🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۲)
⬅️قسمت دوازدهم
🔹«اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یَابْنَ رَسُولِ اللهِ..» سلام بر تو ای فرزند رسول خدا
🔹«اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یَابْنَ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ وَابْنَ سَیِّدِ الوَصِیِّینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْك یَا ابْنَ فاطِمَةَ الزّهراءِ سَیِّدَةِ نِسآءِ الْعالَمینَ..»
👌این فرازها اشاره به اصل و نسب امام حسین (ع) می کند. چرا این قدر مهم است؟؟ چون اگر کسی اصالت خانوادگی اش بالا باشد و از خاندان پاکی باشد دیگر این تهمت های شدید را نمی توان به ایشان زد که نعوذبالله امام حسین خارجی است، از دین برگشته و بر علیه خلیفه وقت قیام کرده.. دارد به نقش تربیتی خانواده و بحث نطفه و.. اشاره می کند.
⁉️اما چرا امام حسین را به رسول الله انتساب می کنند؟ امام حسین که فرزند واقعی پیغمبر (ص) نبود پس چرا به ایشان «یَابْنَ رَسُولِ اللهِ» می گویند؟ ۱- برای نشان دادن انحطاط و فرو پاشی جامعه (که کارش به کجا می رسد؟) که فرزند رسول خدا (ص) را به شدیدترین وجه می کُشند و زن و فرزندش را به اسیری می گیرند. می خواهد این را نشان بدهد که این جامعه ممکن است به یک حدی برسد که فرزند رسول خدا را هم به مقتل و قتلگاه بکشاند.
📖خدا در قرآن با انحطاط کشیدن جامعه دونکته می گوید که اگر دو چیز در جامعه رواج پیدا کند آن جامعه از بین می رود؛👇
1⃣-«أَضَاعُوا الصَّلاةَ» ضایع کردن نماز 2⃣-«وَ اتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ» پیروی از شهوات. خدا می گوید این دو صفت را یک جامعه ای داشته باشد آن جامعه به انحطاط و فرو پاشی می رود.
❌ضایع کردن نماز یعنی؛ انسان می تواند نماز را اول وقت بخواند اما با بهانه های بسیار واهی مثل خرید دارد و فیلم نگاه کند و از این جور بهانه ها به تأخیر می اندازد یا صدای اذان را می شنود انگار نه انگار که اذان می دهد.
❌شهوات هم هر شهوتی می تواند باشد مالی، قدرت و شهوات دیگر. حتی درد به جایی می رسد که طرف می داند این قرضی که دارد می دهد و از طرف بیشتر طلب می کند ربا است. اگر یک ریال هم بیشتر از طرف بگیرید بعد از قرض دادن، حتی ده سال هم بگذارد و یک ریال هم بیشتر بگیرید ربا می شود. طرف می داند رباست اما توجیه می کند و با توجیهات غلط این گناه را انجام می دهد. این دو صفت جامعه را از بین می برد.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 12
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
===============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۲)
⬅️قسمت سیزدهم
👌ادامه چرا به امام حسین (ع) «یَابْنَ رَسُولِ الله» می گویند؟ ۲- ریشه و رمز لعن های فرازهای بعدی است. چون صراحتا خداوند متعال در آیه [۵۷] سوره ی احزاب می گوید آنانی که خدا و رسولش (کنار هم آورده) را آزار می دهند هم در این دنیا و هم در آن دنیا خوار و ذلیل می شوند.❌
♨️می گوید آن کسانی که بنیان گذاران حادثه کربلا بودند و آن کسانی که ظلم حادثه کربلا را پایه گذاری کردند از مصداق های بزرگ این افراد آزار دهنده هستند که به پیغمبر (ص) ظلم رساندند. چون پیغمبر را آزار رساندن در درجه بالا خدا را هم آزار رساندند. می خواهد این را بگوید که در لعن های بعدی کاملا مشخص بشود چرا افراد بعدی را لعن می کنیم.
🔹در فراز سوم می خواهد پرده از چهره ی نفاق برخی از مسلمین بر دارد، یعنی برداشتن پرده ی نفاق از چهره ی مسلمین. کدام مسلمین؟ آن مسلمین به ظاهر مسلمانی که مقابل امام حسین ایستادند. اما اینجا سوالی پیش می آید امام حسین (ع) که فرزند بلا فصل پیغمبر نبود، فرزند مستقیم پیغمبر (ص) نبود، تازه فرزند دختری هم بود! چرا شیعیان امام حسین را «یَابْنَ رَسُولِ الله» می نامند؟🤔
☑️مهمترین توجیه بحث قرآنی است. مهمترین دلیلی که ما در این زمینه داریم همان آیه ی مباهله است.
👈آنجا که مسیحیان نجران به پیغمبر گفتند و پیغمبر هم به آنها گفت خودتان و همسرانتان و فرزندانتان را بیاورید. فردا دیدند که پیغمبر حضرت علی (ع) را آورد یعنی هم نفس و جان خودش است، حضرت زهرا را آورد و بعد حسن (ع) و حسین (ع) که اینجا، جای فرزندان حضرت بودند. از این آیه می توانیم استفاده بکنیم و بگوییم به این دلیل بقیه ی اهل بیت هم به طریق اولی فرزندان پیغمبر حساب می شوند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 13
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
==============
@matn_chanell
🎤📝🎤📝🎤📝🎤
📜تفسیر مناجات خمس عشر
📝متن فایل شماره 18
⏪قسمت بیست و هشتم
(بخش 2⃣ از 2⃣)
💠«وَ شَوْقِی إِلَیْكَ لاَ یَبُلُّهُ إِلاَّ النَّظَرُ إِلَى وَجْهِكَ» بر آتش اشتیاق من ای خدا جز نظر به جلوه ی تو، هیچ چیز دیگری خاموش کننده نیست و قراری جز تو ندارم و دردم را جز طبابت تو درمان نمی کند و قلب من را از اندوه و غم جز تو هیچ کس پاک نمیکند و تو التیام بخش زخم منی و این زنگار دل من را جز عفو تو هیچ چیز دیگری پاک نمی کند.
🚫 «وَ وَسْوَاسُ صَدْرِی لاَ یُزِیحُهُ إِلاَّ أَمْرُكَ» خدایا یکسری فکرهای باطلی در ذهن من هست جز فرمان تو هیچ چیز دیگری آنها را برطرف نمیکند. «فَیَا مُنْتَهَى أَمَلِ الْآمِلِینَ» ای منتهای آرزوی آرزومندان! «وَ یَا غَایَةَ سُؤْلِ السَّائِلِینَ وَ یَا أَقْصَى طَلِبَةِ الطَّالِبِینَ وَ یَا أَعْلَى رَغْبَةِ الرَّاغِبِینَ وَ یَا وَلِیَّ الصَّالِحِینَ وَ یَا أَمَانَ الْخَائِفِینَ وَ یَا مُجِیبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّینَ» معنی اینها مشخص است، عربی قشنگ تر است.✨
☝️«وَ یَا ذُخْرَ الْمُعْدِمِینَ..» ای ذخیرهی آنهایی که ندارند. چقدر زیبا.. «یا ذُخرَ المُعدِمین» این را در دعاهایتان همیشه بگویید. «مُعدِم از عَدَم» می آید، آنهایی که چیزی ندارند، نیستی. می گوید خدایا تو ذخیرهی آنهایی هستی که هیچ چیزی ندارند. «وَ یَا كَنْزَ الْبَائِسِینَ» ای گنج مستمندان! «وَ یَا غِیَاثَ الْمُسْتَغِیثِینَ وَ یَا قَاضِیَ حَوَائِجِ الْفُقَرَاءِ وَ الْمَسَاكِینِ وَ یَا أَكْرَمَ الْأَكْرَمِینَ وَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ! لَكَ تَخَضُّعِی وَ سُؤَالِی وَ إِلَیْكَ تَضَرُّعِی وَ ابْتِهَالِی» خدایا به سمت تو من خضوع میکنم و گریه میکنم و زاری میکنم.
🌟«أَسْأَلُكَ أَنْ تُنِیلَنِی مِنْ رَوْحِ رِضْوَانِكَ..» خدایا از تو میخواهم من را به نسیم جانبخش خشنودی خودت برسانی. خشنودی تو را میخواهم. و نعمت هایی که از سر منت به من میدهی.. خدایا من هم اکنون به در خانهی کرم تو ایستاده ام و خودم را در معرض وزش نسیم رحمت تو قرار دادم، به رشتهی محکم تو چسبیدم!
⁉️مگر نگفتی بیایم به سمت تو! مگر نگفتی الهیت تو را قبول بکنم؟ مگر نگفتی جز تو به سمت خانه کس دیگری نروم؟ پس «إِلَهِی ارْحَمْ عَبْدَكَ الذَّلِیلَ» خدایا به این بندهی ذلیلت رحم کن «ذَا اللِّسَانِ الْكَلِیلِ وَ الْعَمَلِ الْقَلِیلِ..» که زبانم کُنده و عملم اندک است! «وَ امْنُنْ عَلَیْهِ بِطَوْلِكَ الْجَزِیلِ..» خدایا به وسیله ی احسان فراوانت به من نعمت بده! «وَ اكْنُفْهُ تَحْتَ ظِلِّكَ الظَّلِیلِ» من را در زیر سایه ی پایدار خودت قرار بده. می خواهم زیر سایه ی خدا باشم! «یَا كَرِیمُ یَا جَمِیلُ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ»💐
🔗ادامه دارد..
🎤استاد احسان عبادی
#متن_تفسیر_مناجات_خمس_عشر 28
#سطح_مقدماتی
#مناجات
🎤📝🎤📝🎤📝🎤
===============
@matn_chanell
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 8
⬅️ قسمت هفدهم
📜دعای دوم: و از دعاهای آن حضرت است «بعدَ هذا التحميد فى الصَّلوة عَلى رَسول اللّه صلی اللّه عليه و آله..» بعد از آن حمدی که خدای متعال را کرد درباره ی صلوات بر رسول خدا (ص).. پس امام سجاد (ع) اول حمد خدا را به جا آورد و بعد صلوات بر محمد و آل محمد.
🌟«وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذى مَنَّ عَلَيْنا بِمُحَمَّدٍ نَبِيِّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ الِهِ دُونَ الْاُمَمِ الْماضِيَةِ، وَالْقُرُونِ السَّالِفَةِ» حمد می کنیم خدای متعال را به خاطر منتی که بر ما قرار داد. خدا چه منتی روی ما گذاشت؟ منتی بر ما قرار داد به وجود پیغمبر و آل پیغمبر. این منت را خدا به امت های دیگر نگذاشت، به ما گذاشت! در جمعیت های قبل این نعمت پیغمبری این نعمت آقا رسول الله و اهل بیت بزرگوارش بر مردم نبود. این از افتخارات ما مسلمان هاست. از افتخار ما مسلمین است که خدا به این طریق بر ما منت قرار داد.
🔰«بِقُدْرَتِهِ الَّتى لاتَعْجِزُ عَنْ شَىْءٍ وَ اِنْ عَظُمَ، وَ لايَفُوتُها شَىْءٌ وَ اِنْ لَطُفَ» با قدرتی که در هیچ کاری حتی اگر بزرگ باشد در نماند، خدا آن کار را انجام می دهد با قدرت خودش و هیچ چیز هر چند کوچک هم باشد از محدوده قدرت خدا بیرون نیست. ما انسانها قدرت های بزرگ نداریم و کارهای بزرگ را نمی توانیم انجام بدیم.
👈از آن طرف هم خیلی از چیزهای کوچک ممکن است از دست من و شما در برود. الان من و شما ممکن است خیلی از کارهای کوچک روزمره یمان را شاید بخواهیم حواسمان به آن جمع باشد اما ممکن است از دستمان در برود و نتوانیم خوب حواسمان را به آن جمع بکنیم. اما می گوید خدا نه! خدا ریز و درشت حواسش هست.
🔹«فَخَتَمَ بِنا عَلى جَميعِ مَنْ ذَرَأَ» پس ما را واپسین آفرینش خودش قرار داد. یعنی ما آن امت آخر شدیم امت آخری که قرار هست وصل به حکومت جهانی حضرت حجت بشود «وَ جَعَلَنا شُهَدآءَ عَلى مَنْ جَحَد» و خدا ما را گواه قرار داد بر بی خداها. یعنی چه بر بی خداها گواه قرار داد؟ حالا تفاسیر متعددی می شود از این فراز کرد، از این واژه کرد؛
☝️اما یکی از آنها این می تواند باشد که الان آنهایی که خدا ناباور هستند خدا را قبول ندارند هر چقدر دلیل بیاورند، هر چقدر بهانه بیاورند ما پیغمبر ندیدیم، ما امام ندیدیم! ما معجزات خدا را ندیدیم، هر چقدر فردای قیامت بخواهند بهانه بیاورند، خدا من و شما را به آنها نشان می دهد می گوید اینها شاهدان بر شما هستند اینها هم پیامبر ندیدند، اینها هم امام ندیدند اما به آنها ایمان آوردند، پس شما چرا بهانه می آورید ما پیامبر و امام ندیدیم!؟ منظور این است.
💢«وَ كَثَّرَنا بِمَنِّهِ عَلى مَنْ قَلَّ» و با آنکه تعداد ما اندک بود خدا تعداد ما را زیاد کرد باز هم با احسان و منت خودش! خیلی زیباست یعنی امام سجاد (ع) اینجا هی دارد منت خدا را پیش می کشد برای اینکه ای بنده خدا اینقدر مغرور نشو! فکر نکن خدا هر چی به تو داده حقت بوده، نخیر! منت سرت گذاشته اینها را به تو داد. از همین نعمت حیات بگیر تا تمام نعمت هایی که در این دنیا داری تک تک آنها را خدا منت سرت گذاشت به تو داد. دو شب نماز شب خواندی فکر کردی خدا دیگر تمام افاضات و نعمت هایی که به انبیاء خودش داد برای تو هم بدهد؟!
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 17
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۲)
⬅️قسمت چهاردهم
💭در اینجا که می گویید «یَابْنَ امیرالْمُؤْمِنینَ وَابْن سَیِد الْوَصِیّین» را چطور تفسیر کنیم؟ یابن امیرالمومنین که مشخص است فرزند حضرت علی (ع) است و بحثی هم در آن نیست. اما روی این دو صفت «امیرالْمُؤْمِنینَ» و صفت «سَیِد الْوَصِیّین» می خواهیم کار کنیم؛
👈لقب امیرالمومنین طبق تمام روایات، مخصوصا از راویان شیعه فقط مختص حضرت علی است و ما به هیچ احد و ناس دیگری امیرالمومنین نمی گوییم. حتی اهل بیت دیگر حرام می دانستند که این لقب را به خودشان بدهند و حتی روایت داریم که طرف به امام صادق (ع) می گوید شما امیرالمومنین هستی؟ امام صادق گفت ساکت باش ما امیر المومنین نیستیم و آن فقط جد ما علی (ع) بود.⚠️
📜 در روایتی در کتاب ″الدُر المنثور- نوشته سیوطی از علمای بزرگ اهل سنت، ج۱، ص۱۰۴″ و یک منبع شیعه ″تفسیر المیزان- ج۱، ص۲۴۹″ ابن عباس نقل می کند.. (کسی است که هم شیعه و هم سنی روایت هایش را قبول دارد، یک احترام خاصی هر دو گروه برایش قائل هستند و روایاتش را می پذیرند)
📖می گوید؛ هیچ آیه ای در قرآن نازل نشد که اولش «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا..» باشد (یعنی خطاب به مومنین است) مگر آنکه علی بن ابی طالب در رأس این گروه مؤمنان قرار گرفته باشد و در رأس همه ی مومنین خطاب به ایشان بوده باشد.👌
🔰این روایت قبلی خیلی جالب بود چون طرف اهل سنت است (سیوطی) ولی خودش اعتراف می کند که مقام امیرالمومنین (ع) بالا و سر دسته ی تمام مؤمنان است و متأسفانه می بینید که خودشان، به خلیفه اول و دوم لقب امیرالمومنین را دادند حتی به معاویه و یزید هم این لقب را می دهند.
📜روایت دیگر در کتاب ″بحار الانوار- ج۳۷، ص۲۹۰″ پیغمبر (ص) می گوید؛ خداوند در شب معراج به من گفت علی بن ابی طالب را امیرالمومنین صدا کن، که من قبل از علی و بعد از علی هیچ کس را با این لقب خطاب نکردم و نخواهم کرد. یعنی لقب امیرالمومنین فقط برای حضرت علی (ع) و برای کس دیگری نیست.
✅در اینجا در زیارت عاشورا به جای اینکه بگوید یابن ابی طالب می گوید «یابنَ امیرالْمُؤْمِنینَ» که به این صفت هم اشاره ی وافی را داشته باشیم. این جریان یمانی احمد الحسن که ادعا می کنند ما یمانی موعود هستیم و وصی پیغمبر هستیم ولقب امیرالمومنین را به احمد الحسن هم می دهند، در حالی است که ما این همه روایت داریم این لقب فقط برای حضرت علی (ع) است و کس دیگری حق استفاده از این لقب را ندارد.
👌صفت بعدی که به حضرت علی (ع) داد «سَیِد الْوَصِیّین» یعنی آقا و بزرگ وصیت شده ها. پیغمبر خدا بعد از خودش دوازده وصی را قرار داد که اول آنها علی و آخر آنها مهدی (عج) است. می گوید حضرت علی علمدار تمام دوازده وصی است که پیغمبر هم به ایشان وصیت را کرد.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 14
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
@matn_chanell
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت سی و هشتم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 27)
💢در ادامه بحث نهج البلاغه می رسیم به خطبه شماره (14)، آنطوری که از ظواهر امر بر می آید ادامه همان خطبه های قبلی است که در نکوهش اهل بصره، امام علی (ع) فرمودند و حالا سید رضی شاید بخاطر هدف هایی که داشت این را جداگانه قرار داد و الا به نظر می رسد که این خطبه ادامه همان خطبه های قبلی باشد که پس از جنگ جمل امیرالمؤمنین مردم بصره را خیلی شماتت می کند.
⚠️در اینجا امیرالمؤمنین به اهل بصره می گویند؛ سرزمین شما به آب نزدیک است اما از آسمان دور است. این جمله ای است که از لحاظ ظاهری مثلا می خواهد بگوید که فاصله شما با عمل و گفتارتان شاید یکی نیست و.. اینها همه ممکن است باشد اما یک تعبیر جالب به شما بگویم؛ آیه آخر سوره ملک را اگر شما نگاه بکنید به امام می گوید «ماء مَعین» یعنی امام آب حیات است. یعنی اینجا امام علی دارد به مردم بصره می گوید که بدن های شما از لحاظ جسمی به امام نزدیک است اما از لحاظ معنوی خیلی از امامتان دور هستید. این تعبیر مناسب تر است.
🔺می گوید عقل هایتان سبک و افکارتان ابلهانه است.. (می گوید شما اهل بصره، خُب یقینا همه اهل بصره را امام شماتت نمی کند. آن کسانی که می خواستند حضرت علی را کمک بکنند، عهد بستند و عهد را شکستند، حرف حضرت را گوش ندادند منظور اینهاست) می گوید عقل هایتان خیلی سفیهانه است یعنی تعقل ندارید. اینجا امام دارد به قوه تعقل اشاره می کند، می گوید یک ذره فکر کنید، وقتی من امام دارم به شما دستور می دهم شما دیگر چرا سرپیچی می کنید؟
👈برای همین است که لقمه چربی برای مفت خورها و شکار خوبی برای صیادها هستید. کسی که عقل ندارد، کسی که تعقل و تفکر ندارد بله به راحتی هر کسی می تواند این فرد را اسیر و طعمه خودش بکند. پس قوه تفکر، همان بصیرت را کسی داشته باشد واقعا کسی نمی تواند روی او اثر بگذارد، نمی تواند چون تفکر می کند، فکر می کند و هر جا هم که اشتباه رفت می گوید که مسیر امام مسیر درستی است پس بیایم به سمت مسیر امام.
⚜آنهایی که ولی فقیه را قبول دارند مشکلی ندارند چون هر جا که تحلیل سیاسی یشان اشتباه بود، می گویند که ولی فقیه چه گفت.. به آن سمت می آیند. اما وای به حال آنهایی که امام نداشته باشند و به حرف امام گوش ندهند هر روز حزب باد هستند، یک روز به این سمت می آیند و یک روز هم به آن سمت و اینطور افراد سریع طعمه دشمن می شوند.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 38
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
@matn_chanell