گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از درس خارج «فقه سیاسی» آیت الله ابوالقاسم علیدوست
⬅️ نباید چنین تلقی شود که با وجود امربه معروف و نهی از منکر یا نصیحت لائمه المسلمین، نیازی به نهاد نظارت نیست. مراد ما از نظارت، نظارت نهادینه است در حالی که امر به معروف یا نصیحت لائمه المسلمین که شامل امام مسلمین و ولی فقیه میشود، از محل بحث خارج است.
⬅️ از نتایج مهم نظریه تحقیق، قائل شدن به کارکردهای متنوع انتخابات در سطوح مختلف است تا جایی که ماهیت این پدیده را متنوع میکند.
⬅️ در حکومت دینی شبهای که در این صورت رخ مینماید گزارهای «ولایت عالمان عاقل و عادل» است. به این نحو که این گزاره در فرض فوق چه جایگاهی دارد. اگر ولایت عالمان عادل و عاقل را بپذیریم، جایگاه انتخابات مردم چیست؟
⬅️ ولایت عالمان عادل و عاقل، تعیین کننده چارچوب انتخاب مردم است. یعنی مردم باید در امور الناس به شخصی عاقل و عادل رأی بدهند. به این دلیل که انتخابات به گونهای است که اکثریت باید از جانب اقلیت نیز تصمیم بگیرند و جواز این کار صرفا از طریق تزاحم به تصویر کشیده شده است؛ لذا مجرای انقباض است نه انبساط.
⬅️ این سخن صحیح است که ولایت برای عالمان عادل عاقل میباشد اما قرارگیری آنها در این منصب به دست مردم است.
متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29622
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
15.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
4️⃣ بانک؛ آن روی سکه
🔺تسویه بین بانکی
🔺آیا خروج پول از یک بانک ترازنامه اش را با مشکل مواجه نمی کند؟
💢پول امروز
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#تسویه_بین_بانکی
#ویدیو
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 لزوم تربیت دانشجویان با توانایی حل مسأله در دانشگاهها
🔰 دکتر طهرانچی در مراسم اختتامیه رویداد ملی مشق امید تاکید کرد؛
🔹 سه مفهوم اقتصادی، اجتماعی و نوآوی مفاهیمی است که برای نقش آفرینی دانشگاه در جامعه بسیار مهم هستند. در واقع «علم، فرهنگ و فناوری» سه منظر داخلی و «اقتصادی، اجتماعی و نوآوری» سه منظر بیرونی دانشگاه است. دانشگاه باید فواید اقتصادی، اجتماعی و نوآورانه نیز داشته باشد.
🔹 قدرت حل مسأله براساس فرهنگ، علم و فناوری افراد را توانمند میکند. این موضوع باعث می شود تا افراد شناختی نسبت به جامعه پیدا کرده که فواید اقتصادی، اجتماعی و نوآورانه به همراه دارد.
🔹 مسائل در اجتماع درک می شود و براساس توانمندی که در دانشگاه به دست می آید، حل خواهد شد، این موضوع بسیار حائز اهمیت است و باید به آن توجه کنیم، چرا که اگر این الگو درست ترویج شود، اساساً می توانیم تعریف دانشگاه اجتماعی را دقیق بیان کنیم.
🔹 برخی از این مسائل شامل آلودگی هوا، چیدمان شهر، ترابرد در استان، کشته شدن ماهی های خلیج فارس با ضایعات و ... است که توسط دانشجویان این دانشگاه طرح و راه حل هایی برای حل آنها ارائه شده است در واقع تک تک اینها مسائلی بود که از جامعه توسط کسی که به دانش مسلح شده، استخراج شده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29670
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 فراخوان مقالات همایش بینالمللی «ابنعربی، میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر» اعلام شد
📑 همایش بینالمللی «محییالدین ابن عربی؛ میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر» در تاریخ 1 و 2 اسفند 1401 توسط گروه ادیان و عرفان مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و با همکاری و حمایت تعدادی از دانشگاهها و مراکز پژوهشی داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
🔸 کمیته علمی همایش از فرهیختگان، پژوهشگران و علاقهمندان دعوت میکند تا آثار پژوهشی خود را در قالب مقاله به دبیرخانه همایش ارسال نمایند. همچنین مهلت ارسال چکیده مقالات تا یکم آذر 1401 میباشد.
🔻 محورهای همایش
🔹 میراث ابن عربی
در ایران
در اسیای میانه و آناطولی
در خاورمیانه
در شمال و غرب آفریقا
در هندوستان و شرق آسیا
در مغرب زمین
🔹 ابن عربی و فهم اسلام
🔹 ابن عربی و عرفان و حکمت شیعی
🔹 ابن عربی و گفتگوی ادیان و مذاهب
🔹 تاثیر ابن عربی در فلسفه و کلام اسلامی
🔹 تاثیر ابن عربی در فرهنگ و تمدن اسلامی
🔹 تعالیم ابن عربی و چالشهای عالم معاصر
💻 سایت: http://ibnarabi.irip.ac.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 بررسی ظرفیتها و راهبرهای اربعین در دو نشست علمی
🔹 حجتالاسلام و المسلمین عبدالحمید واسطی در همایش ملی اربعین شناسی: دید به اربعین، باید از اجتماع عزاداران به اجتماع تمدن ارتقاء یابد و نمادها و راهبری های رسانه ای باید بهگونه ای باشد که دید زائران را به سوی تمدن خواهی سوق دهد و همچنین از فضای اجتماع عزادارانِ حاجت خواه، به سمت اجتماع جستجوگرانِ خداوند رشد پیدا کند، و همینطور از صرفا اجتماع عظیم شیعی، به نمادی برای معجزه قرن بیست و یکم سوق دهد.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین شمس الله مریجی در نشست اربعین و آینده جهان تشیع (ظرفیتها و راهبردها): در این اجتماع عظیم حسینی، آشنایی با موعود و منجی نیز انجام می شود. زیرا همگان به سوی طریق الحسین (ع) در حال حرکت هستند و این، تمرین برای حرکت به سوی ظهور منجی موعود است.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی در نشست اربعین و آینده جهان تشیع (ظرفیتها و راهبردها): این مناسک نباید فقط شیعهمحور و شیعهمدار باشد، باید جذبکننده باشد و برای آن روش و شیوه تولید کنیم تا به فرهنگ غالب تبدیل شود، مبانی و ظرفیت این کار وجود دارد ولی باید راهها و روشهای آن را بیابیم. الان در برخی کشورها دور هم جمع میشوند تا گوجه پرتاب کنند و یا گاوبازی کنند، ما چرا نتوانیم پدیده اربعین را آنقدر جذاب کنیم که حتی فرد کافر هم بتواند جذب آن شود؟. آنقدر فضا باید انسانی و جذاب باشد که افراد زیادی جلب شوند تا آن غایت حاصل شود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29708
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اربعین
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ همایش بین المللی معارف نبوی و چالش های جهان امروز
🔹 برگزارکننده: دانشگاه علامه طباطبایی
📅 مهلت ارسال مقالات: 31 شهریور 1401
💻 تارنمای همایش: https://pkctw.atu.ac.ir/
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 ریشههای تعارض منافع در سطوح مختلف حکمرانی
🔰 دکتر سیدجعفر حسینی، عضو هیئتعلمی پژوهشکدۀ مطالعات فناوری در گفتوگو با نشریه رویش اندیشه:
🔹 بحرانی که امروزه نظام حکمرانی در مسئلۀ تعارض منافع ایران پیدا کرده و به تحمیل هزینه های متعدد به کشور منجر شده، تعارض صنفی و تعارض های سازمانی با تعارض ملی و جمعی است.
🔹 اینجاست که گفته می شود حکمرانی ما باید به سمت حکمرانی فرایندی برود و تا فرایندها اصلاح نشود، خیلی از مشکلات حل نمی شود و ما خیلی وقت ها نگاه های امنیتی، فردی و اخلاقی به حکمرانی داریم؛ درحالی که باید به سمت اصلاح فرایندها حرکت کنیم.
🔹 در هر حوزهای باید اولویت گذاری شود؛ چون همزمان نمیتوان همۀ کارها را با هم به جلو برد. سیاستگذار باید شاخص هایی داشته باشد و براساس آن شاخص ها متوجه شود که در کدام حوزه، تعارض منافع بیشترین هزینه ها را به جامعه تحمیل می کند و کدام حوزه خیلی مهم نیست.
🔹 یکی از معیارهای مهم در اولویت این است که حوزه هایی حذف شده و تعارض منافع در حوزه هایی اصلاح شود که اگر بخواهم آن را اصلاح کنم، تنها با آن صنف درگیر هستم و منافع آن صنف و اصلاح منافع آن، درگیری ما را با منافع صنف دیگر تحت الشعاع قرار نمی دهد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29684
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش تفصیلی پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از دیدگاه موافقان و مخالفان طرح تحول حوزه
🔹 آیتالله العظمی نوری همدانی: برخی میگویند کتاب رسائل شیخ انصاری سخت است، در پاسخ باید گفت این کتابها را عمداً سخت نوشتند تا ذهن طلاب قوت و قدرت پیدا کند و این راه شیخ مفیدها و شیخ طوسیها است.
🔸 آیت الله علیدوست: حضرات از مجموع ۶ جلد مکاسب با حدود ۲۲۹۰ صفحه اقدام به حذف ۸۱۵ صفحه (حدود ۳۵%) در ۷۳ مورد کردهاند و این در حالی است که حذف بخشی از یک کتاب به اینگونه از ناموفقترین حذفها است.
🔹 آیت الله شهیدی: بزرگوارانی که میگویند اگر کتاب روان باشد طلاب شل و بی علم بار میآیند، حداقل من این را قبول ندارم! طلاب سطح باید مطالب را یاد بگیرند و کمکم در خارج توان رجوع پیدا میکنند.
🔸 آیت الله قائنی: برخی ثقات از قول حضرت آقای سیستانی نقل کردند: در محضر ایشان قضیهای طرح شد مبنی بر تغییر متن رسائل به حلقات شهید صدر (ره) در نجف، ایشان بهشدت ناراحت شدند بهطوری که آقازادهشان ایشان را تسکین نمود.
🔹 آیت الله فاضل لنکرانی: ما از این طرحی که امسال برای مدارس ابلاغ شده و مکاسب و رسائل شیخ را مثله کردهاند، بسیار نگرانیم! و من در جلسات خصوصی به حضرات آقایان شورای عالی حوزه عرض کردم که این طرح، نتایج غیر معین و بلکه غیر صحیحی به دنبال دارد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29661
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 کتاب بررسی فقهی و حقوقی تزاحم حقوق در خانواده منتشر شد
📚 کتاب بررسی فقهی و حقوقی تزاحم حقوق در خانواده به قلم خیرالله قیاسی سونکی، دانش آموخته دانشگاه رضوی و نظارت علمی حجج اسلام دکتر حسینی زیدی و دکتر حسینی، از اعضای هیئت علمی و استادیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی به همت مرکز پژوهش دانشگاه منتشر شد.
📝 این کتاب ۱۶۴ صفحه در سه فصل تدوین شده که فصل نخست به کلیات در دو مبحث پرداخته و پس از آن دو فصل دیگر هر کدام با ۸ مبحث به موضوع تزاحم حقوق در خانواده به لحاظ فقهی و حقوقی پرداخته و در پایان نتیجه گیری کرده است.
🔻 در این کتاب، پاسخ پرسشهای زیر را مییابید:
🔹بنابر چه معیارهایی میتوان تزاحم را تقسیمبندی کرد؟
🔹 مرجحات تزاحم یعنی چه؟
🔹 در تزاحم بین حق اشتغال و ریاست خانواده، چه باید کرد؟
🔹 راهکار رفع تزاحم بین حق طلاق و ازدواج مجدد چیست؟
🔹 آیا تزاحم ازدواج مجدد مادر با حق حضانت فرزند، حلشدنی است؟
🔹 آیا در فرزندآوری، پدر و مادر حق تزاحم دارند؟
🔹 تزاحم حریم خصوصی طفل و تجسس والدین به چه معناست؟
✅ متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29560
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشر
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تأسیس مدرسه ویژه برای تربیت کادر نظام اسلامی در حوزه علمیه خراسان
🔻 آیتالله سید مصباح عاملی در دیدار آیتالله اشرفی شاهرودی:
🔹 تربیت نیرو باید با چهار مؤلفه دانشی، بینشی، ارزشی و روشی صورت گیرد تا مفید فایده باشد.
🔹 مدرسهای ویژه تربیت کادر برای عرصههای مختلف نظام اسلامی در راستای همین امرِ لازم در حوزه علمیه خراسان تاسیس شده است.
🔹 طلبه باید جامعه، مخاطب، حاکمیت و جهان را بشناسد و در واقع «عالِم به زمان» باشد. همچنین روش کار و علم و تربیت لازم برای مرحله ابلاغ را داشت باشد.
🔹 متمرکز عملکردن در رسالت حوزوی که به تعبیر مقام معظم رهبری همان هدایت دینی، هدایت سیاسی و خدمت اجتماعی میباشد، بسیار مهم و یک اصل محسوب میشود.
🔹 فعالیت حوزه علمیه خراسان بر اساس مولفههای تولید علم، تربیت جامع مشتمل بر چهار مؤلفه گفته شده و ابلاغ روشمند است.
📙 متن کامل: http://meftaah.com/?p=24255
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#مشهد
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
❇️ فراخوان دوره «تربیت و جذب پژوهشیار» مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی
🔻شرایط
🔹دفاع از پایان نامه سطح چهار و یا درحال تدوین
🔹دارای سوابق و فعالیت پژوهشی(مقاله-کتاب)
🔹مطالعه مقالات مبانی و روش شناخت موضوعات
🔹 آشنایی با نرم افزارهای نور و آفیس
🔹قبولی در مصاحبه حضوری
🔻مزایا
🔸اعطای گواهی پایان دوره
🔸اولویت در به کار گیری افراد در فعالیت های آموزشی و پژوهشی مؤسسه
🔸پرداخت کمک هزینه تحصیلی
🌐 لینک ثبت نام: http://mozooshenasi.ir/?p=8872
☎️تلفن: 025-32936045-126
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جذب_پژوهشیار
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 کشور از ضعف نظارت رنج میبرد
🔻 دکتر رفیعی آتانی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
📝 ما در کشور با دو مشکل روشن در قانونگذاری مواجه هستیم یکی حجم بالای قوانین است که روزانه از طریق مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهایی که قانونگذاری میکنند به حجم آنها افزوده میشود و دیگری اینکه ما انقلاب کردیم ولی همچنان قوانین قبل از انقلاب اسلامی جزو قوانین معتبر است و این خود مشکل ایجاد میکند.
📝 این حجم عظیم از قوانین با معضل دیگری به نام تعارض و هم پوشانی مواجه هست، هم پوشانی قوانین تا حدودی قابل تحمل است ولی تعارض قوانین آسیب زا خواهد بود و بی توجهی به این مساله باعث میشود مشکل به صورت بی نهایت لاینحل باقی بماند.
📝 البته این موضوع یک مشکل محتوایی دارد و آن اینکه دیدگاههای بنیادی ما در حوزههای مختلف روشن نیست، مثلاً نمیدانیم وظیفه دولت در حوزه فرهنگ چیست و مبنای مورد توافقی در این زمینهها نداریم و به دلیل این خلاء، نگرانی و دغدغه پیدا میکنیم و فکر میکنیم با قانونگذاری میتوان مشکل را حل و فصل کرد.
📝 ما به یک نظریه پایه و بنیادین مورد توافق که مسائل جمهوری اسلامی را در حوزههای مختلف تعیین تکلیف و حل و فصل کند، نیاز داریم، هر اندازه ما در مورد محتواها کمتر بدانیم بیشتر قانون وضع میکنیم چون فکر میکنیم احتمالهای آسیب زا را کاهش میدهیم در حالی که این امر واقعاً مشکل را پیچیدهتر خواهد کرد.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29680
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com