💢 انتشار چهار رساله اعتقادی مهم تاریخ شیعه در یک کتاب
🔹 چهار رساله اعتقادی مهم تاریخ شیعه در قالب کتاب «اعتقادات» توسط انتشارات کتابستان معرفت منتشر شد.
🔹 رساله «اعتقادات»، مجموع چهار رساله اعتقادی از شیخ صدوق، شیخ مفید، مرحوم مقدس اردبیلی و علامه مجلسی است.
🔹 حجتالاسلام انصاری قمی و سیدحسن بنیطبا ضمن تصحیح این متون، به ترجمه آن پرداختهاند. علاوه بر آن با هر رساله فهرستبندی شده و بهصورت مجزا زیر عنوانهای آن نیز آمده است.
🔹 رساله اعتقادات در قطع رقعی بزرگ با دو کیفیت جلد شومیز 55 هزار تومان و جلد گالینگور 63 هزار تومان روی پیشخوان کتابفروشیها آمده است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#تاریخ_و_سیره
#معرفی_کتاب
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💯 دانش هوش مصنوعی به دنبال استخراج فرآیند تخصص از متخصص است
🔻 حجتالاسلام عبدالحمید واسطی در نشست «هوش مصنوعی، ادیان الهی و آینده بشریت، الگوریتم اجتهاد» که در جامعه المصطفی(ص) العالمیه مشهد برگزار شد، گفت:
🔰 هر کسی توان اجتهاد را ندارد چراکه در مسیر چگونگی فهم مراد آیه و چگونگی استخراج حکم از آیات و روایات تنوع وجود دارد که یکی از مسیرها درست و صحیح است.
🔰 نخستین قدم در اجتهاد تحریر المسأله است که باید صورت گیرد و تلقین محل نزاع به این معناست که دعوای علمی کجاست و مسأله چیست.
🔰 چگونگی قدم به قدم اجتهاد با ترسیم همه خصوصیات زمان، مکان، کمیت، کیفیت و جنسیات در استنباط حکم به معنای الگوریتم اجتهاد است. این همان چیزی است که هوش طبیعی ما به صورت خودکار انجام میدهد و نیاز به دقیقسازی است تا بتوان بین اختلاف فتواها محاکمه کرد بدین معنا که کدام یک روشمند است و طبق قواعد و اصول فقه کدام یک از آنها حجیت دارد.
🔰 در هوش مصنوعی و دانش آن ما به دنبال استخراج تخصص از متخصص هستیم و اینکه متخصص هر فنی چگونه تخصص خود را ارائه میدهد.
🔰 به هر میزان که پاسخها درباره چگونگی فرآیند تخصص در متخصص دقیقتر شود در واقع به هوش مصنوعی نزدیک میشویم و استنباط را دقیقتر میسازد.
🔰 عملگرهای اصلی در دقیقسازی علل اربعه بدین معناست که چه عاملی چه چیزی را با چه چیزی و چه جنسی به چه قالب و صورتی در میآورد و به چه نتیجهای میخواهد برسد؛ آن قالب و صورت طراحی ویژه دارد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#مشهد
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💯 مشکل طرح جدید بانکداری تنها شرعی نیست بلکه اقتصادی هم هست/ آیتالله مکارم شیرازی طرح را تأیید نکردهاند
📌 حجتالاسلام والمسلمین جواد عبادی، پژوهشگر اقتصاد اسلامی در نشست علمی «قانون جامع بانکداری جمهوری اسلامی ایران، موافقین و مخالفین طرح چه میگویند؟» که در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، مطرح کرد:
🔰 بحث تنها درباره شرعی بودن یا نبودن طرح جدید نیست بلکه مباحث اقتصادی آن نیز مطرح است، معتقدیم طرح مزیتهایی دارد ولی مشکلات اساسی آن همانند معاملات صوری، جریمه تأخیر، معوقات بانکی، خلق پول، بنگاه داری و... وجود دارد. حتی مشکل اقتصاد مقاومتی با رویکرد نظام بانکی کنونی شعاری بیش نیست.
🔰 همانگونه که از اسم شورای فقهی پیداست باید فقهایی در آن باشند. این فقها باید به تشخیص چه کسانی برسند؟ مراجع تقلید و حوزه علمیه. در حالی که اعضای شورای فقهی از سوی بانک مرکزی انتخاب میشود و مراجع تقلید و حوزه در این زمینه هیچ دخالتی ندارند و با وجود این شورا، تمام مسئولیتها گردن حوزه میافتد. همچنین سخن و نظر یک بزرگوار درباره طرح جدید که نظر حوزه نیست.
🔰 ما بارها از افراد موثق سخن منتسب به آیتالله مکارم شیرازی درباره موافقت ایشان با طرح جدید بانکداری اسلامی را پیگیر شدیم و آنها گفتند آیتالله مکارم گفتهاند بنده طرح را تأیید نکردهام. افرادی که مدعی هستند طرح مورد تأیید مراجع معظم تقلید است بفرمایند که طرح 210 مادهای را برای کدام مرجع تقلید فرستادهاند؟
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=13841
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢تأکید بر واسپاری امور طلاب به مدیریتهای استانی/ تقدیر از دورههای تابستانه مفتاح
📌آیتالله علیرضا اعرافی در جمع مدیران حوزههای علمیه سراسر کشور مطرح کرد؛
🔰امروز حوزه بیشترین و پیچیدهترین مسئولیتها را طی هزار سال گذشته متحمل میشود. از یک سو شاهد جهان جدید هستیم از سوی دیگر در عصر پرشکوه انقلاب اسلامی زندگی میکنیم که همه ابواب عالم را برای ما گشوده و بالاترین ظرفیتها را برای حوزه و روحانیت پدید آورده است.
🔰هیچ عذری برای ادای وظیفه سنگین مدیران عالی در جهت رشد و شکوفایی حوزه، پرورش انسانهای بزرگ و توسعه و تبلیغ تفکر ناب اسلامی و انقلابی وجود ندارد.
🔰هیأت ارزیاب در حال حاضر بیش از 30 درس خارج را تایید کرده ولی این اساتید باید هدایت و راهنمایی شوند.
🔰سطوح عالی در استانها از درس خارج هم مهمتر است. از 500 مدرسه، حدود 100 مدرسه دارای سطوح عالی هستند.
🔰راهاندازی دروس و برنامهها در پنجشنبه میتواند بخش مهمی از مشکلات آموزشی و فوق برنامهها را پُر کند.
🔰در تابستان طلاب باید استراحت کنند، و مابقی وقت طلاب باید در دورههای آموزشی متمرکز تابستانی صرف شود؛ مجموعههایی چون مفتاح و مراکز دیگر در این امر مشغول هستند و امسال تعداد طلابی که در طرح تابستانی شرکت کردند به بیش از 20 هزار نفر رسید.
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=13847
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#اجلاسیه
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
مهاجر میلانی.gif
1.51M
💠 در حال برگزاری است؛
💢 درس گفتار نظامهای اسلامی
✍️ موضوع: بررسی فقهی مسئله حجاب
👤 استاد امیر مهاجر میلانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
10.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 نگاهی به تعریف قوامیت مردان در خانواده
👤 استاد جواد حبیبیتبار در مدرسه تابستانه منهاج
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#مدرسه_تابستانه_منهاج
#استاد_حبیبی_تبار
#کلیپ
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
🎥 https://www.aparat.com/v/Q3XKn
نعیمیان.gif
1.32M
💠 در حال برگزاری است؛
💢درس گفتار نظامهای اسلامی
✍️ موضوع: نظام سیاسی در اسلام
👤استاد ذبیحالله نعیمیان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💯 گزارش اجمالی؛
✳️ درس خارج فقه نظامهای اسلامی
📌 موضوع: فقه السیاسه
🔻 استاد علی رضائیان در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی موسسه مفتاح برگزار شد، بیان کرد:
🔰 فقه حکومتی به دنبال ارائه برنامهای جامع برای رفع اختلافاتی است که به سبب اجتماع افراد با سلایق متفاوت در کنار یکدیگر و تشکیل جامعه به وجود آمده است.
🔰 نتیجه رفع اختلافات ایجاد وحدت در جامعه و به تعبیر دیگر امت واحده است. لازمه امت واحده شدن رسیدن به حیات طیبه است و هر چقدر وحدت در اجتماع بیشتر باشد به حیات طیبه یا همان مدینه فاضله نزدیکتر میشویم. بنابراین حیات طیبه أثر با هم بودن افراد یک جامعه است.
🔰 پذیرش و اجرای کامل قوانین زمانی در جامعه محقق میشود که سیستم قانونگذاری و اداره جامعه بر اساس نگاه توحیدی شکل گرفته باشد.
🔰 یکی از راهکارهای اساسی جلوگیری از فساد در اقتصاد، مدیریت و... ترویج نگاه توحیدی در سطح و مدیریت جامعه است، لذا در سیستمی مانند اقتصاد اگر نگاه و بینش توحیدی نباشد، آن اقتصاد کارآمدی لازم را نخواهد داشت.
🔰 از جمله راهکاری اساسی و زیربنایی برای نهادینه کردن نگاه توحیدی در جامعه بشری؛ 1- آموزش افراد جهت مدیریت توحیدی است که این امر بر عهده سیستم آموزشی میباشد. 2- ادبیات توحیدی تبدیل به یک ادبیات اجتماعی شود. مصداق بارز تولید ادبیات توحیدی، اقتصاد مقاومتی است.
🔰 در اقتصاد مقاومتی دو مؤلفه توحیدی وجود دارد؛ 1- سعی و تلاش «لیس الانسان الا ما سعی.» یعنی انسان تمامی تلاش خود را در این راه به کار گیرد. 2- در عین تلاش نگاهش به خداوند متعال باشد و بر او توکل کند.
🔰 از تأثیرات نگاه تولیدی ایجاد نشاط در جامعه است. مراد از نشاط در این ادبیات «لاخوفٌ علیهم ولاهم یَحزنون» میباشد، یعنی پایبندی جامعه به نگاه توحیدی سبب عاری شدن افراد آن از خوف و حزن میشود. نباید تصور کرد منظور از نشاط در نگاه توحیدی همانند نشاط جوامع لیبرال است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#درس_گفتار
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
✅ الگوی ازدواج تابع شرایط زمانی، مکانی و اجتماعی است
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حسین بستان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتوگویی مطرح کرد؛
📕 مقوله «چندهمسری» مانند ازدواج موقت و متعه کاملاً تابع «شرایط» است. گاهی ضرورتهایی برای برخی افراد پیش میآید که میتواند روی این الگو حساب کند، ولی اینکه این دو مقوله الگویی ثابت، یکنواخت و پایدار در متون دینی باشد با روح شریعت ناسازگار و از متون دینی استخراج نمیشود. همچنین با واقعیات جامعه امروز هم در تضاد است.
📕 بحث چندهمسری کاملاً تابع شرایط مکانی و زمانی است، اگر ازدواج مجدد منجر به فروپاشی خانواده، ایجاد اختلاف و درگیری با همسر اول و مفاسدی از این قبیل باشد نه تنها مستحب و حتی مباح نیست، بلکه میتواند مکروه و یا حرام باشد و با عقل و روح شریعت سازگاری ندارد.
📕 معتقدم نباید در بحث چندهمسری دچار افراط و تفریط شویم، یعنی نه اینکه چند همسری را بکوبیم و بگوییم خیانت است و نه اینکه به عنوان الگو و مدل عمومی ترویج کنیم.
📕 نکته اصلی در حرمت چند شوهری برای زن و جواز اولیه و مباح بودن برای مرد تفاوت در تولید مثل و وضعیت زیستشناختی زن و مرد است. تعدد زن اختلالی در سلامت معنوی، اخلاقی و جسمی فرزندان ندارد، ولی تعدد شوهر باعث ایجاد اختلال در سلامت روحی و معنوی فرزند میشود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=13908
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📣اطلاعیه
💢فراخوان جذب «خبرنگار» در پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح
📌پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح در نظر دارد در جهت پوشش اخبار حوزوی و علوم انسانی اسلامی اقدام به جذب خبرنگار نماید.
💠جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به لینک زیر مراجعه نمایید:
🌐 http://meftaah.com/?p=9206
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
✅ فقه برای اداره جامعه بن بستی ندارد/ انقلاب رویکرد فقه را از فردی به اجتماعی تبدیل کرد و این تحول کمی نیست
🔻 حجتالاسلام والمسلمین سید احمد حسینیخراسانی در نشست علمی «توسعه فقه پس از انقلاب»:
🔰 فقه گاهی در طول تاریخ وقفهای داشته اما در مجموع تاریخ تحول و تکون، جریان فقاهت حرکت رو به جلو داشته است.
🔰 به برکت انقلاب اسلامی فقه ما از رویکرد فردی به رویکرد اجتماعی تبدیل شده و این تحول کمی نیست.
🔰 اگر فقه را به معنای حقیقی آن در نظر بگیریم فقه دانشی است که قادر به پاسخگویی به همه نیازمندیها و توانایی برای اداره جامعه در هر شرایطی بوده و اصولاً در فقه برای اداره جامعه مفهومی به نام بن بست، سکوت و توقف نداریم.
🔰 «ما لا نص فیه» در شریعت نداریم، اما همچنان نظام بانکداری اسلامی را نتوانستند با فقه و اصول حل کنند.
🔰 مجلس اواخر عهد قاجار و اوایل عهد پهلوی حداقل بیش از ۲۰ مجتهد دارای اجتهاد مطلق حضور داشت و اوایل انقلاب نیز همین گونه بود اما با گذشت چهل سال، امروز در مجلس شورای اسلامی که مرکز تقنین و قانونگذاری است چند مجتهد داریم؟ این سیاهنمایی نیست ولی امروز مجلس شورای اسلامی ۲۶۰ عضو دارد اما یک فقیه مجتهد ندارد.
🔰 امروزه نقص نیروی شایسته در حوزههای علمیه به راحتی به چشم میخورد، البته نیروی آماده به کار و آتش به اختیار هست اما نیروی شایسته و مورد انتظار مقام معظم رهبری به سختی وجود دارد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=13931
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com