یعنی دور یک میز نشستن نمایندگانی از 1+4 به همراه اتحادیه اوپا، در حالیکه روسیه یکسوی میز است و در مقابل اتحادیه اروپا، انگلیس، فرانسه و آلمان قرار دارند که عملا در جنگ اوکراین مقابل روسیه ایستادهاند. این نوبت از نشست سازمان ملل حتی فرصتی برای دستیافتن به این جمعبندی است که آیا مذاکرات را باید با همان ترکیب قدیمی ادامه داد یا از فرصت جنگ اوکراین و روسیه استفاده کرده و ترکیب را به شکلی مطلوبتر برای ایران نزدیک کرد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
1_13804147235.mp3
11.1M
🔗 روایت زندگی یک هم وطن خارج نشین / قهرمانی که به عشق ایران به کشور بازگشت
🎙 برخی قهرمان ها در کشور ما کمتر شناخته میشوند و شاید هیچ وقت هم جامعه متوجه آنها نشود. اینها کسانی هستند که بی سر و صدا و بی منت در حال کمک به ساخت آینده ی ایران هستند. در این برنامه داستان زندگی هم وطنی را مرور خواهیم کرد به ایران آمده تا به وطن خدمت کند. در جنگ خدمت میکند اما بعد از آن احساس میکند که باید کارهایی را برای وطن انجام دهد، کارهایی که تا همین امروز ادامه یافته...
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
10.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#آخر_اازمان
#فتنه_آخرالزمان
✳️ سرود سلام فرمانده با نگاهی دیگر
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
1_13807365383.mp3
14.25M
🚨 آقای تحلیلگر / آغاز حمله اسرائیل به لبنان / حملات گسترده لبنان تا عمق ۱۲۰ کیلومتری / حیفا و تلاویو هدف موشک ها
#شبنامه / تحولات فلسطین / حمله ی رژیم صهیونیستی به لبنان / ۳۵۰ نفر در حملات اخیر شهید شدند / مقاومت لبنان حملات خود را تا ۱۲۰ کیلومتری عمق فلسطین اشغالی افزایش داد / حمله به انبار تسلیحاتی رژیم توسط مقاومت / حیفا برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته آماج موشکها شد / قسمت ۱۷۰۳
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#دولت_رئیسی
#دولت_چهاردهم
#دستاوردهای_دولت_سیزدهم
.
💢 دو نمونه از موفقیت های دولت شهید رئیسی
🔹این هم دو نمونه از موفقیت ها و میراث مثبت دولت شهید رئیسی برای دولت چهاردهم:
🔻کشور در اثر سیاست های نادرست دولت روحانی، از خودکفایی در تولید گندم در ابتدای دهه ۹۰، به واردات ۷ میلیون تُن گندم در سال ۱۴۰۰ رسیده بود. در اثر عدم شفافیت در توزیع و مصرف، بخش قابل توجهی از گندم وارداتی و آرد یارانهای، قاچاق میشد.
🔹متاسفانه در سال ۱۴۰۰ (نیمسال پایانی دولت روحانی)، میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان، به ۴.۵ میلیون تن کاهش یافت و به ناچار، بیش از ۷ میلیون تن گندم از طریق واردات تامین شد.
🔻اما با اهتمام دولت شهید رئیسی، کشور با تولید ۱۵ میلیون تن و خرید ۱۲ میلیون تن از کشاورزان تا به امروز، کشور در زمینه تامین گندم به خودکفایی رسیده است.
🔹خبر دوم، کاهش سرعت تورم است. حتما تورم دو رقمی و بالای ۳۰ درصد آزار دهنده است؛ اما ظرف سه سال در دولت شهید رئیسی، به شکل موثری از سرعت و شتاب افزایش تورم کاسته شد.
