📌 #آسیب_شناسی_انیمیشن_تخصصی
💠 نقد #انیمیشن، #فراموش_کنید_تا_شاید_فراموش_کنیم!!
نام انیمیشن : #Zootopia -قسمت ۷
⭕️ نقد انیمیشن
🔺 پیش از بررسی ادامه داستان، لازم است تا نکته مهمی درباره ترکیب شهروندان "باغ وحش آرمانی" مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به اینکه این آرامنشهر در واقع باغ وحشی برای پستانداران محسوب می شود، وجود حیواناتی مانند گوسفند و میش در آن کمی عجیب به نظر می رسد! این در حالی است که در کمال تعجب، هیچ اثری از حیواناتی مانند میمون، گوریل، شامپانزه و... در این شهر وجود ندارد.
🔺 حالا چرا کارگردان ها از آوردن حیواناتی که شباهت های ظاهری به انسان ها دارند، خودداری کردند، خود جای تحقیق و بررسی مجزا دارد! کارگردان با قرار دادن حیواناتی مانند قوچ و میش که هیچ ارتباطی به باغ وحش ندارند، سعی کرده تا یکبار دیگر با خط کشی و صف بندی ویژه خود، ایزوله و دسته بندی کردن ساکنان اتوپیا را مهم جلوه داده و آن را گوشزد نماید!
🔺 همانطور که شترها جایی در این آرمانشهر ندارند، وجود قوچ و میش ها هم اشتباهی تاریخی محسوب می شد و پیامدهای منفی خود را به همراه داشت. زیرا در ادامه، مشخص می شود که همه ماجرای وحشی شدن شکارچیان، توطئه ای از سوی میش دستیار شهردار (Bellwether) بوده است.
🔺 زیرا هنوز باور داشته که شکارچیان خوی درندگی خود را فراموش نکرده اند و می توانند در آینده دوباره روش گذشتگان خود را در پیش بگیرند. کارگردان یکبار دیگر همان تفکری که در هاپس هم وجود داشت را عامل برهم خوردن آرامش آرامنشهر معرفی می کند و مخاطب را به این نکته توجه می دهد که تفکر سنتی شکار از گذشته شکارچی تا زمانی که وجود داشته باشد و اصلاح نشود، آرمانشهری وجود نخواهد داشت.
🔺 این موضوع زمانی نمود پیدا می کند که در صحنه ای، جودی هاپس خرگوش، نیک وایلد روباه را عاشق خود خطاب می کند (عشق نامأنوسی که طبق شعار "باغ وحش آرمانی" باید هر چیزی را آزمود!! منطقی و ممکن می نماید) یعنی سرانجام، شکار عاشق شکارچی شده، گذشته ها فراموش شده و بدین ترتیب مقدمات برپایی اتوپیای پایدار و مورد قبول غرب شکل می گیرد. اتفاقی که سازندگان این انیمیشن به شدت سعی دارند تا آن را در قالب داستانی کودکانه و زیبا در ذهن نسل جدید شکار و شکارچیان نهادینه کرده و دنیا را برای رسیدن به آرمانشهر مد نظر خود آماده کنند.
📚منبع: کالبد شکافی بازی های رایانه ای
🖌نویسنده: محمود بلالی
@Masafgame🎞
📌 #آسیب_شناسی_انیمیشن_تخصصی
💠 نقد #انیمیشن، #گناهان_کبیره!
نام انیمیشن : #باب_اسفنجی_شلوار_مربعی -قسمت ۱
⭕️ نقد انیمیشن
🔰 تئوری های ارائه شده در مورد انیمیشن باب اسفنجی شلوار مربعی
🔺 چندی پیش، استفن هیلنبرگ (Stephen Hillenburg) خالق انیمیشن باب اسفنجی، در مصاحبه ای اعلام کرد که هر یک از شخصیت های محبوب این انیمیشن، در واقع بازتاب و نمادی از هفت گناه کبیره به شمار می روند:
باب اسفنجی = شهوت
اختاپوس = خشم
خرچنگ = حرص و طمع
حلزون = شكم پرستي
پلانگتون = حسادت
پاتریک = تنبلي
سنجاب = تکبر و خودشیفتگی
🔺 در ادامه، چکیده ای از مباحث مطرح شده در این زمینه که در گروه "تئوری های رسانه ای" مورد نقد و بررسی قرار گرفته بود را مطالعه خواهید کرد:
👤 شخصیت باب اسفنجی و علت نماد شهوت بودن وی:
🔺 نکته ای که در اولین قدم جلب توجه می کند، این است که اسفنج، نه موجود جاندار است و نه اندام جنسی دارد که بخواهد نماد میل جنسی باشد. پس چرا به عنوان این نماد انتخاب شده است؟ برای یافتن پاسخ، می توان موارد زیر را مد نظر قرار داد:
🔺 میل جنسی به معنای حسی ذاتی است که با محرک های درونی یا بیرونی برافروخته می شود و می تواند به یک رفتار جنسی آشکار منجر شود و یا نشود. (ویکی پدیا) و در انسان ارضاء میل جنسی با رابطه برقرار کردن ایجاد می شود که در واقع طبق غریضه و ذات بشری است و عمل به آن منجر به تعادل شده و این تعادل در موجودات دیگر هم صدق می کند. در مورد اسفنج بی جان، ذاتش به گونه ای است که موجب شده تا مورد لمس زیاد قرار بگیرد. در واقع در یک تفکر بیمارگونه اینطور تصور شده که اگر اسفنج موجودی جاندار بود، همین لمس شدن و لمس کردن دیگران برای او به نوعی شهوت رانی و ارضای میل جنسی محسوب می شد. در واقع تمایل عجیب باب به لمس شدن (در آغوش گرفتن دیگران که یکی از شاخصه های مهم اخلاقی وی به شمار می رود) اشاره ای به چنین گرایشی دارد.
🔺 مثلاً در یکی از قسمت ها که باب مریضی حباب گرفته بود، با لمس شدن توسط انسان و دیگر چیزها بهبود یافت و همینطور درکارتون، شاهد این مسئله هستیم که وی مدام در حال بغل کردن اشیاء مختلف هست. پس هفتمین گناه کبیره که شهوت یا همان ارضای میل جنسی شدید به شکل نامشروع بود، با تمایل شدید باب به لمس شدن و لمس کردن همخوانی پیدا می کند.
🔺 البته نکته دیگر اینکه امروزه ارضاء میل جنسی فقط با جنس مخاف نیست. گروهی منحرف حتی با اشیاء هم ازدواج می کنند و سعی دارند به وسیله ارتباط با چیزهای غیر هم ذات، خود را ارضاء کنند که این قضیه می تواند در مورد اسفنج به عنوان نماد شهوت هم قابل توجه باشد.
🔶 رنگ زرد و رابطه آن با شهوت:
🌕 زرد: درخشان ترین رنگ به چشم انسان و نشان دهنده جوانی، سرگرمی، شادی، نور خورشید و دیگر احساسات است. رنگ زرد، اغلب برای اسباب بازی ها و لباس های کودکان استفاده می شود.
🔺 استفاده از رنگ زرد برای شخصیت باب بیشتر برای جذاب کردن و مهربان جلوه دادن وی است و از آنجا که آسان ترین رنگ برای تشخیص است، در ذهن کودکان ماندگار شده و هر جا رنگ زردی می ببیند، به سرعت به یاد این شخصیت خواهد افتاد. از طرف دیگر، در نماد ترکیبی مثلث صورتی و زرد، برای مشخص کردن یهودیان همجنسگرا در بازداشتگاه های نازی استفاده میشد. رنگ هایی که برای دو شخصیت باب و پاتریک هم استفاده شده است!!!
🔺 باب نماد شهوت و پاتریک نماد تنبلی است.... حالا بیایید روابط بین این هفت نفر را بدون ذکر نام و فقط با نمادهای آن ها بررسی کنیم تا نکات مهمی از آن بدست آوریم:
شهوت، دوست صمیمی تنبلی است، کارگر حرص و طمع است، صاحب شکم پرستی است، همسایه خشم است و با حسادت دشمنی دارد.
📚منبع: کالبد شکافی بازی های رایانه ای
🖌نویسنده: محمود بلالی
@Masafgame🎞