🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۷)
⬅️قسمت چهل و ششم
💢..بعد می گوید سجده بروید.
بعضی ها می گویند ما این را حفظ نیستیم چطوری سجده برویم؟ اولا این دو خط حفظ کردنش که کاری ندارد، بعد هم اگر طرف حفظ نیست با دستش مهر را به پیشانی بگذارد و بخواند، سجده مستحب هست اشکالی ندارد.
🔹«اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاكِرِینَ لَكَ عَلَى مُصَابِهِمْ..» می گوید خدایا سپاس تو را به سپاس شکر گزاران بر مصیبت زدگی آنان.
⁉️شاید بگویید مگر مصیبت امام حسین (ع) شکر هم دارد که ما شکر می کنیم؟! می گوییم این شکر از آن بابی که ما فکر می کنیم خنده و شادی نیست، مراد این است که خدا امام حسینی به ما داد که از طریق ایشان می توانیم بندگی خدا را انجام بدهیم.
👈و بعد می گوید حمد و سپاس
به خاطر آن مصیبتی که به آنها رسید. خیلی از علمای اخلاق می گوید اگر بلایی به شما رسید شکر کنید.
📜یک روایتی هست در کتاب کافی فکر کنم نوشته، خیلی از اصحاب پیغمبر را بعد از نماز به منزلشان دعوت می کردند. یک روز بعد از نماز یکی از اصحاب گفت پیغمبر بفرمایید برویم خانه ی ما.. رفتند و سر سفره نشستند، طرف رفت غذا بیاورد پیامبر دید بالای دیوار مرغ آن مرد تخم گذاشت، این تخم داشت پایین می افتاد و بشکند گیر کرد و نشکست. طرف آمد و دید که پیغمبر تعجب کردند! فهمید، گفت پیغمبر تعجب ندارد خانه ی من، خانه ای است که هیچ وقت در آن بلا نازل نمی شود. پیامبر از کنار سفره بلند شد و رفت، گفت خانه ای که در آن بلا نازل نمی شود یعنی خدا هیچ نگاه رحمتی به این خانه ندارد.
📖روایت هست می گوید «اَلبَلاءُ لِلوَلاء» آنهایی که مورد محبت خدا هستند بلاهایشان هم بیشتر است. حالا نه اینکه شب و روز در بلا باشند. اما کسی که اصلا هیچ بلایی برای او نازل نمی شود همان سنت استدراج است، که خدا آنها را غرق در نعمت می کند که دیگر فکر خدا و گریه و زاری و مناجات نیفتند آن دنیا حالشان را می گیرد.
💠پس اینکه می گوید بر این مصیبت، شکر می کنم به این خاطر است که ″این مصیبت باعث افزایش و ارتقاء مقام معنوی انسان می شود″. از این باب است که می گوییم من بر این مصیبت امام حسین (ع) شکر می کنم.
⚠️اینکه می گویند مصیبت که آمد این جمله را بگویید «اِنّا لِلّه وَ اِنّا اِلَیْهِ راجِعُون» متأسفانه در جامعه ی ما بد جا افتاد فکر می کنند فقط برای مرده ها باید این را گفت. نه! چون آیه قرآن می گوید؛ «الَّذينَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصيبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ» [۱۵۶/بقره] یعنی این آیه راجع به هر مصیبتی بکار می رود، حالا مرگ هم یکی از این مصیبت هاست. طرف اگر مشکلی در زندگی اش ایجاد شد این آیه شریفه را بگوید.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 46
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
===============
@matn_chanell
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 15
⬅️ قسمت سی و دوم
📕دعای ششم صحیفه سجادیه، «وَ کانَ مِنْ دُعَائِهِ علیهالسلام عِنْدَ الصَّبَاحِ وَ الْمَسَاءِ» و از دعاهای امام سجاد (ع) هست در بامداد و شامگاه. یعنی هنگامی که صبح دارد طلوع می کند یا هنگامی که غروب می شود می توانید این دعا را بخوانید. «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی خَلَقَ اللَّیلَ وَ النَّهَارَ بِقُوَّتِهِ وَ مَیزَ بَینَهُمَا بِقُدْرَتِهِ» حمد و ستایش برای آن خدایی است که به نیرو و قدرت خودش شب و روز را هستی داد، خلق کرد. از کسی کمک نگرفت. و با قدرت خودش بین آن دوتا جدایی انداخت. یعنی شب جدا، روز جدا. شب و روز با هم که نمی شود و خیلی هم جالب هست در یک نیم کره هوا شب است در یک نیم کره دیگر هوا روز است.
🌗«وَ جَعَلَ لِکلِّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا حَدّاً مَحْدُوداً، وَ أَمَداً مَمْدُودا» و برای هر کدام از اینها یک مرز مشخص و یک وقت مشخص خدا معین کرد. از این وقت تا این وقت روز هست و از این وقت تا این وقت شب هست. الان ایام زمستان حدود ساعت پنج، پنج نیم شب هست، هیچ وقت نمی بینید ساعت هفت شب بشود. مرز و زمان مشخص است اینها را خدا قرار داد خیلی دقیق هم قرار داد. و شما می بینید صورتهای اوقات شرعی هر سال همان زمان سال قبلش هست. تکرار می شود. اوقات شرعی الان ما مثلا آذر ماه الان با اوقات شرعی سال قبل یکی هست و فرقی ندارد. این یعنی قدرت خدا! حضرت سجاد دارد با این دعا قدرت خدا را به من و شما می فهماند.
💠«یولِجُ کلَّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا فِی صَاحِبِهِ، وَ یولِجُ صَاحِبَهُ فِیهِ بِتَقْدِیرٍ مِنْهُ لِلْعِبَادِ فِیمَا یغْذُوهُمْ بِهِ، وَ ینْشِئُهُمْ عَلَیهِ» می گوید از هر کدام از اینها کم می کند و بر دیگری می افزاید. یعنی عین تابستان و زمستان. تابستان روز بلند است و شب کوتاه هست. زمستان شب بلند است و روز کوتاه. و آنچه را کاسته باز برمی گرداند، یعنی درسته الان روزها کوتاهه ولی دوباره در بهار و تابستان به بلندی خودش برمی گردد.
👌تا به تقدیر خودش برای بندگان اسباب روزی و بالندگی فراهم بسازد. ما می توانیم روزیهای خودمان را در روز بدست بیاوریم. اسباب روزی دست خداست، آن کسی که روزی اش شب هست شش ماه پاییز و زمستان شب طولانی هست و به کارش بهتر می رسد. و آن کسی که روزی اش روز هست شش ماه بهار و تابستان بهتر به روزی اش می رسد. یعنی خدا برای همه عدالت را برقرار کرده.
🌚«فَخَلَقَ لَهُمُ اللَّیلَ لِیسْکنُوا فِیهِ مِنْ حَرَکاتِ التَّعَبِ..» خدا شب را برای این خلق کرد تا در آن از تلاش های خستگی کننده و رنج آور آرامش پیدا بکنید «وَ نَهَضَاتِ النَّصَبِ» سختی ها، کارهای خستگی کننده «وَ جَعَلَهُ لِبَاساً لِیلْبَسُوا مِنْ رَاحَتِهِ وَ مَنَامِهِ، فَیکونَ ذَلِک لَهُمْ جَمَاماً وَ قُوَّةً، وَ لِینَالُوا بِهِ لَذَّةً وَ شَهْوَةً» می گوید شب را مثل یک لباسی قرار داد تا خودتان را داخلش به استراحت و خواب بیندازید و این برای شما اسباب راحتی و نیرو باشد تا در شب به لذت و شهوت خودتان برسید. روز کار کن زحمت بکش، سختی بکش شب بیا استراحت بکن. هم به لذتت برسد هم به شهوت مشروع خودت با همسرت برس. همه جوره خدا برایت قرار داد.
♨️«وَ خَلَقَ لَهُمُ النَّهارَ مُبْصِراً لِیبْتَغُوا فِیهِ مِنْ فَضْلِهِ، وَ لِیتَسَبَّبُوا إِلَی رِزْقِهِ، وَ یسْرَحُوا فِی أَرْضِهِ، طَلَباً لِمَا فِیهِ نَیلُ الْعَاجِلِ مِنْ دُنْیاهُمْ، وَ دَرَک الْآجِلِ فِی أُخْرَاهُم» می گوید و روز را برایشان روشن ساخت تا در آن فضل و بخشش او جستجو و وسیله روزی جستن را فراهم نمایند. پس یعنی هر روزی که خداوند به من و شما می دهد فضل و رحمت خداست.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 32
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت پنجاه و سوم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 37)
📖خطبه شماره 23 نهج البلاغه. خطبه بسیار عالی و مفهومی ست و دقت زیادی را می طلبد. و اما بعد، مواهب پروردگار مانند قطره های باران از آسمان به زمین نازل می شود و به هر کس سهمی زیاد یا کم همانطور که خدا مقدر کرده است می رسد.
🌧خُب نعمت های الهی را به باران تشبیه کرده امیرالمؤمنین (ع) یعنی می خواهد بدانیم همه ی ما که همانطور که باران را خدای متعال از بالا به پایین می فرستد و یک سیره نزولی دارد، یعنی فکر نکن خورشید به دریا می تابد آب دریا بخار می شود بخار به آسمان می رود، تبدیل به ابر می شود. نه! ما ابرهای باران زا داریم، ابرهایی هم داریم که اصلا باران داخلش نیست مثل ابرهایی که در روزهای آفتابی در آسمان هست. پس هر ابری باران زا نیست. پس اینکه تحلیل بکنیم آب دریا بخار می شود به ابر تبدیل می شود و آن ابر باران می شود، نه می خواهد بگوید همه چیز دست خداست.
🔅می گوید این نعمت هایی که به شما می دهیم مثل باران است. از طرفی باران به بعضی جاها بیشتر می بارد و بعضی جاها کمتر می بارد. درسته؟ بعضی جاها سیل آساست. بعضی موقع باران بسیار نرم و لطیف است که آدم دلش می خواهد حتی شده برود زیر این باران خیس بشود. می گوید نعمت های خدا هم شبیه همین هست به بعضی ها بیشتر می دهد به بعضی ها کمتر می دهد.
💠بنابراین هر گاه یکی از شما برای برادر خود برتری در همسر و فرزند، مال یا جسم و جان ببیند نباید نسبت به او موجب فتنه گردد. دوستت، رفیقت بیشتر از تو دارد هم مالی هم از لحاظ همسر و فرزند.. (اینجا فتنه محل آزمایش منظور نیست، اینجا واقعا به معنای خود فتنه، فتنه انگیزی) باعث نشود تو حسادت و دشمنی با او بکنی.
💢هر گاه مسلمان به عمل زشتی که از آشکار شدنش شرمنده می شود و افراد پست آن را وسیله هتک حرمتش قرار می دهند دست نیالاید.. یعنی چی؟ یعنی یک فرد مسلمان، اگر آن کارهای زشت را نسبت به برادرت که حسودی کردی به او در بحث مال و منال را انجام ندهی.. می خواهد بگوید صبر بر فقیری خودت بکن یا اگر فقیر هم نیستی کمتر داری از برادرت، (منظور برادر دینی است) از هر کسی کمتر داری صبر کن. چرا؟ چون اگر چنین کاری انجام بدهی به مسابقه دهنده ی ماهری می مانی که منتظر است در همان دور نخست پیروز شود و سود وافری ببرد بدون آنکه زیانی ببیند.
👌یک تعبیر فوق العاده ایست، تقریبا می توان گفت قمارباز ماهر، کسی که همان دور اول همه را می برد. می گوید تو اگر یک فردی را دیدی از تو مال و منال بیشتر دارد در فامیل و دوست همسایه اگر به او حسادت نکنی، شبیه آن قمار بازی هستی که در همان دور اول تمام جوایز را برای خودش می گیرد. اینقدر پیروزی برایت بدست می آید. یعنی که رها کن مال و منال را، در حد خودت داری در حدی که سیر بشوی، در حدی که زندگی آبرومند داشته باشی داری! پس چرا خودت را برای بیشتر از این به آب و آتش میزنی؟
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 53
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۷)
⬅️قسمت چهل و هفتم
🔹«اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی شَفَاعَةَ الْحُسَیْنِ یَوْمَ الْوُرُودِ..» طرف رفت پیش امام صادق گفت من از عذاب قبر می ترسم. امام گفت زیارت عاشورا بخوان. گفت چطور، ربطش در چی هست؟! گفت چون در زیارت عاشورا می گویی «اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی شَفَاعَةَ الْحُسَیْنِ یَوْمَ الْوُرُود» مراد از ورود امام صادق (ع) می گوید به قبر است. البته ورود به قیامت هم می شود، معانی مختلفی می شود استفاده کرد. اگر شفاعت اهل بیت نباشد انصافا کار آدم زار است چون نه به اعمال ما، نه به نماز و روزه ما اعتباری هست..😔
🔹«وَ ثَبِّتْ لِی قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَكَ..»
یعنی خدایا من را ثابت قدم.. همان بحثی که عرض کردم انسان تا آخر راه باید ثابت قدم باشد نه اینکه امروز خوب باشد و فردا گنهکار باشد. «وَ أَصْحَابِ الْحُسَیْنِ..» و بعد می گوید همانطور که یاران امام حسین (ع) بودند و تا آخر با ایشان همراه بودند. این کلیاتی از بحث زیارت عاشورا بود.
📖توضیحاتی راجع به شیوه ختم زیارت عاشورا👇
💢علامه طباطبایی از قول استادش سید علی آقای قاضی نقل می کند در ماه محرم در خود روز عاشورا، زیارت عاشورا را با صد سلام و صد لعن بدون فاصله بخوانید یعنی همان یک مرتبه بخوانید. اما در غیر روز عاشورا در ابتدای روز زیارت عاشورا را (اگر حال ندارید یک مرتبه بخوانید) تا ابتدای صد لعن بخوانید و سپس در طول روز صد لعن و صد سلام را تقسیم کنید و قبل از اینکه روز تمام بشود قبل از غروب آفتاب، باقی فراز زیارت عاشوار را بخوانید و بعد سجده بروید و خواندن زیارت را تمام کنید.
💠می گوید، به این شکل اربعین یعنی چله گرفتن زیارت عاشورا را سید علی آقای قاضی توصیه می کردند. مرحوم علامه طباطبایی می گوید؛ این تقسیم کردن صد لعن و صد سلام یک لذتی دارد، لذتش کجاست؟ شما در طول روز متوجه امام حسین (ع) هستید و دارید با ایشان زندگی می کنید. این فایده را هم دارد.
👈نکته ی از آیت الله بهجت؛
در کتاب ″کیمیایی وصل، ج۲، ص ۳۸۶″ نویسنده کتاب می گوید از آیت الله بهجت شخصا سوال کردم اگر کسی نمی تواند در طول روز این صد لعن و صد سلام را تقسیم کند یعنی حتی وقت تقسیم کردن را هم ندارد که بخواند آیا می تواند... آیت الله بهجت می گویند اگر کسی نمی تواند صد لعن و صد سلام را بگوید اکتفا کند به خواندن زیارت عاشورای غیر معروفه و اصلا زیارت عاشورای غیر معروفه را برای افرادی قرار دادند که نمی توانند صد لعن و صد سلام را بخوانند.
📜زیارت عاشورای غیر معروفه، دیگر صد لعن و صد سلام ندارد. متنش فرق دارد مثلا به حضرت عباس هم سلام می دهیم «السَّلامُ عَلَى الْعَبَّاسِ بْنِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ»،
زیارت عاشورای غیر معروفه در مفاتیح بعد زیارت عاشورای معروفه هست. همان ثواب را دارد ولی دیگر مشقت صد بار گفتن را ندارد. حضرت آیت الله بهجت شیوه ایشان این بود که در طول روز صد بار لعن و سلام را تقسیم می کردند و به همین شیوه هم تا آخر عمر التزام داشتند.
👌خلاصه ″زیارت عاشورا″ که حدیث قدسی هست را به هیچ عنوان از دست ندهید و حتی شده یکبار به صورت صد لعن و صد سلام بخوانید.
🔹 پــایــان🔹
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 47
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
@matn_chanell
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 15
⬅️ قسمت سی و سوم
🌎و در زمین خدا پراکنده شوند در طلب منفعت های دنیایی و رسیدن به نعمت های آخرتی. یعنی شما باید بتوانی در طول کار کردن خودت برای دنیا، آن طرف زرنگیت را هم داشته باشی و برای آخرت هم کار بکنی. فقط چسبیدن به دنیا به درد نمی خورد، منطقی نیست. هم دنیایی کار کن، هم اخروی. هر دو را داشته باش. زرنگ یعنی کسی که مال دنیا را بخورد و کار آخرت را بکند.
👈و در ادامه می گوید خداوند این همه کارشان را سامان می دهد و کردارشان را می آزماید و می نگرد که در هنگامه های طاعت و نسبت به واجبات و عمل به احکامش چگونه اند. می گوید خدا این همه نعمت به شما داد، روز را قرار داد، شب را قرار داد، حالا خدا می خواهد شما را نگاه کند، حالا می خواهد آزمایش بکند شما را، که در این ایام نعمتش چکار می کنید؟ وقتی این همه نعمت به شما داد در طاعتش و عبادتش چطور هستید؟ بعد امام سجاد (ع) این آیه قرآن را می آورد؛ «لِيَجْزِیَ اَلَّذِينَ أَسٰاؤُا بِمٰا عَمِلُوا وَ يَجْزِیَ اَلَّذِينَ أَحْسَنُوا بِالْحُسْنَى» تا بدکاران را کیفر بدهد و نیکوکاران را پاداش بدهد.
💠بعد امام می گوید؛ «اللَّهُمَّ فَلَک الْحَمْدُ عَلَی مَا فَلَقْتَ لَنَا مِنَ الْإِصْبَاحِ، وَ مَتَّعْتَنَا بِهِ مِنْ ضَوْءِ النَّهَارِ، وَ بَصَّرْتَنَا مِنْ مَطَالِبِ الْأَقْوَاتِ، وَ وَقَیتَنَا فِیهِ مِنْ طَوَارِقِ الْآفَاتِ» می گوید خدایا حالا که اینطوری هست، این همه نعمت به ما دادی (فَ یعنی حرف پس) پس ستایش برای توست که صبحگاهان را از دل تاریک شب بیرون می آوری و ما را از فروغ روز و روشنایی روز برخوردار کردی و به جستن گاهای روزی آگاه نمودی. یعنی کجا برویم روزی بدست بیاریم، رزق و روزی را بر ما معلوم کردی.
💢و از بد حادثه ها نگاه داشتی. می گوید اگر خدا نگهدار ما نبود که هر روز قطعا بلاهای زیادی سر ما می آمد. ما و تمام پدیده ها همگی چون بخود آمدیم خویشتن از آن تو دیدیم. این بخود آمدن که اینجا می گوید خیلی معنا دارد یعنی ما اگر بشینیم فکر بکنیم در خلقت خودمان، در هستی خودمان در همه اینها فکر بکنیم متوجه می شویم که جز خدا چیزی ما را نگه نمی دارد. همه جوره از آن خدا هستیم.
🔆آسمان و زمین و آنچه در آن دو پراکنده ساختی همه و همه جنبنده و غیر جنبنده «وَ مُقِیمُهُ وَ شَاخِصُهُ» ایستاده و رونده، آنچه در هوا قرار دادی «وَ مَا کنَّ تَحْتَ الثَّرَی» و آنچه سر به زیر خاک فرو برده است (یعنی زیر خاک است) همه و همه اذعان دارند ما از آن تو هستیم و تو خالق مایی. «أَصْبَحْنَا فِی قَبْضَتِک یحْوِینَا مُلْکک وَ سُلْطَانُک» خدایا خود را در پنجه اختیارت یافتیم فرمانروایی و سلطه ات ما را برگرفته و خواست و اراده ات ما را به هم آورده.
✅همه جوره می خواهد بگوید کامل و مطلق زیر نظر تو هستیم. به فرمان توست که آزادانه عمل می کنیم.. این خیلی قشنگ و فوق العاده است، یعنی در یک جمله هم قضا را می گوید هم قدر. هم جبر را می گوید هم اختیار. می گوید ما اختیار در کارهایمان داریم اما این اختیار را چه کسی داده؟ خدا داده. حالا که خدا داده زیر نظر قدرت خدا ما اختیار داریم. یعنی شبیه به یک زندانی داخل زندان.
👌مثال می زنم، زندانی داخل زندان. خُب آزاد است می تواند کارهای مختلف بکند. ولی آیا می تواند هر کاری دلش خواست بکند؟ نه. محیط زندان اجازه نمی دهد. اینجا هم همین است در حیطه کارهای درست ما آزادیم و می توانیم هر کاری دلمان خواست بکنیم. و در سایه تدبیر توست که از این رو به آن رو می رویم ما را جز آنچه دستور بدهی شأن و کاری نیست و جز آنچه عطا کنی سود و منفعتی نباشد.. این یعنی ادب! این یعنی به خدا بگویی داده و نداده ات را شکر.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 33
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت پنجاه و چهارم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 37)
☝️..و نیز مسلمانی که از خیانت به دور است در انتظار یکی از دو خوبی از سوی خداست. در اینجا چرا حضرت اسم خیانت آورد! اینجا اصلا بحث خیانت نبود؟ چرا بود. یعنی اگر من ببینم یک نفر دیگر از من بیشتر دارد ممکن است در حقش خیانت بکنم حالا یا با دروغ یا با نیرنگ یا هر چیز دیگری، می توانم مالش را کم و به مال خودم زیاد کنم، می توانم چنین نیرنگی به او بزنم.. می گوید یک وقتی خیانت هم به او نکنی.
💠اگر خیـانت نکردی
دوتا پیروزی نصیبت هست👇
1-یکی از آنها، فرا رسیدن دعوت الهی است که همان حسن عاقبت در مرگ، به خوبی میمیری و در این حال آنچه را خدا در پاداش های نیک برای او فراهم ساخته بهتر است. 2-یا سرانجام در همین دنیا خداوند روزی او را وسیع می کند و صاحب همسر و فرزند مال فراوان می شود در عین اینکه دین و شخصیت خودش را هم حفظ کرده است.
📌می گوید مال و منال خودت را داشته باش، به مال و منال دیگران خیانت نکن با فتنه سعی نکن مال و منال آنها را به دست بیاوری خدا یا قیامت جوابت را می دهد یا دنیا..! غصه ای ندارد.
👌ولی مال و فرزندان کشت و زارعت این جهانند و عمل صالح و نیک کشت آخرت! اما گاهی خداوند هر دو را برای گروهی در همین دنیا جمع می کند. هم به آنها مال می دهد هم به آنها فردا قیامت جاه و مقام می دهد. خُب سنت خداست برای بعضی چنین چیزی هست. اما اینطوری هم نباشد که پس خدا خواسته من این گونه فقیر باشم دیگر هیچ کاری نکنم.. نه این هم غلط هست!
⚠️انسان باید کار و تلاش بکند، صراحت آیه قرآن می گوید؛ «لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى» انسان چیزی جز سعی و تلاش و کوشش نیست. پس اگر تلاش و کوشش کنیم می توانیم حتی قضاو قدر خدا را هم تغییر بدیم. ″در کوی نیک نامان ما را گذر ندادند، گر تو نمی پسندی تغییر ده قضا را″ پس می شود با تلاش و کوشش قضا و قدر الهی را تغییر داد، حتی همان فقیرش.
♨️فقیری بود در زمان رسول الله (ص)، گفت من فقیرم. پیامبر گفت برو کار کن. گفت آقا من ندارم! پیامبر گفت برو کار کن. رفت یک تبری قرض کرد و با آن تبر خارها را می کند و می رفت در شهر می فروخت کم کم باعث شد که بتواند تبر بخرد. کم کم با این کار خودش گوسفند خرید و بعد مال زیادی بدست آورد. پس نمی توانیم بگوییم چون من فقیرم بنشینم کنار، خدا من را فقیر آفریده. نه! خدا تو را فقیر نیافریده، خدا به تو عقل و هوش هم داد می توانی کار کنی و حرکت کنی.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 54
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
@matn_chanell
امیرعلی:
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 16
⬅️ قسمت سی و چهارم
📔دعای ششم صحیفه سجادیه گفتیم دعایی که در هر صبح و در هر عصر می شود این دعا را خواند. چقدر خوب هست که ما حداقل یک بار در طول عمرمان صبح و عصر این دعا را بخوانیم. تا اینجا رسیده بودیم که حضرت به خدا می گوید «لَیسَ لَنَا مِنَ الْأَمْرِ إِلَّا مَا قَضَیتَ، وَ لَا مِنَ الْخَیرِ إِلَّا مَا أَعْطَیتَ» تمام امور ما در حیطه قضا و قدر تو هست ای خدا.
☝️البته اشتباه نشود قضا و قدر به معنای زور نیست، انسان اختیار هم دارد و خدا گاهی براساس اختیار انسان قضا و قدرش را هم تغییر می دهد. همانطور که در نص روایات ما هست. پس اینطور نیست که ما بگوییم مثلا در شب قدر، آینده ما دیگر ثبت شده و ما در طول سال هر کاری انجام بدهیم فایده ندارد. نه نه! این فکر غلطی است. دعای انسان، عمل انسان و رفتار انسان بسیار تاثیر می گذارد در تغییر قضا و قدرش. قضا و قدر ما قابل تغییر هست.
💠و می گوید هر خیری هم که می گذرد بر ما «أَعْطَیتَ» تو به ما دادی. این نکته را به شما می گویم توجه کنید عزیزان! ما فقط در کارهای خیر ثواب دادنش را از طرف خدا می بینیم، در حالیکه این غلط است. در هر کار خیری سه تا فضیلت از سمت خداست؛ 👇👇
♨️یکی این است که، به ذهن من و شما می اندازد که این کار خیر را انجام بده. پاشو دو رکعت نماز مستحبی بخوان پاشو به یکی صدقه بده.. دوم، توفیق می دهد که ما این کار خیر را انجام بدهیم. در انجام دادنش به ما کمک می کند، ممکن است وسطش مریض بشویم نتوانیم، وسطش آسیب ببینیم نتوانیم ولی در انجامش هم ما را کمک می کند. سوم چی؟ سوم آنجایی که ثواب می دهد.
👌پس در کارهای خیر از سه جهت خدا دارد کمک می کند. اصلا ما نیستیم، همه چیز خودش هست. البته شاید بگویید آقا پس چطور به ذهن من می اندازد کار خیر انجام بدهم پس زوری هست؟! نه نه.. خدا در تو یک چیزی دید که به ذهنت انداخت کار خیر انجام بدهی، تو قبلا کار خیر انجام دادی، نیت خیر داشتی دوست داشتی کار خیر انجام بدهی خدا هم به ذهنت انداخت کمکت هم کرد. اینطوری باید این موارد تبیین شود. ✅
🌤«وَ هَذَا یوْمٌ حَادِثٌ جَدِیدٌ» خدایا این روز، روز جدیدی هست. چون این دعا را صبح ها می خوانند و عصر ها. صبح وقتی بخوانی می شود روز جدید.. «وَ هُوَ عَلَینَا شَاهِدٌ عَتِیدٌ» و گواه هست بر ما. یعنی این روز مثلا 10 آذر ماه سال 97 دیگر تکرار نمی شود تا عمر داری، و این 10 آذر ماه سال 97 یک موجود هست، یک موجود زنده که فردای قیامت می خواهد برای تو شهادت بدهد یا به نفع تو یا علیه تو. پس تلاش کن که کدام نوع شهادت را قرار هست برای تو بدهد.
👈پس یعنی ما به تعداد روزهایی که زندگی می کنیم شاهد داریم در فردای قیامت. حالا جدای از انسان ها و اینها.. خود روز، مثلا یک شخصی 80 سال زندگی می کند 80 سال ضربدر 365 به این تعداد خود روزها قرار هست علیه اش شهادت بدهند. حالا مثلا بعد از سن تکلیفش قرار هست راجع به او شهادت بدهند. پس حواسمان جمع باشد دوتا ملکی که بر چپ و راست من و شما هستند می نویسند هر روز اینها عوض می شوند هر روز ملک جدیدی هستند و این روز هم حتی قرار هست برای من و تو گواهی و شهادت بدهد، از این جهت مهم هست.
💐«إِنْ أَحْسَنَّا وَدَّعَنَا بِحَمْدٍ» که اگر نیکی کنیم اینها برای ما ستایش می فرستند «وَ إِنْ أَسَأْنَا فَارَقَنَا بِذَمٍّا» اگر بدی بکنیم ما را نکوهش می کند همین روز! روزی که قرار هست شاهد ما باشد.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 34
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت پنجاه و پنج
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 38)
💠در ادامه خطبه 23 نهج البلاغه حضرت علی (ع) دارد راه وصول، رسیدن به مقامات انسان های صالح را نشان می دهد. از خدا بترسید آنگونه که شما را از خویش برحذر داشت. چطور گفته از من بترسید؟ در قرآن، می گوید بترسید از خدا، آن طوری.
👈و صادقانه از او خشیت یعنی ترس داشته باشید به طوری که نیازی به عذر خواهی واهی نباشد. گاها پیش می آید انسان به خاطر یکسری گناهان کوچک خدا را ناراحت می کند، گاها پیش می آید انسان به خاطر یکسری چیزهای دنیایی خدا را ناراحت می کند و تن می دهد به گناه. حضرت می گوید به خاطر چیزهای کوچک نکند گناه بکنی! برای دنیا، برای هزار تومان پول بیشتر، برای یک مقدار پست و مقام بیشتر نکند کارهایی انجام بدهی که بعدا بروی سمت خدا توبه بکنی.
⚠️اعمال خود را از ریا و سمعه پاک کنید. (سعمه همان معنی ریا دارد) تعارف نداریم واقعیت را دارم می گویم؛ خیلی از ما متاسفانه اعمالمان آغشته به ریا هست. وقتی فامیل می آید خانه ی ما دوست داریم نمازمان طولانی تر و باحال تر و زیباتر باشد که ببینند. وقتی یک کاری انجام می دهیم به هر در و دیواری که شده می زنیم تا همه از کار ما خبردار بشوند. بعضی موقع ها کارهایمان را انجام می دهیم تا مردم ببینند؛ آی منم فلانم، منم فلانم، منم فلانم... ❌
😔 خدایا کمک کن به این حرف های امیرالمومنین (ع) عمل بکنیم. کارهایمان را طوری انجام بدهیم فقط برای تو! فقط تو از ما راضی باشی. چرا که هر کس کاری برای غیر خدا انجام دهد خدا او را به همان کس وا می گذارد.
⁉️یعنی چی؟ یعنی تو اگر ریا را انجام بدهی، بگویی انجام می دهم فلانی خوشش بیاید خدا هم تو را کلا واگذار می کند به آن. به قول معروف روایت داریم خدا بهترین شریک است. یعنی تو اگر خدا و یک بنده خدا را در کار خودت شریک کنی، یعنی یک کاری را هم برای خدا انجام بدهی هم برای آن بنده خدا انجام بدهی. خدا می گوید آقا من بهترین شریکم! هیچی خودم نمی خواهم همه را بده به او، یعنی تمام ثوابت را برو از او بگیر. به خود آن فرد وا می گذارد یعنی همین! مگر تو کار را برای من و او انجام ندادی؟ من خدا از سهم خودم بیخیال شدم هر چی ثواب هست برو از همان یکی بگیر.
🔆از خدا تقاضا می کنیم که درجات شهیدان و زندگی سعادتمندان و همنشینی پیامبران را به ما عنایت فرماید. این دعای حضرت علی بود در آخرش. چقدر زیبا بود! حضرت با آنکه امام هست، با آنکه مقام بالایی دارد ولی ببینید چقدر جایگاه یک شهید و همنشینی پیامبر بالاست که حضرت علی این را از خدا می خواهد. البته این به این معنا نیست که همه شهدای ما از ائمه بالاتر باشند. نه، اینجا به مقام دیگری حضرت دارد اشاره می کند که آن همان مقام شهادت و یا حتی می توانیم بگوییم مقام شهود هست. یعنی مقام خدا رسیدن از طریق شهود.
📜بعد در ادامه خطبه 23 امیرالمومنین (ع) می فرمایند؛ ای مردم! انسان هر چند ثروتمند باشد از اقوام و وابستگان خود بی نیاز نیست که از وی با دست و زبان دفاع کنند. حضرت علی دارد می گوید شما قطعا هر چقدر هم که ثروتمند باشی باز هم به اقوامت نیاز داری، یک موقعی می شود که اینها باید با دست و زبانشان از تو دفاع کنند. یک موقعی می شود واقعا ممکن است به اینها نیازمند باشی. پس با این ثروت خودت فخر نفروش! به اینها کمک کن..
✅ آنها در واقع بزرگترین گروهی هستند که از او پشتیبانی می کنند و پریشانی و مشکلات را از میان می برند و به هنگام بروز حوادث سخت نسبت به او از همه مهربان ترند و نام نیکی که خداوند به انسان عطا می کند از ثروتی که به هر حال برای دیگران به ارث می گذارد بهتر است.
👌به قول سعدی؛ چنان زی که ذکرت به تحسین کنند، چو مُردی نه بر گور نفرین کنند. می گوید اسم نیکی که از خودت به جای بگذاری، بهتر از آن مال و منالی ست که برای دیگران به جا می گذاری. اسم نیک تو به درد خودت می خورد نام تو را زنده می کند ولی این مال و منال تو به درد زن و بچه ات! به درد خودت که دیگر نمی خورد مُردی تمام شد و رفت.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 55
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
@matn_chanell
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 16
⬅️ قسمت سی و پنجم
📿«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ» صلوات می فرستم بر پیامبر و آل او «وَارْزُقْنا..» و روزی کن ما را «حُسْنَ مُصَاحَبَتِهِ..» که با این روز به نیکویی همراه بشویم. خوش رفتار باشیم با او، یعنی در این روز ما گناه نکنیم در این روز کار غلط انجام ندهیم خوش رفتاری بکنیم با این روز. «وَ اعْصِمْنَا مِنْ سُوءِ مُفَارَقَتِهِ بِارْتِکابِ جَرِیرَةٍ، أَوِ اقْتِرَافِ صَغِیرَةٍ أَوْ کبِیرَةٍ..» نکند با گناه کردنمان بخواهیم همراه بدی باشیم با این روز! اصلا توفیق بده در این روز چه کوچک، چه بزرگ بدی نکنیم.
👌چقدر قشنگ است اول صبح آدم این دعا را بخواند. دقیقا اول صبح این را بخوانی بعد بروی بیرون. آن روز تو عالیست. روزی که با دعای امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه شروع بکنی مگر می شود آن روز، روز بدی باشد؟ اینها را از خدا می خواهی در این روز گناه نکنم، در این روز کار خیر انجام بدهم. خدا قطعا کمکت می کند.
⚜«وَ أَجْزِلْ لَنَا فِیهِ مِنَ الْحَسَنَاتِ، وَ أَخْلِنَا فِیهِ مِنَ السَّیئَاتِ» در این روز بر نیکی های ما خدایا اضافه کن و گناهان ما را صفر کن و صبح و شام این روز را برای ما از سپاس و ستایش و پاداش و اندوخته آن دنیا و احسان و بخشش خودت افزون کن. در این روز تا می توانی بر ما مهر بیاور خدا. مهر و عطوفت و رحمت را در این روز برای ما بیاور.
💢«اللَّهُمَّ یسِّرْ عَلَی الْکرَامِ الْکاتِبِینَ مَئُونَتنَا» خدایا کار ما را بر آن دو فرشته بزرگوار که می نویسند اعمال ما را آسان کن و کارنامه های عمل ما را از نیکی پر کن. و خدایا «وَ لَا تُخْزِنَا عِنْدَهُمْ بِسُوءِ أَعْمَالِنَا» با گناهانی که می کنیم ما را پیش این فرشته ها رو سیاه نکن! خدایا پیش تو روسیاه هستیم بس هست، دیگر پیش این فرشته ها روسیاه نشویم، این فرشته ها دیگر دیدشان نسبت به ما بد نشود.
📃آخر دعای کمیل را ببینید آنجایی که امیرالمومنین (ع) به خدا می گوید و تو به رحمت خودت ای خدا اعمال ما را حتی از این دوتا فرشته هم مخفی کردی. یعنی بعضی گناهان ما آنقدر سنگین هست که خدا نمی خواهد آبروی ما پیش این دو تا فرشته هم حتی برود از اینها هم مخفی می کند، از اینها هم مخفی می کند که ننویسند. اینجا هم امام سجاد دارد همین را از خدا می خواهد.
💠«اللَّهُمَّ اجْعَلْ لَنَا فِی کلِّ سَاعَةٍ مِنْ سَاعَاتِهِ حَظّاً مِنْ عِبَادِک، وَ نَصِیباً مِنْ شُکرِک وَ شَاهِدَ صِدْقٍ مِنْ مَلَائِکتِک» می گوید خدایا در همه ساعات این روز برای ما نیکی بیاور، حظ عبادتت را به ما بده، نصیبی از شکر و سپاست را به ما بده و گواهی راستین فرشته هایت را برای ما رقم بزن که فرشته هایت گواهی بدهند این آدم خوبی بود امروز، امروز خیلی خوب رفتار کرد.
🌷«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ احْفَظْنَا مِنْ بَینِ أَیدِینَا وَ مِنْ خَلْفِنَا وَ عَنْ أَیمَانِنَا وَ عَنْ شَمَائِلِنَا..» خدایا بر پیامبر و آل او درود بفرست، ما را از جلو و از پشت سر و از راست و از چپ و از همه سو حفظ کن، حفظی که ما را از گناه دور بدارد و به فرمان برداری تو ما را راهنمایی کند.
🔆«مُسْتَعْمِلًا لِمَحَبَّتِک» و در راه محبتت به کار اندازد. این خیلی مهم هست! آن لطف خدا که ما را از گناه دور می کند به کنار، بلکه حتی آن لطفی که ما را بیاورد سمت محبت تو یعنی ما محبت خدا را حس کنیم محبت خدا را بچشیم. این لطف یک لطف دیگر است. ان شاءالله خدای متعال این چیزهایی که در این دعا خواستیم را به ما بدهد و ما را از شیعیان راستین امام سجاد قرار بدهد.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 35
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت پنجاه و ششم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 38)
👈..قسمت های قبل دارد می گوید ریا نکن، اینجا می گوید نام نیک. یک ارتباطی بین این دوتاست. ارتباطش این است که شما اگر کار را برای رضای خدای متعال انجام بدهی خدا قطعا نام تو را بالا می برد. این سنت الهی ست.
✅«مَن کانَ لِلّه، کانَ اللهُ له» تو کار را برای رضای خدا انجام بده خدا اسم تو را بالا می برد. ممکن است تو الان این کار را انجام بدهی، کار بزرگی هم انجام بدهی هیچ کس خبر نداشته باشد تو انجام دادی، هیچکس خبر نداشته باشد! پس این وسط شاید بگویی آقا حق من دارد خورده می شود کسی نمی فهمد این کار را من کردم. نه! خدا تو را بالا می برد.
💠قضیه ی، حضرت علی و حضرت زهرا (س) و امام حسن و امام حسین (ع) «وَ يُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْكِينًا وَ يَتِيمًا وَ أَسِيرًا» [8/انسان] به مسکین و یتیم و اسیر کمک کردند، غذای خودشان را دادند. خُب قضیه مخفی بود کسی نفهمید، ولی خدا چطور مقام آنها را بالا برد. بارها و بارها پیش آمده، علمای بزرگ ما کار را برای خدا انجام دادند، امام خمینی (ره) کار را برای خدا انجام داد چقدر نامش در تاریخ ماندگار است. پس این حرف حضرت علی فوق العاده است که ما اگر ریا نکنیم خدا خودش مقام ما را بالا می برد.⚠️
📖در ادامه خطبه می گوید؛ آگاه باشید هیچ یک از شما نباید از بستگان نیازمند خود روی گردان شود و از آنان دریغ کند چیزی را. (کمک کردن به بستگان را دارد حضرت می گوید) که نگه داشتنش مایه فزونی نیست و از بین رفتنش کمبودی برای او نمی آورد. مال را دارد می گوید، می گوید فکر کردی مالت را نگه داری همین طوری دو دستی بچسبی، برایت می ماند؟ به مالت نناز که به یک شب بند هست. می گوید اگر هم پولت را در راه فقرا دادی خدا به تو برمی گرداند.
❌ یعنی وای به حال آن شیعه امیرالمومنینی که دم از امام زمان (عج) می زند و خمس و زکاتش را نمی دهد. حالا زکات که بیشتر برای کشاورزهاست. خمس، بیشتر برای ماهاست. وای به حال شیعه ای که خمس مالش را ندهد و بگوید پول من کم می شود، پول من...! خدا دارد تضمین می کند، امیرالمومنین (ع) دارد تضمین می کند. متأسفانه ما حرف های مردم را گاهی باور می کنیم حرف اهل بیت را..😔
☝️آن کس که دست دهنده خویش را از بستگانش نگه دارد، (به اینها کمک نکردی) تنها یک دست را از آنها بازداشته و در مقابل آنان دست های بسیاری را از کمک کردن به او باز می دارند. خیلی زیبا گفت! می گوید آقا شما یک دستت را به سمت آن نیازمند فقیری که فامیلت هست دراز نکردی ولی بدان موقعی که قرار بر کمک باشد و اینها بخواهند به تو کمک کنند اینها تعدادشان بیشتر هست پس دست هایشان هم بیشتر است دیگر، پس بیشتر می توانند به تو کمک کنند. تو یک دستت را دریغ کردی آنها دست های بی شماری را دریغ کردند. یعنی حضرت می خواهد اینطوری بگوید که به ضررت هست.
💠و آن کس نسبت به بستگانش متواضع و نرم خو و پر محبت باشد دوستی آنان را برای خود همیشگی خواهد ساخت. پس اینجا حضرت دارد یکی از راه های دوستی و اینکه محبت ما در دل دیگران برود را هم می گوید. می گوید تواضع، نرم خویی و پر محبتی. می گوید شما نسبت به یک آدم عاقل، حالا آنکه دیوانه هست هیچی، چنین برخوردهایی داشته باشی تواضع داشته باشی، محبت داشته باشی، اخلاقت خوب باشه، مهر و محبت تو در دل آن فرد خودش قرار خواهد گرفت. خطبه بسیار زیبایی بود، مطالب اخلاقی قشنگی داشت ان شاءالله بتوانیم به این موارد همه ی ما عمل بکنیم.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 56
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
@matn_chanell
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 17
⬅️ قسمت سی و ششم
💠در ادامه بحث دعای ششم شرح صحیفه سجادیه؛ 👇
📖«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ» دعای خودش را حضرت با صلوات بر پیغمبر شروع می کند «وَ وَفِّقْنَا فِی یوْمِنَا هَذَا وَ لَیلَتِنَا هَذِهِ» می گوید خدایا در این روز و در این شب «وَ فِی جَمِیعِ أَیامِنَا لِاسْتِعْمَالِ الْخَیرِ» برای انجام کارهای نیک ما را موفق کن «وَ هِجْرَانِ الشَّرِّ، وَ شُکرِ النِّعَمِ، وَ اتِّبَاعِ السُّنَن وَ مُجَانَبَةِ الْبِدَعِ» کمکمان کن که ما در این روز از بدی ها دور باشیم، نعمت های تو را شکر بکنیم، از سنت ها پیروی کنیم از بدعت ها هم پرهیز کنیم.
♨️دوری از بدی ها و انجام خوبی ها مشخص می شود که همه اینها باید با اذن خدا باشد، همه اینها باید با توفیق خدا باشد. پس اگر کار خیری کردیم فکر نکنیم که شق القمر کردیم و کار خیلی بزرگی کردیم. همه اینها لطف خداست بدون لطف خدا نمی شود هیچ یک از اینها را انجام داد.
👈این شکر نعمت.. امام سجاد (ع) از خدا توفیق می خواهد تا شکر نعمت کند این یعنی چی؟ یعنی شکر نعمت کردن کار آسانی نیست. نگوییم همین، الهی شکر. یعنی مثلا ما آمدیم خدا را شکر کردیم، نه! با این الهی شکر گفتن ها شاید حتی سر سوزنی هم نشود شکر خدا را به جا بگذاریم. این شکر خدا گذاشتن ها و امثال اینها.. همه اینها توفیق از خدا می خواهد پس از خود خدا هم در این زمینه کمک بخواهیم.
🔹پیروی از سنت ها.. خیلی بد هست ما کتاب ″سنن النبی″ علامه طباطبایی را نخوانیم، کتابی است که ایشان آن آداب و رسوم پیامبر که در جای جای زندگی یشان در مقاطع مختلف زندگی یشان آن آداب و سننی که انجام می داد را آنجا آورده. آداب غذا خوردن، نشستن، خوابیدن و.. و.. مطالب دیگر. خُب خیلی بد هست ما اینها را ندانیم و این مطالب را خبر نداشته باشیم. پس بهتر هست اینها را بخوانیم، بدانیم و از سنن پیغمبر اتباع کنیم تبعیت کنیم و از بدعت ها هم پرهیز کنیم.
⚠️پرهیز از بدعت ها یعنی؛ هر چیزی در دین آمد سریع نپذیر، هر کسی ذکری و دستوری به تو یاد داد برو تحقیق کن ممکن است مطلب غلط باشد، ممکن است سر سوزنی سندیت نداشته باشد. داریم خیلی هم داریم، تحقیق و پژوهش می خواهد. «وَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ، وَ النَّهْی عَنِ الْمُنْکرِ» پس در این دوتا کار امر به معروف و نهی از منکر هم از خدا توفیق می خواهیم. در اول صبح، در اول شب که این دعا خوانده می شود.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 36
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت پنجاه و هفتم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 39)
📖در ادامه مباحث نهج البلاغه به خطبه شماره 24 می رسیم، امیرالمومنین (ع) در این خطبه می فرمایند؛ به جان خودم سوگند در مبارزه ی با دشمنان حق با آنان که در گمراهی غوطه ور هستند هیچگونه مجامله و مدارا نمی کنم و سستی به خرج نمی دهم. خیلی واضح هست..
👌یعنی هیچ وقت در مقابل دشمن خودت ذره ای حتی از حق کوتاه نیا. تو فکر کردی مثلا در مقابل جریان دشمن یک مقدار از حقوق حقیقی خودت بخواهی کوتاه بیایی دشمن با تو مدارا می کند، فکر کردی دشمن با تو راه می آید؟ به هیچ وجه! در قضایای هسته ای ما این را دیدیم هر چه از حقمان کوتاه تر آمدیم آنها پررو تر و جری تر شدند، در مقابل دشمن سر سوزن نباید کوتاهی بکنی، اصلا چون حق تو نیست حق خداست! مسیر دشمنی و مسیر مبارزه ی با دشمن یک مسیر الهی هست. مگر تو می توانی از مسیر الهی ذره ای عقب و جلو بکنی. خدا به تو گفته با دشمنان محکم و قوی برخورد کن، تو هم باید قوی برخورد بکنی.⚠️
💠پس ای بندگان خدا تقوا پیشه کنید و از خدا به سوی او فرار کنید و از همان راهی که خدا برای شما معین کرده است بروید و به وظایفی که برای شما مقرر کرده قیام کنید. چرا می گوید تقوا پیشه کنید؟ یعنی شما این وسط در مقابله ی با جریان دشمن اگر سستی به خرج بدهی از مسیر تقوا جدا شدی، بی تقوا شدی. یعنی نمی توانی دیگر خودت را مومن فرض کنی.
🔅مومن کسی است که؛ در مقابل دشمن مثل کوه می ایستد «وَ لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِم..» [54/مائده] از سرزنش سرزنش کنندگان نمی ترسد. نمی ترسد که این و آن سرزنشش کنند. نمی ترسد که این و آن به او متلک بیندازند. مسیر حق خودش را مستقیم می رود. تو اگر بخواهی به خاطر حرف مردم، به خاطر رای مردم، به خاطر هر چیز دیگری از مسیر حق سستی بکنی، اینجا حضرت علی می گوید گنهکاری! و به همین خاطر می گوید تقوا پیشه کن و از آن راهی که خدا گفته جلو برو. تو راه خدا را برو مطمئن باش شکست نمی خوری.
⚠️مگر می شود کسی راه الهی را طی بکند و شکست بخورد. تمام بدبختی های ما در زندگی این است که راه خدا را طی نکردیم. تمام بدبختی های ما در زندگی این است که حرف خدا را گوش ندادیم و حرف ابلیس لعین را گوش دادیم. حرف این هوای نفس خودمان را گوش دادیم و فکر کردیم داریم به مسیر خدا می رویم. وقتی خدا دارد می گوید در مقابل دشمن کوتاهی نکن، در مقابل مکرهای آنان نقشه تهاجمی بریز با قدرت جلو برو، تو چرا در مقابل دشمن کوتاه می آیی⁉️
💠حضرت می گوید؛ اگر چنین بکنید یعنی تهاجمی در مقابل دشمن عمل بکنید، علی ضامن پیروزی شماست. من علی ضامنم، مگر می شود حضرت علی (ع) ضمانت بکند و نعوذبالله دروغ باشد. پس اگر کسی در مسیر الهی قدم بردارد قطعا خدای متعال کمکش می کند بدون هیچ شک و تردیدی. و اگر امروز به آن نرسید به آن خواهید رسید. همان ضرب المثل همیشگی دیر و زود دارد، سوخت و سوز ندارد. جمهوری اسلامی تو در مقابل دشمن خودت بایست سختی هایی ممکن است تحمل کنی اما قطعا بعدش پیروزی است. قطعا بعدش سعادت هست، قطعا بعدش خوشبختی ملت است.
❌اما بروی سمت آمریکا و دست دوستی به آنها بدهی فکر کردی چی عایدت می شود؟ لیبی با آمریکا دست دوستی داد چی عایدش شد؟ مصر با آمریکا دست دوستی داد چی عایدش شد؟ محمدرضا شاه با آمریکا دست دوستی داد چی عایدش شد؟ حتی محمدرضاشاه را به آمریکا راه ندادند! با خدا باش پادشاهی کن. این فراز قشنگ مسیر حق و حقیقت را مشخص می کند. و وای بر ما که تا به حال این خطبه های نهج البلاغه را نخوانده بودیم و داشت در خانه های ما خاک می خورد.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 57
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
@matn_chanell
امیرعلی:
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 17
⬅️ قسمت سی و هفتم
⚜«وَ حِیاطَةِ الْإِسْلَامِ» به به.. پاسداری از اسلام! حضرت در این دعا در حقیقت دارد وظایف من و شما را هم مشخص می کند. یعنی یکی از وظایف ما پاسداری از اسلام است، دفاع از اسلام! شاید بگویید دفاع از اسلام الان چه طوری هست؟ الان بحث عقیدتی است که از لحاظ عقیدتی، از لحاظ نظامی بتوانیم از اسلام دفاع کنیم. نظامی خُب یک عده می روند مدافع حرم می شوند. ولی من و شما که توفیق مدافع حرم بودن نداریم باید از لحاظ عقیدتی از اسلام دفاع کنیم.
💢«وَ انْتِقَاصِ الْبَاطِلِ وَ إِذْلَالِهِ»
توفیق پیدا بکنیم که باطل را خوار بشمریم، نکوهشش بکنیم. یعنی چی؟ یکی از معانی که به ذهن بنده می آید این است که ما چرا همش در کارهایمان جنبه دفاعی داشته باشیم؟ چرا باید همش فکر بکنیم باید علیه اسلام شبهه ای مطرح بشود و بعد ما بیایم جواب بدهیم. تا کی می خواهیم اینطوری باشیم؟ یکبار هم ما بیایم و علیه مطالب و کتب دینی آنها شبهه علمی بیندازیم، تا کی می خواهیم جنبه دفاعی؟
👌اینجا این را امام سجاد می خواهد. جوان عزیز..! متن ترجمه شده تورات در فضای مجازی هست، متن ترجمه شده انجیل در فضای مجازی هست، بِسم الله برو بخوانش و نکات خنده دار و مسخره و تحریف شده که واقعا هر کسی با هر سوادی بخواند متوجه می شود آنها را در بیاور و به دوستان و رفیق هایت نشان بده. بگوید این، آن تورات و انجیلی است که شما از آن دم می زنید، این، آن تورات و انجیلی است که ادعا می کنید از قرآن برتر هست. نکوهش بکن باطل را، خوار بکن باطل را.
💠«وَ نُصْرَةِ الْحَقِّ وَ إِعْزَازِهِ» بتوانم حق را یاری کنم. که نمونه هایش را گفتیم. «وَ إِرْشَادِ الضَّالِّ» به به، چه شغل خوبی! ضال یعنی گمراه. یعنی خدایا این توفیق را به من بده یک گمراه را ارشادکنم. خوش به حال آنهایی که در کار همین تبلیغات دینی و دفاع عقیدتی از اسلام و امام زمان (عج) هستند همین می شود «إِرْشَادِ الضَّال».
👈که شما یک گمراهی را، یک کسی که نسبت به خدا و پیامبر دید بدی پیدا کرده، نسبت به اسلام دید بدی پیدا کرده، منحرف شده بتوانی او را دعوت کنی به اسلام، بتوانی دوباره دعوت بکنی به سمت هدایت و نور. این می شود «إِرْشَادِ الضَّال». حالا شاید یکی بگوید من نمی توانم کتاب بخوانم من نمی توانم فلان بکنم.. عیب ندارد همین مطالب اساتید را بگیر پخش بکن. اساتید بزرگواری هستند زحمت می کشند در بحث پاسخ به شبهات و بحث وهابیت و.. شما بیا همین مطالب اساتید را پخش کن، اینکه دیگر کاری ندارد. خیلی هم خوب هست. در نشر مطالب حداقل سهیم بشویم.
🔆«وَ مُعَاوَنَةِ الضَّعِیفِ» به ضعیفان کمک برسانم حالا هر نوع کمکی، چه مالی، چه جانی.. «وَ إِدْرَاک اللَّهِیفِ» بتوانم فریادرس ستمدیدگان باشم. هر جا ستمدیده ای دیدی چه در کشور خودت چه در جای دیگر کمکش کن تا بتواند روی پای خودش بایستد، در حد توان خودت کمک بکن. ان شاءالله بتوانیم به مضامین این دعاها عمل بکنیم.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 37
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell