#توصیه
#توصیه_رهبر
🔰دو بسته توصیه مهم رهبر انقلاب به رئیسجمهور جدید
🔸رهبر انقلاب ۵ تیر ۱۴۰۳ در دیدار با اقشار مردم به مناسبت عید غدیر خطاب به نامزدهای انتخاباتی فرمودند:
1⃣ با خداوند خودتان عهد کنید که اگر موفّق شدید و توانستید مسئولیّتی به دست بیاورید، کسان و کارگزاران خود را از کسانی قرار ندهید که ذرّهای با انقلاب زاویه دارند.
🔺آن کسی که با انقلاب، با امام راحل، با نظام اسلامی ذرّهای زاویه داشته باشد، او به درد شما نمیخورد؛ او همکار خوبی برای شما نخواهد بود.
🔺آن کسی که دلبستهی آمریکا باشد و تصوّر کند که بدون لطف آمریکا نمیشود قدم از قدم برداشت در کشور، او برای شما همکار خوبی نخواهد بود، او از ظرفیّتهای کشور استفاده نخواهد کرد، او خوب مدیریّت نخواهد کرد.
2⃣ آن کسی که راهبرد دین و شریعت را مورد بیاعتنائی قرار بدهد، برای شما همکار خوبی نخواهد بود. کسی را انتخاب کنید که اهل دین، اهل شریعت، اهل انقلاب، اهل اعتقاد کامل به نظام باشد.
🔸همچنین رهبر انقلاب امروز نیز در پیام تبریک خود به رئیسجمهور جدید؛ توصیهای دیگر به ایشان کردند و فرمودند:
3⃣ به جناب آقای دکتر پزشکیان رئیسجمهور منتخب نیز توصیه میکنم با توکل به خداوند رحمان به افقهای بلند و روشن چشم بدوزند و در ادامهی راه شهید رئیسی از ظرفیتهای فراوان کشور بویژه منابع انسانیِ جوان و انقلابی و مؤمن، برای آسایش مردم و پیشرفت کشور بیشترین بهره را ببرند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#رئیس_جمهور
#میراث_شهید_رئیسی
✳️ نهمین رئیسجمهور و میراث گرانقدر شهید رئیسی
به فاصله چند ساعت پس از انتشار این یادداشت، نتایج چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مشخص خواهد شد.
این انتخابات، برندهها و بازندههایی داشت. ملت عزیز ایران و نظام جمهوری اسلامی بیتردید جزو برندههای این انتخابات بودند. در سوی مقابل، تحریمکنندگان، بزرگترین بازنده این انتخابات بودند، چه آنکه با وجود تبلیغات گسترده و بمباران اخبار مسموم و منفی، در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری شاهد افزایش مشارکت بودیم.
در جریان اغتشاشات سال 1401 نشریه نیوزویک در گزارشی به قلم کارشناسان اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» نوشته بود: «باید محصول عملیات روانی علیه ایران این باشد که روزبهروز بر مردم خشمگین- از دانشآموز تا معلم- افزوده شود.»
روزها و هفتهها و ماهها گذشت. مردم عزیز ایران پروژه عظیم «جنگ ترکیبی» را که دشمن میلیونها دلار خرج آن کرده بود، شکست داده و سربلند و مقتدرانه از آزمون بیرون آمدند. حضور چشمگیر مردم ایران در مناسبتهایی از جمله جشن عید غدیر، شبهای قدر در ماه مبارک رمضان، مراسمهای عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی، نماز عید سعید فطر، راهپیمایی ۱۳ آبان و راهپیمایی ۲۲ بهمن، هر کدام سیلی محکمی بر گوش دشمن نواخت و آن را بیش از پیش عصبانی کرد.
دشمن در خیالی خام اینگونه القاء میکرد که جمهوری اسلامی، ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ را نمیبیند. روزها و هفتهها و ماهها گذشت و نه تنها
۲۲ بهمن ۱۴۰۱ بلکه ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ نیز پرشورتر و حماسیتر از سالهای گذشته برگزار شد.
روز شنبه نهمین رئیسجمهور ایران مشخص خواهد شد. سکاندار دولت چهاردهم، وظیفه بسیار سنگینی بر دوش دارد. رئیس دولت چهاردهم، میراثدار کارنامه دولت سیزدهم و ادامهدهنده مسیری است که شهید رئیسی با مجاهدتهای شبانهروزی آن را طی کرده و کارنامه درخشانی را برجای گذاشت.
مردم از رئیس دولت چهاردهم انتظار دارند تا با ادامه این مسیر، ضمن استمرار موفقیتها، کارهای نیمهتمام دولت قبل را به سرانجام برساند. شرایط بهگونهای است که دیگر نمیتوان به عقب برگشت و باید با اهتمام ویژه به شعار «ما میتوانیم»، موفقیتهای بزرگی را رقم زد.
شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی پایهگذار نهضت احیای کارخانهها و واحدهای تولیدی راکد بود. شهید رئیسی در سفرهای استانی به طور خاص این مسئله را پیگیری میکرد. بر همین اساس در نتیجه زحمات شبانهروزی شهید رئیسی و دولتمردان، حدود ۸ هزار و ۸۰۰ طرح در نهضت احیا به چرخه تولید بازگشتهاند و ۷۲۰ واحد راکد، نیمهفعال و غیرفعال نیز در حال احیا و بازگشت به چرخه اقتصادی کشور هستند. همچنین کاهش نرخ بیکاری به هشت و دو دهم که کمترین نرخ بیکاری پس از انقلاب است؛ در نتیجه افزایش رشد اقتصادی و احیای واحدهای تولیدی در دولت سیزدهم رخ داد.
در هفتههای گذشته «تد کروز» نماینده جمهوریخواه در جلسه استماع مجلس سنای آمریکا خطاب به «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «شما وقتی وزارت خارجه آمریکا را تحویل گرفتید، ایران روزانه چقدر نفت میفروخت؟ حدود ۳۰۰ هزار بشکه؛ ایران امروز چقدر نفت میفروشد؟ حدود ۲ میلیون بشکه در روز. با این حساب با وجود تحریمها و کنترلهای صادراتی، آنها از این طریق حدود
۸۰ میلیارد دلار درآمد دارند.»
