#آمریکا
#مصدق
#تجربه_مصدق
#کودتای_۲۸مرداد۱۳۳۲
باید از تجربه مصدق در اعتماد به آمریکا درس گرفت
استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکاییها حتی مصدق را که فردی سکولار و ملیگرا بود، تحمل نکردند و علیه او کودتا کردند، گفت: رابطه ایران و آمریکا تا وقتی سیاستهای ۲ کشور بر همین روال باشد، حالت عادی پیدا نمیکند.
فؤاد ایزدی، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در گفتوگو با ایسنا درباره کودتای ۲۸ مرداد و تخاصم و سلطهگری آمریکا در قبال ایران گفت: بعد از انقلاب اسلامی، ایران توانست استقلال بیبدیلی در مقایسه با کشورهای همسایه در مقابل کشورهای سلطهگر و زورگو داشته باشد.
مصدق سکولار بود اما آمریکاییها او را هم تحمل نکردند
ایزدی عنوان داشت: این کودتا علیه محمد مصدق بود که چندان در دولتش به دنبال پیادهکردن شریعت اسلامی در جامعه نبود و فردی سکولار و ملیگرا بود اما آمریکاییها او را هم نتوانستند تحمل کنند و علیهاش کودتا کردند. در هر حال ایران آن زمان کشور ضعیفی بود و نتوانست در برابر کودتا اقدام کند.
کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: باید بدانیم که دشمنی آمریکا با ایران به دههها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برمیگردد، برخی به گونهای بیان میکنند که انگار بین آمریکا و ایران دعواست و تقصیر هم گردن ایران است؛ اولا ایران دعوا نمیکند بلکه دفاع میکند و این مسئله هم از کودتای ۲۸ مرداد شروع شد. دوم اینکه باید از کودتای ۲۸ مرداد درس گرفت، از تجریه مصدق و اعتمادی که به آمریکاییها کرد.
ایزدی اظهار کرد: دشمنی آمریکا با ایران به خاطر منافع نفتی ایران و موقعیت ژئوپلیتیک آن است. اگر ایران این موقعیتها را نداشت، به ما هم بیتفاوت بودند. از این رو معتقدم این مباحث نباید فراموش شود؛ اگر فراموش شود بستری خواهد بود برای سلطه آمریکا.
اینگونه نیست که بگوییم میان ایران و آمریکا ارتباط نیست
این استاد دانشگاه تصریح کرد: برخی سعی کرده و دارند که رابطه با ایران و آمریکا را سیاسی کنند و خود را ناجی حل مشکلات بین ۲ کشور میدانند و از فشار اقتصادی که بر مردم است برای گرفتن رای استفاده میکنند. رابطه ایران و آمریکا تا وقتی ۲ کشور سیاستشان بر همین روالی است که اکنون است، حالت عادی پیدا نمیکند. گاهی اوقات کشورها با هم اختلاف دارند، ولی ارتباط بین آنها وجود دارد، از این رو اینگونه نیست که بگوییم میان ایران و آمریکا ارتباط نیست؛ از زمان دولت آقای احمدینژاد، ۲ کشور به طور غیرمستقیم دارند مذاکره میکنند، بنابراین ارتباط وجود دارد و همین الان هم از طریق سفارت سوئیس پیامها رد و بدل میشود.
او توضیح داد: آنچه میان ایران و آمریکا وجود ندارد، عادیسازی روابط است. از زمان آقای هاشمی رفسنجانی سعی بر عادیسازی روابط با آمریکا انجام گرفته و این رویکرد در دولتهای بعدی هم دنبال شده اما این آمریکاست که پای کار نبوده و نیست. تا وقتی هم آمریکای فعلی با این سیاستها بر سرکار است، این اتفاق نمیافتد.
آمریکا رو به افول است
ایزدی اظهار کرد: آمریکا رو به افول است و تغییرات جدی در آن میبینیم، الان شاهد هستیم که در دانشگاههای این کشور چه اعتراضاتی نسبت به سیاستهای این کشور در حمایت از رژیم صهیونیستی میشود؛ از این رو وقتی معترضان به این سیاستها در قدرت قرار گرفتند و دست از سلطه و دخالت در امور کشورهای دیگر و سیاستهایی از جمله حمایت از نسلکشی و فشار و تحریم علیه ملتها برداشتند، آن وقت میشود با آمریکا رابطه عادی داشت.
او خاطرنشان کرد: دولت ایران وقتی در زمان پهلوی سکولار بود، آنها توانستند از طریق کودتا وارد شوند و دولت را ساقط کنند اما بعد از انقلاب اسلامی و اسلامی شدن حکومت ایران دیگر نتوانستند کودتا کنند و برای همین هم از ایران اسلامی خوششان نمیآید و مخالف آن هستند. ایران کشور ثروتمندی است و آمریکا میخواهد حکومت ایران به شکلی باشد که آنها مسئولان کشور را تغیین کنند، اما ۴۵ است نمیتوانند این کار را انجام دهند، از این روست که ملت و حکومت ایران دشمنی میکنند.
#دکتر_فؤاد_ایزدی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#مجلس
#رأی_اعتماد
#وظیفه_قانونی
✳️ رای اعتماد ،سپال و استیضاح یک روال مرسوم و وظیفه قانونی مجلس
خرداد 1398 که دیگر تشت بیخاصیتی برجام مدتها بود از پشتبام افتاده بود؛ بانیان برجام برای فرار از پاسخگویی پشت رهبر انقلاب پنهان میشدند و تصویب برجام را به رهبری نسبت میدادند. همین اتفاق موضوع سؤال یکی از دانشجویان در دیدار با رهبری شد و ایشان در پاسخ فرمودند: «یکی از دوستان گفتند تصویب برجام را به رهبری نسبت دادهاند؛ خُب بله، امّا شما که چشم دارید، ماشاءالله هوش دارید، همه چیز را میفهمید! آن نامهای را که من نوشتم نگاه کنید، ببینید تصویب چه جوری است؛ شرایطی ذکر شده که در این صورت این [توافق] تصویب میشود... بنابراین نه، برجام را به آن صورتی که عمل شد و محقّق شد، بنده خیلی اعتقادی نداشتم.»
البته اصلا جای تعجب نبود چون بانیان برجام پیش از آنکه از رهبری برای برجام مایه بگذارند؛ از «آفریدگار جهان» هم برای برجام خرج کرده بودند! حسن روحانی، بهمن 1394 در مراسم تجلیل از دستاندرکاران برجام گفته بود: «به ما میگویند برجام که [منعقد] شد، دولت برای مردم رفاه بیاورد. مگر ما برجام آوردیم؟... برجام را خدا آورد... همان خدا هم برای این ملت سربلندی بیشتر و رفاه بیشتر خواهد آورد.»
حالا اما در ایام انتخاب و رأی اعتماد به کابینه چهاردهم ظاهرا ترفند ناجوانمردانه خرج کردن از رهبر انقلاب خیلی زودتر از گذشته مورد استفاده قرار گرفته و ادعا میشود رئیسجمهور جدید همه وزرای کابینهاش را با هماهنگی رهبر انقلاب انتخاب کرده است.
این ادعا البته مسبوق به سابقه است.
1⃣ شاید برای اولین بار مرحوم حجتالاسلام اکبر هاشمی رفسنجانی بود که سالها پس از پایان ریاستجمهوریاش چنین ادعایی را مطرح کرد. آقای هاشمی در مقدمهای که 30 شهریور 1390 برای کتاب خاطرات سال 1368 خود نوشته بود؛ مدعی شد: «در روز 8 مرداد مذاکره با رهبری به نتیجه رسید و اسامی و مسئولیت تمامی اعضای کابینه با توافق کامل با خط ایشان نوشته شد.» این ادعا از سوی آقای هاشمی در حالی مطرح شد که در صفحات بعدی کتاب خاطراتشان و در خاطرات مربوط به 8 مرداد 1368 که قاعدتا در همان زمان و با جزئیات بیشتر به نگارش درآمده، این ادعا جور دیگری آمده است و آقای هاشمی صرفا از همنظر بودن خودشان با رهبری در انتخاب وزرا خبر دادهاند. این «وحدت نظر» در سال 1368 با توجه به ارتباط نزدیک آقای هاشمی با رهبر انقلاب در آن سالها اصلا پدیدهای دور از انتظار نبود. اما با این حال نام برخی افراد در کابینه اول آقای هاشمی مانند «عبدالله نوری» در وزارت کشور و «محمد خاتمی» در وزارت فرهنگ و ارشاد که تفاوت دیدگاه قابل توجهی با رهبر انقلاب داشتند نشان میدهد لزوما همه افراد کابینه مورد تأیید رهبری نبودهاند. اتفاقا مرحوم هاشمی در خاطرات همان سال خود به اختلاف نظر آنها با رهبر انقلاب اشاره کردهاند.
2⃣ آقای هاشمی در خاطرات خود برای تشکیل کابینه دومشان نیز به یک توافق کلی با رهبری آن هم به صورت تلفنی
در 14 مرداد 1372 اشاره میکنند و تغییرات ایجاد شده را عمدتا به دلیل مراعات حال مجلس اعلام میکند. مجلس در مجموع از کابینه اول و دوم مرحوم هاشمی به یک نفر رأی اعتماد نداد.
