فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اغتشاش
#اغتشاشات
#زن_زندگی_آزادی
افشاگری حسن اعتمادی از پشتپرده پروژه «زن زندگی آزادی» و دخالت مستقیم و سرمایهگذاری غربیها برای این پروژه
«حسن اعتمادی» از بنیانگذاران شبکه سلطنتطلب منوتو:
🔹هنوز فکر میکنید اون ۱۰۰ هزار نفر را ما به برلین بردیم؟ شما فکر میکنید این تظاهراتهایی که در نیویورک، کالیفرنیا، لندن، فرانسه و استکهلم برگزار شد، کار ما بود؟ ما پول گذاشتیم و هزینههای میلیونی برای تظاهراتهای خارج از کشور دادیم؟
🔹نه اینطور نیست؛ شما وقتی میخواهید صاحب قدرت شوی باید دَم قدرتهای خارجی را ببینی!!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_10328082199.mp3
11.37M
🔗 آقای تحلیلگر / نتیجه شبیه سازی جنگ اتمی ایران و اسرائیل
🎙 دبی بولتین نتیجه یک کارگاه شبیه سازی درباره جنگ بین ایران و رژیم صهیونیستی را منتشر کرد. / این نبرد به سرعت اتمی خواهد شد. اسرائیل 25 بمب اتمی برای حمله به مراکز نظامی حساس ایران به کار میگیرد، ایران اولین بمب اتمی خود را استفاده میکند و نبرد خاتمه می یابد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
✳️ کارنامه وزیر سابق مایه عبرت نه تجربهاندوزی
وزیر نفت دولت روحانی اظهار داشت: برخی به دنبال این هستند با ظاهر خیرخواهانه در اذهان ما تاثیر بگذارند و روشهایی برای قراردادها پیشنهاد کنند که به جایگاه شرکت نفت خدشه وارد کنند و به فسادهای بزرگی دامن بزنند. بنده نگرانم و باید تذکر دهیم که این اتفاق نیفتد.
بیژن زنگنه در کنگره راهبردی نفت و نیرو اظهار داشت: بنده سالها در زمینه راهبردهای نفت و انرژی در کشور فکر کردهام و اسناد مهمی در سال ۹۹ با مشارکت جمع کثیری از مدیران و کارشناسان وزارت نفت تدوین و بخشهایی به تصویب شورای عالی انرژی رسید. این جمعبندی ۴۰ سال مدیریت در بخش نفت و انرژی بوده است.
زنگنه افزود: برخی میگویند برای این حرفها گوش شنوا وجود ندارد اما بنده بر این باورم هر حرفی بر اساس اندیشهورزی و پاسخگویی منطقی و علمی باشد راه خود را باز میکند و تاثیرگذار است بنابراین با امید و تلاش زیاد بر مسیری که اعتقاد دارم پافشاری میکنم.
وی گفت: بنده معتقدم عصر نفت با پایان نفت به پایان نمیرسد همانگونه که عصر سنگ با پایان سنگ تمام نشد بلکه با توسعه تکنولوژی به پایان رسید.
وی بیان داشت: از پیروزی انقلاب در ذهن ما اینگونه تداعی شده که باید نفت را برای آیندگان حفظ کنیم اما واقعیت اینکه در دنیا با سرعت تلاش میشود به تولید برسد و با وجود انرژیهای تجدیدپذیر ما نمیتوانیم و عاقلانه و اخلاقی نیست در برابر این تلاش بایستیم. در چنین شرایطی باید بدانیم زمان برای تولید نفت بسیار کوتاه است، اگر به روند کنونی تولید ادامه دهیم نزدیک ۱۰۰ سال نفت داریم ۲ برابر نفتی که از ابتدای تاریخ بشریت با همین ضریب بازیافت پایین نفت تولید میکنیم، همچنین برای ۲۷۰ سال هم ذخایر گازی داریم. معتقدم ظرف ۳۰ سال آینده برای تولید نفت باید از مراکزی اجازه بگیریم، یعنی اینگونه نیست که اجازه دهند هر کشوری هر میزان که خواست نفت و گاز تولید کند، کمااینکه اکنون بسیاری از کشورها را مجبور کردهاند میزان کربن تولیدی را کاهش دهند. زمان ما کوتاه است بنابراین باید با سرعت نفت را تولید کنیم و به بالاترین ظرفیت ممکن برسیم.
وی با تاکید بر اینکه ما براحتی در مدت زمان ۵ تا ۶ سال میتوانیم به ظرفیت تولید ۷ میلیون بشکه در روز برسیم، گفت؛ هیچ بخشی در اقتصاد ایران مثل نفت قابلیت جذب سرمایه و منابع خارجی را ندارد.
زنگنه افزود: تولید گاز ظرف ۵ تا ۶ سال میتواند به ۱۵۰۰ میلیون متر مکعب در روز برسد البته نباید اولویت در پارس جنوبی فراموش شود. پارس جنوبی علاوه بر سرمایه به تدبیر و تکنولوژی نیاز دارد چراکه همسایه هم تصمیم گرفته فعالتر در این میدان ورود کند.
زنگنه بیان داشت: بنده هیچ دلیل اقتصادی و فنی قابل قبول برای الزام ساخت پالایشگاه برای جلوگیری از صادرات نفت خام درنیافتهام، در ۵۰ سال اخیر هیچ کشوری در حوزه پالایشی و پتروشیمی سرمایهگذاری نکرده زیرا توجیه اقتصادی کم است.
✳️ پاسخ به زنگنه وزیر نفت روحانی
درباره این اظهارات آقای زنگنه باید چند نکته را یادآور شد.
1⃣ او تنها وزیر نفت در دنیا و در یک کشور نفتخیز است که مدعی شد پالایشگاهسازی، کثافتکاری است.
2⃣ وی تنها وزیر نفتی هم در دنیاست که برای بار دوم به یک شرکت کلاهبردار اروپایی به نام توتال، برای بار دوم اعتماد کرد و توافق کرد و اطلاعات محرمانه (پارس جنوبی) را به آن شرکت داد، بیآنکه توافق کاغذی اجرائی شود یا درباره عهدشکنی قبلی و فعلی، غرامتی از توتال اخذ شود! دولت روحانی، به واسطه عقد قراردادی یکطرفه و بیپشتوانه با شرکت توتال، وعده توسعه میدان گازی در پارس جنوبی (مشترک با قطر) را داد و حال آنکه این شرکت فرانسوی پیش از این یکبار دیگر در دوره دولت غربگرای دیگری عهدشکنی کرده بود.
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
3⃣ در حالی که کسانی مثل نوبخت و زنگنه و ظریف به بزک کردن برجام میپرداختند و نوبخت،۲۴ تیر ۹۵ گفته بود: «اگر برجام نبود، امروز باید نفت در برابر غذا را تحمل میکردیم»، اما واقعیات در مرور زمان نشان داد که طرف غربی کلاه بزرگی سر همین تیم گذاشته است؛ تا جایی که نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، سال 1399 گفت: «شدیدترین مرحله تحریم نفت در برابر غذا بود، اما الان در شرایطی هستیم که این بیانصافها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمیدهند و اگر هم بهفروش میرسد، امکان تبادل مالی نباشد». همچنین بیژن زنگنه وزیر وقت نفت، ۲۸ خرداد ۹۸ در مجلس اظهار کرد: «امروز، هیچ نفتی نمیتوانیم بفروشیم، حتی اگر بفروشیم، پولش را نمیتوانیم بیاوریم».
همچنین محمدجواد ظریف در پاسخ خبرنگار روزنامه سوئیسی تاگس اسنایگر که پرسیده بود «صادرات نفت ایران از 2.5 میلیون بشکه در روز به بیش از یک میلیون کاهش یافته؛ آیا این در دراز مدت کافی است؟»، گفته بود «خیر، این کافی نیست و کمتر از میزانی است که ما در دوران تحریمهای سازمان ملل و قبل از توافق (برجام) میفروختیم».
رابعا اظهارات اخیر زنگنه با وجود پنج برابر شدن فروش نفت در دولت فعلی آن هم بدون برجام و FATF، نشان میدهد که او باز هم قائل به اجازه گرفتن از غرب است؛ آنجا که میگوید در آینده باید برای تولید نفت از مراکزی اجازه بگیریم(!) این همان مسیر انحطاطی است که دولت روحانی ابتدا با برجام درباره تعطیلی برنامه هستهای، و سپس با توافق آب و هوائی پاریس درباره تعطلی و کاهش نیروگاههای با سوخت فسیلی طی کرد و بنابراین ناترازیهای بزرگی در زمینه تامین انرژی و برق و گاز و بنزین به یادگار گذاشت.
4⃣ زنگنه متهم انعقاد قرارداد گازی کرسنت به مدت 20 سال است که آقای روحانی به هنگام تصدی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، درباره فجایع آن قرارداد به رئیس دولت اصلاحات نوشت: «عقد قرارداد طولانی گاز با شرکتی غیرمعتبر که بنابر گزارشهای دریافتی از وزارت نفت طی سالهای گذشته عملکردی ضعیف و توأم با نادیده گرفتن حقوق ایران در ارتباط با میدان نفتی مبارک داشته، تکرار- تجربه تلخی است که سالیان دراز گرفتار آن خواهیم بود. قیمت و شرایط قراردادی که مذاکره شده در مقایسه با منطقه بسیار پایین و غیرمطلوب است. قرارداد کرسنت احتمالاً آثار منفی اقتصادی درازمدت بر بازار گاز کشور خواهد داشت و هیچ منفعت سیاسی نیز در پی نخواهد داشت. از حدود یک سال پیش سؤالاتی از وزیر نفت درباره قرارداد کرسنت مطرح کردهام که با وجود دستور شما، پاسخی دریافت نشده است... قرارداد مذکور از طریق واسطهها و عدم ارتباط مستقیم دولتی با یک شرکت غیرمعتبر به امضا رسیده است».
