MajidBehestani مجید بهستانی
راستی آزمایی اراده ضربه به دشمن مجید بهستانی خشکسالی شده بود و جماعت به خارج از شهر رفتند تا نماز ب
☝️☝️☝️☝️
ما زدیم و اونا هنوز نزدن، پمپ بنزینها چقدر شلوغه!!!
یعنی در شرایط بحرانی و جنگی حتما باید فرهنگ مردم را داخل ملاحظه آورد. وگرنه ممکن است، شیرینی به شوری رود و تلخی!
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
روانشناسی دفاع
مجید بهستانی
کتاب پایان تاریخ فرانسیس فوکویاما بسیار خواندنی است، و البته مهم است که نمی دانم چرا در فضای دانشگاهی ایران تحویل گرفته نمی شود و در فضای رسانه ای با برچسبهای سیاسی پس زده می شود. مشابه «تاریخ عقل» هگل، در این کار، روند توسعه فکر بشری تحلیل می شود که چگونه به ایستگاه آخر یعنی لیبرال دموکراسی ختم می شود. فوکویاما می گوید هر چند برای شروع جنگها دلایل مختلفی ذکر می شود ولی دو دسته کلی بیشتر نیستند: دلایل مادی، دلایل حیثیتی و غرور. او می گوید اگر چه سیاستمداران و رهبران برای توجیه حرکت متجاوزانه خود به عوامل دسته اولی اشاره می کنند، ولی اگر خوب وارسی شود معلوم می گردد حتی برای قدرتهای بزرگ، دلایل ذهنی مربوط به حفظ حیثیت یا جلوگیری از خدشه به غرور و عزت ملی، عامل اصلی به حساب می آیند.
در مورد پاسخ به رفتارهای وحشیانه و کشتارهای طولانی و دردناک رژیم صهیونیستی علیه ایران و متحدان او، به واقع ایران تا حد زیادی، یا بسیار زیادی، خویشتنداری کرد که به ادبیات «صبر راهبردی» مشهور شد. ولی همانطور که الگوهای مارپیچی (spiral) امنیتی توضیح می دهند رفتارهای مثبت ممکن است که از سوی بازیگران دیگر، به ضعف و ناتوانی، تعبیر شود که یعنی فرصت مناسبی برای تجاوزگری بیشتر است. نتانیاهو چنین برداشتی از صبر راهبردی ایران داشت. در نتیجه اقدامات و خط و نشان کشیدنهای او، تهران را مجاب کرد که فعلا و موقتا ضربه شستی وارد کند، و مستی عاصی را از سر او بیرون کند.
https://eitaa.com/mbehestani
در حالیکه اسرائیل، آمریکا و سایر بازیگران منطقهای از حمله موشکی ایران حیرت کرده، ولی سعی کردن با ادعای رهگیری موفق آنها، آن را کم اهمیت نشان دهند، ولی چند تا دلقک مثل این و رسانه اینترنشنال با «آبگرمکن» خواندن موشکها می خواهند قدرت ایران را از اساس ناچیز و بی اهمیت جلوه بدهند.
در مغزشان چه میگذرد؟!
سئوال مهمتر: در مغز مخاطبهای پروپا قرص شان چه میگذرد؟!
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
یوم الله ۱۳ مهر ۱۴۰۳
مجید بهستانی
صحنه امام جمعه امروز در تهران به امامت رهبر انقلاب، نیابت عام امام زمان علیه السلام بسیار دیدنی بود؛ همچون صحرای محشر، امواج دریای انسانی؛ تا آنجا که راه رفتن را از میان این جمعیت عظیم با دشواری روبرو میکرد.
ولی اجتماع معمولی، و نماز جمعه عادی نبود؛ نه بخاطر امامت آ.خامنه ای؛ که برای احتمال بالای خرابکاری، بمب گذاری، یا پهپادهای انتحاری، توسط مار زخم خورده صهیونیستی. یکسال قبل، یک داعشی انتحاری خارج از ورودی مراسم حاج قاسم در کرمان، دهها شهید برجای گذاشت.
با این حالت، ملت شهادت آمد، و با هر فراز بیانات آقا تکبیر میگفت؛ گویا برای شنیدن سخنان سختتر و تهاجمی تر از خطیب استسقی میکرد.
پس اگر بگوییم امروز «یوم الله» و «عید» بود گزاف نیست.
https://eitaa.com/mbehestani
انتظار میرفت در خطبه آ.خامنه ای در نماز جمعه امروز راهبرد کلان نظام در مواجهه با بحران اخیر غرب آسیا پس از عملیات موفق وعده صادق ۲ ترسیم شود.
ابتدا در چه فضایی قرار داریم تا خطبه بهتر فهم شود؟ رژیم اسرائیل وحشیانه می کوبد و بنا دارد جداگانه بازیگران اصلی محور مقاومت و قلب آن یعنی ایران را از کار بیاندازد. این بازیگران شاید محو نشوند ولی با تخریب زیرساختها و امکانات، و زدن رهبران اصلی انها، تا مدتها دیگر خطری متوجه رژیم صهیونسیتی نخواهد بود. این نگاه آنهاست. عملیات ایرانی تا حدی در سطح برنامه، نه راهبرد، اختلال ایجاد کرد.
