🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۳)
⬅️قسمت شانزدهم
🔹«السَّلامُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳﺎ ﺛﺎرَ اﻟﻠّﻪِ وَ اﺑْﻦَ ﺛﺎرِهِ وَ اﻟﻮِﺗْﺮَ اﻟﻤَﻮْﺗُﻮر..» یعنی سلام بر تو ای خون خدا و پسر خون خدا و آن کسی که تنها ماندی.. این معنی تحت اللفظی اش می شود.
💠اما اینجا یک بحثی پیش می آید که این خون خدا یعنی چه؟؟ ثار را به دو معنا گفتند:👇👇
1⃣. یک معنا خون است که همان خون خدا و پسر خون خدا معنی آن می شود. یعنی هم امام حسین (ع) و هم حضرت علی (ع) خون خداست. به هر دو ثار الله می گویند.
‼️شاید بعضی ها بگویند چطور ممکن است خون خدا باشند، مگر خدا خون دارد و اینطور مباحثی که مطرح می شود؟ یک حدیثی است به نام قرب فرائض و قرب نوافل. قرب یعنی نزدیکی، نزدیک شدن به خدا توسط فرائض (یعنی واجبات) و نوافل (یعنی مستحبات).
✍خلاصه حدیث:
خدای متعال می گوید هیچ بنده ای به چیزی دوست داشتنی تر و محبوب تر از آنچه بر او واجب کردم به من نزدیکی پیدا نکرد. (یعنی هیچ بنده ای به اندازه ی انجام دادن واجبات به من نزدیکی پیدا نکرد، به من نزدیک نشد. یعنی انجام واجبات باعث نزدیک شدن به خدای متعال می شود).
🔰و در ادامه خدا می گوید: به درستی که بنده، یک انسان با نافله و اعمال مستحبی به سمت من نزدیک می شود. (چون بعد از واجبات نوافل هستند که ما را به سمت خدا نزدیک می کنند) این نزدیک شدن به وسیله ی مستحبات تا جایی است که من او را دوست می دارم و هنگامی که او را دوست داشتم گوش او می شوم، چشم او می شوم، زبان او می شوم، دست او می شوم.
⚠️اینکه حضرت علی (ع) ید الله بود منظور این است؛ یعنی اعضای جوارحش کارهای خدایی انجام می دهند، به اذن خدا کار انجام می دهند. از این طریق می توانیم بگوییم ثارالله هم یعنی اینکه امام حسین (ع) اینقدر نزدیک به خدا شد با انجام واجبات و انجام نوافل همانطور که گوشش شد اُذن اللّه، دستش شد یداللّه، خونش هم ثاراللّه می شود از این واژه هست. چون تمام وجود امام حسین غرق در خدا شده بود و از این لحاظ خون خدا می گفتند. و الا خداوند متعال خونی ندارد که روی آن بحث بشود.
2⃣. معنی دوم ثاراللّه به معنای خونی است که به ناحق ریخته شده و هنوز آن صاحبان دم طلب خون را نکرده اند، یعنی انتقامش هنوز گرفته نشده.
💢یعنی امام حسین (ع) آن خون به ناحق ریخته ای است که خدای متعال صاحب دم و خونش است. اولیای دم که می گویند یعنی خدای متعال اولیای دم خون امام حسین است و خود خدا انتقام خون امام حسین را از قاتلانش خواهد گرفت. امام زمان (عج) به همین خاطر مأمور است که بیاید انتقام خون ابا عبدالله را از دشمنان و ظالمان بگیرد.
👈اما اینکه امام زمان بیاید از ظالمان انتقال می گیرد، یکی از مصادیق ظالمین که خدای متعال در قرآن بکار می برد بیعت شکنندگان هستند. یعنی کسانی که با خدای متعال با امام زمانشان بیعتی می بندند که من فلان کار را انجام می دهم، فلان کار گناه را ترک می کنم.. و سپس بیعت خودش را می شکند. یکی از مصادیق ظالمین بیعت شکسته گان هستند، آنهایی که بیعت را می شکنند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 16
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
@matn_chanell
کانال مخصوص به متن ها (زیرنظراستادعبادی):
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت سی و نهم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 28)
🔹خطبه پانزده نهج البلاغه این خطبه در واقع بخشی از خطبه ای است که بعد از بیعت مردم با آن حضرت، که رفتند خانه آن حضرت و با آن حضرت بیعت کردند در مدینه.. یادتان باشد بیعت در مدینه بود و در کوفه نبود. حضرت بعدا به سمت کوفه رفتند اول در مدینه بودند. بعد از بیعتی که مردم با حضرت در مدینه کردند
💠حضرت صحبت کردند و در آن خطبه به تمام افرادی که در عصر عثمان اموال بیت المال را غارت کرده بودند یا از طرف عثمان به آنها هدیه هایی از بیت المال داده شده بود به آنها هشدار می دهد که باید تمام این اموال را به بیت المال برگردانید و اگر برنگردانید، حضرت تهدید کرد که با قدرت از آنها می گیرد. پس حضرت در این خطبه امید آنهایی که می خواستند در حقیقت از قِبل حضرت علی به جایی برسند، امیدشان را قطع می کند.
☝️حضرت می گوید به خدا سوگند اموال غارت شده بیت المال را به آن باز می گردانم. حتی اگر آن را بیابم که مهر زنان کرده باشید یا کنیز با آن خریده باشید. یعنی می گوید حتی اگر با آن کنیز خریده باشید، حتی اگر مهریه زنانتان کرده باشید و به زنتان داده باشید که دیگر به عنوان یک هدیه قبول می شود و دیگر پول شما نیست، باز باید از جیب خودتان هم که شده بدهید همه را قاطعانه به بیت المال بر می گردانم. اینجا وظیفه شماست باید پس بدهید. زیرا در عدالت گشایش است.
⚠️عدالت گشایش است یعنی چه؟
اگر در جامعه ای عدالت برقرار بشود، همه به نون و نوایی می رسند. هم آن ثروتمند و هم آن فقیرش. وقتی در جامعه ای عدالت برقرار بشود مردم حتی سختی هم ببینند تحمل می کنند. می گویند حداقل عدالتی در جامعه است حالا این سختی ها هم یک طوری بالاخره برطرف خواهد شد. اما وقتی ببینند یک عده دزد آزادند، یک عده کله گنده آزادند و آفتابه دزدها را می گیرند اینجا می شود بی عدالتی.
📌حالا شاید سوال کنید که حضرت علی (ع) این همه قاطعیت دارد پس رهبری چرا ندارد؟ حضرت علی در آن زمان هم حاکم بود، هم رئیس جمهور بود و هم رئیس قوه قضائیه به قول امروزی ها. یعنی هم وظیفه رهبری داشت و هم وظیفه اجرایی و جمعیتی کوفه نداشت که بخواهند آنچنان چیزی بکنند. این سیستم های جامعه امروزی جهانی، رهبری در قوه قضائیه فقط رئیس را انتخاب می کند، دیگر در زیر مجموعه هایش نمی تواند دخالت کند. رهبری هم قوه مجریه نیست.
🔰به همین خاطر است که این قوای اجرایی باید کارهایشان را خوب انجام بدهند. پس این شبهه یک وقت ایجاد نشود که چرا حضرت علی این کار را می کرد و رهبری این کار نمی کند دلیلش فقط همین است که حضرت علی آن زمان این مسئولیت ها را هم داشت ولی رهبری امروز ما این مسئولیت ها را ندارد و تفکیک قوا برقرار است.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 39
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۳)
⬅️قسمت هفدهم
💢کسی مثل امام حسین (ع) یقینا خونبهایش خیلی باید بالا باشد که خدای متعال بخواهد صاحب دم امام حسین باشد. خونبهای امام حسین از لحاظ ظاهری، همانطور مثل بقیه ی مردم قصاص می شوند قاتلش هم شبیه آنهاست و از نظر مالی همان دیه است که برای بقیه هم هست. اما خونبهای باطنی شهادت امام حسین برقراری کامل قسط و عدل است.
👈یعنی عدالت جهانی برقرار بشود که همه ی ظالمان از بین بروند و همه ی جهان در دست مستضعفین و بندگان صالح خدا بیفتد. به همین خاطر کسی هم که بخواهد این خونبها را بگیرد باید حکومت جهانی داشته باشد که خود شخص حضرت مهدی (عج) است. تمام این مباحثی که راجع به ثارالله برای امام حسین گفتیم برای حضرت امیرالمومنین هم صدق می کند چون می گوید «وَ اﺑْﻦَ ﺛﺎرِهِ» پسر خون خدا، پس حضرت امیرالمومنین هم خون خدا می شود.
🔹«وَ اﻟﻮِﺗْﺮَ اﻟﻤَﻮْﺗُﻮر..» هم سه معنی دارد:👇👇
1⃣-به معنی خون است که طلب دمش هنوز انجام نشده است و در حقیقت تأکیدی بر همان ثارالله است.
2⃣-معنی مشهور «وَ اﻟﻮِﺗْﺮَ اﻟﻤَﻮْﺗُﻮر..» فرد است، تنها شدن. معنی دوم را اینطور می گویند تنها شدن امام حسین (ع) تنها شدن حضرت، بعد از شهادت یارانش در کربلا که تنها شد و کسی در اطرافش نبود.
3⃣-به معنای دُردانه است. یعنی مثل امام حسین (ع) در عالم هستی وجود ندارد (دردانه و تک). امام رضا (ع) می فرمایند: همه ی ما کشتی نجات هستیم ولی کشتی امام حسین سریع تر به مقصد می رسد.
⚠️انسان اینها را یاد بگیرد خیلی خوب است، بفهمد این زیارت عاشورای که می خواند معنی آن چیست و چرا این تعابیر بکار برده شده، برای همین شرح ادعیه خیلی خوب است.
🔹فراز بعدی «السَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلَی الاَرْواح الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِك عَلَیْکُمْ مِنِّی جَمیعاً سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِی اللَّیْلُ وَ النَّهار..»
♨️«السَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلَی الاَرْواح» (و) که بکار برده شده واو عطف می گویند یعنی جدا می کند. «عَلَیْکَ» یعنی سلام بر تو! به امام حسین دارد می گوید «وَ عَلَی الاَرْواح الَّتی» و بر ارواح پاکی که با تو.. این (و) را آورد تا مقام امام حسین را از مقام سایر اصحابش جدا بکند. می خواهد بگوید مقام امام بالاتر از اصحابش هست تفاوت مرتبه را می خواهد بگوید.
☝️اما از آنجا که هر کسی در جبهه ی حق حضور داشته باشد و در جبهه ی امامی باشد و تمام میل و خواسته های خودش را فدای میل و خواسته ی امامش بکند، هر چه امامش بگوید، چشم بگوید یعنی اطاعت پذیری محض از امامش داشته باشد در حقیقت با آن یکی می شود. به همین خاطر در جلوتر می گوید «عَلَیْکُمْ مِنِّی جَمیعاً» دیگر در ادامه امام حسین را از اصحاب جدا نکرد و خدا با هم آورد.
💠گفتیم زیارت عاشورا حدیث قدسی و از جانب خدا نازل شده. در ادامه خدا هم امام حسین (ع) و هم یارانش را با یک صفت «جَمیعاً» بکار می برد یعنی تمام اصحاب امام حسین اطاعت پذیر محض امام بودند و به همین خاطر در زمره ی خود حضرت قرار گرفتند و تحت ولایت حضرت رفتند.
⚠️منتظر امام زمان (عج) هم در حقیقت باید همین طور باشد و در تمام سکنات و رفتار زندگی خودش همیشه میل امام زمان را بر میل خودش مقدم بداند و آن چیزی که حضرت می خواهند را انجام بدهد نه آن چیزی که دل خودش می خواهد.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 17
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
=============
@matn_chanell
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 9
⬅️ قسمت نوزدهم
⚜دعای دوم صحیفه سجادیه را داشتیم بررسی می کردیم، دعایی که امام سجاد (ع) راجع به پیغمبر خدا داشتند می گفتند «وَ والى فيكَ الْاَبْعَدينَ..» و خدایا این پیغمبر تو به خاطر تو از بیگانگان دوری کرد «وَ عادى فيكَ الْاَقْرَبينَ» و با دوستان خودش هم دشمنی کرد. باز هم بر محوریت خدا. «وَ اَدْاَبَ نَفْسَهُ فى تَبْليغِ رِسالَتِكَ» و خودش را در آن رساندن پیغام تو به مردم رنجور ساخت، به خودش سختی داد.
👌اینجا یک نکته ای هم برای خود ما شاید قابل درس باشد که فکر نکنیم کار الهی کردن و تبلیغ دین خدا را کردن خیلی راحت هست، سختی دارد، قطعا سختی هایی دارد و این سختی ها پشتش شیرینی هایی هست، یعنی ما نمی توانیم صرف اینکه بگوییم این کار سخت هست، این کار نشدنی هست، فلان هست.. از زیر کار بیرون بیاییم. نه، کار الهی قطعا سخت هست. شاید تبلیغ دین خیلی سخت باشد، حرف و حدیث هایی که می زنند، متلک هایی که می اندازند، اما پشتش نعمت ها خفته، پشتش زیبایی ها خفته. همه اینها را باید دید.
🔹«وَاَتْعَبَها بِالدُّعآءِ اِلى مِلَّتِكَ» و با فرا خواندن و دعوت کردن مردم ها به سمت دین تو ای خدا، پیغمبر (ص) خودش را به زحمت انداخت «وَ شَغَلَها بِالنُّصْحِ لِأَهْلِ دَعْوَتِك» و خودش را وقف اندرز دادن به مردم کرد «وَ هاجَرَ اِلى بِلادِ الْغُرْبَةِ» و حتی در این مسیر هجرت کرد و راهی دیار غربت شد. یعنی از مکه رفت به مدینه. «وَ مَحَلِّ النَّاْىِ عَنْ مَوْطِنِ..» به سرزمینی دور از وطن و خانواده و زادگاه و شهر خودش کوچ کرد.
💢«وَ مَاْنَسِ نَفْسِهِ، اِرادَةً مِنْهُ لِاِعْزازِ دينِكَ» برای اینکه مردم دین تو را پیروی کنند و دین تو پیروز بشود، سر بلند بشود «وَاسْتِنْصاراً عَلى اَهْلِ الْكُفْرِ بِكَ» و در برابر کفر پیروز بشود. یعنی به خاطر تبلیغ دین پیغمبر این همه سختی کشید. راه تبلیغ دین آن زمان را ببینید چقدر سخت بود!
⚠️چقدر علمای آن زمان حتی علمای زمان قرن های اخیر برای تبلیغ اسلام سختی می کشیدند؛ چقدر خودشان را به زحمت می انداختند. الان همه چیز دست ما هست؛ کامپیوتر، اینترنت، نرم افزارها به راحتی سرچ می کنید، یک کلمه را می خواهید در قرآن پیدا کنید سرچ می کنید، راحت پیدا می کنید! آن زمان نرم افزارها نبود. یک حدیث می خواستی پیدا کنی باید کل کتاب ها را می گشتی! الان نرم افزارها آمده، همه کار را راحت کرده. می گوید آن زمان آن همه سختی کشید پیغمبر، الان چرا ما به راحتی نمی توانیم تبلیغ دین کنیم؟!
🔰«حَتَّى اسْتَتَبَّ لَهُ ما حاوَلَ فى اَعْدآئِكَ» و تا جایی که آنچه در حق دشمنانت خواسته بود محقق گردید «وَاسْتَتَمَّ لَهُ ما دَبَّرَ فى اَوْلِيآئِكَ» و تمام آنچه درباره دوستان تو اندیشیده بود برای او به انجام رسید. پیغمبر (ص) در رابطه با دشمنان خدا از خدا چه می خواست؟ آنها خوار و ذلیل شوند. می بینیم که شدند. و دوستانش را هم دعا کرد که به رشد و تعالی برسند که شدند.
👌عصر حاضر هم همین هست، شما فکر نکنید این دعای پیغمبر در عصر حاضر مستجاب نشده. نخیر، مستجاب شده. هر که راه پیغمبر و آل او رفت به عزت رسید؛ عزتی که حزب الله شیعه و جمهوری اسلامی شیعه دارد؛ این عزت را شما الان کجا می توانید پیدا کنید؟ هر چی می خواهند به او زور بگویند قبول نمی کند، زیر بار زور نمی رود اما آیا همه کشورها اینطوری هستند؟ کشورهای عرب منطقه را ببینید آیا اینطوری هستند؟
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 19
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell
امیرعلی:
🎤📝🎤📝🎤📝🎤
📜تفسیر مناجات خمس عشر
📝متن فایل شماره 19
⏪قسمت سی (بخش 2⃣ از 2⃣)
🔹«وَ اطْمَاَنَّتْ بِالرُّجُوعِ اِلى رَبِّ الْأَرْبابِ اَنْفُسُهُمْ» می گوید جانهای آنها در راه بازگشت به خدا مطمئن شده «یَا أَیَّتُها النَّفسُ المُطمَئِنَّة» مطمئن هستند که به سمت خدا می آیند «وَ تَيَقَّنَتْ بِالْفَوْزِ وَ الْفَلاحِ اَرْواحُهُمْ» روحشان به سمت رستگاری یقین پیدا کرده.
👈«وَ قَرَّتْ بِالنَّظَرِ اِلى مَحْبُوبِهِمْ اَعْيُنُهُمْ» دیدگان آنها به واسطه ی دیدار محبوب روشن شده، و به واسطه رسیدن به مقصود و آرزوهای خودشان آرامش پیدا کردند و سوداگری و تجارت اینها به واسطه فروختن دنیا به آخرت کاملاً سودمند شده. می خواهد به ما یاد بدهد کسی که می خواهد به سمت خدا مسیر عرفان را طی کند دیگر نباید اسیر دنیا شود، دنیا داشته باشد اما اسیر دنیا نشود.⚠️
💢«اِلهى ما اَلَذَّ خَواطِرَ الْإِلْهامِ بِذِكْرِكَ عَلَى الْقُلُوبِ» چقدر لذیذ است یاد تو در دلها که به وسیله الهام خطور می کند. خدایا یاد تو که در دلها بیفتد چقدر لذیذ و زیباست و چقدر شیرین است سیر به سمت تو با مرکب اندیشه ها! یعنی اگر می خواهی به سمت خدا بروی باید با تفکر در وجود خودت، در اینکه کجا هستی؟ کجا می خواهی بروی! از کجا آمدی؟ در تمام اینها تفکر کنی تا به آن مسیر برسی.⚠️
✨«وَ ما اَطْيَبَ طَعْمَ حُبِّكَ، وَ ما اَعْذَبَ شِرْبَ قُرْبِكَ» و چقدر گواراست طعم دوستی تو و چه شیرین است شربت قرب تو!! «فَاَعِذْنا مِنْ طَرْدِكَ وَ اِبْعادِكَ» خدایا ما را از راندن و دور کردنت پناه بده، یعنی دور نشویم از سمت تو! «وَ اجْعَلْنا مِنْ اَخَصِّ عارِفيكَ» اینکه می گویم مؤمن نباید حداقل طلب باشد؛ اینجا نه تنها از خدا می خواهی تو را عارف قرار دهد بلکه می خواهی از مخصوص ترین آنها قرار دهد «وَ اَصْلَحِ عِبادِكَ» از شایسته ترین بندگان!
✅«وَ اَصْدَقِ طآئِعيكَ» و تو را خدا از راستگوترین فرمانبرداران قرار بدهد «وَ اَخْلَصِ عُبَّادِكَ» و تو را از مخلص ترین و خالص ترین بندگان قرار دهد «يا عَظيمُ يا جَليلُ، يا كَريمُ يا مُنيلُ بِرَحْمَتِكَ وَمَنِّكَ يا اَرْحَمَ الرَّاحِمينَ» در این دعا فقط چیزهای کلاس بالا از خدا خواستی، چون می خواهی به درجه معرفت خدا برسی دیگر بحث توبه پیش نمی آید چون اینجا دیگر بالاتر از توبه است! چون توبه را در مراحل قبلی پشت سر گذاشتی دیگر بحث توبه را مطرح نمی کنی و مستقیم سر اصل مطلب می روی و چیزهایی را از خدا می خواهی که تو را به مسیر قرب خدا بیشتر نزدیک کند.
🔗ادامه دارد..
🎤استاد احسان عبادی
#متن_تفسیر_مناجات_خمس_عشر 30
#سطح_مقدماتی
#مناجات
🎤📝🎤📝🎤📝🎤
===============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۳)
⬅️قسمت هجدهم
🔹«حَلَّتْ بِفِنائِكَ..»
👈ما یک فَنا داریم و یک فِنا داریم این خیلی مهم است، چون در بعضی جاها اشتباه ترجمه کردند. وقتی فَنا بگوییم یعنی نابودی و هلاکت، طرف به فَنا رفت اما فِنا که اینجا هم فِنا است. یعنی آستان و درگاه، یعنی آن ارواحی که حل شده باشند در آستان امام حسین (ع)، نه اینکه در خود امام حل شده باشد. در آستان ولایت آقا ابا عبدالله اصحاب حل شدند. پس این «بِفِنائِكَ» هلاکت و نابودی نیست، منظور آستان و درگاه امام حسین است.
⚜همانطور که مقام امام حسین با اصحاب فرق می کرد و خدا در اول زیارتنامه جدا آورد. خود اصحاب هم مقامشان با همدیگر فرق می کرد، یقینا همه ی شهدای کربلا در بهشت در یک مقام نیستند کسی مثل حبیب بن مظاهر مقامش بسیار بالاتر است یا افراد دیگری که از حبیب پایین تر بودند مقامشان پایین تر است. ولی چون همه ی آنها خودشان را به امام حسین پیوند زدند و حسینی شدند اگر اینطور بگوییم، خدا همه یشان را با صفت «جَمِعیاً» با هم آورد و برای آنها تفاوت قائل نشد.
🔹«اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهار» یعنی همیشه تا زمانی که روزها و شب ها باشد من این سلامم را به امام حسین می دهم و جالب این است می گوید «سَلامُ الله» یعنی سلام خدا، یعنی زائر حتی خودش را شاید لایق این نداند که به امام حسین سلام کند، سلام را از جانب خدا به امام حسین می دهد.
🔹«اَبَداً ما بَقیتُ» یعنی همیشه، همیشه به یاد امام حسین (ع) هستم. یکی از اسرار اینکه آدم زیارت عاشورا را در طول روز تقسیم کند و صد بارش را بگوید همین است در طول روز به یاد امام حسین است و این ذکر را می گوید و مداومت دارد.📿
🔹«یا اَباعَبْدِاللَّهِ لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِیَّهُ وَ جَلَّتْ وَ عَظُمَتِ الْمُصیبَهُ بِکَ عَلَیْنا وَ عَلى جَمیعِ اَهْل ِالاِْسْلامِ و َجَلَّتْ وَ عَظُمَتْ مُصیبَتُکَ فِى السَّمواتِ عَلى جَمیعِ اَهْلِ السَّمواتِ» در این فراز می گوید امام حسین (ع) مصیبت تو، آن بلایی که سر تو آمد بر ما عظیم بود و ما را خیلی داغدار کرد، نه تنها بر ما بلکه بر تمام اهل اسلام و حتی اهل آسمان ها. در حقیقت به نوعی اهل زمین را هم شامل می شود.
⚠️ نکته: چرا خدا از این جنایتی که در حق امام حسین (ع) بکار برده شد یک تعبیر عظیم دارد و می گوید جنایتی عظیم در حق امام شد؟!👇
💢اینجا خدا دارد جرم را معرفی می کند چون در فرازهای بعدی ما به لعنت کردن می رسیم. وقتی می خواهیم دشمنان امام حسین (ع) را لعنت کنیم خدا اول جرم ایشان را بیان می کند تا بدانیم به چه علتی داریم ظالمین را لعنت می کنیم، چون لعن های زیارت عاشورا بیشتر از سلام هایش است به همین خاطر خدا باید به ما بگوید دلیل این لعن ها برای چه است و به چه علتی لعنت می کنیم.
👌در قانون خودمان هم داریم هر چه جرم بزرگتر باشد، مجازاتش هم سنگین تر است. اینجا هم دارد می گوید این لعنت هایی که شما می کنید به خاطر این ظلم بزرگی است که اینها کردند و اینقدر این ظلم بزرگ بود که نه تنها تمام اهل زمین بلکه تمام اهل آسمان ها هم به گریه افتادند و بر مصیبت امام حسین (ع) عزاداری کردند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 18
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
==============
@matn_chanell
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت چهل
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 29)
📖خطبه شانزده نهج البلاغه، این خطبه از نخستین خطبه یا می توانیم بگوییم نخستین خطبه از خطبه هایی است که حضرت بعد از قتل عثمان و به حکومت رسیدن خودشان در مدینه فرمودند.
📌در قتل عثمان معاویه نقش اساسی را داشت، آنها می خواستند عثمان را محاصره کنند و بکشند و حضرت علی مخالف این کار بود. اینکه حضرت علی (ع) مخالف قتل عثمان بود نه اینکه طرفدار عثمان باشد و... نه، بحث این است که حضرت علی نمی خواست خلیفه کشی باب بشود و از طرفی چون عثمان هم نقش نفر اول اسلام آن زمان را داشت، حضرت نمی خواست نفر اول اسلام آن زمان کشته شود.
👈چون جامعه از بین می رفت، نظم و انضباط جامعه اجتماعی و اسلامی از همه چیز بالاتر است. یکی از دلایلی هم که رهبری از هر رئیس جمهوری حمایت می کند این است چون رئیس جمهوری رئیس دولت است، دولت شکست بخورد مردم شکست می خورند. پس از این بُعد دوستان خواهشا به قضایا نگاه بکنند.
🔰حضرت به عثمان کمک می کرد که کشته نشود. یک زمانی هم چند ساعت آب را بر عثمان بستند و امیرالمؤمنین (ع) حالا یا خودشان یا فرزندانشان آب به عثمان رساندند و جالب است که همین عثمان و همان کسانی که در جنگ جمل جلوی حضرت علی ایستادند، همین ها در قتل عثمان شرکت داشتند.
👈و با فشار روانی که معاویه راه انداخت کار را به جایی رساند که حضرت علی را قاتل عثمان معرفی کرد و در جنگ صفین به همین خاطر یک عده از مسلمانان یار معاویه شدند، که می خواستند انتقام عثمان را از علی (ع) بگیرند. یعنی آنها هم فکر نکنید که خیلی کافر بودند نه اسما مسلمان بودند ولی تحت تأثیر جنگ روانی معاویه به این باور رسیدند که قاتل جناب عثمان حضرت علی است. خیلی جنگ روانی اثر دارد.
📜این خطبه هم از همین خطبه هاست که در مدینه ایراد شد. پس حضرت علی هم در هنگام گرفتن خلافت در مدینه بود نه در کوفه. بعدا محل خلافت را به کوفه رساندند. این خطبه چند تا محور دارد: 👇
💠اول هشدار امیرالمؤمنین به همه مردم درباره امتحاناتی که در پیش رو دارند، حضرت آنها را هشدار می دهد و این زمان را به زمان پیغمبر (ص) تشبیه می کند که مردم از جاهلیت به دوران نور هدایت شدند. انحرافاتی که بعد از پیغمبر آمد، تبعیض در بیت المال که یک عده می خواستند که نیاز به انقلابی داشت که حضرت ایجاد کرد. بعد حضرت علی اشاره می کند در ضمن این خطبه شانزده، مردم را به اینکه تاریخ بخوانید، از گذشتگان عبرت بگیرید.
💠در بحثی از این خطبه حضرت علی خطا و گناه را با تقوا و پرهیزکاری مقایسه می کند و سر انجام هر کدام را نشان می دهد که چطور گناهان قابل کنترل نیستند و مسیر تقوا و پرهیزکاری کاملا قابل کنترل است.
💠در قسمت بعدی خطبه اشاره کوتاه و پر معنا به مسئله حق و باطل می کنند و به مردم هشدار می دهد که از کمی طرفداران حق و زیادی باطل وحشت نکنید. راه حق را جلو بروید که پیروزی در انتظار شماست. امثال این جملات را زیاد از رهبری شنیدید که از کمی خودتان نترسید و از زیادی دشمن نترسید و راهتان را جلو بروید و خدا کمک خواهد کرد. حرف های حضرت آقا دقیقا حرف های نهج البلاغه است.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 40
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
@matn_chanell