رییس هلال احمر میگه اعلام آمادگی کردیم برای کمک به آمریکا بابت مهار آتشسوزی. آنها جواب دادن الان کمک فیزیکی نیازی نیست و کمک مالی قبول میکنند. و بعد کولیوند نظر میده که این درخواست ناشی از خفت آنهاست!
شما خواستید کمک کنید یا تیکه بندازید یا منت بگذارید؟ انسانی که در خودش احساس عزت میکند همچین حرفی نمیزند.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
این ایکس دو تا کلیدواژه دارد: وفاق و امل. جنبش امل چه ویژگی دارد که برای آشنا مطلوبه؟ جنبش مسلح، تقویت جایگاه اجتماعی شیعیان لبنان، ضدصهیونیستی نقاط مشترک آن با حزبالله است. فصل تمایز: ملیگرا، اهل مذاکره با اسراییل، و فاصله گذاری با رهبر انقلاب ایران، و جمهوری اسلامی. این تفکر یک پیشفرض خطرناک دارد: اگر دشمن (اسرائیل) را تحریک نکنیم، آنها با ما کاری ندارند. بهتر است گروهی بیاید که بجای نزدیکی با تهران، با سایر مقامات و احزاب داخلی همسویی بیشتر داشته باشد.
این تفکر ادامه تضعیف و خلع سلاح محور مقاومت (بخوانید ایران) است.
اگر فرصت پیش بیاید درباره تضعیف سپاه و ادغام در ارتش خواهند نوشت.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
توافق آتشبس میان اسراییل و حماس یعنی چی؟ همانند یادداشت قبلی ام درباره توافق میان این رژیم با حزبالله لبنان، اصل آتش بس با نیروهای مقاومت برای آنها پیروزی است زیرا هدف اصلی و اعلامی اسرائیل نابودی کامل آنها بود، نه کمتر.
برای اهالی غزه این شیرینی بیشتر است چون بالاخره کمی آرام تر زندگی خواهند کرد و کمکهای بینالمللی و اولیه دست شان خواهد رسید؛ پانسمان زخم و یک وعده غذایی گرم مثلا.
ولی برای ما این شیرینی کامل نیست. هنوز سئوال داریم که چرا طوفان الاقصی با آن ابعاد آغاز شد و فرصتی بینظیر در اختیار جهان برای نابودی محور مقاومت خلق کرد؟
شاید بتوانیم بگوییم توافق ابراهیم رنگ باخت، اسراییل در جهان مشروعیت زدایی و بیآبرو شد، و فلسطین بار دیگر مسأله اول جهان اسلام شد.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
به چهرههای معصوم حیوانات بیچارهای که بدون حق انتخاب محل زندگی در خیابانها و آپارتمانها حضور دارند، وقتی نگاه میکنی، فکر میکنی حتما صاحبان گربهها و سگها چه انسانها رقیق القلب و نازی هستن. صفحات مجازی و بعضی روزنامهها هم با آب و تاب اخبار مختلف این حیوانات را پوشش میدهند و از حقوق حیوانات دفاع میکنند.
ولی در این میان، حق انتخاب محل زندگی هیچگاه مورد دغدغه فعالان محیط زیست و حقوق حیوانات نیست. اینکه به عابران پیاده روها و بوستانها، یا ساکنین مجتمعهای مسکونی «هیچ» ربطی ندارد که یکی دیگه دوست دارد کفتر و کفتار نگهداری کند، دیگه برامون عادی شده، ولی آیا به حیوانات هم مربوط نیست کجا زندگی کنند و توسط چه کسی نگهداری شوند؟ چرا این موضوع دهها یادداشت انتقادی قرار نمیگیرد؟
متوجه نمیشی مگر روی لینک زیر بزنی و صحبتهای دکتر آخانی را گوش بدی. متوجه میشی مافیای حیوانات خانگی وجود دارد که از یک طرف هزینه میکند تا چندتا نویسنده از زیباییهای نگهداری حیوانات بعنوان عضو جدید خانواده ایرانی قلم بزنن، و از طرف دیگر، در مقابل مخالفان با تطمیع یا تهدید و ارعاب مقابله کنند.
