🔻تابع خطا چیست؟
Error Function
erf(x)
• در ریاضیات، تابع خطا تابعی است که در علوم احتمالات، مواد، آمار و معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی استفاده میشود.
تابع خطا (Error Function) که تابع خطای گاوس (Gauss Error Function) نیز نامیده میشود به صورت انتگرالی که در تصویر قبل آمده ست نوشته میشود.
این انتگرال یک تابع ویژه (غیرمقدماتی) و سیگموئید است که اغلب در احتمال، آمار و معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی برای بیان پراکندگی به کار میرود.
🔹ویژگی ها:
• این تابع فرد است (متقارن نسبت به مبدأ مختصات) و برای اعداد مختلط نیز تعریف میشود.
• دارای دو مجانب Y= -1 و Y= +1 است.
• ERF (∞) = 1
• ERF (-X) = - ERF (X)
🔹ورودی های این تابع به شرح زیر هستند:
• حد پایین: حد پایین انتگرال.
• حد بالا: یک مقدار اختیاری است، در صورتی که وارد شود انتگرال در بازه بین حد پایین و حد بالا محاسبه خواهد شد و اگر این مقدار وارد نشود تابع به صورت خودکار انتگرال را در بازه بین صفر و حد پایین محاسبه خواهد کرد.
آنچه که تابع باز می گرداند یک مقدار عددی ست که برابر مقدار تابع در بازه مشخص است.
🔹کانال پورتال ریاضیات
♾ @MathPortal
با سلام
در کانال آموزشی دکتر مس فروش بیش از ۵۰ هزار دقیقه ویدیوی آموزشی در ۳۴ عنوان شامل دروس دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد در زمینه ریاضی و علوم کامپیوتر با هدف برقراری عدالت آموزشی به صورت رایگان منتشر شده است. لطفا جهت مراجعه بر روی لینک زیر کلیک بفرمایید. با تشکر 👇👇👇 https://www.youtube.com/@DrMesforushAcademy پورتال ریاضیات 👇👇👇 @MathPortal
🔹گروه آموزشی ریاضی دانشکده علوم پایه دانشگاه پیام نور برگزار میکند؛
«اولین وبینار ریاضی دانشگاه پیام نور ایران»
🔺موضوع:
گسترش کمی و کیفی ریاضیات در یک قرن اخیر ایران
🎙سخنران: دکتر قاسمی هنری، استاد پیشکسوت دانشگاه خوارزمی
▫️با حضور اساتید و پیشکسوتان دانشگاههای ایران
🗓 زمان: پنجشنبه ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲
🕘 ساعت ۱۰ صبح
🌐 لینک ورود به وبینار؛
http://webconf.pnu.ac.ir/basic_sciences
پورتال ریاضیات 👇👇👇
@MathPortal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#هتل_هیلبرت
هتلی با بی نهایت اتاق که برای همه جا ندارد
آزمایش های ذهنی فقط محدود به فیزیک نظری نیستند بلکه در حیطه ریاضیات هم گاهی مطرح میشوند که یکی از معروفترین آنها هتل هیلبرت است. که توسط ریاضیدان معروف #دیوید_هیلبرت مطرح شد تا پیچیدگی درک بی نهایت و تفاوت بی نهایت ها را نشان دهد. البته اثبات #بی_نهایت در ریاضیات دستاورد ریاضیدان دیگری به نام #جرج_کانتور است ،کانتور علاوه بر اثبات بی نهایت،نشان داد تعداد بینهایت خود مقداری بی نهایت است در حالی که اندازه بی نهایت ها میتواند با یکدیگر متفاوت باشد. اما دید ریاضی و فیزیکی به بی نهایت متفاوت است. از نظر ریاضی بی نهایت مقداری آرمانی است که همواره میتواند در پس بزرگترین مقادیر قابل تصور ظاهر شود و خارج از دسترس باشد.
پورتال ریاضیات 👇👇👇
@MathPortal
جذب محقق پسادکتری
با سلام و احترام. به اطلاع میرساند، یک موقعیت جذب محقق پسادکتری در رشته بهینه سازی در دانشگاه تهران وجود دارد.
افراد دارای مدرک دکتری در یکی از موضوعات بهینه سازی نظری و الگوریتمی، یادگیری ماشین (با رویکرد بهینه سازی و تحقیق درعملیات)، و تحلیل پوششی داده، که بیش از ۵ سال از تاریخ فارغالتحصیلی آنها نگذشته باشد و حداقل ۲ مقاله مرتبط در مجلات معتبر دارند، میتوانند تقاضای خود را به آدرس ایمیل
Soleimani_d@yahoo.com
ارسال نمایند.
مهلت ارسال درخواست:
۱ بهمن ۱۴۰۲
با تشکر- مجید سلیمانی دامنه، دانشگاه تهران.
پورتال ریاضیات 👇👇👇
@MathPortal
دانشگاه فردوسی مشهد مقدم همه دوستداران انجمن را گرامی می دارد.
پورتال ریاضیات 👇👇👇
@MathPortal
با سلام و عرض ادب خدمت اساتید ، دانشجویان و علاقه مندان محترم حوزه های مختلف ریاضیات . به عنوان یک دانشجو و علاقه مند به حوزه علم بالاخص علوم پایه و به ویژه گرایش های مختلف ریاضیات ، هر از گاهی ایده های ابتدایی و بعضاً خام در خصوص پیشبرد و گسترش ریاضی در کشور عزیزمان ایران به ذهن ام می رسد که دوست دارم با شما دوستان و اعضای انجمن ریاضی کشورمان به اشتراک بذارم تا پس از بررسی و چکش کاری های احتمالی در صورت صلاحدید اساتید محترم اجرایی گردند . فلذا از این به بعد سعی خواهم کرد به بیان ایده و طرح های خود به صورت مکتوب بپردازم و هر از چند گاهی یکی از ایده های خود را برای بررسی و دریافت نظرات شما عزیزان به اشتراک بگذارم. با توجه به اینکه در حال حاضر اینجانب دانشجوی ریاضی هستم و فضای دانشگاهی ، منابع درسی ،سرفصلهای آموزشی و اساتید دانشگاهی منطقه خود را رصد میکنم لذا شاید اندکی بتوانم چالش هایی را که در حال حاضر دانشجویان با آن رو درو هستند را درک و توصیف نمایم. چالش های زیادی برای آموزش ریاضی در فضاهای آموزشی کشور از همان مقطع ابتدایی در دبستان تا سطوح عالی دانشگاهی وجود دارد که سعی خواهم کرد در پست های آتی به هر کدام از آنها به صورت جداگانه و اجمالی بپردازم . ولی برای امروز به نظرم ،چالش نبود یک منبع درسی منسجم به زبان قابل فهم خودمان، علیرغم معرفی کتابهای منبع زبان اصلی در سطح جهان است. هنوز در سطوح بالای دانشگاهی ما نتوانسته این برای بعضی کلمات لاتین به زبان ریاضی معادلهای فارسی خوبی پیدا کنیم! به دانشجویی که میخواهد برای اولین بار با یک زیرگرایش از گرایش های ریاضی چه در حوزه ریاضیات کاربردی چه در حوزه ریاضیات محض، چندین کتاب لاتین به زبان اصلی توسط اساتید معرفی میگردد و البته اساتید محترم با توجه به سلایق خود با صلاحدید خودشان از هر بخشی از این کتابها یا بعضا از یک کتاب تدریس را شروع میکنند و در نهایت جزوه ای ترکیبی از این منابع استحصال میگردد که بعضا هیچ بخشی از جزوه با بخش قبلی یا بعدی نمیتواند هیچ پیوندی به وجود آورد و گویی یک گسستگی در فرآیند آموزش بدون انسجام بوجود می آید. البته این گسستگی آموزشی از همان ریاضیات کتابهای زمان ما تا حال حاضر بنظرم ادامه دارد و اگر دقت کنید هیچوقت معمولا تمرینات آخر هر مبحث یا فصل با چیزی که آموزش داده میشود تناسبی ندارد . فلذا ایده ای که بنظرم در این خصوص میرسد تشکیل یک کارگروه از اساتید مجرب در هر گرایش و زیر گرایش های ریاضی برای ایجاد یک سامانه ای مثل ویکی پدیا به زبان فارسی توسط انجمن ریاضی کشور است که فقط ویرایش یا بروزرسانی آن توسط اساتید و اهل فن هر حوزه انجام شود . در این سامانه باید از صفر ، ریاضیات به صورت یک دایره المعارف یا فرهنگ نامه با مرور تاریخی و با ذکر مثالهای مختلف از ساده تا سطح پیشرفته و با حل تمرینات ساده تا سطح المپیاد دانشجویی و حتی جهانی ، جهت جا انداختن عمیق نه سطحی ریاضیات در ذهن دانش آموزان و دانشجویان و کلیه علاقه مندان ریاضیات آموزش داده شود. البته نکات دیگری نیز میتواند در این سامانه لحاظ گردد . فعلا این اولین ایده ای است که ارائه میدهم و در ادامه ایده های جدیدی را مطرح خواهم نمود. در پایان از شما صاحبنظران خواهشمندم با بیان نظرات خود درباره اولین ایده ام برای انجمن ریاضی ایران جهت پویایی و بسط علوم ریاضی در کشور بر بنده منت نهاده و به بحث و تبادل نظر بپردازید . با کمال تشکر
پورتال ریاضیات 👇👇👇
@MathPortal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 حلول ماه رجب و ولادت با سعادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت (باقرالعلوم) حضرت امام محمد باقر (ع) بر همگان مبارک باد 🌺
♻️ با ما همراه باشید
پورتال ریاضیات 👇👇👇
@MathPortal
همکاران گرامی و دانشجویان محترم تحصیلات تکمیلی
با سلام و احترام
بدین وسیله به استحضار میرساند، که
""یازدهمین سمینار آنالیز هارمونیک و کاربردها""
روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 12 و 13 اردیبهشت ماه سال 1403 در دانشگاه کردستان برگزار خواهد شد.
طبق روال قبلی، سمینارهای سالیانه آنالیز هارمونیک و کاربردها در بهمن ماه هر سال و در ایام تعطیلات بین دو ترم برگزار میشد، اما با توجه به کوهستانی بودن استان کردستان و سرمای هوا در بهمن ماه قطعا مشکلاتی برای شرکت کننده های این سمینار به وجود می آمد. بنابراین تصمیم بر آن شد که با سه ماه تاخیر در اردیبهشت ماه سال 1403 ( که در این ماه هوای سنندج و اطراف بسیار عالی و مناظر اطراف دیدنیست،) برگزار گردد.
بنابراین از همه شما علاقمندان به شرکت در این سمینار دعوت می شود که در این رویداد علمی شرکت نمایید و از زیبایی های استان کردستان در فصل بهار لذت ببرند. برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس سایت سمینار مراجعه نمایید.
https://shaa11.conf.uok.ac.ir/fa/
منتظر حضور سبزتان در شهر سنندج هستیم.
اقبال قادری
دبیر اجرایی سمینار
پورتال ریاضیات 👇👇👇
@MathPortal
🔻تابع هارمونیک
• Harmonic Function
• تابع هارمونیک در ریاضی، به توابعی گفته میشود که دارای مشتقات جزئی مرتبه دوم پیوسته بوده و در معادلهٔ لاپلاس صدق کنند. به عبارت دیگر، تابعی که در همهٔ نقاط حوزهٔ تعریف خود، همگرا و دارای مشتقات جزئی مرتبهٔ دوم پیوسته باشد، تابع هارمونیک نامیده میشود.
🔹کانال پورتال ریاضیات
@MathPortal
🔻خواص تابع هارمونیک عبارتند از:
• پيوستگی: تابع هارمونیک در همهٔ نقاط حوزهٔ تعریف خود، پیوسته است.
• همگرايي: تابع هارمونیک در همهٔ نقاط حوزهٔ تعریف خود، همگرا است.
• تفاضلات مرتبهٔ دوم: مشتقات جزئی مرتبهٔ دوم تابع هارمونیک در همهٔ نقاط حوزهٔ تعریف خود، پیوسته است.
• معادلهٔ لاپلاس: تابع هارمونیک در همهٔ نقاط حوزهٔ تعریف خود، در معادلهٔ لاپلاس صدق میکند.
• تابع هارمونیک در یک حوزهٔ بسته، حداکثر یا حداقل دارد.
• اگر دو تابع هارمونیک در یک حوزهٔ بسته، همگرا باشند، حد مشترک آنها نیز تابع هارمونیک است.
• اگر تابع هارمونیک در یک حوزهٔ بسته، حدی داشته باشد، آن حد نیز تابع هارمونیک است.
🔹کانال پورتال ریاضیات
♾ @MathPortal
دومین وبینار ریاضی دانشگاه پیامنور با موضوع *افت ریاضی و لزوم تغییر محتوا و روش های آموزش ریاضی*
پورتال ریاضیات 👇👇👇
@MathPortal
مجموعه ۵ جلدی هندسه دیفرانسیل ۲۰۲۳ صفحه دارد! یک مجموعه بسیار حجیم برای این مبحث دشوار ریاضی.
نویسنده این کتاب در مقدمه توضیح میدهد که یک بار خواسته این مجموعه را بازنویسی کند و خیلی زود متوجه شده که دیگر یارای مدیریت چنین پروژه بزرگی را ندارد!
نویسنده این کتاب کسی نیست به جز مایکل اسپیواک (متولد ۱۹۴۰ و درگذشته در ۲۰۲۰) که مسلما یکی از بزرگترین اساتید ریاضی در تمام اعصار بوده.
بنده برای اولین بار و در زمان دانشجویی خود با کتاب حسابان ایشان آشنا شدم. بعدها که اینترنت متداول شد متوجه شدم که ایشان کتابهای متعددی نوشتهاند ولی حجیمترین کتابش همین کتابی است که در این پست معرفی کردم.
البته ایشان کتاب دیگری هم نوشتهاند و موضوع کتاب فیزیک برای ریاضیدانان است و ۷۳۳ صفحه دارد. نوشته آقای دکتر پیمان ناصح پور پورتال ریاضیات👇👇👇
@MathPortal
🔻فضای توپولوژیک و متریک
در ریاضیات، فضای توپولوژیک مجموعهای است که به همراه مجموعهای از زیرمجموعههای آن، به نام توپولوژی، تعریف شده است. توپولوژی مجموعهای از قواعد است که تعیین میکند کدام زیرمجموعهها از مجموعه داده شده «باز» یا «بسته» هستند.
فضای متریک مجموعهای است که به همراه تابعی به نام متریک تعریف شده است. متریک تابعی است که به دو نقطه از مجموعه داده شده، فاصله بین آن دو را اختصاص میدهد.
ارتباط فضاهای توپولوژیک و متریک به این صورت است که هر فضای متریک یک فضای توپولوژیک است. این بدان معناست که هر فضای متریک میتواند با مجموعهای از توپولوژیهای مختلف تعریف شود.
به عنوان مثال، مجموعه اعداد حقیقی با متریک استاندارد فاصله یک فضای متریک است. این متریک به دو عدد حقیقی a و b، فاصله بین آن دو را به صورت زیر اختصاص میدهد:
d(a, b) = |a - b|
با استفاده از این متریک، میتوانیم مجموعه زیرمجموعههای مجموعه اعداد حقیقی را به عنوان توپولوژی آن تعریف کنیم:
T = {A ⊆ R | ∀a, b ∈ A, d(a, b) < ∞}
🔹کانال پورتال ریاضیات
♾ @MathPortal
🔻چهار فضای مهم در آنالیز
• فضای ضرب داخلی یک فضای برداری است که در آن یک عمل ضرب داخلی تعریف شده است. ضرب داخلی یک عمل دوتایی است که دو بردار را به یک عدد حقیقی مرتبط میکند. ضرب داخلی دارای ویژگیهای زیر است:
تقارن: برای هر دو بردار x و y، داریم
x⋅y=y⋅x.
جابجایی: برای هر دو بردار x و y و هر اسکالر α، داریم
αx⋅y=x⋅αy.
عدم منفی بودن: برای هر بردار x، داریم
x⋅x≥0.
یکنواختی: برای هر دو بردار x و y، داریم
x⋅x=y⋅y ⇐⇒ x=y.
• فضای برداری نرمدار یک فضای برداری است که در آن یک عمل نرم تعریف شده است. نرم یک تابع یکتایی است که هر بردار را به یک عدد غیر منفی مرتبط میکند. نرم دارای ویژگیهای زیر است:
غیر منفی بودن: برای هر بردار x، داریم
∣∣x∣∣≥0.
یکنواختی: برای هر دو بردار x و y و هر عدد حقیقی غیر صفر α، داریم
∣∣αx∣∣=∣α∣∣∣x∣∣.
نامساوی مثلثی: برای هر سه بردار x، y و z، داریم
∣∣x+y+z∣∣≤∣∣x∣∣+∣∣y∣∣+∣∣z∣∣.
• فضای متریک یک مجموعه است که در آن یک عمل فاصله تعریف شده است. فاصله یک تابع دوتایی است که دو نقطه از مجموعه را به یک عدد غیر منفی مرتبط میکند. فاصله دارای ویژگیهای زیر است:
عدم منفی بودن: برای هر دو نقطه x و y، داریم
d(x,y)≥0
تقارن: برای هر دو نقطه x و y، داریم
d(x,y)=d(y,x)
جابجایی: برای هر دو نقطه x و y و هر عدد حقیقی غیر صفر α، داریم
d(αx,αy)=∣α∣d(x,y)
سه گوشه: برای هر سه نقطه x، y و z داریم
d(x,z)≤d(x,y)+d(y,z)
• فضای توپولوژیک یک مجموعه است که در آن یک ساختار توپولوژی تعریف شده است. ساختار توپولوژی مجموعهای از زیرمجموعههای مجموعه است که دارای ویژگیهای زیر است:
زیر مجموعههای خالی و مجموعه کل جزء از ساختار توپولوژی هستند.
اتحاد دو زیرمجموعه از ساختار توپولوژی جزء از ساختار توپولوژی است.
حاصل ضرب نقطهای هر زیرمجموعه از ساختار توپولوژی جزء از ساختار توپولوژی است.
ارتباط بین این چهار فضای ریاضیاتی به شرح زیر است:
فضای ضرب داخلی یک فضای برداری نرمدار است.
هر فضای برداری نرمدار یک فضای متریک است.
هر فضای متریک یک فضای توپولوژیک است.
دلیل این ارتباطها به شرح زیر است:
ضرب داخلی یک نرم است که از ویژگیهای نامساوی مثلثی و عدم منفی بودن برخوردار است.
هر نرم یک متریک است که از ویژگیهای نامساوی مثلثی و عدم منفی بودن برخوردار است.
هر متریک یک ساختار توپولوژی ایجاد میکند که از ویژگیهای زیرمجموعههای خالی و مجموعه کل، اتحاد دو زیرمجموعه و حاصل ضرب نقطهای برخوردار است.
مثالهایی از این چهار فضای ریاضیاتی به شرح زیر است:
فضای اقلیدسی یک فضای ضرب داخلی است.
فضای تابعهای پیوسته روی یک بازه یک فضای برداری نرمدار است.
فضای اعداد حقیقی با فاصله معمولی یک فضای متریک است.
فضای مجموعههای متناهی با همسایگیهای باز بسته یک فضای توپولوژیک است.
