📌 شلیک مقاومت به وابستگی وارداتی ۱۰۰ میلیارد دلاری اسرائیل
گزارش: https://masireqtesad.ir/194668
🔹رژیم صهیونیستی به شدت به واردات کالاهای اساسی وابسته است و این وابستگی، آن را در برابر اختلالات تجاری آسیبپذیر کرده است.
🔹آسیبدیدگی زیرساختهای اقتصادی و ضعف تراز پرداختها فرصتی را برای نیروهای مقاومت فراهم میکند تا با هدف قرار دادن نقاط حساس، وضعیت اقتصادی رژیم را تضعیف کنند.
🔹لذا، عدم توازن در زنجیره تأمین میتواند خطرات جدی برای ثبات اجتماعی و اقتصادی رژیم صهیونیستی ایجاد کند.
@masireqtesad
📌 یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع امنیت غذایی
خبر: https://masireqtesad.ir/194924
🔹یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر»، شامل افتتاحیه، نشستهای تخصصی و اختتامیه، در بازه زمانی آبان تا اسفند سال جاری برگزار میشود.
🔹علاقهمندان میتوانند با ارائه «طرح سیاستی» در این رویداد مشارکت کنند.
@masireqtesad
📌 ایران و آمریکای ترامپ؛ اقتصاد به کدام سمت خواهد رفت؟
✍️ محمد امینی رعیا
گزارش تحلیلی: https://masireqtesad.ir/194934
🔹بحث درباره بازگشت ترامپ به ریاستجمهوری آمریکا و تأثیر آن بر اقتصاد ایران با نگرانیهایی درباره تحریمهای جدید و بحران اقتصادی در ایران به شدت داغ است.
🔹با این حال، آنچه در آینده رخ خواهد داد کاملا به شیوه مواجهه جمهوری اسلامی ایران با موضوعات فوریت دار در محیط بینالملل وابسته است.
@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳:
📌 مسیر موفقیت در حمایت از صنایع داخلی
https://masireqtesad.ir/194409
📌 سرمایهگذاری ۹ میلیارد دلاری بخش خصوصی در کشاورزی عربستان
https://masireqtesad.ir/194332
📌 شلیک مقاومت به وابستگی وارداتی ۱۰۰ میلیارد دلاری اسرائیل
https://masireqtesad.ir/194668
📌 یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع امنیت غذایی
https://masireqtesad.ir/194924
📌 ایران و آمریکای ترامپ؛ اقتصاد به کدام سمت خواهد رفت؟
https://masireqtesad.ir/194934
مسیر اقتصاد را در پیام رسانهای بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:
@masireqtesad
📌 طوفان الاقصی مسیر توسعه کریدور IMEC را مسدود کرد
✍️ محمدطاهر رحیمی
گزارش تحلیلی: https://masireqtesad.ir/194741
🔹عملیات نظامی هفتم اکتبر نه تنها به زیرساختها و اقتصاد رژیم صهیونیستی آسیب جدی وارد کرد، بلکه پروژه بلندپروازانه کریدور IMEC را نیز با چالشهای جدی مواجه ساخت.
🔹این کریدور که قرار بود با اتصال هند به اروپا، نقش مهمی در اقتصاد و سیاست منطقه ایفا کند، با شروع طوفان الاقصی به شدت تضعیف شد.
🔹کریدور IMEC، رقیب جدی کریدورهای شرقی-غربی از جمله «ابتکار کمربند و جاده» (BRI) چین محسوب میشد و راه اندازی آن، اقتصاد کشورهای محور مقاومت از جمله ایران را تحت تاثیر منفی قرار میداد.
@masireqtesad
📌 رهبران بریکس به دنبال ایجاد یک سیستم مالی مستقل
خبر: https://masireqtesad.ir/194291
🔹کشورهای عضو گروه بریکس در تلاش برای کاهش وابستگی به دلار آمریکا و ایجاد یک سیستم مالی مستقل هستند.
🔹آنها قصد دارند با استفاده از ارزهای محلی و ایجاد یک شبکه پرداخت بینالمللی جدید، تجارت بین خود را تسهیل کنند.
🔹بانک توسعه جدید (NDB) نیز نقش مهمی در حمایت از این طرح ایفا خواهد کرد.
@masireqtesad
📌 تحریمهای اروپا علیه روسیه نتیجه معکوس داد
'گزارش: https://masireqtesad.ir/194436
🔹تحریمهای اروپا علیه روسیه، بهجای اینکه تنها به اقتصاد روسیه آسیب بزند، شرکتهای کوچک و متوسط اروپایی، بهویژه در ایتالیا را با مشکلات فراوانی در پرداختها و لجستیک مواجه کرده است.
🔹این شرکتها اکنون به دلیل تحریمها، مجبور به طی کردن مسیرهای تجاری پیچیده و پرهزینهتری برای ادامه تجارت با روسیه شدهاند.
@masireqtesad
📌 ذینفعان «احتکار زمین» مانع بزرگ ساخت مسکن ملی
✍️ علی ملکزاده
#مسیرنگار
🔹یکی از مهمترین چالشها در حوزه مسکن، تامین زمین مناسب برای ساخت گسترده مسکن از سوی دولت است. به طور خاص کارشناسان دستگاههایی همچون منابع طبیعی و سازمان امور اراضی کشور و همچنین بخشهایی از وزارتخانههای کشاورزی و مسکن که متولی اراضی در وزارتخانه شان هستند، بارها بر لزوم جلوگیری از عرضه زمین برای ساخت و ساز بیشتر مسکن تاکید کردهاند.
🔹در طرف مقابل کارشناسان معتقدند دلیل اصلی احتکار زمین از سوی نهادهای متولی، مسئله تعارض منافع است و در واقع دستگاههای دولتی به نوعی به کاسب زمین تبدیل شدهاند. به این ترتیب منافع شرکتهای دولتی و بانکهایی که املاک را در اختیار دارند، ایجاب میکند که از عرضه زمین بیشتر برای توسعه ساخت و ساز مسکن جلوگیری شود و برای تحقق این هدف به دستگاههای متولی نیز نفوذ کردهاند و از شعارهای ظاهرا قابل قبولی همچون «تحقق امنیت غذایی» و «جلوگیری از تخریب محیط زیست» نیز استفاده میکنند.
🔹احتکار زمین و محدودیت عرضه آن باعث توسعه عمودی شهرها و مشکلاتی چون کاهش کیفیت زندگی، افزایش آلودگی و ترافیک شده است. در حالی که مشکل اصلی امنیت غذایی ناشی از کمبود منابع آبی است، توسعه افقی و استفاده بهینه از زمینهای دولتی میتواند به بهبود زیرساختهای شهری کمک کند. بنابراین، سیاستهای بهتری در تخصیص زمین و مدیریت منابع آب ضروری است.
🔹عرضه زمین دولتی کلید اصلی موفقیت طرحهای ساخت مسکن دولت است؛ چرا که استفاده از این فرصت، امکان تحقق گسترده آن با نیاز کمتر به منابع بانکی و بودجهای را فراهم میکند. دولت میتواند از طریق زمینهای تحت مالکیت خود در شهرهای بزرگ و کوچک، قیمت زمین را از فرآیند ساخت مسکن حذف کند.
@masireqtesad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 گزینههای ایران برای عملیات وعده صادق ۳
کلیپ: https://masireqtesad.ir/195024
🔹تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به ایران و حملات به غزه و لبنان، نیازمند پاسخ مقتدرانهای از سوی ایران است. در عملیات وعده صادق ۳ گزینه های نظامی و اقتصادی پیشبینی میشود که هدف آن آسیب زدن به زیرساختهای اسرائیل و تقویت جبهه مقاومت است.
@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳:
📌 طوفان الاقصی مسیر توسعه کریدور IMEC را مسدود کرد
https://masireqtesad.ir/194741
📌 رهبران بریکس به دنبال ایجاد یک سیستم مالی مستقل
https://masireqtesad.ir/194291
📌 تحریمهای اروپا علیه روسیه نتیجه معکوس داد
https://masireqtesad.ir/194436
📌 کلیپ: گزینههای ایران برای عملیات وعده صادق ۳
https://masireqtesad.ir/195024
مسیر اقتصاد را در پیام رسانهای بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:
@masireqtesad
📌 ظهور بریکس چگونه سلطه FATF را به چالش میکشد؟
✍️ توحید ورستان
گزارش: https://masireqtesad.ir/194709
🔹عملکرد FATF در مورد کشورهایی مانند ایران و روسیه، نشان میدهد که این گروه از اهداف وجودی خود فاصله گرفته و به عنوان ابزار سیاسی و هژمونی غرب در برابر مخالفان تبدیل شده است.
🔹در این میان، بریکس با به چالش کشیدن هژمونی مالی غرب و توسعه سیستم پولی خود، محدودیتهای فعلی FATF را عریان و نیاز به اصلاحات اساسی در رویکرد آن را ضروری نشان داده است.
@masireqtesad
📌 توافق امارات و ویتنام برای تجارت ۲۰ میلیارد دلاری
گزارش: https://masireqtesad.ir/194436
🔹امارات متحده عربی و ویتنام در اقدامی مهم، توافقنامه تجاری جامعی را امضا کردند که زمینه را برای افزایش قابل توجه تجارت بین دو کشور فراهم میکند.
🔹این توافقنامه شامل حذف تدریجی تعرفهها، افزایش همکاری در بخشهای مختلف مانند انرژی و کشاورزی و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری جدید است.
🔹این توافقنامه اولین توافق تجاری ویتنام با یک کشور غرب آسیا محسوب میشود و نشاندهنده تلاش امارات برای گسترش روابط تجاری خود در سطح جهانی است.
@masireqtesad
📌 خیانت ترکیه به آرمان فلسطین، همکاری پنهان با رژیم صهیونیستی
✍️ محمدطاهر رحیمی
گزارش: https://masireqtesad.ir/194770
🔹با وجود مواضع ضد صهیونیستی دولت ترکیه به رهبری اردوغان، روابط اقتصادی بین ترکیه و رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر به شدت گسترش یافته است.
🔹آمارها نشان میدهد که حجم تجارت بین دو دولت، هفت برابر شده و ترکیه به یکی از تامینکنندگان اصلی کالاهای اساسی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
🔹ترکیه از طریق صادرات کالاهای اساسی و مشارکت در پروژههای انرژی مانند کریدور East-Med، به دنبال تقویت موقعیت خود در منطقه و بازارهای جهانی است.
@masireqtesad
📌 افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی برگزار میشود
خبر: https://masireqtesad.ir/195112
🔹افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر»، دوشنبه ۲۱ آبان ماه با حضور و سخنرانی اعضای کمیته علمی همایش و مدیر گروه کشاورزی اندیشکده اقتصاد مقاومتی، در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
@masireqtesad
📌 پای لنگ حمایت از کشاورزی
✍️ محمدعلی ارفعی؛ کارشناس کشاورزی
#مسیرنگار
🔹کشورها برای حمایت از بخش کشاورزی به منظور تامین امنیت غذایی، سیاستهای مختلفی را به اجرا گذاشتهاند که عموما به دو دسته قیمتی و غیرقیمتی تقسیم میشود.
🔹سیاستهای حمایتی در بخش کشاورزی ایران را میتوان در سه قالب کلی معرفی نمود که به صورت ثابت یا مقطعی اجرا شدهاند و به دلیل عدم هدفگذاری و برنامهریزی صحیح و هماهنگ با سایر متغیرهای اقتصادی، باعث حصول نتیجه پایدار در حوزه کشاورزی نشده است:
1️⃣ گروه اول؛ شامل معافیتها و امتیازات قانونی است که میتوان از معافیتهای مالیاتی، موانع و تعرفههای وارداتی، نرخهای ترجیحی برای اعتبارات بانکی، آب و سوخت و سایر امتیازات نام برد.
2️⃣ گروه دوم؛ حمایتهای یارانهای است که به صورت مستقیم و آشکار از محل بودجه عمومی دولت پرداخت میگردد و شامل دو بخش اصلی یارانههای مصرفی و یارانههای تولیدی است.
3️⃣ گروه سوم؛ که میتوان آنها را تحت عنوان خدمات عمومی بخش کشاورزی معرفی نمود، پرداختهای بودجهای است که به منظور توسعه زیرساختهای کشاورزی، تحقیقات و ترویج، حفاظت از محیط زیست و سایر فعالیتهای عمرانی بخش کشاورزی پرداخت میگردد.
🔹تاکنون از بین سیاستهای حمایتی برای تولید محصولات کشاورزی، تنها سیاست خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی درباره گندم، پایداری و ثبات کافی طی سالهای گذشته را داشته است. با این حال، این سیاست نیز در برخی از سالها به دلیل عدم اجرای مناسب کارایی چندانی نداشته است و به تنهایی نمیتواند موجب تحقق امنیت غذایی کشور شود.
🟢 تجربه کشورهای مختلف نشان میدهد که مجموعهای از ابزارها و سیاستهای حمایتی قیمتی و غیرقیمتی در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرد و حمایت در بخش کشاورزی تنها خرید تضمینی نیست. به عنوان مثال در آمریکا و برزیل از ۶ ابزار مختلف متناسب با اهداف استفاده میشود که همافزایی این سیاستها نسبت به یکدیگر باعث افزایش بهرهوری، افزایش درآمد تولیدکننده، کاهش هزینه تولید و قیمت تمام شده و کاهش ریسک تولیدکنندگان محصول میشود و مجموعه این عوامل، باعث منتفع شدن مصرفکننده، تولیدکننده و افزایش رفاه اقتصادی کل جامعه میشود.
@masireqtesad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 ۹۹ درصد واردات اسرائیل وابسته به دریاست
کلیپ: https://masireqtesad.ir/195134
🔹محمدطاهر رحیمی کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه زنجیره تامین کالاهای اساسی رژیم صهیونیستی برونزا و کاملا وابسته به خارج است خاطر نشان کرد: ۹۹ درصد تجارت اسرائیل وابسته به دریا است که تاکنون یک سوم آن توسط انصارالله یمن مخطل شده و این کار ریسک تامین مالی رژیم را به شدت بالا برده است.
@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز شنبه 19 آبان ۱۴۰۳:
📌 ظهور بریکس چگونه سلطه FATF را به چالش میکشد؟
https://masireqtesad.ir/194709
📌 توافق امارات و ویتنام برای تجارت ۲۰ میلیارد دلاری
https://masireqtesad.ir/194436
📌 خیانت ترکیه به آرمان فلسطین، همکاری پنهان با رژیم صهیونیستی
https://masireqtesad.ir/194770
📌 افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی برگزار میشود
https://masireqtesad.ir/195112
📌 کلیپ: ۹۹ درصد واردات اسرائیل وابسته به دریاست
https://masireqtesad.ir/195134
مسیر اقتصاد را در پیام رسانهای بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:
@masireqtesad
📌 ۲ نقطه ضعف اساسی در نقشه نهادی تجارت ایران
✍️ محمدرضا مولایاری
گزارش: https://masireqtesad.ir/194746
🔹تجارت خارجی ایران یکی از عرصههای پیچیده و دارای مراحل و بازیگران متعدد است.
🔹در نقشه نگاشت نهادی تجاری ایران، ۲ نقطه ضعف اساسی «نقشآفرینی نهادهای همتراز و همسطح» و «فقدان راهبری واحد» نمایان است.
🔹این چالشها، موجب «موازی کاری»، «کندی نظام تصمیمگیری»، «عملکرد جزیرهای» و «عدم ارائه طرحهای توسعهبخش» شده است.
@masireqtesad
📌 «سیاستهای مالیاتی» ابزار موفق رشد جمعیت در چین
گزارش: https://masireqtesad.ir/194559
🔹در ۹ سال اخیر تعداد تولدها در چین تقریبا نصف شده است. مشوقهای مالی دولت چین در افزایش زاد و ولد ناکام بوده است و به تغییرات ساختاری جدیتری نیاز دارد.
🔹تغییر سیاستهای مالیاتی در سالهای دور تاریخ چین باعث رشد جمعیت شد؛ اکنون نیز سیاستهای مالیاتی نظیر اعطای اعتبار مالیاتی میتواند هزینههای فرزندآوری را کاهش دهد و در مهار بحران جمعیت موثر باشد.
@masireqtesad
📌 اسرائیل در چه صورتی میتواند جنگ را ادامه دهد؟
✍️ میلاد صادقی
گزارش: https://masireqtesad.ir/194902
🔹گزارش موسسه واتسون دانشگاه براون نشان میدهد که دولت ایالات متحده از اکتبر ۲۰۲۳ تا سپتامبر ۲۰۲۴ حداقل ۲۲ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل ارائه کرده است.
🔹این کمکها در طول ۶۶ سال به ۲۲۱.۲ میلیارد دلار رسیده و موجب شده اسرائیل بیش از ۷۰ درصد از هزینههای جنگ اخیر خود را پوشش دهد و توان نظامی خود را تقویت کند.
🔹ایالات متحده با فراهم کردن تجهیزات نظامی پیشرفته و تسلیحات، نقش اساسی در ادامه درگیریها و تقویت موقعیت نظامی اسرائیل داشته است.
@masireqtesad
📊 ظرفیت اسمی و تولید جهانی پروپیلن
#مسیرنما
🟢 پروپیلن در جهان سهم ۱۷ درصدی از ظرفیت تولید محصولات پایه صنعت پتروشیمی را به خود اختصاص داده است. در ایران نیز پروپیلن با ظرفیت تولید حدود ۱.۲ میلیون تنی، ۴ درصد از سبد محصولات پایه صنعت پتروشیمی را تشکیل میدهد. نمودار فوق، ظرفیت اسمی و تولید جهانی پروپیلن از سال ۲۰۱۰ به همراه پیشبینی آن تا سال ۲۰۴۰ را نشان میدهد. در واقع این نمودار بیانکننده کاربردی بودن محصولات زنجیره ارزش پروپیلن و لزوم سرمایهگذاری در این زنجیره است.
@masireqtesad
📌 جای مسکن بالای دولت است
✍️ افشین بیکپور؛ کارشناس اقتصاد مسکن
#مسیرنگار
🔹با تغییر دولت، اخیرا بحث سرنوشت نهضت ملی مسکن و آینده ساخت مسکنهای حمایتی بر سر زبانها افتاده است. در گام صفر دولت باید اهداف خود از برنامه نهضت ملی مسکن را بازبینی نماید؛ زیرا در صورت مشخص نبودن هدف ممکن است تجارب نامطلوب گذشته مجددا تکرار گردد و موجب اتلاف منابع کشور گردد.
🔹ساخت مسکنهای حمایتی مستلزم توجه به سه سطح برنامههای آمایشی، ملی و منطقهای است. تا زمانی استراتژیهای هر یک از این سه سطح مشخص نباشد، ساخت مسکن حمایتی شبیه مُسکن برای بازار مسکن رفتار خواهد نمود و چه بسا وضعیت تامین مسکن را در برخی از مناطق بدتر نماید.
🔹ظرفیت جذب جمعیت در مناطق، کیفیت تامین مسکن متناسب با نیاز و الگوهای توسعه شهر و مسکن سه عامل کلیدی در تدوین استراتژیها محسوب میشوند که توجه به آنها باعث تنوع در ارائه نسخههای متنوع در پهنه کشور و الزامات اختصاصی خواهد شد.
🔹به عنوان مثال در حال حاضر بر اساس استانداردهای شاخص کیفیت توسعه شهری، شهر تهران بیش از سه میلیون نفر جمعیت اضافی را در خود جای داده است که منجر به ایجاد بحرانهای سکونتگاهی در این شهر شده است و نیازمند اتخاذ برنامه متفاوت برای آن میشود. به همین ترتیب نیاز است برای سایر مناطق سکونتگاهی، استراتژی مخصوص آن تدوین شود. این رویکرد استفاده از انواع ابزارهای تامین مالی را نیز برای دولت تسهیل خواهد کرد.
🔹در سطح نهادی، به دلیل ماهیت چند بخشی توسعه شهرها، اقدامات مربوط به تدوین و پیاده سازی استراتژیهای هر منطقه نیازمند بسیج شدن و همراهی سایر دستگاهها است که این امر با رویکرد فرماندهی واحد در سطح رئیسجمهور امکانپذیر است. بنابراین لازم است که پیشبرد برنامه تامین مسکن در بطن توسعه شهرها، در سطوح عالی تصمیمگیری دولت پیگیری گردد.
@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳:
📌 ۲ نقطه ضعف اساسی در نقشه نهادی تجارت ایران
https://masireqtesad.ir/194746
📌 «سیاستهای مالیاتی» ابزار موفق رشد جمعیت در چین
https://masireqtesad.ir/194559
📌 اسرائیل در چه صورتی میتواند جنگ را ادامه دهد؟
https://masireqtesad.ir/194902
مسیر اقتصاد را در پیام رسانهای بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:
@masireqtesad
📌 افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی آغاز شد/ محورهای همایش «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر»
خبر: https://masireqtesad.ir/195214
🔹افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» با حضور اعضای کمیته علمی همایش در مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
🔹در ابتدای این رویداد، مهدی سروی دبیر افتتاحیه همایش، ضمن تاکید بر اینکه هدف اصلی این همایش بهبود کیفیت تصمیمسازی و کمک به رفع مشکلات در حوزه امنیت غذایی است، محورهای همایش و برنامه آن تا برگزاری اختتامیه را تشریح کرد.
@masireqtesad
📌 اهمیت امنیت غذایی در سطح امنیت ملی است/ طرح سیاستی، مسیر مشارکت در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
خبر: https://masireqtesad.ir/195221
🔹در افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» حامد نجفی علمدارلو عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و دبیر علمی همایش، ضمن تاکید بر اینکه امنیت غذایی به عنوان بخشی از امنیت ملی اهمیت دارد، گفت: باید بهرهوری در بخش کشاورزی و حمایتهای مالی افزایش یابد و از نهادهای بالادستی برای بهبود وضعیت کشاورزی و کاهش آسیبپذیری کشور در برابر تحریمها و نوسانات بازار استفاده بهینه کرد.
@masireqtesad