«کروز» در ادامه خطاب به وزیر خارجه آمریکا گفت: «بگذارید یک سؤال دیگر بپرسم. ناوگان اشباح و یا همان ناوگان ارواح ایران (شناورهای بدون امکان مکانیابی) در نوامبر ۲۰۲۰ چند کشتی داشت؟ تعدادشان حدود ۷۰ فروند بود. اما امروز آنها بیش از ۴۰۰ فروند را در اختیار دارند.»
و اما پاسخ وزیر خارجه آمریکا به این سناتور جمهوریخواه بسیار قابل تأمل است. بلینکن در بخشی از اظهارات خود در پاسخ به تد کروز میگوید: «علت این مسئله آن است که آنها (جمهوری اسلامی ایران) مصمم هستند که این کار را انجام دهند.» اخیرا شبکه الجزیره در گزارشی اعلام کرد: «آقای رئیسی در زمانی که ایران تحت تحریمهای آمریکا بود و در مقطعی که واشنگتن اجرای تحریمها علیه ایران را شدیدتر کرد، رئیسجمهور شد. تولید نفت ایران در دوره رئیسی و تحت شدیدترین تحریمهای غرب رشد ۶۰ درصدی داشت.»
💢ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
دیپلماسی فعال و عزتمندانه، یکی از ویژگیهای بارز دولت سیزدهم بود. شهید آیتالله رئیسی در ۳۴ ماه ریاست جمهوری، طی ۲۸ سفر به ۲۳ کشور مختلف رفته و با سران و مقامات آنها دیدار کرد. کنار رفتن دستاندازها و موانعی از جمله برجام و «افایتیاف»، عضویت رسمی ایران در سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای، عضویت رسمی ایران در گروه بریکس، آزادسازی بخشی از پولهای بلوکهشده ایران، امضای موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، راهاندازی کریدور شمال- جنوب، تعامل عزتمندانه با کشورهای جهان و تحول در دیپلماسی منطقهای و گسترش روابط با کشورهای همسایه
و...تنها بخشی از کارنامه موفق دولت رئیسی در سیاست خارجی است.
متاسفانه در دولت یازدهم و دوازدهم حتی آب خوردن مردم نیز به تحریمها و اخم و لبخند دشمن گره خورد. این رویکرد تأملبرانگیز و البته تأسف برانگیز ضمن تشویق دشمن به تشدید گستاخی و فشار، مردم را نیز گلایهمند و آزرده خاطر کرد. کار به جایی رسید که در مناطقی از جمله غیزانیه در خوزستان، مردم با مشکلات زیادی در حوزه تأمین آب مواجه شدند و دشمن از آن سوءاستفاده کرد.
اما در دولت سیزدهم با اینکه تحریمهای ظالمانه کنار نرفت، پروژههای عظیم آبرسانی در خوزستان و کردستان و همدان و سیستان و بلوچستان و دیگر نقاط کشور به بهرهبرداری رسید و آبرسانی به ۵هزار روستا به مرحله اجرا درآمد.
یکی از ویژگیهای شهید رئیسی، مردمی بودن وی بود. شهید رئیسی در 34 ماه ریاست جمهوری 47 سفر استانی انجام داد. سفرهای استانی رئیسجمهور شهید، منشأ خدمات و برکات زیادی بود. بر همین اساس بود که رهبر معظم انقلاب در یکی از دیدارهای خود با اعضای هیئت دولت یکی از محاسن دولت سیزدهم را ارتباط رودررو و نزدیک با مردم در سفرهای استانی عنوان کردند.
اهتمام دولت شهید رئیسی در ساخت مسکن، از دیگر ویژگیهای مثبت دولت سیزدهم بود. آمارهای وزارت راه و شهرسازی حاکی از آن است که با گذشت ۲ سال و ۷ ماه از عمر نهضت ملی مسکن، کلنگ احداث ۲ میلیون و ۶۵۳ هزار مسکن به زمین خورده است.
ناگفته نماند که اگر در ۸ سال دوره فعالیت دولت مدعی تدبیر و امید، بیعملی و ترک فعل رخ نداده و بازار مسکن ساماندهی شده و برای مردم مسکن ساخته میشد، بیشک امروز شاهد کاهش قدرت خرید مسکن عموم مردم جامعه نبودیم که کام بسیاری از مستأجران را تلخ کند. اگر نگاهی به میانگین قیمت مسکن در طول دوره فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم بیندازیم باید بگوییم قیمت مسکن در کلانشهر تهران به طور میانگین از متری ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به متری ۳۲میلیون تومان رسید و این یعنی رشد ۱۰۰۰ درصدی قیمت!
بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ تورم در تابستان ۱۴۰۰ و در پایان دولت دوازدهم به حدود ۶۰ درصد رسید. نکته تأمل برانگیز اینجاست که خرداد ۱۴۰۱ و در شرایطی که هنوز یکسال هم از روی کارآمدن دولت رئیسی سپری نشده بود، ۶۱ نفر از مدیران منتسب به طیف مدعی اصلاحات در نامهای سرگشاده درباره سیاستهای اقتصادی دولت سیزدهم هشدار دادند که تورم سهرقمی در راه اقتصاد ایران است.
روزها و هفتهها و ماهها گذشت. گزارش مرکز آمار از تورم اردیبهشت ۱۴۰۳ نشان میدهد تورم سالانه به ۳۷ درصد کاهش یافت که کمترین رقم از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون به شمار میرود.
دولت شهید رئیسی موفق شد حجم بزرگی از بدهیها و تعهدات دولت یازدهم و دوازدهم را نیز تسویه کند. چندی پیش سخنگوی دولت گفت: «در مجموع قریب به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت یازدهم و دوازدهم توسط دولت سیزدهم تسویه شده است.»
همانطور که پیش از این نیز ذکر شد، مردم از رئیس دولت چهاردهم انتظار دارند تا با ادامه این مسیر، ضمن استمرار موفقیتها، کارهای نیمهتمام دولت قبل را به سرانجام برساند. شرایط به گونهای است که دیگر نمیتوان به عقب برگشت و باید با اهتمام ویژه به شعار
✅ «ما میتوانیم»، موفقیتهای بزرگی را رقم زد.
✍ #مسعود_اکبری
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_12427997927.mp3
12.65M
🔗 چرا جبهه انقلاب پیروز نشد؟ / اشتباه تاریخی که پزشکیان را رئیس جمهور ایران کرد!
🎙 چرا جبهه انقلاب پیروز نشد؟ / نقطه قوت قدرتمند و مهم جبهه انقلاب که شاید کمتر حزب و گروهی در دنیا داشته باشد و در این انتخابات درک شد و باید تقویت شده و گسترش یابد/ جبهه انقلاب برای فتنه ای که در درون و علیهش به راه افتاده چه خواهد کرد؟ / آیا جبهه پایداری تا قیام قیامت امکان هرگونه پیروزی را از جبهه انقلاب خواهد گرفت؟ سخنی صریح با هرکسی که خود را عضو این جبهه میداند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#صداقت_جمهوری_اسلامی_ایران
💚 صداقت جمهوری اسلامی وروسیاهی برذغال دوباره مشخص گردید ❤️
🔹خوب ؛ هرچه بود گذشت وبلاخره رئیس جمهور جایگزین انتخاب وباردیگر صداقت وسلامت وصراحت جمهوری اسلامی برهمگان روشن وسیاهی بر ذغال آشکار گردید .
🔺در۴۵ سال گذشته حدود ۴۵ انتخابات برگزار گردیده ونظام اسلامی همیشه ودر همه ادوارامانتدار مردم بوده است .
🔹اماقبیله ضدانقلاب وبرانداز وبعضا غافل بی بصیرت همیشه درمردم القاء میکردند که رئیس جمهور ازقبل انتخاب شده وحضورمردم به پای صندوقهای رآی بی فایده است .
🔺خاطرمان هست که درسال ۷۶ گفته بودند ناطق نوری گزینه نظام خواهد بود اما خاتمی پیروز انتخابات شد .
🔹درسال ۹۲ هم جماعت ضدانقلاب و معاندین داخلی اعلام کرده بودند که قالیباف گزینه سپاه و جلیلی گزینه رهبری است وجلیلی ازصندوق بیرون خواهد آمد که اینهم دروغ ازآب درآمد وحسن روحانی دراوج ناباوری رئیس جمهور شد وحتی مجلس ششم ودهم را هم کاملا اصلاح طلبان احاطه کرده بودند و نظام اسلامی کاملا پذیرفت .
🔺دراین دوره هم شایع کرده بودند که رئیس جمهورازپیش تعیین شده وجلیلی بعنوان گزینه رهبری ازصندوق بیرون خواهد آمد که ایندوره هم دروغشان بر ملا گردید ورسوا شدند .
🔹خدارا شاکریم که مردم آمدند ویک دوره جدید را تجربه خواهیم کرد .
✅ باتوجه به توضیحات فوق ؛ ملت ایران مشاهده کردند که تمام این گمانه زنی ها ونسبت دادنها ؛ دروغ بوده ونظام اسلامی درکمال صداقت وسلامت بعنوان یک امانت شرعی وقانونی ؛ ازآراء مردم صیانت کرده وبا صراحت کامل نتیجه را دراولین فرصت ازهرجناحی که باشند به اطلاع مردم خواهد رساند . حتی اخبار ناگوار را نیز بدون واهمه اعلام مینماید.
🔹 امیدواریم که ملت عزیز ایران بویژه کسانیکه به هرعنوان دردام شایعات می افتند ازاین حقایق ماندگار درس گرفته وعبورنمایند وایمان خودرا برباد ندهند .
وحرف آخر اینکه 👈 جمهوری اسلامی یکی ازمترقی ترین و پاک ترین وبهترین حکومتهای جهان بوده وبه معنای واقعی به مردم خوداحترام میگذارد وهیچ نیازی هم به بهره گیری از وسائل وابزار دروغ همندارد وازاینکه مشارکت افزایش یافته باعث عزت ملی شده است ومنتظر میمانیم که دولت جدید تشکیل و خدمت رسانی را آغازنماید . ان شاءالله
۱۶ تیرماه ۱۴۰۳ #فرهادنیا۰
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_12431554757.mp3
15.4M
🚨 تحلیل / دبیرکل مقاومت برای پزشکیان پیام فرستاد / پزشکیان نشست خبری را برای دیدار با رهبری متوقف کرد
#شبنامه / تحولات ایران / مسعود پزشکیان در اولین روز قبل از نشست خبری به دیدار رهبر انقلاب رفت / دبیر کل مقاومت برای پزشکیان پیام فرستاد / تشکر پزشکیان از رهبری / دعوا در اردوگاه جبهه انقلاب / تشکر طیف عظیمی از اصلاح طلبان از رسایی و ثابتی/ این آخرین قسمت از برنامه های ما درباره سیاست داخلی است، اگر استقبال خوب بود از سه ویدئوی امروز در یوتیوب، فردا ویدئوی اول بسیار مهم خواهد بود..../ قسمت ۱۶۲۴
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#انتخابات
#انتخابات۱۴۰۳
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#انتخابات_چهاردهم_ریاست_جمهوری
✳️ قومیت، مذهب و رفتار سیاسی ، تحلیلی بر یک قطعه از جورچین ۱۵ تیر ۱۴۰۳
1⃣ بر اساس برآوردهای اولیه، از سهم ۱۶ میلیون رای مسعود پزشکیان، حدود ۱ میلیون آن را آرای اهلسنت و چیزی قریب به ۴ میلیون آن را آرای ترکها تشکیل میدهد. این درحالیست که حداقل رفتار انتخاباتی ترکهای ایرانی تا پیش از این در لایه ملی کمتر متاثر از مولفه قومیت بود. بیراه نیست که پیشران اصلی آرای پزشکیان چه در دور اول و چه دور دوم را همین آرا بدانیم. مشخصا در دور اول و در کاستی اقبال به صندوق، رایی که توانست پزشکیان را در قامت یک گزینه جدی وارد دور دوم کند، همین بخش از آرای او بود. در دور دوم نیز افزایش مشارکت در مناطق اهلسنت و ترکنشین، افزاینده مهم آرای مسعود پزشکیان است.
