🌷 امام صادق (عليه السلام) :
✍ جاءَ رَجُلٌ إلى رسولِ اللّه ِ(صلى الله عليه و آله) فقالَ : يارسولَ اللّه ِ كَثُرَت ذُنُوبي وضَعُفَ عَمَلِي، فقالَ رسولُ اللّه ِ(صلى الله عليه و آله) : أكثِرِ السُّجودَ فإنّه يَحُطُّ الذُّنوبَ كما تَحُطُّ الرِّيحُ وَرَقَ الشَّجَرِ.
☘ مردى خدمت پيامبراکرم(صلى الله عليه و آله) آمد و عرض كرد : اى رسول خدا! گناهانم زياد شده و اعمالم سست و اندك گشته است. رسول خدا (صلى الله عليه و آله) فرمود :
👌 زياد سجده كن ؛ زيرا همچنان كه باد ، برگ درختان را فرو مى ريزاند ، سجده گناهان را مى ريزاند.
📚 الأمالي للصدوق ، ص۵۸۹
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 گناه نـابودگر اعمال گناهی که ثواب ۲۰ سال عبادت خالصانه را نابود می کند!...
#استاد_عالی
#دینداری_جامع
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
💠 #نشر و #تایید #مطالب #غیر_اخلاقی
💬 سوال: آیا #خواندن، نشر و تایید مطالبی مانند ( #تهمت زدن، #غیبت کردن، #تحقیر و #تمسخر و ...) که در #شبکه_های_اجتماعی #منتشر می شود، جایز است ؟
✅ پاسخ: خواندن، نشر و تایید اینگونه از مطالب جایز نیست.[1]
#حدیث:
💠 امام کاظم علیه السّلام فرمودند:
♦️ «مَن ذَکَرَ رَجُلاً مِن خَلفِهِ بِما هُوَ فیهِ، مِمّا عَرَفَهُ النّاسُ لَم یَغتَبهُ، وَ مَن ذَکَرَهُ مِن خَلفِهِ مِمّا لا یَعرِفُهُ النّاسُ، إغتابَهُ، وَ مَن ذَکَرَهُ بِما لَیسَ فیهِ فَقَد بَهَتَهُ؛»
«هر کس #پشت_سر #دیگری چیزی بگوید که در او هست و #مردم هم آن را می دانند، #غیبت نکرده است، هر کس پشت سر دیگری چیزی بگوید که در او هست، ولی مردم #نمی دانند، غیبت او را کرده است، و هر کس چیزی درباره کسی بگوید که در او نیست، به او بهتان زده است.[2]
💠 امام صادق علیه السلام فرمودند:
🌼 «هرکس برادر ایمانی خود را #برچسبی بزند و او را #متهم کند از اهل #آتش خواهد بود.[3]
پی نوشت
1-فقه و زندگی - احکام رایانه و اینترنت ص 110
2- اصول کافی، ج2، ص358
3- بحارالانوار،ج75،ص260،ح58
#احکام
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
سکوت را به حرف زدن ترجیح دهید!
قبل از گفتن حرفی با خود فکر کنید
که آیا ضرورت دارد یاخیر...
چه بسا حرفها و سخنانی که بهزبان
آوردیم و به دروغ و غیبتو..ختمشد!
- شهید محمد هادی ذوالفقاری
🔴🔵 شاد کردن دل امام زمان علیه السلام
🌺 آیت الله بهجت(ره):
🌕 وقتی دل مؤمنی را شاد كنید، خدا از لطف، مَلکی را خلق میکند که آن ملک، شما را از بلاها و تصادفات و ... حفظ میكند.
این که میبینید در برخی تصادفات بعضیها محفوظ میمانند در حالی که به نفر کناری آنها آسیب وارد میشود به سبب این است که آن شخصِ محفوظ مانده، در مسرّت اهل ایمان نقش داشته است.
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص ١٨۴.
🌸 حالا فکر کن اگه کاری کنم که دل امام زمان رو شاد بکنه، چی میشه ...
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
وظایف ما در قبال پیامبر
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ نصلّى و نسلّم على حبيبه و نجيبه و خيرته فى خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته بشير نعمته و نذير نقمته سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد و على آله الأطيبين الأطهرين المنتجبين
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا خَلِيلَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نَبِيَّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا صَفِيَّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا رَحْمَةَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا خِيَرَةَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حَبِيبَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نَجِيبَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا خاتَِمَ النَّبِيِّينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا سَيِّدَ الْمُرْسَلِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا قائِماً بِالْقِسْطِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا فَاتِحَ الْخَيْرِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَعْدِنَ الْوَحْيِ وَالتَّنْزِيلِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُبَلِّغاً عَنِ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَ يُّهَا السِّراجُ الْمُنِيرُ
در ارتباط با پیامبر(ص) تکالیفی از طرف خداوند متوجه بندگان اهل ایمان است بنا داریم در این مبحث این تکالیف را مورد بررسی قرار دهیم؛
🟢۱. معرفت و اقرار به مقامات پیامبر
کسب معرفت و اقرار به مقامات او است که او صاحب مقامات و صاحب طهارت و عصمت مطلقه است و حقیقت وحی و نبوت کلیه به ایشان عطا شده است. باید به مقاماتی که پیامبر دارد معرفت پیدا کنیم و به آن اقرار بکنیم و این اقرار و اعتراف اثر دارد.
خدواند در سوره ها و آیاتی از قرآن کریم به بیان شخصیت نورانی و صفات الهی پیامبر پرداخته است که سوره ضحی و سوره کوثر از آن جمله است برخی از آن آیات نورانی را در همین ابتدا بحث تقدیم می گردد؛
➖﴿وَمَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَىٰ إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَىٰ عَلَّمَهُ شَدِيدُ الْقُوَىٰ ذُو مِرَّةٍ فَاسْتَوَىٰ وَهُوَ بِالْأُفُقِ الْأَعْلَىٰ ثُمَّ دَنَا فَتَدَلَّىٰ فَكَانَ قَابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنَىٰ فَأَوْحَىٰ إِلَىٰ عَبْدِهِ مَا أَوْحَىٰ ﴾
و از روى هواى نفس سخن نمى گوید!
آنچه مى گوید چیزى جز وحى که بر او نازل شده نیست! آن کس که قدرت عظیمی دارد [= جبرئیل امین] او را تعلیم داده است؛همان کس که توانایی فوق العاده دارد؛ او سلطه یافت و آن رسول در افق اعلا (ی کمال و مشرق انسانیت) بود.سپس نزدیکتر و نزدیکتر شد تا به قدر دو كمان، يا نزديكتر،آنگاه به بندهاش آنچه را بايد وحى كند، وحى فرمود.
👈در این آیات به مقام اعلای پیامبر اشاره شده است.
پیغمبر در سیر مراتب کمال و تقرب الی الله و الهی شدن قدم در یک مرتبه ای گذاشته که هیچ پیغمبری قبل از آن به آن دست نیافته است. وقتی به معراج رفتند به یک نقطه ای رسیدند که عوالم همه پیامبران را پشت سر گذاشتند. در حدیث معراج است که به یک نقطه ای رسیدند که جبرئیل توقف کرد، حضرت فرمودند: جبرئیل چرا مرا تنها گذاشتی، عرض کرد: جایی قدم می گذارید که احدی قبل شما پا نگذاشته هیچ پیغمبر و ملک مقربی پا نگذاشته است؛ من هم که جبرئیل و سرآمد همه ملائک هستم.
➖﴿لَقَد جاءَكُم رَسولٌ مِن أَنفُسِكُم عَزيزٌ عَلَيهِ ما عَنِتُّم حَريصٌ عَلَيكُم بِالمُؤمِنينَ رَءوفٌ رَحيمٌ﴾
به یقین، رسولی از خود شما بسویتان آمد که رنجهای شما بر او سخت است؛ و اصرار بر هدایت شما دارد؛ و نسبت به مؤمنان، رئوف و مهربان است!
➖﴿لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ﴾
خداوند بر مؤمنان منت نهاد [= نعمت بزرگی بخشید] هنگامی که در میان آنها، پیامبری از خودشان برانگیخت؛ که آیات او را بر آنها بخواند، و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بیاموزد؛ هر چند پیش از آن، در گمراهی آشکاری بودند.
➖«وَ اُنَّکَ لَعلَی خُلِقٍ عَظیمٍ»
➖لقد کان فی رسول الله اسوة حسنة»
➖«وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ»
➖«اِنَّ اللّهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبی یا اَیُّهاَ الَّذینَ آمَنوُا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّموُا تَسْلیماً»
«خداوند و فرشتگانش بر پیامبر درود می فرستند، ای کسانی که ایمان آورده اید! بر او درود بفرستید و سلام گویید و تسلیم فرمانش باشید.»
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🕌🔰🔰
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
🟢۲.دوست داشتن
اولین دستوری که خدای متعال در قرآن نسبت به پیامبربرای بندگان متوجه ساخته این است که باید او را بیشتر از همه تعلقاتمان دوست بداریم و این قابل تحصیل است.
حضرت فرمودند «لَا یؤْمِنَنَّ عَبْدٌ حَتَّی أَکونَ أَحَبَّ إِلَیهِ مِنْ نَفْسِهِ وَ أَبَوَیهِ وَ أَهْلِهِ وَ وُلْدِهِ وَ النَّاسِ أَجْمَعِین»
احدی مومن نمی شود تا من در نزد او محبوب تر از خودش پدر و مادرش و فرزندش و همه مردم باشم.(۱)
خیلی لطیف است این که انسان پیغمبر را بیشتر از خودش دوست داشته باشد تا مومن حقیقی بشود.
👈بدیهی است دوست داشتن اهل بیت و ذریه پیامبر(ص) نیز در دایره دوست داشتن پیامبر قرار دارد و توصیه صریح خداوند در قرآن مودت به آنهاست؛«لا اسئلکم اجرا الا الموده فی القربی»
💠داستان
نوجوانی که به سن بلوغ نرسیده بود، بر پیامبر(ص) سلام کرد و از شادمانی به پیامبر (ص) لبخند زد.
پیامبر به وی فرمود: تحبّنی یا فتی؛ ای جوان آیا مرا دوست داری؟
گفت: بلی، به خدا سوگند ای پیامبر خد پیامبر فرمود: مثل عینیک؛ مانند چشمانت؟
گفت: بیشتر.
فرمود: مثل ابیک؛ مانند پدرت؟
گفت: بیشتر.
فرمود: مثل امّک؛ مانند مادرت؟
گفت بیشتر.
فرمود: مثل نفسک؛ به اندازه خودت؟
گفت: به خدا سوگند بیشتر ای پیامبر خد
فرمود: مثل ربّک؛ ایا مانند پروردگارت، گفت: خدا، خدا، خد ای پیامبر، این دوستی از آن تو یا هیچ کس دیگر نیست. همانا تو را به خاطر دوستی خداوند دوست می دارم.
پیامبر به اطرافیانش رو کرد و فرمود: «هکذا کونوا احبّوا اللّه لاحسانه الیکم و انعامه علیکم و احبّونی لحبّ اللّه» این چنین خداوند را به خاطر احسان و نعمت هایش بر شما دوست بدارید و مرا به خاطر دوستی خداوند.(۲)
💠داستان
ثوبان مولى رسول الله علاقه شديدى به رسول خدا (ص) داشت به قسمى كه درباره ديدار پيامبر كم صبر بود در يكى از روزها رنگ صورت وى تغيير يافته و جسم او لاغر شده بود پيامبر وقتى او را به اين حال ديد، فرمود: اى ثوبان تو را چه شده است؟ كه رنگ پريده و لاغر شده اى. عرض كرد: يا رسول الله مريض نيستم و دردى هم ندارم ولى گاهى كه شما را نمى بينم بر من سخت ميگذرد و در اين انديشه ام كه در آخرت شما را نخواهم ديد زيرا جايگاه شما در اعلى عليّين است و مرا بدان جا دسترسى نيست و در اين فكرم كه اگر شما را در آخرت نبينم به من چه خواهد گذشت سپس اين آيه نازل گرديد؛
«وَ مَنْ یطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِک مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیهِمْ مِنَ النَّبِیینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِک رَفیقا»(۳)
🟢۳.اطاعت
یکی دیگر از چیزهایی که خدای متعال از ما خواسته است همین آیه شریفه ای است که اشاره شد. خدای متعال از ما اطاعت خواسته و ما باید نسبت به پیامبر مقام طوع داشته باشیم.
البته کار دشواری است که انسان در زندگی فردی و اجتماعی خودش و جامعه مومنین در همه امورشان مطیع پیغبرشان باشند و دنبال او حرکت کنند؛ اما تکالیف دشوار آثارش هم بسیار خوب است.
کسب نور، فوز و سعادت ،نیل به تقوا و رسیدن به مقام معیت از جمله آثار اطاعت از پیامبر شمرده شده است.
خداوند در آیات مختلف اطاعت از پیامبر را در کنار دستور به اطاعت از خداوند بیان فرموده است؛
➖«وَ أَطِيعُوا اللَّهَ وَ الرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ»
➖«وَ أَطِيعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ»
➖ «أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکم»
➖«وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ يَخْشَ اللَّهَ وَ يَتَّقْهِ فَأُولئِكَ هُمُ الْفائِزُونَ»
➖«وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ فازَ فَوْزاً عَظِيماً».
👈اطاعت از رسول خدا به دو قسمت تقسيم مىشود:
☜اوّل:در امور تعبدی
اطاعت در آنچه كه خداوند براى تشريع احكام و تفصيل آنها بر عهده پیامبر گذشته است. چون معلوم است كه احكامى را كه كتاب خدا بيان مىكند همانا اصول احكام و موضوعات شرعيّه است مثلاً دربارۀ نماز و روزه و حجّ و جهاد و زكات و نكاح و قوانين معاملات و ساير عبادات و احكام، كلام خدا از اجمال تجاوز نمىكند و امّا كيفيت نماز و روزه و حج و ساير موضوعات را بايد از رسول اللّه آموخت، همان طور كه فرمود:« صَلُّوا كَما رَأيْتُمُونى اصَلِّى»
☜دوم؛ در امور حاکمیتی
اطاعت از پیامبر، امور حاکمیتی براى برقرارى نظم و اجتماع امّت است و در آنها عنوان تشريع حكم نيست . امور از قبیل جهاد و نصب قضاة و ائمّه جماعت براى رسيدگى به امور اجتماعى و رفع مرافعات و امور دينى مؤمنين.
«إِنّٰا أَنْزَلْنٰا إِلَيْكَ الْكِتٰابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النّٰاسِ بِمٰا أَرٰاكَ اللّٰهُ»
ما قرآن را بر تو فرستاديم براى آنكه در بين مردم به آنچه خدا به تو نشان داده حكم دهى.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🕌🔰🔰
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
🟢۴.تبعیت
تکلیف دیگری که خدای متعال از ما خواسته تبعیت است.
تبعیت یعنی شکل محبوب شدن و تابع کسی است که مثل محبوب راه می رود.حرف می زند، می خورد، می پوشد و مثل او تفکر می کند.
تفاوت اطاعت و تبعیت در این است که تبعیت میوه ی محبت و اطاعت میوه ی عقل و تعقل است به عبارتی دیگر اطاعت تا ظاهری است ولی تبعیت درونی و قلبی است.
بعضی گفته اند؛تبعیت دنباله روی تا رسیدن به مقصود است.
این تبعیت را خدای متعال از محبین خواسته و فرموده «قُلْ إِنْ کنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی یحْبِبْکمُ اللَّهُ وَ یغْفِرْ لَکمْ ذُنُوبَکمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحیم»(آل عمران، 31) اگر محب شدید باید تابع بشوید اگر صادق در محبت خدای متعال هستید باید محبت در شما این اثر را داشته باشد که شما از من تبعیت بکنید؛ مقام محبت الهی که بالاترین مقام است ثمره اش تبعیت نسبت به این پیغمبری است که حبیب خداست و نتیجه اش این است که خدای متعال هم شما را دوست می دارد.
🟢۵.پیروی از سنت پیامبر
قول ، فعل و تقریر پیامبر به عنوان سنت پیامبر یکی از منابع چهارگانه استنباط احکام اسلامی است.پس از قرآن، معتبرترین منبع برای استنباط حکم شرعی، نزد همه فقهای مسلمان، سنت است.
[ نکته؛ «تَقریر» یعنی درحضورپیامبر گفتار یا رفتاری صورت گیرد و پیامبر سکوت کند این سکوت نشانه عدم مخالفت او با آن است].
در صلوات شعبانیه گفته می شود:«اللَّهُمَّ فَأَعِنَّا عَلَى الاِسْتِنَانِ بِسُنَّتِهِ فِیهِ وَ نَیلِ الشَّفَاعَةِ لَدَیهِ»
اى خدا پس تو ما را هم یارى فرما بر پیروى سنتش و به شفاعتش نایل گردان.
➖از نظر قرآن، پیامبر گرامی اسلام، اسوه حسنه زندگی است؛ زیرا تجسم همه آموزههای وحیانی قرآن است و خلق پیامبر (ص) همان خلق قرآنی نیکی است که خداوند انسان را برای خلافت الهی خود بدان خوانده است. به سخن دیگر، پیامبر (ص) آینه اخلاق خداوندی و مظهر اتم و اکمل آن است.
خداوند در آیاتی از قرآن به آموختن سبک زندگی پیامبر توصیه کرده است؛
☜«لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن كانَ يَرجُو اللَّهَ وَاليَومَ الآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثيرًا»؛ هر آینه برای شما در رسولالله سرمشق نیک برای کسانی است که امید به خداوند و روز آخرت دارند و خداوند را بسیار یاد میکنند.
(احزاب، آیه 6
☜«یا اَیُّها الَّذینَ آمَنوُا اِسْتَجیبوا للّه وَ لِلْرَّسولِ اِذا دَعاکُمْ لِما یُحْییکُمْ»
ای اهل ایمان، چون خدا و رسول شما را به آنچه مایه حیات ابدی شماست (یعنی ایمان) دعوت کنند اجابت کنید.
☜وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ»آنچه را رسول خدا برای شما آورده بگیرید (و اجرا کنید)، و از آنچه نهی کرده خودداری نمایید؛ و از (مخالفت) خدا بپرهیزید که خداوند کیفرش شدید است!
👌دهها ویژگی رفتاری پیامبر را به صورت فهرست وار در لینک ببینید👈 [او زیبا بود]
داستان های زیادی از زیبایی های رفتاری پیامبر نقل شده است که دو مورد نقل می شود؛
💠داستان
رسول اكرم صلی اللّه علیه و آله طبق معمول در مجلس خود نشسته بود. یاران گرداگرد حضرتش حلقه زده او را مانند نگین انگشتر در میان گرفته بودند. در این بین یكی از مسلمانان- كه مرد فقیر ژنده پوشی بود- از در رسید و طبق سنت اسلامی- كه هركس در هر مقامی هست، همینكه وارد مجلسی می شود باید ببیند هر كجا جای خالی هست همان جا بنشیند و یك نقطه ی مخصوص را به عنوان اینكه شأن من چنین اقتضا می كند در نظر نگیرد- آن مرد به اطراف متوجه شد، در نقطه ای جایی خالی یافت، رفت و آنجا نشست. از قضا پهلوی مرد متعین و ثروتمندی قرار گرفت. مرد ثروتمند جامه های خود را جمع كرد و خودش را به كناری كشید. رسول اكرم كه مراقب رفتار او بود به او رو كرد و گفت:
«ترسیدی كه چیزی از فقر او به تو بچسبد؟!»
- نه یا رسول اللّه!.
- ترسیدی كه چیزی از ثروت تو به او سرایت كند؟.
- نه یا رسول اللّه! .
- ترسیدی كه جامه هایت كثیف و آلوده شود؟.
- نه یا رسول اللّه!
- پس چرا پهلو تهی كردی و خودت را به كناری كشیدی؟ .
- اعتراف می كنم كه اشتباهی مرتكب شدم و خطا كردم. اكنون به جبران این خطا و به كفاره ی این گناه حاضرم نیمی از دارایی خودم را به این برادر مسلمان خود كه درباره اش مرتكب اشتباهی شدم ببخشم.
مرد ژنده پوش: «ولی من حاضر نیستم بپذیرم».
جمعیت: چرا؟.
- چون می ترسم روزی مرا هم غرور بگیرد و با یك برادر مسلمان خود آنچنان رفتاری بكنم كه امروز این شخص با من كرد.(۴)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🕌🔰🔰
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6