اقتصاد فیلترینگ
از زمان روی کار آمدن پزشکیان بحث رفع فیلترینگ از چند پیامرسان و نرم افزار مهم قدرت گرفت و در این دو ماه اخیر شدت هم داشت. شخصا نه موافق صددرصد فیلترینگ هستم و نه مخالف آن. حرف اصلی موافقان این بود که این پیامرسانها ذیل چارچوب قانون جمهوری اسلامی رفتار نمی کنند و تبعات امنیتی دارند. خب آیا الان که رفع فیلتر در دستورکار قرار گرفته و از امروز دو مورد آزاد شدند، تحت قانون رفتن و دیگه مشکل امنیتی نخواهند داشت؟ هپروتی فکر کردن و هرتی عمل کردن جزئی از فرهنگ مدیریتی و سیاسی کشور شده. تحت فشار می بندن و تحت فشار باز می کنن؛ کو فکر؟ بالاخره انتظار می ره تصمیم مدیریتی قوام و حکمتی داشته باشه.
مخالفان هم روی این اصرار دارن که بسیاری از کسب و کارها با فیلتر شدن مختل شده و نباید خودتحریمی کرد. عمده آن کسب و کارهای مورد نظر در سطح کوچک و داخل کشور فعالیت می کنند. این مشکل برای روز و ماه اول بود که هم جامعه ایرانی و هم تولیدکنندگان یا بازاریها با پیامرسانهای داخلی آشنا نبودن. بازاری و تولیدکننده دنبال سود سرمایه هستن، چه واتساپ و اینستا باشه، چه بله و روبیکا. بعضیا محصولات خانگی به سراسر کشور ارسال می کنند و بعضیا پوشاک و لوازم الکترونیکی. اتفاقا معامله با این فروشندگان که در بستر اینترنت داخلی فعال هستند تاحدی اعتماد بیشتر برای خریداران فراهم می کند. کسب و کارهای بزرگ و تجارت خارجی هم بسیار کمتر در گروی پیامرسانها است. که آن هم با فیلترشکن رفع می شد.
من به این قضیه اصلا از بعد امنیتی نگاه نمی کنم، چون بحث امنیتی فقط به صورت موقت و محدود می تواند حق انتخاب زندگی مردم را دستکاری کند.
ولی به جهت اقتصاد ملی، این قضیه رفع فیلترینگ که قطعا پشتوانه بی فکری دارد، آسیب زا خواهد بود. هر چه که باشد، و هر چه انتقادات به کاستی های آنها درست باشد، بالاخره پشت این پیامرسانها جوانان تحصیلکرده حوزه علم و فناوری ایرانی قرار گرفتند که به این بازار کوچک دل خوش کرده، و قصد غربت نکرده اند. فعالان دلسوز این حوزه هم گلایه فراوان دارند که دولتها آن گونه که باید، و در غرب و شرق عالم مرسوم است، از آنها حمایت نکردند که قدرت بگیرند.
حالا در حالی قصه رفع فلیتر خوانده می شود که مشخص نیست چرا پیامرسان خارجی به عنوان یک بنگاه اقتصادی در ایران فعالیت کند ولی تحت قوانین آن نباشد؟ چرا باید روزانه میلیون دلار سود کند ولی یک پاپاسی به ایران مالیات ندهد؟
یعنی اقتصادی هم به این قضیه نگاه کنیم، رفع فیلترینگ بدون تمهید ساختار قانونی_اقتصادی بومی غلط اندر غلط است.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
در خبرها آمده است که یک رسانه لبنانی مدعی شده دولت جدید سوریه می خواهد در محاکم بین المللی از ایران شکایت کند بابت حمایت از اسد و کشتار مردم مخالف و ویرانی ها و ... بابت آن 300 میلیارد دلار غرامت بگیرد.
جدای از اینکه روشن نیست این واقعیت دارد یا یک شیطنت رسانه ای است، به جهت حقوق بین المللی این امر شدنی نیست، زیرا حضور ایران به صورت مستشاری در سوریه به دعوت حکومت قانونی آنجا صورت پذیرفت و در مقابل آن گروه هائی قرار داشتند که از سوی کشورهای غربی نیز به عنوان گروهکهای تروریستی شناسائی شدند از جمله داعش و جبهه النصره و تحریرالشام.
در نتیجه حتی اگر چنین پرونده ای نیز تشکیل شود، به نتیجه علیه ایران نخواهد رسید.
ولی خوب است ایران در پی حراست از قراردادهای اقتصادی باشد که با دولت اسد امضا کرده که سوخت نرود.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
ایران، حماس، سوریه: تقابل اخوانی و خمینی
مجید بهستانی
سوریه اسد همواره جبهه پشتیبانی محور مقاومت و جبهه ضداسرائیلی بود. در حالی که بسیاری از کشورهای عربی آرام آرام از مساله فلسطین عبور کردند، سوریه همچنان بر مسأله فلسطین تأکید داشت. انتقال دفتر مقاومت اسلامی به دمشق 1379 به تحکیم روابط کمک کرد و می توانست آن چهره منفی که پدر بشار در ذهن مبارزان فلسطینی ایجاد کرده بود، بزداید. ولی بهار عربی 1390 خلاف تصور شد و حماس از قیام ضد بعثی در سوریه حمایت کرد و به دشمن شماره 1 بشار تبدیل شد. دفتر حماس تعطیل گشت و حتی رابطه با تهران گل آلود گردید. بعد از فروکش کردن بحران سوریه و نزدیک شدن کشورهای عربی به تل آویو، حماسیها بار دیگر با وساطت ایران و حزب الله به سوریه نزدیک شدند و تیر 1401 مجددا دفتر حماس در دمشق بازگشائی شد. خلیل الحیه با بشار دیدار کرد و آن را گرم و صمیمانه توصیف کرد. افزود سوریه همیشه در کنار فلسطین بوده و روابط تیره گذشته باید محو شود. ولی با قیام دوباره در سوریه، ظرف یک هفته کار بشار به اتمام رسید ولی حیرت انگیز اینکه ملت فلسطین و جریان حماس از سقوط اسد ابراز خوشحالی کردند و به یکدیگر تبریک گفتند که سقوط دیکتاتوری مقدمه پیروزی ملت فلسطین باشد. اگر چه در یکسال اخیر اختلاف نظرات میان تهران و دمشق بالا گرفت، ولی ایران از سقوط اسد ابراز خوشحالی نکرد و آن را مقدمه آزادی قدس شریف ندانست.
اختلاف رفتار در اختلاف دیدگاه نگرش اخوان المسلمین (تفکر حماس) و نگرش امام خمینی (تفکر جمهوری اسلامی) به مسائل منطقه ای و جهانی بازمی گردد. رویکرد امام و آقا به سیاست خارجی از منبع فقه آبشخور می گیرد و به آن خصلت عملگرایانه می دهد. اصول «دفع افسد به فاسد» و «الاهم فالاهم» از مواردی است که نتیجه می گیرد حزب بعث سوری با همه اشکالات آن برای هدف بزرگتر یعنی مبارزه با اسرائیل می بایست حفظ گردد. هر جریانی با هر عقیده اگر به این آرمان کمک کند (اهل سنت، علوی، ملحد، مارکسیست، ...) تحت حمایت ایران قرار می گیرد. منطق اخوانی، در مقابل، به سیاست خارجی ایدئولوژیک منتهی می شود. در اینجا دشمن من دشمن من باقی خواهد ماند حتی اگر به صورت موقت و مصلحتی با آن طرح دوستی یا صلح ریخته شود. حکومت اسد ویژگیهائی داشت که با منطق اخوانی همساز نبود: دیکتاتوری، حکومت علویها، سکولار، مروج فحشا، دارای ساختار و سیاست تبعیضی به اقوام مختلف، و نیز آن خاطرات دردناک از حافظ اسد.
اگر در این حوادث پند اخلاقی وجود داشته باشد، یعنی ایران در روزهای سخت کنار حماس و مقاومت اسلامی می ماند، ولی بالعکس معلوم نیست. آنها باید درباره صداقت و برادری شان اعتمادسازی کنند.
https://eitaa.com/mbehestani
MajidBehestani مجید بهستانی
حدیث سیاستگذاری فرهنگی اجتماعی: شبکههای اجتماعی تصویری مقابل زهد اسلامی مجید بهستانی ۱_ روایات مت
حدیثی برای سیاستگذاری عمومی - اجتماعی
در کتاب شریف کافی از معصوم روایات فراوانی وجود دارد که از مراء (جدال منفی در مقابل جدال احسن) و ملاحات (بگو مگو کردن) و مشارّه (خصومت ورزی) با مردم نهی کرده اند که آسیبهای جبران ناپذیر دارد. پیامبر ص فرمودند که هر گاه جبرئیل بر من نازل می شد حتما یادآوری می کردند که از جدال با مردم پرهیز کنم. زیرا که عیبها آشکار می شود و عزت انسان پایمال می گردد.
می توان نتیجه گرفت دولت نباید در مسائلی که مردم توجیه نشده اند و همراهی ندارند، رفتاری کند که در حکم لجبازی و مراء و مشارّه باشد.
فکر کنم کج سلیقگی در انتخاب اسم شهید بزرگوار یحیی سنوار برای یک اسم تاریخی مهم ایرانی (بیستون) با پس گرفتن مصوبه از سوی شورای شهر تهران، عمل به این رویکرد است که از مجادله بی مورد با احساسات و شعور عمومی می پرهیزد.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
نشریه اکونومیست پایگاه مهم تفکر اقتصاد بازار آنگلوساکسونی است که با اقتصاد سرمایه داری استعماری بریتانیا در قرن ۱۹ تا نیمه ۲۰ ارتباط دارد. این نشریه اهمیت راهبردی برای ترویج و تصویرسازی بازارهای جهانی گلوبالیستی دارد که مروج چیزکی به نام «علم اقتصاد» است [خواننده محترم حتما فرق دانش اقتصادی و علم اقتصاد را میداند].
اکونومیست چند سالی است در شماره آخر هر سال، ویژگیهای مهم سیاسی، اقتصادی، امنیتی و اجتماعی سال آینده را میکوشد پیشبینی کند. تصاویر روی جلد این ویژهنامه خودش یک کلاس درس است.
ولی شماره آخر که به پیشبینی شرایط ۲۰۲۵ مربوط میشود یک اقدام عجیب کردند. طراحان از علائم جریان فراماسونری استفاده کردهاند! سال بعد برای جهان تیره و تار و نیز خونآلود است و گویا دجال فراخوانده میشود. در مرکزیت دو چشم دجال میبینیم که یکی تبدیل به بمب اتم شده. آن مرکزیت یک چهره انسان بصورت کلاژ قابل مشاهده است که در مرکز همان چهره، تصویر ترامپ کار شده.
چرا باید بنگاه فکری تبلیغ جریان اقتصاد علمی و اقتصاد بازار به سراغ سمبولیسم، و فراماسونری برود؟
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
گویا بابک زنجانی آزاد شد. اصطلاحا علیه السلام نبود ولی خب گرفتار کینهتوزی جناحی و فتنه بیژنی شد. تا پای چوبه دار رفت ولی سرش بالای دار نرفت.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
🔹 مقاله: «نفوذ در خارج: سعودی در گسترش قدرت نرمش برای سلفیگری جایگزین میآورد»، نویسنده: «هشام الغنام»، اندیشکده «کارنگی»، دسامبر 2024
🔸 هشام الغنام نویسنده عربستانی مقالهای را درمورد تغییر سیاست سعودی نسبت به حمایت از «اسلام سلفی» و جایگزینی آن با «اسلام اعتدالی» در اندیشکده امریکایی «کارنگی برای صلح بینالمللی» (CEIP) منتشر کرد.
🔹 این مقاله با اشاره به روابط تاریخی میان سعودی و سلفیگری تأکید دارد، «ریاض» در گذشته با حمایت از اسلام سلفی ضمن بهدستآوردن امتیازات سیاسی نظیر مشروعیت، از آن برای گسترش نفوذ خود، رهبری در جهان اسلام و همچنین مقابله با اندیشههای رقیب استفاده کرده است.
🔸 بااینحال در سالهای اخیر با قدرتگرفتن «محمد بن سلمان» سعودی حمایتهایش از اسلام سلفی را کاهش داد و امیدوار به ترویج نسخهای معتدل از اسلام است. الغنام در مقاله خود تأکید دارد، چنین رویکردی میتواند پیامدهای ناگواری برای سعودی داشته باشد.
🔹 ازدستدادن نفوذ در جهان اسلام، ایجاد فرصت برای ظهور گروههای رادیکال و برداشتن موانع مقابل جریانهای رقیب از مهمترین پیامدهای این رویکرد است. باوجوداین نویسنده مدعی است، سعودی میتواند این پیامدها را مدیریت کند.
🔸 میتوانید این مقاله را از اینجا مطالعه کنید.
🆔 @KSA_Narrator
https://eitaa.com/mbehestani
☝️☝️☝️☝️
کانال خوبی است در حوزه شناخت روز از عربستان سعودی در ابعاد مختلف
اگر به وجدان و خدا اعتقاد ندارید، به قضاوت تاریخ و آیندگان هم نیز، لااقل به یک جایی پاسخگو باشید و این معما را برای ما حل کنید که چگونه وقتی یک جوانی بر کرسی بانک مرکزی مینشیند و از ناپختگی قیمت دلار را از ۲۶ تومان به ۴۰ تومان میرساند، همه، واقعا همه، از خود دولت تا مجلس خیلی انقلابی بسیج میشوند که فلانی نباشد. ولی بزرگی میآید و با تمام پختگی اش، دلار از ۳۶ به نزدیکهای ۹۰ میرسد، ولی کک هیچکدام شان نمی گزد؛ تازه مقصر را هم معلوم میکنند: ما خوبیم،ولی یک کانال تلگرامی در آمریکا همه سیاستهای ما را خراب میکند!
تازه، همه کارگزاران اصلی دولت رییسی که به اذعان شان ناکارآمد و ناکاربلد بودن، اوت شدن، ولی این یکی ابقا گردید.
پیشنهاد میکنم این حضرات بعد از بازنشستگی، بروند دانشگاه معتبری مثل هاروارد و کمبریج، نه کرسی اقتصاد، بلکه کرسی سیاست داخلی، تدریس کنند که چگونه توانستن خرابکاری کنند و همچنان بمانند؟!
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
هر چه جلوتر امده، احمد الشرع جولانی، رهبر تحریرالشام انگار نایس تر شده، ولی بهتر است بگوییم واقعگرا تر شده: همچون نظام قبلی، سکولار اداره میشود و به زنان مسئولیت سیاسی اعطا میشود. حتی میشنویم دشمن شماره یک آنها یعنی ایران، بعنوان کشوری بزرگ یاد میشود که نمیتوان با آن رابطه نداشت. چه شده؟
جولانی مهره سرویس ترکیه است و دارد اداره میشود. آنها میدانند که ریشه نارضایتی از اسد در سالهای اخیر ناتوانی اقتصادی بود نه نظم سکولار و مخالف با اسلام رادیکال. جامعه سوری مثل جامعه لبنانی یا اردنی «یک عرب تیپیکال» هستن؛ اهل خوشگذرانی و اسلام مدارا. گرایش اخوانی در این جامعه گسترش ندارد و عموما از میان فلسطینی تبارها یارگیری میکند. تازه بخش مهمی از فلسطینیان نیز با نظم بعثی مشکلی نداشتن، هر چند خاطرات کشتارهای ۱۹۷۱ و ۱۹۸۲ آنها را میآزرد. در این دو واقعه حافظ اسد چند ده هزار نفر از فلسطینیان معترض را به خاک و خون کشید. بخش مهمی از معارضین فعلی نیز ماهیت غیرسوری دارند. حساب کردها هم کاملا جداست. جولانی مهره پیاده شدن اسلام اخوانی ترکی است نه اخوان سوری.
همین پاشنه آشیل حکومت جدید خواهد شد. آیا اسلامگرایان که علم مبارزه را به دست جولانی دادن، می پذیرند همان نظم بعثی حاکم شود؟ علویها و شیعیان سهم برابری در قدرت خواهند داشت؟ رابطه نرم با اسرائیل و آمریکا و ایران و عربستان هضم شدنی است؟ فعلا و تا اینجای کار، نظم جولانی با نظم اسد تفاوت ماهوی ندارد. مهمترین تمایز در سیاست خارجی و آن هم در دوری از ایران و محور مقاومت است.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
جروزالم پست روزنامه معتبر اسرائیلی به تازگی نوشته است که عمر جمهوری اسلامی به پایان رسیده است و شاهزاده پهلوی تنها گزینه معتبر از اپوزوسیون که بتواند نقش رهبری ایران جدید را بر عهده بگیرد.
روی این دو گزاره فکر کردم:
۱_ اسم رضا پهلوی، فاقد رزومه کاری موثر، و فاقد مقبولیت عام میان مخالفان جمهوری اسلامی، چگونه در چنین روزنامه معتبر جهانی سر در میآورد؟ مهمترین نقطه توجه در گذشته او این بود که یک زمانی باباش شاه بود. باباش هم مهمترین نقطه قابل توجه اش تا پیش از رسیدن به شاهی این بود که باباش شاه بود. وگرنه انگلیسیها دلیلی نداشتن در شهریور ۱۳۲۰ او را روی کار بیاورند.
۲_ وقتی نهضت انقلابی مردم ایران سال ۵۷ به ثمر رسید، هر چند تفاوت و فاصله فراوانی میان امام و دیگران بود، اما در میان همان دیگران افراد معتبری حضور داشتند که محل توجه بخش مهمی از انقلابیون بودند. جبهه معارضان الان فاقد چنان رهبران مقبولی است. قدرت سرویسهای امنیتی خارجی به بازیگران قدکوتاه ضریب میدهد.
۳_ اگر قرار شد روزی نظام سقوط کند، ریشه در خودش دارد نه معارضان کوتوله اش.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
🎯8 روش برای تقویت تابآوری در کودکان:
1- اجازه بدید کودکتان ناامیدی را تجربه کند تا یاد بگیرد که غم دائمی نیست.
2- ترسهای کودکتان را تأیید کنید و به او کمک کنید تا برنامههایی برای مواجهه با ترسهایش داشته باشد.
3- اجازه بدید کودکتان ریسکهای معقول را بپذیرد و عواقب طبیعی آنها را تجربه کند.
4- بچه ها را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کنند، اشتباه کنند و از اشتباهاتشون یاد بگیرند.
5- فرصتهایی برای تصمیمگیری به کودکتان بدید و روش حل مسائل زندگی را به او یاد بدید.
6- داستانهایی از افرادی که با سختیها مواجه شدند و با پایداری قویتر شدند، برای بچه ها تعریف کنید.
7- چالشهای زندگی را به عنوان مشکلات کوتاهمدت و فرصتهای یادگیری، مجددا با هم مرور کنید.
8- به بچه ها یادآوری کنید که اگرچه نمیتوانیم همه چیز را کنترل کنیم، اما نحوه واکنشمان را می توانیم کنترل کنیم.
با ما همراه باشید
@TavanMaghz
https://eitaa.com/mbehestani