2⃣ دادههای مختلف نگرشی نشان میدهد که احساس تبعیض قومیتی در ۱۰ سال گذشته، بیشترین رشد را در ایران داشته است. در سال ۹۴ تنها ۳۰ درصد از افراد بالای ۱۵ سال ایرانی بر این باور بودند که عدالت قومیتی در ایران وجود ندارد، اما این عدد در زمستان ۱۴۰۲ به ۶۶ درصد رسیده است و به تنهایی رتبه اول رشد احساس تبعیض را در بین انواع عدالت همچون عدالت قضایی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و جنسیتی داشته است. مسالهای که البته همواره اولین راه مواجهه با آن، انکار بوده است. بر اساس دادههای فرهنگی و اجتماعی کاملا قابل پیشبینی بود که انباشت متراکم احساس تبعیض با محوریت تبعیض قومیتی و جنسیتی، تعیینکنندهای کلیدی در رفتار سیاسی جامعه، از تحریم تا مشارکت در انتخابات، خواهد بود.
3⃣ مرور برخی دادهکاویهای یکماه گذشته کمپین انتخاباتی پزشکیان در آذربایجان نشان میدهد رای بالا به مسعود پزشکیان در این منطقه، بیش از مطالبات آغازین قومیتی، همچون خواستهای زبانی و فرهنگی، برآمده از مطالبات توسعهمحور قومیتی و منطقهای است. این باور که یک رئیسجمهور ترک بهتر میتواند مسائل آذربایجان را بفهمد و بیشتر برای این منطقه کار کند، انگیزهای مهم در رای دادن به پزشکیان در آذربایجان بود. رایی که نمیتوان آن را در چارچوب دوگانهایی چون اصلاحطلب اصولگرا یا تحریم و ضدتحریم تعریف کرد.
4⃣ اما این باور که تا رئیسجمهور از خودمان نباشد، نمیتواند مشکلات آذربایجان را حل کند، از کجا ناشی میشود؟ اتفاقا بخشی از مشکل را دقیقا باید در سیاستهایی جست که دستهای از اعضای ستاد پزشکیان در همه این سالها وضع، پیگیری و اجرا کردهاند؛ رویکردی که سالها اصرار بر برگزیدن مدیران ارشد غیربومی برای آذربایجان داشت و در برابر تسلط و انتفاع افراد بومی از معادن و صنایع این منطقه مقاومت میکرد. این شکاف حتی در نگاه به پیرامون نیز خود را نشان داده. در هنگامه جنگ قرهباغ، درحالی که اهالی اینسوی ارس با همدلی بالا در پیجویی تحولات شمال ارس بودند، اما در همین حال فهم قالبی مرکز در تضاد کامل با این همدلی پیرامونی بود. تحولات قرهباغ نقطه عطفی مهم در تعمیق این گسست شناختی و حتی عاطفی بود، جایی که تصویر و تفسیر رسمیتیافته ملی، در تضاد با ادراک تهنشستشده بومی گشت.
5⃣ مسعود پزشکیان چالشی سخت در برآورده ساختن مطالبات قومیتی، از مطالبات توسعهمحور تا مطالبات جدی هویتی و فرهنگی، خواهد داشت؛ از سویی بدنه امنیتی اصلاحات و اعتدال، طراحان اصلی انکارها و محدودیتهای قومیتی در دهههای گذشته بودهاند و از سویی دیگر بخش مهمی از لایه سیاسی اصلاحات را باورمندان به ایدههای ایرانشهری تشکیل داده است. با این اوصاف باید منتظر ماند و دید که برآیند نهایی رفتار سیاستی دولت پزشکیان در قبال قومیتها و مشخصا ترکها چه خواهد بود. آیا واقعا شعار ایران برای تمام ایرانیان محقق خواهد شد یا باز همچون دوره روحانی با وعده فرهنگستان زبان ترکی، در نهایت یک آبنبات قومیتی رونمایی خواهد شد!
6⃣ اما مساله اهلسنت؛ برخورد نادرست چه در دولت رئیسی و چه دولت روحانی با نمایندگی سیاسی اهلسنت و اصرار بر الگووارههای نادرست در معامله بر سر مطالبات ایشان، مانع اصلی در برابر رشد سیاسی اهلسنت ایران و مشخصا بلوچستان بوده است. کمپین انتخاباتی مسعود پزشکیان از اول سبد رای اهلسنت را جدی گرفت؛ از حضور موثر برخی از چهرههای شاخص امنیتی دولت روحانی در بلوچستان و معامله با سران قبائل گرفته تا رویتپذیر کردن مبتدیانه نام برخی چهرههای اهلسنت در تبلیغات تلویزیونی. از نقش جمعه تلخ زاهدان نیز نباید چشم پوشید؛ مسالهای که هرچند نظام در پی جبران آن برآمد، اما برخی ارادههای کژفهم در پرونده اهلسنت، نخواستند این رفتار درست، اما دیرهنگام، نظام در پیگیری عاملان فاجعه زاهدان و دلجویی از قربانیان دیده شود
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
و همین شد که علیرغم کلانرویکرد حاکمیتی وحدتگرا، تصویری از تبعیض مذهبپایه در ایران برساخته شده است و در بزنگاههای انتخاب سیاسی،کمپینهای مختلف به سمت بازی با کارت اهلسنت میروند والبته که بازنده همیشگی این بازی، خود سنیهای ایرانی هستند که از یک سو در بند الیگارشی مذهبی اهلسنتاند و از سویی دیگر، کارت بازی سیاستبازان امنیتی؛ و در هر انتخابات و بر سر هر معامله، ریشههای استیلای این الیگارشی تقویت میشود و در نهایت نتیجهای جز تعمیق عقبماندگی تاریخی اهلسنت ایران در امر توسعه، از سیاسی تا اقتصادی، ندارد.
7⃣ رای کردی در این کارزار را نیز نباید نادیده گرفت؛ دادههای اولیه نشان میدهد که پزشکیان رای قابل توجهی را در مناطق کردنشین به دست آورده است؛ البته سبد رای کردی در سالهای اخیر عمدتا متمایل به کمپین اصلاحات بوده اما با این حال تجربه موفق بسیجشوندگی قومیتی کردها در انتخابات اخیر مجلس در مناطق مختلط، آنهم بعد از تکانه شدید مهسا امینی، نشان داد که این سازمان رای نیز میتواند در لحظه تصمیم سیاسی، رفتاری منسجم از خود نشان دهد و همین مکانیسم برای پزشکیان نیز آورده رای بالایی داشت. البته که نباید از هوشمندی این طراحی امنیتی در آوردن دوباره کردها به پای سازوکارهای سیاسی جمهوری اسلامی غافل شد؛ پروژهای موفق اما پرآسیب از اسفند ۱۴۰۲ تا تیر ۱۴۰۳.
8⃣ اما سوال مهم؛ چرا علیرغم آنکه نگاه سعید جلیلی به مساله قومیتها و اهلسنت، به زعم نگارنده به عنوان پژوهشگر و کنشگر چندینساله این حوزه، به مراتب عدالتمحورتر از جریان رقیب بود، اما باز هم در این کارزار جذب رای شکست خورد؟ پاسخ را نه در صفحات جزوه برنامهها، که در فهرست آن باید جست. مساله قومیت و مذهب اصلا جایی در فهرست او نداشت. جلیلی با این استدلال که نباید حقوق افراد را معطل قومیت و مذهب آنها کرد، که البته نگاه درستی است، با تصور فراتر رفتن از این مسائل، اما در واقعیت این مساله را انکار کرد. راهکار مواجهه با مساله قومیتها در ایران، در انکار آن، چه با ادعای همبستگی ملی و چه با ادعای عدالت فراقومیتی، نیست. وقتی این احساس تبعیض همهگیر و جدی وجود دارد، دیگر نمیشود صرفا با تفسیر مساله، از روی آن پرید. حقوق قومی، واقعیتی فراروی نظام سیاستی ایرانی است و باید برای آن تدبیر اندیشید و راه اول، به رسمیت شناختن آن است. بگذارید با یک مثال توضیح دهم؛ در دولت ابراهیم رئیسی به گواه آمار، بیشترین میزان مجوز کتاب، کنسرت و فعالیتهای فرهنگی هنری ترکی در چنددهه اخیر صادر شده، اما با این حال احساس تبعیض قومیتی نیز رشد یافته است؛ بخشی از دلیل این امر را میتوان در رتوریک حاکمیتی جست و آنهم عدم به رسمیتشناسی فرهنگ و زبان ترکی در بیان رسمی است. یعنی هرچند دولت رئیسی دست بازتری در اعطای مجوز به فعالیت فرهنگی با محورت فرهنگ و زبان ترکی داشته، اما در لایه رتوریکال، نتوانسته این سیاست را معنادهی کند و مثلا با وجود افزایش اعطای مجوز به کتابهای ترکی در این دولت، اما مسئولان فرهنگی همین دولت در بیان خود از خطر افزایش تیراژ آثار غیرفارسی، آذری بودن زبان ترکی، تهدید نامگذاری به ترکی و ممنوعیت عناوین غیرفارسی سخن میگفتند، درحالیکه واقعا ممنوعیتها در این دولت در مقایسه با دولت قبلی، کاسته شده بود، هرچند با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داشت. مساله اهلسنت نیز تا حدودی مشابه است. سعید جلیلی رویکردی درست و مکتبی به وحدت اسلامی دارد و بخش مهمی از فعالان حوزه حقوق اهلسنت و تقریب مذاهب، اتفاقا از اطرافیان و اعضای حلقه اول سعید جلیلی هستند، اما با این حال رویکرد سعید جلیلی برای اهلسنت واجد معنا نیست؛ جلیلی در کارزار انتخابات میتوانست نگاه و برنامههای خود را روشنتر بیان کند، اما در بازآرایی آن ناتوان بود و با وجود آنکه فرصتی برای طرح ایدهای جدید برای رفتار سیاسی اهلسنت فراهم بود، اما در نهایت بازهم همان سازوکار معاملهمحور معیوب کار کرد. در نهایت باید گفت چارهای جز دیدن و رسمیتدهی به مساله قومیت و مذهب، و به بیانی دقیقتر مساله اتیکها در سیاستگذاری ایرانی نیست و هرقدر که از این مساله بگریزیم، به همان میزان شکافها عمیقتر خواهد شد.
9⃣ قومیت و مذهب، تنها یک قطعه از پازل ۱۵ تیر ۱۴۰۳ است؛ و برای فهم این اتفاق، باید به قطعات دیگر نیز پرداخت.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#انتخابات
#انتخابات۱۴۰۳
#انتخابات_ریاست_جمهوری
✳️ #جشن_پیروزی
✍ #سید_مسعود_شهیدی
اگر با دید جناحی به انتخابات نگاه کنیم ، ما اصولگراها شکست خورده ایم و هر شکستی به طور طبیعی تلخ و ناگوار است اما اگر با دید منافع ملی بنگریم در همین انتخابات پیروزی های بزرگی را مشاهده خواهیم کرد که باید قدردان و شکر گزار آنها باشیم .
1⃣ بزرگترین پیروزی این انتخابات همانگونه که رهبر عزیز هم مورد تأکید قرار دادند افزایش چشمگیر مشارکت مردم در دور دوم بود که امری بی سابقه و شگفتی ساز بود ، ظرف یک هفته ده در صد از واجدین شرایط که در دور اول مشارکت نکرده بودند وارد صحنه انتخابات شدند و برای ایران افتخار آفریدند و اعتبار جمهوری اسلامی را در سطح جهان افزایش دادند .آنها با این حضور چشمگیر خود سرمایه گذاری کلان رسانه های دشمن در ماه های اخیر برای تحریم انتخابات را خنثی و بی اعتباری آنها را اثبات کردند .
