🔹 آشنایی با موزه موسیقی ایران
2⃣ قسمت دوم
🔸 تالارهای نوا
سالنهای طبقه اول پر از ساز است؛ سازهای زهی، بادی، كوبهای و سازهای نواحی ایران.
🔸 سازهای بادی
قدمت سازهای بادی در این سالن از 1300شمسی به بعد است. با این همه تاریخچه این سازها به گذشتههای خیلی دوربازمیگردد. میگویند سازهای بادی نخستین آلات موسیقایی ساخت دست انسان هستند. در كتیبهها و سنگنگارههای قدیمی در دهان چوپانان وسیلهای شبیه به سوتك میبینیم كه گویی با آن گوسفندان را صدا میزده. بهتدریج انسان فهمید كه با دمیدن در مخروط، برگ، یا حتی شاخ حیوانات میتوانند صدایی بلند و بوقی مانند تولید كنند. آنها با استفاده از این دانش به ساختن آلات موسیقی كنونی پرداختند. در این سالن میتوانید انواع نیها، سرناها و سوتكها را ببینید.
🔸 سازهای زهی
سازی كه با لرزش زه، تار یا سیم به صدا درآید، به آن سازها زهی یا زهصدا میگویند. معمولاً با زخمه (تار) یا ضربه زدن (سنتور) و یا كشیدن آرشه (كمانچه) روی این زهها صدای دلخواه از ساز درمیآید. قدمت سازهای زهی موزه موسیقی از 1200شمسی تا به امروز است.
🔸سازهای كوبهای
ساز كوبهای یا پِركاشِن به هرسازی گفته میشود كه از طریق ضربه، تكان، سایش، خراش و یا هر عمل دیگری تولید صدا كند. وظیفه اصلی سازهای كوبهای معمولاً اجرای ضرب (ریتم) در متن آهنگ است، ولی توانایی اجرای ملودی را هم دارد. قدمت این سازها نیز در موزه مربوط به حدود 400سال پیش است.
🔸 سازهای نواحی ایران
سازهای موجود در این سالن به سه بخش عمده سازهای بادی، سازهای زهی و سازهای خودصدا تقسیم میشوند. در بخش سازهای بادی یا هواصدا، انواع نیها، سرناها و سوتكها در معرض دید عموم قرار گرفته است. بخشهای سازهای خودصدا نیز در همین قسمت است. خودصداها نه سیم دارند، نه پوست و نه زبانه. این خودِ بدنه ساز است كه صدا تولید میكند. ازجمله میتوان سنجهای منطقه بوشهر را نام برد كه همراه با دمام نواخته میشود. ساز خودصدای دیگر جاریگ(جای ریگ) است. مقداری ریگ را داخل استوانهای میریزند كه با تكان دادن آن صدای خاصی تولید میشود.
🔸 گنجینه سازهای سنتی
برای آنهایی كه به موسیقی سنتی ایرانی و چهرههای شاخص آن علاقه دارند، سالن سازهای سنتی، میتواند هیجانانگیزتر از سالنهای دیگر باشد؛ چون در این بخش از موزه سازهایی نفیس و تاریخی نگهداری میشوند؛ مثل تار یحیی، اوس فرج، سهتار دست میرزا عبدالله و سهتار ناصرالدینشاه. بیشتر این سازها متعلق به مجموعه استاد احمد عبادی، نوازنده شهیر سهتار و فرزند میرزاعبدالله است. همچنین سازهای مشهورترین و بهترین سازنده سازهای ایرانی، یعنی استاد ابراهیم قنبریمهر نیز در همین سالن نگهداری میشود.
🔸 یادگار درگذشتگان
آنهایی كه علاقه به موسیقی دارند، حتما نامآوران و درگذشتگانِ این عرصه را خوب میشناسند. كسانی چون كلنل علینقی وزیری، حاج قربان سلیمانی، خاطره پروانه، احمد عبادی، حسین ملك، محمدتقی مسعودیه، علی تجویدی، حشمت سنجری و خلیفه میرزا آغه غوثی. در بخشی از موزه وسایل و یادگارها یا ساز این استادان نگهداری میشود؛ از ساعت شماطهدار و كلاه، بارانی، كیف پولِ استاد علی تجویدی تا تسبیح خلیفه میرزا آغهغوثی. چوب رهبری اركستر حشمت سنجری و تقویم رومیزی استاد مسعودیه و سنتور حسین ملك نیز همینجاست. مصطفی كمالپورتراب نیز وسایلی در این بخش دارد كه روی برگی از تقویم رومیزی آن نوشته: «كاشكی صاحب هنر را زندگان مرده دوست/ در زمان زنده بودن مرده میپنداشتند»
🔸 نمایشگاه صنعت ضبط
این سالن نیز در طبقه دوم قرار دارد و با سر زدن به آن میتوانید روند تكمیل صنعت ضبط صدا و موسیقی را ببینید. اینجا نمونههایی از اشیاء و دستگاههای ضبط صدا وجود دارد؛ از تجهیزات استوانههای فنوگراف تا گرامافون، نوارهای مغناطیسی و كاست. بسیاری از شاهكارهای موسیقی معاصر با همین دستگاهها ضبط شدهاند. برخی از آنها را هم كسانی مثل فریدون مشیری و آقای چمنآرا(مدیر فروشگاه بتهون) به این موزه هدیه كردهاند. همچنین میتوانید نمونههایی از انواع دستگاههای گرامافون كوكی، برقی، باطریدار و قابل حمل و مخصوص اتومبیل، نمونههایی از دستگاه ضبط و تدوین صدا و نمونههایی از دستگاههای ضبط سیمی و ریل كوچك و بزرگ، ضبط و پخش كارتریج و نوار كاست را در همین بخش ببینید. دستگاههایی كه بیشتر آنها را كمپانیهای آمریكایی و آلمانی ساختهاند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 آشنایی با موزه موسیقی ایران
3⃣ قسمت سوم:
🔸 آرشیو تخصصی مجله و كتاب موسیقی
از 11هزار جلد كتاب در این كتابخانه 9هزار جلد فارسی و 2 هزار جلد لاتین است. قدیمیترین كتاب ادبی این مجموعه، مثنوی معنوی مولوی است كه سال 1224 در بمبئی منتشر شده و قدیمیترین كتاب موسیقی نیز «سرودهای مدارس» استاد علینقی وزیری است كه در سال 1312 به چاپ رسیده. آرشیو مجلات تخصصی موسیقی از سال 1318در این كتابخانه نگهداری میشود. مجلاتی قدیمی همچون رودكی، موسیقی رادیو، موسیقی، موزیك ایران، رادیو ایران و جدیدترها همچون ماهور، مقام موسیقایی، هنر و موسیقی و.... دكتر محمدرضا قنبری و امیرمنصور برقعی این كتابها را مجموعهسازی كردهاند و اساتیدی چون محمدرضا درویشی، ناصر شكرایی، مرحوم محمدتقی مسعودیه ازجمله اهداكنندگان كتاب به این كتابخانه هستند.
از 10 صبح تا پایان ساعت كاری میتوانید از این كتابخانه استفاده كنید.
🔸 گنجینهای 112ساله
یكی از مفیدترین بخشهای این موزه گنجینه صداها و نغمههاست و مسئولان موزه سعی كردهاند تا آنجا كه ممكن است تمامی صداها و نغمههایی را كه از 1284 تاكنون ضبط و پخش شده جمعآوری كنند. بنابراین سالها پیش از شكلگیری رسمی موزه این بخش فعال بوده است. در این مجموعه 42هزار ساعت آثار صوتی وجود دارد. این آثار روی 13هزار صفحه موسیقی، 4500نوار ریل(بر وزن بیل)، 12هزار نوار كاست و 9هزار سیدی و دیویدی قرار دارد.
🔸 تمامی این آثار دیجیتال شدهاند و قابلیت جستوجوی دقیق دارند و بهكار پژوهشگران میآید. 20هزار عكس قدیمی هنرمندان هم در این مخزن نگهداری میشود. این مجموعهها را مهندس محمدعلی گلشن ابراهیمی و امیرمنصور به موزه اهدا كردهاند كه با وجود ارزش بسیار زیاد بخش نواهای پس از انقلاب در آن خالی است. ولی یك معلم بازنشسته به نام امیرحسین سلطان هشت هزار نوار در اختیار موزه قرار داد كه تمامی نغمههای پس از انقلاب را نیز در بر میگرفت. در این بخش فقط صدا دیجیتال نمیشود، بلكه اطلاعات روی صفحهها و همچنین تصاویر طراحی شده روی آن نیز به شكل دیجیتال در میآید كه میتواند منبع خوبی برای گرافیستها باشد. اگر هر نوع مجموعه ارزشمند و نفیس صوتی دارید موزه آن را با كمال میل دیجیتال میكند و اگر یك نسخه كپی و یا اصل مجموعه را به موزه هدیه كنید این مجموعه با نام خود شما در این آرشیو ثبت میشود.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 فعالیتهای فرهنگی کاهش آسیبهای اجتماعی را منجر میشود
🔸 به گزارش خبرگزاری فارس، احمدرضا احسانی ظهر امروز در نشست مدیران آموزشگاههای آزاد هنری موسیقی استان اظهار کرد: مجموعه فرهنگ و هنر که بار اصلی توسعه کشور را بر عهده دارد؛ دارای زیرمجموعههای زیادی است.
🔸 وی با تاکید بر اینکه آموزش رسمی هنر از طریق آموزشگاههای آزاد انجام میشود خاطرنشان کرد: برنامهریزی اصولی در زمینه آموزش مهمترین نکتهای است که در این حوزه باید مورد توجه قرار بگیرد.
🔸 وی حمایت، نظارت و ارزیابی را از وظایف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان عنوان کرد و افزود: هدف از آموزشهای فرهنگی و هنری جریانسازی و فرهنگسازی است و افراد متخصص و مدرسان دارای صلاحیت باید امر آموزش را بر عهده داشته باشند.
🔸 احسانی با تاکید بر اینکه تنها هدف فعالیتهای فرهنگی و هنری پر کردن اوقات فراغت نیست تصریح کرد: اگر فعالیتهای آموزشگاههای آزاد هنری به درستی انجام شود، در بلندمدت به کاهش ناهنجاریهای اجتماعی و توسعه جامعه منجر خواهد شد.
🔸 معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در این جلسه گفت: در استان ۷۶ آموزشگاه فعال داریم که از این تعداد ۲۸ آموزشگاه در زمینه موسیقی فعالیت میکنند.
🔸 سیدمحمدرضا جوادی با بیان اینکه بیشترین آمار هنرجویان آموزشگاههای آزاد هنری استان مربوط به رشته موسیقی است افزود: آموزش در همه حوزهها نیاز به برنامهریزی دارد و این امر نیازمند بازخوانی مجدد چارچوب، قوانین و مقررات و همینطور هم اندیشی و همفکری است.
🔸 وی با بیان اینکه با بازگشایی آموزشگاهها و آغاز فعالیتهای فرهنگی و هنری، پروتکلهای بهداشتی هم باید مد نظر قرار گیرد تاکید کرد: در این مراکز آموزشی ارتباط مستقیم با هنرجویان داریم و لازم است به نکات بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی توجه ویژه داشته باشیم.
🔸 رئیس اداره امور هنری و سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان هم در این جلسه با بیان اینکه میزان شهریه امسال آموزشگاهها، هفته آینده در شورای نظارت استان بررسی و اعلام خواهد شد گفت: تلاش میکنیم میزان شهریه با توجه به پیشنهادات و با هماندیشی مدیران آموزشگاهها تعیین شود.
🔸 معصومه حدادی با بیان اینکه آمار هنرجویان و مربیان آموزشگاهها باید به صورت دقیق ثبت شده و در اختیار ادارهکل قرار بگیرد افزود: مربیانی صلاحیت تدریس دارند که در آزمون شرکت کرده و در زمینه عمومی و اختصاصی نمره قبولی کسب کرده باشند.
🔸 وی خاطرنشان کرد: اگر آموزشگاهها آمار دقیق از مربیانی که فاقد کارت صلاحیت تدریس هستند ارائه دهند، بر اساس میزان آمار؛ آزمون برگزار شده و واجدین شرایط میتوانند به صورت قانونی به تدریس بپردازند.
🔸 رییس انجمن موسیقی استان همدان هم در این جلسه اظهار کرد: شورای آموزشگاههای استان تشکیل شده و مسائل مربوط به آموزشگاههای موسیقی را به صورت متمرکز پیگیری میکند.
🔸 علی آقامحمدی در بخش دیگری از صحبتهای خود درخصوص اختیارات انجمن موسیقی گفت: بخشی از اختیارات انجمن موسیقی از تهران مشخص و ابلاغ شده و بخشی دیگر با تعامل با ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تعریف میشود.
🔸 وی با بیان اینکه در دوره مدیریت جدید ادارهکل، تعامل و همافزایی قابل توجهی با انجمن موسیقی وجود دارد، ابراز امیدواری کرد برنامههای هنری با قوت بیشتری برگزار شده و تأثیرگذاری لازم را در جامعه داشته باشند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 حسامالدین سراج: تهیه کنندگان در کشور از قدرتی برخوردارند که گاهی حتی برای سازمانهای فرهنگی، حتی وزارت ارشاد و تلویزیون نیز تعیین تکلیف میکنند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 نماهنگ « شب پُر درد »
🎤 خواننده: سالار عقیلی
🎵 آهنگساز: مجید انتظامی
🖊 شاعر: محمد عبدالحسینی
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
⭕️ توییت "جاستین بیبر" خواننده اهل کشور کانادا
✏️ من از فرهنگ سیاه الهام گرفته ام، از فرهنگ سیاه، سبک خودم، نحوه آواز خواندن، رقص، اجرا و مد من همه تحت تاثیر فرهنگ سیاه قرار گرفته ام.
من متعهد هستم که از این روز از سکوی خود استفاده کنم تا یاد بگیرم در مورد بی عدالتی های نژادی و ظلم سیستمی صحبت کنم، و راه هایی را شناسایی کنم تا بخشی از تغییر بسیار مورد نیاز باشم.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 خیابانهای اصلی سنندج با مضامین موسیقایی دیوارنگاری شد
🔸 ایرنا/ رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری سنندج از اجرای دیوارنگاری خیابانهای پاسداران و مولوی با موضوع سنندج شهر خلاق موسیقی خبر داد.
🔸 شرمین شریفی روز شنبه اظهار داشت: انتخاب سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی یکی از رخدادهای مهم فرهنگی محسوب میشود و در راستای نکوداشت این رویداد مهم و به منظور بهبود سیما و منظر شهری، افزایش زیبایی معابر شهری، جلوگیری از دیوارنویسی و پاکسازی دیوارنویسیهای قبلی، دیوارنگاری معابر و خیابانهای اصلی با موضوع سنندج شهر خلاق موسیقی در دستور کار این سازمان قرار گرفت.
🔸 وی افزود: نقاشی روی دیوارهای شهر علاوه بر جلوه بخشیدن به سیمای بصری شهری، از تکرار و یکنواختی شهر برای شهروندان جلوگیری میکند و شادابی و جذابیت خاصی را به فضای شهری می بخشد.
🔸 رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری سنندج گفت: در طرح دیوارنگاری خیابانهای مولوی و پاسداران از آلات موسیقی نظیر دف، کمانچه، دیوان، شمشال، سُرنا و نت موسیقی استفاده شده است.
🔸 وی یادآور شد: دیوارنگاری خیابان پاسداران جنب خانه معلم با پس زمینه نت موسیقی و آلات موسیقی کمانچه و سُرنا انجام شد، ضمن اینکه دیوار واقع در خیابان مولوی نیز با آلات موسیقی نظیر دف، کمانچه، دیوان و شمشال دیوارنگاری شده است.
🔸 شریفی اظهار داشت: نقاشی و زیباسازی دیگر معابر و خیابانهای اصلی سطح شهر هم با موضوعات مختلف در آینده اجرا خواهد شد.
🔸 با اعلام یونسکو در آبان سال ۹۸ اسامی شهرهایی که به شبکه خلاق ملحق شدند اعلام شد که در این میان سنندج نیز به عنوان شهر خلاق موسیقی در فهرست یونسکو ثبت جهانی شده است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 اعتراف ناشیانه شبکه سلطنتطلب به خیانت چند خواننده مدعی وطندوستی!
🔸 به گزارش روزنامه کیهان، یک شبکه سلطنتطلب که قبلاً به توجیه جدا کردن بحرین از پیکره ایران به دست رژیم پهلوی پرداخته بود، اینبار هم به توجیه خیانت چند خواننده مدعی وطن دوستی که در نقش پادوی وهابیون ظاهر شدهاند، مشغول شد اما ناشیانه اعترافات جالبی کرد!
🔸 شهرام همایون در یکی از برنامههای خود گفت: «شهرام شبپره به من زنگ زد و گفت دوست دارم چیزهایی تو بدانی! پسرخوانده ابی (ابراهیم حامدی دائمالخمرکه اخیرا در کنار همسرش به مقدسات هتاکی کرد) مدیر برنامه اجرای برنامه موسیقی در عربستان بود. برای اجرا در عربستان، ابی 250 هزار دلار و من (شب پره) 150 هزار دلار پول گرفتیم. تماشاچیها را که چند نفر بودند، نیز از آمریکا به عربستان بردیم و آنها هم نفری 10 هزار دلار پول گرفتند. برنامه ما 40 - 30 نفر تماشاچی بیشتر نداشت. ما شب را در بیابان گذراندیم و در چادر خوابیدیم. ما شهرهای عربستان را ندیدیم!»
🔸 شهرام همایون در واقع قصد داشت از زبان شهرام شب پره خطاب به منتقدان حضور این خوانندگان در عربستان و دم تکان دادنهای آنان برای وهابیون بگوید: «درست است که این خوانندگان به عربستان رفتند اما چند صد دلار ناقابل پول گیرشان آمده و بدبختها توی بیابان بودهاند و توی چادر شب را به صبح رساندهاند و کلی هم به آنها بد گذشته است.»
🔸 همایون البته نگفته است که بین ادعای وطندوستی و خوشخدمتی برای وهابیون تجزیهطلب ضدایرانی و دو دستی گرفتن چند هزار دلار از دشمنان قسم خورده مردم ایران، چه نسبتی وجود دارد؟ خوانندگان وطنفروش، باید بدانند که اولا وهابیون نباید هم برای پادوهای خود احترام قائل میشدند. خوانندگان وطنفروش در نظر وهابیهای پادوی آمریکا، عروسکهایی در خدمت اهداف تبلیغاتی ریاض معنا شده بودند و ارزشی نداشتند و ندارند. دوم اینکه؛ سلطنتطلبهای ورشکسته بدانند که؛ خیانت را نمیتوان با «ادعای بدگذشتن در سفر» رنگ باطل و فراموشی زد و اینگونه به شعور مخاطب اهانت کرد!
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 روزنامه کیهان: عزاداری مدعیان اصلاحات برای خواننده منافقین
🔸 با اعلام خبر مرگ یک خواننده- بازیگر فیلم فارسی و حامی منافقین برخی سایتهای مدعی اصلاحطلبی به عزاداری پرداختند!
🔸 این خواننده در سالهای اخیر نیز در اجتماعات سازمان تروریستی منافقین شرکت میکرد و برای آنها با موضوع براندازی جمهوری اسلامی آواز میخواند.
🔸 با اعلام خبر مرگ او حالا سایتها و خبرنگاران مدعی اصلاحطلبی برای یکی از حامیان قاتلان 17 هزار شهید ترور، گریبان چاک میکنند و او را صرفا یک هنرمند جا میزنند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ توئیت "جاستین تیمبرلیک" خواننده آمریکایی
✏️ تصور کنید وقتی دوربین درحال چرخیدن نیست، از پلیس چه چیزی را نمی بینیم.
وحشیگری بیشتر پلیس. این پیرمرد را به زمین هل میدهد و خونریزی زیادی می کند، وحشیگری پلیس واقعی است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ توییت حامد زمانی
✍ به کوهیخ رسیدهایم و مست گوشمیدهیم
زمان غرق تایتانیک به قطعهی "سلندیون"
دوباره چرخ میزنم شبیه یک الکترون
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
2_477305805868105745.mp3
9.45M
🎵 آهنگ
🔸 « باید یه کاری کرد »
🎤 خواننده: علی سلطانی
🔺 #انتظار
⭕️ تهیه شده در واحد موسیقی موسسه مصاف
🎼 به تنها کانال موسیقی موسسه مصاف بپیوندید👇
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 استوری "لیدی گاگا(استفانی جوآن انجلینا جرمنوتا)" خواننده آمریکایی
✍ اهمیت زندگی سیاه (Blacklivesmatter) امروز در واشنگتن دی سی روبه روی کاخ سفید رونمایی شد
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
⭕️ توییت "بریتنی اسپیرز" خواننده آمریکایی
✏️ چیزی که دنیا الان نیاز دارد عشق است...
قلب من برای دوستانم در جامعه سیاه میشکند... و برای همه چیز در کشور ما. در حال حاضر من فکر میکنم همه ما باید آن چه را که می توانیم انجام دهیم، گوش کنیم... یاد بگیریم... بهتر عمل کنیم... و از صداهایمان برای خیر استقاده کنیم.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 معین زندی ملودی آهنگ میم مثل مادر ( از آریا عظیمی نژاد) را کپی کرد
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
⭕️ توییت "سلنا گومز" خواننده آمریکایی
✏️ آن ها سزاوار بهتر هستند. آن ها سزاوار شنیدن هستند. همه ما باید بهتر عمل کنیم در سکوت نمانیم چون این بی عدالتی ادامه دارد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
⭕️ توییت "ریکی مارتین" خواننده مشهور اسپانیایی
✏️ من فکر می کنم فقط ایستادن و قدردانی درد هایی که جامعه سیاه متحمل شده و هنوز هم رنج می برد مسئولیت آن است. نه فقط امروز، بلکه هر روز
_ به نام مهربانی
_ به نام عدالت اجتماعی
من مکث خواهم کرد، زیرا باید در مورد مبارزات آنها اطلاعات بیشتری کسب کنم. چون فکر میکنم می دانم، اما من واقعا نمی دانم.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹توییت آلیشا کیز، جنت جکسون، سلنا گومز درباره برونا تیلور
🔸 آلیشا کیز: امروز روز تولد 27 سالگی برونا تیلور بود. او یک کارگر اساسی بود که در حالی که خواب بود توسط پلیس به قتل رسید.
او باید زنده باشد تا جشن بگیرد! اما در عوض هیچ اتهامی صادر نشده است و هیچ کدام از ماموران درگیر بازداشت نشده اند.
🔸 جنت جکسون: نام او را بگویید، امروز روز تولد 27 سالگی برونا تیلور است.
🔸 سلنا گومز: برونا تیلور امروز 27 ساله میشد. در همان سنی که من هستم. اما او 8 بار تیر خورد، لطفا در امضای این دادخواست به من بپیوندید و بیایید دریافت کنیم.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 خوانندگی سالار عقیلی در کنار استاد ایرج خواجه امیری
🔸 سالار عقیلی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: بازهم برگى دیگر از خاطرات قبل از کرونا؛ یک روز زیبا در خدمت استاد ایرج عزیز اسطوره آواز و اخلاق که خواندن در پیش ایشان بسیار دشوار بود ولى به هر حال خاطرات خوبى را براى من رقم زد و همچنین استاد عزیز جناب اقاى مهیار فیروز بخت که از نوازندگان و اهنگسازان برجسته کشورمان میباشند در این روز زیبا مارا همراهى میکردند با امید تکرار شدن روزهاى خوب بعد از کرونا
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 ۷ مورد از بهترین مجموعههای شعر سروده شده توسط شاعران معاصر
1⃣ قسمت اول:
🔸 به گزارش خبرگزاری مهر، ادبیات ایران چه در زمان فردوسی، سعدی، حافظ، مولانا و چه در عصر معاصر از غنیترین منابع نظم و نثر جهانی به شمار میرود. در این میان همانگونه که مطالعه کتب ارزشمند اساطیر گذشته حائز اهمیت است، آثار نویسندگان و شاعران امروزی مانند امیرهوشنگ ابتهاج، مهدی اخوان ثالث و احمد شاملو نیز خالی از لطف و زیبایی و پند نخواهد بود. شعر فارسی از لطیفترین انواع ادبی است که همواره در طول تاریخ مورد توجه اهل فن و ادبدوستان بوده و فراز و فرودهای زیادی را نیز پشت سر گذاشته است. در این مقاله تلاش میشود تا به طور مختصر برخی از بهترین مجموعههای شعر شاعران معاصر ادبیات فارسی معرفی شوند.
🔸 ۱. مجموعه «گزیده اشعار امیرهوشنگ ابتهاج»
امیرهوشنگ ابتهاج متولد ۶ اسفندماه سال ۱۳۰۶ در رشت از برجستهترین شاعران معاصر محسوب میشود که اشعار پخته و زیبایی در قالبهای مختلف ادبی سروده است و تصنیفهای لطیفی هم در کارنامه هنری او به چشم میخورد که بارها توسط خوانندگان طراز اول موسیقی سنتی ایران خوانده شدهاند. ابتهاج که به «ه. الف. سایه» تخلص میکند، هم در شعر کلاسیک و هم در شعر نو، اشعار ماندگار و سنجیده بسیاری به جا گذاشته است که این آثار فاخر تاکنون در چندین مجموعه شعر گردآوری و چاپ شدهاند؛ از جمله معروفترین این مجموعهها میتوان به «نخستین نغمهها»، «سراب»، «سیاهمشق»، «شبگیر» و «بانگ نی» اشاره نمود. اشعار «سایه» آئینهی کاملی از عشق و زیبایی و لطافت در ادبیات معاصر شناخته میشوند و اگر علاقهمند به شعر عاشقانه هستید، پیشنهاد میکنیم خواندن اشعار ابتهاج را از میان زیباترین اشعار عاشقانه از شاعران منتخب و برگزیده از دست ندهید.
🔸 ۲. مجموعه «گزیده اشعار مهدی اخوان ثالث»
مهدی اخوان ثالث، زاده ۱۰ اسفندماه سال ۱۳۰۷ در مشهد و درگذشته ۴ شهریورماه سال ۱۳۶۹ در تهران، شاعر پرآوازه و همچنین موسیقی پژوه توانایی بود که میتوان او را از ارکان و پایههای مهم ادبیات معاصر معرفی کرد. اخوان ثالث که در اشعارش به «م. امید» تخلص میکرد، هم در شعر کلاسیک و هم در شعرنو چیرهدست بود و اشعار زیبایی نیز در هر دو سبک از او به یادگار مانده است. زبان مهدی اخوان ثالث، حماسی و باصلابت و سرشار از ترکیباتی است که یادآور شکوه شعر خراسانی هستند؛ از این جهت او تأثیر بسزایی در احیای شعر حماسی معاصر دارد. اشعار او در مجموعههایی ارزشمند همچون «ارغنون»، «زمستان»، «آخر شاهنامه»، «از این اوستا» و «در حیاط کوچک پاییز در زندان» گردآوری شده و همواره نیز مورد استقبال اهالی فرهنگ و هنر است. همچنین اخوان ثالث به مقامات موسیقی و نوازندگی تار نیز آشنا بود.
🔸 ۳. دیوان اشعار پروین اعتصامی
رخشنده اعتصامی، معروف به پروین اعتصامی، متولد ۲۵ اسفندماه سال ۱۲۸۵ در تبریز و درگذشته ۱۵ فروردینماه ۱۳۲۰ در تهران، به عنوان مشهورترین شاعر زن ادبیات فارسی و یکی از شاخصترین شاعران معاصر شناخته میشود. این بانوی روشنفکر و پیشرو، اشعار برگزیده و زیبایی در قالبهای قطعه، مثنوی و قصیده سروده است که همگی را میتوان به عنوان نمونههایی عالی و پندآموز و لطیف از این قالبهای ادبی دانست. تنها مجموعه شعری که از پروین اعتصامی، جمعآوری و منتشر شده، دیوان یا کلیات اشعار او است.
🔸 ۴. مجموعه «هشت کتاب» از سهراب سپهری
سهراب سپهری، زاده ۱۴ یا ۱۵ مهرماه سال ۱۳۰۷ در کاشان و درگذشته در ۱ اردیبهشتماه سال ۱۳۵۹ در تهران، شاعر، نویسنده و نقاش مشهوری است که اشعاری ساده و روان، اما در اوج لطافت و زیبایی، به خصوص در زمینه شعر نو سروده است. در بیان شهرت و قدرت زبانی او، ذکر این نکته کافی است که تاکنون مجموعه اشعار او بارها به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده است. از آثار ادبی متعدد سهراب سپهری میتوان به کتابهای «مرگ رنگ»، «زندگی در خوابها»، «آواز آفتاب»، «حجم سبز» و «هشت کتاب» اشاره کرد که از لطیفترین و عاشقانهترین مضامین ادبی معاصر هستند. سهراب سپهری همچنین نقاشی توانا بود و نمایشگاههای زیادی هم برگزار نمود و امروزه هم تابلوهای او در میان اهالی نقاشی و هنر، بسیار ارزشمند و گرانبها و مورد توجه است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 ۷ مورد از بهترین مجموعههای شعر سروده شده توسط شاعران معاصر
2⃣ قسمت دوم:
🔸 ۵. مجموعه «افسانه» از نیما یوشیج
علی اسفندیاری، معروف به نیما یوشیج، زاده ۲۱ آبانماه سال ۱۲۷۶ در یوش و درگذشته ۱۳ دیماه سال ۱۳۳۸، بنیانگذار شعر نوین و ملقب به پدر شعر نوی فارسی و از برجستهترین شاعران معاصر است. نیما بنیانها و ساختارهای کهن شعر را به چالش کشید و سخن منظوم جدیدی را تحت عنوان شعر نو پایهگذاری نمود. مجموعه «افسانه» از نیما یوشیج را میتوان به نوعی مانیفست شعر نوین فارسی دانست. آثار متعددی از این شاعر پیشرو بهجامانده که از آن جمله میتوان به «منظومهی نیما»، «افسانه»، «مانلی»، «افسانه و رباعیات» و «قصه رنگپریده» اشاره نمود. همچنین در سالهای اخیر مجموعههایی از گزیده اشعار نیما یوشیج نیز منتشر شدهاند که به صورت نسخه الکترونیکی نیز قابل دانلود و مطالعه هستند.
🔸 ۶. مجموعه «آیدا در آینه» از احمد شاملو
احمد شاملو، متولد ۲۱ آذرماه سال ۱۳۰۴ و متوفی در ۲ مردادماه سال ۱۳۷۹، شاعر، پژوهشگر، مترجم و فرهنگنویس معاصر است و نوآوریهای قابلتوجهی در شعر معاصر پدید آورد که منتهی به ابداع قالب خاصی از شعر فارسی، تحت عنوان «شعر سپید» گردید. شاملو با زبانی استوار و ترکیبهایی بدیع که تنها خاص او هستند، از عاشقانهترین تا اجتماعیترین مضامین را در قالب شعر سپید سروده است. از احمد شاملو که به «الف. بامداد» و «الف. صبح» تخلص میکرد، مجموعههای شعر ارزشمندی از قبیل «هوای تازه»، «باغ آینه»، «آیدا در آینه»، «ققنوس در باران»، «شکفتن در مه» و «ابراهیم در آتش» چاپ و منتشر شده است که مجموعه آیدا در آینه از بهترین و برجستهترین اشعار عاشقانهی معاصر فارسی محسوب میشود. احمد شاملو در فرهنگنویسی نیز فعالیت داشت که مجموعه «کتاب کوچه» حاصل این تلاشها است. همچنین از او ترجمههای برجستهای نیز به یادگار مانده است؛ از جمله ترجمه کتاب معروف شازدهکوچولو از آنتوان دو سنت اگزوپری.
🔸 ۷. مجموعه «گزیده اشعار حسین منزوی»
حسین منزوی، زاده ۱ مهرماه سال ۱۳۲۵ و درگذشته ۱۶ اردیبهشتماه سال ۱۳۸۳، از مشهورترین غزلسرایان معاصر شناخته میشود. غزلیات منزوی به حدی عاشقانه و برجسته هستند که اهل ادب او را از ارکان و پایههای اصلی زنده کردن غزل معاصر میدانند. حسین منزوی در ترانهسرایی هم متبحر بود و ترانههای لطیف و زیبای او توسط خوانندگان برجستهای مانند علیرضا افتخاری و همایون شجریان اجرا شده است. از مهمترین مجموعه اشعاری که از این شاعر توانا تاکنون منتشر شده میتوان به «از شوکران و شکر»، «با سیاوش از آتش»، «از ترمه و تغزل» و «این کاغذین جامه» اشاره کرد.
🔸 نتیجهگیری
ادبیات معاصر ایران، همانند ادبیات کهن، سرشار از آثاری است که نمونههای ناب و دقیقی از کتب عاشقانه تا اجتماعی را دربرمیگیرد. از این رو همانقدر که شناختن و مطالعه آثار اساطیری همچون فردوسی و مولانا و حافظ و سعدی بر هر اهل ادبی لازم است، شناخت ادبیات معاصر و آشنایی با نویسندگان و شاعران برجستهی این دوره هم ضروری است. میتوانید با جستوجو در سایتهای معتبر و تهیه نسخههای الکترونیکی و صوتی از معروفترین کتابهای ادبی معاصر، لذت مطالعه در این حوزه را چند برابر کنید.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 برائت متین ستوده از حمایت فرقه رجوی در خصوص پیام تسلیت
🔸 متین ستوده در صفحه اینستاگرامش نوشت: خانوم مریم رجوی، سرگروه مجاهدین خلق، شما سرگروه منفورترین گروهک سیاسی معاند ایران و مردم شریف ایران هستید که من تاکنون شناخته ام، بی جهت از پیام تسلیت اینجانب برای یک خواننده ایرانی قدیمی که اگر میدانستم با شما همکاری کرده به هیچ وجه اینکار را نمی کردم به نفع خود برداشت نکنید و بدانید که اگر پای شما روزی به ایران میرسید من جزو اولین کسانی بودم که پیشقدم میشدم برای از بین بردن شما و خلاص شدن دنیا از دستتان
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 سامان جلیلی به دنیای موسیقی بازگشت
🔸 سامان جلیلی در صفحه اینستاگرامش خبر از انتشار قطعه جدیدی در چند روز آینده داد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگ « با ولایت »
🎤 با صدای: گروه سرود وصال
🎵 آهنگساز: امیرحسین سمیعی
🖊 شاعر: علی محمد مودب
🔺 #صدای_شما
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic