📰مرکز مطالعات استراتژیک و بینالملل واشنگتن:
حملهی ترکیبی هوایی/زمینی/دریایی و موشکی حماس در روز 7 اکتبر، با حضور احتمالی صدها نظامی اجرا شد. برنامهریزی چنین حملهای ماهها به طول انجامیده است و گسترهی مطلعین آن بسیار بزرگ است. ناتوانی اسرائیل در پیشبینی و پیشگیری از آن، یک شکست اطلاعاتی بزرگ به نظر میرسد.
#متسا
#شکست_اطلاعاتی_اسرائیل
#طوفان_القصی
مرجع ترویج سواد امنیتی
@matsa_ir
📰فارن پالیسی: اشتباه اطلاعاتی اسرائیل در مورد حماس چه بود؟
تکبر و سیاست سمی، به اعتقاد ناصحیح به مهار دامن زدند.
🔷شکست 50 سال پیش در مقابل مصر تکرار شد، اما این بار سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل با وجود اینکه تکههای پازل برای پیشبینی حمله را در اختیار داشتند، توانایی کنار هم گذاشتن آنها را پیدا نکردند.
#متسا
#شکست_اطلاعاتی_اسرائیل
#طوفان_القصی
مرجع ترویج سواد امنیتی
@matsa_ir
📰بیبیسی: چگونه بدنهی اطلاعاتی اسرائیل در جلوگیری از حملهی بزرگ از طرف غزه شکست خورد؟
🔷مقامات اسرائیلی در واکنش به حملهی حماس پاسخ دادند: "ما هیچ ایدهای نداریم که این حمله چطور رخ داده است."
🔷شین بت و موساد، سازمانهای اطلاعاتی داخلی و خارجی اسرائیل با همکاری تمام نیروهای دفاعی، در پیشبینی این حمله شکست خوردهاند و حتی با فرض پیشبینی، نتوانستهاند اقدامی برای جلوگیری از آن انجام دهند.
#متسا
#شکست_اطلاعاتی_اسرائیل
#طوفان_القصی
مرجع ترویج سواد امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰تصاویر ساختگی روزنامه نگار رومانیایی حامی اسرائیل با هدف نشان دادن عمق حملات حماس...
⭕️به رفتار عادی مردم پشت خبرنگار دقت کنید.
#متسا
#سواد_رسانه
#طوفان_القصی
#حماس
مرجع ترویج سواد امنیتی
@matsa_ir
#آیا_میدانید #پهلوی_دوم آخرین فرد از سسلسه پادشاهانی بود که به #میراث_کوروش خیانت کردند؟
در #استوانه_کوروش که پس از فتح بابل نگاشته شده است، #کوروش_کبیر به حکمرانی تمام جهان منتسب شده است. وسیعترین امپراطوری تاریخ از آن این پادشاه بود که از دره سند در هند تا رود نیل در #مصر و ناحیه بنغازی در لیبی امروزی و از رود دانوب در #اروپا تا آسیای مرکزی وسعت داشت. در طول تاریخ زخمهای بسیاری بر پیکر این سرزمین وارد شد و بخشهای زیادی از آن طی جنگها و قراردادهای ننگین تاریخی با بیگانگان جدا شدند. آخرین قسمتی که از خاک ایران جدا شد، #بحرین بود. ناحیهای در جنوب ایران، سرشار از منابع نفتی، که سوابق حکمرانی آن از زمان شاپور اول متعلق به ایران بود و با اینکه از دورهی قاجار به دلیل ضعف حکومت مرکزی تحت اشغال قرار گرفته بود؛ اما در دورهی پهلوی، طبق قانون، زمانی که #انگلستان تصمیم به خروج از جزیره گرفت، باید این جزیره را به آخرین کشوری که حاکمیت این جزیره را داشته پس میداد. اما محمدرضا پهلوی در اقدامی که خیانت آشکار به تمامیت ارضی کشور بود، آن را به سازمان ملل واگذار کرد. قرار بر برگزاری رفراندومی تحت نظارت سازمان ملل شد تا ایران براساس نتایج این همهپرسی، استقلال بحرین را به رسمیت بشناسد. واضح است که با نفوذ انگلیس، تنها یک نظرسنجی تشریفاتی صورت گرفت و براساس آن بحرین از ایران جدا شد. بدین ترتیب، آخرین ضربهی کاری به پیکرهی سرزمینی وارد شد که مشهور است #کوروش_کبیر راجع به آن گفته بود: «فرمان دادم تا بدنم را بدون تابوت و مومیای به خاک بسپارند تا تمام اجزای بدنم ذرات خاک ایران را تشکیل دهد.»
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
📰لسآنجلس تایمز: اسرائیل، با ادعای برتری اطلاعاتی در سطح بینالملل، با تمرکز بر روی اطلاعات از درک عمیقتر از اهداف، تفکر و عملیات دشمنان بازماند و در نهایت در عملیات اطلاعاتی نیز شکست خورد.
🔷وارن رودمن، سناتور پیشین آمریکایی، شکست اطلاعاتی را اینطور تعریف میکند: "وقتی اتفاق بدی برای شما می افتد و شما از وقوع آن بیاطلاع بودهاید". با این اوصاف، طوفانالاقصی قطعا یک شکست اطلاعاتی برای اسرائیل به حساب میآید.
🔹اما اطلاعات، تنها ویژگی بازدارندهی دفاعی نیست. مورد مهم دیگر، فهم شیوهی فکری و عملیاتی دشمن است؛ که به نظر میرسد اسرائیل در این مورد نیز عملکرد موفقی نداشته است.
🔹"دیوار آهنین" به طول 40 مایل و ارتفاع 20 فوت، مجهز به صدها دوربین و حسگر که می تواند شلیک مسلسل خودکار را تحریک کند، در سال 2021 با هزینه 1.1 میلیارد دلار تکمیل شد.اما این حصار امنیتی در برابر حمله غافلگیرانه مؤثر نبود. سامانه پدافند هوایی اسرائیل موسوم به "گنبد آهنین" نیز که در سال 2011 تکمیل شده و نزدیک به 3 میلیارد دلار برای توسعه و نگهداری برای دولت ایالات متحده هزینه داشته است، تا پیش از حملهی اخیر حماس 90 تا 97 درصد موفقيت در سرنگون كردن راكت های پرتاب شده به سمت اسرائیل را داشت؛ اما هنگامی که این گروه تنها در 20 دقیقه هزاران موشک به سمت اسرائیل پرتاب کرد، سیستم تاب نیاورد.
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
🔵 آموس یالدین، یکی از افسران سابق اطلاعاتی اسرائیل و رئیس فعلی مرکز مشاوره امنیت ملی Mind Israel در مصاحبه با نشریه Politico از آغاز یک کمپین جهانی ترور علیه رهبران حماس، درست مشابه وقایع پس از المپیک مونیخ 1972 خبر داد. پیش از این نیز ناداو آرگمان رئیس پیشین سازمان اطلاعات داخلی رژیم اسرائیل (شین بت) در یک مصاحبه ویدئویی به اینکه در عملیات طوفان الاقصی حماس 10 عضو سازمان اطلاعات داخلی اسرائیل کشته و 15 عضو دیگر زخمی شدهاند اشاره کرده و از ترورهای اسرائیل در سراسر جهان در واکنش به این عملیات خبر داده بود.
🔷 کتاب Rise and Kill First (برخیز و اول تو بکش) نیز تحت حمایت موساد به تاریخچه ترورهای دستگاههای امنیتی اسرائیل و توجیه آنها پرداخته است.
#ترور
#ترور_هدفمند
#موساد
#متسا
مرجع ترویج سواد امنیتی
@matsa_ir
🌱#سخن_روز
خویشتن داری و خموشی را
هوشمندان حصار جان دانند
گر زیان بینی از بیان بینی
ور زبون گردی از زبان دانند
راز دل پیش دوستان مگشای!
گر نخواهی که دشمنان دانند
🖌رهی معیری
#رازداری
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
دشمن خود را بشناس، و خودت را بشناس.
آنگاه میتوانی در صدها نبرد بجنگی، بدون اینکه فاجعه به بار بیاید.
🖋️سون تزو
#سخن_روز
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
#آیا_میدانید «عملیات بازیهای المپیک» چیست و چه ربطی به ویروس #استاکس_نت دارد؟
سال 1391بود که یک #ژنرال ۴ستاره نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا دست به یک افشاگری بزرگ زد.
جیمز کارترایت، بازنشسته نیروی دریایی و معاون سابق رئیس ستاد مشترک ارتش برای اولین بار ابعاد مهمی از یک عملیات اطلاعاتی فوقالعاده گسترده و سری را بر ملا کرد: عملیات بازیهای المپیک. عملیاتی که حاصل همکاری دو سازمان حرفهای جاسوسی بود:
۱. واحد 8200 ارتش اسرائیل که سریترین یگان اطلاعات نظامی اسرائیل نامید میشود.
۲. NSA که آژانس امنیت ملی آمریکا است.
مآموریت اصلی این عملیات، تولید و توزیع بدافزارهایی با درجهی تخریب بسیار بالا علیه «برنامه هستهای ایران» بود.
معروفترین خروجی «بازیهای المپیک» ویروس استاکسنت بود.
بنابر گزارشی که مجله Business week منتشر کرد، هدف از طراحی این بدافزار «دستیابی به اطلاعات صنعتی ایران» بود.
کارشناسان آمریکایی معقتد بودند که استاکسنت میتواند خسارتهای فیزیکی جدی به تاسيسات بزرگ صنعتی و به ویژه هستهای وارد کند.
اما علیرغم هیاهیوی رسانهای وسیعی که تاثیر گسترده و منفی استاکس بر روی صنایع حساس ایرانی را در مرکز توجهات افکار عمومی قرار داد، بسیاری از کارشناسان و مهندسین داخلی و خارجی، متفق القول بر روی نکته تاکید داشتند: استاکسنت شاید اختلالهای کوچکی در سیستمهای نطنز و بوشهر ایجاد کرده باشد، اما گزارشهای آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نشان میدهد سطح غنیسازی، تعداد سانتریفیوژهای فعال و حتی بهرهوری تأسیسات هستهای ایران به هیچ وجه دچار افت کیفیت و یا کاهش بهرهوری نشده است.
متخصصین آمریکایی حملات سایبری «توانایی بخشهای فنی سازمانهای اطلاعاتی ایران» را علت اصلی خنثی شدن استاکسنت دانسته بودند.
در همان سال ۲۰۱۰ چند ماه پس از شناسایی استاکس نت آقای اولی هاينونن، معاون سابق پادمان آژانس در اين مورد به رويترز گفته بود که «یک توقف يک روزه در نطنز را نبايد جدی گرفت». وی همچنين خاطر نشان کرده بود که کارايی دستگاه های ايران به نسبت گذشته بهبود يافته است. او مي افزايد: «ايران ياد گرفته که چگونه با اين مشکلات کنار بيايد و احتمالا آنها به حل اين مشکل فنی بسيار نزديک شدهاند». در همان زمان مارک فيتزپاتريک، از انستيتو بين المللی مطالعات استراتژيک هم به همين خبرگزاری میگوید: «در مجموع حجم توليد اورانيوم غنی شده در ماههای اخير مشابه ميزان دورههای قبل بوده است و کاهشی را نشان نمیدهد».
#استاکس_نت
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
🎬 Zero Days چگونه تبدیل به بخشی از پروژه عملیات روانی غرب علیه ایران شد؟
🔹روزهای صفر (Zero Days) عنوان مستندی به کارگردانی الکس گیبنی است که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. موضوع این مستند در رابطه با حمله سایبری ایالاتمتحده آمریکا و اسرائیل علیه برنامه هستهای ایران و آلوده سازی سانتریفیوژهای ایران با #ویروس_استاکسنت است.
🔸این مستند روند شکلگیری ویروس استاکسنت و چگونگی داخل شدن این ویروس به تجهیزات هستهای نطنز را مورد بررسی قرار میدهد. همچنین در این مستند به برنامه سایبری آمریکا با نام Nitro Zeus که برای حمله به زیرساختهای حیاتی ایران طراحی شده است اشاره میشود که حمله ویروس استاکسنت بخشی از این برنامه بوده است.
🔹در حملات سایبری، منظور از «روز صفر»، روزی است که تمام زیرساختهای حیاتی سایبری یک کشور از دست رفته باشد و نیاز به احیای آنها از ابتدا است؛ در این صورت باید با مدیریت بحران اولویتهای بازسازی را مشخص کرد.
🔸این مستند در ظاهر با هدف اعتراض به خطرات ناشی از پنهانکاریهای بیش از حد دولت آمریکا و برای آگاهی مخاطبان جهانی ساخته شده است؛ اما در اصل حامل پیامی جدی برای مخاطبان ایرانی است: «اگر پای میز مذاکره نیایید، باید منتظر سختترین فشارها باشید.»
#مستند
#روزهای_صفر
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 سخنرانی سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان
🕞امروز ساعت ۱۶:۳۰ به وقت تهران
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
🌱 #سخن_روز
زبان آدمی با آدمیزاد
کند کاری که با خس میکند باد
زبان بسیار سر بر باد دادست
زبان سر را عدوی خانه زادست
🖌وحشی بافقی
#سکوت
#رازداری
#حفاظت_گفتار
#حریم_شخصی
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽️ببینید:
🟣 آگاهی کامل از شرایط صدور روادید هر کشور و دامهای احتمالی پیشرو، شرط اصلی پیشگیری از آسیبهای امنیتی - اطلاعاتی از کانال درخواست ویزا است.
🔻تعیین حدومرز و پرهیز از ارائه اطلاعات حساس در مصاحبه سفارت بسیار مهم است.
|قسمت اول|
#دام_ویزا
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽️ببینید:
🟣 هر گونه وعده در تسریع روند دریافت ویزا، چه توسط افراد عادی، و چه توسط عاملین سفارت خارجی در قالب و فضای غیررسمی، زنگ خطر آسیب مالی یا اطلاعاتی - امنیتی به حساب میآید.
🔻ارائه امتیازات خاص در روند دریافت ویزا، معمولاً با درخواستهای نامتعارف همراه است.
|قسمت دوم|
#دام_ویزا
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽️ببینید:
جلب همکاری علیرضا اکبری، ابرجاسوس انگلیس از طریق اخذ ویزا
#دام_ویزا
#مراجعه_مستقیم
#جاسوسی
#اقامت
#سفارتخانه
#سرویس_اطلاعاتی
#MI6
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
نگه داشتن راز خویشتن از خرد است و انتظار اینکه دیگران راز ما را نگه دارند از ساده لوحی.
🖌 ویلیام ساموئل جانسون
#رازداری
#حفاظت_گفتار
#سخن_روز
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
#آیا_میدانید استفاده از #دام_ویزا حربهی قدیمی ایالات متحده برای #جاسوسی علیه ایران بوده است؟
🔻سازمان سیا پیش از انقلاب، اطلاعات درون کشور را از طریق تبادل با ساواک به دست میآورد و در دورهی ۱۰ماههی انقلاب تا تسخیر لانه جاسوسی، به ناچار منابع اطلاعاتی خود را گسترش داده بود. یکی از روشهای جذب منبع اطلاعاتی-جاسوس-استفاده از دام ویزا بود. در کتاب شیر و عقاب نوشتهی جیمز بیل که نگاهی به تاریخچه روابط ایران و ایالات متحده آمریکا از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۸۷ میلادی دارد، به این روند اشاره شده است: «وزارت خارجه آمریکا به سفارت آمریکا در تهران به وسیله تلگرافی توصیه کرد که به فرزندان نایب رئیس سازمان هواپیمایی کشوری شاه (ایزدپناه) که به عنوان کانون فساد مالی و پوششی برای عملیات جاسوسی شناخته می شد، ویزا بدهند. پس از انقلاب، کارمندان سازمان هواپیمایی کشوری ایران برای دریافت ویزای آمریکا از اولویت برخوردار بودند.»
سند این ماجرا نیز در بین یازده هزار سند کشف شده از لانه جاسوسی موجود است. در ۷ آگوست ۱۹۷۹(۱۶ مرداد ۵۸) دستور مستقیمی از وزارت خارجه آمریکا برای سفارت رسیده که در آن با اشاره به اهمیت شغل سابق پدر ایشان در ایران، در مورد تسریع روند دریافت ویزای علیرضا و مریم ایزدپناه آمده است: «هر نوع کمکی که میتوانید، انجام دهید، باعث قدردانی خواهد شد. ونس»
جیمز بیل همچنین در کتاب خود اشاره میکند که «در پاییز ۱۹۷۹(۵۸) کارمندان رسمی آمریکا در ایران، از ویزا به عنوان حربه و وسیله جمع آوری اطلاعات درباره ایران انقلابی استفاده میکردند. در آن زمان، در مورد اکثر مقامات بالا، در حکومت سابق، کمکهای لازم انجام شده بود و دیگر درخواست کنندگان ویزا، ایرانیان متوسطالحال بودند. ولی تنها راه دریافت ویزا برای آنها، دادن اطلاعات به افراد رسمی بود.»
🔴 این حربه، پس از تسخیر لانهی جاسوسی و تا امروز نیز به عنوان یکی از اقدامات جدی سرویسهای اطلاعاتی ایالات متحده برای جاسوسی علیه ایران و دیگر کشورها مورد استفاده قرار میگیرد.
#لانه_جاسوسی
#دام_ویزا
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
همه چیز را با همه درمیان نگذارید.
همه دوستان شما نیستند.
#سخن_روز
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽ببینید:
جنگ تبلیغاتی اسراییل چگونه انجام می گیرد؟
#جنگ_تبلیغاتی
#جنگ_رسانه_ای
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir