امیرعلی:
🎤📝🎤📝🎤📝🎤
📜تفسیر مناجات خمس عشر
📝متن فایل شماره 19
⏪قسمت سی (بخش 2⃣ از 2⃣)
🔹«وَ اطْمَاَنَّتْ بِالرُّجُوعِ اِلى رَبِّ الْأَرْبابِ اَنْفُسُهُمْ» می گوید جانهای آنها در راه بازگشت به خدا مطمئن شده «یَا أَیَّتُها النَّفسُ المُطمَئِنَّة» مطمئن هستند که به سمت خدا می آیند «وَ تَيَقَّنَتْ بِالْفَوْزِ وَ الْفَلاحِ اَرْواحُهُمْ» روحشان به سمت رستگاری یقین پیدا کرده.
👈«وَ قَرَّتْ بِالنَّظَرِ اِلى مَحْبُوبِهِمْ اَعْيُنُهُمْ» دیدگان آنها به واسطه ی دیدار محبوب روشن شده، و به واسطه رسیدن به مقصود و آرزوهای خودشان آرامش پیدا کردند و سوداگری و تجارت اینها به واسطه فروختن دنیا به آخرت کاملاً سودمند شده. می خواهد به ما یاد بدهد کسی که می خواهد به سمت خدا مسیر عرفان را طی کند دیگر نباید اسیر دنیا شود، دنیا داشته باشد اما اسیر دنیا نشود.⚠️
💢«اِلهى ما اَلَذَّ خَواطِرَ الْإِلْهامِ بِذِكْرِكَ عَلَى الْقُلُوبِ» چقدر لذیذ است یاد تو در دلها که به وسیله الهام خطور می کند. خدایا یاد تو که در دلها بیفتد چقدر لذیذ و زیباست و چقدر شیرین است سیر به سمت تو با مرکب اندیشه ها! یعنی اگر می خواهی به سمت خدا بروی باید با تفکر در وجود خودت، در اینکه کجا هستی؟ کجا می خواهی بروی! از کجا آمدی؟ در تمام اینها تفکر کنی تا به آن مسیر برسی.⚠️
✨«وَ ما اَطْيَبَ طَعْمَ حُبِّكَ، وَ ما اَعْذَبَ شِرْبَ قُرْبِكَ» و چقدر گواراست طعم دوستی تو و چه شیرین است شربت قرب تو!! «فَاَعِذْنا مِنْ طَرْدِكَ وَ اِبْعادِكَ» خدایا ما را از راندن و دور کردنت پناه بده، یعنی دور نشویم از سمت تو! «وَ اجْعَلْنا مِنْ اَخَصِّ عارِفيكَ» اینکه می گویم مؤمن نباید حداقل طلب باشد؛ اینجا نه تنها از خدا می خواهی تو را عارف قرار دهد بلکه می خواهی از مخصوص ترین آنها قرار دهد «وَ اَصْلَحِ عِبادِكَ» از شایسته ترین بندگان!
✅«وَ اَصْدَقِ طآئِعيكَ» و تو را خدا از راستگوترین فرمانبرداران قرار بدهد «وَ اَخْلَصِ عُبَّادِكَ» و تو را از مخلص ترین و خالص ترین بندگان قرار دهد «يا عَظيمُ يا جَليلُ، يا كَريمُ يا مُنيلُ بِرَحْمَتِكَ وَمَنِّكَ يا اَرْحَمَ الرَّاحِمينَ» در این دعا فقط چیزهای کلاس بالا از خدا خواستی، چون می خواهی به درجه معرفت خدا برسی دیگر بحث توبه پیش نمی آید چون اینجا دیگر بالاتر از توبه است! چون توبه را در مراحل قبلی پشت سر گذاشتی دیگر بحث توبه را مطرح نمی کنی و مستقیم سر اصل مطلب می روی و چیزهایی را از خدا می خواهی که تو را به مسیر قرب خدا بیشتر نزدیک کند.
🔗ادامه دارد..
🎤استاد احسان عبادی
#متن_تفسیر_مناجات_خمس_عشر 30
#سطح_مقدماتی
#مناجات
🎤📝🎤📝🎤📝🎤
===============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۳)
⬅️قسمت هجدهم
🔹«حَلَّتْ بِفِنائِكَ..»
👈ما یک فَنا داریم و یک فِنا داریم این خیلی مهم است، چون در بعضی جاها اشتباه ترجمه کردند. وقتی فَنا بگوییم یعنی نابودی و هلاکت، طرف به فَنا رفت اما فِنا که اینجا هم فِنا است. یعنی آستان و درگاه، یعنی آن ارواحی که حل شده باشند در آستان امام حسین (ع)، نه اینکه در خود امام حل شده باشد. در آستان ولایت آقا ابا عبدالله اصحاب حل شدند. پس این «بِفِنائِكَ» هلاکت و نابودی نیست، منظور آستان و درگاه امام حسین است.
⚜همانطور که مقام امام حسین با اصحاب فرق می کرد و خدا در اول زیارتنامه جدا آورد. خود اصحاب هم مقامشان با همدیگر فرق می کرد، یقینا همه ی شهدای کربلا در بهشت در یک مقام نیستند کسی مثل حبیب بن مظاهر مقامش بسیار بالاتر است یا افراد دیگری که از حبیب پایین تر بودند مقامشان پایین تر است. ولی چون همه ی آنها خودشان را به امام حسین پیوند زدند و حسینی شدند اگر اینطور بگوییم، خدا همه یشان را با صفت «جَمِعیاً» با هم آورد و برای آنها تفاوت قائل نشد.
🔹«اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهار» یعنی همیشه تا زمانی که روزها و شب ها باشد من این سلامم را به امام حسین می دهم و جالب این است می گوید «سَلامُ الله» یعنی سلام خدا، یعنی زائر حتی خودش را شاید لایق این نداند که به امام حسین سلام کند، سلام را از جانب خدا به امام حسین می دهد.
🔹«اَبَداً ما بَقیتُ» یعنی همیشه، همیشه به یاد امام حسین (ع) هستم. یکی از اسرار اینکه آدم زیارت عاشورا را در طول روز تقسیم کند و صد بارش را بگوید همین است در طول روز به یاد امام حسین است و این ذکر را می گوید و مداومت دارد.📿
🔹«یا اَباعَبْدِاللَّهِ لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِیَّهُ وَ جَلَّتْ وَ عَظُمَتِ الْمُصیبَهُ بِکَ عَلَیْنا وَ عَلى جَمیعِ اَهْل ِالاِْسْلامِ و َجَلَّتْ وَ عَظُمَتْ مُصیبَتُکَ فِى السَّمواتِ عَلى جَمیعِ اَهْلِ السَّمواتِ» در این فراز می گوید امام حسین (ع) مصیبت تو، آن بلایی که سر تو آمد بر ما عظیم بود و ما را خیلی داغدار کرد، نه تنها بر ما بلکه بر تمام اهل اسلام و حتی اهل آسمان ها. در حقیقت به نوعی اهل زمین را هم شامل می شود.
⚠️ نکته: چرا خدا از این جنایتی که در حق امام حسین (ع) بکار برده شد یک تعبیر عظیم دارد و می گوید جنایتی عظیم در حق امام شد؟!👇
💢اینجا خدا دارد جرم را معرفی می کند چون در فرازهای بعدی ما به لعنت کردن می رسیم. وقتی می خواهیم دشمنان امام حسین (ع) را لعنت کنیم خدا اول جرم ایشان را بیان می کند تا بدانیم به چه علتی داریم ظالمین را لعنت می کنیم، چون لعن های زیارت عاشورا بیشتر از سلام هایش است به همین خاطر خدا باید به ما بگوید دلیل این لعن ها برای چه است و به چه علتی لعنت می کنیم.
👌در قانون خودمان هم داریم هر چه جرم بزرگتر باشد، مجازاتش هم سنگین تر است. اینجا هم دارد می گوید این لعنت هایی که شما می کنید به خاطر این ظلم بزرگی است که اینها کردند و اینقدر این ظلم بزرگ بود که نه تنها تمام اهل زمین بلکه تمام اهل آسمان ها هم به گریه افتادند و بر مصیبت امام حسین (ع) عزاداری کردند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 18
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
==============
@matn_chanell
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت چهل
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 29)
📖خطبه شانزده نهج البلاغه، این خطبه از نخستین خطبه یا می توانیم بگوییم نخستین خطبه از خطبه هایی است که حضرت بعد از قتل عثمان و به حکومت رسیدن خودشان در مدینه فرمودند.
📌در قتل عثمان معاویه نقش اساسی را داشت، آنها می خواستند عثمان را محاصره کنند و بکشند و حضرت علی مخالف این کار بود. اینکه حضرت علی (ع) مخالف قتل عثمان بود نه اینکه طرفدار عثمان باشد و... نه، بحث این است که حضرت علی نمی خواست خلیفه کشی باب بشود و از طرفی چون عثمان هم نقش نفر اول اسلام آن زمان را داشت، حضرت نمی خواست نفر اول اسلام آن زمان کشته شود.
👈چون جامعه از بین می رفت، نظم و انضباط جامعه اجتماعی و اسلامی از همه چیز بالاتر است. یکی از دلایلی هم که رهبری از هر رئیس جمهوری حمایت می کند این است چون رئیس جمهوری رئیس دولت است، دولت شکست بخورد مردم شکست می خورند. پس از این بُعد دوستان خواهشا به قضایا نگاه بکنند.
🔰حضرت به عثمان کمک می کرد که کشته نشود. یک زمانی هم چند ساعت آب را بر عثمان بستند و امیرالمؤمنین (ع) حالا یا خودشان یا فرزندانشان آب به عثمان رساندند و جالب است که همین عثمان و همان کسانی که در جنگ جمل جلوی حضرت علی ایستادند، همین ها در قتل عثمان شرکت داشتند.
👈و با فشار روانی که معاویه راه انداخت کار را به جایی رساند که حضرت علی را قاتل عثمان معرفی کرد و در جنگ صفین به همین خاطر یک عده از مسلمانان یار معاویه شدند، که می خواستند انتقام عثمان را از علی (ع) بگیرند. یعنی آنها هم فکر نکنید که خیلی کافر بودند نه اسما مسلمان بودند ولی تحت تأثیر جنگ روانی معاویه به این باور رسیدند که قاتل جناب عثمان حضرت علی است. خیلی جنگ روانی اثر دارد.
📜این خطبه هم از همین خطبه هاست که در مدینه ایراد شد. پس حضرت علی هم در هنگام گرفتن خلافت در مدینه بود نه در کوفه. بعدا محل خلافت را به کوفه رساندند. این خطبه چند تا محور دارد: 👇
💠اول هشدار امیرالمؤمنین به همه مردم درباره امتحاناتی که در پیش رو دارند، حضرت آنها را هشدار می دهد و این زمان را به زمان پیغمبر (ص) تشبیه می کند که مردم از جاهلیت به دوران نور هدایت شدند. انحرافاتی که بعد از پیغمبر آمد، تبعیض در بیت المال که یک عده می خواستند که نیاز به انقلابی داشت که حضرت ایجاد کرد. بعد حضرت علی اشاره می کند در ضمن این خطبه شانزده، مردم را به اینکه تاریخ بخوانید، از گذشتگان عبرت بگیرید.
💠در بحثی از این خطبه حضرت علی خطا و گناه را با تقوا و پرهیزکاری مقایسه می کند و سر انجام هر کدام را نشان می دهد که چطور گناهان قابل کنترل نیستند و مسیر تقوا و پرهیزکاری کاملا قابل کنترل است.
💠در قسمت بعدی خطبه اشاره کوتاه و پر معنا به مسئله حق و باطل می کنند و به مردم هشدار می دهد که از کمی طرفداران حق و زیادی باطل وحشت نکنید. راه حق را جلو بروید که پیروزی در انتظار شماست. امثال این جملات را زیاد از رهبری شنیدید که از کمی خودتان نترسید و از زیادی دشمن نترسید و راهتان را جلو بروید و خدا کمک خواهد کرد. حرف های حضرت آقا دقیقا حرف های نهج البلاغه است.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 40
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۳)
⬅️قسمت نوزدهم
🔹«فَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً اَسَّسَتْ اَساسَ الظُّلْمِ وَ الْجَوْرِ عَلَیْکُمْ اَهْلَ الْبَیْتِ وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ وَاَزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ الَّتى رَتَّبَکُمُ اللَّهُ فیها وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّهً قَتَلَتْکُمْ وَ لَعَنَ اللَّهُ الْمُمَهِّدینَ لَهُمْ بِالتَّمْکینِ مِنْ قِتالِکُمْ» (این فراز خیلی مهم است)
⚠️خدا ۴ گروه را در اینجا لعنت می کند: چون زیارت عاشورا حدیثی قدسی است به همین خاطر می گوییم خود خدا لعن می کند👇👇
💢گروه اول:
🔹«اُمَّةً اَسَّسَتْ اَساسَ الظُّلْمِ..»
👈امتی که اساس ظلم را پایه ریزی کردند. این گروه اول که توسط خدا لعن می شود آنهایی هستند که ظلم را علیه اهل بیت پایه گذاری کردند. یعنی چه کسانی؟ قضیه ی همان سنت حسنه و سنت سیئه است. کسی که سنت حسنه و کار نیکی پایه گذاری بکند تا قیام قیامت هر کسی آن کار را انجام بدهد برای آن هم می رود، اما برعکس کسی که کار بدی را پایه گذاری کند تا قیام قیامت هر کسی آن را انجام دهد آن کار بد برای او هم می رود. در مورد اهل بیت هم همین است می گوید آن کسانی که ظلم را در حق اهل بیت پایه گذاری کردند.
💢گروه دوم:
🔹«لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ وَاَزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ» می گوید لعنت کند آن قومی را که شما را از مقامتان و از رتبه تان دفع کرد و نگذاشت به آن مقامتان برسید.
👈اینجا به همان بحث سقیفه می رسیم. در حقیقت این را می خواهد بگوید که اگر می خواهید ظالمان به امام حسین (ع) را لعنت کنید فقط به یزید و شمر لعنت نکنید. گذشته را نگاه کنید که این ظلم از کجا شروع شد و پایه گذاران این ظلم چه کسانی بودند، سر دسته و سر ریشه را لعنت کنید.
↖️درست است افرادی که عامل بودند باید لعنت کرد، ولی این افراد عامل چه شد که به اینجا رسیدند؟ چه شد شمر که جانباز جنگ صفین است به اینجا رسید! چه شد که عمر سعدی که هم بازی امام حسین (ع) بود کارش به این جا رسید!؟ چه شد زبیری که پسر عمه ی حضرت امیرالمؤمنین بود کارش به جایی رسید که رو در روی حضرت علی ایستاد! می گوید سر دسته ها را نگاه کنید سر منشأها را نگاه کنید.
💢گروه سوم:
🔹«وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّهً قَتَلَتْکُمْ..»
👈اینجا به قاتلان مستقیم حضرت می رسیم، آن کسانی که در آن صحرای کربلا حضور داشتند و امام را شهید کردند، همان شمر و عمر سعد و...
💢گروه چهارم:
🔹«وَ لَعَنَ اللَّهُ الْمُمَهِّدینَ لَهُمْ بِالتَّمْکینِ مِنْ قِتالِکُمْ» ممهدین یعنی آماده کنندگان، زمینه سازان.
👈این چهارمین گروه، هم کسانی هستند که در جنگ شرکت نداشتند اما به هر طریقی زمینه ساز بودند. (بعضی ها می گویند ما ممهدین ظهور هستیم یعنی زمینه سازان ظهور، آماده کنندگان ظهور).
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 19
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
=============
@matn_chanell
امیرعلی:
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 9
⬅️ قسمت بیستم
📌«فَنَهَدَ اِلَيْهِمْ مُسْتَفْتِحاً بِعَوْنِكَ، فى اَوْلِيآئِكَ، وَمُتَقَوِّياً عَلى ضَعْفِهِ بِنَصْرِكَ» پس در حالی با کافران به جنگ برخاست که به یاریت خواهان پیروزی بود و با نیرویت بر ناتوانی خویش چیرگی می خواست. یعنی پیغمبر از خدای متعال طلب کمک می خواست..
👈«فَغَزاهُمْ فى عُقْرِ دِيارِهِمْ» و در دل خانه هایشان با آنها به نبرد پرداخت. این خیلی مهم هست، نکته نظامی هست. یعنی وقتی می خواهی با دشمن خودت جنگ کنی در خانه خودت با دشمن نجنگد، زمین بازی زمین دشمن باید باشد. در زمین آنها باید بجنگی. در خانه خودت بجنگی که دیگر فایده ای ندارد. «وَ هَجَمَ عَلَيهِمْ فى بُحْبُوحَةِ قَرارِهِمْ» و ناگاه در استراحتگاه هایشان بر آنها تاخت «حَتّى ظَهَرَ اَمْرُكَ، وَ عَلَتْ كَلِمَتُكَ» تا فرمان و حق تو آشکار بشود «وَ لَوْكَرِهَ الْمُشْرِكُون» هر چند مشرکان نپسندند.❌
🔆«اَللَّهُمَّ فَارْفَعْهُ بِما كَدَحَ فيكَ اِلَى الدَّرَجَةِ الْعُلْيا مِنْ جَنَّتِكَ» خدایا پیغمبر را به پاس رنجی که در راه تو کشید به عالی ترین مرتبه های بهشت خودت بالا ببر. اول می گوید سختی در راه دین کشید؛ حالا این سختی کشیدن در راه دین انسان را لایق بالاترین درجات بهشت هم می کند. «وَ لايُوازِيَهُ لَدَيْكَ مَلَكٌ مُقَرَّبٌ، وَ لانَبِىٌّ مُرْسَل» آنجایی که هیچ فرشته ای مقرب و پیامبر مرسلی در جایگاه و مرتبه و نزدیکی نسبت به تو بالاتر از پیامبر نباشد. یعنی پیامبر بالاتر باشد.
💠«وَ عَرِّفْهُ فى اَهْلِهِ الطّاهِرينَ وَ اُمَّتِهِ الْمُؤْمِنينَ مِنْ حُسْنِ الشَّفاعَةِ اَجَلَّ ما وَعَدْتَهُ» خدایا افزون بر آنچه به او وعده دادی، شفاعتش را هم در حق خاندان پاک و امت با ایمانش پذیرا باش. «وَ اُمَّتِهِ الْمُؤْمِنين»! پس اینجا معلوم می شود شفاعت پیغمبر برای هر انسانی نیست، هر کسی بیاید ادعا بکند من نماز می خوانم و روزه می گیرم پس مشمول شفاعت پیامبر هستم نخیر، اینجا امام سجاد (ع) دارد می گوید: خدایا امت مومنین! شفاعت پیغمبر را در حق آن امت مومن خودش برآورده کن. حواسمان جمع باشد شفاعت نصیب هر کسی نمی شود!⚠️
♨️«يا نافِذَ الْعِدَةِ، يا وافِىَ الْقَوْلِ، يا مُبَدِّلَ السَّيِّئاتِ بِاَضْعافِها مِنَ الْحَسَناتِ» بعد دارد خدا را قسم می دهد، ای وعده گذار، ای کسی که وعده می دهی، ای ادا کننده حق سخن، ای کسی که بدی ها را با خوبی های چند برابر جبران می کنی. خدا اینطوری هست کسی که توبه می کند خدا گناهانش را می بخشد، اما آن وعده ای که داده که گناهانت را هم تبدیل به خوبی می کنم، این در ابتدای توبه کردن نیست، این را یادتان باشد.
👈در ابتدا که انسان توبه می کند خدا گناهانش را می بخشد. گناهان پاک شد و تمام شد. اما چه وقتی آن گناهان تبدیل به حسنات می شود؟ طبق آیه قرآن که ما گناهان شما را تبدیل به ثواب می کنیم؛ وقتی که شما در مسیر توبه خودت ثابت قدم باشی. مسیر توبه خودت را برداری و در آن راه ثابت قدم باشی.⚠️
🌷«اِنَّكَ ذُوالْفَضْلِ الْعَظيمِ» همانا که تو فضل و بخشش بزرگی داری و بخشنده و بزرگواری. این هم دعای دوم امام سجاد (ع) که در حق پیامبر (ص) و آل او بود. پس بدانیم آداب دعا کردن این است که اول حمد خدا را بجا بگذاریم و سپس صلوات بر پیغمبر و آل محمد و سپس دعا کردن.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 20
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۳)
⬅️قسمت بیستم
⭕️گروه چهارم که مورد لعنت خدا گفتیم هستند «الْمُمَهِّدینَ» به دو دسته می شوند:👇
1⃣-افرادی که با حدیث سازی و نشر دروغ و فتوای جاهلانه باعث این شدند که مردم به سمت یزید بروند. مثلا شریح قاضی، پول گرفت و فتوا برای جنگ با امام حسین (ع) را داد. شریح مستقیما در کربلا حضور نداشت ولی با آن فتوایی که داد زمینه ساز بود.
👈وقتی هانی را دستگیر و به کاخ عبیدالله بن زیاد بردند، قبیله هانی دور کاخ را گرفتند و محاصره کردند و گفتند هانی بزرگ قبیله ما را تحویل بده. عبیدالله آمد بالای کاخ و گفت اگر شریح قاضی که همه ی شما می شناسیدش و مردم به او اعتماد دارند داخل کاخ بیاید و هانی را ببیند و شهادت بدهد که هانی سالم و ما کاری با او نداشتیم شما مردم قبول می کنید؟ مردم گفتند بله قبول می کنیم.
🔰شریح رفت و با آنکه آنها هانی را شکنجه کرده بودند به دروغ گفت هانی سالم است و مشکلی ندارد و باعث شد مردم از کنار کاخ متفرق بشوند. اگر شریح قاضی حقیقت را می گفت مردم به کاخ عبیدالله می ریختند و مسیر تاریخ عوض می شد. یعنی شریح با این کار خود و آن فتوای جاهلانه ای که داد درست است که در کربلا حضور نداشت اما زمینه ساز قتل امام حسین (ع) بود.
2⃣-دسته ی دوم ممهدین؛ آنهایی که به خاطر دنیا طلبی و وعده ریاست و جاه طلبی جنگ نکردند کنار کشیدند یا در یک کلام می توانیم سکوت خواص بگوییم. عبیدالله سکه های طلا آورد و بزرگان قوم ها و عشیره ها همه را با پول خرید.
⚠️درست است این دو دسته در جنگ امام حسین (ع) شرکت نکردند اما با کاری که کردند زمینه را برای قیام علیه امام آماده کردند. یعنی خدا اینطور می گوید نه دیگران را فریب بدهید و نه فریب بخورید. فریب خوردگان هم اینجا لعنت می شوند. یعنی فردای قیامت نمی توانیم عذر و بهانه بیاوریم خدایا فلانی ما را فریب داد. نمی توانیم چنین بهانه ای را بیاوریم بلاخره جرمی مرتکب شدیم چه فریب خورده باشیم یا نخورده باشیم باید تاوان فریب خوردنمان را هم بدهیم.
☝️اینجاست که می طلبد انسان مطالعه بیشتری داشته باشد، بصیرت خود را بالاتر ببرد و حواسش باشد هر چیزی که دیگران می گویند را عمل نکند. خیلی از این افراد شیاد و مدعی دروغین و دجال که مردم را فریب می دهند از جهل مردم سوء استفاده می کنند و مردم نمی توانند عذر و بهانه ای بیاورند که ما فریب این فرد را خوردیم. خدا به انسان عقل و هوش و شعور داده است انسان باید خودش دنبال مطالب برود و یاد بگیرد، فلان کس آن حرف را زد برود تحقیق کند و ببیند حرفش چیست و منبعش کجاست!
❌متأسفانه این در جامعه ی ما کم شده است، و سکوت خواص هم که خود ما با چشممان فتنه ی ۸۸ یک نمونه از فتنه را دیدیم که چقدر از خواص سکوت کردند و به تعبیر مقام معظم رهبری لغزیدند و مردود شدند. اگر خواص جامعه در فتنه ۸۸ که بعضی هایشان سکوت کرده بودند پای کار می آمدند مطمئنا غائله خیلی زودتر ختم می شد و نیازی به ۹ دی نبود. این سکوت خواص همیشه بود و متأسفانه همیشه خواهد بود تا ظهور امام زمان (عج) که این قضیه از بین برود.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 20
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
@marefatemahdavi