🔻این در حالی بود که آن دولت از یکسو مجبور به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در ابتدای سال ۱۴۰۱ شد و از سوی دیگر، با تبعات اقتصادی آشوب افکنی غرب و مزدورانش در نیمه دوم همان سال ۱۴۰۱ درگیر بود.
🔻کاهش تورم و آوردن آن به کانال سی درصد در حالی بود که امثال روزنامه اعتماد، حذف یا تداوم ارز ۴۲۰۰ تومانی را دو "پوست موز زیر پای دولت رئیسی" و "استخوان در گلوی دولت" توصیف، و پیش بینی کرده بودند در همان سال تورم سه رقمی شود و به بالای ۱۰۰ درصد برسد.
▪️✍ #محمد_ایمانی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
1_13815140795.mp3
10.97M
🔗 اگر چرخه اتمی ایران کامل شود چه میشود؟ چرا کارشناسان درگیر این سوال شده اند؟
🎙 یک سوال این روزها ذهن خیلی ها را درگیر کرده است: اگر چرخه ی هسته ای ایران کامل شود دقیقا چه چیزی رخ خواهد داد؟ در این برنامه قصد داریم همین مسئله را به نقل از رسانه های رژیم صهیونیستی بررسی کنیم.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#ایران
#اروپا
#دیپلماسی
#دیپلماسی_التماسی
✅ دیپلماسی التماسی یکطرفه با اروپا چه آوردهای جز خسارت داشت؟!
✳️ در حالی که دولت شهید رئیسی توانست با توقف دیپلماسی فشل دولت روحانی صادرات نفتی را احیا و رشد اقتصادی منفی شده را به رشد بالای 5 درصد برساند، یک سایت اجارهای غربگرا از دولت پزشکیان خواست راه شهید رئیسی را ادامه ندهد!
عصر ایران بدون اشاره به کج رفتاری و بیارادگی و فریبکاری چند ساله اروپا در ماجرای برجام و پس از آن نوشت: «حُسن همجواری یکی از مهمترین اصول سیاست خارجی محسوب میشود و خوشبختانه گویا در دولت دکتر پزشکیان بسیار مورد توجه است و از اولویتهای دستگاه دیپلماسی محسوب میشود. اما آنچه باید از دیگر کار ویژههای سیاست خارجی باشد، حل مناقشه هستهای است که مبدل به یک زخم کهنه و ناسور در سیاست خارجی کشور شده و آثار مخرب آن در اقتصاد و توسعه کشور به دلیل تحمیل تحریمهای متعدد در حوزههای زیربنایی قابل احصاست.
در این میان آنچه ممکن است روند حل مسئله را دچار اختلال و تاخیر کند، انتظار برای تعیین تکلیف انتخابات پیش روی ایالات متحده است، هر چند انتخابات آمریکا و رؤسای جمهوری مستقر در کاخ سفید از متغیرهای مداخلهجو با ضریب بالای اثرگذاریاند ولی امروز دولت جدید میبایست در راستای تنشزدایی با اروپا و بهبود روابط به خصوص با آلمان تلاش کند.
چالشهای متعدد و رو به افزایش با آلمان به عنوان مهمترین کشور اتحادیه و شریک جدی اقتصادی تجاری ایران در سالهای نه چندان دور میتواند از عوامل بازدارنده در بهبود روابط با اروپا باشد. لذا ترمیم و تنشزدایی از این روابط یک ضرورت و اولویت در سیاست خارجی پر تنش کشور است.
الگوی رفتار و دیپلماسی دولت حسن روحانی در دوره ترامپ و بازی و استفاده از شکاف اروپا-ترامپ آنقدر هوشمندانه بود که حتی در شورای امنیت سازمان ملل دولت روحانی توانست در برابر آمریکا موفق باشد.
تداوم رویکرد دولت رئیسجمهور فقید- عدم توازن در روابط بینالملل و ادامه روند نه چندان دوستانه با اروپا- اما میتواند پاشنه آشیل دولت پزشکیان در حوزه اقتصاد و داخلی هم باشد، چرا که ادامه این روند و تداوم تحریمها و یا افزایش آنها بعید است امکان بهبود به اقتصاد نحیف کشور بدهد.
جا دارد یکبار هم شده دولت در حوزه سیاست خارجی نگاهی بلندمدت و راهبرد کلان داشته باشد تا به سهم خود مسیر توسعه کشور را بتواند بهبود ببخشد».
تحلیل سایت اجارهای غربگرا در حالی است که اتلاف وقت دولت روحانی در تعامل یکسویه با اروپا به خیال احیای برجام، موجب دو برابر شدن شمار تحریمها، کاهش صادرات نفت به زیر سیصد هزار بشکه و سقوط شدید درآمدهای کشور و در همین حال، کوه وعدههای تروئیکای اروپایی درباره احیای برجام موش زایید و آنها به جای لغو تحریمها مدعی راهاندازی کانال ایستکس برای مبادله غذا و دارو با نفت شدند اما به همان وعده توهینآمیز هم نتوانستند عمل کنند.
در مقابل دولت شهید رئیسی توانست ضمن لغو تعلیقهای یکطرفه و احیای برنامه هستهای، صادرات نفتی را مجددا به بالای یک و نیم میلیون بشکه در روز برساند و تجارت با همسایگان و کشورهای شرقی و آمریکای لاتین را گسترش دهد.
این نکته گفتنی است که اروپا در مقاطع مختلف نشان داده نه توانایی و نه اراده عمل مستقل از آمریکا برای تعامل با ایران را ندارد و حتی مجبور است منافع خود را قربانی مطامع طرف آمریکایی کند چنان که شرکتهای آلمانی و فرانسوی مرتکب شدند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#پزشکیان
#لغزشهای_پزشکیان
#سیاست_خارجی
.✳️ لغزش های پزشکیان
و سیاست خارجی روشن نظام 1⃣
🔹آقای پزشکیان حالا رئیس جمهور کشور ماست. موفقیت او ذیل نظام جمهوری اسلامی، موفقیت همه ماست و ناکامی اش، ناکامی ما. مخصوصا هنگامی که سفر خارجی می رود، همه باید از او حمایت کنیم.
🔻او در حوزه سیاست خارجی، هم مواضع خوبی اتخاذ کرده و هم بعضا ناپخته و نابجا سخن گفته است. در آغاز ریاست جمهوری مواضع بسیار خوبی در حمایت از مقاومت فلسطین و لبنان گرفت و پیام های حمایت هم به گروه های مقاومت در منطقه فرستاد. همچنین بر انتقام خون شهید هنیه (میهمان رسمی مراسم تحلیف) تاکید کرد.
🔹آقای پزشکیان در عین حال، بعضا مواضع ناپخته و ضد کارکردی بر زبان می آورد که می تواند بشدت هزینه ساز باشد. مانند تعبیر "با هم برادریم" که درباره آمریکا به کار برد و یا سخنانی که دیروز درباره رژیم صهیونیستی به عنوان کشور و امکان خلع سلاح متقابل ما و اسرائیل گفت!
🔹در موضوع اول، زبان سخنگوی آمریکایی دراز شد تا به جای ابراز شرمندگی درباره عهدشکنی برجامی و ترور شهید سلیمانی و انواع جنایات و خیانت های دیگر، طلبکار شود و بگوید ایران باید ادعای برادری اش را نه در حرف بلکه در عمل با کنار گذاشتن سیاست های نامطلوب در موضوع هسته ای، موشکی، فلسطین و... ثابت کند(!)
🔹و در موضوع دوم، پالس خطرناکی (احتمالا از سر بی دقتی) فرستاده شد مبنی بر این که ایران، دغدغه چندانی درباره اقدام تروریستی اسرائیل در تهران و جنگ افروزی صهیونیست ها در غزه و لبنان ندارد و -به شکل یکطرفه- مشتاق مذاکره با طرف غربی، آن در شرایطی است که طرف عهدشکن برجام، طاقچه بالا هم می گذارد ! این یعنی جرئت دادن به صهیونیست ها برای ضربه زدن به خط مقدم دفاعی ایران و جبهه مقاومت.
🔻پزشکیان از دو نکته رنج می برد. یکی لغزش های کلامی، و دوم، نداشتن برخی مهارت های به ویژه در حوزه سیاست خارجی. به همین علت هم چند بار گفته "سر درنمی آورم"، "ما را به دیپلماسی وادار میکنند که بلد نیستیم" و "خیلی خراب نکردم که؟!".
🔹او با این وضعیت، مجبور است به اطرافیان اعتماد کند. از سهو لسان های آقای پزشکیان که اغماض کنیم، برخی اطرافیان، مشورت های نادرست و مسموم به ایشان می دهند. امثال آقای ظریف به اعتبار شکست ها و خسارتهایی که به ارمغان آوردند -و سیاسی کاری های زشتی که با هزینه از سیاست خارجی انجام دادند- فاقد اهلیت مشورت هستند.
💢ادامه دارد👇👇👇👇👇
.
لغزش های پزشکیان
و سیاست خارجی روشن نظام 2⃣
🔹رهبر انقلاب در دیدار چند هفته قبل با رئیس جمهور و دولت چهاردهم، از جمله درباره دو موضوع توجه و تذکر دادند:
🔻"رجوع به کارشناس، حکمرانی را خردمندانه، و ملت را راضی می کند، اما مراقب تحمیل نظرات غلط با لباس کارشناسی باشید. کارشناسی را انتخاب کنید که به دنبال نسخههای نسخ شده خارجی نباشد".
🔻«به دشمن هم امید نبندید. حالا ایشان [رئیسجمهور] هم اشاره کردند، دیروز پریروز هم ظاهراً وزیر خارجه محترم یک اشارهای کرده بودند. ما به دشمن امید نبندیم؛ برای برنامههایمان منتظر موافقت دشمنان و کسانی که با ما [دشمنند نباشیم]؛ این منافات ندارد با اینکه آدم با همان دشمن در یک جایی تعامل هم بکند؛ مانعی ندارد؛ اما امید به او نبندید، اعتماد به دشمن نداشته باشید.»
🔹مراعات این دو مشورت مهم یا کوتاهی درباره آن، مرز تشخیص "سهو لسان" از "گرفتار و تسلیم شدن در مقابل مشورت های سمّی اطرافیان مسئله دار" است و بدیهی است که دود کوتاهی در این باره، قبل از همه در چشم خود آقای پزشکیان و اقتدار دولت او در مقابل رژیم های گستاخ غربی می رود.
🔹کلام پایانی: محافل عبری و غربی بهتر از هر کس می دانند که جمهوری اسلامی ایران در مجازات عبرت آموز رژیم صهیونیستی، و حمایت قاطع از مقاومت لبنان و فلسطین مصمم است. بنابراین بازی رسانه ای آنها برای مصادره به مطلوب لغزش های کلامی آقای پزشکیان موجب نمی شود دچار این توهم شوند که ایران در خونخواهی مهمان شهید خود یا حمایت قاطع از حزب الله و حماس کوتاه آمده یا شُل کرده است.
🔻در موضوع برجام هم، سیاست قطعی نظام به صراحت اعلام شده است:
🔹«آمریکاییها و اروپاییها حق هیچگونه شرطگذاری ندارند زیرا تعهدات برجامی خود را نقض کردند و آن طرفی که باید شرط بگذارد جمهوری اسلامی است زیرا به تعهدات خود پایبند بود. بنابراین ایران هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریمها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این لغو تحریمها مورد راستیآزمایی ایران قرار گیرد. این، سیاست قطعی و غیرقابل برگشت جمهوری اسلامی و مورد اتفاق همه مسئولان است و هیچکس از آن عدول نخواهد کرد».
@IMANI_mohammad
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#مردم
#مردمسالاری
🔰 مردم سالاری برآمده از شریعت اسلامی
🔹 افرادى گمان نکنند که امام بزرگوار ما، انتخابات را از فرهنگ غربى گرفت و آن را قاطى کرد با تفکر اسلامى و شریعت اسلامى؛ نه،
🔹اگر انتخابات و مردمسالارى و تکیهى به آراء مردم، جزو دین نمیبود و از شریعت اسلامى استفاده نمیشد، امام هیچ تقیدى نداشت؛ آن آدم صریح و قاطع، مطلب را بیان میکرد.
🔹این جزو دین است، لذا شریعت اسلامى چهارچوب است؛ در همهى قانونگذارىها و اجراها و عزلونصبها و رفتارهاى عمومى که تابع این نظم سیاسى و مدنى است، باید شریعت اسلامى رعایت بشود.
🔹و گردش کار در این نظام بهوسیلهى مردمسالارى است؛
🔹یعنى آحاد مردم :
❗️نمایندهى مجلس را انتخاب میکنند،
❗️رئیسجمهور را انتخاب میکنند،
❗️وزرا را با واسطه انتخاب میکنند،
❗️خبرگان را انتخاب میکنند،
❗️رهبرى را با واسطه انتخاب میکنند؛
🔹کار، دست مردم است؛
🔹این، پایهى اصلى حرکت امام بزرگوار است.
🔹این بناى عظیمى که این بزرگوار گذاشت، متکى به این دو پایه است.
🔹التزام به شریعت اسلامى، روح و حقیقت نظام اسلامى است؛ این را توجه داشته باشند.
🔹 شریعت اسلامى اگر در جامعه بهطور کامل اجرا بشود، هم آزادىهاى عمومى و مدنى را - آزادى افراد را، آزادى فردى را - تأمین میکند،
🔹هم آزادى ملت را که اسم آن استقلال است - استقلال یعنى آزادى در ابعاد یک ملت، که وابستهى به کسى و به جایى نباشد؛ یک ملت آزاد یعنى ملتى که بههرصورت تحت نفوذ و سیطرهى مخالفین خود یا دشمنان خود یا بیگانگان قرار ندارد - تضمین میکند،
🔹[هم] عدالت را در جامعه تضمین میکند،
🔹هم معنویت را تضمین میکند؛
🔹این چهار عنصر اصلى است: آزادى، استقلال، عدالت، معنویت.
🔹اگر شریعت اسلامى بر جامعه حاکم شد، این پدیدههاى اساسى در نظم جامعهى اسلامى، خود را نشان میدهند.
🔹بنابراین امام بزرگوار ما شریعت اسلامى را که روح جمهورى اسلامى است، مورد تکیه قرار داده است؛ مردمسالارى دینى را هم که یک وسیله و ابزار است که آن هم متخَذ از شریعت است، مورد تکیه قرار داده.
#حکیم_انقلاب 14-3-93
#مردمسالاری_دینی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#وفاق_ملی
#اتحاد_ملی
#منافع_ملی
🔹 نکتهی بعدی در باب منافع ملّی، مسئلهی اتّحاد دلهای مردم است؛ اتّحاد عزمها و ارادههای مردم است.
❗️ما در این زمینه متأسّفانه مشکلاتی داریم، عقبافتادگیهایی داریم؛
❗️ارتباط و همدلی اجتماعی خیلی مهم است؛
❗️در این زمینه دچار غفلت شدیم؛
❗️خودمان به دست خودمان در وحدت ملّیمان اختلال ایجاد میکنیم.
❗️همهی ما در این غفلت شریکیم؛
🔹همهی ما وظیفه داریم که وحدت ملّی را، اتّحاد مردم را، اتّحاد مردم و مسئولین را حفظ کنیم؛ روزبهروز آن را تقویت کنیم؛ این سیاست قطعی نظام جمهوری اسلامی از روز اوّل بوده است.
🔹امام بزرگوار از روز اوّل روی یکی از چیزهایی که همیشه تکیه میکرد، مسئلهی «اتّحاد» بود.
🔹 بعضیها با یکدیگر سر مسائل جناحی، مسائل سیاسی اختلاف پیدا میکردند، امام (رضوان الله علیه) به اینها نهیب میزد و میگفت: «هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بزنید».
🔹اختلاف فکری، اختلاف سلیقه، اختلاف سیاسی در یک کشور یک امر طبیعی است، امّا نفرتپراکنی غیر از اینها است.
🔹خب یک نظری شما دارید، یک نظری دیگری دارد، اینها با همدیگر یکسان نیست، اشکالی هم ندارد، امّا این نباید موجب نفرتپراکنی بشود، نباید افراد را از یکدیگر متنفّر بکند، دشمنِ یکدیگر بکند، اجازه بدهد که هر کدام علیه یکدیگر، علیه آن دیگری، به هر وسیلهای که ممکن است، موجب اهانت و آزار و مانند اینها بشوند؛ احیاناً با افترا و دروغ و مانند این چیزها هم همراه بشود که خب این خیلی مشکل است.
🔹به نظر من رقابتهای داخلی به جای خودش محفوظ ــ البتّه در داخل کشور در زمینهی مسائل گوناگون سیاسی و غیره، رقابتهایی وجود دارد، این به جای خود محفوظ ــ امّا همه باید با هم باشند، همراه باشند.
🔹در یک خانواده ممکن است دو برادر با هم دو سلیقهی مختلف داشته باشند امّا برادریشان از بین نمیرود؛ کار به دشنام و دروغ و اهانت و مانند اینها نباید بکشد؛ این را همه باید مراقبت کنند.
🔹 این هم مسئلهی اساسی و مهمّی است،
🔹تأکید میکنم و توصیه میکنم به جوانهای عزیزمان که سعی کنند در داخل جامعه نفرتپراکنی انجام نگیرد. خب اختلاف سلیقهای وجود دارد، اشکالی هم ندارد امّا همه با هم برادروار در کنار هم، روی مسائل کلّی جامعه و در مقابله و مواجههی با مخالفین کشور، مخالفین جمهوری اسلامی، مخالفین ملّت ایران، یکسان بِایستند و حرکت کنند.
💢💢💢💢
1. آقای پزشکیان
2. مقام معظم رهبری
3. هر دو
✔️این جملات نوروزی حکیم انقلاب است. که در نوروز ۱۴۰۳ بیان داشتند.
🚩آن وقت برخی انقلابیون از شنیدن #وفاق حال شان بد می شود!😔😔
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
#چپ
#راست
#تحزب
#افراط
#تفزیط
#هرهری_مذهب
🔰 حزب باد: افراطها و تفریطها / هرهری مذهبهای سیاسی
🔹نباید تابع حزب باد باشیم و هر روز، باد به هر طرف که وزید، آنگونه تصمیم بگیریم؛ یا نگاه کنیم ببینیم دشمن چه ژستی میگیرد، ما هم ژست خود را با او تطبیق کنیم؛ اگر او اخم کرد، ما چهره ترسآلود بگیریم؛ اگر او حرف تندی زد، ما چهره معذرتطلبانه به خود بگیریم! اینکه نشد.
🔹انسان اگر زندگی سیاسی بعضی افراد را از اوّلِ انقلاب تا بهحال نگاه کند، میبیند ملغمه عجیبی از انواع و اقسام فکرهاست!
🔹یک روز بود که چنین آدمهایی به این اکتفا نمیکردند که در شعارها، مردم فقط «مرگ بر امریکا و مرگ بر شوروی» بگویند. میگفتند باید بگوییم «مرگ بر شرق و غرب»!
🔹ما میگفتیم شوروی سمبل یک تفکّر و یک راه غلط است؛ امریکا سمبل جنایت و ستم است؛ چه دلیلی دارد شما بگویید «مرگ بر شرق و غرب»؟! میگفتند شما محافظهکار و سازشطلبید!
🔹از جمله همین حضرات، امروز کسانی هستند که حاضرند بروند رسماً در مقابل امریکا و انگلیس عذرخواهی کنند و بگویند ما غلط کردیم، اشتباه کردیم به شما بدگویی کردیم؛ ما را ببخشید!
🔹بعضی از همین افراد، آن روز در اوایل انقلاب، روی تندیهای بیرویّه، چنان نظرات عجیب و غریب اقتصادیای مطرح میکردند که انسان شاخ درمیآورد! میگفتیم اینها کجایش اسلامی است؟ میخواستند تفکّرات بسیار تندِ چپِ سوسیالیستی را به اسم اسلام تحمیل و پیاده کنند.
🔹 بعضی از آنها که مسؤولیت داشتند، کارهای بدی هم در آن روز انجام دادند.
🔹من فراموش نمیکنم، ما در شورای انقلاب - سالهای 57 و 58 - قانونی داشتیم که سرمایهداران قبل از انقلاب را به چهار دسته تقسیم کرده بود: بند (الف)، بند (ب)، بند (ج)، بند (د). بند
🔹(ب) کسانی بودند که سرمایههای آنها از طریق نامشروع و غیرقانونی به دست آمده بود؛ حکمش هم این بود که دولت باید آن سرمایهها را تصرّف کند.
🔹بند (ج) کسانی بودند که سرمایههای آنها از راه نامشروع به دست نیامده بود؛ لیکن وامهای کلانی از بانکها گرفته بودند، تقلّب کرده بودند و پول را پس نداده بودند. بنابراین آنها میبایست وامهای خود را ادا میکردند. اگر ادا میکردند، کارخانهها مال خودشان میشد؛ اما اگر پرداخت نمیکردند، کارخانههای آنها تصرّف میشد.
🔹اوایل ریاست جمهورىِ من گروهی مسؤول تشخیص بند (ب) و (ج) و اینطور کارها بودند. البته این کارها دست بنده به عنوان رئیس جمهور نبود؛ دست نخستوزیر و دستگاه هیأت دولت بود. من اطّلاع پیدا کردم یک عدّه در این هیأت هستند و اصرار دارند که بند (ج) را به بند (ب) تبدیل کنند؛ یعنی کارخانهای که میشد صاحب آن بدهکاریاش را به بانک بدهد، بعد کارخانهاش را راه بیندازد و کار کند و کارگرانش هم بیکار نباشند، میخواستند نگذارند این کار انجام گیرد.
🔹در آن موقع، چنین گرایش چپ ضدّ سرمایهداری افراطىِ نابحق وجود داشت.
🔹همان آدمها امروز کسانی هستند که حاضرند در مقابل کمپانیداران و سرمایهداران صهیونیستی فرش قرمز پهن کنند تا به ایران بیایند و سرمایهگذاری کنند! انسان از چپترین ایده مارکسیستی، به افراطیترین ایده دست راستىِ اقتصادی متحوّل شود؛ اسمش را هم تجدیدنظر بگذارد! این تجدیدنظر نیست؛ این هُرهُری مسلکی است.
🔹آن روز افراط بود، امروز هم افراط است. وجود این آدمهای تجدیدنظرطلب در برخی از دستگاههای گوناگون، اسباب زحمت و خطر است.
❗️ اگر در دانشگاه باشند، ضرر میرسانند؛
❗️ اگر در دولت باشند، ضرر میرسانند؛
❗️اگر در مجلس باشند، ضرر میرسانند؛
❗️هرجا و در هر نقطهای باشند، ضرر میرسانند.
#حکیم_انقلاب ۱۳۸۰/۰۸/۱۲
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110