📌 مرغ آرین؛ از تکثیر بیبرنامه تا توسعه هدفمند
خبر: https://masireqtesad.ir/201507
🔹فرزاد طلاکش دبیر فدراسیون طیور ایران در نشست «الگوی احیا و ارتقاء مرغ لاین آرین» با اشاره به چالشهای موجود در توسعه مرغ آرین، مشکلات اصلی را عدم تعیین متولی مشخص، سیاستگذاری نادرست و تکثیر بیرویه به جای تمرکز بر تحقیق و توسعه دانست.
🔹وی پیشنهاد کرد: سهم منطقی مرغ آرین در بازار ۱۵ درصد باشد؛ این پیشنهاد ضمن اینکه مزایای متعددی دارد، نیاز استراتژیک کشور را تأمین میکند و امکان تحقیق و توسعه را نیز فراهم میسازد.
@masireqtesad
📌 اولویت دولت؛ تمرکز بر تحقیق و توسعه مرغ لاین آرین
خبر: https://masireqtesad.ir/201509
🔹مهدی خداوردی کارشناس اندیشکده اقتصاد مقاومتی در نشست «الگوی احیا و ارتقاء مرغ لاین آرین» با انتقاد از تصمیمگیریهای ناکارآمد در بخش کشاورزی، به رویکردهای افراطی و تفریطی در مورد مرغ لاین آرین اشاره کرد و گفت: مشکلات اصلی شامل مدیریت غیرمتمرکز، ضعف زیرساختها، کمبود حمایت از متخصصان و سیاستهای نامناسب توسعه بازار است.
🔹خداوردی پیشنهاد کرد: مدیریت مرغ آرین باید به صورت یک زنجیره از لاین تا بازار به یک نهاد واحد با دوره مدیریت بلندمدت سپرده شود و وزارت جهاد کشاورزی صرفاً نقش سیاستگذار، حامی و ناظر را ایفا کند.
@masireqtesad
📌 ۳ چالش و ۶ راهکار برای نجات مرغ آرین
خبر: https://masireqtesad.ir/201501
🔹مجتبی زاغری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در نشست «الگوی احیا و ارتقاء مرغ لاین آرین» در تحلیل جامع خود از وضعیت مرغ آرین، سه چالش اساسی تعدد متولیان و سیاستگذاری نامنسجم، ضعف بنیه ژنتیکی نسبت به رقبا و محدودیتهای علمی-تکنولوژیک، را به عنوان مهمترین موانع توسعه این سویه مطرح کرد.
🔹زاغری برای برونرفت از این وضعیت، شش راهکار عملی را پیشنهاد کرد و گفت: باید سلامت لاین به طور تخصصی بررسی شود، توزیع جغرافیایی مناسبی صورت گیرد، مدیریت متمرکز شود، از اطلاعات اصلاح نژاد محافظت شود، پرورش به مناطق زیر ۱۰۰۰ متر محدود گردد و مدیریت یکپارچه زنجیره تولید ایجاد شود.
@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳:
📌 ۳ تاثیر مستقیم ترانزیت در مقاومسازی اقتصاد
https://masireqtesad.ir/201628
📌 گسترش بریکس در مسیر چندجانبهگرایی نوین
https://masireqtesad.ir/201477
📌 مرغ آرین؛ از تکثیر بیبرنامه تا توسعه هدفمند
https://masireqtesad.ir/201507
📌 اولویت دولت؛ تمرکز بر تحقیق و توسعه مرغ لاین آرین
https://masireqtesad.ir/201509
📌 ۳ چالش و ۶ راهکار برای نجات مرغ آرین
https://masireqtesad.ir/201501
مسیر اقتصاد را در پیام رسانهای بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:
@masireqtesad
📌 سهم ۶۰ درصدی پتروشیمیها در پروژههای آتی نفت و گاز عربستان
✍️ علیرضا علیاکبری
گزارش: https://masireqtesad.ir/201708
🔹عربستان به عنوان رقیب منطقهای ایران در صنعت پتروشیمی، طی سالهای اخیر بر رویکرد صادراتمحور و صنایع پتروشیمی زودبازده متمرکز بوده، بهگونهای که با ظرفیت حدود ۱۰۴ میلیون تن در سال، از این منظر در صدر کشورهای جنوب غرب آسیا قرار دارد.
🔹با این حال، این کشور با کمک شرکت سابیک توانسته بخش پتروشیمی خود را گسترش دهد و در راستای ایجاد ارزش افزوده بیشتر حرکت کند.
🔹سابیک بالغ بر ۱۵ شرکت تابعه دارد که محصولاتی همچون اوره، آمونیاک، متانول، الفینها، پلیالفینها، پلیاتیلن ترفتالات، پلیوینیل کلرید و غیره تولید میکنند.
@masireqtesad
📌 ۷ گلوگاه بحرانزا در بازار ارز نیجریه
گفتگو: https://masireqtesad.ir/201558
🔹مهیفو جایئولا، کارشناس سیاستگذاری و اقتصادی اهل نیجریه، بحران ارزی نیجریه را ناشی از هفت عامل ساختاری دانست و گفت: «نظام چندنرخی ارز»، «تخصیص دستوری ارز»، «بازار سیاه قدرتمند»، «عدم تعادل عرضه و تقاضا»، «سفتهبازی و احتکار»، «وابستگی به صادرات نفت» و «سیاستهای ناکارآمد» گلوگاهها بحرانزا در بازار ارز نیجریه هستند که این عوامل، با ایجاد یک چرخه معیوب، منجر به تضعیف مداوم نایرا شدهاند.
@masireqtesad
📌 روایت افول و احیای مرغ آرین؛ از بیبرنامگی تا تغییر به پروژه ملی
خبر: https://masireqtesad.ir/201503
🔹کامن اسلامی معاون راهبری تولید هلدینگ کشاورزی کوثر در نشست «الگوی احیا و ارتقاء مرغ لاین آرین» در تحلیل جامعی از وضعیت مرغ آرین، دو نقطه عطف را مشخص کرد و گفت: نخست، دوره افول پس از سال ۸۲ که فرصت کاهش فاصله با سویههای خارجی از دست رفت و دوم، دوره احیا از سال ۹۸ که به عنوان پروژه ملی مطرح شد.
🔹او تصریح کرد: با وجود تلاشهای مجموعههای کوثر و اتکا برای تأمین ۱۰۰ درصد نیاز اجدادی کشور، سیاستهای متغیر و عدم حمایت کافی، خسارات سنگینی به تولیدکنندگان وارد کرده است.
🔹به گفته اسلامی، بدون سرمایهگذاری جدی در تجهیزات و حمایت یکپارچه از این پروژه ملی، دستیابی به اهداف برنامه هفتم امکانپذیر نخواهد بود.
@masireqtesad
📌 حمایت هدفمند به جای اجبار؛ مسیر هموارسازی تولید مرغ آرین
خبر: https://masireqtesad.ir/201505
🔹محمدرضا صدیقپور دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه در نشست «الگوی احیا و ارتقاء مرغ لاین آرین» در تحلیل وضعیت مرغ آرین، به سه نکته کلیدی اشاره کرد و گفت: نخست، سیاستهای حمایتی مانند خرید با قیمت ۱۲ درصد بالاتر به دلیل فقدان زیرساختهای مناسب نتیجه نداد. دوم، مشکلات بازار مرغ ناشی از برنامهریزی نادرست بوده، نه سویه آرین. سوم، با وجود ظرفیت تولید ۱۵۰ میلیون قطعه مرغ در کشور، موفقیت تولید آرین نیازمند سیاستهای تشویقی به جای اجباری است.
🔹وی همچنین خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر، به ثبات در بازار مرغ رسیدهایم و آرین به این ثبات در بازار مرغ کمک کرده است.
@masireqtesad
📌 توافقات تجاری ایران؛ کُند و ناکارآمد
✍️ محمدمحسن نجفیان؛ کارشناس تجارت خارجی
#مسیرنگار
🔹 با وجود انعقاد بیش از ۱۴۰ موافقتنامه تجاری ایران با کشورهای مختلف در ۴۵ سال گذشته، تنها ۱۰ مورد از آنها به توافقات ترجیحی یا آزاد تبدیل شدهاند. این مسئله ناشی از عدم اولویتبندی صحیح شرکای تجاری، عدم پیگیری اجرای توافقات و کلی بودن چارچوب این موافقتنامههاست که باعث کاهش اثربخشی آنها میشود.
🔹 فرآیند تصویب این موافقتنامهها در ایران بسیار زمانبر است و از مرحله مذاکره تا لازمالاجرا شدن میتواند ماهها یا حتی سالها طول بکشد. به عنوان مثال، موافقتنامه تجارت ترجیحی با اندونزی حدود دو سال و موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا بیش از هشت سال به طول انجامیده است. این در حالی است که بسیاری از موافقتنامههای تجاری بینالمللی در کمتر از شش ماه به مرحله اجرا میرسند.
🔹 این تاخیرها نشان میدهد که فرآیندهای داخلی تصویب موافقتنامههای تجاری در ایران نیازمند بازنگری و اصلاح است تا بتوان از ظرفیت تجارت دوجانبه و چندجانبه برای توسعه اقتصادی و خنثیسازی تحریمها بهره برد.
@masireqtesad
11.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 تفکیک حمایت از تولید و مصرف غذا، از نان شب واجب تر
کلیپ: https://masireqtesad.ir/201691
🔹علی کیانیراد رئیس موسسه پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه حمایت از تولیدکننده اولویت بالاتری از مصرفکننده دارد، خاطرنشان کرد: در دنیا حمایت جامعی از تولیدکننده و حمایت هدفمند از مصرفکننده انجام میشود اما در ایران خلاف این موضوع اجرا میشود.
🔹سیاست خرید تضمینی بیش از 20 سال است که در دنیا منسوخ شده است و به جای آن سیاست قیمت تضمینی یا قیمت اعتباری اجرا میشود. برای شفافیت اجرای آن نیز از بورس کالا استفاده میشود و از این طریق توزیع تسهیلات و نهاده نیز بهتر انجام میشود.
@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳:
📌 سهم ۶۰ درصدی پتروشیمیها در پروژههای آتی نفت و گاز عربستان
https://masireqtesad.ir/201708
📌 ۷ گلوگاه بحرانزا در بازار ارز نیجریه
https://masireqtesad.ir/201558
📌 روایت افول و احیای مرغ آرین؛ از بیبرنامگی تا تغییر به پروژه ملی
https://masireqtesad.ir/201503
📌 حمایت هدفمند به جای اجبار؛ مسیر هموارسازی تولید مرغ آرین
https://masireqtesad.ir/201505
📌 کلیپ: تفکیک حمایت از تولید و مصرف غذا، از نان شب واجب تر
https://masireqtesad.ir/201691
مسیر اقتصاد را در پیام رسانهای بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:
@masireqtesad
📌 مشارکت عمومی-خصوصی؛ رمز موفقیت پروژههای زیرساختی
✍️ سجاد حیدرزاده
گزارش: https://masireqtesad.ir/201813
🔹مشارکت عمومی-خصوصی (PPP) به عنوان مدلی نوین در اجرای پروژههای زیرساختی، با ترکیب اهداف تجاری بخش خصوصی و منافع اجتماعی بخش دولتی، چارچوبی کارآمد برای توسعه زیرساختها ارائه میدهد.
🔹این مدل با ویژگیهای منحصر به فرد خود، از جمله قراردادهای بلندمدت، رویکرد نتیجهمحور و یکپارچگی مراحل پروژه، زمینه را برای افزایش بهرهوری و نوآوری فراهم میکند.
🔹موفقیت PPP مستلزم درک صحیح این ویژگیها و طراحی دقیق ساختار همکاری است که میتواند به بهینهسازی هزینهها و ارتقای کیفیت خدمات عمومی منجر شود.
@masireqtesad