💢 بازخوانی حیات علمی، اجتماعی و سیاسی «آیتالله العظمی صافی گلپایگانی»
✅ قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، حضور در صحنههای مختلف مبارزه با رژیم ستمشاهی باعث حسّاسیت ساواک، نسبت به این فقیه آگاه گشت و بالأخره به توقیف یکی از کتب ایشان که حاوی مطالبی در نقد فساد رژیم شاه بود، منجر شد.
✅ با پیروزی انقلاب اسلامی، ایشان در سال ۱۳۵۸هجری شمسی، بهعنوان عضو مجلس خبرگان اوّل، انتخاب و در سال ۱۳۵۹ هجری شمسی، از سوی از طرف بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(قدسسره) به عضویت شورای نگهبان منصوب شد.
✅ آیتالله صافی، که حدّاقل از دو دهه قبل، با وجود داشتن تمامی شرایط مرجعیت، کریمانه از آن گذشته بود، با ارتحال حضرت آیتالله العظمی گلپایگانی(قدسسره) در آذرماه ۱۳۷۲هجری شمسی، بنا به تقاضاهای مکرّر و اصرار پیدرپی علما و مردم، بالأخره تصدّی مرجعیت را پذیرفت و بهعنوان یکی از مراجع عمده و ارکان اصلی حوزه علمیه قم، بهشمار میرفت و تا زمان وفات این مسئولیت را عهدهدار بود.
✅ آیتالله صافی گلپایگانی، از معدود مراجع تقلید شیعه بود که قائل به حرمت مطلق موسیقی است. ایشان همچنین از جمله مراجعی بود که درباره مسائل اجتماعی و سیاسی اظهارنظر کرده و حتی در مواردی نامههایی به مسئولان داخلی و خارجی نوشته است. از جمله در فروردین ۱۳۹۰ش، در پیامی به عبدالله پادشاه عربستان، از او خواست هر چه زودتر خاک بحرین را ترک نموده و از ملت مسلمان بحرین و تمام مسلمانان جهان عذرخواهی کند.
📕 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26910
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 طرح جایگزینی خدمت نخبگان وظیفه در آستان قدس رضوی
✅ آستان قدس رضوی درنظر دارد با توجه به تدوین برنامههای تحولی خود در مواجهه با چالشهای فرهنگی در دوره پسا کرونا، از میان دانش آموختگان برتر مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته های الهیات و معارف اسلامی، علوم انسانی و حوزه زیارت ، فرهنگ و هنر نظیر میراث فرهنگی، فیلم، سریال، انیمیشن، مد و لباس، هنرهای سنتی و معاصر، هنر دینی و اسلامی (خوشنویسی و..)، بازی و سرگرمی، کتاب و انتشارات، معماری اماکن مذهبی، تبلیغات، گردشگری، صنایع دستی، آواها و نواها؛ در قالب طرح جایگزین خدمت به عنوان نخبه وظیفه جذب نماید.
📝 متقضیانی که دارای نامه احراز شرایط از بنیاد ملی نخبگان به عنوان استعداد برتر و نخبه برای دانشگاه عالی دفاع ملی هستند، میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به مدیریت مطالعات و بررسیهای سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی مراجعه و یا با تلفن 31058169 تماس حاصل نمایید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#دوره
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 راهاندازی گرایش هوش مصنوعی و بازیهای رایانهای
🔰 حجتالاسلام والمسلمین مهدی رستمنژاد خبر داد؛
📝 صدها ساعت کار کارشناسی با حضور بیش از ۵۰۰ استاد در تدوین درختواره رشتهها و گرایشهای تخصصی حوزههای دانشی علوم اسلامی تلاش کردند. در این درختواره ۴۰۰ رشته و گرایش تعریف شده است و طلبه باید وارد این فرایند دانشی شده و تا مرز آمادگی برای تولید نظریه علمی پیش روند و پاسخگو باشند.
📝 در حوزه دانشی تبلیغ و رسانه که از حوزههای دانشی جدید است گرایشهای رسانههای مجازی، رسانههای نوشتاری، ادبیات نمایشی را داریم؛ رشته مطالعات دین و فضای مجازی نیز با چند گرایش مختلف همچون هوش مصنوعی، بازیهای رایانهای و شبکههای اجتماعی تعریف شده است. حوزه به صورت علمی و تخصصی به این رشتهها و گرایشات ورود پیدا کرده است.
📝 ما به دنبال یک ریلگذاری جدید در تحصیلات حوزوی بودهایم، البته این به معنای عدم وجود عالم در این زمینهها نیست بلکه ما میخواهیم به این وسیله خروجیهای توانمند بیشتری را که نیروهای کمک کار خوبی برای جامعه و نظام باشند تربیت کنیم.
