان وجود داشت که یک واکسن آدنوویروسی برای بیماری نادر ابولا بود که دقیقاً یک ماه پیش از شیوع کرونا مجوز دریافت کرد. اکثر کارآزماییهای واکسنهای آدنوویروسی حتی به فاز سوم هم نرسیدهبودند.
5️⃣ ارتباط تولیدکنندگان بسیاری از این نوع واکسنهای ژنتیکی (مانند کمپانیهای آسترازنکا، فایزر، مدرنا، اینوویو و...) با نهادهای نظامی مانند ارتش ایالات متحده و دریافت کمک مالی از آنها یا ارتباط با مؤسسات و جنبشهای یوجنسیستی دیگر مشکل این نوع از واکسنهاست که احتمال به کارگیری فناوریهای بیوتروریستی مهندسی ژنتیک برای اهداف خاص مانند فناوری CRISPR-Cas9 را بالا میبرد. رفع این خطر فقط با ورود نهادهای امنیتی مانند وزارت دفاع به فرآیند نظارت بر واکسنهای وارداتی طبق قانون مصوب مجلس در اسفند 99 محقق میگردد.
6️⃣ ابهامات و خطرات بررسینشده و مطالعهنشده این نوع از واکسنها که حقیقتاً واکسنهایی آزمایشی و غیرقابل اعتماد هستند، فقط به اختلالات ژنتیکی محدود نمیشود. مشخص نیست که تبدیل کردن بدن و سلولهای سراسر بدن به کارخانه تولید ذرات ویروسی -یعنی پروتئین سطحی ویروس کرونا (Spike Protein)- میتواند چه عوارضی در کوتاهمدت یا طولانیمدت حاصل نماید؟ گزارشهای پراکنده و فراوان مرگومیر پس از تزریق این نوع از واکسنها که اوج آن در مسئله لختههای خونی و واکسن آسترازنکا نمود یافت، در این قالب تحلیل میشود. متأسفانه هیچ مطالعه عمیق و بلندمدتی نیز از جهت اثرگذاری این نوع واکسنها در زنان باردار یا تأثیر بر روی باروری افراد انجام نگردیدهاست.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ میزان تمایل مردم نواحی مختلف جهان به واکسن کرونا
🔹طبق نتایج نظرسنجی گالوپ در سال 2020 که ماه قبل منتشر گردید، مردم کشورها و مناطق مختلف جهان برخورد متفاوتی با واکسن کرونا دارند.
🔸کشورهای اروپای شرقی، روسیه و آسیای میانه طبق این نظرسنجی کمترین تمایل به دریافت واکسن کرونا را از خود نشان دادهاند.
🔹کشورهای اروپای غربی، ایالات متحده و کشورهای آفریقای غربی اما در سطح بالاتری قرار دارند و کمی بیش از نصف مردم از خود اظهار تمایل نشان دادهاند.
🔸کشورهای آمریکای لاتین، آفریقای شرقی، آسیای جنوبی و شرقی و برخی کشورهای آسیای غربی از جمله ایران و عربستان و مصر اما تمایل بسیار بالاتری را از خود نشان داده و بالای دو سوم از مردم متمایل به دریافت واکسن کرونا هستند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam