مشهدالرضا
دهه ۵۰
آستان مقدس رضوی!
معماری کم ارتفاع با محوریت حرم امام هشتم ع
قبل از هجوم برجهای بی تناسب امروز
#معمارخانه_خودباش
#اصلاح_الگوی_معماری
#معماری_اسلامی_ایرانی
#معماری_فطری
@meamar_313
معمار خانه خود باش
پویش هم قلم دعوت به مشارکت در تدوین و چاپ کتاب «و اما بوآر» (سفرنامه ایرانگردی معمارانه و اطلس نوشت
بزرگوارانی که در زمینه
پیاده سازی صوت
تایپ
صفحه آرایی
ویراستاری
نگارش
و ...
تبحر دارند
میتوانند به این آیدی برای همکاری پیام ارسال نمایند
@Ahmadyroshan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به اردیبهشت
زیباترین ماه سال
خوش آمدید
@meamar_313
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
مستحبات لاکچری و کلانشهرهای معاصر
🔹استهلال، جستجوی هلال ماه در شب اول ماه قمری است که عملی مستحب و در مواردی واجب کفایی است. استهلال در لغت به معنای بلندکردن صدا است؛ به گفته شیخ مفید، هلال ماه را به این نام خواندهاند چراکه مردم به هنگام دیدن آن برای گفتن تکبیر صدای خود را بلند میکردند. برخی از عبادات نظیر شروع و پایان ماه رمضان، انجام برخی از مناسک حج و ... بر استهلال و تشخیص آغاز ماههای قمری مبتنی است: "يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْأَهِلَّةِ قُلْ هِيَ مَوَاقِيتُ لِلنَّاس: از تو درباره هلالهای ماه میپرسند، بگو آنها وسیله تعیین اوقات برای مردم است" (بقره/۱۸۹).
🔹لازمه به جا آوردن این سنت مستحب، امکان رویت پذیری ماه است که در شهرهای سنتی به دلیل سبک شهرسازی، بدون صعوبت چندانی میسر بود. اما در کلانشهرهای معاصر به دو دلیل، این سنت مهم به فراموشی سپرده شده است؛ یکی به دلیل توسعه عمودی کلانشهرها که دامنه دید به آسمان را برای اغلب قریب به اتفاقات شهروندان کاملا محدود کرده است و دیگری به دلیل آلودگی هوای کلانشهرها (که آن هم محصول توسعه عمودی و تراکم زیاد شهرها است) که سبب شده تا حتی در مناطقی که دید به آسمان نیز وجود دارد رویت ماه به علت آلودگی هوا به سادگی میسر نباشد. لذا این مستحب که در سبک زندگی اسلامی از جمله سنتهای رایج بود، متاسفانه در سبک زندگی معاصر به فراموشی سپرده شده و صرفا منحصر به گروههای استهلال شده است که برای رویت ماه از شهرها خارج میشوند.
🔹 علاوه بر استهلال، مستحبات دیگری نظیر رویت ستارگان و آسمان و ... هم است که اینها نیز در کلانشهرهای معاصر به فراموشی سپرده شدهاند. رحمت خدا بر مرحوم آیت الله حائری شیرازی که چنین فرمود: "زندگی آپارتمان نشینی اجازه نداده انسانها سالی یک بار هم به آسمان نگاه کنند. یکی از محرومیتهایی که ایجاد کرده، محروم شدن از نعمت بزرگ دیدار ستارگان است. اگر انسان ماهی یک شب برود در روستا تا بتواند آسمان را ببیند و زیارت کند، مثل زیارت یک امامزاده برایش سازنده است. ندیدن آسمان، خیلی مضر است. یک نگاه به آسمان برای انسان کافی است که بداند این چیزهایی که برای خودش برداشته، باعث خجالت است. آسمان را گذاشته اند برای صفر کردن تعلقات... برای نجات انسان از تعلقات، یک نگاه معنادار به آسمان بس است".
🔹لذا سبک شهرسازی معاصر چنان کرده است که لازمه انجام این نوع مستحبات، مکنت مالی لازم جهت خروج از کلانشهرها و بیتوته در محیطهای غیر شهری شده است. اما آیا اینکه انجام چنین مستحباتی برای عموم شهروندان میسر نیست و انجام آنها نیازمند هزینه قابل توجه برای خروج از کلانشهرها شده است به معنای لاکچری شدن چنین مستحباتی نیست؟ اگر آری، لازم است بدانیم که لاکچری شدن چنین مستحباتی، محصول نظام سرمایهداری است. نظامی که ترجمان کالبدیِ اصول و مبانی خود را در کلانشهرهای متراکم و عمودی میبیند تا با انباشت هرچه بیشتر سرمایه در این نوع کلانشهرها، انتفاع اقلیت سرمایهدار از اکثریت جامعه را به حداکثر ممکن برساند.
@baladetayyeb
تصویر گذشته شهر مشهد را دیدید
حالا تصویری که هوش مصنوعی از آینده مشهد تصور کرده ببینید
@meamar_313
تخت جمشید
کاخ صدستون !
از خصوصیات سنگ آهک این است که در برابر حرارت شدید تغییر رنگ داده و سفید می شود
از آنجاییکه سقف تمامی بناها و در برخی نقاط ستونها و سرستونها در تخت جمشید چوبی بوده اند، بروز آتشسوزی گسترده باعث ایجاد حرارت شدید و در نتیجه تغییر رنگ سنگ آهک در نقاط مختلفی از بناها گردیده است.
#معماری_ایرانی_اسلامی
#معمارخانه_خودباش
@meamar_313
یادداشت حاج آقای قوامی
✍️اگر شیخ بهایی که قرین روز معماری نام گرفته است اکنون در میان ما بود و وزرت مسکن وشهرسازی یا شهر داری را به عهده میگرفت حتما با آپارتمان موافقت نمیکرد و از زمین وسیع خدا برای خانه های تک واحدی آرامش زا و سلامت آفرین بهره می برد . 3اردیبهشت روزش گرامی باد .
#اصلاح_الگوی_معماری
@meamar_313
هدایت شده از زهرا و
بازشناسی اندیشه شیخ بهایی و تاثیرات آن در شکل گیری صحن عتیق حرم رضوی.pdf
1.68M
به بهانه روز معمار و روز بزرگداشت شیخ بهایی
معمار خانه خود باش
به بهانه روز معمار و روز بزرگداشت شیخ بهایی
این یکی از شیوه های ارزیابی بناها بر مبنای اسلامی بودن است