📝 نقشه راه آموزشی در حوزههای علمیه شامل این ۱۶ عرصه دانشی است که با زیرمجموعههایی که دارند به ۴۰۰ رشته و گرایش میرسند. البته امکان افزایش این تعداد هم وجود دارد و در صورت احصاء ضرورت رشتهای جدید میتوان آن را نیز پس از بررسیهای کارشناسانه به درختواره دانشی و رشتهای حوزههای علمیه افزود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26871
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 تمدید فراخوان مقالات همایش ملی حکمرانی اسلامی
🔰 محورهای همایش:
1️⃣ ماهیت و مولفههای حکمرانی اسلامی
2️⃣ حکمرانی و نظامهای معرفتی اسلام
3️⃣ حکمرانی و تجربه نظام جمهوری اسلامی
4️⃣ حکمرانی مجازی
📅 مهلت ارسال چکیده مقالات: ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۰
📅 مهلت ارسال اصل مقالات:، ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۰
🗓 برگزاری همایش: اردیبهشت ماه ۱۴۰۱
📱دریافت اطلاعات بیشتر: ۰۲۵۳۷۶۰۳۵۷۱ داخلی ۱۲۷ (دبیرخانه همایش)
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری نشست تخصصی «نسبت فقه و مقاومت اسلامی» همراه با رونمایی از مجله «طلیعه ۱۴۱۷»
📚 نشست تخصصی «نسبت فقه و مقاومت اسلامی»؛ بررسی دروس خارج حوزههای علمیه و نسبت آن با مسائل جبهه مقاومت با حضور آیتالله سید احمد علمالهدی و آیتالله عباس کعبی به همت دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان برگزار شد.
🔹 آیتالله عباس کعبی: میتوان مفهوم جهاد را توسعه داد و به ابعاد گوناگونی از جهادهای نظامی و غیرنظامی مانند جهاد دعوت إلیالله یا جهاد تبیین دستهبندی کرد. ما در دروس فقهالجهاد به نظریه جهاد تمدنی رسیدیم که دارای مولفههای خاص خود است.
🔸 آیتالله علمالهدی: به نظر میرسد مقاومت عمومیتی دارد که مفاهیم جهاد و دفاع و امر به معروف، جزو اجزای آن هستند. نظریهای که در باب مقاومت با مستندات قرآن و روایات به دست میآید، نظریه «فقه مقاومت عامه» یا عمومیت معنای مقاومت است، که سایر مباحث فقهی در خدمت آن قرار میگیرد.
📝 در پایان مراسم از جدیدترین شماره مجله «طلیعه 1417» با موضوع «حوزه علمیه و آینده جبهه مقاومت» رونمایی شد. در این شماره با بیش از 30 نفر از مسئولین و شخصیتهای علمی و سیاسی جبهه مقاومت از 8 کشور دنیا، و بیش 20 نفر از مسئولین و شخصیتهای مطرح داخلی مصاحبه اختصاصی صورت گرفته است.
📝 مجله «طلیعه 1417» فصلنامه دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان است که با نگاه آیندهنگر به موضوعات و اولویتهای حوزههای علمیه میپردازد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#گزارش
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جایگاه ولایت فقیه در نظام اسلامی از منظر آیتالله العظمی صافی گلپایگانی(ره)
📝 در این اصل وقتی که انسان ملاحظه میکند میبیند آن چیزی که نظام شرعی را برقرار میکند آن مساله اصل حکومت است که آن در این اصل نیست در وظایف و اختیارات رهبری هیچ معلوم نیست که نقش رهبر در تعیین رئیسجمهور چه نقشی است و اگر رهبر در اینجا نقشی نداشته باشد، اصلا این نظام شرعی نیست. هر چه شما از این اختیارات برای رهبر تعیین بکنید درست نیست. ما اصلا اصل مطلب را فراموش کردهایم. ولایت فقیه اساسش آنجا هست.
📝 مطلب بنده همین است که اگر بخواهیم نظام، نظام شرعی باشد حتما باید در نصب، نقش فقیه معلوم بشود و فقیه باید اینجا پیاده و شروع بشود و اگر این نصب نباشد هر مطلب دیگری را برای فقیه در نظر بگیریم، باز همان نظام است و نمیتوانیم به این نظام، نظام شرعی اطلاق بکنیم.
📝 ما اصلا برای این آمده ایم که مکتب اسلام را در اینجا عرضه کنیم و بفهمانیم که اسلام هم خودش یک نظام مستقلی است و یک نظامی است غیر از نظامهای دیگر، نه حکومت مردم بر مردم است به آن معنائی که عرض کردم، نه اینکه مردم در حکومت وارد نیستند و نمیتوانند دخالت کنند و ما به آن معنی حکومت بر مردم که «ان الحکم الا لله» نباشد این نمیشود، در اسلام حکومت خدا بر مردم است. حکومت شرع بر مردم است و از جمله همین مساله ولایت فقیه است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26920
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🌿پژوهشکدۀ مطالعات اسلامی در علوم انسانی با همکاری دانشکدۀ اقتصاد و مدیریت دانشگاه قم برگزار میکنند:
🔆 نقش تعاون در مردمیسازی اقتصاد
پیشنشست علمی همایش مردمیسازی اقتصاد
با ارائۀ:
🔸 حجتالاسلام یوسفی، مدیر مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی
🔸دکتر زریباف، مدیر مؤسسه مبانی و مدلهای اقتصادی بومی
🔸حجتالاسلام قنبریان، استاد حوزۀ علمیه قم
🔸مهندس مسکنی، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
🔹️شنبه، ۱۶ بهمن
🔹️ساعت ۱۵ تا ۱۸
دانشکدۀ اقتصاد و مدیریت دانشگاه قم
🔗 http://vroom.um.ac.ir/iish
@QasdWay
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ لزوم تزریق واکسن کرونا؛ نقد استاد خسروپناه و پاسخ استاد فاضل لنکرانی
📚 آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی چندی قبل در نشست «واکاوی فقهی واکسن کرونا» بر لزوم تزریق واکسن کرونا تاکید داشت و تزریق آن را با وجود احتمال خطر هم امری عقلایی دانسته و با اشاره به آیه شریفه «لا تلقوا بایدیکم الی التهلکه» تصریح کرده زدن واکسن واجب است.
📝 پس از آن، استاد عبدالحسین خسروپناه نقدی بر این سخنان و دیگر مطالب ایشان ایراد کرد و سپس استاد فاضل لنکرانی برای نویسنده پاسخی نگاشت.
🔹 استاد خسروپناه: تولید واکسن از نظر علمی وقتی اطمینان بخش است که حداقل سه سال تجربه حیوانی و انسانی خود را طی بکند و چون این فرایند طی نشده لذا مجوز همه واکسنها بدون استثنا، مجوز اضطراری هستند.
🔸 آیتالله فاضل لنکرانی: در فرضی که درمانی هنوز کشف نشده، چنانچه تشخیص غالب متخصصین، استفاده از واکسن حتی برای پیشگیری باشد، عقل همین ادراک را دارد که وجوب تخییری است، در حقیقت غالب اهل فن اطمینان نوعی بر پیشگیری دارند و اینطور نیست که فقط تیری به تاریکی باشد. در این امور، ضابطه همان نوع است نه اشخاص.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26939
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔 موضوعات مصوب رساله سطح ۳ و ۴ در زمینه تولید علوم انسانی اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با محوریت اندیشهی رهبر معظم انقلاب مدّظّلهالعالی
جهت اطلاع از نحوهی واگذاری موضوعات به شماره
۰۹۹۲۷۲۷۰۰۳۴
در پیام رسان ایتا پیام ارسال نمایید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جزئیات پیشنویس لایحه اصلاح نظام بانکداری در حوزه علمیه
💢 حجتالاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی در گفتوگویی تشریح کرد؛
🔹 یک سری برنامهها در رابطه با اصلاح نظام بانکداری کشور در حال انجام است که به زودی جزئیات کامل آن منتشر خواهد شد.
🔹 پیشنویس لایحه اصلاح نظام بانکداری طبق نظر اسلام و مراجع عظام تقلید از سوی حوزه علمیه قم تدوین شده و طبق این پیشنویس تغییرات اساسی در نظام بانکداری کشور اتفاق خواهد افتاد.
🔹 رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی پس از بررسی مشکلات اقتصادی ایران، تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادی را عمل به الگوی اقتصادی مقاومتی اعلام کردند.
🔹 ما هم براساس الگوی اقتصاد مقاومتی اصولی را استخراج و طبق این اصول قانون نظام بانکداری را بازنگری خواهیم کرد و انشاءالله بهصورت پیشنویس لایحه از سوی حوزه تقدیم رئیسجمهور محترم خواهد شد.
🔹 از ابتدای اردیبهشت سال ۱۴۰۰، تدوین پیشنویس لایحه اصلاح نظام بانکی شروع شده و امیدواریم قبل از پایان سال جاری آماده و تحویل رئیسجمهور شود.
🔹 با عملیاتیشدن پیشنویس لایحه اصلاح نظام بانکداری شاهد تحول در سیستم بانکی و اقتصادی کشور خواهیم بود و اینطور نیست که تنها یک ماده به مواد قبلی اضافه شود، بلکه ساختار بانک مرکزی به کل تغییر میکند و اولویت اصلی هم اصلاح ساختار بانک مرکزی است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26930
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📌 *فراخوان یادداشت نویسی: چهارمین توصیه بیانیه گام دوم*
✅ به مناسبت سومین سالگرد انتشار بیانیه گام دوم انقلاب، معاونت مبارزه با فساد اندیشکده حقوق بشر و شهروندی از محققان، پژوهشگران، دانشجویان و اساتید حوزه و دانشگاه دعوت مینماید تا یادداشتهای علمیتخصصی خود، حول محورهای ذیل را تا تاریخ ۱۴۰۰٫۱۱٫۲۰ به آیدی @alitaghi
در پیامرسان بله و یا آدرس رایانامه shahed1368@gmail.com ارسال نمایند.
💡 محورها:
بررسی قوانین و مقررات موجب بی عدالتی
پیوست نگاری عدالت در قوانین و مقررات
عدالتخواهی و فاصله آن با آرمانهای جمهوری اسلامی
ملاک و معیار تحقق عدالت اجتماعی در نظام جمهوری اسلامی
چگونگی تشکیل و گسترش فساد سیاسی و راههای مبارزه با آن
طهارت اقتصادی؛ شرط مشروعیت و مقبولیت
جایگاه عدالت در قوانین و مقررات جمهوری اسلامی
فساد و ابعاد تصییع حقوق عامه
🎁به ده یادداشت برتر، جوایز ارزندهای تقدیم می گردد.🎁
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#گام_دوم_انقلاب
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 فهمیدن حکم شرعی در گرو فهم مسئله است/ موضوعشناسی شرکتهای چند ملیتی در اقتصاد بینالملل
🔰 حجتالاسلام والمسلمین حمید درایتی در پودمانی اقتصاد:
📚 اگر نگوییم فقها باید پیشتاز در مسئلهشناسی و استنباط احکام شرعی باشند، حداقل باید همگام و همراه با مردم و مشکلات آنها پیش بروند و احکام متناسب با مسائل روز را عنوان نمایند. مراد ما از موضوعشناسی همان مسئلهشناسی است.
📚 در بستری به نام حکومت اسلامی ضرورتِ پرداختن به مسئلهشناسی تشدید میشود؛ قبلِ انقلاب، زمانی که روحانیت در رأس حکومت نبود این ضرورت به این اندازه احساس نمیشد زیرا بخشی از جامعه پیرو انظار آنان بودند نه تمام جامعه.
📚 ولی امروزه برخی از انظار فقهیِ علما، تمام زندگی مردم را تحت تاثیر قرار میدهد و خواه و ناخواه ناکامی حکومت اسلامی در اداره زندگی مردم به پای روحانیت و دین گذاشته میشود که ضرورتِ مسئلهشناسی را صدچندان میکند.
📚 بارِ نظریهپردازی برای حکومت اسلامی، بر دوش حوزویان است و ما نمیتوانیم از زیر این بار شانه خالی کنیم. همچنان بعد از گذشت سالیان متمادی از انقلاب اسلامی، بحث داریم که نظام بانکی ما اسلامیست یا غیراسلامی! اصلاً آیا ما یک مدل بانکداری اسلامی میتوانیم طراحی کنیم که نیازهای مردم را برطرف سازد یا خیر؟ یا باید به وصله و پینه کردن نظام بانکداری فعلی بسنده کنیم و در جهت ترمیم آن بکوشیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26896
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان چهاردهمین جشنواره علامه حلی
📝 طلاب زیر ۳۵ سال حوزههای علمیه برادران و خواهران سراسر کشور می توانند در این جشنواره شرکت نمایند.
📆 مهلت: 31 اردیبهشت ماه 1401
📌گروههای علمی: تفسیر و علوم قرآنی، علوم حدیث و درایه، کلام، اخلاق و تربیت، فقه و حقوق اسلامی، فلسفه و منطق، اصول فقه، تاریخ اسلام و تشیع، ادبیات، علوم انسانی مرتبط با حوزه دین.
🔹 بخش ویژه: «دستاوردهای دانشی و عملکردی حوزه علمیه قم»
💻 سایت جشنواره: https://3c5.com/fPtfs
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اهدای جنین بردهداری نوین است/ نسب منشا احکام مختلف در ابواب گوناگون فقهی
🔻 استاد محمد قائنی در نشست علمی «چالشهای فقهی اهدای جنین»:
🔹 شخصا از بحث اهدای جنین احساس اشمئزاز دارم زیرا یادآور حالت بردهداری انسان محسوب میشود. اهدای جنین یعنی تملک جنین و اینکه مبدا تکون و اصل انسانی را به کسی ببخشیم. البته نمیدانم این تعبیر، وارداتی است یا خیر ولی علی القاعده، ترجمه از انگلیسی است.
🔹 اهدای جنین از منظر بنده به منزله بخشیدن یک انسان و بردهداری است که در دورههای قدیم وجود داشته و امروز هم در برخی کشورها بقایایی از آن وجود دارد. در گذشته همانطور که امروز جهیزیه متعارف به دختر داده میشود خدمکتاری را هم به دیگران میبخشیدند.
🔹 عده زیادی از فقها بحث اهدای مجموع اسپرم و تخمک از یک زن و مرد را ممنوع میدانند. مسئله دیگر بعد از اهدا و شکلگیری جنین در رحم است ولو آن کسی که از نظر معروف، مادر حقیقی نیست بلکه کسی است که جنین به او اهدا شده است؛ وقتی این جنین در رحم قرار گرفت از نظر عدم جواز تعدی و سقط مصونیت دارد یعنی ممکن است ما بگوییم ابتدای کار یعنی اهدای اسپرم یا جنین درست نیست و حرام است ولی وقتی جنینن تشکیل شد سقط آن مجاز نیست.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26944
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کارگاه مبانی و روش شناخت موضوعات احکام فقهی
🎙 استاد: حجتالاسلام والمسلمین بیات، مدیر موسسه موضوع شناسی
📅 یکشنبه و سه شنبهها؛ ساعت ۱۶ الی ۱۷
🗓 ۱۷ بهمن الی ۲۴ اسفند
💻 لینک ثبت نام: http://mozooshenasi.ir/?p=6454
☎️ تلفن تماس: ۰۲۵-۳۲۹۳۶۰۴۵ داخلی ۱۲۱
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#دوره
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دانش بنیانها؛ زمامدار تولید در کشور
📚 با مصوبه ای که اخیرا در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، شرکتهای دانش بنیان از حاشیه فرایند تولید در کشور خارج شده و به جریان اصلی تولید در کشور تبدیل می شوند.
🔻 علیرضا منادی سفیدان، نماینده مجلس شورای اسلامی:
🔹 مجلس شورای اسلامی در راستای حمایت از اقتصاد دانش بنیان طرحی را پس از ماهها بررسی در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری به تصویب رساند که این طرح پس از تصویب نهایی در کمیسیون، در صحن مجلس نیز با نظر نمایندگان محترم همه 20 ماده آن به تصویب رسید.
🔹 در یکی از مواد 20 گانه این قانون آمده است که دولت مکلف به تعیین تعرفه برای واردات ماشین آلات صنعتی و کشاورزی شده و درآمد حاصل از این محل، باید به صندوق شکوفایی و نوآوری واریز تا این پول به شرکتهای دانش بنیان در قالب وامهای بلاعوض، کم بهره تزریق شود.
🔹 در حال حاضر در کشور ما 7 هزار شرکت دانش بنیان ثبت شده است. سال گذشته نیز 6 و 200 شرکت در کشور وجود داشت که آورده 200 هزار میلیارد تومانی داشته و 400 هزار شغل نیز ایجاد کردهاند.
🔹 یکی از اقدامات حمایتی منحصر به فرد افزودن 3 هزار میلیادر تومان به سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی است. این اقدام به منظور حمایت از شرکتهای دانش بنیان است لذا چنین حمایتهایی در سالیان گذشته در کشور بی سابقه بوده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26803
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ رهنمودهای فرهنگی رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران همایش بینالمللی حمزه سیدالشهداء(ع)
🛎 شخصیت سازی دینی مسیر قطعی شکل گیری تمدن اسلامی
🔹کاری که ما باید بکنیم، [این است که] عناصر تشکیلدهندهی شخصیّت حمزه را باید مشخّص بکنیم؛ یعنی یکی از کارهای بزرگ این است که چه شد و چه خصوصیّتی [بود] که این شخصیّت را در این حد، عظمت بخشید؛ به نظر من این یکی از کارها است. آن وقت اینها الگو بشود برای ماها که هم خودمان و هم دیگران از آن استفاده کنیم.
🔸اگر خواصّ جامعه همّت کنند برای تولید یک چنین شخصیّتهایی، هر یک از اینها خواهد توانست جامعه را در مواقع حسّاس نجات بدهد؛ واقعاً این جوری است. ما اکتفا نکنیم به همین که حالا کسانی را تربیت کنیم، یا موعظه کنیم، یا از این کارها، که حالا بالاخره باریبههرجهت، یک چیزی را قبول کنند؛ نه.
🔹 سعی دستگاهها بر این باشد، (بحمداللّه جامعه المصطفیٰ در این زمینهها میتواند مرکز فعّالی باشد؛ در قم، مراکزی که اخیراً مدیریّت کارآمدِ حوزه بحمداللّه به وجود آورده میتواند یک چنین چیزهایی را تمهید کند؛ بعضی از دستگاههای تبلیغی هم در این زمینه خوب کار میکنند) شخصیّتهایی را درست کنیم که این شخصیّتها خودشان مصداق باشند برای معارف الهی، معارف اسلامی و احکام اسلامی. اگر یک چنین شخصیّتهایی درست بشوند، آن وقت دیگر تشکیل تمدن اسلامی یک چیز قطعی خواهد بود؛ یعنی دیگر مورد تردید نخواهد بود.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ در پژوهشی از یک هزار زن بدحجاب، ۸۷۰ نفر آنها حجاب را قبول داشتند، اما خانوادشان مانع میشدند
🔻 حجتالاسلام و المسلمین روح الله حریزاوی، قائم مقام سازمان تبلیغات مطرح کرد؛
🔹 در پژوهشی که درباره حجاب صورت گرفته از حدود یکهزار زن بدحجاب در تهران درباره قبول داشتن حجاب پرسش شده بود که ۸۷۰ نفر آنها پاسخ دادند که حجاب را قبول دارند و برای افراد با حجاب احترام قائل هستند اما بدلایلی مانند اینکه همسر، پدر، دوست یا مادر آنها مانع میشوند نمیتوانند حجاب داشته باشند.
🔹 نگاه این قبیل افراد بدلیل هجوم تبلیغاتی تغییر میکند و در نتیجه سرعت اُفت فرهنگی بالا میرود. دلیل اصلی خطای شناختی مخاطبان، مبانی است زیرا اگر مبانی به خوبی تبیین نشود، مبانی متزلزل انسان پایه و انسان مدارانه (اومانیسم) جایگزین مبانی سترگ و اندیشه اسلامیمیشود.
🔹 دشمن روش جنگ خود را تغییر داده و به سمت جنگهای ترکیبی (هیبریدی) و شناختی رفته است. دشمن به این نتیجه رسیده است که جنگ کردن در یک عرصه به نتیجه نمیرسد بنابراین روش جنگ ترکیبی را انتخاب کرده و به دنبال از بین بردن مکتب، اندیشه، تمدن و فرهنگ جوامع دیگر است.
🔹 امروزه هر فشاری که در بخشهای مختلف اقتصادی، سیاسی، تهدیدهای امنیتی و حتی نظامیوجود دارد مبتنی بر همین زیربنا یعنی فرهنگ است. دشمن امروز میخواهد که جامعه غرب پذیر و غرب باور، غرب ترس هم بشود و از این طریق ضربههای خود را در زمینههای مختلف وارد میکند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26966
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔فقه سیاسی در آینه فقه اجتماعی
🎙ارائه: حجتالاسلام دکتر محمدجواد ارسطا
👤ناقد: حجتالاسلام دکتر سید سجاد ایزدهی
👤دبیر علمی: حجتالاسلام محمدباقر ربانی
📅 زمان: دوشنبه 18 بهمن، ساعت 10 الی 12
🏢 مکان: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
🖇لینک جلسه انلاین: www.markazfeqhi.com//live
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از مدرسه مطالعات تخصصی فقه نظام از درس خارج فقه سیاسی آیتالله ابوالقاسم علیدوست با موضوع ماهیت شناسی ولایت بر مردم
📚 دو گروه بر مردم ولایت دارند، خداوند و غیر خداوند که شامل پیامبر، امام، فقیه، عدول مومنین، فساق مومنین و در حقوق خصوصی شامل پدر، جد و وصی میشود. حال سوال این است، آیا ولایت در همه این موارد به یک معنا میباشد؟ در این رابطه دو نظر ذکر شده است؛
1️⃣ نظر نخست که شامل جمع کثیری از باحثان مسئله مورد گفتگو میشود، معتقد هستند ولایت غیر خداوند در امتداد ولایت خداوند و از جنس آن میباشد هر چند ولایت خداوند بالاستقلال و ولایت سایران اعطایی است.
2️⃣ برخی دیگر ولایت خداوند را از ولایت غیر خداوند متفاوت میدانند. آنها معتقد هستند خداوند خالق است و از حق امر و نهی به عنوان مولی برخوردار میباشد. از سوی دیگر فعل خداوند مشروط به مصلحت نیست. لازمه این اندیشه چنین خواهد بود که رای مردم تعیین کننده مصلحت است. اگر ولایت فقیه بر مردم پذیرفته شد به این معنا است که او حق امر و نهی از مقام عالی به دانی را دارد و ولایت او امتداد ولایت الهی است.
📝 رای مختار در تفسیر ولایت غیر خداوند، رأی دوم است و هیچ توجیهی برای نگاه اول ثبوتا و دلیلی برای آن اثباتا وجود ندارد. مقتضای اصل هم با فرض انقداح شک، تفسیر مضیق از ولایت که مطابق رأی دوم است، میباشد.
✅ متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26926
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری نخستین همایش ملی سلامت، فقه و حقوق
📝 آخرین مهلت ارسال مقالات: 22 بهمن 1400
📆 زمان برگزاری: 5 اسفند ماه 1400
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#آذربایجان_غربی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ویدیو| سخنان دکتر حسن سبحانی، استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران درباره جایگاه فقه در حل مسائل مستحدثه به ویژه اقتصاد
🔹 عادت فقه بر این بوده که در مواجهه با مسائل دست به استنباط بزند، یعنی فقه، رخنه پوش آسیبها و مسائل اجتماعی شده است.
🔹 به عنوان مثال فقه با بانک مواجه شده است و گفته است ربوی است و به روش سنتی خود، ساختار بانک را حفظ کرده و گفته اگر مثلا عقد قرض را جایگزین کنیم غیر ربوی میشود، در حالی که ساختار بانک به نحوی است که امکان ندارد با یک تصمیم برای حذف ربا کارکردهایش را عوض کند.
🔹 نگاه روش شناختی فقه به مسائل که تکلیف مکلفان را مشخص میکرد در نظام جمهوری اسلامی همچنان باقی مانده است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ در نشست علمی، «فقهِ موسیقی» بررسی شد
🔹 حجتالاسلام والمسلمین رضا همتآبادی: بحث غنا و موسیقی از مباحث پرچالش ماست. تا الآن رسالههای متعددی از سوی فقها در این رابطه نوشته شده است ولی باز هم در بحث موضوعشناسی غنا چالش داریم و به نتیجه مثبت و نهایی نرسیدیم. موضوع غنا و موسیقی یک موضوع عرفی است.
🔹 از این جهت باید در دو جهت بحث کنیم. اولین جهت این است که معنای عرفی غنا را استخراج کنیم. در این زمینه فقها با چالش مواجه هستند. جهت دیگری که در آن باید بحث کنیم این است که متن روایات را نگاه کنیم. درست است این موضوع عرفی است ولی باید ببینم آیا موضوع عرفی مقیده است و این معانی عرفی در لسان روایات آمده یا نیامده است.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین حجتالله بیات: موضوع غنا در زمان معصوم پیچیدگیهایی که در زمان ما پیدا کرده را نداشته است. موضوعی که در زمان معصوم جزء سادهترین موضوعات بوده است امروز به دلایلی به یکی از پیچیدهترین موضوعات بدل شده است.
🔸 اختلاف نظری که در موضوع غنا در میان فقها میبینیم ممکن است از دو جا ناشی شده باشد، یکی از جهت اختلاف مبانی فقها است و دیگری از جهت موضوعشناسی. هر فقیهی مبانی برای خود دارد که بر اثر اختلاف مبانی، نظرات نیز مختلف میشود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26949
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 تخفیفات ویژه اشتراک سازمانی در خرید محصولات نور! به مناسبت دهه فجر. از 12 تا 22 بهمن ماه 1400
☎️ تماس: -42146000-021 و شمارههای داخلی 202،206،209 تماس حاصل فرمایید.
💻 سایت: www.noorsoft.org/fa/News/View/111183
🔹 شرکت خدمات نور رایانه سپهر وابسته به مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور)
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#نشر
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از مراسم معارفه رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران؛
💢 آئین تکریم دکتر غلامرضا زکیانی و معارفه دکتر احمدحسین شریفی رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد.
🔹 دکتر زلفیگل، وزیر علوم: اگرچه تولید علم بسیار مهم و ارزشمند است، اما ترویج علم هم حائز اهمیت است. بنابراین، باید هدف ترویج علم، عموم جامعه باشد. پژوهشکدهها متولی ترویج اندیشههای جدید هستند که باید ایدهها و اندیشههای نو را در قالب طرحهای نوآورانه برای اجرا در اختیار حاکمان قرار دهند.
🔹 مقام معظم رهبری فرمودند «هیئتهای اندیشهورز» به جای «اتاق فکر» استفاده شود. این هیئتها باید اندیشههای جدیدی را ایجاد کنند تا حاکمان بتوانند آنها را عملیاتی کنند و مسائل اجتماع را حل و فصل کنند.
🔸 دکتر غلامعلی حداد عادل: اسلامیسازی فلسفه یعنی باز کردن فضای استدلال و ایجاد بستری برای طرح تفکرات مختلف.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین شریفی: در تلاش برای تاسیس دو مجله مطالعات حکمت عملی و فلسفه علوم انسانی و تبدیل شدن موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به یک پژوهشگاه برجسته در کشور هستیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26962
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📢 پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد برای سال تحصیلی ۱۴۰۱ از طریق آزمون اختصاصی
✅ دانشگاه باقرالعلوم(ع) در مقطع کارشناسی ارشد از بین طلاب واجد شرایط دانشجو میپذیرد.
📆 زمان ثبتنام: از ١١ بهمن تا ٣٠ بهمن ١۴٠٠
🌐 ثبت نام و اطلاعات بیشتر: www.bou.ac.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 بررسی «انطباق اهدای جنین با فقه»
🔹 آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی: ما واقفیم به اینکه اهدای جنین یا تخمک و اسپرم امروز یکی از نیازهای اجتماعی جامعه است، از این جهت نمیتوانیم به این موضوع فقط به عنوان یک مسئله شخصی نگاه کنیم، این یک معضل اجتماعی است. وقتی معضل اجتماعی شد، طبیعی است که مسئولین حکومت، قوهی مقننه، وزارتخانههای مربوطه همه وظیفه دارند به میدان بیایند و راهکارهایی برای حل آن ارائه بدهند لذا باید با این دید به موضوع نگاه کنیم.
🔹 اگر یک فقیهی که از نظر فقاهت ثبوتاً و اثباتاً کسی در او مناقشهای ندارد بگوید اهدای جنین جایز است و بقیه آن را جایز ندانند، شرعاً افرادی که مقلد مراجع دیگر هستند میتوانند به فتوای وی عمل کنند.
🔸 دکتر طباطبائی مدیر مرکز ناباروری: به دلیل تعداد آراء مراجع معظم تقلید و تفاوت نظرات، باعث مشکلات و سوء استفادهای در چرخه درمان شده که آسیبهایی ایجاد خواهد کرد. بحث اهداء جنین هر چند در سال ۱۳۸۲ به تصویب مجلس رسید و در یک بازه دو سه ماهه، آئیننامه اجرائی از طرف وزارت بهداشت ابلاغ شد، با این حال بسیاری از مسائل نامشخص است که باعث سردرگمیهای پزشکی حوزه درمان نازائی شده است.
🔸 دکتر عابدینی، مدیر گروه نازائی وزارت بهداشت و درمان: ما به مراکز گفتیم چارچوب فعالیتها باید بر اساس قانون باشد، و موارد تخلف مورد تذکر و برخورد قرار خواهند گرفت.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26882
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 تفاهمنامه همکاری مشترک قوه قضائیه و حوزههای علمیه امضا شد
📚 با امضای حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه و آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه تفاهم نامه همکاری مشترک میان دستگاه قضا و حوزههای علمیه تنظیم و منعقد شد.
🔹 همفکری و هم افزایی دو مجموعه در عرصههای مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تبلیغی، بینالمللی و رسانهای در چارچوب اهداف ظرفیتها و مأموریتهای نهاد از موضوع این تفاهم نامه میباشد.
📝 انتقال تجارب و تبادل دستاوردهای مختلف در تمامی عرصهها و زمینههای آموزشی، همکاری در آمادهسازی تربیت و تأمین نیروهای انسانی متخصص، همکاری در پاسخ به نیازهای بنیادین حل مسائل راهبردی، همکاری و مشارکت در طراحی و اجرای پژوهشهای بنیادین و کاربردی، استفاده از ظرفیت تولیدات علمی و پژوهشی طرفین، تبادل و بهره گیری مشترک بانکهای اطلاعاتی منابع، راه اندازی کرسیهای نظریه پردازی آزاداندیشی، توسعه همکاریهای فقهی و قضائی از محورهای همکاریهای پژوهشی در این تفاهم نامه است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#تفاهمنامه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com