حتما مشاهده کنید:
https://ddinstagram.com/reel/DEdiZJNoN7w/?igsh=MTRtMzBpMGlvMW90NA==
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
کلیپ موردنظر رو در این لینک در تلگرام میتونید مشاهده کنید
https://t.me/mbehestani/436
شهادت دو قاضی عالی رتبه حجج اسلام مقیسه و رازینی گوارای شان. گفته می شود، و سابقه دارد گزارشهای بعدی ضد و نقیض باشند، ضارب تروریست غفلتاً یکی از محافظان را خلع سلاح و با همان کلت کمری قضات را مضروب و شهید کرده است. این نشان می دهد که قاتل یک مأمور آموزش دیده و حرفه ای بوده است که با خونسردی و حوصله، هم مترصد فرصت مناسب بوده تا آن دو را بزند، و هم گلوله برای زدن اهداف هدر ندهد، و در نهایت هم یک گلوله برای تلف کردن خودش. باید ببینیم انگیزه های خودسرانه داشته یا سازمانی_سیاسی. اگر دومی باشد، پرونده به مراتب پیچیده تر خواهد شد، که طرف چگونه ورود کرده؟ چند سال مترصد فرصت مانده؟ نفوذی بوده یا جذبی؟ به تشخیص خود، ضربه زده، یا دستور سازمانی داشته؟ و از همه بالاتر، سازمان دیگر چه کسانی و در چه نهادهائی آدم کاشته است؟
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
یکی از پیرمردهای عرصه سیاست ایران، همیشه مقام مسئول و ارشد، و الان بیخ گوش رییسجمهور، با تجربه ۴۵ سال درس عبرت، به تازگی فرمودند چارهای جز رابطه با آمریکا نیست و سه ماهه میتواند این رابطه برقرار بشود. آنها هم میتوانند در ایران سرمایهگذاری کنند.
از ایشان که گذشت، ولی به جوانترها عرض میشود، پرونده رابطه ایران و آمریکا یکی از پیچیدهترین مسایل سیاست خارجی جهان، در کنار مواردی مانند مسأله دولت فلسطین، یا مساله دریای چین است. کار این و آن نیست؛ اراده حضرت فیل میخواهد از طرفین، و چند تا طرف دیگر، تا این گره کور باز شود. به خصوص از جانب آمریکا که فرمان قطع رابطه با ایران از سوی رییسجمهور آنها امضا شد و بعدها با دهها لایحه در کنگره قطعیت یافت.
گویا دولت پیرمردها به مسایل شدنی تر فکر کند به صواب مقرون باشد، خیال پردازی های فانتزی بماند برای شاخه جوانان!
مزید اطلاع، ترامپ همان روز اولی، شرط گذاشته اگر مانند سری قبل، عربستان ۵۰۰ میلیارد دلار از آمریکا خرید کند، شاید بعنوان مقصد اول برای سفر خارجی انتخاب شود، شاید! تازه عربستانی که رابطه حسنه با آنها دارد. جمهوری اسلامی جای خود دارد. رقم معاملات در این سطح است.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
فلسفه این کانال چیه؟
اولا مخاطبان عزیز سبب دلگرمی این کانال هستن، فضای تعاملی ارزشمنده.
دوم، این یک کانال با مباحث در حوزه عمومی و مسایل انسانی است. اگر چه معلم دانشگاه هستم و نویسنده و مترجم آثاری مانند: نقد نظریه های روابط بینالملل، روانشناسی رابطه ایران و آمریکا، حسرت و هراس: تحلیل فرهنگی بیداری اسلامی، بازتاب انقلاب اسلامی بر شعر عربی، فقه و علوم اجتماعی، دیپلماسی بدون کراوات، جنگ دیپلماسی عمومی آمریکا و ایران، و ... .
ولی قرار نیست اینجا ویترین کارهای دانشگاهی باشد.
بلکه اینجا قلم و نوشتن حکم کنش اجتماعی و مسئولیت اجتماعی دارد. در نتیجه طیف متنوعی از موضوعات، از روابط بینالملل تا روابط خانوادگی، از کتاب تا فیلم، از هنر تا امنیت، از جامعهشناسی تا روانشناسی، از تاریخ تا مسائل روز، مورد بحث قرار می گیرند.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
گفتن صدایش هم درنیاورید: بمب اتم!
مجید بهستانی
بعد از اقدامات شرورانه اسرائیل در ایران، و نقض حاکمیت ملی، علیرغم اجرای #وعده ـصادقـ۱، بیش از پیش محرز شد که ستیز دو کشور به آستانه تحریک رسیده است. وقوع جنگ یک مقوله است، ایجاد بازدارندگی مقوله دیگر. الان تصویر توان بازدارندگی ما نسبت به اسرائیل ترک برداشته.
از همین رو، پیش از وعده ۲ به این جمعبندی رسیدیم که دکترین دفاعی ایران باید تغییر کند و دستیابی به سلاح اتمی مجاز گردد. قرار شد با تعدادی از اساتید علوم سیاسی و روابط بینالملل یک بیانیه علمی آماده کنیم. ولی وعده ۲ انجام شد و سرعت تحولات آنچنان بالا رفت که نویسندگان ناچار چند بار متن را بازنویسی کردند.
وقتی متن نهایی شد و آماده انتشار عمومی، با قسمت عجیب ماجرا مواجه شدیم که هیچ یک از رسانههای اصلی و مطرح حاضر به انتشار نشدند، یعنی اجازه نداشتند که منتشر کنند. گفته میشد مملکت در یک پیچ حساس تاریخی جدید قرار گرفته که برای عبور سالم از گردنه باید صدای واحد از مملکت شنیده شود.
ولی آقایان مذاکره با آمریکا با آتشبس غزه بازدارندگی نمیآورد، سلاح اتمی چرا. یا چیزی در همان حد خوفناک و راهبردی.
https://eitaa.com/mbehestani
اروپا، قربانی آمریکا
مجید بهستانی
در حالی جنگ اوکراین وارد سال سوم خود می شود که بزرگترین حامی اروپا و اوکراین، حالا تصمیم جدیدی گرفته است: بی خیال اوکراین! بی خیال ناتو! دونالد ترامپ از همان روزهای انتخاباتی این ساز را کوک کرد که جنگ اوکراین ربطی به آمریکا ندارد و صرفا هزینه جائی می شود که برای این کشور آورده مالی نخواهد داشت. ضمنا پوتین هم آنچنان که رسانه های لیبرال و جهانشی (گلوبال) می گویند رهبر بدی نیست و میشه تفاهم کرد. در سوی دیگر، ترامپ به توسعه سرزمینی می اندیشد و بعد از گفتگوی تلفنی یک ساعته با همتای دانمارکی خود، همچنان اصرار دارد که گرینلند برای او باشد: یا مبادله بزرگ یا جنگ!
اروپائی ها متوجه شدند که آمریکا توانسته آنها را در سه سال اخیر قیچی کند، و لبه های تیز قیچی هر روز بیشتر از قبل بدنهای نحیف اروپا را برش میزند. اگر اروپا اوکراین را میخواهد باید از گرینلند چشم پوشی کند وگرنه هر دو را به زور از دست خواهد داد. اتحادیه اروپا بدون ناتو قدرت نظامی ندارد، و قلب ناتو در دستان آمریکا است. بعد از جنگ جهانی دوم، اروپای ورشکسته در آغوش ایالات متحده بزرگ شد و در بخش اقتصادی و نظامی همچنان آن کودک که امروز به سنین جوانی رسیده از سینه های واشنگتن می نوشد. جریان های راست و چپ اروپائی در سه دهه اخیر بارها از استقلال فرهنگی و سیاسی از آمریکا داد سخن دادند ،ولی حالا در حوزه های اقتصادی و نظامی گرفتار شدند.
بزرگترین مانع اروپائی برای سیطره آمریکا بر این قاره سبز دولت المان بود که در طی جنگ اوکراین وابستگی و نزدیکی بیشتری به آمریکا نشان داده است. فعلا اروپا مجبور است به آمریکا باج بدهد چون روسیه خطرناک تر است. ساخت «اتحادیه اروپا» تلاشی بود تا اروپائیها در برابر تهدیدات آمریکا خودی نشان دهند. ولی در طراحی آمریکائی، ابر رویای اروپا خیلی زود پراکنده شد. همه چیز برگشت به نقطه سر خط.
https://eitaa.com/mbehestani
فیلم «شماره ۱۰» اگر چه در جشنواره فجر ۱۴۰۱ از سوی داوران دیده شد، ولی پس از آن، آنچنان که حقش بود تحویل گرفته نشد. برای همین من هم آن را بعد دو سال تماشا کردم برای وقت گذراندن. فیلمی با سناریوی تخیلی هالیوودی که میخواهد آن را به زور در قالب رزمنده ایرانی بچپاند. گاهی کارگردان زیادهروی میکند تا آنجا که رمبوبازی توی ذوق می زند: رزمنده ایرانی و از این کارها آخه؟!
ولی وقتی میخکوب میشوی که در پلان آخر متوجه میشی سناریو از واقعیت نوشته شده و تو با تخیلات هالیوودی کارگردان جوان روبرو نبودی!
چه قهرمانان بزرگی! چه اقدامات محیرالعقولی! تا جایی که صدام برای یافتن قهرمان ایرانی ما جایزه چهل میلیون دیناری تعیین کرده بود.
فیلمی که قهرمان دارد و باید برای او ایستاد، کلاه برداشت، و ممتد تشویق کرد.
جدای از برخی نقدهای وارد، خود فیلم ارزش دیدن دارد خصوصا برای نسل نوجوان و جوان.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani