O5M_Mojezeye_enghelab_eslami_19_Nesbate_ma_ba_jarianha_lobolmizanH.mp3
15.92M
📅 24 اسفند ماه 1399
📍خانه طلاب
🎵 #فایل_صوتی
#جلسه نوزدهم
#در_راستای_بنیان_های_حکمت_جهانی_میان_دو_جهان
http://lobolmizan.ir/sound/1319
◀️متن مورد بحث
https://eitaa.com/matalebevijeh/5736
https://eitaa.com/matalebevijeh/4387
🔸عنوان:
نسبت ما با جریانهایی که در جهان معاصر ِ غرب از نظر فکری پیش آمد
👤با حضور آقایان
#استاد_طاهرزاده
سیدمحسن موسویان
مرتضی توکلی
امیر نجات بخش
احسان متقی
حمیدرضااصفا
سیدداوود بحرینیان
⬅️اشاره استاد به موارد ذیل⬇️
⁉️سلام استاد: نسبت سه کتاب شما راجع به نقد تمدن غرب با کتاب جهانی بین دو جهان چیست؟ تکلیف آنها چه میشود؟ تشکر
https://eitaa.com/lobolmizan/9064
https://eitaa.com/jozavatlobolmizan/307
تاریخ فلسفه غرب جلد1(ازیونان تاعصرجدید)👆🏼
https://eitaa.com/jozavatlobolmizan/308
تاریخ فلسفه غرب جلد2(ازبیکن تاهیوم)👆🏼
https://eitaa.com/jozavatlobolmizan/309
تاریخ فلسفه غرب جلد3(ازکانت تاهایدگر)👆🏼
🌸 #پرسش_و_پاسخ 🔽
https://eitaa.com/lobolmizan/9110
https://eitaa.com/lobolmizan/9112
https://eitaa.com/lobolmizan/8879
✅ @matalebevijeh
◀️متن مورد بحث[در پاسخ به خانه طلاب]
متن بحث شده
در #جلسه_نوزدهم
#در_راستای_بنیان_های_حکمت_حضور_در_جهانی_بین_دو_جهان
باسمه تعالی
نسبت ما با جریانهایی که در جهان معاصرِ غرب از نظر فکری پیش آمده
1- در دکارت «وضوح» و «تمایز» همان حقیقت است و لذا دیگر بحث مطابقت ذهن و عین مطرح نیست و این در شک دستوریِ دکارت با عنوان «من شک میکنم پس هستم» شکل میگیرد و دیگر مطالب دکارت را میتوان در قالب دفاعیات او از نظریاتش دانست و اشکالاتی که به اندیشهی او گرفتهاند، مثل تفسیر «المیزان» و یا «اسفار» ملاصدرا که میتوان گفت دو سوم مطالب این کتابها مربوط به جواب اشکالاتی است که به اندیشهی آن اندیشمندان گرفتهاند و عملاً روح نظریات آنها را باید در همان یک سوم نوشتههای آنها دنبال کرد.
دکارت در تأملات خود نقطهی آغازینِ «من چیستم» را به میان میآورد و با آن سؤال، فلسفهی جدید شکل میگیرد، فلسفهای که از جهان آغاز نمیکند، از آگاهی آغاز مینماید.
2- بحثِ دوگانه بودن «نومن» و «فنومن»، فرع مسئلهی کانت است. مسئلهی اصلی کانت «فاعل شناسا» میباشد و احساسی که انسان از خود دارد، به همان معنایی که خود را «فاعل شناسا» میداند. لذا معرفت در کانت اساساً فنومنال است و نه مطابقت ذهن با عین. از این جهت میگوید: «وقتی میتوانیم بفهمیم جهان چیست که بفهمیم انسان چیست.» حتی در انگیزههای اخلاقی به بیرون از انسان نظر ندارد، به ارادهی انسان که موجب تعیّنبخشیِ انسان است نظر دارد. 1️⃣
3- در تاریخ جدید بهخصوص در انسان غربی، روحی در میان است که انسان، خود را احساس میکند ولی این «خود» همان انتخاب است و در انتخاب در نزد خود و نسبت به خود انتخاب میکند و از این جهت خودش یعنی آزادی و خودش یعنی احساس وجودِ خود، خودِ بیکرانهای که نمیتواند در عین حال مخلوق نباشد. 2️⃣و در مخلوقیت خود «عینُالربط»بودن خود به خالق را احساس ننماید و معنای حضور در جهان را با حالت قدسیِ خود احساس نکند، در نتیجه هستِ خود را که عینِ ربط است مییابد و برای پاسداشت «عینُالربط»بودنش باید عبودیت خود را در نسبت با ربوبیت حضرت ربّ احساس کند.
۴- معاصربودن صدرا و دکارت و مواجههی نگاه صدرا با اندیشهی دکارت در هویتی قدسی، 3️⃣مانند مواجههی انقلاب اسلامی با جهان مدرن است، و حضور انقلاب اسلامی در همان جهانی که جهان مدرن حاضر است، ولی با هویت قدسی. جناب ملاصدرا نیز در مواجهه با هست یا وجودی که دکارت مطرح کرد، در همان جهان حاضر شد ولی با نظری فاخر به «وجود» نظر کرد و نظر به بیکرانگی «وجود». در این حالت انسان در عین هویت تعلّقیاش با حضرت حق، که «هستِ هستها» است، خود را در جهان احساس میکند. 4️⃣با هویتی وجودی که عین شعف است و هستی او عین مستی اوست.
پی نوشت:
1️⃣آیا در این رابطه میتوان به سخن آیت الله بهجت«رحمتاللهعلیه» فکر کرد که در رابطه با سلوک عرفانی میفرمایند: «علم تو، استاد تو است» با نظر به وسعتی که انسان در راستای حضور انسانی مثل امام خمینی«رضواناللهتعالیعلیه» در مدّ نظر دارد؟
2️⃣این همان حضور در خردی است عمیقتر و واقعی که هرکس میتواند به آن نظر کند و جناب صدرالمتألّهین در حوزهی فهم شیعی به آن نایل شد.
3️⃣در خبرها هست که مستشرقین در دربار شاه عباس مکرر از دکارت سخن میگفتند. این امر میتواند عاملی برای تفکر نسبت اصالت وجود با هویت عمیق قدسی باشد که جناب ملاصدرا در مواجهه با دکارت برایش پیش آمده است.
4️⃣در این رابطه باید نگاه هایدگر را بیرون از جهانی که با دکارت شروع شده قرار نداد.
@khanehtolab
13.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#صبر
#بصیرت
#امام_خامنهای
#استاد_طاهرزاده
📽کلام رهبری:
«همیشه توصیه کردم،باز هم توصیه میکنم؛
برای مواجهه با این دشمنی ها در آحاد مردم دو خصوصیت لازمه:
✓یکی عبارت است از بصیرت
✓دوم عبارت است از صبر و استقامت...»
🌺⚘🕊⚘🌺⚘🕊⚘🌺⚘🕊⚘🌺
💌استاد طاهرزاده:
✽ راز حضور در آینده در رهنمودهای رهبر معظم انقلاب ✽
✓آری! همچنانکه حضرت امیرالمؤمنین«علیهالسلام» فرمودند: «وَ لا یَحمِلُ هذَا العَلَمَ اِلّا اَهلُ البَصَرِ وَ الصَّبرِ وَ العِلمِ بِمَواضِعِ الحَقّ» پرچم توحیدیِ اسلام در هر زمان و زمانهای توسط کسانی برافراشته خواهد شد که اهل بصیرت و تیزبینی و مقاومت و صبر باشند و مسلّم آینده از آنِ این ملت است به اعتبار افق توحیدی که در مقابل خود گشودهاند و رهبر معظم انقلاب«حفظهالله» رازِ حضور در این آینده برای کسانی که بنا دارند معنی زندگی را گم نکنند، متذکر شدند.
👈✧ راه دیگری نیست، نباید راه را گم کنیم✧👉
🌺⚘🕊⚘🌺⚘🕊⚘🌺⚘🕊⚘🌺
••●✿●••@matalebevijeh
یک غذا خوری بین راهی بر سردر ورودی اش با خط درشت نوشته بود:
«شما در این مکان غذا میل بفرمایید، ما پول آنرا از نوه ی شما دریافت خواهیم کرد»
راننده ای با خواندن این تابلو، اتومبیلش را فورا " پارک کرد و وارد رستوران شد و ناهار مفصلی را سفارش داد و نوش جان کرد. بعد از خوردن غذا، سرش را پایین انداخت که بیرون برود. ولی دید پیش خدمت با صورت حسابی بلند و بالا جلویش سبز شده است ...
با تعجب پرسید: «مگر شما ننوشته اید پو ل غذا را از نوه ی من خواهید گرفت؟»
پیش خدمت با خنده جواب داد: « چرا قربان، ما پول غذای امروز شما را از نوه تان خواهیم گرفت ولی این صورت حساب مربوط به پدر بزرگ مرحوم شماست ...! »😂😂😂😂😂
نتيجه اخلاقی:
اين داستان حقيقتی را در قالب طنز بيان میکند که کاملا مصداق دارد ...
*ممکن است ما کارهایی را انجام دهيم که آيندگان مجبور به پرداخت بهای آن باشند ...*
*" انتخاب ها را جدی بگیریم ... در قبال آیندگان مسئولیم ...! "*
*صورتحساب سال۹۲ راالان داریم پرداخت میکنیم* 😭😭😭
👈🏼#استاد_طاهرزاده:
⬅️حساسترین نکات د رانتخابات پیش رو🔽
https://eitaa.com/matalebevijeh/5673
مراقب انتخاب ۱۴۰۰ باشیم...😂😂😂😅😅🌴🌿👏👏👏
📚عنوان:"برگشت به رعايت جايگاه فرزانگان" صفحه۷۵
✍️52- از ميانرفتنِ سلسلهمراتبِ شئون انساني موجب شد تا اطاعت از فرزانگان که اساس نظام اجتماعي ما بود از ميان برود. در آن نظام پيوندهايي بود که فرزند را با پدر و همسر را با شوهر و مخلوق را با خالق و جامعه را با شريعت، مرتبط ميکرد و اعضاي خانواده با جامعهي شهري به هم پيوند ميخوردند و رابطهاي مخروطي بين امت و شريعت برقرار بود. در اين بستر هر شخصي مکاني داشت و هر صنفي آرماني و هر قومي نظامي، ولي با نفوذ فرهنگ غربي، اين رابطهها از ميان رفت و به جاي آن دموکراسي و آزاديِ هر انسان در مقابل آن نظام سنّتي پيش آمد و رعايت قانون جاي رعايت آن روابط را گرفت و اين شد که شد. آيا امروز راهي براي احياء آنچه مأواي بشر در ديروز زندگي بود ميتوان داشت، تا انسانها تابع نظامي باشند ماوراي نظامِ همترازکنندهاي که همه را به سطح رکود انسانِ متوسط تقليل داده است؟ به نظر ميرسد انقلاب اسلامي طلوع برگشت به شرايطي است که در آن شرایط، مکانتها رعايت شوند.
#انقلاب_اسلامی_و_جهان_گمشده
https://eitaa.com/kotobtaherzadeh/382
http://lobolmizan.ir/book/1745
#استاد_طاهرزاده
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
🇮🇷@matalebevijeh
7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸🌿🌸🌿🌸🌿
🔥از مراسم چهارشنبه سوری واقعی و اصیل چه می دانید؟
🔸مراسم مقدسی که در زمان ایران باستان انجام می شد و موضوع آن خدایان و فرشتگان و معنویت بود اما در زمان پهلوی به کلی ماهیت آن دگرگون شد و به مراسمی سخیف که نه اسلامی است و نه ایرانی، تبدیل گشت.
🌸🌿🌸🌿🌸
🎥استاد ازغدی توضیح میدهد
@BisimchiMedia
🍃✨🌺✨🍃✨🌺✨🍃
🇮🇷@matalebevijeh
🏴 سدیر گفت: حضرت صادق علیه السلام به من فرمود: ای سدیر، آیا زیاد به زیارت قبر حسین بن علی علیه السلام می روی؟ عرض کردم: راه من دور است. فرمود: آیا می خواهی عملی به تو بیاموزم که اگر آن را انجام دهی، برای تو آن زیارت نوشته شود؟ عرض کردم: بله. فرمود: در منزلت غسل کن، به بام منزلت برو و با سلام به سوی قبر حسین بن علی اشاره کن، برای تو آن زیارت نوشته می شود.
#استاد_طاهرزاده:
نمایش آلبوم های موضوع امام حسین(ع) ، کربلا ، اربعین:
http://lobolmizan.ir/sound/cat/14
╲\╭┓
╭🌸🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
🇮🇷@matalebevijeh
┗╯\╲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استاد_طاهرزاده:
حقیقتا عالم واقعی آن کسی است که با دیدن انحراف ها سکوت نکند و گرنه در قیامت دهنه آتشین بر دهان اش می زنند.عالم واقعی امثال استاد قرئتی ها هستند.
๑►◈ ◄ ๑
❁│@matalebevijeh
📚عنوان: "گمشدنِ پارهاي اصيل از وجودمان!" صفحه۷۶
✍️53- ما در دورهي فَترت که نه آنجايي هستيم و نه اينجايي، کارمان به جايي کشيده ميشود که قسمتي از وجودمان با قسمت ديگرش دائماً در حال جنگ و ستيز است و راز هستي، روز به روز برايمان مجهولتر ميشود مگر آنکه در بستري ماوراء بستري که علم تجربي براي بشر فراهم کرده، خود را جستجو کنيم و به ساحت تفکر و تذکر نظر اندازيم تا پارهاي از وجود ما منکر پارهي ديگرمان که بيشک اصيلترين بخش وجودمان است، نشود. يعني به جهان گمشدهاي که فعلاً از منظر ما پنهان شده است، نظر کنيم.
#انقلاب_اسلامی_و_جهان_گمشده
https://eitaa.com/kotobtaherzadeh/382
http://lobolmizan.ir/book/1745
#استاد_طاهرزاده
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
🇮🇷@matalebevijeh