🔹کانال پورتال ریاضیات
♾ @MathPortal
💢 بهترین هوش مصنوعی هایی که هر دانشجویی باید داشته باشه :
1- www.dictation.io :
🔹بخونید تایپ میکنه
2- www.desmos.com/calculator :
🔹کشیدن نمودار هر تابع دلخواه
3- www.irandoc.ac.ir :
🔹دانلود پایان نامه فارسی
4- www.proquest.com :
🔹دانلود پایان نامه انگلیسی
5- https://t.me/MathPortal :
🔹 دانلود کتاب و جزوه
6- www.ocw.mit.edu :
🔹آموزشهای رایگان دانشگاه MIT
7- www.integral-calculator.com :
🔹حل مرحله به مرحله انتگرالها
8- www.libgen.is :
🔹دانلود کتاب
#️⃣ #کاربردی #معرفی_سایت
@MathPortal | پورتال ریاضیات
Lara_Alcock_How_to_Study_as_a_Mathematics.pdf
2.32M
🔻How to Study as a Mathematics Major
• چگونه مانند یک ریاضیدان بزرگ مطالعه کنیم؟
• Lara Alcock
• عنوان این کتاب « چگونه مانند یک ریاضیدان بزرگ مطالعه کنیم » (How to Study as a Mathematics Major) انتشارات دانشگاه آکسفورد می باشد. نویسنده کتاب مذکور خانم دکتر Lara Alcock می باشد. ایشان جزء ریاضیدانانی هستند که مطالعات زیادی در زمینه آموزش ریاضی و ابداع روش های نوین آموزشی دارند و به همین خاطر در سال 2010 برنده جایزه Selden Prize از انجمن ریاضی آمریکا شدند.
• این کتاب تمام جوانب مطالعه در کسوت یک ریاضیدان بزرگ را در بردارد؛ از پرداختن به چالشهای ذهنی و انتزاعی تا برقراری ارتباط با استادها و استفاده درست از زمان مطالعه.
• قسمت اول کتاب در مورد سطح بالای ریاضیات بحث نموده و توضیح میدهد که چگونه دانش آموزان میتوانند تواناییهای فعلی شان را با این موضوع وفق داده و آنها را به منظور یادگیری مطلوب تر گسترش دهند.
• قسمت دوم کتاب مهارت های مطالعاتی مرتبط با ریاضیات را معرفی نموده و رویکردهای سودمندی جهت یادگیری موثر و لذتبخش همزمان با زندگی دانشجویی را ارائه میدهد.
🔹کانال پورتال ریاضیات
🆔 @MathPortal
مطالعه_تاریخ_ریاضیات_و_تاریخ_علم_سارتون_صدری_افشار.pdf
4.16M
مطالعه تاریخ ریاضیات و تاریخ علم
نویسنده : جورج سارتن
مترجم: غلامحسین صدری افشار
🔹پورتال ریاضیات
@MathPortal
لینک ورود:
https://elearn.iasbs.ac.ir/b/drs-nhg-eqm-7u5
Username:
guest.math
Password:
xdtit06T1
#MathPortal
🆔 @MathPortal
رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه تفرش خبر داد:
💢برگزاری دوازدهمین کنفرانس نظریه گراف و ترکیبیات جبری در دانشگاه تفرش
🔹رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه تفرش گفت: دوازدهمین کنفرانس نظریه گراف و ترکیبیات جبری روزهای ۱۸ و ۱۹ بهمن ماه در دانشگاه تفرش برگزار میشود.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید👇👇
http://www.msrt.ir/fa/news/82570
♻️ پورتال ریاضیات
@MathPortal
Francois Boulier (Universite de Lille, France)
Title: On the Relationship between the Fundamental Theorem of Tropical Differential Algebraic Geometry and Numerical Integration of ODEs
Date and Time: Wednesday, January 24, 2024 (4 Bahman 1402)
16:00 - 17:00
Zoom:
Venue link: https://zoom.us/j/92428894768?pwd=V1hsVUN2MkliS1pkWjFhMzFDelRqZz09
Meeting ID: 924 2889 4768
Passcode: 371842
پورتال ریاضیات 👇👇👇
@MathPortal
⭐️ ۱۳ رجب ولادت امیرالمومنین علیه السلام و روز مرد مبارک باد. 🌹
#ولادت
#امیرالمومنین
#پدر
@MathPortal