در مقابل، در ایران، دو واکنش به وجود آمده است: گروهی که برای هر تهاجم به هر بازیگر مقاومت، از تهران انتظار دارند به آن پاسخ محکم بدهد. و گروه دیگری که از هر گونه واکنش ایران ابا دارند و آن را تله جنگ اسرائیل می خوانند. به نظر گروه اول، بی پاسخی یا پاسخ ضعیف دشمن هار را جری تر می کند، و به نظر گروه دوم، هر گونه پاسخی دشمن را در تهاجم به ایران راسخ تر کرده، شرایط برون رفت از وضعیت جنگی فعلی دشوارتر خواهد کرد.
در این میانه، راهبرد ایران چه باید باشد ؟ «در دفاع از منافع ایران نه تعلل میکنیم نه شتاب زده عمل میکنیم». این جواب رهبر انقلاب است. این سخن آبی بود بر آتش مردم انقلابی که «جنگ می طلبیدند». اما آقا همه را به آرامش و عقلانیت فراخواندند. عقلانیت انقلابی از نبرد با استکبار هراسان نیست، ولی بی گدار هم به آب نمی زند.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
تاریخ آزمایشگاه انسانها است:
اینکه تصمیم بگیرند مثل شیر در دشت باشند، یا مثل موشها در پناهگاه.
https://eitaa.com/mbehestani
ریاض مالکی وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین به نقل از دیوان بینالمللی دادگستری اعلام کرد که حاکمیت اسرائیل بر مناطق مناقشه برانگیز غیرقانونی است و حق تصرف ندارد. ساکنان غیرقانونی باید این مناطق را ترک کنند.
این مواضع اصلا جدید نیست. بازخوانی موضع رسمی نهاد سازمان ملل و شورای امنیت آن سازمان است که در چند قطعنامه و بیانیه تکرار شده است.
این عبارت اصلا به معنای نامشروع بودن تمامیت رژیم صهیونسیتی نیست بلکه صرفا مرتبط با مناطق اشغالی پس از ۱۹۶۷ است یعنی بیتالمقدس شرقی، کرانه باختری و غزه. یعنی در چارچوب طرح دودولتی قرار میگیرد.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
بمب اتمی؛ همین حالا!
مجید بهستانی
وقتی علیه کشوری کشتار یا نقض حاکمیت روی میدهد عرف و حقوق بینالملل تا حدی و تا زمانی که ویژگی تناسب رعایت شود عمل تلافیجویانه را تایید میکند.
بعد از حادثه ۷ اکتبر جامعه جهانی ضمن دعوت اسرائیل به خویشتنداری و مراقبت از عدم کشتار غیرنظامیان، حملات آن علیه غزه را موجه میدانست.
ولی با توسعه غیرمنطقی جنگ و کشتار وسیع غیرنظامیان و تخریب اماکن محترم و امن مثل موسسات خیریه و بیمارستان و دفاتر سازمان ملل و رسیدن رقم کشتهها به بیش از ۴۰ هزار نفر که حداقل ۲۰ برابر عدد ادعایی کشتههای اسراییلی در حمله حماس بود، مشخص گردید که از ابتدا رژیم صهیونسیتی بنا بر تلافی نداشته بلکه میخواهد با کشتار دستهجمعی و تمامی اعمال و ابزارهای نامشروع جغراسیای منطقه را به نفع خویش تغییر دهد.
توقف عملیات در مرحله کنونی برای تل آویو منطقی نیست و با چراغ سبز واشنگتن ماشین کشتار در غرب آسیا فعلا خاموش نخواهد شد.
حتی بعد عملیات موفق وعده صادق ۲ خواب نابودی کامل سازمان حزبالله، تضعیف سوریه و ایران و یمن همچنان در دستورکار آنها قرار دارد و صرفا بکارگیری تسلیحات راهبردی غیرمتعارف یا ورود یک بازیگر سوم با چنین توانایی بتواند جلوی صهیونیسم را بگیرد.
اگر ایران هم اکنون مجهز به سلاح اتمی بود شاید سایه جنگ از ما و منطقه دورتر بود و اسرائیل زودتر به شرایط آتشبس فکر میکرد.
هنوز دیر نشده. یا سلاح اتمی یا سلاحی در این سطح، میتواند به امنیت ملی ایران رنگ جدیدی ببخشد.
به یاد داشته باشید که سلاح اتمی مانع کشتار است نه عامل آن.
https://eitaa.com/mbehestani
بازدارندگی بمب هستهای؟
مجید بهستانی
ممکن است این تلقی پیش بیاید که هر بازیگری که دارای بمب هستهای باشد، مصون از هر گونه تنش، تعرض یا تجاوز خواهد شد. این مربوط به دوران جنگ سرد بود. آیا هنوز تداوم دارد؟
بیایید مرور کنیم:
حماس به اسرائیل حمله کرد در حالیکه دومی هستهای بود ولی اولی نبود.
حزبالله به اسرائیل حمله کرد درحالیکه دونی هستهای بود ولی اولی نبود.
یمن به اسرائیل حمله کرد درحالیکه دومی هستهای بود ولی اولی نبود.
ایران به اسرائیل حمله کرد درحالیکه دومی هستهای بود ولی اولی نبود.
حالا مواردی از جنس دیگر:
لیبی، عراق، و اوکراین هستهای بودند که وارد رژیم خلع سلاح شدند، و به آنها تجاوز شد. دو اولی فروپاشیدند و دومی با حمایت ناتو فعلا پابرجاست البته نیمی از خاک خود را از دست داده.
درسها:
۱_در روابط بینالملل یادگیری اجتماعی وجود دارد. بازیگران به تدریج فهمیدند که بمب اتم برای نمایش است نه استفاده. پس راحتتر با قدرت هستهای تقابل میکنند.
۲_ از دوران بازدارندگی مطلق به بازدارندگی نسبی رسیده ایم. یعنی هیچ سلاحی باعث امنیت کامل نمیشود. شرایط انارشیک تشدید شده است.
۳_ داشتن بمب هستهای یا نداشتن آن علی السویه نیست. دارا بودن چنین بمبی یا چیزی شبیه آن توان تسلیحاتی، و بالتبع توان چانه زنی را بالاتر میبرد. سطح بازی تغییر میکند.
۴_ شاید رهبر ایران آموخته است که بازدارندگی نسبی با تسلیحات دیگری تامین میشود تا آنجا که مجبور به تغییر فتوا از باب ضرورت نشده است.
https://eitaa.com/mbehestani
حرف اصلی بنده:
اصل در اسلام صلح است.
در جنگ با افزایش توان تسلیحاتی میتوان بازدارندگی ایجاد کرد.
در جنگ، حق اقدام مقابله به مثل وجود دارد.
فراتر از موازین بینالمللی، اسرائیل به صورت وحشیانه، در حال کشتار غیرنظامیان است.
یکسال تلاش جهانی دیپلماتیک تاکنون شکست خورده است و نه صلح و نه آتشبس افق روشنی ندارند.
در این صورت، اگر کشتار غیرنظامیان اسرائیلی سبب شود توازن در میدان جنگ بازگردد و احتمال تقویت دیپلماسی افزایش یابد، برای محور مقاومت چاره نمی ماند دست به این اقدام بزند. حتی با سلاحهای کشتارجمعی غیرمتعارف.
مجید بهستانی
https://www.aparat.com/v/uks402a
https://eitaa.com/mbehestani
چرا همدیگر را نمیفهمیم؟
مجید بهستانی
بارها شده است که با افرادی گفتگوی طولانی داشتیم ولی گویا هیچ حرفی رد و بدل نشده؛ دوباره همان مواضع قبلی و اختلاف نظر. در همه گروههای اجتماعی این حالت رخ میدهد و گاه کلافه کننده میشود: زن و شوهر، گروه دوستان، اعضای خانواده و ... . در حوزه سیاست هم همین گونه است.
روانشناسی شناختی و علوم اعصاب سیاسی برای این مهم پاسخی دارد. ذهن انسان در مسیر رشد خود کانال کشی میشود. در طی این فرایند، بخشهایی از مغز رشد متفاوت میکند. کارکرد کانالها آن است که کلیشه های ذهنی ایجاد کنند که برای تسهیل ارتباطات اجتماعی و زندگی روزمره لازم هستند. ولی این تسهیلگری یکجا می تواند به مانع گفتگوی واقعی تبدیل شود و خود بغرنج میگردد. میگوییم: اصلا طرف حرف آدم حالی اش نمیشود!
اینجا چه اتفاقی در مغز انسان افتاده است؟ بعضی از دانشمندان میگویند دو نوع سیستم حفاظتی و توسعه در مغز هر انسان وجود دارند که در فرایند رشد اگر یکی بر دیگری غلبه کند، بر تمام تصمیمات زندگی (سیاسی و اجتماعی و فردی) تاثیرگذار خواهد بود.
حالا کارکرد آنها چه تفاوتی دارد؟ انسان موجودی است که هم تمایل به توسعه مهارتها و کمال دارد، و در عین حال نگران است داشتهها و بقای خود را در خطر ببیند. حالت ایدهآل این است که هر دو همزمان کار کنند و انسان تصمیم بهتر و همهجانبه بگیرد. ولی واقعیت این که معمولا چنین اتفاقی نمیافتد.
حال به جهت سیاسی کسانیکه توسعه گرا هستند، ریسک پذیری بیشتری داشته و از از دست دادن موجودی کمتر نگران میشوند. رو به آینده اند. اینها معمولا در جناح چپ، لیبرال، انقلابی یا اصلاحطلب می گنجند (این اصطلاحات در ادبیات سیاسی متعارف داخلی و غربی آمده آمد اند و لزوما یک معنای مشترک ندارند).
ولی کسانی که به موجودی خویش راضی اند، نگران بقای خویش هستند، خطرات و تهدیدات و چالشها برایشان پررنگ تر است، به جناح محافظه کار، سنت گرا یا اصولگرا نزدیک میشوند.
این دو جناح یا حرف یکدیگر را عمیقاً درک نمیکنند، یا اگر در لحظاتی احساس همدلی و مفاهمه کنند، براحتی در یک موقعیت مجددا به تناسب خاستگاه و فرم مغزی خویش عدول میکنند.
https://eitaa.com/mbehestani
MajidBehestani مجید بهستانی
چرا همدیگر را نمیفهمیم؟ مجید بهستانی بارها شده است که با افرادی گفتگوی طولانی داشتیم ولی گویا هیچ
در یادداشت قبلی تاثیر فعل و انفعالات مغزی را بر فرایند تصمیم گیری نشان دادیم. حال این بحث در دعواهای سیاسی بر سر مسأله فلسطین دنبال میشود. آن مغزهایی که سیستم حفاظتی در آن پر کارتر شده است، از حضور منطقه ای ایران نگران است، مسأله دعوای اسرائیل_فلسطین را به منافع ایران بی ربط میداند، و از حمله احتمالی رژیم صهیونسیتی مضطرب میشود. در نتیجه اصل بقا و نگرانی از آینده برای آنها فعال شده است.
در مقابل، کسانی بر حفظ امنیت ملی و منافع ملی از طریق تقویت نیروهای مسلح اسلامگرا و ضدصهیونیستی تاکید میکنند، قدرت گرفتن اسرائیل یا حداقل دولت نتانیاهو را خلاف ثبات و امنیت منطقهای میدانند، و احتمالا از آن تفسیر دینی هم خواهند داشت. در این افراد سیستم رشد و توسعه که همراه با ریسک پذیری به امید آینده بهتر است، تقویت شده است.
در نتیجه و از آنجا که بخش مهمی از این تصمیمات با فیزیک مغز تصعید و تقویت شده، مناظرات نظری آنها نیز ادامهدار و بیپایان خواهد بود. تا آنجا که برای توسعهگرایان مرگ و نابودی یقین شود، یا برای محافظهکاران احتمال برد تقریبا قطعی شود، شاید بتوان نقطه پایانی بر گفتگو یا جدال یافت.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
تنگه هرمز شریعتمداری!
مجید بهستانی
به دلیل جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا سه مورد از خطوط هواپیمایی ایران را تحریم کردند، و حاج حسین کیهان تهدید کرد که ایران تنگه هرمز را به روی کشتی های اروپایی ببندد. این اولین باری نیست که شریعتمداری چنین تهدیدی میکند. به عبارت دیگر، او دو ابزار تهدید بیشتر یاد ندارد گویا: در برابر فشار هستهای، تهدید به خروج از ان پی تی، و در سایر موارد تهدید به بستن تنگه.
بیاد تیم ملی مایلیکهن افتادم که در برابر هر تیمی و تحت هر شرایطی، با ترکیب ۳-۵-۲ بازی میکرد.
https://eitaa.com/mbehestani
MajidBehestani مجید بهستانی
تنگه هرمز شریعتمداری! مجید بهستانی به دلیل جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا سه مورد از خطوط هواپیمایی ایر
خب یک سئوال بسیار طبیعی که بلافاصله به ذهن خطور می کند این است که واقعا در برابر زورگوئی زورگویان چه باید کرد؟ یعنی غیر از بستن تنگه راه دیگری هم داریم؟
واقعیت امر این است که بستن تنگه راحت ترین و دم دست ترین اقدامی است که به ذهن می رسد ولی لزوما بهترین و اولین نیست. کما اینکه تاکنون رهبران و مسئولان نظام به توصیه حاج حسین کیهان گوش نکردند. در حالی که در جهان سنت، قدرت سخت حرف اول و آخر را می زد، جهان سیاست جدید ترکیبی از انواع ابزارهای نرم و سخت است. گستردگی و تنوع این ابزارها سبب شده که مفاهیم «قدرت هوشمند» و «جنگ ترکیبی» ابداع شود.
همانطور که دشمنان یا رقیبان در این سطح علیه جمهوری اسلامی اقدام می کنند، ما نیز باید در همین سطح واکنش نشان بدهیم نه آنکه همچنان در جهان سنت باقی بمانیم. این نشان می دهد نرم افزارهای ما به روزرسانی نشده است.
بکارگرفتن دیپلماسی فعال و ابتکاری، استفاده از توان نهادهای بین المللی، تحت فشار قرار دادن اتباع خارجی، افزایش بهم پیوستگی میان ملتها و نیز تصمیمات، و ... در همراهی و ترکیب با قدرت سخت می تواند در اختیار ایران باشد. افزون بر این، و در بازگشت به مطلب اصلی، تکرار صدباره یک تهدید، در حالیکه حریف متوجه ضعف احتمال آن می شود، بیشتر اذعان به ضعف کشور در حمایت از منافع ملی خویش است، نه بیشتر.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
تحلیل رسانه ای زنانه پوشی مردان
مجید بهستانی
فردین علیخواه، جامعه شناس، یادداشت جالبی درباره رواج «زنانه پوشی» نوشتند. او به سنت زنانه پوشی از سوی مردان در مجالس مردانه یا عمومی در تاریخ ایران اشاره کرد که همراه با نوعی تحقیر نسبت به جنس مخالف می بود. سپس علیخواه از مخاطب سئوال می کند که چرا علی رغم تحول در عرصه های رسانه، فناوری و نمایشی، همچنان زنانه پوشی برای جلب مخاطب انجام می گیرد؟ او ضمن برشمردن بعضی دلایل از جمله جذابیت تناقض زن پوشی مردان، حسادت آنها به افزایش نقش اجتماعی زنان، وجود سنت تحقیر علیه زنان، یا کم آوردن سوژه برای خنداندن، در نهایت بر تحقیر ساختاری زنان در جامعه ایرانی توجه دارد.
شاید این خصلتها در جامعه ایرانی باشد، یا نباشد، فعلا قضاوتی ندارم. ولی ایشان بر یک نکته ساختاری اصلی تر بی توجهی کرده است. در مقدمه عرض کنم که همزمان با افزایش تولیدات نمایشی کوتاه مردان زنانه پوش، صفحات متعددی نیز به زنان مردانه پوش اختصاص دارد که این مورد اخیر کم سابقه است الا در فرهنگ پرده نشینی مجالس زنانه. در ملاء و مرئی خبری از این پدیده اجتماعی نبود.
در تحلیل اجتماعی ابتدا باید به ساختار مادی نگریست و سپس به سایر عوامل چنگ زد. اشتباه علیخواه این است که صرفا افزایش یک مؤلفه را گزارش می کند و مؤلفه متقابل و متضاد را نمی بیند. بعد از اشتباه در توصیف، در مقام تحلیل نیز در سطح فردی تقلیل کرده است و از سطح ساختاری جامعه غفلت شده است. در جامعه فعلی مان، تعداد مردانی که راحت زنانه پوشی کنند چندین برابر آن دسته از زنانی است که تیپ مردانه بزنند. در هر دو صورت، برای مخاطبین جذاب است و این قضیه هیچ نسبتی با ویژگی پایدار زن ستیزی ادعائی جامعه ایرانی ندارد.
https://eitaa.com/mbehestani
مقاومت بعد از قهرمان سنوار
مجید بهستانی
یحیی سنوار جاوید شد. آینده مقاومت چه خواهد شد؟
۱_ به جنگ هشت ساله خود نگاه کنیم. فرماندهان بزرگی شهید شدند، ولی فرماندهان بسیاری در آن دوران پرورش یافتند. علم دفاع مقدس روی زمین نماند. امروز جنس رزمندگان و فرماندهان محور مقاومت مشابه همان روزگار درخشان ایرانی است. سنواری رفت و سنوارها پرورش یافتند.
اگر اشکالی هست در خیانت جهانی، و کمبود تسلیحات و لجستیک و امکانات است. رزمندگان مقاومت بسیار فرق دارند با جنبش کم مایه جنبش ظفار که در مقابل ارتش توخالی شاهنشاهی متلاشی شد. این یکی مانا است و خون شهدا آن را تناور میسازد.
۲_ اسرائیل در حال اجرای پروژه غرب برای سلطه بر جهان است. این را زمانی میتوان درک کرد که تاریخ تحولات جهانی از قرن ۱۹ به بعد بر روی یک نوار بهمپیوسته مطالعه شود. مناطق جغرافیایی در برابر سلطه گری غربی در حال مقاومت هستند، و فلسطین اوج تصویر این قیام است.
پس اعتراضات و خط و نشان فرانسه، انگلیس و آمریکا در برابر جنایات اسرائیلی چه معنا دارد؟
خوش رقصی عاری از حقیقت! حتی شعار حمایت از حقوق بشر. هر کدام برای این رفتارها انگیزههای درونی دارند که اصلی ترین آن پاسخ به التهاب ضداسراییلی درون کشورهای خودشان است. برای نمونه جمعیت مسلمانان بزرگی در این کشورها زندگی میکنند که در سیاست از جمله انتخابات نقشآفرینی میکنند. بنابراین مخالف خوانی رهبران سیاسی این کشورهای مزوّر برای کاستن از تیزی لبه شهروندان خودشان معنا میدهد.
https://eitaa.com/mbehestani
الهیات شهید در گفتمان انقلاب اسلامی
مجید بهستانی
در فقه سنتی ما، مناطق جغرافیائی به تقسیماتی همچون دارالاسلام،دارالحرب، دارالهدنه، و ...، و انسانها به مؤمن، مسلم، کافر و منافق تقسیم بندی و شناسائی می شوند. در اینجا مؤمن یعنی شیعیان و مسلم یعنی اهل تسنن. تا پیش از دنیای معاصر، در حالیکه مردم اعم از مؤمنان و مسلمان به شکل عادی تحت عنوان کلی مسلمانان زندگی می کردند (نکاح، تجارت، همسایگی، دوستی،...)، گاه در سطح سیاسی و نخبگانی اختلافات تیز و تشدید می گردید. با این حال،در گفتمان فقه شیعی ورودی برای تبیین این وضعیت صورت نگرفت.
در دوران معاصر، و از قرن سیزدهم گفتمان تقریب متداول گشت و در ایران آیت الله بروجردی از سردمداران آن بود. در کنار فقه تقریب، احیای فقه مقارنه در حوزه علمی شیعه نیز از دستاوردهای او به شمار می رود.
گفتمان امام خمینی از این فراتر رفت، و از فقه تقریب به فقه وحدت رسید. فقه وحدت پادزهری بود به انواع حیل و دسایس تندروان و احمقان درون امت اسلامی، و شیّادان و مکّاران استعمارگر که با تشدید شکافها درون مذاهب اسلامی، فرقه فرقه کرده، سپس خاک هر کشوری را به توبره می بردند.
ذیل فقه وحدت، با کنار نهادن ناصبی ها، در حلقه اول همه مسلمانان، و در حلقه دوم همه نیروهای مقاومت آزادی بخش، ذیل گفتمان اسلام انقلابی قرار می گیرند. اگر در فقه سنتی می توان از یکدیگر دختر و پسر گرفت، حسن همسایگی داشت، و شراکت و تجارت نمود، حال در گفتمان وحدتی_انقلابی چرا نتوان در نماز به یکدیگر اقتدا بست، و کشته های از مجاهدان را شهید نامید و بر میت آنها نماز خواند؟ در نتیجه در گفتمان امام خمینی موانع ذهنی و فقهی اختلاف و دودستگی محو می شود، و غیریت از درون به خارج از امت کشیده می شود.
اگر همچنان میان ما اختلافات کلامی، فکری و فقهی هست، باکی نیست زیرا میان مؤمنان خودمان نیز اختلافات عمیقی وجود دارد ولی این سبب نمی شود که فردی به بیرون از جامعه و امت پرتاب گردد.
آیا همچنان کسی هست که مجاهدان فلسطینی،یمنی، افغانی و ... را شهید نداند، و رفتار امام و آقا در قبال آنها را خلاف اسلام بپندارد؟
https://eitaa.com/mbehestani
دیروز در خبرها آمد که یک پهپاد انتحاری به اقامتگاه نتانیاهو برخورد کرد و بدان آسیب رساند. اینکه نخستوزیر و همسرش و هیچکس دیگر در آنجا نبودند شک برانگیز نیست چون از ابتدای جنگ و خصوصا بعد از حملات مستقیم لبنان و ایران به عمق خاک اشغالی آنها بیشتر اوقات در پناهگاه و نقاط امن به سر برده اند.
ولی عجیب آنکه هیچ سامانه پدافندی اخطار نداد و آژیر نکشید. در موارد مشابه موشک باران باعث میشد بخشی یا در زمانی سامانه ضدهوایی اختلال پیدا کند. ولی اینجا چنان تهاجمی رخ نداد.
بلافاصله نتانیاهو پشت دوربین قرار گرفت و حتی بدون آنکه اسمی از حماس، یمن، مقاومت عراق یا حزبالله بیاورد مستقیما ایران را متهم به ترور نخستوزیر کرد.
بعید نیست این یک خودزنی برای مشروع سازی یک اقدام جسورانه و شرارت بار علیه تهران باشد.
اگر چه حزبالله مسیولیت این عملیات را نپذیرفت، تهران نیز از اتهام اسرائیل خود را مبری دانست.
پیشنهاد می شود نمایندگی ایران نزد مقام سازمان ملل بلافاصله متنی حقوقی تنظیم و آنجا را از توطئه جدید صهیونیستها آگاه سازد تا پروندهسازی اسراییل علیه ایران ناکام بماند.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
راز دستهای آتل بسته ظریف، یا مغزهای منجمد زنگ زده!
مجید بهستانی
گاهی اوقات انسان حیران می ماند که در مغز بعضی افراد چه می گذرد؟ افراط در هر چیز عیب است حتی توهم توطئه. یعنی اگر دلایل و شواهد کم بود، تا آنجا که عقل می پذیرد،یک ذره توهم توطئه ایراد ندارد، تا جائی که به شعور عمومی برنخورد. ولی برخی گویا تخته گاز می روند. مثال مورد اخیر جواد ظریف که 10 روز سوژه شده بود که واقعا دستش شکسته یا داره به دشمنان ایران و اسلام پالس میده؟! بعد گفتن سری قبل هم در ابتدای مذاکرات برجام،فیلم بازی کرد که نمی تواند راه برود و با ویلچر در مذاکرات حاضر شد، تا بدین وسیله به طرف مقابل اعلام کند «ما ناتوان هستیم»!!
دو هفته قبل می بایست در جلسه ای حاضر می شدم که ظریف سخنران بود. شب قبل از آن به مدیر جلسه پیام داد که کتفش آسیب دیده و درد دارد و آمادگی سخنرانی ندارد. ولی به اصرار مدیر جلسه، صبح آمد. از عصر آن روز که تصاویر او با دست بسته شده منتشر شد، نبود مگر تفکرات دائی جان ناپلئونی که آی داد و بیداد،این دوباره میخواهد در اوج عظمت ایران، پیام ذلت به دشمن خارجی ارسال کند!! دو سه روز اول، من این پیامها را کاملا غیرجدی و طنازانه به حساب آوردم برای بازارگرمی، و دفع حریف از میدان. ولی همچنان می بینم نه تنها این پیام رسانی ادامه دارد، بلکه اساتید و افراد جدی تر،هم داخل همان منطق توهم توطئه خیال بافی می کنند.
حیف است، جناحها و بازیگران سیاسی، به مسائل نازل بپردازند، یا سطح تفکر را به ابتذال بکشانند. این نوع مواجهه با دست آتل بسته شده ظریف از سوی صاحبان منبر و صفحه و قلم و خارج کردن ده جور تئوری دائی جان ناپلئونی عیب و ننگ نیست؟ اصلا من هم فرض می گیرم ظریف خائن و جاسوس، آخه در این دنیای ارتباطات و ابزارهای پیشرفته اطلاعاتی، کدام نادانی با ویلچر و آتل کد می فرسته؟ اصلا کل سیستم اطلاعاتی و امنیتی غرب و شرق معطل دستان باز یا بسته ظریف هستن؟ اصلا برای دیگران نه، برای خودتان یک جو عقل قائل باشید؟!
بهرحال، یوم الحساب نزدیک است و از ما سئوال خواهند کرد چگونه از عقلت استفاده کردی؟!
https://eitaa.com/mbehestani
ترامپ اراده خداست
ترامپ منجی است
❗️تصویر نویسنده را ببینید. در کلیشه ذهنی ما اصلا مذهبی است؟! چه برسد از مدل افراطی باشد.
❓باید این جملات را در بستر تاریخ اجتماعی آمریکا فهمید. ملت برگزیده مسیحی که در آمریکا جمع شدند تا مسیح وار زندگی کنند و اگر توانایی یافتند نیروهای شیطانی را از سراسر جهان عقب برانند.
🔅تفکر دموکراتها و جمهوریخواهان دو خوانش متفاوت از الهیات مسیحی است.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
واکنش ایران به حمله اسرائیل چه باشد؟
مجید بهستانی
قبل از هر چیز داشتن اشراف به کم و کیف هر حمله برای تحلیل آن و سپس پاسخ مناسب به آن ضروری است. تا این لحظه اخبار و اطلاعات ضد و نقیض فراوان است و هنوز گزارش رسمی هم از سوی دو طرف بیان نشده است تا نوع سلاح ها، کیفیت بکارگیری آنها، و نیز نحوه اصابت یا انهدام آنها مشخص گردد. بهر روی و صرفا براساس اطلاعات فعلی، وضعیت میدان می بایست ترسیم گردد.
قبل از وعده صادق 2 خط و نشان رژیم اشغالگر علیه ایران به اوج رسید تا آنجا که شخص نتانیاهو شخص رهبری ایران را به حذف و ترور تهدید کرد. اما عملیات موفق نظامی ایران برق جسارت را از چشمان صهیونیستها گرفت. خط و نشانهای پس از آن نیز آن قدر حاوی تناقضات و فراز و نشیب بود که عمق اختلاف میان سردمداران صهیون برای نحوه پاسخ به ایران آشکار می کرد. از نظر آمریکا زمان برای پاسخ قوی از سوی صهیونیستها مناسب نیست و باید به فرصت دیگر عقب بیافتد. نوع تهاجم دیشب (کمتر از 3 ساعت به طول انجامید) و میزان اندک از خسارت وارده، به نحوی بود که دل مردم نلرزید و بسیاری حتی متوجه وقوع آن نشدند. عملا بااین تهاجم توان رژیم صهیونیستی تحقیر شد.
ولی آیا این تهاجم ضعیف به دلیل انذارهای آمریکا بود؟ گمان نمی کنم. اسرائیل در موضع ضعف است و توان گشودن جبهه جدید قدرتمند در سطح ایران علیه خود ندارد. تا کار حزب الله یک سره نشود، آنها فکر تهاجم گسترده و محکم به ایران در سر نخواهند پروراند و این به معنای این نباید تلقی شود که آنها توان تسلیحاتی و لجستیکی نبرد علیه ایران نداشته اند. اراده و جسارت سیاسی وجود نداشت. اسرائیل باید خیال خود را از حمایت همه جانبه آمریکا جمع ببیند.
چگونه پاسخ دهیم؟ حالت اول ضربه در همان سطح است. این می تواند ضمن قدرت نمایی، از تشدید جنگ جلوگیری کند. حالت دوم، ایران با کوچک نمائی حمله دیشب آن را نشانه تنازل جنگ از سوی اسرائیل برشمارد و این مرحله از تخاصم میان دو کشور مهر اتمام بخورد. ولی اصل نقض حریم حاکمیت ملی و تهاجم نظامی بزرگ نمائی شود و در محافل خارجی علیه اسرائیل اقدام شود.
حالت اول فایده چندانی نخواهد داشت الا اینکه در افکار عمومی و محافل سیاسی جهان و حتی داخلی اینطور بازنمائی می شود که ایران به دنبال افزایش تنش و نقض صلح منطقه ای است. حملات محدود ایران حتی در سطح وعده صادق 2 نه آسیب جدی به توان نظامی آنها خواهد زد و نه توان بازدارندگی ایران بالاتر می رود. موفقیت ایران در رهگیری پرتابه های دشمن و کوبیدن خاک آنها همچنان امتیاز مثبت کشور به حساب می آید. اگر غیر از این بود، تهاجم اسرائیل علیه ایران می بایست سریع تر و سنگین تر برگزار می گردید. اگر با توان کمتری هم به رژیم حمله شود احتمالا درصد بالاتری از آنها از سوی پدافند رژیم رهگیری خواهد شد.
ولی حالت دوم، هم نه از توان بازدارندگی ایران کاسته نمی شود، هم آرامش تهران به رخ حریفان کشیده خواهد شد، هم کنترل روانی بازار بهتر انجام خواهد شد.
التبه یک حالت سومی باقی می ماند و آن اینکه در مقام پاسخ تهران نخست وزیر یا تعدادی از ژنرالهای اسرائیلی را اسقاط کند. وگرنه، اجرای وعده صادق 3 هیچ مزیت برتری نه خواهد داشت، بلکه شرایط داخلی و خارجی علیه ایران بدتر خواهد شد. تشدید جنگ در عقلانیت سیاسی باید بی ارزد.
https://eitaa.com/mbehestani
MajidBehestani مجید بهستانی
واکنش ایران به حمله اسرائیل چه باشد؟ مجید بهستانی قبل از هر چیز داشتن اشراف به کم و کیف هر حمله برا
وقتی این تحلیل را نوشتم هنوز خبری از شهدای ایرانی در این حمله نبود.
حالا قضیه فرق میکند.
ایران حتما باید جواب بدهد و انشالله حتما خون از خصم بریزد.
https://eitaa.com/mbehestani
وعده ۳ و انتخابات آمریکا
مجید بهستانی
زدن اسراییل بدلیل نقض حریم ایران، آسیب به تاسیسات و اماکن، و شهادت چند نفر از نظامیان، قطعی است. اگر فوری باشد و این بر انتخابات آمریکا اثر بگذارد چه اهمیتی دارد؟
ترامپ میکوشد بایدن و دموکراتها را در اداره جامعه و بحرانهای بینالمللی ناتوان نشان دهد. اینکه اگر او بود نه جنگ اوکراین شکل میگرفت، نه جنگ غزه، و نه جنایات اسرائیل. همچنین ایران سر جای خودش مینشست. با پاسخ شدید ایران به اسرائیل، چیزی که تلاویو دنبال آن است، احتمال برد ترامپ بالاتر میرود چرا که همین حالا هم ترامپ بصورت نسبی پیشتاز است. زیرا قطعا هم منافع آمریکا درگیر میشود و هم بخش یهودیان و اوانجلیستها به نفع ترامپ فعال خواهند شد و هم مهر تاییدی است بر ناتوانی دموکرات ها در کنترل جنگ.
در کوتاه مدت پیروزی ترامپ به نفع ایران نیست زیرا او هم آوایی بیشتری هم با دولت تندروی صهیونیستی دارد هم با تخت تاثیر جریان برانداز ضدایرانی است. آلوده بودن دست او در خون شهید سلیمانی نیز حتی امکان مذاکرات موردی و سطح پایین میان دو کشور را منتفی میکند.
ولی در میان مدت و بلند مدت، ایران با دموکراتها شرایط سختتری خواهد داشت. آنها با توان اجماعسازی جهانی میتوانند حلقه فشار بر ایران را تنگتر کنند.
پس در این صورت، برای رهایی از مرحله حساس کنونی بهتر است زمان پاسخ به تجاوز اسرائیل تا انتخابات آمریکا (حدودا دو هفته) تاخیر بیافتد.
https://eitaa.com/mbehestani
کدام خطای محاسباتی دشمن؟
مجید بهستانی
رهبر انقلاب در دیدار امروز فرمودند باید خطای محاسباتی اسراییل در تجاوز به ایران بهم بخورد. به نظر شما خطای محاسباتی دشمن در کدام محور (ها) آب میخورد؟
۱_ ایران تمایلی به رویارویی مستقیم ندارد، چون ناچار باید با آمریکا و ناتو وارد جنگ شود.
۲_ ایران تمایلی به رویارویی مستقیم ندارد، چون اقتصاد آن در آستانه فروپاشی کامل است.
۳_مردم ایران تمایلی به ورود به جنگ با اسرائیل و آمریکا ندارند.
۴_ در صورت فشار زیاد، مسئولان نظام عقبنشینی میکنند.
۵_ اگر حمله همهجانبه و گزنده نباشد، ایران پاسخ متقابل نخواهد داد.
۶_توان رزم ایران محدود (به موشکی) است و در یک عملیات کوچک این توان نابود شده است.
https://eitaa.com/mbehestani