2⃣ شبکه های ماهواره ای و حتی برخی رسانه های داخل در طول این چهل و پنج سال در هر انتخاباتی که نتیجه اش مطابق میل آنها نبوده تهمت تقلب و خیانت در آراء مردم و مهندسی انتخابات را به نظام جمهوری اسلامی زده و انتخابات را صحنه پردازی و نمایشی معرفی کرده اند تا جایگاه ایران در افکار عمومی جهان را مخدوش کرده و اعتماد مردم ایران به نظام را کاهش دهند . در انتخابات اخیر با وجود آنکه قوه مقننه و قوه مجریه و قوه قضائیه و صدا و سیما و مجریان و ناظران انتخابات و استانداران و فرمانداران و بخشداران عموما در جبهه نیروهای انقلاب بودند ، رقیب آنها که سالها در حاشیه بود و نقشی در قدرت نداشت پیروز شد ، و امین بودن و امانت دار بودن و معتمد بودن نظام و نیروهای انقلاب به زیباترین شکل ثابت شد و تمام آن اتهامات ناجوانمردانه که با هزارها میلیارد هزینه و هزارها ساعت دفاع و استدلال مرتفع نمی شد ظرف چند روز از ذهن ها پاک شد و حالا حتی دشمن نمی تواند چنین تهمتی را در مورد جمهوری اسلامی تکرار کند .
3⃣ شورای نگهبان ، جایگاه حساس و رفیعی در اسلامیت نظام دارد ولی متأسفانه در انتخابات های مختلف ، دشمنان خارجی و ناآگاهان داخلی حملات ناجوانمردانه ای را به این نهاد حافظ شریعت شکل داده اند و شورای نگهبان را متهم به سلیقه ای عمل کردن و احراز صلاحیت همفکران خود و جناحی نظر دادن کرده اند ، با وجود آنکه در گذشته بارها شورای نگهبان ، نامزدهائی دارای دیدگاه مخالف خود را تأیید کرده و بارها نامزدهائی با دیدگاه نزدیک به خود را رد کرده اما بازهم این اتهام تکرار می شد اما در این انتخابات عمل شورای نگهبان که عملا موجب پیروزی اصلاح طلبان و شکست اصولگرایان شد اثبات کرد که هرگز محاسبات و مصلحت گرائی های سیاسی ، در شورای نگهبان جائی ندارد و به این که عملکردش به نفع کدام جناح سیاسی تمام می شود توجهی ندارد و فقط معیارهای شرع و قانون را مد نظر قرار می دهد .
در این انتخابات ، سلامت عمل شورای نگهبان به دوست و دشمن ثابت شد و ماشین تهمت و حمله و تخریب شورای نگهبان از کار افتاد .
4⃣ افزایش سرمایه اجتماعی نظام موجب سربلندی هر ایرانی و پشتوانه اعتبار و آبروی نظام است . آنگونه که علمای بزرگ اسلام تصریح کرده اند مشروعیت نظام اسلامی دو پایه دارد ، نصب الهی و پذیرش مردمی ، در فتنه سال ۸۸ و دروغ تقلب ، جمع زیادی از مردم تحت تأثیر نامزدهای شکست خورده و برخی رهبران جبهه اصلاحات از نظام و انتخابات فاصله گرفتند و نوعی دلسردی و نا امیدی بین آنها شکل گرفت و تا مرز خروج از نظام پیش رفتند . پیروزی آقای پزشکیان این جمعیت را و حتی رهبران آنها را دو باره به داخل نظام بازگرداند و سرمایه اجتماعی نظام افزایش بیشتری یافت .
5⃣ حیات دوباره جبهه اصلاحات امر مهمی است . این جبهه در اثر خطای بزرگ سال ۸۸ به حالت اغما رفته و فقط با تنفس مصنوعی زندگی می کرد . وجود یک جبهه اصلاحات زنده و فعال و قوی نه تنها به نفع نظام جمهوری اسلامی بلکه به نفع جبهه اصولگرا و انقلابی است چرا که رقابت این دو جریان اصلی ، موجب رشد و تقویت هر دو و پیشرفت کشور می شود . جبهه اصلاحات ، امروز تجربه های گرانبهائی از عملکرد گذشته خود دارد و بیانیه های روزنه گشائی و راهگشائی نشان می دهد که در دوره جدید دیگر به براندازها و ساختارشکن ها که موجب افول این جبهه و خسارت ملت شدند میدان نخواهند داد .
وقتی دو جبهه سیاسی فعال و قوی با سلیقه های متفاوت در کشور وجود داشته باشد هر دو جبهه برای جلب اعتماد مردم سعی می کنند عملکرد بهتر و سلامت بیشتری داشته باشد و مسابقه خدمت خواهند داشت . این رقابت دائمی باعث رشد آنها و رشد کشور و جذب جوانان در هر دو سو خواهد شد و دیگر زمینه ای برای گرایش جوانان به گروه های افراطی باقی نمی ماند .
💢 ادامه مطلب👇👇👇👇👇
6⃣ زنده شدن و قدرت گرفتن جبهه اصلاحات فایده بزرگ دیگری هم به دنبال دارد ، همه کارشناسان اتفاق نظر دارند که فساد ، بزرگترین بلا و مصیبتی است که نظام را تهدید می کند . وقتی دو جریان رقیب قدرتمند در کشور فعال باشند ، آنها برای شکست دادن طرف مقابل در مسابقه جلب اعتماد عمومی ، دائما مراقب یکدیگر خواهند بود و بدون ملاحظه کوچکترین فساد و رانتخواری و اشرافیگری طرف مقابل را برملا خواهند کرد و این قرار داشتن دائمی دو جناح زیر نور افکن رقیب ، فساد را در هر دو جریان سیاسی و در دستگاه های حکومتی کاهش خواهد داد
7⃣ اقلیت های قومی ، پاره های تن ایران عزیز و حافظان مرزهای کشور اند و در دفاع مقدس بالاترین ایثارها و فداکاریها را برای حفظ نظام و حفظ سرزمین مقدسمان داشته اند ، شادمان شدن این اقلیت های قومی به ویژه در منطقه بسیار مهم شمال و شمال غرب کشور باید شادمانی همه ما باشد .در شرایطی که آنها دائما در معرض تبلیغات دشمنان جهانی ما و در معرض تبلیغات همسایگان ما هستند ، وقتی رئیس جمهور را از خودشان بدانند مطمئنا با دلگرمی و امید بیشتری ، توطئه های دشمنان تجزیه طلب را خنثی و امنیت و آرامش حداکثری را در مناطق خود حاکم خواهند کرد . شادی و دلگرمی آنها سرمایه بزرگی برای کشور ما است .
8⃣ اثبات عملی و هزار باره این حقیقت به همه سیاستمداران و مسئولان و جبهه ها و به توده مردم که وحدت رمز پیروزی است و تفرقه رمز شکست است . در این انتخابات همه دیدند که اصلاح طلبان با وحدت ،پیروز شدند و اصولگرایان با تفرقه شکست خوردند . اگر در این انتخابات این حقیقت به خوبی از سوی همه ادراک شده باشد ، این آگاهی به ویژه در میان مسئولین و خواص ، زمینه ساز پیروزی های بزرگ آینده خواهد بود .
9⃣ اما پیروزی بزرگتر این انتخابات ، این است که رهبر عزیز ما ، اکنون محبوب تر از همیشه در جایگاه رفیع پدری مهربان که هر دو جناح را تحت مراقبت و محافظت خود دارند و زمینه رشد و اصلاح و پیشرفت آنها را فراهم می کنند تا تمام توان و ظرفیت آنها صرف خدمت به کشور و تأمین سعادت مردم شود و از دامهای دشمن مصون باشند قرار دارند ، دل بستن و پیوستن همه اقشار به خیمه ولایت تضمین کننده پیروزی های بزرگ آینده و خود بالاترین پیروزی است .
از خداوند بخواهیم که آقای پزشکیان ، بتوانند از این فرصت طلائی که ملت ایران به ایشان عطا کرده و به سرعت خواهد گذشت ، حداکثر استفاده را برای سعادت و سربلندی این مردم شریف و برای عاقبت به خیری خود ببرند و همچون شهید رئیسی نام نیکی از خود به یادگار گذارند .
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#همتی
#بانک_مرکزی
✳️ پرچم دارو رکورددار تورم در دولت قبل برای دولت جدید نسخه پیچید
رئیس بانک مرکزی در دولت روحانی گفت: دولت چهاردهم در 100 روز نخست، بايد نشان بدهد كه مسير اشتباه قبلي دولت سیزدهم را نميخواهد ادامه بدهد!
عبدالناصر همتی که با روزنامه اعتماد گفتوگو میکرد، ضمناً ادعا کرد که بیشتر رایهای آقای پزشکیان به جای رای ایجابی (مبتنی بر برنامه) رای سلبی و به خاطر ترس از رقیب بوده است.
او در این گفتوگو اظهار کرد: اگر يادتان باشد 3 سال پيش، هنگام ثبتنام در انتخابات 1400 گفتم جايگاه سياسي، اجتماعي، اقتصادي و... كشور و رفاه و آسايش ملت بزرگ ايران همتراز با همت، فداكاري، تلاش و صبوري مردم نيست. با گذشت 3 سال از آن روزها، امروز مردم آن گفتهها را با تمامي وجود درك ميكنند. تورم سرسامآور و افسارگسيخته، كاهش شديد ارزش پول ملي، تشديد ناترازيهاي جدي در شبكه بانكي، صندوقهاي بازنشستگي، حاملهاي انرژي و... مشخص است. ادامه تحريمهاي ظالمانه هم امكان رشد و توسعه اساسي كشور را محدود كرده، سرمايهگذاري خارجي تقريباً وجود خارجي ندارد.
وی افزود: آمارهايي را هم كه دولت اعلام ميكند، بيشتر اعلامي است تا اينكه عملياتي شده باشد. در اين سالها سطوح فقر به شدت افزايش يافت و قدرت خريد مردم به كمتر از نصف رسيده است. بارها در 3 سال گذشته، ديدگاههاي خود را درخصوص مسائل اقتصادي اعلام کردم و بر انجام امور بر اساس وعدههاي داده شده دولت سيزدهم تاكيد داشتم. ولي متاسفانه در دولت سيزدهم توجهي نشد.
همتی در پاسخ این سؤال که «اگر بخواهيم مهمترين اولويتهاي دولت آينده در 100 روز نخست، يك سال ابتدايي و 4 سال اول دولت چهاردهم را دستهبندي كنيم، اين اولويتها در اين بازههاي زماني چگونه بايد باشند؟»، گفت: اگر بخواهم 100 روز اول دولت را در نظر بگيرم، تعيين مشي تفاهم با آمریکا و 3 كشور اروپايي در اين 100 روز مهم است. من مانند سعيد جليلي فكر نميكنم اين 4 كشور (آمریکا و 3 قدرت اروپايي) مهم نباشند و 200 كشور ديگر مهم باشند! 200 كشور جهاني به اين 4 قدرت وصل هستند. اگر نتوان با اين 4 كشور اثرگذار تفاهم كرد با 200 كشور بعدي هم نميتوان روابطي را تعريف كرد. بنابراين در 100 روز نخست دولت چهاردهم، تعيين مشي تفاهم با آمریکا و 3 قدرت اروپايي براي كاهش تحريمها و لذا كاستن از انتظارات تورمي داراي اهميت است. دولت در اولين گام بايد انتظارات تورمي را سركوب كند. دوم اعلام سياست اصلي اقتصادي مبني بر دوري از اقتصاد دستوري و اجراي سياستهاي اوليه مبتني بر سياستهاي رقابتي براي همراهي و همگرايي بخش خصوصي با اقتصاد دولتي مهم است. در 100 روز
1⃣ دولت بايد نشان بدهد كه مسير اشتباه قبلي را نميخواهد ادامه بدهد. سوم، اصلاح تصميمات اشتباه براي كنترل كسري بودجه و كنترل متغيرهايي كه منجر به تشديد تورم ميشود. هر متغيري كه موجب تورم شود، (انتظارات تورمي، ثبات نرخ ارز، كلونيهاي پولي كه رشد آنها بايد كنترل شود و از همه مهمتر كسري بودجه) بايد مهار شوند. اما در طول یک سال ابتدايي دولت تا 1404، به نتيجه رساندن توافق برجام مهم است.
همتی همچنین درباره رای مردم به پزشکیان گفت: «در صف رايگيري، مردم ميگفتند از ترس جليلي به پزشكيان راي ميدهند. مردم ما نشان دادهاند هنگامي كه احساس خطر كنند، حضور به هم ميرسانند».
درباره این اظهارات گفتنی است که اولاً سخنان آقای همتی، زیر سؤال بردن فرد منتخب است. این که مردم از ترس رقیب به آقای پزشکیان رای دادند به این معناست که در خود وی ویژگی مثبتی نیافتند!
2⃣ آقای همتی رئیس بانک مرکزی دولتی بود که رئیس آن به فاصله چهار سال، دو بار وعده تحول اقتصادی صد روزه داد اما هر دو بار بعد از مدتی، وعده تحول صد روزه را انکار کرد و گفت که مگر انسان دیوانه باشد که بخواهد وعده 100 روزه بدهد(!)
3⃣ همتی عضو دولتی است که بدترین رکوردهای منفی اقتصادی را برای دولت رئیسی به ارث گذاشت و با این وجود دولت سیزدهم در کمتر از سه سال توانست اغلب آن رکوردهای منفی را مثبت کند یا از شدت آن بکاهد. از جمله درباره صادرات نفتی و درآمد به حداقل رسیده، کسری بودجه، نرخ تورم 60درصدی، رشد اقتصادی نزدیک به صفر، و...
4⃣ شخص آقای همتی هرچند از موضع بالا حرف میزند، اما دارای کارنامه منفی اقتصادی است و دوران مدیریت او بیش از آن که سرمشق دیگران باشد، آینه عبرت است. آقای همتی با انحرافات مالی و بانکی دولت روحانی، همراهی یا سکوت کرده و اجازه تداوم داد که نتیجه آن، بیش از دو برابر شدن نقدینگی و تورم ظرف سه سال بود. در همین دوره، دهها میلیارد دلار منابع کمیاب ارزی به قیمت 4200 تومان حراج شد که رانتی بالغ بر 140هزار میلیارد تومان را برای رانتخوران ایجاد کرد.
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
حجم نقدینگی در ابتدای دولت روحانی در سال 92، حدود 430هزار میلیارد تومان بود و با 1100هزار میلیارد تومان افزایش، در آغاز سال 96 به 1520هزار میلیارد تومان رسید. اما پس از روی کار آمدن آقای همتی در بانک مرکزی، رقم مذکور به 3700هزار میلیارد تومان رسیده، که افزایش سهونیم برابری به نسبت سال 97 و هفت برابری به نسبت سال 92 را نشان میدهد.
آقای همتی به خاطر سه سال ریاست بانک مرکزی، از مسئولان رکوردهای منفی برجای مانده از دولت روحانی است؛ از جمله رکورد تورم ۵۹درصدی. در همین چارچوب، میزان نقدینگی در اواخر تابستان ۱۳۹۷ (مقارن شروع مدیریت همتی) ۱۶۷۲هزار میلیارد تومان بود که در فروردین ۱۴۰۰، با ۱۰۷.۸درصد رشد، به ۳۴۹۰هزار میلیارد افزایش یافت و از دلایل اصلی تورم است. نقدینگی در دولت روحانی، از ۴۷۰هزار میلیارد، به بیش ۴۱۰۰هزار میلیارد تومان (حدود ۹ برابر) افزایش یافت.
از سوی دیگر، قیمت دلار در مرداد ۱۳۹۷، حدود ۸۳۹۲ تومان بود. اما در خرداد ۱۴۰۰، بیش از دو و نیم برابر گران شده و به ۲۲۸۳۸ تومان رسید. این نرخ در دولت روحانی تا بالای ۲۷هزار تومان هم افزایش یافت و در مقطعی، به ۳۳هزار تومان هم رسید. به عبارت دیگر تا 9 برابر در این دولت افزایش یافت.
از سوی دیگر صادرات نفت در دولت برجام به 200هزار بشکه رسید، و در دولت شهید رئیسی به یکونیم میلیون بشکه افزایش یافت. در موضوع کسری بودجه، این رقم به 300هزار میلیارد تومان در سال گذشته کاهش یافت و 180هزار میلیارد تومان کمتر از ارثیه کسری دولت سابق در سال 1400 بود. در حقیقت اگر قرار بود رقم کسری 480هزار میلیارد تومان با نرخ تورم 60درصدی یا حتی 40درصدی و با همان سرعت رشد دولت روحانی افزایش پیدا کند، اکنون باید از هزار هزار میلیارد تومان عبور کرده بود، نه اینکه در محدوده ۳۰۰هزار میلیارد تومان مهار شود. این در حالی است که دولت سیزدهم بیش از ۵۰۰هزار میلیارد تومان از بدهیها و تعهدات انباشته دولت روحانی را هم تسویه کرده است.
نهایتاً در موضوع برجام و مذاکره باید به یاد امثال آقای همتی انداخت که دولت روحانی چگونه دو سالونیم فرصت خود را را برای توافق برجام تلف کرد و بعد از یک دوره کوتاه دوساله، مجدداً سه سال پایانی دوره خود را پای دیپلماسی منفعلانه و بیتاثیری سوزاند که حتی نمیتوانست نفت در برابر غذا و دارو بفروشد. راهنمایی کردن دولت جدید به همان بنبست سابق، در حقیقت پشتپا زدن به فرصتهای پدید آمده در دولت سیزدهم و تکرار عبرتهای چند سال پایانی دولت روحانی است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️