1_13567076593.mp3
10.57M
🔗 ناو بی سرنشین بر ایران اسرائیل را ترساند/ ایران مدل فوق ارزان ناو هواپیمابر را رونمایی میکند؟
🎙 ناو بی سرنشین بر ایران، پدیده ای که صهیونیست ها را ترسانده است. در حالی که وزیر جنگ گروهک تروریستی اسرائیل این ناو را به "پایگاه دریایی دشمنان" تشبیه میکند، بسیاری بر سر اینکه این ایده ای ارزان برای اجرای قابلیت های ناوهای هواپیما بر در دور دست هاست بحث میکنند...
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#زنگزور
#گذرگاه_زنگزور
#دالان_سیونیک
✳️ موضع نابجای روسیه و سوءاستفاده خائنانه مدعیان اصلاحات
✅ در روزهای اخیر موضع جدید مقامات روس درباره مسئله دالان سیونیک (موسوم به زنگزور)، این مسئله را به صدر اخبار بینالمللی و منطقهای کشورمان برگرداند.
موضع وزیر امورخارجه روسیه، در تایید ضمنی احداث دالان سیونیک (کریدور زنگزور در ادبیات جمهوری آذربایجان) که منجر به تغییرات ژئوپلیتیک جدی در منطقه قفقاز جنوبی خواهد شد، با واکنش قاطع مقامات دولت جمهوری اسلامی ایران و بر حذر داشتن طرفین از هر تغییر ژئوپلیتیک در این منطقه همراه شد.
جدای از اینکه چه پیش زمینه و پشت پردهای منجر به موضع نابجا و غیرسازنده روسیه در موضوع دالان سیونیک شده است، و جدای از این موضوع که موضعگیری اخیر روسیه نباید به چالشی بزرگ در روابط دو کشور بیانجامد، رهبر معظم انقلاب و مسئولین عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران، بارها صراحتا طرفین دخیل در مسائل قفقاز را از هرگونه تغییر در مرزها و همچنین تحولات ژئوپلیتیک در این منطقه برحذر داشته و بازیگران دخیل در قفقاز را از واکنش ایران انذار دادند.
نکته حائز توجه در این میان این است که بلافاصله پس از انتشار مصاحبه سرگئی لاوروف و موضع وزارت امورخارجه روسیه، مدعیان اصلاحات در آستانه سفر پزشکیان به روسیه برای شرکت در نشست سران بریکس و در شرایطی که بر اساس شنیدهها توافق جامع میان ایران و روسیه در شرف امضا قرار دارد، با تکیه ویژه بر این مسئله سعی در سنگاندازی در مسیر روابط رو به رشد دو کشور دارند.
افراطیون مدعی اصلاحات که برای دفعات متعدد سرسپردگی و عاملیت خود برای دولتهای غربی را در کارنامه دارند، این بار نیز با کار ویژه ضربه به روابط ایران و قدرتهای غیر غربی همچون چین و روسیه سعی در ایجاد چالش در مسیر روابط ایران با دنیای غیر غربی و ایجاد چرخش در مسیر سیاست خارجی کشور به سمت غرب دارند، متاسفانه برخی از جریانات و افراد حاضر در دولت نیز با خرسندی از این خط رسانهای افراطیون مدعی اصلاحات، چنین اعتقاد و آرزویی را علیرغم سابقه برجام در ذهن خود دارند.
این عدم درک از اهمیت و اولویتگذاری میان مسائل در میان مدعیان اصلاحات، بیش از اینکه ناشی از غفلت آنان باشد، ظن سرسرپردگی و کلان پروژه جدید آنان برای نزدیکی بیقید و شرط به غرب را پس از تجربه ناکام برجام به ذهن متبادر میسازد.
در این میان نکته حائز اهمیت این است که روسیه به عنوان یکی از شرکا و کشورهایی که در سیاست خارجی ایران به عنوان دوست شناخته میشود، نباید با موضعگیریهای منفعتطلبانه و با هدف یارکشی از میان بازیگران ذرهبینی، مسیر توسعه روابط با کشورمان را دچار چالش کرده، با عدم درک اولویت مسائل در نظام بینالملل، به قیمت نزدیکی به برخی از کشورهای نوظهوری که جایگاه ویژهای در سطح نظام بینالملل ندارند، روند کلی اتحاد میان قدرتهای غیرغربی و تجدید نظرطلب را دچار چالش کند.
بدون شک، مشکل اصلی در مسئله اخیر درباره دالان سیونیک چه در سطح بینالملل و چه در سطح داخل، عدم درک اولویتها است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
1_13570069942.mp3
12.56M
🚨 آقای تحلیلگر / دستور بازداشت فوری نتانیاهو و گالانت صادر شد/ کشتی یونانی هنوز میسوزد
#شبنامه / تحولات فلسطین / شکار ۱۳ پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط یمنیها / مقاومت لبنان پهپادهای انتحاری خود را در ۲۰ کیلومتری عمق فلسطین اشغالی فعال کرد / دستور بازداشت فوری نتانیاهو و گالانت صادر شد / کشتی یونانی همچنان در آتش میسوزد / قسمت ۱۶۹۰
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#طوفان_الاقصی
#طوفان_الاحرار
#شکست_راهبردی
✳️ لوموند: شکست اسرائیل در مقابل حماس، راهبردی بود.
✳️ «حمله حماس، شکست راهبردی اسرائیل است و مسئول این شکست، شخص نتانیاهو است».
این تحلیل را روزنامه لوموند به قلم «سامی کوهن»، مدیر تحقیق در مرکز تحقیقات بینالمللی مدرسه عالی علوم سیاسی پاریس منتشر کرد.
کوهن در این تحلیل مینویسد: شکست اطلاعاتی اسرائیل در پیشگیری از حمله حماس، انعکاس شکست راهبردی است. شکی نیست که سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل در این شکست سهم و مسئولیت دارند. آنان با وجود همه داوریها درباره قدرقدرتیشان، خوابشان برده بود و از قرار هیچ منبع اطلاعاتی در درون حماس نداشتند، تا آنها را از آنچه از مدتها قبل در حال شکلگیری بود مطلع سازد.
اما مسئله به اینجا ختم نمیشود، زیرا نظام اطلاعاتی در خلأ عمل نمیکند. نظام اطلاعاتی از روحیه و روند مسلط در سطوح عالی سیاسی-نظامی قدرت، تأثیر میپذیرد. درست نظیر جنگ کیپور. در آن زمان- برخلاف هفتم اکتبر گذشته- اطلاعات ارتش اسرائیل اخبار و دادههای بسیار دقیقی درباره حمله قریبالوقوع مصر داشت، اما، رؤسای اطلاعاتی وقت اسرائیل متأثر از این تصور مسلط بودند که نیروی هوایی و تانکهای اسرائیل هرگونه حملهای را از سوی مصر درهم خواهند شکست. در مورد حمله اخیر حماس، سنگینترین مسئولیت متوجه تحلیل راهبردی بسیار سبکی است که از مدتها قبل در عالیترین سطح قدرت از سوی شخص نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، تدوین شده بود. نتانیاهو همواره بر این باور بود که وجود یک حماس نسبتاً قدرتمند در جبهه جنوبی به سود اسرائیل است، زیرا این امر به اسرائیل امکان میدهد بگوید که نمیتواند با یک جامعه فلسطینی درهمریخته مذاکره کند. برای نتانیاهو وجود یک حماس نسبتاً قوی نوعی صیانت از اسرائیل در مقابل هرگونه فشار بینالمللی برای ازسرگیری مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطین بود.
این راهبرد بر تصوری سادهلوحانه استوار بوده است. دولت اسرائیل به ساکنان غزه اجازه داد برای کار کردن به اسرائیل بروند. به این ترتیب هم اسرائیل میتوانست رویارویی با حماس را اداره کند هم رهبران اسرائیل میتوانستند ادعا کنند که قدرت بازدارنده این کشور بهطور مؤثر عمل میکند.
سرویسهای اطلاعاتی و ارتش اسرائیل نیز با چنین لالایی به خواب فرو رفتند و از هوشیاری خود کاستند. تا همین اواخر زاچی هنگبی، رئیس شورای عالی امنیت ملی اسرائیل و از نزدیکان نتانیاهو علناً میگفت که حماس میلی به ازسرگیری منازعات و درگیریها ندارد.
برخلاف شهروندان اسرائیلی ساکن جنوب در مرزهای غزه، کسانی که بیش از همه از توجهات و الطاف دولت بهرهمند بودهاند آبادینشینهای یهودی در کرانه غربی رود اردن هستند که مشتریان اصلی متحدان افراطی نتانیاهو بهشمار میروند. نتانیاهو باید درباره تصمیم کابینه خود مبنی بر تقویت گسترده امنیت آبادینشینهای کرانه غربی رود اردن پاسخگو باشد. در حالی که تدابیر قوی برای حفظ امنیت آنان اتخاذ شده، ساکنان مناطق جنوبی اسرائیل از حفاظت درخور و لازمی برخوردار نبودند. در هفتم اکتبر گذشته اغلب ساکنان مناطق جنوبی، ساعتها در معرض حمله شدید حماس قرار گرفتند.
به این عوامل و خطاها باید تلاش بیوقفه بنیامین نتانیاهو برای کاهش اختیارات دیوان عالی اسرائیل را اضافه کرد که در عین بیتوجهی به مسائل حیاتی صورت پذیرفته و انگیزه او از این کار، گریختن از محاکمه و مجازات بهخاطر اتهامهای متعدد از جمله فساد مالی بوده است.
در درازمدت، دولت نتانیاهو محکوم به اعمال خشونت است. نتانیاهو از نابودی حماس سخن میگوید، هرچند بعید است که به این مقصود نائل آید. برای این منظور، ارتش اسرائیل باید محلاتی از غزه را کاملاً ویران کند و جان اسیرهای اسرائیلی را به خطر بیندازد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#وفاق_ملی
#خالص_سازی
✳️ حذف منتقدان و بهکارگیری افراطیها «وفاق ملی» نیست.
✳️ با گذشت روزها و هفتهها از آغاز دولت چهاردهم، هرچه پیش میرویم وجوه جدیدی از ادعای وفاق ملی برای اذهان عمومی آشکار میشود.
فاز جدید وفاق ملی مورد ادعای مدعیان اصلاحات و سیاستمداران آنان در دولت جدید، علاوهبر میدان دادن به افرادی که علنا و آشکارا ضدیت خود را با نظام جمهوری اسلامی اعلام داشتهاند، با منزوی کردن نیروهای انقلابی همراه بوده است.
این روند درست در زمانی آغاز شده است که به فاصله کمتر از چند هفته از توصیه رهبر معظم انقلاب درباره بهکارگیری مدیران و افراد مؤمن، انقلابی، متعهد و همچنین جوان، انتصابات و بهکارگیریها در دولت درست در نقطه مقابل این توصیه پیگیری شده است.
رهبر معظم انقلاب در این زمینه بیان داشتند: «شما وقتی که جوانها را آوردید در ردههای گوناگون مدیریتی از پایین گذاشتید یک نسلی از مدیران پرانگیزه برای فردا تربیت دارید میکنید. با آقای رئیسجمهور هم ما صحبت میکردیم همین موضوع مطرح شد. اگر چنانچه ایشان بتوانند مثلاً فرض کنید صد جوان مؤمن پرانگیزه انقلابی و متعهد را آماده کنند و آخر دولتشان همین صد تا جوان را تحویل کشور بدهند به نظر من کار بسیار بزرگی انجام گرفته است.»
متاسفانه نگاهی کوتاه به انتصابات اخیر در دولت نشانگر این است که با تسلط طیفهای تندرو مدعی اصلاحات بر تصمیمگیریهای دولت، بیش از اینکه امیدی به تربیت صد مدیر جوان مؤمن در دولت چهاردهم باشد، ظن تربیت صد مدیر حامی فتنه و اغتشاش بیشتر احساس میشود.
✅ مدعیان خالصسازِ اصلاحات
به نظر میرسد مدعیان اصلاحات و همچنین برخی از تصمیمگیران و مدیران دولت چهاردهم، در حالی که دیگران را متهم به خالصسازی میکردند، بیش از هر فرد و طیف دیگری مصداق تام و بارز خالصسازی هستند.
این افراد علاوهبر اینکه به دنبال قلع و قمع و منزویسازی نیروهای انقلابی هستند، سعی در خالصسازی نهادهای غیردولتی از جمله شهرداریها و صداوسیما نیز داشته و بر طبل برکناری و خالصسازی تمام کشور از نیروهای انقلابی و متعهد به نظام میکوبند.
خواسته عجیب خالصسازی مدعیان اصلاحات در شرایطی مطرح شده است که دولت چهاردهم در میان دولتهای پس از انقلاب اسلامی با کسب 16 میلیون و 384 هزار رای از میان 61 میلیون و 452 هزار رای با 26 درصد آرا واجدین شرایط، ضعیفترین دولت به لحاظ آراء مردمی بهشمار میآید.
گرچه درصد پایین رای دولت چهاردهم نسبت به دیگر دولتها، دلیلی بر پیشداوری درباره عملکرد دولت نخواهد بود و همه کشور باید یاریگر دولت در مسیر موفقیت باشد، ولی کوبیدن مدعیان اصلاحات و مسئولین دولت چهاردهم بر طبل قلع و قمع جوانان انقلابی، متعهد و متخصص در دولت و دیگر نهادها علیرغم اینکه دولت پزشکیان از پشتوانه قوی رای مردم نیز برخوردار نیست، جای تعجب دارد.
مدعیان اصلاحات پیشتر و در حالی که بعضی از دلسوزان از دولت شهید رئیسی به دلیل کندی چند ساله در روند عزل و نصب افراد انتقاد میکردند، ایشان و کلیت نظام را به خالصسازی متهم میکردند ولی عجیب اینکه اکنون با رایی کمتر از دولت سیزدهم، با دیکتاتوری تمام، حتی نهادهای غیردولتی را نیز هدف حملات خود برای خالصسازی از مسئولان انقلابی قرار میدهند.
✅ ترسم نرسی به کعبه
بررسی روند انتصابات در هفتههای اخیر نشانگر این است که علی رغم توصیه رهبر معظم انقلاب بر بهکارگیری مدیران مؤمن و متعهد، تاکید رئیسجمهور محترم بر عدم تعجیل در تغییر مدیران و مسئولان و نصبالعین قرار گرفتن اصول کلی نظام و اسناد بالادستی (که بر بهکارگیری افراد متعهد، متخصص و جوان صحه میگذارد) و توصیهها و هشدارهای دلسوزان نظام و دولت، انتصاب افراد زاویهدار و مسئلهدار در مناصب حساس وزارتی ادامه دارد.
در ادامه غفلت و سوء عملکرد دولت در تعیین مدیران، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، فردی را به عنوان سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت منصوب کرد که در منصب قبلی خود، با اتهامزنیهای متعدد به نظام در موضوع آشوبهای 1401، به یکی از صحنهگردانان هجمه رسانهای ضد انقلاب به نظام بدل گشته بود.
در روزهای اخیر همچنین یکی از افرادی که سابقه سیاهی در حمایت از آشوبگران سال 1401 را در کارنامه دارد در حکمی به سرپرستی دفتر ریاست و هماهنگی امور استانها سازمان محیط زیست منصوب شد.
به نظر میرسد با غفلت تصمیمگیران در دولت چهاردهم و با تسلط تندروهای مدعی اصلاحات بر ارکان تصمیمگیری دولت، افراد زاویهدار در حال دریافت جایزه عدم تعهد خود به نظام هستند.
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
✅ اولویتهای کشور چیست؟
مدعیان اصلاحات که متاسفانه با تسلط بر تصمیمگیران در دولت به دنبال منافع جناحی و شخصی خود به جای کارآمدی دولت و توسعه کشور هستند، با طرح مسائل حاشیهسازی که به هیچ وجه دغدغه ملت ایران نبوده و نیست، به جای در اولویت قرار دادن اقتصاد و معیشت مردم به عنوان مهمترین مسائل کشور، سعی در ادامه موجسواری بر مدار حاشیهسازیها دارند.
این طیف تندرو که اساسا حیات خود را در حاشیه و بحرانآفرینی تعریف کردهاند، در شرایطی که مسائلی مانند رفع حصر سران فتنه هیچ جایگاهی در افکار و اذهان ملت ایران ندارد، به دنبال حاشیهای جدید و سوءاستفاده از آن هستند.
✅ وفاق ملی: كَلِمَهُ حَقّ يُرَادُ بِهَا بَاطِلٌ
به نظر میرسد گرچه رئیسجمهور محترم با بیان کلیدواژه وفاق ملی، قدم خوبی را در راه بهکارگیری دولت از توان دلسوزان انقلاب و نظام و همچنین ظرفیت بیشمار آحاد ملت ایران برداشته است ولی متاسفانه به واسطه تسلط طیف تندرو مدعی اصلاحات بر دولت، «وفاق ملی» امروز به واضحترین نماد و مظهر سخن امیرالمؤمنین در حکمت 198 نهجالبلاغه «كَلِمَهُ حَقّ يُرَادُ بِهَا بَاطِلٌ» تبدیل شده است.
امروزه بیش از هرکسی رئیسجمهور محترم در معرض خطر دیکتاتوری مدعیان اصلاحات قرار گرفته است، بدون شک غفلت پزشکیان از تسلط طیف تندرو مدعی اصلاحات، وی را در معرض خطرات، حاشیهها و بحرانهایی قرار خواهد داد که در قضاوت مردم نسبت به کارنامه وی در پایان عمر دولت چهاردهم تاثیرگذار خواهد بود.
مدعیان اصلاحات بارها نشان دادهاند که به مسئولین تنها به عنوان پلی برای مقاصد سیاسی و جناحی خود نگریسته و هیچ تعهدی نسبت به موفقیت آنان نداشته و ندارند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
1_13577905945.mp3
10.41M
🔗 ایران کل خاورمیانه را علیه ما به صف کرده / صدها میلیون همسایه به خون ما تشنه هستند
🎙 صحبت های جنجالی کارشناس صهیون در شبکه ۱۲ رژیم: هرچه بر سرمان آمده از سوی ایران است. ایران وحشت را بیدار کرده است. ایران کل خاورمیانه را به خط کرده، صدها میلیون عرب در اطرافمان به خون ما تشنه هستند...
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#جاسوس
#شکار_جاسوس
گوگل: ایران عملیات گستردهای را علیه جاسوسان اسرائیل آغاز کرده است
سرویسهای اطلاعاتی ایران، عملیات گسترده ضد جاسوسی را برای شناسایی افرادی که با دولتهای متخاصم به ویژه اسرائیل همکاری میکنند، آغاز کردهاند.
نشریۀ چلنجز با استناد به گزارش شرکت آمریکایی «گوگل» (Mandiant) در مقالهای نوشت سرویسهای اطلاعاتی ایران عملیات گسترده ضدجاسوسی را برای شناسایی افرادی آغاز کردهاند که با دولتهای «دشمن» همکاری میکنند.
روش سرویسهای اطلاعاتی برای رسیدن به این هدف ایجاد سایتهای جعلی اینترنتی جهت سرقت اطلاعات و بهرهبرداری از آنها در مرحلۀ بعدی است. سرویسهای امنیتی ایران میکوشند از این طریق بیشترین اطلاعات را دربارۀ افراد مذکور جمعآوری کنند. در این بین اشخاصی که بیش از همه آماج قرار میگیرند کسانی هستند که خواستار همکاری با اسرائیل هستند. به نوشتۀ Challenges، ایران قادر است این دسته از افراد را پس از شناسایی سرکوب کند.
بر اساس ادعای «گوگل»، سرویسهای اطلاعاتی ایران از طریق برخی حسابهای شبکههای اجتماعی نشانیهای ۳٥ سایت جعلی منسوب به اسرائیل را برای بهاصطلاح جلب و استخدام افراد یا در حقیقت شناسایی آنها منتشر کردهاند. افرادی که به این سایتها رجوع میکنند باید مشخصات خصوصی خود را از قبیل نام، تاریخ تولد، محل سکونت، تجربۀ حرفهای و دانشگاهی... ارائه کنند.
به ادعای «گوگل»، ایران این عملیات را در سال ٢٠۱٧ آغاز کرد و تا مارس ٢٠٢٤ نیز ادامه داد. در گذشته ایران عملیات مشابهی را به زبان عربی انجام داده بود. صفحات اینترنتی که سرویسهای اطلاعاتی ایران منتشر میکنند بیشتر خود را تحت عنوان شرکتهای منابع انسانی نسبتاً جاافتاده معرفی میکنند. این شرکتها همچنین حوزۀ فعالیت خود را عرصههای اطلاعات بینالمللی و امنیتی، مشاوره و تحقیق در زمینۀ سایبری معرفی میکنند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#سانسورچی
✳️ برخورد قبیلهای رسانههای زنجیرهای با اظهارات رئیسجمهور
✅ روزنامههای مدعی اصلاحات در اقدامی هماهنگ و زنجیرهای، اظهارات رئیسجمهور مبنی بر اینکه «راه نجات کشور روحیه بسیجی و جهادی است» را سانسور کردند.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران روز شنبه 17/6/1403 در بازدید از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) گفت: «راه نجات کشور احیا و تکیه به روحیه جهادی و بسیجی واقعی همچون سالهای ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و همان روحیه و مجاهدتی است که جنگ را اداره کرد و ادامه داد: اگر از آبادانی و ساختن کشور غفلت کنیم یا از روشهای ناکارآمد برای این منظور استفاده کنیم، بیش از پیش از روند پیشرفت عقب میمانیم و این عقبماندگی باعث میشود که فرصتها و ظرفیتها و منابع ما در منطقه و جهان از دست برود. ادامه مسیر با همین روند فعلی نتیجهبخش نخواهد بود و باید نگاهها و روندها را اصلاح کنیم.»
وی همچنین بر ضرورت برگزاری جلسات مشترک میان نیروی مقاومت بسیج و سازمان برنامه و بودجه برای برنامهریزی جهت اتخاذ راهکارهای جهادی برای حل هرچه سریعتر مشکل مدارس در مناطق محروم تأکید کرد و افزود: «با کمک مردم و حاکمیت نگاه بسیجی میتوانیم ظرف مدت یکسال کل مدارس لازم در مناطق محروم کشور را ساخته و مهیا کنیم.»
رئیسجمهور در بازدید از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) با تأکید بر «روحیه جهادی و بسیجی» یکی از عوامل پیشرفت و اداره کشور را وابسته به این نوع نگاه دانست. نکته قابل تأمل اینجاست که این اظهارنظر رئیسجمهور، هیچ جایی در صفحه اول رسانههای زنجیرهای نداشت.
به نظر میرسد این اظهارات به مذاق روزنامههای زنجیرهای مدعی اصلاحات خوش نیامده و با مزاجشان سازگار نیست چرا که بر اساس اصول منطقی، عدم بازتاب و نشر همسان با حذف و نادیده گرفتن است و ادعای «دانستن حق مردم است» را که شعار این جریان است، زیر سؤال میبرد.
بر همین اساس، این نگرانی وجود دارد که از حذف واژه، سانسور اظهارات و عدم بازتاب پا را فراتر گذاشته و به حذف نگاه، اصول و روش برسیم لذا موضوع عبارت «روحیه جهادی و بسیجی» نیست بلکه مسئله انگیزه حذف و «حد یقف» این نوع نگاه است.
اگر دغدعه مدعیان اصلاحات پیشرفت، توسعه و راههای منتهی به رشد ایران باشد، بازتاب نظرات و اصولی که مُنتج به صعود ایران است، باید یکی از موارد کثیرالنشر باشد، بنابراین عدم بازتاب، نشانگر نگاه قشری و حزبی رسانههای مدعی اصلاحات است و نه تنها بر تفکر محدود این جماعت مهر صحه گذاشته بلکه ادعای ایران دوستی و دغدغه توسعه و پیشرفت کشور آنها را زیر سؤال میبرد. ادعائی که عامل فخر و شانتاژ خبری بوده و به عنوان وجه تمایز با دیگر جناحها مطرح میشد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#آمریکا
#فروپاشی_اجتماعی
✅ فریدمن: جامعه آمریکا لنگرگاههایش را از دست داده است.
✳️ تحلیلگر ارشد آمریکایی هشدار داد: جامعه آمریکا در حال حاضر در یک «طوفان بیپایان» از خشم اخلاقی و اطلاعات نادرست قرار دارد و لنگرگاههایش را از دست داده است.
توماس فریدمن مشاور ارشد دموکراتها در دولت اوباما، ضمن تحلیلی در نیویورک تایمز خواستار احیای ارزشهای مشترک و نهادهای قابل اعتماد برای ایجاد جامعهای سالم و باثبات شد. به گزارش فرارو او در مقالهای با عنوان «چگونه ما به عنوان یک جامعه، لنگرگاههایمان را از دست دادهایم»، استدلال میکند که آمریکا در حال حاضر با فقدان هنجارهای اجتماعی و نهادهای قابل اعتماد مواجه است.
فریدمن با اشاره به پروندههای قضایی علیه دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، بیان میکند که بیاعتنایی او به رسواییهای اخلاقی، نشانهای از این است که دیگر رسوایی باعث شرمندگی یا کنارهگیری افراد از قدرت نمیشود.
به عقیده فریدمن، جامعه سالم به لنگرگاههایی مانند احساس شرم، مسئولیتپذیری، گفتمان مدنی و احترام متقابل نیاز دارد. این لنگرگاهها از افراطگرایی سیاسی جلوگیری کرده و به برقراری اعتماد در جامعه کمک میکنند. فريدمن در ادامه به تضعیف نهادهای مهم اجتماعی مانند دانشگاهها، رسانههای محلی و نهاد مذهب اشاره میکند. او معتقد است که نفوذ شبکههای اجتماعی و رسانههای جناحی، باعث ایجاد شکاف و قطبی شدن جامعه آمریکا شده است.
او پیامدهای فقدان لنگرگاههای اجتماعی را «افزایش افراطگرایی سیاسی، کاهش اعتماد به نهادهای اجتماعی، تضعیف گفتمان مدنی و آسیبپذیری بیشتر در برابر اطلاعات غلط و تبلیغات» دانست و راهکارها را هم «احیای حس مسئولیتپذیری در میان رهبران و شهروندان، تقویت نهادهای اجتماعی مانند دانشگاهها و رسانههای محلی و ترویج گفتمان مدنی و احترام متقابل» عنوان کرد. فریدمن هشدار داد که جامعه آمریکا در حال حاضر در یک «طوفان بیپایان» از خشم اخلاقی و اطلاعات نادرست قرار دارد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
1_13582162740.mp3
11.71M
🔗 آیا باید برای چیزی مخوف تر از کرونا اماده شویم؟/ خرابکارها چه در سر دارند؟
🎙 آیا جهان باید خود را برای چیزی مخوف تر از کرونا، ارزان تر و البته با هزینه های مقابله ی بالاتر آمده کند؟ این سومین قسمت و بخش پایانی از یک گزارش مهم است (که همه آرشیو خواهد شد) اینجا توضیح داده شده که جهان چه ایده هایی میتواند داشته باشد برای مقابله با یک فاجعه ی دست ساز انسان که میتواند نزدیک باشد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#نشانی_غلط
#راهکارهای_نافرجام
✳️ آدرس غلط ندهید!
1⃣ این روزها با آغاز بهکار دولت چهاردهم، رسانهها و فعالین مدعی اصلاحات دست به کار شده و «آدرس غلط» به رئیسجمهور و دولتمردان میدهند.
این طیف مدعی است که رفع تمامی مشکلات در گرو رفع تحریمهاست. این جریان سیاسی همزمان با این مسئله، مدعی است که باید هرچه زودتر به FATF بپیوندیم. درباره این ادعای تکراری، گفتنیهایی است که در ادامه به اختصار به آن میپردازیم:
2⃣ «ریچارد نفیو» که از او به عنوان یکی از معماران شبکه تحریمها علیه ایران یاد میشود اخیرا در یادداشتی در
«انستیتو سیاستهای خاور نزدیک» نوشته است: «در حال حاضر به راه انداختن مجدد کارزار تحریمهای ایران بسیار دشوار خواهد بود... اینبار ایرانیها با کارآمدی بیشتری از خودشان و داراییهایشان محافظت میکنند. شکست فشار حداکثری، این مسئله را تأیید میکند... در دولت بایدن هیچکدام از تحریمهای ضدایرانی از لحاظ فنی رفع نشدند اما این موضوع نه ایران را به سمت سقوط پیش برد و نه به سمت پذیرش توافق سوق داد.»
3⃣ در تیرماه سال جاری، «تد کروز» نماینده جمهوریخواه در جلسه استماع مجلس سنای آمریکا خطاب به «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «شما وقتی وزارت خارجه آمریکا را تحویل گرفتید، ایران روزانه چقدر نفت میفروخت؟ حدود ۳۰۰ هزار بشکه؛ ایران امروز چقدر نفت میفروشد؟ حدود ۲ میلیون بشکه در روز. با این حساب با وجود تحریمها و کنترلهای صادراتی، آنها از این طریق حدود ۸۰ میلیارد دلار درآمد دارند.»
«کروز» در ادامه خطاب به وزیر خارجه آمریکا گفت: «بگذارید یک سؤال دیگر بپرسم. ناوگان اشباح ایران، و یا همان ناوگان ارواح ایران (شناورهای بدون امکان مکانیابی) در نوامبر ۲۰۲۰ چند کشتی بود؟ تعدادشان حدود ۷۰ فروند بود. اما امروز آنها بیش از ۴۰۰ فروند را در اختیار دارند.» و اما پاسخ وزیر خارجه آمریکا به این سناتور جمهوریخواه بسیار قابل تأمل است. بلینکن در بخشی از اظهارات خود در پاسخ به تد کروز میگوید: «علت این مسئله آن است که آنها(جمهوری اسلامی ایران) مصمم هستند که این کار را انجام دهند.»
4⃣ چندی پیش شبکه الجزیره در گزارشی اعلام کرد: «آقای رئیسی در زمانی که ایران تحت تحریمهای آمریکا بود و در مقطعی که واشنگتن اجرای تحریمها علیه ایران را شدیدتر کرد، رئیسجمهور شد. تولید نفت ایران در دوره رئیسی و تحت شدیدترین تحریمهای غرب رشد ۶۰ درصدی داشت.»
5⃣ در روزهای گذشته، رادیو فردا - ارگان رسانهای سازمان سیا - با نگرانی نسبت به اینکه ایران توانسته تحریمهای گسترده آمریکا را دور بزند و روزانه یک میلیون و هفتصد هزار بشکه نفت بفروشد، واکنش نشان داد.
این رسانه آمریکایی در همین رابطه در۰ گزارشی نوشت: «شرکت «تانکر ترکرز»(شرکت فعال در زمینه ردیابی نفتکشها) با انتشار پستی در شبکه ایکس نوشته است: ایران با یک میلیون و هفتصدهزار بشکه ترانزیت نفت و محصولات نفتی با توسل به «ناوگان ارواح»، بیشترین سهم جهانی را در استفاده از این کشتیها دارد.»
شرکت تانکر ترکز تصریح کرده است که وزارت خزانهداری آمریکا تاکنون تنها یکسوم کشتیهای موسوم به «ناوگان ارواح» را به لیست تحریمی خود اضافه کرده است.
6⃣ جریان مدعی اصلاحات، طوری وانمود میکند که گویی ایران تاکنون ارتباطی با سازمان FATF نداشته و اگر در آینده به آن بپیوندد و دستورات آن را اجرائی کند، فتحالفتوح اقتصادی رخ خواهد داد. این ادعا در حالی است که وزارت خارجه و وزارت اقتصاد دولت روحانی در خرداد ۹۵ در اقدامی غیرقانونی، بدون هماهنگی و یا اخذ مجوز از مجلس و یا از شورایعالی امنیت ملی، اقدام به «توافق محرمانه»! با FATF کرده و متعهد و موظف شد ۴۱ مورد دستورات گروه مذکور را که در قالب برنامه اقدام «Action Plan» پذیرفته بود، در زمانبندیهای مشخص، به اجرا در آورد.
پس از افشای توافق صورت گرفته با «گروه ویژه اقدام مالی FATF» در رسانهها؛ وزرای خارجه و اقتصاد و رئیس وقت بانک مرکزی - ۱۲ مرداد ۹۵ - از اینکه اقدام به توافقی کردهاند که در صلاحیتِ دستگاههای دیپلماسی و اقتصادی نبوده و جنبههای متعدد سیاسی و امنیتی آنها را در توافق در نظر نگرفته بودند، مورد توبیخ قرار گرفتند.
دولت مدعی تدبیر و امید و وزارت خارجه آن در اقدامی تأملبرانگیز از سال ۹۵ به بعد، ۳۷ بند از ۴۱ بند تعهداتی را که مخفیانه به FATF داده بود و به عبارتی حدود ۹۰ درصد دستورات FATF را اجرا کرد و تنها وقتی نوبت به مطالبات مربوط به اصلاح قوانین رسید، مجبور شد علیرغم میل باطنی، مجلس را با ارسال لایحه مطلع کند!
💢 ادامه مطلب👇👇👇👇👇
دولت روحانی در همین رابطه چهار لایحه را تنظیم کرد:
✅ یک ) لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی (پالرمو)
✅ دو ) لایحه اصلاح قانون پولشویی
✅ سه ) لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم
✅ چهار ) لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT ).
پس برخلاف ادعای حامیان FATF، اینطور نیست که در آینده دستورالعمل FATF را اجرا کرده و از منافع اقتصادی آن بهرهمند شویم، بلکه دولت یازدهم و دوازدهم دستورالعملهای این سازمان را اجرا کرد و نتیجه این همکاری افزایش تحریمها به جای کاهش آن بود.
7⃣ دیپلماسی فعال و عزتمندانه، یکی از ویژگیهای بارز دولت شهید رئیسی بود. رویکردی که خدمات ارزنده شهید «حسین امیرعبداللهیان» نیز در تحقق آن نقش بسزایی ایفا کرد. شهید آیتالله رئیسی در ۳۴ ماه ریاست جمهوری، طی ۲۸ سفر به ۲۳ کشور مختلف رفته و با سران و مقامات آنها دیدار کرد.
عضویت رسمی ایران در سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای، عضویت رسمی ایران در گروه بریکس، آزادسازی بخشی از پولهای بلوکه شده ایران، امضای موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU)، کنار رفتن دستاندازها و موانعی از جمله برجام و FATF، راهاندازی کریدور شمال - جنوب، امضای موافقتنامه جامع همکاری اقتصادی با چندین کشور، کسب تراز تجاری مثبت در تعامل اقتصادی با ۸۴ کشور، اقدامات تحسینبرانگیز در حمایت از مردم مظلوم فلسطین (بهخصوص پس از عملیات طوفان الاقصی)، تحول در دیپلماسی منطقهای و روابط با کشورهای همسایه و... تنها بخشی از کارنامه موفق دولت رئیسی در سیاست خارجی است.
8⃣ «محمدجواد ظریف» وزیر سابق امور خارجه - تیرماه ۱۴۰۰- در پایان کار دولت مدعی تدبیر و امید، اعتراف تلخی را مطرح کرد. وی گفت: «با خوشخیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود رنجاندیم. اتفاقی که اگر نمیافتاد نه دوستان دوران سختی رهایمان میکردند و نه با فشار حداکثری آمریکا مواجه میشدیم.»
9⃣ موارد مذکور همگی یک کلاس درس بزرگ برای جریان غربگرا و برخی از مدعیان اصلاحات است. همان جماعتی که با ادعای تسلط بر زبان دنیا، تحریمها را دو برابر کرد و در صنعت هستهای بتن ریخت و با شرطیسازی اقتصاد، خسارتهای هنگفتی به کشور و مردم تحمیل کرد.
✍ #مسعود_اکبری
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
1_13586071793.mp3
11.33M
🔗 اگر حملات انتقامی اثری نداشته چرا به مردم گفتید فیلم حملات را پخش نکنند؟
🎙 مجری آمریکایی سیاستمدار صهیون را ضربه فنی کرد: اگر تو درست میگویی و حملات مقاومت هیچ اثری نداشته، چرا از لحظه ی عملیات اعلام کردید کسی حق ندارد فیلم و عکس منتشر کند؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#یازده_سپتامبر
✳️ آمریکا 23 سال پس از حملات 11 سپتامبر (نگاه)
✍ #سید_محمد_امینآبادی
23 سال از حملات تروریستی 11 سپتامبر میگذرد؛ حملاتی که گفته شد گروه تروریستی القاعده طراح و مجری آن بوده است اما بعدها در خود آمریکا پژوهشگران بسیاری درباره قدرت و توانایی القاعده برای اجرای چنین عملیات گستردهای که پیش و پس از آن نیز تاکنون سابقه نداشته است ابراز تردید کردند و پرسشهایی نیز مطرح شد که تاکنون به درستی به آنها پاسخ داده نشده است. حتی اگر ادعای دولت آمریکا درباره دست داشتن القاعده در این حملات را بپذیریم باید یادآوری شود که نیروهای سلفی تکفیری القاعده در سالهای اشغال افغانستان تحت عنوان«مبارزین راه آزادی» بهشدت از سوی دولت ریگان حمایت میشدند.
20 سپتامبر 2001 (29 شهریور 1380) «جورج دبلیو بوش» رئیسجمهور وقت آمریکا 9 روز بعد از حملات به برجهای دوقلوی سازمان تجارت جهانی و پنتاگون در 11 سپتامبر با حضور در کنگره آمریکا، دکترین جنگ جهانی آمریکا علیه تروریسم را اعلام کرد. وی خطاب به نمایندگان کنگره گفت: «جنگ ما علیه ترور با القاعده شروع میشود اما همانجا تمام نمیشود. این جنگ تا زمانی که تمام گروههای تروریستی دنیا شناسایی، متوقف و مغلوب نشدهاند ادامه دارد». در راستای اجرای این راهبرد بوش در 7 اکتبر 2001 (15 مهر 1380) یعنی در کمتر از یک ماه پس از حملات 11 سپتامبر فرمان حمله نظامی به افغانستان را با این بهانه که طالبان با تحویل «اسامه بن لادن» به آمریکا مخالفت کرده است، صادر کرد. 10 اکتبر 2002 (18 مهر 1381) یعنی یک سال بعد هم بوش از کنگره آمریکا اجازه حمله به عراق را به بهانه ساخت و انبار سلاحهای کشتار جمعی در این کشور دریافت کرد. بوش به دنبال این مجوز و البته بدون مجوز رسمی شورای امنیت سازمان ملل در 19 مارس 2003 (28 اسفند 1381) به عراق حمله کرد. بعدها هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا که عراق در زمان حمله آمریکا به این کشور دارای سلاحهای کشتار جمعی بوده است یافت نشد.
نتایج تحقیقات «پروژه هزینههای جنگ» دانشگاه «براون» نشان میدهد که این جنگ به صورت مستقیم و غیرمستقیم موجب مرگ نزدیک به 5 میلیون نفر در کشورهای افغانستان، عراق، سوریه، پاکستان، لیبی، سومالی و یمن شده است. اغلب قربانیان این جنگ نیز هیچ ارتباطی با گروههای تروریستی مورد ادعای آمریکا نداشته و بیشتر غیرنظامیان، بهویژه زنان و کودکان بودهاند. بر اساس گزارش «دانشگاه براون» جنگ تحت رهبری آمریکا علیه تروریسم به دلیل پیامدهای فاجعهبار آن برای مردم غرب آسیا، شمال آفریقا و آسیای مرکزی، عواقبی چون ویرانی زیرساختها بیثباتی، فروپاشی اقتصادی، بحران کمبود غذا و قحطی، تشدید خشونت مسلحانه و غیرمسلحانه... را برای مردمان این مناطق به میراث گذاشته است. غیر از نزدیک به 5 میلیون تلفات انسانی جنگهای جهانی آمریکا علیه تروریسم این گزارش نشان میدهد که 38 میلیون انسان نیز به خاطر این جنگها از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند. گزارشهای نهادهای بینالمللی، اظهارات کارشناسان و مقامات رسمی و غیررسمی آمریکایی و غربی همچنین نشان میدهد که این جنگها غیر از ویرانی و نابودی زیرساختهای کشورهای هدف بیش از 8 تریلیون دلار نیز هزینه روی دوش مالیاتدهندگان آمریکایی گذاشته است. راهبرد ادعائی «مبارزه با تروریسم» در عرصه بینالمللی با شکست سنگین آمریکا در عراق و افغانستان و خروج سراسیمه از افغانستان عملاً شکست خورد و بایدن نیز ضمن اذعان به اشتباه آمریکا در این زمینه گفت «دیگر نمیتوانیم برای مقابله با القاعده به کشورها حمله کنیم». نگاه گزینشی به تروریسم، تلاش برای تحمیل دموکراسی با زور اسلحه و دولت - ملت سازی تحمیلی از بیرون و بدون توجه به ساختارهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشورهای هدف آن هم با زور اسلحه از دلایل اصلی این شکست و ناکامی بود.
طی 23 سالی که از جنگ با تروریسم ادعائی کاخ سفید به بهانه حملات مشکوک 11 سپتامبر میگذرد پرسش مهمی که دولتمردان آمریکا باید به آن پاسخ بدهند این است که با وجود صرف 8 تریلیون دلار، کشتار میلیونها انسان بیگناه، زخمی و معلول شدن صدها هزار انسان، آوارگی میلیونها تن از خانه و کاشانه خود و نابودی چندین کشور آیا آمریکای 2024 امنتر از آمریکایی 11 سپتامبر 2001 است؟ پاسخ به این پرسش طبق اظهارات و گزارشهای خود مقامات و رسانههای آمریکایی منفی است. در حالی که آمریکا طی دو دهه گذشته در منطقه غرب آسیا با ادعای مقابله با تروریستها در جهت تامین امنیت خود میجنگید «تروریسم داخلی» در حال تبدیل به بزرگترین منبع تهدید امنیت این کشور بود. در آمریکا منظور از «تروریسم داخلی» گروههای نژادپرست و راست افراطی هستند که طی سالهای اخیر و بهخصوص بعد از به قدرت رسیدن ترامپ رشد قارچگونهای در فضای سیاسی و اجتماعی آمریکا داشتهاند.
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
بایدن رئیسجمهور آمریکا در سال 2021 طی اظهاراتی درباره خطر تروریسم داخلی گفته بود « نه داعش و نه القاعده بلکه افراد قائل به برتری نژاد سفیدپوست مرگبارترین تهدید برای آمریکا هستند. این ارزیابی من نیست. ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا هم در دولت دونالد ترامپ و هم در دولت من است». «الخاندرو مایورکاس» وزیر امنیت داخلی آمریکا نیز طی اظهاراتی گفته بود: «ما به میزان زیادی بر افراطگرایی خشن داخلی متمرکز شدهایم. این بزرگترین تهدید و تهدید مرتبط با تروریسم است که ما در آمریکا با آن روبهرو هستیم. ما تاکنون اقدامات زیادی انجام دادهایم و قصد داریم اقدامات بیشتری صورت دهیم».
در آخرین سال ریاست جمهوری بایدن نیز خطر تروریسم داخلی همچنان مهمترین تهدید داخلی برای آمریکا محسوب میشود. پلیس فدرال آمریکا(اف بیآی) اعلام کرده است تیراندازی روز شنبه ۲۳ تیر به دونالد ترامپ را به عنوان «تروریسم داخلی» بررسی میکند. کارشناسان هشدار میدهند فضای سیاسی در آمریکا طی سالهای گذشته بهشدت قطبی شده است و خشونت سیاسی و حتی در شکل افراطی آن ترور و جنگ داخلی میتواند نتیجه این قطبی شدن فضای سیاسی باشد. اگر ترامپ در این سوءقصد کشته میشد بسیاری از طرفداران وی که از گروههای مسلح، راست افراطی و همچنین سفید برتر پندار هستند به این باور میرسیدند که نظام سیاسی آمریکا قصد حذف آنها از عرصه سیاسی آمریکا را دارد و به همین دلیل باید دست به اسلحه ببرند تا مانع حذف خود از عرصه سیاسی شوند. نظرسنجیها نیز نشان میدهد که جامعه آمریکا به سمت تشدید تنشهای سیاسی و در شکل افراطی آن خشونت سیاسی که یکی از جلوههای آن تلاش برای حذف مقامات از طریق ترور است پیش میرود. آمریکا در جنگ جهانی ادعائی علیه تروریسم شکست سختی خورد. گسترش فضای تنش سیاسی و حتی تلاش برای ترور یک کاندیدای ریاست جمهوری آن هم در روز روشن نشان میدهد که این کشور در مبارزه با تروریسم داخلی نیز موفق نبوده است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
1_13588757777.mp3
12.08M
🚨 آقای تحلیلگر / شوک به اسرائیل/ انهدام بهترین بالگرد بعد از ۳۰ سال / ۲۰ نظامی صهیون حذف و زخمی شدند!
#شبنامه / تحولات فلسطین / شوک به رژیم صهیونیستی با سقوط بهترین بالگرد رژیم بعد از ۳۰ سال / هلاکت دهها نظامی صهیون در غزه و شمال / یائیر لاپید: هرچه بیشتر بجنگیم از اهداف دور تر میشویم / پیام های مهم آقای یحیی سنوار/ قسمت ۱۶۹۱
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#ایران
#خاورمیانه
#نقشه_خاورمیانه
✳️ فارن افرز: ایران در حال ترسیم نقشه خاورمیانه جدید است
نشریه تخصصی سیاست خارجی در آمریکا تاکید کرد که ایران با تدابیر ویژه خود در حال ترسیم نقشه خاورمیانه جدید است.
فارن پالیسی در تحلیلی که از سوی سوزان مالونی (مدیر پروژه سیاست خارجی در بنیاد بروکینگز) به نگارش درآمده، نوشت: جو بایدن پس از حمله ۷ اکتبر از اسرائیل، متحد مهم واشنگتن حمایت کرد. اما اکنون، این جنگ به یک بن بست جهنمی تبدیل شده ماهها عملیات گسترده تلآویو در نوار غزه هنوز نتوانسته موجب نابودی حماس شود. دخالت مجدد در امور خاورمیانه ریسکهایی را برای بایدن به همراه دارد، به ویژه در شرایطی که وی درگیر رقابتهای انتخاباتی با ترامپ است که از منتقدان سرسخت هزینههای انسانی و اقتصادی آمریکا در عراق و افغانستان به شمار میرود و از جمله همین انتقادات سبب شد تا در انتخابات سال ۲۰۱۶ وی بر هیلاری کلینتون پیروز شود. در نظرسنجی مؤسسه کوئینی پیاک که سه هفته پس از حمله ۷ اکتبر انجام گرفت، ۸۴ درصد شهروندان آمریکایی نسبت به کشیده شدن پای ایالات متحده به یک مداخله نظامی مستقیم در جنگ خاورمیانه ابراز نگرانی کرده بودند. اما ریسکهای ناشی از ترس و بیعملی بیشتر است. مشخصا یک بازیگر منطقهای از تعلل و عدم مداخله واشنگتن منتفع میشود و آن ایران است. در حقیقت باتلاق کنونی خاورمیانه فرصتی برای پیشبرد استراتژی ۴ دههای تهران و تضعیف یکی از قویترین دشمنانش یعنی اسرائیل را فراهم میکند تا از این طریق ضمن تحقیر ایالات متحده نفوذ خود را در منطقه به نحو چشمگیری افزایش دهد.
هدف ایران، الهامبخشی به جنبشهای مذهبی مشابهی است که پس از انقلاب ۱۹۷۹ ایران رخ داد. عقل متعارف در واشنگتن اغلب بر این عقیده بوده که ایران، مهار و حتی منزوی شده. اما این گزاره هرگز حقیقت نداشته است. ایران یک استراتژی حساب شده را برای تقویت نیروهای نیابتی ایجاد کرده وعملیات نفوذ در منطقه را سامان داده است، طرحی که تاثیرگذاری آن با دامنه ویرانگر حمله حماس و حملات بعدی نیروهای نیابتی ایران در عراق، لبنان و یمن به اثبات رسید.
چشم انداز استراتژیک در خاورمیانه پس از حمله ۷ اکتبر، چشم اندازی است که تا حدود زیادی توسط ایران ایجاد شده و به نفع این کشور عمل میکند. تهران در وضعیت آشفته و پر آشوب فرصتهای بسیاری میبیند. سران ایران در حال بهرهبرداری از این شرایط هستند تا اسرائیل را تضعیف و از آن مشروعیت زدایی کنند، منافع آمریکا را تضعیف نماید و به نظم منطقهای جدید شکل ببخشند. واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران اکنون در جایگاهی بهتر از هر زمان دیگر برای تسلط بر خاورمیانه قرار دارد.
گسترش قابل توجه نفوذ ایران، تاثیر مخربی بر اسرائیل و منطقه خواهد داشت. برای ایجاد اختلال در روند تقویت نفوذ و قدرت ایران، بایدن باید به صورت فوری یک استراتژی روشن را برای حفاظت از شهروندان فلسطینی در برابر اقدامات اسرائیل اتخاذ و به اجرا بگذارد، جلوی استراتژی جنگ نیابتی تحلیل برنده ایران را بگیرد و تواناییهای همدستان تهران را تضعیف نماید. دستیابی به این اهداف نیازمند اقداماتی دشوار از سوی واشنگتن است و این در حالی است که شهروندان آمریکایی از پذیرش هزینههای نظامی، اقتصادی و انسانی تعهدات کشورشان در خاورمیانه بر حذر هستند. اما هیچ قدرت جهانی جز ایالات متحده از توانایی لازم برای ناکام گذاشتن جاهطلبیهای ایران از طریق مهار تبعات ویرانبار بلندمدت درگیری اسرائیل و حماس برخوردار نیست.
دولت بایدن باید با اسرائیل و متحدان منطقهایاش جهت تضعیف توانمندی حماس برای انجام یک حمله شوکهکننده دیگر علیه اسرائیل و در عین حال تضمین دسترسیهای بشردوستانه شهروندان فلسطینی و طراحی نقشه راهی برای آینده پس از جنگ همکاری نماید. تا اواخر مارس ۲۰۲۴، واشنگتن همچنان در تلاش برای دستیابی به توافقی بوده که حزبالله را ملزم به خروج نیروهایش از مرز لبنان و اسرائیل کند و بازگشت هزاران اسرائیلی که خانههایشان از 7 اکتبر تحت بمباران حزبالله قرار داشته را تسهیل نماید. ایران در حال حاضر دارای یک مزیت پیشفرض بر ایالات متحده است، زیرا نیازی نمیبیند که در کوتاه مدت به هدف مهمی دست پیدا کند. صرف شرایط فعلی منطقه خود برای ایران یک پیروزی است. در عوض، انتظار از آمریکا برای دستیابی به یک موفقیت بالاست.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#دوقطبی
#دوقطبی_بازی
#دوقطبی_سازی
✅چطور دوقطبی می سازیم؟ چطور نسازیم؟
✍ #محسن_مهدیان
🔸اخیرا یک سخنران مشهور در ذم دوقطبی نکاتی داشتند که محل اختلاف شده است.
🔸اختلاف سر چیست؟ یعنی عده ای موافق و عدهای مخالف دوقطبی اند؟ خیر؛ یعنی ظاهرا بله. ولی اساسا محل اختلاف اینجا نیست.
اجازه دهید صریح بنویسم. خیلی بعید است کسی موافق دوقطبی باشد. در غیر اینصورت یا جاهل تودرتو است یا دارای خباثت درونی است.
🔸دوقطبی آنقدر شنیع است که شاید کمتر نهی و انذار سیاسی در کلام رهبرانقلاب این میزان بسامد داشته باشد. دوقطبی آنقدر زیانده است که حتا افزایش مشارکت انتخاباتی از طریق دوقطبی نیز مذموم است.
🔸پس اختلاف کجاست؟
اختلاف در مرز انتقاد و رقابت با دوقطبی سازی است. مصداق امروزش تعامل با دولت است. خیلی ها نمی دانند چطور می شود هم منتقد و مطالبه کننده از دولت باشیم و هم اهل وفاق و همدلی. مرز ایندو کجاست؟
🔻اولا اجازه دهید این جمله را بنویسم. این اختلاف بین کسانی است که این روزها دغدغه انقلاب اسلامی دارند. چه آنکه فراموش نکردیم آنها که اهل کاسبی و مکر و دغلکاری بودند با دولت شهید رئیسی چه کردند و چه دل ها از این حقد و کینه ها سوزاندند. بگذریم. اما این اختلاف اصلش ارزش مند است. نشان می دهد در جبهه انقلاب هردو دغدغه وجود دارد هم نقد و هم وفاق.
🔸اما دوقطبی؛ اگر قدر و اندازه دوقطبی دقیق شود و از یک مفهوم کلی و بدون مرز خارج شود، بسیاری از مشکلات رفع می شود.
✅دوقطبی چه نیست؟
هر دوئی و دوگانه ای دوقطبی نیست. هر اختلاف و رقابتی هم.
✅دوقطبی چیست؟
دوقطبی زمانی شکل می گیرد که یک سوی ماجرا را حق مطلق و سوی دیگر را باطل محض بدانیم. چنین جبهه بندی رقابت را حیثیتی و یک تعصب ایدئولوژیک درست می کند.
✅کسی که دوقطبی میسازد دنبال چیست؟
پروژه اهریمن سازی برای قطب مقابل. به نحوی که کاملا حذف شود. رقابت نه؛ حذف.
🔸این تعاریف کافی نیست؟ بسیار خب. باید به نتیجه و ثمره دوقطبی نزدیک تر شویم تا روشن تر شود.
✅دوقطبی از کجا شناخته می شود؟
1⃣ نزاع ساز است. دوقطبی ها تا پائین ترین سطح نهاداجتماعی یعنی خانواده امتداد دارد. در میان شخصیت های سیاسی ورسانه ها متوقف نمی شود و تا سرسفره مردم کشیده می شود.
2⃣ رخوت ساز است. افراد یا در نزاعند یا ساکت و گوشه نشین در سیاست. هرکس خود را در دوقطبی ها نبیند دچار مارپیچ سکوت شده و خود به خود حذف می شود.
✅ با مخاطب چه می کند؟
ذهن دردوقطبی ها قالب بندی می شود بین این و آن. صفر یا یک.سیاه یا سفید. استقلال یا پرسپولیس. نتیجه اینکه ذهن نمی تواند طیفی تحلیل کند. مخاطب هرنوع فرد یا فکری را تنها در این دو دسته تحلیل می کند. یا با منی یا با او. یا اهل جنگ یا سازش. یا وفاق یا نفاق. یا مرگ یا زندگی. یا اصلاح طلب یا اصولگرا.
در نهایت اینکه ذهن هیچ کس و هیچ موضوعی را بدون برچسب نمیتواند تحلیل کند.کوررنگی تحلیلی ایجاد می شود. در نهایت اینکه قضاوت ها حدی و هیجانی می شود و اراده و رفتارها و واکنش ها عصبی و نابخردانه میشود.
❇️تا حدی اثر دوقطبی روشن شد. حالا یک قاعده؛
هرکس به اثر کلام و نقد و مطالبه و کامنت و توئیت و متنش توجه کند. اگر نقطه پایان را گذاشتیم و بجای رشد قوه تحلیلی و استدلالی مخاطب، عصبیت او را بیشتر کردیم یعنی خطا رفتیم.
🔻روشنتر؟
اگر در پایان متن، مخاطب نتوانست گزاره های ظاهرا متعارض را باهم جمع کند یعنی خطا کردیم، ولو با هر نیتی. مثلا بین نقد و وفاق. بین همدلی و مطالبه گری. بین رقابت با دوستی. بین آرمان با واقعیت. بین اصلاح طلبی با اصولگرایی. بین جلیلی با قالیباف. بین اخلاق و عقلانیت با مصلحت. بین عدالت با قانون واخلاق. بین دفاع از ارزش ها با مدارای تربیتی و ....
🔸یک نکته هم در انتها؛
✅ آیا دوقطبی مقدس هم داریم؟
بله. به تعبیر رهبرانقلاب تنها دوقطبی واقعی، دوقطبی انقلابی و ضدانقلابی است. این دوقطبی مقدس در داخل وحدت می سازد و کل جامعه را با همه اختلافات رنگین کمانی مقابل دشمن به وحدت می برد.
✅چه باید کرد؟
این 2 گزاره را به خاطر بسپاریم:
1⃣ هر کس با هر نوع گرایش در جبهه انقلاب تعریف می شود. قطب مقابل تنها و تنها ضدانقلاب است نه حتا غیرانقلابی. یعنی کسی که مقابل انقلاب شمشیر کشیده است. جبهه انقلاب طیف است. یک سویش مجاهدین ویک سو قاعدین. اما همه در سایه انقلابند.
6⃣ هیچ موضوع یا راه حلی حیثیتی نیست و قابل بحث و گفت وگو است. هر کس ممکن است یک موضوع را از زوایای مختلف ببیند. بنابراین رقیب نباید حذف شود. به روشنگری اندیشه نیاز داریم و نه حذف اندیشه.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#جنگ
#نبرد
#اوکراین
#روسیه
✳️ ادعای انتقال موشک به روسیه ، بهانه ای جدید برای حمله موشکی به شهرهای روسیه / اگر موشک های ایران در عملیات وعده صادق رهگیری بالای 99 درصد داشته غرب از چه میترسد؟
مقامات سه کشور اروپایی فرانسه، بریتانیا و آلمان نیز وعده اعمال تحریم علیه شرکت هواپیمایی ایران ایر را دادند؛ وزرای خارجه امریکا و بریتانیا امروز ۱۱ سپتامبر وارد کییف پایتخت اوکراین شده تا در خصوص مسئله ادعای ارسال موشک های ایرانی برای روسیه و پاسخ به این موضوع با رهبران اوکراینی دیدار کنند.
علی رغم تکذیب چندباره مقامات کشورمان در خصوص ارسال هرگونه سلاح برای طرف های درگیر در جنگ اوکراین، کشورهای غربی به ویژه نهادهای رسمی امریکایی به دنبال سوء استفاده از شایعات مورد نظر و رسیدن به اهداف مورد نظر خود هستند؛ روز گذشته بسیاری از نماینده های جمهوری خواه و دموکرات کنگره امریکا اقدام به امضای نامه و ارسال آن برای جو بایدن رئیس جمهوری امریکا در خصوص لغو ممنوعیت استفاده از تسلیحات امریکایی علیه خاک اصلی روسیه کردند.
جو بایدن نیز شب گذشته در پاسخ به سوالات مکرر و فشار خبرنگاران در خصوص اعطای اجازه استفاده از موشک های دوربرد امریکایی توسط اوکراین علیه خاک روسیه (در واکنش به شایعه ارسال موشک از سوی ایران برای مسکو) گفت: ما همین حالا در حال بررسی این موضوع هستیم!
به نظر می رسد کاخ سفید که در ماه های گذشته بهانه مناسبی برای افزایش تنش با کرملین و قبول حمله اوکراین به خاک اصلی روسیه نداشت، حالا با استفاده از شایعات بی اساس در خصوص ارسال موشک های ایرانی برای ارتش روسیه، به دنبال بهره گیری مناسب از این ماجرا برای کمک به ارتش اوکراین در جنگ با روسیه است.
ارتش اوکراین ماه های زیادی در انتظار اعطای مجوز حمله به پایگاه های نظامی روسیه در خاک اصلی این کشور با استفاده از موشک های دوربرد اهدایی غرب بود.
اوکراینی ها می گویند ارتش روسیه از ترس احتمال صدور این مجوز، جنگنده های نیروی هوایی خود را از پایگاه های تا فاصله ۳۰۰ کیلومتری خاک اوکراین خارج کرده و به عمق برده است اما همچنان صدها هدف نظامی در برد موشک هایی نظری ATACMS امریکایی و استورم شدو و اسکالپ تحویلی بریتانیا و فرانسه قرار دارند.
همچنین پنتاگون به تازگی اعلام کرده در حال بررسی احتمال ارسال موشک های کروز دوربرد JASSM برای اوکراین در پاییز پیش رو است؛ این موشک با بردی بیش از ۵۰۰ کیلومتر بخش بزرگی از نواحی غربی روسیه از جمله مسکو پایتخت این کشور را تحت خطر حمله قرار خواهد داد.
صدور مجوز استفاده از این ۳ موشک، تنش میان واشنگتن و مسکو را به حد بی سابقه ای بالا خواهد برد؛ مقامات غربی که به اوکراین حق حمله زمینی به خاک روسیه در استان کورسک را داده بودند حالا با احتمال صدور مجوز استفاده از موشک های دوربرد خود در روزهای آینده هرگونه امکان رسیدن به صلح و آتش بس میان دو کشور روسیه و اوکراین تقریبا ناممکن می کنند زیرا حمله احتمالی اوکراین با موشک های غربی به شهرهای مهم روسیه از جمله مسکو تبعات روانی و سیاسی شدیدی برای پوتین و رهبران روسیه داشته و آنها را به سمت تلافی این ماجرا علیه ناتو و غرب سوق خواهد داد.
پرچم بالاست 🇮🇷✌️
@mrtahlilgar
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#بنزین
#عقلانیت_بنزینی
🔰 باید از عقلانیت بنزینی دولت حمایت کرد
🔻روزنامه اصولگرای جوان:
🔹دولت نشانههایی از یک برنامه عقلانی در موضوع قیمت بنزین از خود نشان داده است. اکنون یک باک بنزین از پول آبی که در رادیاتور ریخته میشود، ارزانتر است و تقریباً با قیمت تنظیم باد برابر! بهنظر میرسد اظهارات رئیسجمهور و معاوناول بهنوعی آمادهکردن اذهان عمومی برای یک کار بزرگ است. محمدرضا عارف در جلسه معارفه وزیر نفت همینگونه سخن گفت: «کدام عقل سلیمی میگوید بنزین را با دلار وارد کنیم و ۱۵۰۰ تومان بفروشیم؟ فعلاً کاری نمیخواهیم بکنیم. نگویند عارف گفت فردا میخواهیم آزادسازی انجام دهیم. داریم واقعیتها را میگوییم».
🔹اول باید با مردم واقعیتها را گفت. مردم متین و پذیرای واقعیتها هستند. کنشگری «صبح جمعه باخبر شدم» یک افتضاح تاریخی بود. میتوان بنزین وارداتی را از بنزین داخلی جدا و با نرخ متفاوت عرضه کرد. برخی گفتهاند بنزین سوپر وارد کنید و هرچه میخرید همان را حساب کنید. حتی میتوان همین بنزین سهمیهای را با همین قیمت یا اندکی بیشتر یا دوبرابر کردن حفظ کرد و مصرف بیشتر را که بر گردن پولدارها میافتد، با قیمت آزاد محاسبه کرد. چرا کسی که آینه بغل ماشینش ۵۰ میلیون تومان قیمت دارد و در کل سال همیشه در جاده و تفریح است، در مجموع سال یک میلیون هم پول بنزین ندهد؟! باید از روش عاقلانه دولت برای آمادهکردن افکار عمومی حمایت کرد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#انتخابات
#انتخابات۱۴۰۳
#نامزدهای_انتخاباتی
#محمد_قوچانی
✳️ قوچانی: پزشکیان زیربار تعهدات جبهه اصلاحات نرفت؛ گزینه خاتمی هم کس دیگری بود نه پزشکیان
🔸محمد قوچانی گفته اسحاق جهانگیری گزینه اصلی خاتمی بوده و نه پزشکیان. او همچنین روایت کرده پزشکیان زیربار تعهدات جبهه اصلاحات نرفت و تعهدنامه را امضا نکرد. که در ادامه میخوانید:
🔹لاریجانی برای رایزنیهای سیاسی به سید حسن خمینی پیام داد که به سیدمحمد خاتمی پیشنهاد دهد که پس از مبارزه انتخاباتی مستقل میان لاریجانی و نامزد اصلاحات نظرسنجی صورت گیرد و بازنده نظرسنجی به سود دیگری کنار رود.
🔹خاتمی خواهان نامزدی بود که حاکمیت او را بپذیرد و ملت به او رای دهد نه مانند مصطفی تاج زاده که در سال ۱۴۰۰ رد صلاحیت شد و نه مانند مصطفی معین که در سال ۱۳۸۴ رای نیاورد اما این نامزد چه کسی بود؟
🔹افرادی مانند عبدالله نوری گفتند که مصداق این نامزد کسی جز اسحاق جهانگیری نیست اما خاتمی با اشاره به شرط رای آوردن تاکید کرد که گزینههای دیگری هم وجود دارد مهمترین گزینههای موردنظر سید محمد خاتمی و نیز سیدحسن خمینی دو نفر بودند مجید انصاری و سید محمد صدر.
🔹سیدمحمد خاتمی در آغاز ورود به انتخابات سال ۱۴۰۳ درباره تایید صلاحیت و اقبال ملت به اسحاق جهانگیری اصرار نداشت؛ خلاف آنچه در سال ۱۳۹۶ با اصرار به جهانگیری برای نامزدی او در کنار حسن روحانی سبب سوتفاهم میان اصلاح طلبان و اعتدال گرایان شد. پس از انصراف زودهنگام سید محمد صدر و کنارهجویی مجید انصاری البته سید محمد خاتمی در پی جبران برآمد و بر نامزدی اسحاق جهانگیری اصرار کرد تا جایی که با بیاعتنایی به محمدرضا عارف معاون اول خود سبب شد او هم از نامزدی منصرف شود سیدمحمد خاتمی همچنین به صراحت مخالف نامزدی افرادی بود که به نام اصلاحات شناخته میشدند اما او و دوستانش ایشان را اصلاح طلب نمیدانستند. دومین نفر از این رده افراد شخص محمد شریعتمداری بود. در نتیجه از سوی عالیترین نهاد رهبری اصلاحات این پیام به بدنه جبهه اصلاحات منتقل شده بود که مناسب ترین فرد برای نامزدی ریاست جمهوری اسحاق جهانگیری است
🔹مسعود پزشکیان گزینه اول جبهه اصلاحات نبود چون منشور ۱۵ مادهای سیدمحمد خاتمی را نپذیرفت و تعهدنامه جبهه اصلاحات را هم امضا نکرد؛ تعهدنامهای که او را موظف میکرد در صورت تایید صلاحیت چند نامزد اصلاحطلب به سود نامزد منتخب جبهه اصلاحات کنارهگیری کند.
🔹پزشکیان جواب همه را داده بود گفته بود چه کسی میگوید که عقل ۱۵ نفر از عقل یک نفر بهتر کار میکند در جایی که علم حکم میکند؟! گفته بود چه کسی گفته است حزبی که برنامه ندارد حزب است؟ پرسیده بود برنامه شما مثلا در سلامت چیست؟/ آگاهینو
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#آخوندی
#عراقچی
#عراقچی_متوهم
#آخوندی_فراموشکار
✳️ #عراقچی متوهم است یا#آخوندی ، فراموشکار؟
✳️ ادعای آحوندی
🔹عباس آخوندی، ازرجال اصلاحطلب واز وزرای دولت اول روحانی به تازگی در یادداشتی که کانال تلگرامی امتداد آنرا منتشرکرد؛ درانتقادازاولویتهای اعلامی از سوی سیدعباس عراقچی برای سیاست خارجه کشورمان نوشته است: درسالهای اخیر،سیاست خارجی دراذهان ملت ایران بسیاربرجسته شدهاست. شایدکمترملتی باشدکه تااین حدبه امرسیاست خارجی بپردازد.درجریان تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری هم دیدیم که این موضوع بهطوردائم ازسوی نامزدها مورد توجه قرار میگرفت.چرا؟ چون مردم؛فارغ ازتخصص، بافراست شخصی دریافتهاند که سیاست خارجی ایران بسیارپرهزینه است وامکان تامین ثبات رابرای بهبودزندگی آنان فراهم نیاوردهاست.همین امرموجب "فقر" آنان شدهاست!
اومیافزاید: مردم بهدرستی دریافتهاند که عدم ثبات نرخ ارز،رشد منفی ویادرحدصفر تولیدناخالص داخلی وتورم بسیاربالا ودر نهایت ناکارآمدی اقتصاد تابعی از"تحریمها" وناتوانی دولت درحل مساله سیاست خارجی هستند.دیگرهیچکس نمیتواند بگویدکه تحریمهاورقپارههایی بیش نیستند.همراهی آقای محمدجوادظریف با آقای مسعودپزشکیان درجریان انتخابات نمادی ازاولویت حل مساله سیاست خارجی دردولت چهاردهم بود.آقای رییسجمهور نیزدرنخستین گفتگوی تلویزیونی خودبه نیازبه بیش ازدویست میلیارددلار سرمایهگذاری شامل یکصدمیلیارددلار سرمایهگذاری خارجی اشاره کردند.تحقق چنین سرمایهگذاریای نیازمندثبات سیاسی وسیاستی بادوام وقابل اعتماداست.
آخوندی سپس تصریح میکند:
"درچنین بستری، آقای وزیرخارجه درگفتگو باصداوسیمادردوم شهریورماه اولویتهای سیاست خارجی رابیان کردند.ایشان اعلام کردندکه اولویتهای سیاست خارجی به ترتیب عبارت از
✅ منطقه پیرامونی
✅ گسترش حوزه دیپلماسی
✅ توسعه روابط با دوستان دوران سخت
✅ توسعه روابط با قدرتهای نوظهور
✅ ارتباط با اروپا درصورت تمایل طرف مقابل واصلاح سیاست خودموردپذیرش خواهدبود .
✅ رابطه با آمریکا درحدمدیریت تنش خواهدبود.این اولویتگذاری درابتدابهظاهر منطقی بهنظرمیرسد. لیکن تمام آن بریک خطای تحلیلی بنیادین استواراست.وآن این است که این تحلیل،واقعیت بههمپیوستگی ارتباطات بینالمللی کشورها (INTERCONNECTEDNESS) و مفهوم جهانیشدن را موردغفلت قرارداده است و روابط بینالملل رابهصورت روابط از همگسیخته ومنفردمبنا قراردادهاست و فراترآنکه آغشته باتوهم است.حال اینکه امنیت وروابط سیاسی،اقتصادی وفرهنگی درسطح جهان بهشدت بههم پیوسته است وامکان تجزیه آنها بهصورتی که اعلام شده، اساساوجودخارجی ندارد.وبازفراترآنکه مبتنی برهیچ تصویر درستی ازقدرت وموقعیت ایران درجهان نیست."
✳️ پاسخ به #آخوندی :
1⃣ *خوبتر آن بود که آخوندی تجربه شکست خورده خود و یارانش در دولت روحانی پیرامون تلاش برای رفع تحریمها را در مقدمه این یادداشت انتقادی مینوشت تا مردم بهتر بفهمند که منظور آخوندی از این ژستهای انتلکتوئلی و گلوبالیزاسیون و اینترکانکتدنس(!) تماما اینست که ایران برجام 2 و 3 و 4 را هم بپذیرد، دست از محور مقاومت بردارد، در مقابل آمریکا کرنش کند و مثل "برجامِ کوبایی" هر ذلتی را بپذیرد که دست آخر آمریکا در لفظ بگوید "لغو تحریمها بماند برای وقتی دیگر..."!
حاقّ منظور آخوندی و امثال او از بزرگنمایی تحریمها بر اقتصاد ایران و معیشت مردم همینست و جز این نیست و تکلیف اهالی جهاد تبیین این است که پاسخهای عقلانی را با مردم در میان بگذارند.
2⃣ جالب است که آخوندی تقلا میکند در برابر این حقیقت نیز بایستد که اثر تحریمها بر اقتصاد ایران
اولا یک اثر اکثریتی نیست و در حیطه 20 تا 30 درصدی تأثیر است.
ثانیا همین اثر 20 تا 30 درصدی نیز بر معیشت مردم نیست و بر اقتصاد کلان است. بدین معنی که مشکل اقتصادی معیشت امروز مردم در ایران ناشی از نبود نظارت بر بازار است نه به دلیل تئاتر مضحک تحریمها!
3⃣ عجیبتر آنکه آخوندی گویا نمیداند که در علم روز دنیا؛ تحریم اقتصادهای بزرگی مثل ایران عملا غیر ممکن نامیده شده و از تحریم با عنوان یک "ابزار روانی" نام میبرند نه یک ابزار با تأثیرگذاری فنی و آماری.
ابزاری روانی که امثال آخوندی در تمام کشورهای جهان وظیفه تأثیرگذار بودن آن بر زندگیهای مردم را بر دوش کشیدهاند.
بر خلاف القای آخوندی، آنچه که دکتر عراقچی بیان کرده است اتفاقا یک رویکرد معقول از سوی یک کشور اسلامی قوی و پیشرفته در قبال منافع، دوستان و دشمنان خویش است.
لکن همانطور که اشاره شد؛ موضع تفکر آخوندی در مقابل دشمن؛ ندیدن واقعیتها، انکار داشتههای خودی و "توافق به هر قیمتی" یا همان کرنش است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
🔰 توصیه مهم چپهای نجیب به پزشکیان درباره "وفاق"
خبرگزاری شفقنا اخیرا مطلبی را از منبع روزنامه جمهوری اسلامی پیرامون مبحث "وفاق ملی" در دولت پزشکیان نقل کرده است که در بخش پایانی آن میخوانیم:
"وفاق ملی باید از آباد کردن سفرههای مردم شروع شود. اگر دولت چهاردهم به معیشت مردم برسد، بحران اقتصادی را به شکوفائی اقتصادی تبدیل کند، تورم را مهار کند و رفاه را به زندگی مردم برگرداند، مردم به دولت اعتماد میکنند، به نظام خوشبین میشوند، به دین گرایش بیشتری پیدا میکنند و رفتارشان با همدیگر نیز اصلاح میشود. این مجموعه است که «وفاق ملی» ایجاد میکند نه دور هم جمع شدن عدهای با افکار متفاوت که حقوقهای نجومی میگیرند، وابستگیهای حزبی و جناحی خودشان را دارند و برای به چنگ آوردن قدرت زمینهسازی میکنند. اگر آقای رئیس جمهور بتواند بر این تمایلات که به جای وفاق ممکن است نفاق ایجاد کنند فائق آید و سفره مردم را آباد کند، قطعاً «وفاق ملی» نیز تأمین خواهد شد."[3]
*دکتر پزشکیان برای شناختن دوستان و دشمنان پیرامونش راههای سادهای در اختیار دارد.
در یک سو چپهای نانجیب هستند که پزشکیان را به سمت رادیکالیسم، سیاستبازی و پیگیری حصر به جای کارآمدی و اقتصاد مردم فرا میخوانند.
و در سوی دیگر راستها و چپهای نجیبی که تأکید دارند باید از وفاق ملی حراست کرد، وفاق باید به کارآمدی و بهبود سفرهها منتج شود و اولویت با اقتصاد است نه با حصر.
در یک سمت پزشکیان چپهایی هستند که وزیر خارجهاش را متوهم مینامند و بخاطر سلیقه پزشکیان در چینش کابینه مدام القا میکنند که مردم از دست او ناراضی هستند!
و در نقطهای دیگر در کنار او مدیران و سیاسیونی که تأکید دارند باید نتیجه کار پزشکیان دیده شود، راههای غلط گذشته نباید در این دولت ادامه یابد و همانطور که روزنامه جمهوری اسلامی هم تأکید کرده است خطر نفاق به جای وفاق را هشدار میدهند.
اکنون این پزشکیان و این دو راهی مهمی که از ابتدای دولتش هشدار دادیم... کار کردن با نیروهای اصیل، نجبا و سیاسیون صاحب کارنامه یا کارکردن با چپهای نانجیب؟!
مسئله دولت چهاردهم اینست.....
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#بهزاد_نبوی
#اولویت_گفتمانی
🔰 نظر بهزاد نبوی درباره حصر؛ "اقتصاد در اولویت است"
🔹 بهزاد نبوی، فعال ستادی اصلاحطلب و از معاریف این جریان خاص سیاسی با شماره یکشنبه گذشته روزنامه اعتماد پیرامون وفاق ملی و دولت پزشکیان مصاحبه کرده است.
در بخشی از این مصاحبه؛ خبرنگار از نبوی میپرسد: "برخی تحلیلگران معتقدند تحقق وفاق ملی و متعاقب آن آشتی ملی نیازمند پیشزمینههایی چون پایان حصر، آزادسازی زندانیان سیاسی، تحقق حقوق شهروندی و...است. فعالان سیاسی معتقدند سیستم در ادامه باید به سمت گرهگشایی از این معادلات هم برود. طی روزهای اخیر اخباری از پایان حصر و تعدیل در برخورد با زندانیان سیاسی منتشر میشود. شما این قطعات را چگونه کنار هم قرار میدهید؟"
بهزاد نبوی که در سرتاسر متن مصاحبه بر اولویت اقتصاد برای دولت پزشکیان تأکید کرده است؛ در پاسخ به این سؤال نیز میگوید:
"این موضوع بحث جدیدی است که شخصا هنوز به جمعبندی کاملی درباره آن نرسیدهام. معالوصف به نظرم میرسد که این موارد هم ذیل اولویتهای دولت قرار دارد. رفع حصر برای بسیاری از طیفها و جناحهای سیاسی یک اولویت جدی است که باید به آن توجه شود. اما من چون حل مشکل اقتصاد و معیشت مردم، همچنین تغییر در حوزه سیاست خارجی را به عنوان اولویتی که همه طیفها روی آن اشتراک نظر دارند، میدانم به آنها بیشتر اشاره کردم. البته که دولت باید به مساله حجاب توجه ویژهای داشته باشد. همچنین رفع فیلترینگ یک اولویت جدی است که نمیتوان بیتفاوت از کنار آن عبور کرد. رفع حصر هم مطالبه و خواسته بسیاری از ایرانیان است. منتها من کماکان اولویت بنیادین و فراگیر کشور را تجدید نظر در حوزه سیاست خارجی برای حل مسائل اقتصادی و معیشتی میدانم."[1]
*"مهندس بهزاد" مدت مدیدی است که به پارادایم پیشرفتگی سیاسی تغییر گفتمانی انجام داده و این امر بسیار مغتنم است.
از تأکید وی بر حضور در انتخابات و رأی دادن در حین عزم هسته سخت اصلاحات برای تحریم انتخابات تا واقعبینی نبوی برای اولویت حل مشکلات اقتصادی به جای مقوله حصر؛ همگی نشان از پختگی سیاسی نبوی بعنوان یک چهره معمّر اصلاحطلب دارد.
تردید ابراز شده از سوی وی مبنی بر اینکه برای اولویت فک حصر به جمعبندی نرسیده و تأکید او بر اینکه تمرکز اصلی باید بر پیشرفت اقتصادی باشد؛ عملا آب پاکی است که روی دست امثال عباس عبدی و خانم آذر منصوری ریخته میشود.
بدین روال که این دو نفر طی هفتههای اخیر مقوله رفع حصر از فتنهگران منزوی را در کنار "وفاق ملی" مطرح کردهاند.
و این در حالی است که وفاق ملی اگر منتج به کارآمدی یا همان پرداخت ملموس به اولویت اقتصادی نشود؛ عملا هیچ در هیچ است.
جدای از پیشرفته شدن گفتمان سیاسی بهزاد نبوی؛ واقعبینی او نسبت به مقوله فک حصر عملا یک نقطه عطف در تاریخ گفتمان سیاسی جریان چپ محسوب میشود که مداقهکنندگان بر مسئله حصر را به راه حل اصلی نزدیکتر میکند.
راه حل اصلی نیز همانطور که بارها در مشرق بدان تأکید کردهایم؛ توبه علنی و رسمی 3 ضلع فتنه سال 88 از خطای سیاسی خویش است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110