پس از بررسی نهادهای نظارتی مشخص شد قیمت گاز توافق شده در این توافق حد رایگان است. درواقع ایران در صورت اجرای این قرارداد معیوب، بالغ بر 20 میلیارد دلار زیان میکرد. محکومیت چند میلیارد دلاری ایران، نتیجه این قرارداد خسارتبار بود.
همچنین در قراردادهایی مانند کرسنت، توتال و استات اویل که در دوران مدیریتی زنگنه در ادوار مختلف منعقد شده، اغلب پای رشوه در میان بوده؛ به عنوان مثال شرکت توتال متهم است هنگام وزارت زنگنه در دولت اصلاحات، به تیمی که در راس مدیریت آن مهدی هاشمی بوده، رشوه 30میلیون دلاری داده است. توتال به همین دلیل در فرانسه به جریمه 500هزار یورویی محکوم شد.
5⃣ میراث دیگر مدیریتی زنگنه در چهار سال ثابت نگه داشتن قیمت بنزین و سپس گران کردن انفجاری - سه برابری- سوءمدیریت دیگری است که باید در مجال دیگری مورد بررسی قرار گیرد.
به این اعتبار میتوان گفت بخش مهمی از سوابق مدیریتی آقای زنگنه، از جنس عبرت است و نه تجربه قابل اتکا. همان که لقمان حکیم درباره ادبآموزی گفت.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_10332097251.mp3
16.41M
🔗 آقای تحلیلگر / تلویزیون های برانداز: ما سلطیه ی بی ناموسیم / اپوزیسیون ذات خود را عیان کرد
🎙 دفاع عجیب و غریب تلویزیون های برانداز از هشتگ سلیطه و بی ناموس / چند ده هزار اکانت برانداز در کمال نا باوری خود را بی ناموس و سلیطه خطاب کردند. در فضای براندازی چه خبر است؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#طوفان_الاقصی
#جنگ_غزه
#مقاومت
✳️ جنگ غزه افق اسرائیل، افق مقاومت
بیش از پنچ ماه از جنگ رژیم اشغالگر اسرائیل علیه یک قطعه 360 کیلومتر مربعی فلسطین میگذرد. در این فاصله جنگندههای مدرن این رژیم حدود 6600 بار به این منطقه حمله کرده و نزدیک به 39600 موشک به این منطقه شلیک کردهاند. حدود 2000 تانک و نفربر اسرائیلی هم این منطقه کوچک را در معرض حملات زمینی خود قرار دادهاند و از طریق دریا نیز، باریکه غزه را هدف شلیک توپهای خود کرده است. این منطقه در طول این پنج ماه در محاصره کامل قرار داشته و سازمانهای امدادرسان بهطور بسیار محدود ـ تقریباً یک دهم روزهای عادی ـ کمکهایی را ارسال کردهاند. با این حال آخرین اظهارات مقامات ارشد جنایتکار اسرائیل حاکی از آن است که هنوز در نقطه آغازین رسیدن به اهدافی هستند که پیش از تهاجم نظامی به غزه اعلام کردهاند. نخستوزیر رژیم با وجود این همه جنایت، دوباره اعلام کرد «ما برای تضمین بقای خود وارد این جنگ شدهایم» و «تلاشهای نیروهای اسرائیلی برای ضربه زدن به دشمن تا زمان تحقق پیروزی ادامه خواهد داشت.» در اینجا یک سؤال مهم و اساسی فراروی جهان وجود دارد، «وقتی رژیم با پنج ماه بمباران و استفاده از نزدیک به 40 هزار موشک و کشتار بیش از سی و دو هزار زن و کودک و ممانعت از ورود آب و غذا و دارو به این باریکه هنوز در نقطه اول جنگ است، با چه مقدار زمان و احتمالاً با استفاده از چه مقدار بمب و گلوله میتواند به تحقق اهداف خود نزدیک شود؟» این سؤال مخصوصاً از این جهت اهمیت دارد که جنگ نمیتواند برای مدت زیادی ادامه پیدا کند و ارتشی که پس از پنج ماه به اعتراف فرماندهان ارشد نظامی آن هنوز در نقطه آغاز است، ظرفیت تازهای
ـ چه در ابعاد جنگافزار و چه در ابعاد پشتیبانی خارجی ـ برای موفقیت ندارد.
نشریه «تایمز آف اسرائیل» به دشواری زیاد ارتش رژیم در رسیدن به اهداف نظامی اشاره کرده و نوشته است «اسرائیل برای حذف حماس باید دو سال بجنگد و پس از آن هشت سال دیگر زمان نیاز دارد تا تهدیدات امنیتی غزه را برای همیشه برطرف نماید. حالا اگر چنین نتیجهای اساساً رخ دهد.» در همان حال «روئین برگمن» تحلیلگر نظامی صاحبنام اسرائیل، چند روز پیش در روزنامه «یدیعوت آحارونوت» نوشت «نابودی حماس و همزمان آزادی اسرای اسرائیلی در غزه غیرممکن است و تنها میتوان به آزادی اسرا دست یافت، آن هم نه با عملیات نظامی بلکه از طریق توافق مبادله اسرا».پس کاملاً پیداست که از یکسو در کوتاهمدت و در میانمدت هیچ کورسویی از موفقیت اسرائیل در تحقق اهداف خود وجود ندارد. از سوی دیگر در مورد تحقق این اهداف در بلندمدت هم، اسرائیل با ابهامات بیشتری مواجه است. همین چند روز پیش «اسحق بریک» ژنرال صاحب نام ذخیره ارتش اسرائیل در مصاحبه رادیویی به بلبشوی ناشی از شکست در ارتش اشاره و اذعان کرد هیچ برنامهریزی و افقی پشت اقدامات نظامی اسرائیل علیه غزه وجود ندارد. او گفت «اگرچه دست نیروهای ارتش در هر مقدار حمله و هر مقدار کشتار انسانی باز است اما فقدان برنامهریزی حسابشده ارتش، آن را در وضعیت پوچ و سردرگم قرار داده و این وضعیت ما را به پیروزی نمیرساند.»
رژیم غاصب در عملیات نظامی خود تا همین الان از پشتیبانی جدی دولتهای غربی برخوردار بوده است. چند روز پیش سازمان دیدبان حقوق بشر با صراحت اعلام کرد اسرائیل در حمله 16 اسفند به اردوگاه پناهندگان جبالیا که به شهادت و زخمی شدن صدها آواره فلسطینی منجر شد، از تسلیحاتی که اخیراً انگلیس برای آن ارسال کرد، استفاده نموده است رئیسجمهور آمریکا نیز سه روز پیش دوباره از مشروع بودن کشتار فلسطینیها توسط اسرائیل
ـ به اسم مبارزه با حماس ـ سخن گفت و معاون دبیرکل حزبالله به اطلاعاتی اشاره کرد که نشان میدهد آمریکاییها در طول جنگ و تا همین حالا بدون وقفه به ارسال محمولههای نظامی برای ارتش رژیم مبادرت کردهاند. کمکهای همهجانبه از جمله نظامی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان فقط به توسعه کشتار و ویرانی غزه انجامیده و به اندازه برداشتن یک قدم هم رژیم غاصب را به اهداف نظامیاش نزدیک نکرده، پس واضح است که رژیم در دستیابی به اهداف چندان نمیتواند روی تأثیر جدی عنصر «حمایت خارجی» که در طول 75 سال گذشته، همواره از آن برخوردار بوده، حساب کند.
کلید اصلی ناکامی اسرائیل، علیرغم توسل به این حجم از جنایت و برخورداری این سطح از حمایت خارجی، «مقاومت فلسطینیها» است. این قفلی است که با کلید جنایت و حمایت خارجی باز نمیشود. وقتی پنج ماه باز نشده، پنجاه ماه دیگر هم باز نمیشود. مقاومت در برابر اسرائیل سه دستمایه اساسی دارد:
💢ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
1⃣ یکی از آن پیروزی درخشان 15 مهر/ 7 اکتبر است که اسرائیل و غرب هنوز از شوک آن خارج نشدهاند
2⃣ دیگری اسرای اسرائیلی است که به یک دردسر بزرگ برای نتانیاهو و فرماندهان ارتش تبدیل شده است .
3⃣ پنج ماه مقاومت متحدانه مردم و نیروهای مقاومت میباشد که از آنها تصویری شکستناپذیر ساخته است. به همین دلیل روز چهارشنبه 16 اسفند ماه سایت اسرائیلی «والا» به نقل از منابع نظامی نوشت «در حال حاضر ارتش وقت خود را در باریکه غزه تلف میکند و اختلافات میان اعضای ستاد کل و فرماندهان ارتش و کابینه نظامی درباره یورش به شهر رفح حاکم شده است.» بنابراین ارتشی که با هدف فشل کردن مقاومت وارد غزه شده، اینک خودش فشل گردیده است! چنین ارتشی چگونه میتواند جنگ را ادامه دهد؛ با چه روحیه و با چه سطح از انتظار موفقیت؟
اما از آن طرف مقاومت فلسطین آنچنان در وضعیت آمادگی قرار دارد که محمود مرداوی یکی از مسئولان ارشد حماس اعلام کرد اگر برقراری آتشبس کامل و همهجانبه، خروج کامل ارتش اشغالگر از غزه و بازسازی این منطقه و بازگشت آوارگان به محل سکونت خود در شمال غزه در کار نباشد، در مورد روند تبادل اسرا با اشغالگران صحبت نخواهد شد و جالبتر این است که بخشی از حماس ـ خارج از کشور ـ که مدتها از آزادی کامل فلسطین صحبت نمیکرد و لذا به سازش کاری متهم میشدـ در این روزها با صراحت از لزوم آزادی فلسطین از بحر تا نهر صحبت کرد که بهطور خاص باید به سخنان خالد مشعل اشاره نمود.
مقاومت فلسطین در عین حال از حمایت مؤثر شرکای خارجی خود هم برخوردار است؛ حمله مجدد حزبالله به پایگاه حساس کنترل هوائی رژیم اسرائیل موسوم به پایگاه میرون که بر فراز «جبل الجرمق» قرار دارد و نیز حمله شدید سهشنبه هفته پیش موشکی و پهپادی حزبالله به شش منطقه اشغالی در شمال فلسطین و همزمان تداوم حمله غیورانه یمنیها به کشتیها و ناوهای آمریکایی و انگلیسی در دریای سرخ و خلیج عدن و دهانه بابالمندب از جدی بودن این پشتیبانی منطقهای حکایت میکند. این حمایت ضلع عربی جبهه مقاومت از مقاومت فلسطینیها در غزه است.
جالب این است که در همین ایام که حزبالله لبنان با فداکاری و قرار دادن نیروهای خود در معرض حملات رژیم اسرائیل از مظلومان غزه حمایت میکند، با شکایت نهاد امنیتی، دادگاه عالی کویت، سه شهروند کویتی را به جاسوسی برای حزبالله لبنان متهم و محکوم کرده است! کویت حمایت مالی شهروندان خود از حزبالله را مجرمانه و ممنوع میداند. آنچه کویت در این صحنه انجام داده، آئینه اقداماتی است که دولتهای عربی جنوب خلیجفارس، در طول این پنج ماه و البته سالها پیش از آن، در حمایت از بقاء و جنایات اسرائیل انجام دادهاند. کما اینکه اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی که گروگان دولت سعودی است در هفته پیش در جده بدون آنکه در جهت نجات آوارگان گرسنه و مجروح رفح و سایر فلسطینیها به اقدامی در برابر ماشین جنایت اسرائیل اشاره کند، تنها با این عبارت که «محکوم میکنیم» بسنده کرد و فیصل بن فرحان با فرافکنی گفت «متعجبم که چرا جامعه جهانی کاری در جهت توقف جنگ انجام نمیدهد؟!» این وضع دولتهای عربی است.
افقی برای پیروزی اسرائیل در جنگ و رسیدن به خواستههایی که اعلام کرده وجود ندارد. افق مقاومت حتی اگر این جنگ طولانیتر شود، روشن است، مقاومت با هدف به شکست کشاندن ارتش اسرائیل ادامه پیدا میکند. در این پنج ماه مقاومت فلسطین راه ادامه حیات و ادامه مقاومت مؤمنانه و مسلحانه در برابر دشمن را پیدا کرده است.
💢 ادامه مطلب👇👇👇👇👇
حمایت مؤثر ایران و بقیه اضلاع مقاومت، متناسب با نیاز میدانی غزه، با وجود موانع و محدودیتها استمرار پیدا میکند. مقاومت غزه، برخلاف اسرائیل، هنوز تواناییهای زیادی در ذخیره دارد، کرانه باختری و قدس با نزدیک به سه میلیون جمعیت فلسطینی، یک ظرفیت عظیم است؛ حزبالله لبنان که بدون اندکی درنگ به کمک مقاومت غزه آمد و در این راه بیش از 250 شهید نثار کرده، هنوز بیش از عشری از امکانات خود را به میدان نیاورده؛ مقاومت یمن همچنان به نفع غزه شگفتیهایی خلق میکند و توان پایانناپذیری دارد. مقاومت عراق میتواند دهها برابر اقدامات مؤثری که تاکنون علیه آمریکا و اسرائیل انجام داده است، به صحنه بیاورد و ایران بلندترین کوه پشتیبان مقاومت، میتواند میدان حمایت خود را توسعه دهد. بنابراین به میزانی که به دلیل استقامت مردم غیور غزه، افق جنگ برای اسرائیل و حامیان خارجی آن تاریک است، افق مقاومت فلسطین در غزه به دلیل اثبات شدن ناکارآمدی اقدامات ارتش، روشن میباشد و پیش از اینها وعدههای پیدرپی الهی در پیروزی مؤمنین و حمایت وسیع از آنان هم هست. ماه مبارک رمضان در پیش است و انفجار خشم مردم روزهدار کرانه باختری به کابوس آمریکا، اسرائیل و عوامل آنها تبدیل شده است. «وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ.»
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_10335038259.mp3
12.66M
🚨 آقای تحلیلگر / نامه هشدار آمیز امیرعبداللهیان به سازمان ملل
#شبنامه / تحولات فلسطین / نامه هشدار آمیز وزیرخارجه ایران به سازمان ملل در خصوص تحولات فلسطین / عکس معنادار مقاومت از تونل های غزه / انهدام تانک های رژیم در غزه / بمباران مرکز توزیع غذا در غزه توسط صهیون / آفریقای جنوبی: هرکسی در ارتش اسرائیل خدمت کرده باشد، ببینیم بازداشت میکنیم / یمن ناو آمریکا را با موشک زد / شکایت ۷۰۰ وکیل شیلیایی از نتانیاهو / قسمت ۱۵۰۹
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#طلا
#سکه
#طلا_فروشی
#سکه_فروشی
✳️ سوالات و ابهامات پيرامون حراج طلا و سکه
🔹اين روزها بانک مرکزي با زمان بندي مشخصي در چند نوبت به متقاضيان سکه ارائه کرده است و اين طرح با شبهاتي و ابهاماتي در اذهان عمومي همراه بوده است. برخي ميرسند اين شيوه که در دولت گرشته سابقه دارد، چرا توسط دولت سيزدهم آقاي رئيسي تکرار شده است. در اين باره بايد گفت:
1⃣ اگر تلاش بانکهاي مرکزي دنيا را در کاهش سهم دلار و متعاقبا انباشت طلا در سبد داراييهاي خود ناديده بگيريم و صرفا به تحليل مکانيکي مسئله بپردازيم، در اين صورت بديهي است اين اقدام دولت در شرايطي که شاهد عدم ثبات لنگر ارزي انتظارات و ميل گسترده بازار به ذخيره ارزش (تبديل ريال به دارايي) هستيم، تنها جنبه شوک درماني دارد و اثرگذاري بلندمدت در کنترل بازار نخواهد داشت. مخصوصا که خود دولت نرخ گذاري طلا و سکه را بر اساس نرخ ارز آزاد انجام ميدهد.
2⃣ عنوان ميشود که حراج سکه و طلا، يک سياست انقباضي است که ميتواند با جمعآوري نقدينگي، سرعت گردش پول را کاهش دهد و در نتيجه سفته بازي و حباب بازار سکه را کم نمايد. احتمالا بانک مرکزي تا اندازهاي به هدف خود در کاهش حباب بازار خواهد رسيد. اما مسير جذب نقدينگي از طريق واگذاري داراييها، بازار بين بانکي است و شيوه فعلي هزينهاي بسيار بالاتر از فوائد آن دارد.
3⃣ مقايسه حراح فعلي طلا و سکه با آنچه در دولت سابق انجام ميگرفت، نادرست است. در دولت سابق زماني که سکه پيش فروش ميشد، اساسا سکهاي وجود نداشت. دولت آنرا پيش فروش ميکرد، با اين عنوان که در آينده قرار است سکه طي يک بازه زماني ضرب و به خريدار تحويل شود؛ حالا اگر در ماههاي آينده وارد کشور نميشد دولت مجبور بود از ذخاير خود، مطالبات را انجام نمايد و انجام داد. اما در شرايط فعلي طلا وارد کشور شده و ابتدا تبديل به سکه و سپس عرضه ميگردد.
4⃣ درست است که طلاي عرضه شده از ذخاير استراتژيک کشور نيست و جزء واردات ۱۱ماهه امسال (26.5 تن طلا ) ميباشد؛ اما بايد گفت که در اصل موضوع هيچ تفاوتي نميکند. طلاي وارد شده جزء منابع کشور است و بابت آن ارز يا کالا خارج شده و در هر شرايطي نبايد آن را ارزان از دست داد.
5⃣ اينکه عنوان مي شود که چرا بانک مرکزي طلا را به نرخ آزاد! ميفروشد؟ سوال بيپايه و اساسي است. بانک مرکزي بازارساز است، مداخله بازارساز با عرضه ذخائر طلا و ارز در بازار غيررسمي بايد در نزديکترين نرخ ممکن به سقف قيمتي باشد. بايد توجه شود که اين اقدام بازارساز به معناي به رسميت شناختن نرخ بازار غيررسمي نيست، بلکه او در حال کنترل بازار است.
6⃣ فارغ از اینکه سیاست حراج سکه برای کنترل بازار صحیح است یا خیر( که قبلا توضیح دادیم)، اگر قصد مقایسه عملکرد حراجهای اخیر در دولت فعلی را با حراج های گذشته در دولتهای سابق داشته باشیم در این صورت باید حراج فعلی را بهترین شیوه و عملکرد دانست. با مقایسه آماری حراج های انجام شده که در زیر آمده به این نتیجه می رسیم که دولت سیزدهم حراج را دقیقا در حاشیه بازار و با کمترین رانت ممکن انجام داده است. به آمارهای زیر دقت فرمایید:
🔶حراج سال ۱۳۹۰( ریاست بهمنی):
🔺قیمت حراج:۵۴۶۰۰۰ ت
🔺قیمت آزاد در روز عرضه: ۷۵۴۰۰۰ت
🔺اختلاف قیمت حراج و بازار:۳۸٪
🔶حراج سال ۱۳۹۶( ریاست سیف):
🔺قیمت حراج:۱۳۹۰۰۰۰ت
🔺قیمت آزاد در روز عرضه: ۳۵۰۰۰۰۰
🔺 اختلاف قیمت حراج و بازار:۱۵۲٪
🔶حراج سال ۱۴۰۲( ریاست فرزین):
🔺قیمت حراج:۱۲۶۰۰۰۰۰ت
🔺قیمت آزاد در روز عرضه: ۱۳۵۰۰۰۰۰ت
🔺اختلاف قیمت حراج و بازار:۷٪
@tahlileghtesadi
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#یمن
#ایران
#آمریکا
#مذاکرات_آمریکا_ایران
✳️ چرا خبر دروغ مذاکره آمریکا با ایران در خصوص حملات یمن تولید شد؟
#علیرضا_تقوی_نیا
1️⃣ آمریکا میخواهد بگوید در برابر یمن شکست نخورده چون از اساس ایران پشت قضیه است و یمنی ها توان چنین حملاتی را ندارند
2️⃣ رسانه های غربی می خواهند به افکار عمومی جهان عرب و درون یمن به دروغ القا کنند دولت نجات ملی(وابسته به انصارالله) دست نشانده ایران است و یک جنبش اصیل و خودجوش برآمده از خواست امت اسلام نیست و اعمالش ربطی به افکار ضد صهیونیستی و ضد امپریالیستی در بین ملت های عرب ندارد
3️⃣ آمریکا سعی دارد جنبش های ضد صهیونیستی را تخطئه کرده ، تلاش های آنان را زیر سوال برده و آنان را شبه نظامیان وابسته به ایران و بخشی از برنامه منطقه ای این کشور معرفی کند
4️⃣ انتشار اخبار گمراه کننده بخشی از جنگ روانی و بازی رسانه ای غرب است تا رزمندگان یمنی و حامیان داخلی و خارجی آنان را با چنین دروغ هایی به تردید بیندازند
5️⃣ انصارالله و قدرت روزافزون این جنبش مستقل ضدامپریالیستی و ضدصهیونیستی نباید به یک الگو و آرزو برای ملت ها تبدیل شود
6️⃣ خاطرنشان می گردد دولت نجات یمن متحد راهبردی ایران است اما قطعا دست نشانده آن نیست
@taghaviniaa
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#ایران
#حماس
#اتحاد_راهبردی
✳️ نشنال اینترست : پیوند عمیق حماس با ایران چالش بزرگ آمریکاست.
نشریه آمریکایی نشنال اینترست تاکید کرد: نفوذ ایران در غزه باقی خواهد ماند و شُل کردن اتحاد میان حماس و ایران، بزرگترین چالش آمریکاست.
این نشریه نوشت: جوزف بایدن اخیرا در سخنرانی سالانه در کنگره تأیید کرد که ارتش آمریکا یک «اسکله موقت در سواحل غزه» برای دریافت محمولههای آب، غذا و دارو ایجاد خواهد کرد. بایدن ضمن تکرار اعتقاد خود به حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس، بحران انسانی در غزه را تخطئه کرد. واشنگتن و شرکای عرب آن متوجه شدهاند که در بحبوحه حوادث پس از 7 اکتبر، اسرائیلیها و فلسطینیها تمایلی به بررسی یک توافق صلح ندارند. به همین ترتیب، آنها اذعان دارند که تشکیلات خودگردان فلسطین که توسط دولتهای پیدرپی نتانیاهو تضعیف و از سوی مردم فلسطین هم به دلیل بیکفایتی و فساد تحقیر شده، نمیتواند وظیفه اداره غزه را برعهده داشته باشد.
اما در خاورمیانه جدید، خلاءهای سیاسی همچنان به بروز خشونت منتهی میشود. بنابراین، ما به یک راهحل واقعبینانه نیاز داریم که بتواند در برابر ناآرامیهایی که ناگزیر به دنبال جنگ خواهد بود، مقاومت کند.
تشکیلات خودگردان فلسطینی که کاخ سفید از آن حمایت میکند، نمیتواند بدون تأیید حماس، غزه را اداره کند. ایدئولوژی حماس باقی خواهد ماند و ایران به هر شکل سیاسی که حماس به خود بگیرد، به حمایت از آن ادامه خواهد داد. به طور خلاصه، نفوذ ایران بر غزه باقی خواهد ماند، مهم نیست. سست کردن اتحاد میان حماس و ایران و نفوذ ایران در غزه بزرگترین چالش آمریکاست. ایالات متحده به یک سیاست روشن در قبال ایران نیاز دارد که در آن، اهداف راهبردی تهران مورد توجه قرار گرفته باشد؛ از بیرون راندن آمریکا از خاورمیانه تا در هم شکستن اسرائیل، که هر دوی اینها در تضاد با منافع ایالات متحده است. توماس فریدمن آن را به خوبی در نیویورک تایمز توصیف کرد: ما نباید در مورد خطرات توهم داشته باشیم زیرا جنگ میتواند در هر لحظه از سایه بیرون آمده و جنبه عملی به خود پیدا کند. آمریکا باید بداند که فلسطینیها به یک جایگزین برای ایدئولوژی تبلیغ شده از سوی حماس نیاز دارند: این جایگزین باید امید واقعی برای یافتن مشاغل، تامین مسکن، مدارس و بیمارستانها ایجاد کند. از شکوفایی فلسطین، صلح پایدار حاصل خواهد شد که امنیت و عزت را برای اسرائیلیها و فلسطینیها تضمین میکند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#انتخابات
#انتخابات_دوازدهم
✳️ جامانده از صف مردم!
✍ #مهدی_سعیدی
انتخابات 11 اسفندماه در حالی برگزار شد که «خط تحریم» به میدان آمده بود تا مانع تکرار مشارکت 42 درصدی سال 1398 مردم ایران شود. این جریان همه توان خود را در چهار سال گذاشته بود تا روز به روز از اعتبار انتخابات بکاهد و آمار مشارکت را به زیر 10 درصد در تهران و زیر20 درصد در کل کشور بکشاند. در این مسیر همه لشکر رسانهای بیگانگان و ضدانقلاب نان خور سرویسهای جاسوسی بیگانه به صف شده بودند تا در این امر نقشآفرین باشند. جنگ شناختی گستردهای که در طول سالهای اخیر مورد توجه رهبری معظم انقلاب قرار داشت، در میدان انتخابات، با نشانهگیری دقیق، رأی ملت را هدف قرار داده بود.
در این میان، معرکه مرگ مهسا، بهانهای برای کلید خوردن پروژه براندازی جمهوری اسلامی بود که حاصل آن شکلگیری بلوای پاییزی بود و وقتی ناکام از براندازی شد، اعتماد و امید ملت را نشانه رفت تا حاصل آن را در اسفندماه 1402 جمع کند.
اما آنچه مورد توجه این نوشتار است، توجه به نقشآفرینی آن بخش از فعالان سیاسی است که به مثابه کامل کننده جورچین تحریمکنندگان انتخابات عمل کردند و با همه توان به میدان آمدند تا مانع شرکت مردم در انتخابات شوند. این جریان تلاش کرد تا از ماهها مانده به انتخابات مستمر به افکار عمومی القا کند که حال جامعه خوش نیست و قصد ندارد در انتخابات شرکت کند! سیاهنمایی و تلاش برای ناامیدسازی از آینده در تمامی رسانههای این جریان دنبال میشد و حتی یک مورد هم نمیتوان یافت که یکی از خدمات مجلس و دولت انقلابی مورد حمایت این جریان قرار گرفته باشد!
این جریان حتی منتظر بود که توشهای از معرکه سالگرد مرگ مهسا را در شهریور 1402 جمع کند؛ شاید روشن شدن فتنه و بلوا، بستری برای موجسواری این جریان را فراهم آورد، همین چشم طمع بود که مانع نامنویسی بخش زیادی از چهرههای شناخته شده این جریان در پیش ثبتنام انتخابات در مردادماه شد؛ اما وقتی این فتنه ناکام ماند، دیگر فرصت برای نامنویسی در انتخابات از دست رفته بود و اینجا بود که رادیکالهای از همهجا رانده، تنها ایستادگی و همسویی با ضدانقلاب در دنبال کردن «خط تحریم» را پیشه خود کردند.
در این میان، آنچه بیش از هر چیز موجب تأمل شد، همسویی سیدمحمد خاتمی با جریان رادیکال بود! خاتمی که همواره تلاش کرده بود خود را پرچمدار اصلاحطلبی معرفی کند و از دایره اعتدال خارج نشود، حتی در معرکه فتنه 88، مرزهای خود را از فتنه سبز و سران متوهم آن حفظ کرده بود و در اولین انتخابات پس از فتنه رأی خود را در مخالفت با تحریمکنندگان در دماوند به صندوق انداخته بود و از حامیان موفقیت روحانی در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ با اتخاذ سیاست «تکرار میکنم» بود، این بار دچار خطای محاسباتی شده و به دامی افتاد که بیگانگان برای او پهن کرده بودند!
محمد قوجانی مدتی پیش از پشت صحنه میدانداری رادیکالها در اردوگاه اصلاحطلبان پرده برداشته بود. وی درباره انتخابات سال 1400 نوشته بود، چگونه خاتمی بازیچه اپورتونیستی چون آذرمنصوری قرار گرفته و به نحوی مجبور به تغییر بازی و انفعال در برابر رادیکالها شده است. قوچانی شرح میدهد: «در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ در حالیکه اصلاحطلبانی مانند مهدی کروبی، بهزاد نبوی، محمدجواد ظریف و عبدالکریم سروش بهصراحت از عبدالناصر همتی حمایت میکردند و خاتمی نیز از مردم میخواست همت کنند و رأی دهند، بانویی به نام آذر منصوری رو درروی دیگر اصلاحطلبان ازجمله کارگزاران ایستاد و با تفاوت یک رأی مانع از حمایت جبهه اصلاحات از همتی شد، درواقع پشت پرده این رادیکالیسم چپ نوعی اپورتونیسم قرار داشت که پشت ویترین زیبایی به نام دفاع از انتخابات آزاد پنهانشده بود. اپورتونیسمی که از یکسو دنبال کرسی در حاکمیت بود و از سوی دیگر در پی اعتباری در اپوزیسیون میگشت!»
همین بازی متأسفانه در اسفندماه 1402 با شدت بیشتری دنبال شد و خاتمی که در عمر سیاسیاش تلاش بر حفظ میانهرویی داشت، پشت دست رادیکالها بازی کرد و برای اولین بار از صف مردم در پای صندوق رأی جاماند!
با اعلام نتایج انتخابات خاتمی خیلی زود متوجه شد که چه کلاه گشادی سرش رفته است! اما متأسفانه برای فهم این خطای راهبردی خیلی دیر شد بود. عبور میزان مشارکت مردم از 40 درصد که از شکست تمامعیار خط تحریم حکایت داشت، خاتمی را بر آن داشت که برای توجیه اقدامی که تحقق آن تا آخرین ساعت روز جمعه 11 اسفند، در پرده ابهام بود، قدم بردارد تا شاید کمی از «خسارت محض» ایجاد شده را جبران کند! او تلاش کرد تا در جمع مشاوران خود دلایل «خروج از ریل اصلاحات» را بیان کند و در این مسیر در اولین گام به سیاهنمایی از اوضاع رو آورد و خود رازبان مردم معرفی کرده ومدعی شود مردم طبیعیترین خواستهای خود همچون معیشت وامنیت وعزت وبرابری رابرآورده نمیبینند!
💢 ادامه مطلب👇👇👇👇👇
این حرفها در زمانی زده میشود که کمتر از 30 ماه از روی کار آمدن دولت یازدهم میگذرد و پیش از آن برای مدت هشت سال حکمرانی در اختیار جریان مورد علاقه خاتمی بوده است. اگر واقعاً در آن دوران آنچنان باغ سبزی سر برآورده بود که همه مشکلات کشور حل شده باشد، چطور مردم در انتخابات 1400 به نامزد مورد حمایت خاتمی که آقای همتی بود، توجهی نکردند و عبور از روحانی را رقم زدند؟ چه شده که آقای خاتمی اینقدر زود همه مشکلات کشور را بر سر این دولت هوار کرده است و اوضاع نابسامان اقتصادی روزهای پایانی دولت دوازدهم (که از مهار کرونا و ورود واکسن ناتوان بود، چه رسد به مهار تورم!) را فراموش کرده است؟
خاتمی در این کلام تلاش دارد تا به ظاهر نقدی به «براندازان نرم و سخت» نیز بزند و خود را جدای از آنان معرفی کند و بار دیگر براندازی را نه ممکن و نه مطلوب معرفی کند، غافل از آنکه عملاً در بازی آنها بازی کرده است!
خاتمی مطلوبترین راه برای حل مشکلات کشور را «یک مصالحه ملی» معرفی میکند، غافل از اینکه لازمه تحقق آن، شرکت در انتخابات و دعوت همگانی برای این امر بود؛ در حالی که حاضر نشدن در پای صندوق رأی، حداقل روزنه برای شکلگیری مصالحه ملی را نیز از بین برده است و متأسفانه این عمل به خواست آن جریان رادیکالی بود که خاتمی را در حصار خود قرار داده و او را از آرمانهای امام(ره) و خط امامـ که روزگاری به آن مباحات میکردـ فاصله انداخته است. حرکت در قمار باخته «مشارکت مشروط» و طرح ادعای «انتخابات بسیار مهم است در صورتی که حد نصاب ضابطه و معیارهایی که انتخابات را انتخابات میکند رعایت شود.» نیز توضیحات ناشیانه و حرفهای گزاف سوختهای است که رادیکالها برای جدایی مسیر خاتمی از «صندوق رأی» و کشاندن وی به آنچه «سیاستهای خیابانی» میخوانند، طراحی کرده بودند! وگرنه کافی است نگاهی به لیست «صدای ملت» در تهران انداخته و آن را با «لیست امید» در انتخابات مجلس دهم مقایسه کنیم تا مشخص شود این لیست بدون شک با چهرههای قویتری از سال 1394 بسته شده بود و حمایت اصلاحطلبان حتی میتوانست آنها را تا مرحله پیروزی بر رقیب متفرق و متکثر پیش ببرد!
متأسفانه، کهولت سن خاتمی، درایت او را نیز از بین برده است؛ وگرنه پرچمدار اصلاحات و آنکه مدعی است: «براندازی نه ممکن است نه مطلوب»، چگونه ممکن است برای توجیه رفتار غیرکارشناسانهاش اینگونه زبان به سخن بگشاید: «این بار تصمیم گرفتم که اگر نمیتوانم کاری برای مردم بکنم همراه و همنوا با خیل ناراضیانی باشم که در عمق وجودشان بر این باورند که اگر راه نجاتی باشد راه اصلاح امور است. آگاهانه و صادقانه رأی ندادم تا به هیچکس دروغ نگفته باشم.» گویا که تصمیمات دفعات پیش مبنی بر مشارکت، تصمیماتی غیرآگاهانه و فریبکارانه بوده است!
راه «اصلاح امور» از صندوق رأی میگذرد و قهر با صندوق بسترساز جولان بدخواهان این ملت است و متأسفانه خاتمی به واسطه همنشینی با رادیکالها راه دوم را انتخاب کرده است و عملاً تلاش برای مصالحه ملی را دچار انسداد کرده است! اما حال که مشارکت بیش از 40 درصدی ملت ایران مشخص شده و شکست خط تحریم آشکار شده است، جا دارد که خاتمی برای پیوستن به صفوف ملت
اولاً از مردم عذرخواهی کند،
ثانیاً مرزهای خود را از بیگانگان و ضدانقلاب روشن کند و برای تحقق آنچه اصلاحطلبی میخواند، در مسیر تحقق مشارکت حداکثری قدم بردارد تا شاید از انتخابات 1404 سربلند بیرون آید!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#ترامپ_هراسی
#تورم_سازی_انتظاری
✳️ ترامپهراسی و تورمسازی انتظاری با پول آگهیهای دولتی و عمومی!
روزنامه زنجیرهای دنیای اقتصاد، سالنامهای انباشته از آگهیهای دولتی و عمومی را منتشر کرده که روی جلد آن به جای بزرگداشت بهار و نوروز، تصویر ترامپ در شکل و شمایل حاجی نوروز است!
سالنامه دنیای اقتصاد تیتر روی جلد خود را هم به «صدای پای ترامپ» اختصاص داد و این در حالی است که تا تشکیل دولت جدید آمریکا حدود11 ماه زمان باقی و معلوم نیست چرا تیتر و عکس صفحه اول سالنامه یک روزنامه اقتصادی باید تصویر ترامپ و احتمال 11 ماه بعد باشد.
این رفتار، با رویکرد دیگر نشریات و رسانههای زنجیرهای هماهنگ است که ضمن ترویج ترامپ هراسی افراطی، به شوک منفی و تورم انتظاری در بازار ارز دامن میزنند و در واقع هماهنگ با اتاق جنگ اقتصادی در وزارت خزانهداری آمریکا عمل میکنند.
نکته عجیب این که دنیای اقتصاد با وجود دریافت آگهیهای هنگفت دولتی و عمومی که در همین سالنامه هم پیداست و همچنین دریافت یارانههای گزاف و قرارداد مستقیم شرکتهای دولتی، در داخل سالنامه، تحلیلی با عنوان «دستهای خالی دولت در زمینه حکمرانی خوب» منتشر کرده است!
در سالنامه مذکور دهها صفحه آگهی دولتی شرکتهایی مثل همراه اول، بانک شهر و گروه مالی شهر، سایپا، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، شکر توسعه نیشکر، ذوب آهن اصفهان، فروشگاه زنجیرهای شهروند، هلدینگ توسعه فناوری اطلاعات گردشگری ایران، شرکت سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی، فولاد مبارکه، گروه صنعتی رازی، ماشین سازی اراک، شرکت صبا فولاد خلیجفارس، شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه، شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم و... منتشر شده که احتمالا مدیران برخی از آنها یا روابط عمومیشان از کارکرد روزنامه مذکور بیخبر هستند. دنیای اقتصاد با حمایت برخی دولتمردان در دولتهای خاتمی و روحانی، بالا آمده و فربه شده است.
پیش از این، روزنامه زنجیرهای هممیهن نیز عکس و تیتر اول خود را به ترامپ و تیتر «هراس اقتصاد ایران از ترامپ» اختصاص داده بود. سردبیر هممیهن، سردبیر نشریه «صدا» هم هست. مجله صدا اردیبهشت چهار سال قبل، ایران را بر سر دوراهی جنگ و صلح (تسلیم) تصویر کرد و سپس شهریور ماه همان سال، با اشاره به تحقیر رئیسجمهور صربستان از سوی ترامپ نوشت: «از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکرهکننده میپسندد، این است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي خود نشسته؛ اگر منافع صربستان چنين اقتضايي كند، بايد این اقدام را تمسخر كرد يا عقلانيتي سياسي خواند؟!»
روزنامه دنیای اقتصاد تابستان دو سال قبل هم «ویژه نامه آگهی» برای «صنعت تهویه» منتشر کرده بود که تصویر روی جلد آن، عکس محل توافق برجام در هفت سال قبل بود!! این که چگونه میشد تولید تهویه دستشویی و حمام یا تهویه سالنهای بزرگ را به برجام لگد مال و نقض شده توسط غرب ربط داد، هنری است که فقط از همین نشریات غربزده بر میآید.
یادآور میشود۱۰ ماه مانده تا تشکیل دولت جدید آمریکا، سیاست بازانی در فضای رسانهای، روی احتمال آمدن ترامپ موج سواری میکنند، که ۸ سال قبل، همه هشدارها را به سُخره گرفته و صاحب نظران را مورد هجو و هتک حرمت قرار میدادند. حالا هم که به ترامپ هراسی دامن میزنند، هدف بسیاری از آنها، دعوت به پیشبینی احتمالات و برنامهریزی پیشاپیش نیست. آنها از همین حالا، انتظارات تورمی منفی برای یک سال بعد میسازند و با ترکیب شعبده رسانهای، همان میکنند که دشمن در زمینه بیثبات سازی بازار میخواهد.
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
صاحب نظران دلسوز، ۸ سال قبل به دولت روحانی هشدار میدادند که دونالد ترامپ، نامزد انتخابات آمریکا شده و علنا میگوید در صورت رئیسجمهور شدن، توافق هستهای با ایران را بر هم میزند. صاحب نظران میگفتند در مذاکرات، تضمینهای معتبر بگیرید و بدون آن، توانمندی هستهای و قدرت چانهزنی را واگذار نکنید. میگفتند تعهدات طرفین باید پایاپای باشد تا طرف مقابل طمع نکند تعهداتش را زیر پا بگذارد. اما دولتمردان، ضمن این که به هشدار منتقدان پوزخند میزدند و میگفتند امکان ندارد آمریکا زیر تعهدش بزند، توافقی به غایت نا متوازن، و فاقد ضمانت اجرا و ساز و کار شکایت معتبر را پذیرفتند. همه امتیازات (غالبا برگشت ناپذیر) را دو ماه قبل از «روز رسمی اجرای برجام» واگذار کردند! و طبیعی بود که آمریکا، عهدشکنی را از همان دولت اوباما آغاز کند.
جریان رسانهای آلوده که دولت روحانی را تحت فشار گذاشته تا هر چه زودتر، توافق کذایی را امضا کند و هیچ توجهی به آمدن ترامپ نداشته باشد، حالا ماموریت دیگری را بر عهده گرفته است: تزریق ترامپ هراسی افراطی به بازار، ده ماه قبل از تشکیل دولت جدید در آمریکا، با هدف تحت فشار گذاشتن اقتصاد و سیاست ایران، بر مبنای تسلیم طلبی، فارغ از این که بایدن در کاخ سفید باشد یا ترامپ.
لبریز شدن نشریات زنجیرهای غربگرا از آگهیهای شرکتهای دولتی و عمومی(از جمله برخی بامها، و شرکتهای پتروشیمی و مخابرات و...) با درآمد صدها میلیارد تومانی در حالی است که همین نشریات، پروژه القای خالصسازی و یکدست کردن حاکمیت را به شکل گسترده پیش میبرند. اما معلوم نیست این چه مدل یکدست سازی است که سالانه صدها میلیارد تومان فقط از مسیر آگهی و یارانههای دولتی و عمومی، نصیب رسانههای معارض و معاند یا دستکم مخالف میشود؟!
این نکته هم گفتنی است که برخی نشریات زنجیرهای مانند اعتماد و شرق سال گذشته سالنامههایی با محوریت تطهیر جنبش (فتنه/آشوب) «زن، زندگی، آزادی» منتشر کردند که حاوی آگهی برخی شرکتها مانند همراه اول بود. این آگهیهای دائمی همچنین در سازندگی، هممیهن، انتخاب و... نیز هفتهای چند بار منتشر میشود. تخریب و تحریف انتخابات به شکلی که به تحریم و بیمیلی بینجامد، یکی از کارکردهای این شبکه رسانهای زنجیرهای است.
به نظر میرسد برخی مدیران ارشد شرکتهای دولتی و عمومی، اطلاع کافی از کارکرد جریان رسانهای معارض و مخالف خوان ندارند و توسط روابط عمومیهای آلوده به شبکه جذب آگهی دور زده میشوند. انتظار میرود این روند تامین مالی جریان معارضهجو با جمهوری اسلامی و رویکردهای کلان آن، متوقف شده و به کارفرمایان همان رسانهها واگذار شود
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#آسیا
#غرب_آسیا
#طوفان_الاقصی
#ناکارآمدی_آمریکا
🔰فارن افرز: آمریکا یک هژمون بیعلاقه و ناکارآمد و قدرتی بی خاصیت است
🔸«گرگ کالستروم» خبرنگار خاورمیانه اکونومیست تحلیلی درباره وضعیت غرب آسیا در نشریه «فارن افرز» منتشر کرده است:
🔸جنگ سال ۲۰۰۶ اسرائیل با حزب الله نشان داد که مبانی جنگ حداقل در خاورمیانه در حال دگرگونی است؛ زیرا نبرد بین ارتشها جای خود را به مقابله فرسایشی با بازیگران غیردولتی داد.
🔸پنج ماه جنگ بین اسرائیل و حماس برخی افسانههای بزرگ را نابود کرد:
✅ اینکه آرمان فلسطین مرده است.
✅ اتحاد در حال ظهور میان اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس به عنوان وزنهای علیه ایران عمل میکند.
✅ اینکه منطقه از درگیری خسته شده است و بر رفع مشکلات خود از جمله مسائل اقتصادی متمرکز خواهد شد.
✅ اینکه به واقع یک خاورمیانه پساآمریکا پدیدار شده است.
و....
🔸روابط خاموشی که در دهه پس از ۲۰۱۰ بین اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس پدیدار شد، مبتنی بر ترس دوطرف از ایران بود.
🔸واشنگتن که ناامیدانه از خاورمیانه فرار کرده بود، این تحولات را یک فرصت دید؛ اگر اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس بتوانند خودشان کار را به سرانجام برسانند، نیاز کمتری به نیروهای آمریکایی جهت مهار ایران و نیروهای نیابتی آن وجود خواهد داشت.
🔸با این حال، امروزه اسرائیل و ائتلافی به رهبری ایالات متحده در پنج مکان - غزه، عراق، لبنان، سوریه و یمن- با نیروهای نزدیک به ایران میجنگند ولی کشورهای حوزه خلیج فاس در هیچ یک از این مکان ها حضور ندارند و در مقابل روند تنشزدایی خود با ایران را تشدید کردهاند.
🔸تردیدی وجود ندارد که نفوذ ایالات متحده در خاورمیانه رو به کاهش است، اما چین و روسیه نیز هنوز قدرتهای این منطقه نیستند.
🔸آمریکا هنوز قدرت نظامی فراوانی دارد اما آنقدر قوی نیست که مانع شبه نظامیان یمنی در حمله به کشتیهای تجاری یا نیروهای آمریکایی شود.
🔸ایالات متحده فراتر از این توان چندانی برای نشان دادن نفوذ دیپلماتیک و نظامی خود در پنج ماه گذشته نداشته است.
🔸حتی موقعی که این کشور خود را یک بازیگر فعالتر در منطقه نشان میدهد هم قدرت بیخاصیتی است که با نیروهای نزدیک به ایران بازی میکند و همزمان به دولت سرکش اسرائیل التماس میکند.
🔸ایالات متحده یک هژمون بیعلاقه و ناکارآمد است؛ قدرتهای بزرگ رقیب آن نیز حتی تمایل کمتری نسبت به آمریکا دارند. کشورهای شکننده خلیج فارس نمیتوانند جای خالی را پر کنند. اسرائیل نیز قادر به این کار نیست و ایران نیز برنامهها را برهم میزند و دردسر ایجاد میکند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#طوفان_الاقصی
#جمهوری_اسلامی
⁉️ حواست باشه؛ با اخبار نصف و نیمه فجازی، حقیقت رو نبینی...
📢 اسراییل داره جار میزنه که ایران تو ۶ سال گذشته ۱۵۴ میلیون دلار به حماس کمک کرده!
🔻ما ۸۰ میلیون نفریم، به عبارتی از جیب هر ایرانی ۲ دلار هزینه شده که میشه ۱۱۰ هزار تومن. که تقسیم بر ۶ سال کنیم، میشه سالی کمتر از ۲۰ هزار تومن به ازای هر ایرانی!
💥اونم هزینهای راهبردی برای نیروی نیابتی چون حماس که یه تنه، سالها اسقاطیل رو زمین گیر کرده👊
🔻و این مقدار کمک بقدری ناچیزه که بدونی، هزینههای آمریکا از ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۱۸ تو منطقهی ما جدای کمکهای مستقیمش به رژیم کودککش، از ۵ هزار میلیارد تا ۷ هزار میلیارد دلار اعلام شده!
♨️یعنی ۴۳ هزار برابر رقم کمک ایران؛ تازه به قول ترامپ، دستاوردشون چی بوده؟
تقریباً هیچ!😏
#علوم_شناختی & #جنگ_ادراکی 🧠⚔️
@Dr_mahdiamini313
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_10341976831.mp3
13.78M
🔗 آقای تحلیلگر / قمی کلا : ما باید پهلوی را اخراج کنیم او باعث شد جهان به ما بخندد
🎙 سیرک وطن فروشها / بالا گرفتن دعوا در جمع براندازها / معصومه علینژاد قمی کلا: باید پهلوی را بایکوت کنیم، او باعث شد جهانیان به ریش ما بخندند و ما را سوژه کنند. او وظیفه دارد با من بنشیند و صحبت کند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#رهبر
#هوش
#باهوش
#هوشمند
#رهبر_باهوش
#رهبر_هوشمند
#هوش_راهبردی
#هوش_راهبردی_رهبر
✳️ گزارش دیلی بیست از آمریکا در برابر هوش راهبردی آیتالله خامنهای
یک رسانه معروف آمریکایی ضمن بررسی شطرنج پیچیده ژئوپولیتیک در خاورمیانه تاکید کرد: بخش عمدهای از موفقیت چشمگیر سیاست خارجی ایران، از هوش راهبردی آیتالله خامنهای و مشاوران کلیدی او ناشی میشود. رهبر ایران توانایی عجیبی در ترکیب ستیزهجویی و احتیاط دارد.
«دیلی بیست» در تحلیلی به قلم جیمز وارن مینویسد: بزرگترین مشکل آمریکا این است که راهبرد ایران در منطقه خاورمیانه به ویژه در 2 دهه گذشته، کار میکند و از راهبرد آمریکا بسیار موفقتر است. جنگ اسرائیل و حماس به طور اساسی مسیر سیاست خاورمیانه را تغییر داده و سطحی از نوسانات را به تحولاتی که در دهههای گذشته دیده نشده بود تزریق کرده است. این درگیری نه تنها مرحله جدیدی از درگیری یک قرنی بین یهودیان و فلسطینیان است، بلکه فصلی دیگر از جنگ سایه 45 ساله ایران علیه ایالات متحده و اسرائیل است.
در طول دوره طولانی جنگ سایه، اهداف تهران و راهبرد آن برای دستیابی به آنها به طور قابل توجهی سازگار بوده است. اهداف اصلی سیاست خارجی این کشور از زمان تشکیل جمهوری اسلامی در سال 1979 این بوده که ایالات متحده را مجبور به خروج از منطقه کرده و از رسمیت اسرائیل باز دارد.
«سوزان ملونی» محقق مؤسسه «بروکینگز»، خاطرنشان میکند که آیتالله خامنهای در طی دهههای گذشته هیچگاه در تضاد شدید خود با اسرائیل و ایالات متحده ایجاد تزلزل نکرده است. او و اطرافیانش عمیقا معتقد به بداخلاقی، طمع و شرارت آمریکا هستند. آنها به عنوان بخشی از پیروزی نهائی جهان اسلام بر چیزی که آنها آن را یک غرب رو به زوال و یک موجودیت صهیونیستی نامشروع میدانند، انتظار نابودی اسرائیل را میکشند. روش تهران برای دستیابی به این اهداف، یک راهبرد منحصر به فرد جنگ طولانی مدت و فرسایشی است که بسیج سیاسی، دیپلماسی و جنگ اطلاعاتی را با عملیات نظامی تهاجمی که توسط مجموعه عظیمی از نیروهای نیابتی انجام میشود، تحت عنوان «محور مقاومت» ترکیب میکند. بیش از 12 گروه مسلح در سوریه، یمن، عراق و لبنان یک شبکه آزاد متشکل از بیش از 150 هزار جنگجوی «نیابتی» را تشکیل میدهند که تعهد مشترکی برای به چالش کشیدن هژمونی آمریکا در منطقه دارند. آنها از تاکتیکهای جنگی نامنظم استفاده میکنند. حماس در نوار غزه یکی از اعضای اصلی شبکهای است که در اوایل دهه 1980 در لبنان با حزبالله آغاز شد و به کتائب حزبالله در عراق و حوثیها در یمن و غیره گسترش یافت.
راهبرد ایران به ویژه از زمان آغاز «جنگ آمریکا علیه تروریسم» به طور قابل توجهی مؤثر بوده است. از آن زمان، تهران نشان داده است که از نظر راهبردی، بسیار ماهرتر از واشنگتن است. این موفقیت در هیچ کجا به اندازه عراق قابل لمس نیست، جایی که شبه نظامیان تحت حمایت ایران با اندازه و مهارتهای مختلف به ایالات متحده کمک کردند تا تقریبا تمام نیروهای خود را تا سال 2011 خارج کند. امروز، سیاست و شخصیتهای سیاسی عراقی بسیار بیشتر تحت تاثیر جناحهای سیاسی طرفدار ایران است و بدون تردید، ایران بزرگترین سود راهبردی را از جنگ عراق برده است.
اگرچه دولت ایالات متحده از سال 1995 دهها و دهها تحریم علیه نیروهای نیابتی ایران در سراسر منطقه اعمال کرده، اما امروزه این شبکه نسبت به سالهای اولیه جنگ عراق از نظر مالی بهتر و توانایی نظامی بسیار بیشتری دارد.
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
موفقیت چشمگیر حمله غافلگیرانه 7 اکتبر حماس این واقعیت را به طرز چشمگیری نشان میدهد. مقامات و رسانههای ایران از این حمله غافلگیرانه به اسرائیل خوشحال شده و این انتظار را دارند که حمله حماس، منجر به نابودی اسرائیل شود. جنگ اسرائیل و حماس موقعیت ژئوپلیتیکی ایران را تقویت کرده، زیرا این درگیری، فشار بینالمللی گستردهای را بر اسرائیل وارد کرده تا کشور فلسطینی غیرنظامی را به عنوان تنها راهحل مناسب برای مشکلات کنونی بپذیرد. ظهور جنگ به تلاشهای تحت رهبری ایالات متحده برای تضمین یک اتحاد رسمی طولانی مدت بین اسرائیل و عربستان پایان داد. این جنگ یک شکست راهبردی برای واشنگتن است، زیرا اکنون باید منابع نظامی و دیپلماتیکی را که امیدوار است برای مقابله با چین در حال رشد در اقیانوس هند و اقیانوس آرام استفاده کند، به خاورمیانه منحرف کند. برنامه تهران این است که شبکه نیابتی آن حملاتی را به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه و دریای سرخ انجام میدهد تا اسرائیل و آمریکا را برای آتشبس در غزه تحت فشار قرار دهد.
تهران همچنان بر هدف اصلی خود برای ایجاد مشکل و هرج و مرج برای ناکام گذاشتن تلاش آمریکا برای شکل دادن به امور ژئوپلیتیک منطقه تمرکز میکند. تهران توانسته است بارها از این نیروها استفاده کند و به این دلیل که گروهها تصمیمات عملیاتی خود را میگیرند، از انتقام جدی فرار کند.
در حقیقت، راهبرد ایران در برابر منافع ایالات متحده شباهت زیادی به راهبرد جنگ طولانی دارد که هم به «ویتکنگها» و هم به طالبان خدمت میکرد: سرعت عملیاتها را پایین نگه دارید، جنگ سیاسی گسترده و جامع را برای داشتن دست بالا در جنگ روایتها انجام دهید و درگیری را در درون یک حباب روی درجه جوش کم و در چند جبهه به طور همزمان، نگه دارید.
بخش عمدهای از موفقیت قابل توجه سیاست خارجی ایران به وضوح ناشی از هوش راهبردی آیتالله خامنهای و مشاوران کلیدی او است. به گفته دو محقق برجسته سیاست خارجی ایران، رهبر ایران «توانایی عجیبی در آمیختنستیزهجویی و احتیاط دارد... او وقتی میخواهد انقلاب اسلامی را فراتر از مرزهای خود به پیش ببرد، نقاط ضعف و قوت میهن خود را درک میکند. متاسفانه، نمیتوان همین را برای تصمیمگیرندگان برجسته سیاست خارجی آمریکا در مورد خاورمیانه گفت. در واقع، مشکلات پایدار واشنگتن در منطقه، اتکای بیش از حد به نیروی نظامی و ناتوانی در ادغام عملیات نظامی با پیام و راهبرد سیاسی واقعی بوده است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_10345763346.mp3
10.7M
🔗 تحلیل / فرمانده سنتکام: اگر ایران بمب اتمی بسازد دیگر کسی حریفش نمیشود
🎙 صحبت های فرمانده سنتکام در خصوص ایران : اگر ایران به سلاح هسته ای دست پیدا کند دیگر کسی حریفش نخواهد شد و ماهیت منطقه غرب آسیا را عوض خواهد کرد. باید به این کشور توضیح دهیم این کار هزینه دارد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#غرب
#برجام
#برجامیان
#زبان_دنیا
#غرب_گرایان
#دیپلماسی_التماسی
✳️ چرا میگوییم غربگرایان زبان دنیا را بلد نیستند؟
1⃣ در روزهای گذشته جلسات مربوط به ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهرغم تمام ادعاها، فضاسازیها و تهدیدهای کشورهای غربی، بدون صدور قطعنامه علیه برنامه هستهای کشورمان پایان یافت. این برای پنجمین دور متوالی است که تلاشها برای احیای پروژه امنیتیسازی پرونده هستهای ایران در شورای حکام با شکست روبهرو میشود.
در این جلسه نهتنها قطعنامهای صادر نشد بلکه حتی اجماعی هم برای صدور بیانیه غیرالزامآور علیه ایران شکل نگرفت.
یک سؤال، آیا این رفتار آژانس، نتیجه اجرای برجام و نوع تعامل ایران با FATF بود؟ پاسخ منفی است؛ چرا که ریلگذاری سیاست خارجی از ابتدای دولت سیزدهم تغییر کرد و «دیپلماسی التماسی» جای خود را به «دیپلماسی مقتدرانه و عزتمندانه» داده است.
در دو سال و نیم اخیر، پرونده برجام از اولویت سیاست خارجی کنار زده شد و «دیپلماسی فعال منطقهای و جهانی» جای آن را گرفت. علاوهبر این، ایران حاضر نشد که زیر بار دستورات زورگویانه FATF جهت عضویت برود و در نهایت در این مدت، ایران به این سازمان نپیوست.
2⃣ روز 12 مهر 1402 جناب آقای «محمد اسلامی» رئیس محترم سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران با اشاره به اخراج تعدادی از بازرسان آژانس گفت: «بازرسان اخراج شده از سه کشور اروپایی بودند که مرتب رفتار سیاسی تند دارند، و بازرسان آن کشورها را از لیست حذف کردیم.»
این اقدام مقتدرانه و عزتمندانه ایران، پیام ویژهای برای آمریکا و تروئیکای اروپایی داشت و در نهایت آژانس انرژی اتمی، بدون هیچ مخالفتی، تصمیم ایران را پذیرفت.
3⃣ اقتدار، احترام میآورد. در دنیایی که به واسطه اقدامات مخرب و جنایتکارانه دولتهای سلطهگر، «قانون جنگل» بر آن حاکم است، این اقتدار و دیپلماسی عزتمندانه است که احترام میآورد.
«محمدجواد ظریف» وزیر سابق امور خارجه - تیرماه ۱۴۰۰- در پایان کار دولت مدعی تدبیر و امید، اعتراف تلخی را مطرح کرد. وی گفت: «با خوشخیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود رنجاندیم. اتفاقی که اگر نمیافتاد نه دوستان دوران سختی رهایمان میکردند و نه با فشار حداکثری ترامپ مواجه میشدیم.»
4⃣ در 13 تیرماه 1402 بیست و سومین نشست سران سازمان اقتصادی شانگهای به شکل ویدئو کنفرانس در دهلینو هند برگزار شد. جناب آقای رئیسی، رئیسجمهور محترم کشورمان، امسال به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران برای اولینبار به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای، در این نشست به تشریح دیدگاهها و مواضع کشورمان پرداخت.
در همان مقطع «ژانگ مینگ» دبیرکل سازمان همکاری شانگهای در واکنش به عضویت رسمی و دائمی ایران در این سازمان گفت: «عضویت ایران و نقش این کشور گام مهمی در مسیر تحقق اهداف سازمان اقتصادی شانگهای ایفا میکند... این باعث افتخار من است که فرآیند عضویت دائم ایران، در زمان مدیرکلی اینجانب بر این سازمان صورت گرفته است.»
نکته قابل توجه اینجاست که پیش از این دولت آمریکا درخواست داده بود که عضو ناظر شانگهای باشد اما این درخواست از سوی این سازمان رد شده بود. نکته مهم دیگر اینکه حجم اقتصاد اعضای سازمان شانگهای، ۳۲ درصد از حجم اقتصاد اتحادیه اروپا بیشتر است. بر اساس گزارش صندوق جهانی پول، طی پنج سال منتهی به پایان ۲۰۲۳، ظرفیت اقتصادی کشورهای عضو سازمان شانگهای از اقتصاد گروه «جی ۷» پیشی گرفت.
اعضای این سازمان بیش از ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را نیز به خود اختصاص دادهاند. مجموع تجارت اعضای آن حدود ۶/۶ تریلیون دلار بوده که در ۲ دهه گذشته صد برابر شده است. همه اینها از جمله مصادیقی است که سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای توانسته در برابر هژمونی غرب قد علم کرده و حتی آن را پشت سر بگذارد.
5⃣ در شهریور سال جاری خبر عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس رسما اعلام شد. در ادامه، در 12 دیماه 1402 ایران به طور رسمی به گروه بریکس پیوست.
«آنیل سوکلال» نماینده آفریقای جنوبی در گروه اقتصادهای نوظهور جهان موسوم به بریکس با اشاره به شرکت نمایندگان بلندپایه ایران، عربستان، امارات، مصر و اتیوپی، در نشست بریکس که اوایل ماه دسامبر در دوربان آفریقای جنوبی برگزار شد، تاکید کرد: «با پیوستن این کشورها، اعضای بریکس ۲ برابر خواهد شد.»
اعضای قبلی شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در ماه آگوست از ۶ کشور جدید که پیشتر درخواست عضویت خود را ارائه کرده بودند، دعوت کردند به این بلوک اقتصادی بپیوندند تا به این ترتیب برخی از بزرگترین تولیدکنندگان انرژی جهان را با برخی از بزرگترین مصرفکنندگان آن در قالب بریکس گرد هم آورند.
💢 ادامه مطلب👇👇👇👇👇
یکی از مهمترین مزایای پیوستن به بریکس، بخصوص برای ایران که مشمول تحریمهای غرب است، بانک کشورهای بریکس است که «بانک توسعه نوین» نام دارد. این بانک، که یک بانک توسعه چندملیتی توصیف شده، برای کشورهای عضو سامانه اعلام پرداختی دارد که جایگزینی برای سوئیفت است.
یکی دیگر از اهداف بریکس انفصال از دلار به عنوان ارز معیار تجارت بینالمللی است. حذف دلار از روابط اقتصادی و همکاری ویژه کشورهای تحت تحریم آمریکا، دو نسخهای است که تبعات آن مقامات آمریکایی را به وحشت انداخته است.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه چندی پیش و پس از دیدار با مقامات چین، در مصاحبه با خبرنگاران گفته بود: «اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به «دنبالهروهای آمریکا» مقاومت کند... اروپا باید وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد و از کشیده شدن به رویارویی چین و آمریکا بر سر تایوان اجتناب نماید... اروپا باید وابستگی خود به «فراسرزمینی بودن دلار آمریکا» را نیز کاهش دهد.»
همچنین «جانت یلن» وزیر امور خزانهداری آمریکا چندی پیش در نشستی در کمیته امور مالی مجلس نمایندگان آمریکا اعتراف کرد که استفاده از دلار در دنیا رو به کاهش است و تحریمها علیه ایران، حتی متحدان آمریکا را به فکر استفاده از ارزهای جایگزین در مبادلات جهانی انداخته است.
6⃣ در شهریور سال جاری روزنامه «فایننشال تایمز» در گزارشی با اشاره به همزمانی آزاد شدن داراییهای ایران با سالگرد اغتشاشات سال گذشته، نوشت: «تبادل زندانیان (بین ایران و آمریکا) در چنین زمانی حاکی از شکست سیاستهای آمریکا برای مقابله با تهران است... تداوم پیشرفتهای هستهای ایران در کنار افزایش نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی، از دیگر نشانههای شکست سیاستهای غرب در قبال ایران است.»
این رسانه غربی در ادامه نوشت: «سیاست آمریکا و اروپا در قبال ایران فاقد هرگونه «لنگرگاه» و «جهتگیری» است. دولتهای غربی نتوانستند یک راهبرد متوازن، متحد و پایدار در قبال ایران اتخاذ کنند که فعالیتهای جمهوری اسلامی را محدود کند. راهبرد غرب در قبال ایران، نهتنها هدف مشخصی را دنبال نمیکند بلکه حتی چارچوب مشخصی هم ندارد.»
پیش از آن نیز هفتهنامه اکونومیست در تحلیلی با اشاره به آزادسازی اموال ایران و توافق تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا نوشته بود: «در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران دست بالا را دارد.»
7⃣ نشریه «نشنال اینترست» اخیرا در گزارشی به قلم «هیو دی سانتیس» نوشت: «آمریکا باید برای جهانی آماده شود که در آن قدرت، جای آرمانهای لیبرال را خواهد گرفت و غرب برای حفظ ثبات بینالمللی باید قوانین جدید را در هماهنگی با دولتهایی که در نظم جهانی جدید تاثیرگذار بوده اند، تدوین کند.»
در ادامه این گزارش آمده است: «پس از سه دهه از پایان جنگ سرد، دیگر جامعهای متشکل از کشورهایی که توسط یک سیستم روابط بینالملل مبتنی بر قوانینی با الگوبرداری از ارزشهای لیبرال - دموکراتیک آمریکا به هم مرتبط شده باشند، مانند یک رؤیا به نظر میرسد.»
8⃣ اکنون سالهاست که نظم جهانی دچار تغییرات اساسی شده است اما این واقعیت بدیهی در دولت قبل مورد غفلت جدی قرار گرفت.
در دولت قبل، سیاست خارجی به دیپلماسی برجامی تقلیل پیدا کرد، تا جایی که عملا سیاست خارجی در روابط با سه چهار کشور معدود غربی خلاصه شد، آن هم نه از موضع برابر بلکه از موضع انفعال و حقارت. به همین دلیل دیگر جنبههای سیاست خارجی و بهویژه سیاست خارجی منطقهای و همسایگان و تعامل با شرق بهشدت مغفول ماند.
روزنامه شرق- ۲۹ تیر ۱۴۰۰- در یادداشتی به قلم یکی از دیپلماتهای سابق در نقد سیاست خارجی دولت قبل نوشته بود: «دولت روحانی... روابط دوجانبه با کشورها و بهخصوص همسایگان را... تعطیل کرد و به تعبیر مخالفانش سیاست خارجی کشور را به زلف برجام گره زد... دولت روحانی در سیاست خارجی... از دو ابراولویت «اقتصادی» و «همسایگان» سخن گفت که در عرصه عمل بهاندازه سر سوزنی اجرائی نشد.»
9⃣ موارد مذکور همگی یک کلاس درس بزرگ برای مدعیان اصلاحات و اعتدال و جریان غربگرا است. همان جماعتی که با ادعای تسلط بر زبان دنیا، تحریمها را ۲ برابر کرد و در صنعت هستهای بتن ریخت و با شرطیسازی اقتصاد، خسارتهای هنگفتی به کشور و مردم تحمیل کرد.
✍ #مسعود_اکبری
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_10349262310.mp3
13.84M
🔗 آقای تحلیلگر / شاهد ایرانی به زودی در خلیج مکزیک
🎙 گزارش قابل تامل نشریه اسپانیایی از بی سرنشین افسانه ای ایران / شاهد ایران به زودی بعید نیست در خلیج مکزیک دیده شود. ایران با این پهپاد تحولات دنیا را از اوکراین تا دریای سرخ زیر و رو کرده است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️