#یادداشت_ویژه
⚜ ۲۹ فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی و نیروی زمینی
🔰بنا بود، حذفشان کنند؛
جایگاه ارتش در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
🔹فراموش نمی کنیم...
♦️متن یادداشت در عکس نوشتهها
✍🏻محمد علیان – کارشناس نظام محتوایی راهیان نور
#مطرا
#راهیان_نور_گام_دوم_انقلاب_اسلامی
#جهاد_تبیین #جنگ_روایت_ها
#گذشته_آینده_ساز #آینده_از_آن_ماست
@matra_ir
۲۹ فروردین ۱۴۰۲
#پنجشنبه_های_شهدایی
#شهید_علیاکبر_شیرودی
⚜️برای اسلام
🔰کنار هلیکوپتر جنگیاش ایستاده بود و به سوالات جنگی خبرنگاران جواب میداد،
خبرنگار ژاپنی پرسید: «شما تا چه هنگام حاضرید بجنگید؟»
شیرودی خندید، سرش را بالا گرفت و گفت: «ما برای خاک نمیجنگیم، ما برای اسلام میجنگیم. تا هر زمان که اسلام در خطر باشد.»
این را گفت و به راه افتاد و خبرنگاران حیران ایستادند. شیرودی آستینها را بالا زد. چند نفر به زبانهای مختلف از هم پرسیدند: کجا؟ خلبان شیرودی کجا میرود؟ هنوز مصاحبه تمام نشده!
شهید شیرودی همانطور که میرفت، برگشت، لبخندی زد و بلند گفت: «نماز! دارند اذان میگویند.»
🇮🇷|مطرا به راهیان نور گام دوم انقلاب اسلامی میاندیشد.|🇮🇷
#مطرا
#راهیان_نور_گام_دوم_انقلاب_اسلامی
#جهاد_تبیین #جنگ_روایت_ها
#گذشته_آینده_ساز #آینده_از_آن_ماست
@matra_ir
۳۱ فروردین ۱۴۰۲
⚜️عید فطر مبارک
🔰مقام معظم رهبری:
نماز روز عید فطر به یک معنا شکرانهی نعمت الهی در ماه رمضان است. شکرانه این ولادت جدید است.
۸۸/۰۶/۲۹
🌸طاعات و عباداتتون قبول حق باشه انشاءالله🍃
🇮🇷|مطرا به راهیان نور گام دوم انقلاب اسلامی میاندیشد.|🇮🇷
#مطرا
#راهیان_نور_گام_دوم_انقلاب_اسلامی
#جهاد_تبیین #جنگ_روایت_ها
#گذشته_آینده_ساز #آینده_از_آن_ماست
@matra_ir
۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
#شنبه_های_معرفتی
#هندسه_شناختی_راهیان_نور
⚜هندسه شناختی راهیان نور؛ نظامات شناخت، تحلیل و ارتقاء راهیان نور
🔰در یادداشتهای پیشین از جایگاه و نقش راهیان نور به عنوان یک پدیده فرهنگی گفتمانساز در انقلاب اسلامی گفتیم و در تحلیل جامع راهیان نور گفته شد که راهیان نور را با ۳ برش زمانی(گذشته، حال و آینده) و با سه مفهوم اصلی (تبیین، توصیف و پیشبینی) مورد واکاوی قرار میدهیم. مبتنی بر این نگاه و مبتنی بر گستره عظیم مطالعات اسنادی و میدانی مطرا از جلوههای حضوری راهیان نور، صورتبندی مطالعه و تحلیل راهیان نور در ۵ نظام اصلی جمعبندی میگردد. منظور ما از نظام، مجموعهای بهم پیوسته از مفاهیم و گزارههایی است که با هم در ارتباط بوده و دستکاری و یا رشد در یک مفهوم یا محور باعث تغییر در سایر مفاهیم و گزارهها میگردد؛ از سویی دیگر هر محور قائم به خود بوده و در تلاش است تا پرورش و رشد در کل نظام را تامین کند. (باید به این نکته توجه کرد که منظور ما از ۵ نظام، همان خرده نظاماتی است که در نظام نهایی راهیان نور تجلی پیدا میکند و برای فهم بهتر ما از عنوان نظام استفاده میکنیم).
بدینترتیب صورتبندی نظامات راهیان نور به شرح زیر مشخص شده است:
🔹نظام معرفتی؛
این نظام به زیرساخت نظری سایر نظامات راهیان نور تعریف میشود. مجموعهای از مفاهیم و گزارههای نظری و بینشی راهیان نور که به تحلیل ماهیت و هویت راهیان نور میپردازد و کارکردهای معرفتی راهیان نور را ارائه میدهد. پاسخ به سوالاتی است که اساساً راهیان نور چرا شکل گرفته است؟ چه ماهیتی و هویتی برای راهیان نور باید تعریف کرد؟ نگاه زیارتبنیان یا نگاه گردشگری سیاه (جنگ) کدام یک برای راهیان نور اصالت دارد؟ آیا راهیان نور ماهیت ذاتی بلاتغییر دارد یا مبتنی بر زمان، ماهیت آن تغییر پیدا میکند؟ و سایر سوالات در این حوزه.
🔸نظام معنایی و محتوایی؛
در صورت تعریف درست از ماهیت و هویت راهیان نور در نظام معنایی و محتوایی به این میپردازیم که محتوای مطلوب برای ارائه در راهیان نور چه خصوصیات و ویژگیهایی دارد؟ چه عناصری در راهیان نور وجود دارد که معنا و محتوا تولید و ارائه میدهد؟ روایت مطلوب از دفاع مقدس چه مختصاتی دارد؟ محتوای مناسب برای اقشار مختلف سنی و جنسی چه تفاوتهایی با هم دارند؟ و ... .
🔹نظام حکمرانی؛
ما اگر توانستیم پایههای نظری و الگوهای مفهومی و عناصر معنایی و محتوایی راهیان نور را تحلیل و تعریف کنیم، سومین نظامی که باید در نظر بگیریم نظامی است که مدیریت و پیشبرد راهیان نور را رقم میزند. این نظام به شناخت و تحلیل تکتک عناصر و نهادهایی میپردازد که نقش پیشبرد و عقلانیت راهیان نور را میسازد. نقش دستگاههای دولتی و غیردولتی، رویکردهای حاکم و اسناد بالادستی حاکم بر راهیان نور در این نظام واکاوی و ارزیابی میشوند.
🔸نظام برنامهریزی و اجرائی؛
نظام چهارم راهیان نور نظام برنامهریزی و عملیات راهیان نور است. الگوهای برآمده از نظام معرفتی و نظام معنایی در این نظام به برنامه عملیاتی تبدیل شده و به تکتک عناصر راهیان نور ترجمه میگردد. فهم مولفههای محوری و عمومی در برنامهریزی راهیان نور و برنامهریزی مبتنی بر اقشار مختلف سنی، جنسی، مناطق عملیاتی و... از جمله محورهای اصلی شناخت و ارتقاء راهیان نور محسوب میشود.
🔹نظام ارزیابی؛
داشتن ارزیابی درست برای ارتقاء راهیان نور به دلیل جریانی بودن و سیال بودن راهیان نور آنقدر اهمیت دارد که ارزیابی از راهیان نور را نیز به عنوان یک خرده نظام برای راهیان نور تعریف کردیم. وظیفه این نظام ایجاد توازن بین سایر نظامها و رصد پیشرفت و تعالی راهیان نور مبتنی بر برآورد اثرات و نتایج راهیان نور است.
🔸بدین ترتیب ۵ نظام فوق مجموعه هندسه شناختی راهیان نور را تشکیل میدهد و تمامی مطالعات و محصولات تولید شده در مطرا مبتنی بر این دستگاه شناختی تعریف و ارائه میگردد.
♦️در یادداشت های آتی به واکاوی بیشتر هر یک از نظامات خواهیم پرداخت.
✍🏻روح الله میری – کارشناس نظام معرفتی راهیان نور گام دوم
🇮🇷|مطرا به راهیان نور گام دوم انقلاب اسلامی میاندیشد.|🇮🇷
#مطرا
#راهیان_نور_گام_دوم_انقلاب_اسلامی
#جهاد_تبیین #جنگ_روایت_ها
#گذشته_آینده_ساز #آینده_از_آن_ماست
@matra_ir
۲ اردیبهشت ۱۴۰۲