3⃣ 28 مرداد 1376 در جلسه رأی اعتماد مجلس به دولت هفتم؛ «محمد خاتمی» رئیسجمهور وقت در سخنان خود برای دفاع از کابینه پیشنهادیاش، رهبر انقلاب را در کنار مرحوم هاشمی، نمایندگان مجلس و... از افراد طرف مشورت خود برای انتخاب کابینه نام برد و از چیزی فراتر از مشورت کلی خبر نداد. اگرچه حجتالاسلام هاشمی در خاطرات سال ۱۳۷۶ خود به بحث و تبادل نظر برای انتخاب وزیر اطلاعات میان محمد خاتمی و رهبر انقلاب اشاره میکند. آن زمان میزان فاصله وزیران پیشنهادی آقای خاتمی با دیدگاههای رهبر انقلاب بر همه ناظران سیاسی آشکار بود. و البته مجلس به همه وزیران پیشنهادی آقای خاتمی در دو کابینه اول و دوم ایشان رأی اعتماد داد.
4⃣ سال 1388 در جریان معرفی کابینه دوم محمود احمدینژاد به مجلس شورای اسلامی، یکی از اعضای هیئترئیسه مجلس از لزوم مشورت رئیسجمهور با رهبر انقلاب مشخصا برای وزیرانی مانند وزیر اطلاعات، امور خارجه، دفاع، کشور و فرهنگ خبر داد. با این حال مجلس به وظیفه خود برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی عمل کرد و مجموعا به هفت نفر از گزینههای پیشنهادی محمود احمدینژاد در دو کابینه اول و دوم او رأی اعتماد نداد.
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
5⃣ اما درتابستان 1396 وقتی حسن روحانی برای باردوم به ریاست جمهوری رسید؛ شایعاتی مبنی بر«انتخاب تکتک اعضای کابینه بانظررهبرانقلاب» توسط یک جریان خبری خاص درداخل کشور منتشر شد که مورد استقبال رسانههای بیگانه نیز قرارگرفت.
این باربا توجه به حجم شایعات منتشر شده و اخبارخلاف واقع، دفتر حفظ ونشر آثاررهبر انقلاب با انتشارمطلبی واکنش نشان داد: «رویه ثابت درهمه دولتها، هماهنگی با رهبری درانتخاب وزیران دفاع، امورخارجه و اطلاعات بوده است، واین هم، حسب تکالیفی است که درقانون اساسی برای رهبری درامور سیاست خارجی و دفاعی- امنیتی تعیین شده است... [رهبری] درخصوص اکثریت کابینه نیزدر همه ادوارتا آنجا که ازسوابق امربرمیآید نظری ابرازنمیکنند.» این متن اضافه کرده بوداگرچه رهبر انقلاب نسبت به وزارتخانههای علوم، فرهنگ و آموزش و پرورش حساس هستند اما درانتخاب وزیران آنها ورود نمیکنند. با این حساب رهبری فقط در انتخاب سه وزیر آن هم به شکلی سلبی، اظهارنظر میکردند و همچنان انتخاب با رئیسجمهور بود.
خاطرات منتشر شده حسن روحانی از آن زمان نیز همین رویه را تأیید میکند. آقای روحانی در خاطراتش آورده است که افرادی مثل محمدجواد ظریف برای وزارت خارجه و عبدالرضا رحمانی فضلی برای وزارت کشور جزو اولین انتخابهای او برای کابینه بودند و رهبر انقلاب با هیچکدام از آنها مخالفتی نکردند. آنطور که از خاطرات آقای روحانی برمیآید رهبر انقلاب حتی در مواردی علیرغم مخالفت با گزینهای، چنانچه رئیسجمهور بر آن اصرار کند؛ مانع از انتخاب نمیشوند. مجلس در مجموع دو کابینه اول و دوم آقای روحانی به 4 وزیر پیشنهادی ایشان رأی اعتماد نداد.
6⃣ بر این اساس صحبت
✅ آقای پزشکیان در گفتوگو با رسانه دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری پیرامون نحوه انتخاب اعضای کابینه که فرمودند: «در آخر، طبیعتاً خدمت مقام معظّم رهبری خواهیم رفت و با هماهنگی و مشورت با ایشان به یک جمعبندی نهائی خواهیم رسید که اینها را بتوانیم معرّفی کنیم.»
✅ و در ادامه اظهارات معاونت امور مجلس ایشان مبنی بر: «رئیسجمهور محترم به صراحت اعلام کردهاند که اعضای هیئت وزیران را با نظر رهبر معظم انقلاب و تأیید ایشان معرفی خواهند کرد.» بیان همین روال مرسوم و طبیعی است که در دولتهای گذشته سابقه داشته و به معنای ورود فعالانه و با جزئیات رهبر انقلاب در تعیین یکایک افراد کابینه آقای پزشکیان نیست.
با این حال به نظر میرسد همان جریان رسانهای که در سال 1396 با خرج کردن از رهبری در ساخت و ساز شایعات برای دستیابی به منافعش فعال بود؛ حالا دوباره مشغول به کار شده است. توجه به این نکته ضروری است که معاون اول، معاون اجرائی، معاون امور پارلمانی، معاون امور زنان و رئیسدفتر رئیسجمهور همگی انتخابهای شخص آقای پزشکیان بودهاند که یا به واسطه شناخت شخصی و یا به توصیه جریانهای سیاسی همسویش پذیرفته شدهاند. همچنین آقای پزشکیان شورایی موسوم به «شورای راهبری» برای انتخاب وزرای خود راهاندازی کرد که طبق ادعای محمدجواد ظریف به عنوان رئیس این شورا: «از نوزده وزیری که معرفی شدند، سه نفر نامزد نخست، 6 نفر نامزد دوم یا سوم و یک نفر نامزد پنجم کمیتهها و یا شورای راهبری بودند.» و وزرای دیگر مثل وزیر کشور نیز طبق سخنان محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرائی رئیسجمهور انتخاب شخص آقای پزشکیان بودهاند. بنابراین کابینه چهاردهم، کابینهای است که مسعود پزشکیان یا شخصا و یا از طریق ساز و کارهای
مورد تأییدش مانند «شورای راهبری» برای خود انتخاب کرده است.
اتفاقا با توجه به نقش 60 درصدی «شورای راهبری» در تعیین وزیران کابینه چهاردهم؛ بررسی صلاحیت وزیران در مجلس باید جدی گرفته شود. تعداد قابل توجهی از اعضای «شورای راهبری» افرادی بدسابقه و محکومان امنیتی بودند که برای فعالیت در پایینترین مناصب دولتی صلاحیت نداشتند اما متأسفانه در انتخاب بالاترین مناصب دولتی صاحب نفوذ شدند! اعضای بدسابقه این شورا به دلیل اقداماتشان علیه جمهوری اسلامی طی سالهای گذشته مجموعا به بیش از 26 سال زندان محکوم شدهاند و لازم است این سؤال را از خود بپرسیم که در کدام نقطه از جهان افرادی که به دلیل اقدام علیه یک نظام سیاسی مجموعا به بیش از 26 سال زندان محکوم میشوند؛ مدتی بعد 60 درصد وزیران همان نظام سیاسی را تعیین میکنند؟!
مجلس شورای اسلامی وظیفهای جدی برای بررسی صلاحیتها بر عهده دارد. رهبر انقلاب در دیدار با آنها حداقل 12 شرط برای یک وزیر کارآمد برشمردند و اکنون نوبت نمایندگان مجلس است تا با تطبیق سابقه و کارنامه وزیران پیشنهادی با شروط رهبری، پایبندی خود را به رهنمودهای ایشان نشان دهند.
✍ #سید_محمد_عماد_اعرابی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_13237416790.mp3
10.64M
🔗 دفاع تمام قد مجری عرب از ایران: با چه رویی به ایران حمله میکنید؟
🎙 این روزها و پس از انکه اتفاقات فلسطین و نقش ایران توجه دنیا و ملت های منطقه را ویژه تر به کشور ایران جلب کرده بحث هم درباره ایران بیشتر شده است. در این برنامه صحبت های یک کارشناس عرب را مرور خواهم کرد. او شهروندان عرب را به دلیل عدم دفاع از ایران سرزنش میکند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#نبرد_بزرگ
.
از کجا خواهند خورد؟
هراس مرگبار در تل آویو
🔻۱۹ روز پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران، اسرائیل و حامیانش همچنان منتظرند که ایران و متحدانش، از کدام سمت و چگونه انتقام خواهند گرفت.
🔹اعلام وضعیت قرمز و آماده باش نظامی و اختفا، معمولا چند ساعت یا حداکثر چند روز کاربرد دارد و نیروهایی که در حالت آماده باش قرار می گیرند، پس از مدتی، خسته و فرسوده می شوند و هوشیاری اولیه را از دست می دهند. اینجا، تازه عملیات انتقامی آغاز می شود.
🔻نفس آماده باش و ترس و انتظار، به خودی خود برای رژیم اسرائیل و اتباع آن آزار دهنده بود، چه رسد به این که رویدادی جدید، محاسبات نظامی و امنیتی را نیز به هم بریزد.
🔹اسرائیل و آمریکا و برخی حامیان اروپایی، در این دو هفته دائما احتمالات مختلف عملیات انتقامی ایران را بالا و پایین می کردند:
🔻این که فقط ایران حمله می کند یا به همراه متحدانش؟ حملات از شمال و شرق صورت می گیرد، یا سمتِ جنوب و غرب هم جزو جبهه های فعال در مدار حمله ۳۶۰ درجه ای خواهد بود؟ با انواع پهپاد ها، یا ترکیب حملات پهپادی با انواع موشک های کروز، بالستیک و فرا صوت؟
🔹در حالی که مالیخولیای حاصل از پس و پیش کردن این احتمالات، صهیونیست ها را یک ساعت هم به حال خود رها نمی کرد، اتفاقی تازه و مهم، خواب از چشم آنها ربود: انفجار مهیب در تل آویو، پایتخت جعلی اسرائیل. گردانهای قسام با همکاری سرایا القدس، مسئولیت این عملیات استشهادی را برعهده گرفت.
🔻شبکه تبلیغات نظامی اسرائیل، از دیشب دست و پا می زند تا بگوید عملیات مذکور صرفا توسط یک فرد انجام شده، ناموفق بوده و بمبِ همراه وی، زودتر از موعد منفجر شده است. مگر آنها موعدش کِی و کجا بوده است؟!
🔹اما، مسئله اول و مهم این نیست که قرار بوده بمب، کجا شود، در کنست، یا جایی حوالی تاسیسات مربوط به دولت و موساد و ارتش؟ مسئله مهمی که وحشت مقامات اسرائیل را دو چندان کرد، این است که فرد مهاجم، از نابلس حرکت کرده و بمبی قدرتمند را با عبور از تمام حلقه های امنیتی تو در تو، به عمق تل آویو رسانده است.
🔻معنای دیگر ماجرا این است که گزینه های انتقامی ایران و مقاومت، فقط به بیرون مرزهای فلسطین اشغالی و موشک و پهپاد های نقطه زن محدود نمی شود.
🔹این رویداد با تصویربرداری پهپادی حزب الله لبنان از اقامتگاه نتانیاهو در منطقه قصیریه و رونمایی از شهر موشکی زیر زمینی همراه شده و معنای آن این است که درِ جعبه های تهدید، یکی پس از دیگری در حال گشوده شدن است.
@IMANI_mohammad
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#عباس_عبدی
✳️ از پادویی برای ترامپ
تا شانتاژ علیه مجلس
🔹کانال اجاره ای، تیتر زده: " کنایه عباس عبدی به امیرحسین ثابتی" و به نقل از مقاله او در روزنامه اعتماد نوشته: "اگر رانتِ استصواب نبود، با چند درصد رای نمیشد به مجلس رفت و ادای مصدق را درآورد".
🔻هر چند مدیر مسئول اعتماد، الیاس حضرتی است، اما روزنامه توسط تیم عبدی اداره می شود. هنوز شش ماه از انتخابات نگذشته، اما اعتمادیون طوری برخورد می کنند که انگار ماجرای یک قرن قبل را روایت می کنند و چون داده های کافی در دسترس نیست، می شود هر ادعاییرا مطرح کرد.
🔹اولا بیش از ۱۵ هزار نامزد در انتخابات مجلس رقابت کردند که در نوع خود بیسابقه بود.
🔻ثانیا روزنامه اعتماد، دو روز قبل از این انتخابات، تیتر اول خود را به عنوان «نه به تندروی/ معرفی نامزدهای توسعه گرا» اختصاص داد که شامل فهرست ۱۶۵ نامزد مورد حمایت بود
🔹ثالثا برادر صاحب امتیاز روزنامه اعتماد، جزو فهرست انتخاباتی اصلاح طلبان در تهران بود و در گود رقابت در کنار آقای علی مطهری، خانم داداندیش (همسر آقای واعظی وزیر و رئیس دفتر روحانی) و چند وزیر و استاندار مدعیان اعتدال و اصلاحات حضور داشتند.
🔻اما آقای محبوب حضرتي برادر مدیر روزنامه اعتماد در این انتخابات ۱۸۶۶۵ رأی کسب کرد و نفر نود و نهم شود. مطهری نفر اول آن فهرست هم با ۱۰۳۵۱۲ رأی، نفر شصت و چهارم شد.
🔹همین طور، حضور آقای نوبخت سخنگوی دولت برجام در انتخابات رشت و خیلیهای دیگر که با موفقیت همراه نبود. در عین حال، بیش از ۶۰ نفر از نامزدهای اصلاحطلب به مجلس راه یافتند.
🔻خامسا آقای ثابتی در همان سازوکار انتخاباتی انتخاب شده که آقای پزشکیان انتخاب شده و امثال عباس عبدی برای انتخاب شدن وی گریبان دریده و سپس در شورای چینش کابینه، برای او دولت چیده اند.
🔹البته یقینا، محکوم پرونده "فروش اطلاعات به بیگانگان" کمترین صداقت و وفاداری به پزشکیان ندارد، همان گونه که با روحانی و خاتمی و هاشمی نداشت.
🔻او همان کسی است که در دوره اصلاحات، همزمان با سرنگونی فواره رادیکالیسم، خواستار عبور از خاتمی و خروج از حاکمیت (بخوانید خروج علیه حاکمیت) شد و در اواخر دولت روحانی، به گروهی پیوست که برای فضاسازی علیه نظام، به روحانی فشار می آوردند تا استعفا دهد.
🔹چرا؟ چون دولت ترامپ تابستان و پاییز ۱۳۹۸، پروژه بی ثبات سازی لبنان و عراق و ایران را برای مهار پیروزی های جبهه مقاومت به اجرا گذاشته بود.
🔻مزدوران غرب در عراق، با راه اندازی آشوب خیابانی، دولت عادل عبدالمهدی را سرنگون کردند و در لبنان، متحدان سعد حریری، او را مجبور کردند استفا دهد. در ایران، ماموریت فشار برای استعفای رئیس دولت و بی ثبات سازی کشور، بر عهده پایورانی مثل عبدی بود.
🔹عبدی باید به دست و پای نمایندگان پیگیر و مسئولیت شناس بپیچد، چون ماموریت او در طول این دو دهه، همین بوده است.
@IMANI_mohammad
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#چالدران
#نبرد_چالدران
#نقش_تجهیزات_جنگی
✳️ جنگ چالدران ؛ نبرد آذری های ایران با ترکان عثمانی
🔸️اول شهریورماه سالگرد وقوع نبرد تاریخی چالدران در۸۹۳ خورشیدی (۵۰۸ سال پیش) است.
🔸️پس ازنبردهای متعدد شاه اسماعیل صفوی و تفوق بررقبای داخلی و خارجی به خصوص شیبک خان ازبک ، سلطان سلیم عثمانی به شدت احساس خطرکرد و درپی جنگ با این قدرت نوظهور برآمد .
🔸️ازعلل دیگرجنگ چالدران می توان به تمایل مردم شرق ترکیه به مذهب تشیع و دیدگاه های صوفی گرایانه شاه اسماعیل و پیروی ازعوامل متمایل به ایشان مانند شاهقلی بابا تکلو و نورعلی خلیفه روملو و شورش های مکرر در آن مناطق وهمچنین تحویل ندادن سلطان بایزیدسوم پسر عموی سلطان سلیم که به دربارصفوی پناهنده شده بود را نام برد .
🔸️شاه اسماعیل به دلایل داخلی و خارجی تمایلی به جنگ نداشت اما پس ازتوهین های مکررسلطان سلیم ، درنهایت به نبرد وادارشد و بخشی ازسپاهش را که متشکل از۴۰ هزارقزلباش آذربایجانی بودرا در چالدران مستقر کرد .
البته قسمتی دیگررا به فرماندهی زینل خان شاملو در شرق نگاه داشت تا بتواند در صورت حمله ازبکان خطرآنان رادفع کند.
🔸️این اولین اشتباه مرشدقزلباشان بود زیرا چالدران دشتی مسطح بودکه توپخانه و تفنگ نیروهای عثمانی می توانست به راحتی درعرصه نبردنیروهای ایرانی را هدف قرار دهد.
🔸️پس ازمدتی محمدخان استاجلو حاکم دیاربکر نیز به شاه صفوی پیوست ؛ او با در پیش گرفتن استراتژی زمین سوخته تمام آبادی ها و چاهها و مزارع را در سر راه خود به آتش کشید و سختی های بسیاری را به لشکرهای متعدد عثمانی وارد ساخت.
🔸️محمدخان که فردی با تدبیر بود و از قدرت توپخانه ارتش عثمانی اطلاع داشت، پیشنهاد داد که تا توپخانه آنان( که عدد آن به ۳۰۰ عراده می رسید ) مستقر نشده است باید دریک شبیخون آنان را نابود کرد ؛ پیشنهاد وی توسط سرلشکر دیگر ارتش ایران یعنی نورعلی خلیفه روملو تایید گردید اما یکی دیگر از فرماندهان نزدیک به شاه صفوی یعنی دورمیش خان شاملو(حاکم اصفهان) این عمل را به دور از جوانمردی دانست و اظهار داشت : نیروهای ما در هر شرایطی از پس ترکان برخواهند آمد و نیازی به اینگونه اقدامات نیست(شاه طهماسب پسر ارشد شاه اسماعیل و جانشین او همیشه دورمیش خان را به سبب شکست چالدران لعن می کرد).
🔸️شاه اسماعیل جوان نیز که غرور فتوحات گذشته را در سر داشت با پیشنهاد دورمیش خان موافقت کرد و آماده نبرد در روز روشن شد.
🔸️سپاه ۴۰ هزار نفری آذربایجان ایران در برابر ارتش ۱۴۰ هزار نفری ترکان عثمانی در ابتدای نبرد پیروز بود و میمنه ارتش ترکان در هم شکست و وضعیت برای آنان تا جایی حاد شد که سلطان سلیم قصد عقب نشینی داشت که ناگهان خبردار شد سنان پاشا با نیروهای کمکی رسیده و توپخانه نیز آماده انجام آتشباری است .
🔸️در مقابل سپاه ایران فاقد سلاح آتشین بود که دو علت داشت؛ یکم ناجوانمردانه بودن استفاده از توپ و تفنگ در اذهان ایرانیان و دیگری اتکای ارتش صفوی به سواره نظام سرعتی و در نتیجه ۳۰۰ توپ قدرتمند عثمانی، جنگاوران آذری را مانند برگ درخت بر زمین می ریختند .
🔸️شاه اسماعیل مجبور شد خود راسا به توپخانه حمله کند و تعدادی از توپ ها را از کار انداخت اما در اثنای عملیاتش در میان تعداد زیادی شتر و قاطر و اسب رمیده از صدای آتشباری گرفتار شد و توسط ترکها محاصره گشت.
🔸️شاه اسماعیل به شدت زخمی گشت و در محاصره تعدادی سرباز ترک قرار گرفت که در این لحظه یکی از ملازمانش به نام سلطانعلی میرزا افشار برای منحرف کردن آنان فریاد زد شاه ایران منم و در نتیجه آنان از شاه اسماعیل دست برداشته و وی توانست از مهلکه بگریزد ؛ سلطانعلی میرزا اگر چه بلافاصله گردن زده شد اما توانست با فداکاری خود جان شاه را حفظ کند و با این کار ایران را از خطر سقوط حتمی نجات دهد.
🔸️ شاه صفوی پس از از دست دادن ۴۰ هزار نظامی توانمند بالاجبار با ۳۰۰ نفر به تبریز عقب نشینی کرد و پس از آن به همدان رفت.
🔸️ارتش سلطان سلیم ۸ روز در تبریز ماند و مجبور به عقب نشینی شد و سپس شاه اسماعیل مجددا وارد تبریز گشت و فرمان داد تمام آذربایجان بزرگ سیاه پوش شود و سادات نیز عمامه سیاه به سر کنند.
🔸️پس از جنگ چالدران مناطقی از عراق و ترکیه امروزی همچون دیاربکر به دست عثمانی افتاد و خطر همسایه شرقی برای آنان تا حد زیادی رفع شد.
🔸️شاه اسماعیل نیز پس از این جنگ با توجه به این که افسانه شکست ناپذیری اش فروریخته بود و ۲ تن از همسرانش اسیر دشمن شده بودند به شدت دچار افسردگی شد و نتواست روحیه خود را بازیابد و چند سال بعد در سن ۳۶ سالگی درگذشت.
🔸️اما این جنگ خونین برای ایران عبرت هایی نیز داشت از جمله لزوم تجهیز به ساز و برگ جنگی جدید که در دوره شاهان بعدی صفوی صناعت آن دنبال شد.
@taghaviniaa
🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
19.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ثابتی
#عراقچی
#قالیباف
#برجام
✳️ ماجرای یک نطق ناتمام
سوالات صریح ثابتی از عراقچی که قالیباف مانع طرح آن در مجلس شد
@Sabety_ir ✅
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#رهبری
#هزینه_کردن_رهبری
⭕️ انتساب کذب به رهبری !
🔺جناب آقای پزشکیان ، در روز چهارشنبه 31 مرداد 1403 ، طی سخنانی خلاف واقع در مجلس شورای اسلامی ، به گونه ای وانمود کرد که گویا مقام معظم رهبری تمام وزرای پیشنهادی را تأیید کرده و همه وزرا با تأیید ایشان معرفی شده اند .
🔺ایشان با این ادعای خلاف واقع ، موفق شد برای همه وزرا رأی اعتماد بگیرد .
🔺این انتساب کذب ، تا کنون در هیچ یک از دولت های قبلی سابقه نداشته و هیچ رئیس جمهوری تا کنون چنین ادعای کذبی را مطرح نکرده بود .
🔺آیا مقام معظم رهبری ، برخی افراد را که نقش بارزی در فتنه خائنانه 88 ـ که آن را خط قرمز نظام خوانده بودند ـ تأیید کرده اند ؟!
آیا ایشان از برخی افراد که آشوب ها و اغتشاشات خائنانه 1401 را تأیید کرده بودند ، حمایت کرده اند ؟! این ادعا کاملاً کذب و خلاف واقع است .
🔺آیا مقام معظم رهبری ، برخی افراد که متهم پرونده مفاسد اقتصادی هستند را تأیید کرده اند ؟!
این تهمتی ناجوانمردانه به رهبری نظام است .
🔺این رفتار آقای پزشکیان نشان داد که ایشان برای دستیابی به اهداف خود ، حاضر است حتی به رهبری نظام نیز نسبت های خلاف واقع بدهد .
🔺البته جای خوشوقتی است که بدانیم در همین مجلس ، حدود 120 نماینده بودند که فریب این جوسازی ها و ادعاهای خلاف واقع را نخوردند .
🔺جناب آقای پزشکیان ! این رسم جوانمردی نیست که برخی انتخاب های ناصواب خود را به نام رهبری هزینه کنید که دو روز دیگر اگر این افراد مرتکب هر خبط و خطایی شدند ، همه به نام رهبری تمام شود .
🔺بی جهت نبود در اولین روز ورود به دفتر ریاست جمهوری ، هنگامی که به قرآن تفأل زدید ، آیه 38 سوره مبارکه اعراف آمد و شما از دیدن آن آیه به شدت نگران شدید .
الأعراف
قَالَ ادْخُلُوا فِي أُمَمٍ قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِكُم مِّنَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ فِي النَّارِ كُلَّمَا دَخَلَتْ أُمَّةٌ لَّعَنَتْ أُخْتَهَا حَتَّىٰ إِذَا ادَّارَكُوا فِيهَا جَمِيعًا قَالَتْ أُخْرَاهُمْ لِأُولَاهُمْ رَبَّنَا هَٰؤُلَاءِ أَضَلُّونَا فَآتِهِمْ عَذَابًا ضِعْفًا مِّنَ النَّارِ قَالَ لِكُلٍّ ضِعْفٌ وَلَٰكِن لَّا تَعْلَمُونَ
ﺧﺪﺍ ﻣﻰ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ : ﺷﻤﺎ ﻫﻢ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﮔﺮﻭﻩ ﻫﺎﻳﻲ ﺍﺯ ﺟﻦ ﻭ ﺍﻧﺲ ﻛﻪ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺩﺭ ﺁﺗﺶ ﺩﺭﺁﻳﻴﺪ ، ﻫﺮﮔﺎﻩ ﮔﺮﻭﻫﻲ ﻭﺍﺭﺩ ﺷﻮﻧﺪ ، ﻫﻢ ﻣﺴﻠﻜﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻟﻌﻨﺖ ﻛﻨﻨﺪ ﺗﺎ ﺁﻧﻜﻪ ﻫﻤﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﺎ ﺧﻔﺖ ﻭ ﺧﻮﺍﺭﻱ ﺩﺭ ﺁﺗﺶ ﺟﻤﻊ ﺷﻮﻧﺪ ، ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﭘﻴﺮﻭﺍﻧﺸﺎﻥ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﭘﻴﺸﻮﺍﻳﺎﻧﺸﺎﻥ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ ! ﺍﻳﻨﺎﻥ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﮔﻤﺮﺍﻫﻲ ﻛﺸﻴﺪﻧﺪ ، ﭘﺲ ﻋﺬﺍﺑﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺁﺗﺶ ، ﺩﻭ ﭼﻨﺪﺍﻥ ﮔﺮﺩﺍﻥ ; ﺧﺪﺍ ﻣﻰ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ : ﺑﺮﺍﻱ ﻫﺮ ﻛﺪﺍﻣﺘﺎﻥ ﺩﻭ ﭼﻨﺪﺍﻥ ﺍﺳﺖ ، ﻭﻟﻲ ﻧﻤﻰ ﺩﺍﻧﻴﺪ .(٣٨)
به نظر می رسد این مسیری است که خود انتخاب کرده اید .
🔺جناب آقای پزشکیان ! این شروع خوبی نبود .
@kamranghazanfari
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رهبری
#پزشکیان
#هزینه_کردن_رهبری
🎥پزشکیان با نطقی که امروز کرد اگرچه برای همه کابینه اش رای اعتماد گرفت، ولی مسئولیت عملکرد همه وزرایش را (چه خوب چه بد) بر گردن شخص رهبری انداخت.
🔹یک مُسکّن کوتاه مدت! اگر وزرایی که پزشکیان آنها را منتخب رهبری معرفی کرد عملکردشان ضعیف باشد، ایشان چه جوابی به مردم خواهد داد؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#وزیر
#وزارت
#وزیران
#هیأت_دولت
#هیأت_وزیران
#دولت_چهاردهم
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
29.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سازمان_مجاهدین_خلق_ایران
#سازمان_منافقین
#منافقین
🔸#سازمان_منافقین در یک نگاه
تشکیل
انشعاب
انقلاب
قیاممسلحانه
جاسوسی
عملیات دروغ جاویدان
🌷اول شهریور ۱۳۷۷، سید اسدالله لاجوردی رئیس پیشین زندان اوین و دادستان انقلاب تهران در دههٔ شصت، در بازار تهران و درحالیکه هیچ سمت دولتی نداشت و محافظتی نیز از ایشان نمیشد، توسط سازمان منافقین ترور شد.🌷
#استاد_مهدی_امینی
(رئیس اندیشکده راهبردی فتح)
✅ کانال رسمی اندیشکده راهبردی فتح
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️