🔸انسان حق ندارد عیب کسی را بگوید.حالا بعضی ها می گویند آقا ما دیده ایم که میگوییم، ندیده که نمی گوییم. جواب این است که چون دیدی و می گویی غیبت است، اگر ندیده باشی که تهمت است.
🔸هیچ عیبی نداری؟ مریضی، همه اش عیب این و آن را می گویی که فلانی چنین، فلانی چنین.
چه کار داریم که فلانی بد است یا خوب، به ماچه؟ ما ببینیم خودمان چه کاره هستیم.
🔸خطبه ای در نهج البلاغه راجع به غیبت است که مولا علی علیه السلام می فرمایند: «اگر شما هیچ عیبی نداشته باشید همین که عیب مردم را می گویی، همین بزرگترین عیب است.»
#آیتاللهمجتهدیتهرانی
✅کانال مسجدالاقصی👇
@masjedolaghsa
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
❇️مقدمه
امام صادق(ع)فرمود:
إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ ارْتَضَى لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِيناً فَأَحْسِنُوا صُحْبَتَهُ بِالسَّخَاءِ وَ حُسْنِ الْخُلُقِ.
خداوند اسلام را به عنوان دین شما پسندید، پس براى دین همراه خوبى باشید به وسیله سخاوت و اخلاق خوش.
🔷بیان کلی
سخن در جهاد با نفس است؛ تلاشی مقدس برای حفظ ایمان و کلامی که در بالا از امام صادق(ع) نقل شد با ادبیاتی جالب تلاش برای حفظ ایمان را بیان میکند. در این بیان زیبا دین به رفیقی تشبیه شده که حفظ آن رفیق و حسن معاشرت با آن ملزوماتی دارد که انسان باید آنها را مراعات کند. که دو رکن اصلی از آن ملزومات سخاوت و حسن خلق است.
به عبارت دیگر دو شرط برای دین داری حسن خلق و سخاوت است.
🟢تلاش مجاهدانه برای حسن خلق
آنها كه داراى حسن خلق اند هم در پيشگاه خدا محبوبند و هم نزد خلق خدا، هم در زندگى شخصى و هم در زندگى اجتماعى موفقند.
و از آنجایی که بد اخلاقی دین و ایمان انسان را تهدید میکند تلاش مجاهدانه لازم است تا انسان حسن خلق را در شرایط مختلف رعایت کند.
➖پيامبر(ص) فرمود :«ثَلاثٌ مَنْ لَمْ تَكُنْ فيهِ فَلَيْسَ مِنّى وَ لا مِنَ اللّه ِ عَزَّوَجَلَّ. قيلَ: يا رَسولَ اللّه ِ، وَ ما هُنَّ؟ قالَ: حِلْمٌ يَرُدُّ بِهِ جَهْلَ الْجاهِلِ وَ حُسْنُ خُلْقٍ يَعيشُ بِهِ فِى النّاسِ وَ وَرَعٌيَحْجُزُهُ عَنْ مَعاصِى اللّه ِ عَزَّوَجَلَّ»
سه چيز است كه هر كس نداشته باشد نه از من است و نه از خداى عزّوجلّ. عرض شد:اى رسول خدا! آنها كدامند؟ فرمودند: بردبارى كه به وسيله آن جهالت نادان را دفع كند،اخلاق خوش كه با آن در ميان مردم زندگى كند و پارسايى كه او را از نافرمانى خدا باز دارد.(۲)
🟢تلاشی برای دستگیری از نیازمندان
چنانچه گفته شد یکی دیگر از دو رکن دین داری سخاوت و دستگیری از نیازمندان است که از جهتی حفظ دین و معنویت انسان کمک کننده و از سوی دیگر حفظ دین نیازمندان به این امر وابسته است.
به ویژه اینکه طبق احادیث در دوران آخر الزمان افرادی از مؤمنان به جهت مشکلات مالی در خطراتی دچار می شوند که انسان باید برای حفظ دین خود و دین نیازمندان سخاوت را پیشه خود سازد .
امام صادق(ع) فرمود:«يَأْتِي عَلَى اَلنَّاسِ زَمَانٌ مَنْ سَأَلَ اَلنَّاسَ عَاشَ وَ مَنْ سَكَتَ مَاتَ قُلْتُ فَمَا أَصْنَعُ إِنْ أَدْرَكْتُ ذَلِكَ اَلزَّمَانَ قَالَ تُعِينُهُمْ بِمَا عِنْدَكَ فَإِنْ لَمْ تَجِدْ فَتُجَاهِدُ ».(۳)
فرا رسد كه اگر كسى دست سؤال به سوى مردم دراز كند زنده میماند و اگر ساکت باشد، میمیرد. راوی میگوید: عرض كردم: اگر چنان روزگارى را درك كردم چه كنم؟ فرمود: مردم را با مال خود يارى رسان و اگر چيزى نداشتى، تلاش و مجاهدت کن (با استفاده از مقام و موقعيت خودكمكشان كنی).
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. وسائل الشيعة ،ج۱۱،ص۱۵۵.
۲.خصال، ص ۱۴۵، ح ۱۷۲
۳.الکافي ،ج۴ ،ص۴۶
✅ کانال مسجدالاقصی
https://eitaa.com/masjedolaghsa
برترین ذکر "صلوات" است؛
خداوند هم مشغول به این ذکر است؛
إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا.
@masjedolaghsa
عافیت میخواهی؟ صلوات بفرست!
از رسولخدا صلی الله و آله و سلم روایت شده است:
«مَنْ صَلَّى عَلَی مَرَّةً فَتَحَ اللَّهُ عَلَیهِ بَاباً مِنَ الْعَافِیة»: هر کس یکبار بر من صلوات فرستد خدا دری از عافیت به روی او باز فرماید. (جامع الأخبار، ص 153 ح 344).
آیت الله سید احمد مستنبط ره : تأیید فرمایش رسول خداصلىاللهعليهوآلهوسلم مطلبی است که بعضی ازشاگردانم از اهل علم نقل کرده است.
او گفت: به چشم درد شدیدی مبتلا شدم به حدّی که می ترسیدم بینایی خود رااز دست دهم، در خواب شخصی مرا به زیاد صلوات فرستادن سفارش فرمود؛ ومن بر آن مداومت نمودم. در مدّت کمی خداوند به برکت صلوات مرا شفا داد وآن ذکر صلواتی که سفارش کرد چنین بود:
«اللهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد بعدد کلّ داء ودواء »: خدیا! به عدد هر درد و درمان، بر محمد و آل محمد صلواتک علیهم اجمعین درود بفرست.»
نکته:
«عافیت» همان چیزی است که سفارش شده است در شبهای قدر از خداوند متعال باید خواست که به وسیله «صلوات» دست یاب خواهد شد!
منبع:
قطره ای از دریای فضائل اهل البیت علیهما السلام ، سید احمد مستنبط، مترجم محمد ظریف ، ناشر الماس،جلد ۱، ص 157.
آیت الله سید احمد مستنبط ره:
(1399 -1325 ق)، عالم دینى، فقیه، مجتهد و مدرس. در تبریز به دنیا آمد. وى در اخلاق از محضر آیتاللَّه حاج سید على قاضى و آیتاللَّه سید عبدالغفار مازندرانى استفاده نمود. آنگاه به تألیف، تحقیق و اقامهى جماعت در حرم امیرالمؤمنین (ع) پرداخت. او از حاج شیخ عباس قمى و شیخ آقا بزرگ تهرانى روایت نموده است. از آثارش: «القطرة من بحار مناقب النبى و العترة (ع)» است.
@masjedolaghsa
خاطره خواهر شهید محسن حججی ره:
«(محسن) صلوات خیلی دوست داشت؛ پشت ماشینش «صلوات» نوشته بود؛ اسمش توی تلگرام «صلوات» بود!»
کتاب «سربلند، ص 51».
خاطره دوست شهید حججی ره:
«انگار با همین نذر و چلّه هازنده بود؛ از خودش شنیدم که دانشگاه را هم به زور همین «چلّه بستن ها» قبول شده؛ ختم های «صلوات» و زیارت عاشورا!
کتاب «سربلند، ص 114».
منبع کتاب:
«سربلند، روایت زندگی شهید مدافع حرم محسن حججی، محمدعلی جعفری، قم، انتشارات شهید کاظمی، چاپ سوم پاییز 1397.
@masjedolaghsa