هدایت شده از محمد
🌹شهادت روحانی مبارز و مجاهد مشروطه خواه شیخ محمد خیابانی
21 شهریور 1299
♦️محمد خیابانی در سال 1259 ش (1297 ق) در خامنه در نزدیکی تبریز متولد شد. وی پس از فراگیری علوم مقدماتی، از محضر حضرات آیات سید ابوالحسن انگجی و میرزا عبدالعلی، فقه و اصول و هیئت و نجوم را آموخت و پس از مدتی به تدریس پرداخت. زندگی شیخ محمد خیابانی پس از پیروزی مشروطه در سال 1285 ش، با تأسیس انجمن ایالتی در تبریز، وارد مرحله تازه ای گردید و در جریان محاصره تبریز، در دفاع از شهر نقش مهمی ایفا کرد. در زمان خیابانی اوضاع جهان اسلام و به ویژه ایران، به خاطر دخالت های بیگانگان از جمله روسیه، انگلیس و آلمان، بسیار آشفته و تأسف انگیز بود.
♦️پس از خلع محمدعلی شاه از سلطنت، خیابانی در سی سالگی به عنوان نماینده مردم تبریز راهی مجلس شورای ملی گردید. او با اولتیماتوم روسیه در مجلس دوم مخالفت کرد و همچنین با قرارداد استعماری وثوق الدوله با دولت انگلستان (قرارداد 1919) نیز به مبارزه برخاست.
♦️شیخ محمد خیابانی، از آنجا که حکومت مرکزی را ضعیف و وابسته می دید، ایجاد یک تحول اساسی در سیستم حکومت ایران و احیای آزادی را گام نخست برای خانه تکانی ایران و بیرون راندن اشغالگران خارجی می دانست. ولی برداشتن گام اول را از طریق مذاکره سیاسی امکانپذیر نمی شمرد و تنها راه را در قیام و مقاومت دلیرانه در برابر استبداد و دخالت خارجی می دانست. از این رو، بعد از قبول قرارداد 1919 م از سوی دولت ایران، در تبریز دست به قیام زد. وی در جریان این قیام که از 17 فروردین 1299 شمسی، آغاز شد، نهادهای دولتی تبریز را به تصرف خود درآورد و شهر را از دست دولتیان خارج ساخت.
♦️قیام پیروزمندانه مردم تبریز به رهبری شیخ محمد خیابانی، بیش از پنج ماه ادامه داشت اما به دلیل خیانت کسانی که قول همکاری داده بودند، کم بودن نیروها و حضور قوای قزاقخانه در کنار شهر تبریز و همکاری آن ها با حکومت مرکزی، این قیام به شکست منجر شد. سرانجام با ورود نیروهای دولتی، قزاقان به فرمان مُخبرالسلطنه فرستاده ویژه مشیرالدوله، صدراعظم وقت، شیخ محمد خیابانی را در 21 شهریور 1299 برابر با 29 ذی حجه 1338ق در چهل سالگی به شهادت رساندند و او را در گورستان سید حمزه تبریز به خاک سپردند. چند ماه پس از شهادت خیابانی، خانوادهاش به تهران مهاجرت کردند و بقایای پیکر او را هم به تهران منتقل کرده و در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) به خاک سپردند.
♦️مزار وی در صحن باغطوطی در جوار حرم عبدالعظیم حسنی و در نزدیکی مزار ستارخان قرار دارد.
هدایت شده از محمد
نسبت فامیلی شیخ محمد خیابانی با رهبر معظم انقلاب اسلامی
شیخ محمد خیابانی، عالم و مجاهد بزرگ معاصر، پس از گذراندن تحصیلات و درآمدن به کسوت روحانیت با خاندان خامنهای ها وصلت کرد.
آیتالله سید حسین حسینی خامنهای (جد پدری و پدربزرگ مقام معظم رهبری)، مشهور به سید حسین پیشنماز، از روحانیان مشهور و مبارز آذربایجان بود. ایشان دارای هفت فرزند بود که یکی از آنان سید محمد، معروف به پیغمبر و دیگری سید جواد (پدر مقام معظم رهبری) است. فرزند دیگر او میر مهدی نام داشت.
آیت الله سید حسین خامنه ای در مسجد جامع تبریز اقامه نماز می کرد و خیابانی هم به سبب همشهری بودن با وی و هم اینکه او اندیشه های روشن و انقلابی و اجتماعی داشت، با ایشان زود آشنا شد. همین آشنایی زمینه را برای ازدواج او با دختر آن فقیه بزرگ، یعنی «خیر النساء» فراهم کرد. از آن پس خیابانی گاهی در مسجد جامع تبریز به جای پدر زنش، حاج سید حسین خامنه ای، نماز جماعت اقامه می کرد و از همانجا نیز مشهورتر گردید.
بنابراین، شیخ محمد خیابانی داماد خاندان خامنهای و «شوهر عمه» رهبر معظم انقلاب، حضزت آیتالله خامنهای به حساب میآید.
هدایت شده از هجرت
emam reza (2).exe
22.06M
نرم افزار امام رئوف( روایتی از زندگی آقا علی ابن موسی الرضا(علیه السلام))
https://eitaa.com/hejrat_ir
https://eitaa.com/masjedteraz
هدایت شده از هجرت
روایتنامه امام رئوف.docx
47.7K
هدایت شده از هجرت
متن امام رئوف.pdf
455.9K
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📗 #حدیث_زندگی | غفلت نکردن از نقشه دشمن
🔺️ مروری بر حدیث استفاده شده در بیانات حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی. ۱۴۰۲/۶/۲۰
💻 Farsi.Khamenei.ir
14.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥انتهای مسیر کشف حجاب کجاست؟
آیا نباید درباره نتایج این پدیده فکر کنیم؟
بیایید خیال کنیم که سالها گذشت...
مرزهای پوشش کمکم شکست...
🎞 تیزر فرهنگی غیرعادی ؛ روایتگر داستانی خیالی از آیندهی ایرانِ بدون هنجارها
📡این محتوای دقیق و شناختی را لازم است همه ایرانیان ببینند؛
#انتشار_حداکثری_با_شما
دوستان حتما این کلیپ رو ببینند و برای همه ی دوستان و آشناهاتون بفرستید. خیلی دقیق و زیبا، نتیجه ابتذال و بی بندوباری رو نشون داده است.
#کمیته_رسانه_وفضای_مجازی
#مسجدترازاسلام_وانقلاب_اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زمانِ شاه، ظاهر و باطن یکی بود!
⁉️ زمان شاه، مردم منافق نبودن؛ اهل #مشروب میرفت کاباره و اهل #نماز میرفت مسجد... اما الان چی؟
🔹 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
💠اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir