مسکن نیوز
⭕ آب پاکی روی دست متقاضیان مسکن؛ تا پایان دولت تنها ۸۰۰هزار خانه ساخته میشود 🔻 مسعود بیاتمنش، معا
معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی:
⭕️ نهضت ملی مسکن باقوت ادامه دارد
🔻مسعود بیاتمنش، سرپرست معاونت مسکن و ساختمان، در واکنش به شبهات تعطیلی طرح نهضت ملی مسکن گفت: طرح نهضت ملی مسکن یکی از مهمترین طرحهایی است که دولت چهاردهم و شخص وزیر راه و شهرسازی بر اجرای آن تاکید ویژه داشته است و اجرای این طرح با قوت ادامه دارد.
🔻صحبت از تداوم پرقدرت پروژههای نهضت ملی مسکن درحالی است که پیشتر، معاون مسکن و ساختمان و شخص وزیر راه و شهرسازی از تعهد به تکمیل تنها ۸۰۰هزار واحد مسکن تا پایان ۴سال دولت خبر داده بودند. آن هم در شرایطی که تکلیف قانون جهش تولید مسکن و برنامه هفتم توسعه براساس ناترازی موجود مسکن در کشور، ساخت سالانه یکمیلیون واحد مسکن است.
https://maskan.news/?p=2081
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری خبر داد: ⭕ رشد ۴ برابری ساختوساز در بافتهای فرسوده طی دو دهه اخیر 🔻
⭕️پالس مثبت دولت به تراکمافزایی در بافتهای فرسوده؛
از تخفیف ۵۰درصدی به شهرداریها تا معافیت مالیاتی ۱۰ ساله برای سرمایهگذارها
🔻محمد آئینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، گفت: تمام حمایتهای قانون جهش تولید مسکن به بافتهای فرسوده تسریع مییابد که از جمله میتوان به ۳۰ درصد تخفیف نظام مهندسی و تخفیف ۵۰ درصدی در ارائه صدور پروانه توسط شهرداریها و استفاده از وامهای ارزان قیمت اشاره کرد.
🔻همچنین جهت تشویق سرمایهگذاران بخش غیردولتی، خصوصی و تعاونیها در طرحهای احداثی جدید داخل بافتهای فرسوده و ناکارآمد، مقرر شد نسبت به اعمال معافیتها و امتیازات قانونی سرمایهگذاری در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته اقدام قانونی بهعمل آید که این سرمایه گذاران تا ۱۰ سال مشمول معافیت مالیاتی میشوند.
https://maskan.news/?p=2084
🆔️ @MaskanNews24
⭕ نقش پنهان بلندمرتبهسازی در ناترازی بنزین؛
مصرف بنزین در تهران، ۳ برابر لندن، پکن، مسکو
🔻بررسی آمارهای جهانی نشان میدهد تهران با جمعیت ۹میلیون نفر که کمتر از جمعیت چند کلانشهر دنیا از جمله پکن، لندن، مسکو و آنکارا است، حدودا ۳ برابر این کلانشهرها مصرف بنزین دارد. همچنین براساس دادهها، سرانه مصرف بنزین در شهر پکن با تراکم ۴۴ نفر در هکتار، ۰.۴ لیتر است. درحالیکه سرانه مصرف بنزین در شهر تهران با تراکم ۱۴۸ نفر، ۱.۲ لیتر است و تأثیر الگوی افزایش سرانه مصرف بنزین با افزایش تراکم جمعیت در تهران قابلمشاهده است.
🔻طبق پژوهشهای انجامشده علت این امر بلندمرتبهسازی و تراکم جمعیت شهر تهران است که به وضوح میرساند مصرف بالای بنزین و ناترازی آن در کلانشهرها بویژه تهران، ریشه در ناترازی شهر و سبک ساختوساز آن دارد.
https://maskan.news/?p=2087
🆔️ @MaskanNews24
مسکن نیوز
⭕ به اندازه 30 تهران، زمین احتکار شده/ وزارت راهوشهرسازی بزرگترین محتکر زمین کشور عرضه تنها ۶ درص
5.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ عدم گسترش شهرها یعنی گرانی زمین و مسکن
مهدی پناهی دبیر اقتصادی خبرگزاری ایسنا، با انتشار ویدیویی از گفتگوی اخیر ایسنا با بهزاد عمرانزاده، رییس اندیشکده شهر ایرانی_اسلامی، درباره چالشهای مسکن در دولت چهاردهم، نوشت:
🔻 اخیرا روزنامه فرهیختگان در گزارشی نوشت که سازمان ملی زمین و مسکن وابسته به وزارت راه و شهرسازی، یک میلیون و ۸۱۴هزار هکتار زمین در محدوده و حریم شهرها تملک کرده و این یعنی بهاندازه ۳۰ برابر مساحت تهران، زمین احتکار شده است!در حالی که با آزادسازی شش درصد از این زمینها میتوان ۱۰میلیون خانوار را صاحب خانههای ۱۰۰ متری کرد و پرونده ناترازی ۷میلیونی مسکن را یکبار برایهمیشه بست.
🔻 البته سایر دستگاهها مثل شهرداری و برخی سازمانهای موقوفاتی و زیارتی هم بزرگ مالکان شهرها هستند که میتوانند در جهت توسعه شهرها(به طور نمونه بافت اطراف حرم مطهر رضوی) و رفع نیازمسکن قدم بردارند. اصلا فکر میکنید چرا طرح مولدسازی داراییهای دولت مطرح شد؟ چون بسیاری از داراییها در قالب زمین و مستغلات برای دولت قابل استفاده نیست اما چرا ارادهای برای استفاده از این داراییها به نفع عموم جامعه نیست؟
🆔️ @MaskanNews24
رییس شورای شهر تهران:
⭕️ مازوتسوزی نداریم
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به الودکی هوا تهران گفت: به هیچ عنوان در تهران مازوت سوزی نداریم. برای رفع الودگی هوا باید تمام دستکاه ها پای کار بیایند.
https://maskan.news/?p=2094
🆔️ @MaskanNews24
⭕️ سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
🔻با حکم وزیر راه و شهرسازی، غزال راهب به عنوان سرپرست جدید مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد.
🔻راهب پیش از این عضو هیات علمی، رئیس حوزه پژوهشی معماری و شهرسازی، رئیس بخش مسکن و سیستم های ساختمانی و رئیس بخش معماری و شهرسازی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بوده است.
https://maskan.news/?p=2097
🆔️ @MaskanNews24
⭕️راندهشدگان از شهر؛
احتکار دولتی زمین چطور مردم را از کلانشهرها اخراج کرد؟
روزنامه شرق نوشت:
🔻 گزارش مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد شهرهای اقماری در صدر فهرست متراکمترین شهرهای کشور قرار دارند آن هم درحالی که قرار بود این شهرها سرریز جمعیتی کلانشهرها را در خود جای دهند.
🔻فلسفه ساخت شهرهای اقماری، اساسا نبود فضا برای ساخت مسکن در شهرهای مادر است اما آمارهای منتشر شده نشان میدهد که دستگاههای دولتی بیشتر از آنچه نیاز باشد، زمین در اختیار دارند.
🔻اما نهادها و سازمانهای دولتی در سالهای گذشته با عدم عرضه زمینها، از طرفی از گرانی ایجاد شده به واسطه احتکار زمین، سود مادی بردهاند و از طرف دیگر باعث شدهاند که مردم توان مالی زندگی در کلانشهرها و مرکز استانها را نداشته باشند و از سر اجبار به شهرهای اقماری مهاجرت کنند.
https://maskan.news/?p=2101
🆔️ @MaskanNews24
⭕ ماجرای احتکار حدود دو میلیون هکتار زمین چیست؟
ایسنا نوشت:
🔻یکی از دلایل اصلی بحران مسکن در کشور ذخیره بیش از ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار زمین در محدوده و حریم شهرها توسط وزارت راه و شهرسازی است که رئیس مجلس هم اخیرا بر آن مهر تایید زد.
🔻این واقعیت که قیمت زمین ۷۰ درصد از هزینه تمامشده مسکن را تشکیل میدهد، بر شدت بحران مسکن در کشور افزوده است و بهوضوح نشان میدهد که افزایش قیمت مسکن ارتباط مستقیمی با قیمت زمین دارد و برای کاهش هزینههای مسکن، باید به مسئله گرانی زمین رسیدگی کرد.
🔻با توجه به اینکه وزارت راه و شهرسازی تنها نهاد دولتی با ظرفیت واگذاری زمینهای وسیع است، حل بحران مسکن در دست این وزارتخانه است و با واگذاری کمتر از ۶ درصد این اراضی میتوان ناترازی ۷ میلیون واحد مسکونی در کشور را حل کرد.
https://maskan.news/?p=2106
🆔️ @MaskanNews24
6.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ تعهد ساخت مسکن دولت تنها برای دهکهای یک و دو نیست/ هفت دهک جامعه توان خرید خانه ندارند
مجتبی یوسفی، عضو هیات رییسه مجلس در برنامه پایش:
🔻میگویند دولت فقط باید برای دهکهای حمایتی یعنی ۳۰۰هزار برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مسکن بسازد، این آمار غلط است؛ هفت دهک جامعه از کارگران و معلمان گرفته تا بازنشستهها نمیتوانند خانه بخرند. دولت متعهد به همه این دهکهاست.
🆔️ @MaskanNews24
7.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ دعوا بر سر آمارها برای مردم خانه نمیشود/ خانم وزیر زمانبندی واگذاری اراضی را اعلام کند
مجتبی یوسفی، عضو هیأت رییسه مجلس در برنامه پایش:
🔻 پرداختن به مسائل حاشیهای در رسانهها و مصاحبهها و بازی با آمارها که این آمار درست است، دیگری غلط، مشکل مسکن مردم را حل نمیکند. راه وزیر دولت یازدهم و دوازدهم را ادامه ندهیم که ۴ سال اول دولت فقط میگفت آمار مسکن مهر غلط است. به جای این کارها باید برنامه مدون داشت. خانم وزیر فرزانه صادق باید زمانبندی الحاق ۳۰۰هزار هکتار زمین به محدودهها را مشخص کند.
🆔️ @MaskanNews24
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ سازمان ملی زمین و مسکن به احتکار زمین پایان دهد
فرشید ایلاتی، کارشناس مسکن:
🔻بخش عمدهی قیمت نهایی مسکن به زمین اختصاص دارد. اگر دولت تنها ۶درصد از زمینهای در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن را عرضه کند، مشکل مسکن در کشور به شکل قابل توجهی حل میشود. این احتکار یک میلیون و ۸۰۰هزار هکتاری زمین توسط سازمان ملی زمین و مسکن باید پایان یابد تا زمینها برای ساخت مسکن به مردم عرضه شود.
🆔️ @MaskanNews24