📌 ظرفیت بریکس در به چالش کشیدن هژمونی غرب
✍️ توحید ورستان
گزارش: https://masireqtesad.ir/190002
🔹کشورهای بریکس به عنوان اقتصادهای نوظهور با نفوذ جهانی بالا، ظرفیت تغییر ساختار قدرت جهانی را دارند؛ به طوری که آنها در مجموع ۴۰ درصد از جمعیت و حدود یک چهارم تولید ناخالص داخلی جهانی را به خود اختصاص میدهند.
🔹در همین راستا، آنها به طور مداوم از اصلاحات در ساختارهای حکمرانی جهانی، از جمله شورای امنیت سازمان ملل متحد، برای انعکاس بهتر واقعیتهای کنونی جهانی حمایت میکنند.
@masireqtesad
📌 راهبردهای «ثبات پایدار نرخ ارز» در ایران کدامند؟
✍️ سید محمدرضا موسوی
گزارش: https://masireqtesad.ir/189991
🔹نوسانات مکرر و پردامنه نرخ ارز موجب افزایش تورم تولیدکننده، اختلال در جریان تجارت خارجی، تحریک انتظارات تورمی و بهتبع آن ایجاد شوکهای قیمتی در بازار سایر داراییها و کالاها و خدمات میشود.
🔹این شوکها ناشی از ناترازی و اختلال تجاری و تحریک انتظارات تورمی است.
🔹بهمنظور ایجاد ثبات پایدار در نرخ ارز به معنای جلوگیری از بروز نوسانهای پردامنه، لازم است عوامل مؤثر بر وقوع شوکهای ارزی کنترل شود که راهبردهایی در این زمینه وجود دارد.
@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز پنجشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۳:
📌 کلید جذب سرمایهگذاری خارجی در دستان کدام نهاد است؟
https://masireqtesad.ir/189726
📌 ظرفیت بریکس در به چالش کشیدن هژمونی غرب
https://masireqtesad.ir/190002
📌 راهبردهای «ثبات پایدار نرخ ارز» در ایران کدامند؟
https://masireqtesad.ir/189991
مسیر اقتصاد را در پیام رسانهای بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکههای اجتماعی اینستاگرام و توییتر دنبال کنید:
@masireqtesad
📌 «استاندارد» چگونه باعث توسعه یا کاهش صادرات میشود؟
✍️ مهدی قربانیان
گزارش: https://masireqtesad.ir/189914
🔹تعیین استانداردهای مورد بررسی در کالاهای صادراتی در برخی موارد به صورت همگانی و نامتناسب با خواسته بازار هدف یا طرف تجاری تعیین شده و به مانعی برای ورود به برخی بازارهای صادراتی تبدیل شده است.
🔹به عنوان نمونه، عدم رعایت استانداردهای بهداشتی فلفل دلمهای صادراتی به روسیه، موجب توقف صادرات این محصول شده بود.
🔹تفکیک نشدن شرکتهای تولیدی و صادراتی، از دلایل اعمال ملاحظات داخلی استاندارد برای شرکتهای تولیدی صادراتمحور است.
@masireqtesad
📌 سیاست ارزی عملیاتی بر سیاست مطلوب اولویت دارد
گفتگو: https://masireqtesad.ir/189716
🔹محمدطاهر رحیمی کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه برای توجیه مشکلات و توقف پیشرفتها، مطرح کردن «تحریم» کار درستی نیست، افزود: با از دست رفتن کلیه ابزارهای دفاعی، نظارتی و هرگونه تلاش برای اعمال کمترین سازوکار تنظیمگرانه، اقتصاد سیاسی کشور عملا به ورطه نابودی کشیده میشود.
🔹در حال حاضر ابزارهای جدی برای اجرای سیاست تکنرخسازی، تثبیت یا اعمال نرخهای ترجیحی ارز را در اختیار نداریم. لذا، به جای بحث درباره گزینه مطلوب، باید بر روی گزینههای عملیاتی و ممکن تمرکز کنیم.
@masireqtesad
📌 حمایت همهجانبه امارات از تشکیل خانواده و فرزندآوری
خبر: https://masireqtesad.ir/190021
🔹ابوظبی ذیل برنامه رفاهی خود تسهیلات جدیدی برای مسکن ارائه خواهد داد و زوجهایی که تازه ازدواج میکنند، دو تا چهار سال کمک اجاره دریافت خواهند کرد.
🔹برای فرزندان چهارم تا ششم نیز بر اساس درآمد از وام مسکن کسر میشود یا دوره بازپرداخت وام افزایش پیدا میکند. این طرحها ذیل ابتکار مِدیم ارائه و اجرا میشود که هدفش کمک به تشکیل خانواده است.
@masireqtesad
📊 تجارت بین کشورهای عضو اتحادیه پایاپای آسیایی در سال ۲۰۲۲
#مسیرنما
🟢 بررسی تجارت اعضای اتحادیه پایاپای آسیایی در سال ۲۰۲۲ نشان میدهد که این کشورها مجموعا ۱۱۶ میلیارد دلار با یکدیگر رابطه تجاری (مجموع صادرات و واردات) داشتهاند که جزئیات آن به شرح نمودار فوق است. بر این اساس این امکان وجود دارد که بیش از ۴۱ میلیارد دلار از این روابط تجاری در قالب پایاپای سازی چندجانبه از طریق اتحادیه پایاپای آسیایی و بدون نیاز به ارزهای واسط تسویه شود.
@masireqtesad
📌 ۷ دلیل خروج از انفعال بانک مرکزی
✍️ سیدمحمد نبیزاده؛ کارشناس پول و بانک
#مسیرنگار
🔹 همزمان با انجام سیاست کنترل ترازنامه و گذاشتن محدودیت بر نقدینگی، بانک مرکزی باید پایه پولی را نیز فعالانه افزایش دهد؛ این افزایش به ۷ دلیل باید صورت پذیرد:
1️⃣ زمانی که نقدینگی با نرخ ۲۵ درصد درحال رشد است، طبق هرم پولی، نقدینگی برای تسویه خود نیاز به همین میزان رشد در محل پایه پولی نیز دارد؛ یعنی به عبارت دیگر رشد در پایه پولی لاجرم اتفاق خواهد افتاد؛ چه بهتر که بانک مرکزی فعالانه این انبساط را رقم بزند تا آنکه منفعلانه و از طریق اضافه برداشت به آن تن دهد.
2️⃣ انتشار پایه پولی منجر به شکستن نرخ در بازار بین بانکی میشود که به نوبه خود هزینههای بانک و زیان انباشته آن را کاهش میدهد و با تسهیل تسویه از طریق بازار بین بانکی از اضافه برداشت جلوگیری میکند.
3️⃣ انتشار فعالانه پایه پولی با جلوگیری از پدیده اضافه برداشت، از انبساط زیاد پایه پولی نیز جلوگیری میکند؛ به عنوان مثال با دادن خط اعتباری ۱۰۰ همتی به یک بانک با نرخ ۲۰ درصد، ۱۲۰ همت پایه پولی منبسط میشود اما همین موضوع اگر از مجرای اضافه برداشت اتفاق بیافتد تبدیل به ۱۳۴ همت خواهد شد که به دلیل نرخ ۳۴ درصدی اضافه برداشت است.
4️⃣ انتشار پایه پولی یک اتفاق واقعی است که میتواند مشکلاتی را از شبکه بانکی حل کند، در حالی که اضافه برداشت صرفا یک ثبت حسابداری است که هیچ ارزش دیگری ندارد.
5️⃣ انتشار پایه پولی منجر به افزایش نسبت ذخیره مازاد به ذخیره قانونی خواهد شد که ریسک سیستماتیک شبکه بانکی را کاهش خواهد داد.
6️⃣ در انتشار فعالانه پایه پولی به جای آنکه بانک مرکزی پایه پولی را از طریق اضافهبرداشت بانک بد منبسط کند، به بانک خوب خط اعتباری اختصاص میدهد تا هم از طریق ایجاد سازوکار انگیزشی، بانکهای خوب را تشویق کند و هم مشکل بانک بد را از طریق افزایش عرضه در بازار بین بانکی حل کند.
7️⃣ بانک مرکزی میتواند در رویکردی فعالانه طرحهای توسعهای و پیشران در کشور را از طریق انتشار پایه پولی تامین مالی کند؛ این رویکردی فعالانه و نگاهی توسعهگرایانه است که منجر به حرکت کشور در ریل توسعه خواهد شد.
🔆 بنابراین، تکرار اشتباهات گذشته و افزایش منفعلانه پایه پولی از طریق اضافه برداشت نباید تکرار شود.
@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۳:
📌 «استاندارد» چگونه باعث توسعه یا کاهش صادرات میشود؟
https://masireqtesad.ir/189914
📌 سیاست ارزی عملیاتی بر سیاست مطلوب اولویت دارد
https://masireqtesad.ir/189716
📌 حمایت همهجانبه امارات از تشکیل خانواده و فرزندآوری
https://masireqtesad.ir/190021
مسیر اقتصاد را در پیام رسانهای بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکههای اجتماعی اینستاگرام و توییتر دنبال کنید:
@masireqtesad
📌 بودجه ارزی؛ راهکاری برای مدیریت منابع ارزی
✍️ محمدهادی بیات
گزارش: https://masireqtesad.ir/190084
🔹تخصیص نامناسب ارز به بخشهای مختلف اقتصاد، نوسانات نرخ ارز، فاصله تخصیص و تأمین ارز و مواردی از این دست، نمایانگر برخی چالشهای نظام ارزی کشور هستند.
🔹بدون ترسیم یک چشمانداز مشخص از وضع مطلوب، امکان اصلاح و تغییر وضع فعلی فراهم نمیشود.
🔹مشخص کردن مجموع نیازهای ارزی کشور یا به عبارت بهتر، تدوین بودجه ارزی، ذیل سیاست صنعتی میتواند به بهبود این شرایط کمک کند.
@masireqtesad
📌 فیلیپین چگونه بحران اصلاحات ارضی را حل کرد؟
✍️ محمدعلی ارفعی
گزارش: https://masireqtesad.ir/190417
🔹 در اثر اصلاحات اراضی در فیلیپین از دهه ۱۹۸۰ میلادی، بسیاری از اراضی کشاورزی تکه تکه شدند، به طوری که متوسط مساحت اراضی کشاورزی به کمتر از ۱ هکتار رسید.
🔹 «حمایت دولت از تعاونیها» و «ارتقاء ظرفیت گروهبندی کشاورزان» با مشارکت بخش خصوصی و استفاده از تجارب سایر کشورها، برنامه بلندمدت فیلیپین برای جبران خسارتهای ناشی از خردی و کاهش بهرهوری اراضی کشاورزی بوده است.
@masireqtesad
📌 از تعامل تا تقابل؛ نگاه دو حزب آمریکایی به «چین»
✍️ رضا سهرابی
گزارش: https://masireqtesad.ir/190427
🔹هر دو حزب اصلی آمریکا یعنی دموکراتها و جمهوریخواهان، چین را بهعنوان یک تهدید استراتژیک تلقی میکنند و بر اهمیت رقابت با این کشور تاکید دارند. با این حال دیدگاهها در مورد نحوه برخورد با چین در میان سیاستمداران آمریکایی متنوع است.
🔹برخی طرفدار رویکردی تهاجمی و مشابه جنگ سرد هستند، در حالی که برخی دیگر بر اهمیت مدیریت رقابت و اجتناب از درگیری مستقیم تاکید دارند.
🔹در این میان، چین در تلاش است تا درک عمیقتری از رویکردهای مختلف سیاستمداران آمریکایی نسبت به خود پیدا کند و بر اساس آن، استراتژیهای خود را تنظیم نماید.
@masireqtesad
📊 مقایسه قیمت ماکارونی ایران و ترکیه
#مسیرنما
🟢 میانگین ارزش ماکارونی صادراتی جهان بیش از ۱۵۰۰ دلار بر تن است، اما طبق نمودار فوق همواره ارزش ماکارونی ایران همچون رقیب منطقهایش ترکیه پایینتر از میانگین جهانی و در حدود ۹۰۰ دلار بر تن بوده است. با این حال پس از تعیین ارزش بخشنامهای گمرک در سال ۱۳۹۷، ناگهان ارزش ماکارونی صادراتی به پایینتر از ۵۰۰ دلار بر تن رسیده است. این چالش افت قیمت صادراتی در اکثر محصولات خوراکی و کارخانهای مشاهده میشود.
@masireqtesad
📌 حساب وکالتی خودرو و جنگ بانکها
✍️ محمدطاهر رحیمی، کارشناس اقتصادی
#مسیرنگار
🔹تداوم الگوی غلط «کنترل ترازنامه» و بیاعتنایی به «خط اعتباری ترجیحی» باعث بروز جنگ ذخیرهگیری بانکها حتی برای حسابهای وکالتی ثبتنام خودرو شدهاست.
🔹بانک میتواند به ازای هر فرد حدود صد میلیون از جذب سپرده «ذخیرهگیری» کند؛ بدیهتا برای آن وعده تسهیلات (خلق سپرده جدید) میدهد.
🔹تا زمانی که «خط اعتباری ترجیحی» احیا نشود بانک مرکزی در سیاستگذاری پولی منفعل و نه فعال حکمران است؛ بانکهای بد تشویق و بانکهای خوب تنبیه میشوند، اضافهبرداشت بیشتر و بانکها ناترازتر میشوند، از قانون سقف نرخ بهره اسمی تا حساب واحد خزانه دور میخورد، فروش اموال منجمد باعث ایجاد جریان نقدی نمیشود و نتیجتا جنگ ذخیره گیری بانکها در هر موقفی شعلهور میشود.
🔹تا زمانی که بانک مرکزی از سیاستهای غیرهدفمند انقباضی فعلی و نیز تله موهومی منسوخشدهی ضریب فزاینده رها نشود این مسیر اشتباه تداوم خواهد داشت.
@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز دوشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۳:
📌 بودجه ارزی؛ راهکاری برای مدیریت منابع ارزی
https://masireqtesad.ir/190084
📌 فیلیپین چگونه بحران اصلاحات ارضی را حل کرد؟
https://masireqtesad.ir/190417
📌 از تعامل تا تقابل؛ نگاه دو حزب آمریکایی به «چین»
https://masireqtesad.ir/190427
مسیر اقتصاد را در پیام رسانهای بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکههای اجتماعی اینستاگرام و توییتر دنبال کنید:
@masireqtesad
📌 آیا ارزشگذاری گمرکی بر اساس بانک اطلاعاتی مبنای قانونی دارد؟
✍️ مهدی قربانیان
گزارش: https://masireqtesad.ir/189930
🔹در حال حاضر ارزشگذاری گمرکی بر اساس بانک اطلاعاتی و قیمت عمدهفروشی داخلی کالای صادراتی انجام میگیرد.
🔹این موضوع در حالی است که طبق قانون، فاکتور بازرگان نیز باید مرجعی برای تعیین ارزش کالاهای صادراتی باشد که عملاً در شرایط فعلی، در برخی موارد کنار گذاشته شده است.
🔹اگرچه یکی از دلایل رد فاکتور بازرگان، تحریمهای بانکی بیان میشود اما راهکار فعلی نیز نه تنها باعث تشدید کماظهاری و بیشاظهاری (به عنوان یکی از تبعات تحریم) شده، بلکه علاوه بر اختلال در احصاء منابع ارزی حاصل از صادرات، بعضاً سبب ضرر بازرگانان نیز شده است.
@masireqtesad
📌 تمدید توافقنامه سوآپ ارزی کره جنوبی و ترکیه برای ۳ سال
خبر: https://masireqtesad.ir/190208
🔹ترکیه و کره جنوبی توافقنامه سوآپ ارزی دوجانبه خود را به مدت سه سال تمدید کردند.
🔹بر اساس این توافق دو طرف میتوانند تا سقف ۱.۶۷ میلیارد دلار از ارزهای محلی خود را برای تبادلات تجاری استفاده کنند.
🔹این قرارداد در حالی امضا شد که طی دو سال گذشته لیر ترکیه با کاهش ارزش ۴۵ درصدی همراه بوده است.
@masireqtesad
📌 ابتکار چین در تنوع بخشی به مبادی تأمین نهاده دامی
✍️ مهدی فامیلمحمدی
گزارش: https://masireqtesad.ir/190447
🔹پس از بحرانهای پدید آمده برای لجستیک بین الملل در سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲، چین به تنوع بخشی به مبادی تأمین نهادههای دامی وارداتی روی آورد.
🔹به همین منظور این کشور در سال ۲۰۲۳ دو قرارداد بلندمدت برای تأمین ذرت و سویا با کشور آفریقای جنوبی منعقد کرد.
🔹شرکت دولتی تأمین نهاده چین (کافکو) طی این قرارداد به طور مستقیم محصولات ۶۲ مزرعه ذرت و ۴۳ مزرعه سویا را خریداری میکند.
@masireqtesad
📊 سهم سویههای مختلف در گلههای مرغ مادر کشور (درصد)
#مسیرنما
🟢 در حال حاضر گلههای مرغ مادر کشور از سویههای مختلفی نظیر آرین، راس، کاب، آربراکرز و ایندین ریور تشکیل شده است که در نمودار فوق سهم هر یک در بازار مشخص شده است.
@masireqtesad
📌 ۳ پرسش و ۳ پاسخ پیرامون ارز ۴۲۰۰
✍️ محمد امینیرعیا، کارشناس اقتصادی
#مسیرنگار
1️⃣ آیا ارز ۴۲۰۰ امکان ادامه داشت؟
🟢 خیر؛ کلا سیاستهای ترجیحی و تثبیتی باید در کوتاهمدت و به صورت زماندار اجرایی شود تا اهداف مدنظر را محقق کند. استمرار این سیاستها بیش از حد باعث میشود آثار آن از بین برود و نتایج معکوسی همچون تضعیف تولید، هدررفت منابع و بازتولید تورم داشته باشد.
2️⃣ آیا شیوه حذف ارز ۴۲۰۰ مطلوب بود؟
🟢 به هیچ وجه؛ هزینه این اقدام داده شد اما از فرصت آن برای شکلدهی به یک برنامه تولیدمحور و توسعهای اصلا استفاده نشد و برای ادامه آن نیز برنامهای وجود نداشت که مانع از تولد یک ارز ترجیحی دیگر شود. در مجموع هیچ هدفی به جز حذف در کار نبود!
3️⃣ چرا شیوه حذف ارز ۴۲۰۰ مطلوب نبود؟
🟢 تصمیمگیری برای حذف شجاعانه بود، اما به جای اینکه مبتنی بر یک برنامه مشخص و با کیفیت باشد، داخل جلسات و با اجماع میان نظرات مختلف اتخاذ شد! سعی شد نظر همه که در واقع نظر هیچکس نبود اعمال شود. لذا نتیجه را هم هیچکس گردن نمیگیرد!
🔆 درس بگیریم...
@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز سهشنبه 6 شهریور ۱۴۰۳:
📌 آیا ارزشگذاری گمرکی بر اساس بانک اطلاعاتی مبنای قانونی دارد؟
https://masireqtesad.ir/189930
📌 تمدید توافقنامه سوآپ ارزی کره جنوبی و ترکیه برای ۳ سال
https://masireqtesad.ir/190208
📌 ابتکار چین در تنوع بخشی به مبادی تأمین نهاده دامی
https://masireqtesad.ir/190447
مسیر اقتصاد را در پیام رسانهای بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکههای اجتماعی اینستاگرام و توییتر دنبال کنید:
@masireqtesad
📌 مرغ لاین آرین در دولت چهاردهم با کدام الگو حمایت می شود؟
گزارش: https://masireqtesad.ir/190606
🔹برنامه وزیر کشاورزی برای مرغ آرین متمرکز بر افزایش قدرت رقابت این سویه با نمونههای خارجی است.
🔹وزیر جدید جهاد کشاورزی به صورت آشکار با اجرای سیاستهای غیرمتمرکز از جمله «سیاست جوجهریزی متناظر» مخالف است؛ این مخالفت میتواند زمینه پیگیری احیای مرغ مرغ لاین آرین متناسب با الگوی جدید را فراهم کند.
🔹در این الگو، وزارت جهاد کشاورزی در جایگاه سیاستگذار، حامی و ناظر قرار میگیرد و مرغ لاین آرین به صورت متمرکز در قالب یک زنجیره از لاین تا بازار توسط یک متولی واحد اقتصادی مدیریت میشود و سهم بازار آن متناسب با ارتقاء عملکرد آن افزایش مییابد.
@masireqtesad
📌 هند و روسیه به دنبال ایجاد یک سیستم مالی مستقل
گزارش: https://masireqtesad.ir/190517
🔹دو کشور هند و روسیه در تلاشند با ایجاد یک نرخ ارز مرجع مشترک بین روبل روسیه و روپیه هند، تجارت مستقیم بین دو کشور را تسهیل کنند.
🔹هدف اصلی از این اقدام، دور زدن تحریمهای غربی علیه روسیه و کاهش وابستگی به دلار آمریکا در مبادلات تجاری است.
🔹با آغاز جنگ اوکراین، هند به شریک تجاری اصلی روسیه تبدیل شده است و تجارت دو کشور در سال گذشته به ۶۵.۷ میلیارد دلار رسید که رشدی ۳۳ درصدی نسبت به سال قبل از آن دارد.
@masireqtesad
📌 نفوذ اقتصادی کشورهای خلیج فارس در آفریقا
✍️ توحید ورستان
گزارش: https://masireqtesad.ir/190568
🔹 کشورهای خلیج فارس برای تکمیل زنجیره ارزش خود به نفوذ اقتصادی و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف آفریقا مانند معدن، کشاورزی، انرژی و لجستیک روی آوردهاند.
🔹 بر اساس دادههای رسمی، ارزش تجارت این کشورها به رکورد ۱۵۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده، که این رقم باعث پیشی گرفتن شورای همکاری خلیج فارس از ایالات متحده و هند در این قاره شده است.
@masireqtesad
📊 جدول مقایسه مترو و قطار حومهای تهران-پرند
#مسیرنما
🟢 برای انجام یک تحلیل جامع از مترو و قطارهای حومه شهری، مجموعهای از شاخصهای دقیق، معیار این مقایسه قرار گرفته است. هر معیار به گونهای انتخاب شدهاست که جنبههای ضروری مؤثر بر کارایی کلی و تجربه کاربری این شیوههای حمل و نقل را پوشش دهد. در جدول فوق این مقایسه درباره مترو و قطار حومهای تهران-پرند انجام شده است.
@masireqtesad
📌 گام اول سیاستگذاری حوزه پول و بانک
✍️ حسین درودیان، کارشناس اقتصادی
#مسیرنگار
🔹از دیرباز شناخت نحوه عملکرد بانکها و نقشی که در اقتصاد ایفا میکنند، یک چالش بزرگ برای سیاستمداران و همچنین اقتصاددانان بوده است. سالهاست که در مورد نقش بانکها در اقتصاد، بحث بر سر این موضوع است که آیا بانکها واسطهگر مالی هستند یا به عنوان خالق پول عمل میکنند.
🔹این مسئله موجب شده است در طول دهه های اخیر نقش اصلی و عملکرد واقعی بانکها از دید بسیاری از سیاستمداران و مسئولین در همه کشورها پنهان بماند.
🔹نظریه واسطه وجوه بودن بانکها، با واقعیتهای حاکم بر اقتصاد کشورها سازگار نیست. در مقابل، نظریه خلق پول بانکها به درستی پدیدههای به وقوع پیوسته در طول دهههای اخیر را توجیه میکند. بانکها میتوانند بدون نیاز به دریافت سپرده، از طریق خلق منابع مالی جدید، به اشخاص مد نظر خود تسهیلات اعطا کنند.
🔹برخلاف تصور سنتی، بانکها واسطه مالی نیستند، بلکه خالق پول هستند. بنابراین تغییر نگاه در این باره، میتواند تاثیر قابل توجهی بر سیاستگذاری بانکها داشته باشد و رسیدن به این شناخت صحیح از عملکرد بانک، گام اول سیاستگذاری برای حوزه پولی و بانکی کشور است.
@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳:
📌 مرغ لاین آرین در دولت چهاردهم با کدام الگو حمایت میشود؟
https://masireqtesad.ir/190606
📌 هند و روسیه به دنبال ایجاد یک سیستم مالی مستقل
https://masireqtesad.ir/190517
📌 نفوذ اقتصادی کشورهای خلیج فارس در آفریقا
https://masireqtesad.ir/190568
مسیر اقتصاد را در پیام رسانهای بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکههای اجتماعی اینستاگرام و توییتر دنبال کنید:
@masireqtesad
📌 پیشنیازهای مدیریت بازار ارز کدامند؟
✍️ محمدهادی بیات
گزارش: https://masireqtesad.ir/190092
🔹با وضع تحریمهای بانکی علیه کشور و محدودیت در تبادلات ارزی، یافتن راهی پایدار برای رهایی از این مشکل تحمیلی و حل چالشهای ارزی ضروری است.
🔹رسیدن صادرات غیر نفتی کشور به ۱.۸ برابر واردات طبق قانون و همچنین تغییر سبد ارزی به سمت توسعه ارزهای با قابلیت پرداخت و نقدشوندگی بالا، از جمله مواردی است که در نظام ارزی کشور برای بهبود شرایط باید به کار گرفته شود.
@masireqtesad
📌 ۵ مدل موفق کشاورزی قراردادی در هند
✍️ محمدعلی ارفعی
گزارش: https://masireqtesad.ir/190476
🔹کشاورزی قراردادی در هند شامل مدلهای مختلف ارتباطاتی است. این مدلها شامل همکاری مستقیم شرکتهای خصوصی با کشاورزان، شراکت دولتی-خصوصی، همکاری کنسرسیومهای خصوصی، گروههای خودیاری و همکاری صنعت با موسسات تحقیقاتی میشوند.
🔹این سیستمها به بهبود کیفیت و افزایش بهرهوری در کشاورزی هند کمک میکنند به نحوی که نتایج یک پژوهش در سال ۲۰۱۴ نشان میدهد سود واحدهای مرغداری از طریق تولید قراردادی حدود ۱۴۰ درصد افزایش یافته است.
@masireqtesad
📌 چرا هزینههای لجستیک در ایران ۲ برابر کشورهای پیشرو است؟
✍️ روحالله مهدوی
گزارش: https://masireqtesad.ir/190549
🔹هزینههای لجستیک نقش مهمی در توجیه اقتصادی تولید بسیاری از محصولات و قدرت رقابت آنها در بازارهای بینالمللی دارند.
🔹بر اساس برخی پژوهشها این هزینهها در ایران حدود دو برابر کشورهای توسعه یافته و معادل حداقل ۱۹ درصد از قیمت نهایی کالا است.
🔹«پایین بودن بهرهوری»، «کوچک بودن مقیاس شرکتها»، «گرانی ناوگان»، «خواب طولانی مدت در بنادر و گمرکها» و غیره از جمله علل بالا بودن هزینههای حمل و نقل است که برای کاهش و اصلاح آنها، راهکارهای پیشنهادی وجود دارد.
@masireqtesad