📌 #آسیب_شناسی_انیمیشن_تخصصی
💠 نقد #انیمیشن ، #ترامپ_شبیه_بتمن_یا_بتمن_شبیه_ترامپ؟!
نام انیمیشن : #لگو_بتمن ( #The_Lego_Batman_Movie_2017 ) -قسمت ۱
🔰 نقد انیمیشن
🔺 تمرکز بر فردیت بتمن و فاصله گرفتن از المانهای جهان لگویی سبب میشود این فیلم را یک نمونه خانوادگی از مجموعه سریال خانوادگی بتمن به حساب آوریم. پس از موفقیت انیمیشن سینمایی «لگویی»، حالا نسخه بتمنی آن ساخته شده است. بتمن در فیلم «لگویی» که سه سال پیش منتشر شد، یک شخصیت جانبی درآن فیلم بود اما در نسخه لگویی جدید، شخصیت اصلی فیلم محسوب میشود.
🔺 اگر فیلم «بتمن لگویی» را در ادامه مجموعه لگویی ارزیابی و بررسی کنیم، نسخه لگویی بتمن، هجو، نقد و هزلنگاری از قهرمان نقابدار، شنلپوش، گوشهگیر و سرمایهداری است که باید به جنگ با تبهکاران برود. کمدی فیلم نشات گرفته از شخصیت بتمن در کتابهای مصور «دیسیکمیک» است. درباره میلیاردر خود محور، خودشیفته و مردمگریزی که در قلعهای بالای کوه، دور از مردمی که مدعی حمایت از آنان است، زندگی میکند.
🔺 در بتمن لگویی بوضوح و به صورت مشخصی نشان داده میشود این سمبل سرمایهداری منزوی، فقط برای خودش و با دشمنان خودش میجنگد و مردم یا به عبارتی جامعه پیرامونیاش کمترین اهمیت را برایش دارد. از سوی دیگر بتمن باید با بزرگترین دشمنش، یعنی تنهایی مبارزه کند. در واقع بتمن با تبهکاران میجنگد تا بر تنهایی فردی خودش فائق آید و بتمنلگویی به صراحت بر این مساله تاکید دارد.
🔺 بتمن لگویی از تمام المانها، نشانهها و تمهیداتی که بتمن را محبوب تماشاگران میکند، بهرهبرداری میکند اما نتیجهای معکوس از بتمن به مخاطب ارائه میدهد. داستان بتمن پتانسیلهای فراوانی دارد برای هزلنگاری درباره بتمن و جامعهای که دلخوش به قهرمانانی پوشالی نظیر اوست. جامعهای که براساس لیبرال دموکراسی، حرکت جمعی و قانون شکل گرفته است، چگونه به قهرمانانی میاندیشد که فراتر از قانون لیبرال دموکراسی حرکت میکنند.
🔺 این شخصیت افسانهای با همین پیش فرض جعلی، بیش از 75 سال است در فرهنگ عامه آمریکایی جا خوش کرده و اتفاقا سمبلی برای تثبیت سرمایهدار و سرمایهداری است. پس از تماشای بتمن، علاقهمندان سینما درخواهند یافت همیشه باید منتظر منجی خاصی از طبقه بالادستی باشند درصورتی که طبقه بالادستی همان یک درصدیهایی هستند که 99 درصد مردم آمریکا را بلعیدهاند.
🔺 بتمن لگویی در هجو و نقد بتمن، در کاربردیترین شکل تالیفی، جایگاه سرمایه محور این قهرمان را زیرسوال میبرد. اما نکته عجیب در متن فیلم این است که خیلی از منتقدان، شخصیت بیعرضه بتمن را در این فیلم به دونالد ترامپ تشبیه کردهاند و البته با ظرافت خاصی، طرح مالیاتی ترامپ از جمله سوژههای طنز فیلم است. بتمنلگویی بخوبی فیلم اول نیست و شاید 10 درصد جذابیت و حلاوت فیلم اول از مجموعه لگویی را هم ندارد. تمرکز بر فردیت بتمن و فاصله گرفتن از المانهای جهان لگویی سبب میشود این فیلم را یک نمونه خانوادگی از مجموعه سریال خانوادگی بتمن به حساب آوریم.
🔺 البته باید این مساله را در نظر گرفت که جهان لگویی فرصت خوبی برای نقد و هجو بتمن است. لحن نقادانه فیلم بتمنلگویی را باید در شیوه کار کارگردان، کریس مککی در اثر دیگری از او جستجو کرد. «جوجه رباتی؛ جنگ ستارگان» را کریس مککی هفت سال قبل از ساخت بتمن لگویی کارگردانی کرده و حتی سریالی مستقل از آن را با عنوان «جوجه رباتی» ساخته است. مککی در هجو، نقد و هزل نگاری از ابر قهرمانان پوشالی سینما به یک استادکار درجه یک بدل شده است.جوجه رباتی سریالی است که علاوه بر هجو ابرقهرمانان سینمایی، سوژههایی را در نقد و هجو سلبریتیها و آنچه به غلط وارد فرهنگ عامه آمریکایی شده را در محتوای خودش دارد. کریس مککی در آن فیلم اصرار دارد فرهنگ آمریکایی توسط چهرههای سرشناس و ابرقهرمانان پوشالی مبتذل شده است.
📚 منبع: جام جم آنلاین
✅ کانال مصاف گیم👇
@MasafGame🎞
🚫وزیر ارشاد در مورد عملکرد ضعیف و شائبه دار بنیاد ملی بازی ها کارت زرد گرفت.
نمایندگان پس از استماع سوال نمایندهی مشهد و پاسخهای وزیر با ۸۰ رای موافق، ۸۳ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۱۹۸ نماینده حاضر پاسخهای وزیر را قانع کننده ندانستند.
در ماه های اخیر، شائبه های پیرامون عملکرد فرهنگی و مالی بنیاد ملی بازی ها مطرح شده است.
📌لازم به ذکر است، بنیاد ملی بازی ها پس از مطرح شدن این شائبه ها از نماینده انتخابی بازی سازان به جرم "تشویش اذهان عمومی" شکایت کرده است.
☑️ کانال مصاف گیم 👇
@masafgame📌
📌 #تربیت_فرزند
#خانواده_بازی
📌 #گیمیفیکیشن_خانواده
🌎دنیای بازی و دنیای خانواده(1)
چون که با کودک سر و کارت فتاد
پس زبان کودکی باید گشاد
ارتباط با کودک و نوجوان همیشه موضوعی چالشبرانگیز است؛ فرقی نمیکند که طرف دیگر این ارتباط، والدین باشند یا معلمها.
🎮والدین و معلمان برای پرورش کودکان و نوجوانان دردسرهای بسیاری میکشند؛ ولی تا از آنها غافل میشوند، فرزندان و شاگردانشان سرگرم «بازی» میشوند.
❓چه چیزی در بازیها وجود دارد که انسان را در هر سن و سالی به خود جذب میکند و بدون امر و نهی، ساعتها سرگرم نگه میدارد؟
⬅️پاسخ به این پرسش باعث شد، در دهۀ اخیر، مفهومی به نام «گیمیفیکیشن» ایجاد شود و به سرعت در همۀ حوزهها، از آموزش و بازاریابی تا ورزش و محیطزیست، وارد شود. نکتۀ کلیدی گیمیفیکیشن این است که میتوان با بهکارگیری ویژگیهای جذاب بازی در حوزههایی که ماهیت بازی ندارند، آنها را به فعالیتهایی جذاب تبدیل کرد.
🔺برای نمونه، رابطۀ بازیکن با «راهنمای بازی» را در نظر بگیرید. بازیکن بهراحتی حرف راهنمای بازی را میپذیرد، ولی همین بازیکن حرف پدر خود را بهآسانی نمیپذیرد. نمیتوان رابطۀ پدر و فرزند را مثل رابطۀ راهنمای بازی و بازیکن کرد؟
تصور کنید فرزندان، پدرشان را بهعنوان راهنمای بازی زندگیشان ببیند.
🕹با "گیمیفیکیشن" یا "بازی واری"، می توان یک فعالیت را با استفاده از قوانین "بازی ها" تبدیل به یک کار سرگرم کننده کرد و بازیکنان (که میتوانند فرزندان باشند) را ترغیب کرد تا در این "شبه بازی" شرکت کنند.
فعالیت هایی مانند "درس خواندن" و یا "مسواک زدن" در حالت عادی، فعالیت هایی غیر جذاب و اجباری هستند. ولی همین فعالیت ها را می توان در قالب بازی ها به فعالیت هایی جذاب تبدیل کرد!
✅در ادامه این مطالب، به ویژگی های "بازی" خواهیم پرداخت.
📓منبع : مصاف گیم ( مهدی خزاف)
⚜واحد خانواده موسسه مصاف "قنداب":
@ghandaab📌