✅ پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی با تغییراتی برگزار میشود
🔻 عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم:
🔹 جشنواره فارابی مهمترین رویداد حوزه علوم انسانی کشور و منطقه است که روزبه روز بیشتر در مقیاس منطقهای و جهانی شناخته میشود.
🔹 تقویت بخشهایی از جشنواره ضرورت دارد، یکی از این بخشها حوزههای جدید علوم انسانی است. یک گروه به نام فناوری های جدید در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی داریم و نشریات مختلفی هم در پژوهشگاه در این زمینه منتشر می شود و به همین دلیل به خوبی می توان این حوزه را در جشنواره تقویت کرد.
🔹 توجه به آثاری که برای حل مسائل کشور و جهان و جهان اسلام تولید شدهاند، مسائلی مانند محیط زیست، خشونت، تقویت صلح، نزاع های قومی و دیگر مسائل باید به شکل ویژه ای در جشنواره دیده و بررسی شود.
🔸 فراخوان دریافت آثار برای پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی از امروز شروع شد و تا ۳۰ آبان ادامه دارد. علاقهمندان می توانند آثار خود را در ۱۶ گروه مربوط یه علوم انسانی در قالب کتاب، پایان نامه، رساله، طرح پژوهشی و مقاله پژوهشی به دبیرخانه به نشانی farabiaward.ir ارسال کنند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35220
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 سلسله دروس خارج و درس گفتارهای نظامهای اسلامی
🔹موضوع: فقه عدالت آموزشی
🎙استاد: حجت الاسلام و المسلمین محسن قنبریان
🔹 زمان: یکشنبهها بعد از نماز ظهر و عصر
🔹 مکان: دبیرخانه علوم انسانی اسلامی مفتاح (میدان معلم- بلوار سمیه، بین کوچه 26 و 28 - پلاک 472)
❇️ جهت ثبت نام و اطلاعات بیشتر: @Meftahandishe
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#عدالت_آموزشی
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و حوزه علمیه اصفهان
💢 تفاهمنامه همکاریهای علمیپژوهشی بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، حوزه علمیه اصفهان، انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه و موسسه نور نهج البلاغه اصفهان با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر عباس مقتدایی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، دکتر پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین سالک رئیس هیئت مدیره موسسه نهج البلاغه به امضا رسید.
🔹 دکتر طهرانچی: بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب تحول جز با مراجعه به میراثهای معنوی ممکن نیست. ایشان قرآن و مکتب اهل بیت علیهم السلام را میراثهای معنوی ما معرفی کردهاند. باید بتوانیم علاوه بر بهرهمندیهای نخبگانی از ظرفیتهای نهج البلاغه، به گونهای شایسته که به زبان جوان امروز نیز نزدیک باشد، استفاده کنیم.
🔸 دکتر عباس مقتدایی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی: انصافا دانشگاه آزاد اسلامی در سالهای اخیر چه در بخش ستادی تهران و چه در استان اصفهان، توانسته با سرعت بالایی در ریل پیشرفت قرار گیرد و ظرفیتهای دانشگاهی خود را پای کار توسعه کشور بیاورد که این جای قدردانی دارد.
🔹 تعالی بخشی فرهنگ جامعه در ساحتهای گوناگون با محوریت نهج البلاغه و با عطف به پاسخگویی به نیازهای امروز و سوالات و شبهات مطرح پیرامون حکمرانی دینی و همچنین توسعه دانشهای حاصل از نهج البلاغه از اهداف این تفاهم نامه همکاری است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔 پنجمین همایش «کتاب سال حکومت اسلامی» فراخوان شد
◻️ قائم مقام رئیس مرکز تحقیقات حکومت اسلامی گفت: دریافت آثار برای پنجمین همایش کتاب سال حکومت اسلامی از روز چهارشنبه ۱۹ مهرماه آغاز و تا ۱۰ آذرماه سال جاری ادامه دارد و از همه نویسندگان و محققان اثر چاپ شده، رسالههای دکتری و سطح چهار در حوزههای برگزاری همایش دریافت میشود و بعد از آن داوری متقن و دقیق روی آثار انجام خواهد شد.
جزئیات بیشتر:
https://hawzahnews.com/xctkp
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#کتاب_سال
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ در رابطه با دین وتمدن با فقر شدید پژوهشی مواجه هستیم
🔻 در نشست «رویکرد نظری به مسئله دین و تمدن» مطرح شد؛
🔹 دکتر سیدرضا مهدینژاد، عضو هئیت علمی جامعه المصطفی: وقتی از تمدن اسلامی سخن میگوییم، پایه و رکن اصلی آن دین است. از سوی دیگر با شبهاتی درباره رابطه تمدن و اسلام مواجه هستیم که باید به آنها جواب دهیم. پاسخگویی به این شبهات نیازمند طرح مباحثی همانند بحث امروز یعنی رابطه دین و تمدن است. با فقر شدید پژوهش علمی در این زمینه مواجه هستیم.
🔸 حجتالاسلام حبیبالله بابایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی: معتقدم موضوع قدیمی اما همچنان زنده است و هنوز موضوع دین در هر وضعیت بحرانی دوباره به صحنه میآید. ویل دورانت میگوید دین همانند یک هیولای چند سر است که هر سر آن را که قطع کنید سر جدیدی برای آن پیدا میشود.
🔹 دکتر حسین رمضانی، مرکز مطالعات پیشرفت و تمدن پژوهشگاه: گاهی مدعای نظری و معرفتی دین و گاهی مدعای عملی آن را حداکثری میدانیم. باید این نکته را در رابطه دین و تمدن باید مد نظر قرار دهیم. همچنین، گستره روابط نظری دین و تمدن بسیار وسیع است و در تمام حوزههایی که میتوانیم کار فکری و فلسفی انجام دهیم رابطه دین و تمدن هم قابل بررسی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35192
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تمدن
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی حوزه علمیه با همکاری مراکز تحقیقاتی برگزار میکند:
✅ نشست نقد و بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در حوزه زن، خانواده و جمعیت(فصل ۱۶)؛ با رویکرد اسلامی
💢 با حضور:
👤 دکتر ابوالفضل اقبالی؛ پژوهشگر مطالعات جنسیت و خانواده
👤 آقای امین مهدیزاده؛ مسئول هسته خانواده و جمعیت اندیشکده رهیافت
👤 آقای محمدعلی فائضی؛ مسئول هسته عفاف و حجاب اندیشکده رهیافت
🗓 زمان: شنبه ۲۲ مهرماه
⏰ ساعت: ۱۷:۰۰
📌 مکان: دانشگاه امام صادق(ع)، ساختمان پژوهشگاه(بلوک ۴)، طبقه دوم، اتاق جلسات
🔹 ثبتنام جهت حضور در نشست:
🌐 http://events.isu.ac.ir/W/1697229000-247
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن_و_خانواده
#نشست
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انقلاب اسلامی، اقتداری برخاسته از مردم سالاری دینی
🔻 حجتالاسلام سید سجاد ایزدهی، استاد حوزه و دانشگاه:
🔹 امام خمینی (ره) در مورد حکومت و قدرت فرمودند: قدرت کمال است؛ زیرا خدای متعال قادر است؛ ولی اگر همینقدرت به دست انسان فاسد بیفتد از آن فساد بر میخیزد.
🔹 رهبر معظم انقلاب تأکید دارند که قدرت ابزاری برای اجرا است و فارغ از اینکه ذات قدرت خیر یا شر باشد قدرت در اسلام اصل نیست و پیادهکردن اصول اسلامی اصل است، ایشان تسلط را فینفسه بدون عیب میدانند و این نکته مهم میدانند که هدف از تسلط چیست؟
🔹 امام جامعه شخصی عادل و آگاه به جامعه و جهان است که در بحرانهای کشور جامعه را بهخوبی هدایت میکند؛ سه عنصر اقتدار، مظلومیت و پیروزی در حکومت اسلامی جمع شده است.
🔹 نظام اسلامی در این اغتشاشات بهجای اعمال قدرت، اعمال اقتدار داشت و نتیجه این شد که در سالگرد اغتشاشات با توجه به حجم وسیع تبلیغات دشمن هیچ حادثهای در کشور رخ نداد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35235
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#نظام
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اولین همایش ملی زن در صد سال اخیر در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد
🔹 دکتر فخرالسادات نصیری مشاور امور بانوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه از ۳۹۹ عضو هیات علمی دانشگاه حدود ۵۰ نفر از بانوان هستند، ادامه داد: همچنین از بیش از ۴۰۰ کارمند دانشگاه محقق اردبیلی نیز، حدود ۱۱۲ نفر را بانوان تشکیل می دهند.
🔸 حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا مصلح نیا مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه قبل از انقلاب از زنان به صورت غیراصولی استفاده می شد، گفت: زن موجودی است که ائمه می توانند در عظمت این مخلوق حرف بزنند.
🔹 دکتر مرتضی ابراهیمی رئیس اولین همایش ملی زن در صد سال اخیر گفت: خداوند صفت مربی را به زن داده و سرنوشت سازترین مسئولیت در حیات خلقت بعد از جایگاه خالق بر عهده زنان قرار داده شده است.
🔸 دکتر مسروره مختاری دبیر علمی اولین همایش ملی زن در صد سال اخیر با بیان اینکه برای این همایش ۱۵۹ مقاله ارسال شده که از این تعداد ۱۰۲ مقاله از طرف بانوان بوده است که نهایتا ۱۵۶ مقاله مورد پذیرش واقع شد، گفت: در حوزه حقوق زنان و خلاهای این حوزه دارای بیشترین تعداد مقالات بودیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35228
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فرجام انباشت ظلم/ توهین به کرامت انسانی، محافظت از خود به هر قیمت مبنای نظری دولت صهیونیسم/ ویژگیهای #طوفان_الاقصی
🔻 آیتالله علیدوست، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه عنوان داشت؛
🔹 به گمان ما آن چه این واقعه را قابل فهم میکند، فهم سنت الاهی است که هیچ ظالمی نباید از فرجام انباشت ظلم خویش فارغ و خلاص باشد و ابتلا هم باید ناگهانی و به دست نیروهایی باشد که ظالم، آنها را عددی به حساب نمیآورد و این از مطالعه سرگذشت هلاکت ظالمان در طول تاریخ به دست میآید.
🔹مبنای نظری دولت صهیونیسم در بخش دوم تبعیضنژادی، توهین به کرامت انسانی، محافظت از خود به هر قیمت و توجیه اخلاقی هر عمل ضد اخلاقی است.
🔹 در این منطقنمای نامطبوع میتوان کودک 2 ساله را از پا درآورد؛ چون به احتمال، ده سال دیگر یک جنگجو بر ضد این رژیم خواهد بود!!
🔹واقعا چه ساده و بیچارهاند کسانی که این ظالمان را تایید میکنند یا خیال اعتماد به آنها را، به خامی، در خاطر میپرورند
🔹 مدیران زیرک و مجریان توانمند و از خودگذشته این حرکت نباید خدای ناکرده، دچار غرور و پس از آن، اختلاف وعبور از مرز شریعت شوند؛ پدیدهای که دشمن بیش از هر چیز به آن نیازمند است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35247
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسطین
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ از سلسله نشستهای همایش بین المللی خانواده مقاوم: چالشهای اخلاقی در جهان متحول
🔷 انقلاب جنسی، محو خانواده و نقش انتقادی زنان
🔸Sexual revolution, erosion of family
and the critical role of women
🔻Marija Stajić
pro-family activist
coeditor of IFamNews (official outlet if the International Organization for the Family)
⏳ زمان: یکشنبه 23 مهر ساعت 12:30
📮مکان: قم: بلوار الغدیر، کوچه 10، پلاک 5، پژوهشکده زن و خانواده
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تفاوت بانک های تحت نظر دولت و بانک های دیگر...
▫️سهم بانکهای غیر دولتی در تسهیلات مسکن 3 در می باشد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نیازهای جامعه به حافظ در عصر هوش مصنوعی
🔻 محمد کشاورز بیضایی، مولف کتاب «حافظ و گفتمانهای اجتماعی و تاریخی»:
🔹 بیتردید، هوش مصنوعی توانمندیها و ظرفیتهای بالایی را در حوزههایی نظیر صنعت، کشاورزی و پزشکی، ایجاد کرده و بخش قابل توجهی از خطاها و نقصهای انسانی را مرتفع کرده است. با اینهمه باید در نظر داشت خلق و آفرینش اثر هنری، فرایندی پیچیده، رمزآلود و آمیزهای از الهام و صنعت است.
🔹 فرض ما از الهام، مکاشفه و در دل انداختن است و منظور از صنعت، هنر ساختن، پرداختن و شکلدادن. الهام در وادی شعر و هنر، سراغ کسانی را میگیرد که آماده استقبال و پذیرایی باشند.
🔹 این پذیرایی جز با تحصیل، استحاله و درونیشدن آموزههای فردی و اجتماعی، مطالعه و عمیقشدن شاعر در پدیدههای طبیعی، اجتماعی و فرهنگی که وی را احاطه نموده است، امکانپذیر نیست.
🔹 در واقع آمیزهای از عوامل و عناصر از قبیل کنشمندی هنرمند در برابر رویدادها و پدیدهها، محاط بودن مکانی و زمانی هنرمند با توجه به آداب و رسوم خاص زمانی و جغرافیایی، ظرفیت شهودی و الهامی، فضائل اخلاقی، روحیه حقیقتجویی، کمالجویی و عدالتگرایی و به طور کلی استحاله آموزههای فردی و اجتماعی در روح و ضمیر هنرمند، در آفرینش اثر هنری تأثیری غیرقابلانکار دارد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35239
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حافظ
#گزارش_خبری
#شیراز
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ لزوم استفاده از توانمندی های حوزه و روحانیت در مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور / اعلام آمادگی کامل اقتصاددانان اسلامی برای حضور در تمام زمینه های اقتصادی
🔰 جلسه هم اندیشی امور اقتصادکلان سازمان برنامه و بودجه و ستاد همکاری حوزه علمیه که در اداره امور اقتصادی و دارایی استان قم برگزار گردید:
🔻دکتر مقصودی سرپرست امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه:
▫️ ایشان بر لزوم استفاده از توانمندی های حوزه و روحانیت در مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور مخصوصا موضوعات اقتصادی تاکید نموده و ایجاد ستاد همکاری حوزه و وزارت امور اقتصادی و دارایی را حرکت مناسب و قابل توجه برای حضور هرچه بیشتر اندیشه های ناب اسلامی در حل مشکلات اقتصادی کشور دانستند.
🔻دکتر فراهانی رئیس ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت اقتصاد:
▫️ایشان اظهار امیدواری نمودند که سیر تعاملات مثبت حوزه و وزارت امور اقتصادی و دارایی هر چه بیشتر و بهتر گسترش یابد.
▫️ اقتصاددانان اسلامی آمادگی کامل دارند که در تمام زمینه های حکمرانی و علی الخصوص مباحث اقتصادی حضور فعال داشته باشند. ایشان ایجاد ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت اقتصاد نیز در همین راستا دانستند و رشد کمی و کیفی فعالیت ها ستاد را از اهداف مهم ستاد بیان داشتند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مدرسهی فکرت با همکاری نشریه دیدهبان اندیشه در یازدهمین محفل خود به بازخوانی «تبیین نظریه حکمرانی اجتهادی» میپردازد.
با حضور
👤 «آیتالله محمدحسین ملک زاده» مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم
زمان: یکشنبه، ۲۳ مهرماه ۱۴۰۱ - ساعت ۱۶
مکان: قم، خیابان بسیج، ساختمان مدرسه فکرت
🔻جهت ثبت نام حضوری و مجازی در این محفل به آیدی @m110614 پیام بدهید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مقابله با دشمن در عرصه خانواده کار مداوم میخواهد
💢 حجتالاسلام زیبایینژاد دبیر علمی و جمعی از اعضای کمیته علمی همایش بین المللی «خانواده مقاوم: چالشهای اخلاقی در جهان متحول» با حضور در مؤسسه با آیتالله رجبی دیدار و گفتو گو کردند.
🔻 آیتالله رجبی، رئیس مؤسسه امام خمینی(ره):
🔹 نگاه جامعی که به این مسئله داشتهاید بسیار مهم است، بررسی ابعاد تاریخی، فرهنگی و اجتماعی، تجربه علمی و عملی کشورهای غربی و عربی به این مسئله، نگاهی همهجانبه و قابلتحسین است و امیدواریم که خروجیهای جامعی نیز داشته باشد.
🔹 مقوله مقاومسازی خانواده مسئله امروز ما و هم مسئلهای چالشی تاریخ صدساله اخیر بوده است؛ قرار نیست تعارض فرهنگ دینی و ضد دینی پایان بپذید چرا که تقابل بین حق و باطل از همان اول خلقت شروع شده و ادامه نیز خواهد یافت.
🔹 جبهه مقابل ما برای نابودی نهاد خانواده برنامهریزی و تلاش میکند و هر روز چالشی را در شکل و قالبهای جدیدی ایجاد میکند؛ لذا مقابله با آنان کار مداوم میخواهد و اینکه در مقابل دشمن بتوانیم پیروز شویم یا نه بستگی دارد که چقدر کار و تلاش میکنیم.
🔹 برگزاری این همایش نقطه آغاز کار است. اگر در سایه برگزاری این گونه همایشها توجه مردم و مسئولان به اهمیت نهاد خانه و خانواده بیشتر شود نتیجه خوبی نیز خواهیم گرفت.
🔹 اگر بتوانیم برای اسلام کاری انجام دهیم و کوتاهی کنیم باید روزی در پیشگاه الهی پاسخگو باشیم؛ ما وظایف مختلفی داریم که باید به نحو احسن انجام دهیم.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
🔰 سلسله دروس خارج و درس گفتارهای نظامهای اسلامی
🔹موضوع: فقه عدالت آموزشی
🎙استاد: حجت الاسلام و المسلمین محسن قنبریان
🔹 زمان: یکشنبهها بعد از نماز ظهر و عصر
🔹 مکان: دبیرخانه علوم انسانی اسلامی مفتاح (میدان معلم- بلوار سمیه، بین کوچه 26 و 28 - پلاک 472)
❇️ جهت ثبت نام و اطلاعات بیشتر: @Meftahandishe
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#عدالت_آموزشی
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ شماره ۵۳ فصلنامه علمی تخصصی «فرهنگ پژوهش ویژه علوم اجتماعی» منتشر شد
💢 این نشریه به همت معاونت پژوهش دانشگاه باقرالعلوم(ع) در قالب ۷ مقاله به چاپ رسید.
🔸 این فصلنامه که تحت نظر دکتر عباس ایزدیفرد، مدیرمسئول فصلنامه و شهریار نجف پور، سردبیر آن منتشر شده است، در شماره ۵۳ خود، هفت مقاله علمی تخصصی از دانشآموختگان رشته علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم(ع) را به چاپ رسانده است.
🔻 مقالات چاپ شده در این جلد از فصلنامه عبارتاند از:
1️⃣ «بررسی تکنیکهای معطوف به خشونت علیه زنان در نافرمانی مدنی در شبکههای اجتماعی» نوشته فاطمه کریمی دردشتی
2️⃣ «بررسی کارکردهای مشارکت اجتماعی در منابع اسلامی» اثر محمد طباطبایی.
3️⃣ «عرصههای مورد تأکید امام خمینی بر همبستگی اجتماعی» نوشته علی رستمی کیسمی.
4️⃣ «چیستی جنسیشدن فضای اجتماعی و نمادهای آن» به قلم مهدی نظری.
5️⃣ «بررسی آثار و پیامدهای سازمانوارگی در نظام آموزش حوزههای علمیه» اثر نوید آذری آبکناری.
6️⃣ «نگاهی پدیدارشناختی به نقدبودگی مهریّه» نوشته حوریه پورسینا.
7️⃣ «بررسی انسانشناختی حرم حضرت زینبیه(اصفهان) با تأکید بر وجه خواهرانه» اثر فاطمه فلسفین
💠 علاقهمندان میتوانند جهت ثبتنام و ارسال مقالات خود، به صفحه اختصاصی این فصلنامه به نشانی http://fpq.bou.ac.ir مراجعه کنند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فصلنامه
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ لزوم توجه به پیوست شغلی در افزایش رشتههای دانشگاهی
🔻 دکتر زلفی گل، وزیر علوم:
🔹 پیوست شغلی برای توسعه و اضافه کردن رشته در هر دانشگاه امری ضروری است و این مهم در دستور کار دولت قرار دارد.
🔹 از این پس توسعه دانشگاهها با شرط پیوست اشتغال انجام میشود تا نگرانی بابت شغل دانشجویان وجود نداشته باشد.
🔹 معیشت اعضای هیات علمی و یاوران علمی دانشگاهها در دستور کار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و هفته گذشته در این زمینه توافقاتی با سازمان امور اداری و استخدامی کشور انجام شد.
🔹 ساخت خوابگاه خواهران این دانشگاه با حمایت این وزارتخانه پیگیری میشود که البته باید از ظرفیت خیران نیز استفاده کرد.
🔹 این دانشگاه به دلیل جمعیت دانشجوهایی که دارد تعطیل نمیشود و از دستور کار ساماندهی دانشگاهها خارج شده است.
🔸 در زمان حاضر بیش از هشت هزار دانشجو در پنج دانشگاه جهرم تحصیل میکنند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#وزارت_علوم
#گزارش_خبری
#شیراز
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست حوزه علمیه و روانشناسی نوین؛ در خدمت گرفتن به جای تقابل
💢 نشست علمی روانشناسی نوین؛ چالش ها و آسیب ها به همت انجمن روانشناسی اسلامی حوزه های علمیه کشور برگزار شد.
🔹 حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه : قم پایگاه تولید و نشر معارف اهل بیت به سراسر جهان است.
🔸 حجت الاسلام جهانگیرزاده : معتقدیم که روانشناسی که در دویست سال اخیر با همه پیشینه آن شکل گرفته است می تواند به ما برای فهم بهتر انسان کمک شایان کند.
🔹 حجت الاسلام رفیعی هنر : اگر روانشناسی اسلامی را به اسم اسلام می خواهیم قطعا نیازی به اسم روانشناسی اسلامی داریم؟ جریان ۱۰۰ ساله حوزه در خصوص ارتباط حوزه با روانشناسی به دنبال فضای علمی بوده است و در این زمینه از روش های عقلانی و علمی و تجربی بهره می گیریم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35271
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ دومین پیشنشست کمیسیون اقتصاد اسلامی هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی به موضوع «دیدگاههای رقیب در بازار ارز ایران» اختصاص یافته است.
♻️ این نشست تخصصی به صورت مجازی با گفت و گوی دکتر محمدرضا یزدیزاده، پژوهشگر و صاحبنظر اقتصادی و دکتر حسن حسنخانی، پژوهشگر و صاحبنظر اقتصادی،
♻️ دوشنبه 24 مهر 1402 از ساعت 16 تا 18 برگزار خواهد شد.
♻️ دبیری علمی این جلسه را دکتر محمدجواد توکلی، دانشیار گروه اقتصاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و رئیس کمیسیون اقتصاد اسلامی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی برعهده دارد.
🌐 دسترسی مجازی به جلسه:
https://www.skyroom.online/ch/scih/economy
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از سومین جلسهٔ قرارگاه جوانی جمعیت و تعالی خانواده
🔹 خانم دکتر فقیهی، مشاور رئیس دنشگاه درامور بانوان، هدف این قرارگاه را تدوین برنامه عملیاتی در راستای ارتقای سلامت و جوانی جمعیت، هماهنگی بین دستگاهی جهت اجرای مستمر فرآیندهای مرتبط با اجرایی سازی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه ها قلمداد کرد.
🔹 هدف ما از این نشست این است که برخی از نکات مثبت در بعضی از معاونت ها را بررسی کنیم و نکاتی که مغفول مانده است و یا در اجرا دچار موانع و مشکل هستند را مطرح و مورد ارزیابی قرار دهیم.
🔸 دکتر هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان: همهٔ حوزه ها باید متناسب با سیاستهای نظام، ضمن بررسی دقیق، براساس انتظارات نظام، در برنامه های راهبردی قرارگاه جوانی جمعیت بازنگری و موانع و مشکلات را شناسایی و برطرف کنند.
🔸 وی از راه اندازی دانشکده خانواده در دانشگاه اصفهان خبر داد و تصریح کرد:راه اندازی دانشکده خانواده به عنوان یک دانشکده نیاز محور در دستور کار دانشگاه قرار دارد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35259
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🗂نهمین همایش مالی اسلامی
#فراخوان_مقاله
✳️انجمن مالی اسلامی ایران برگزار می کند:
🔰محورهای همایش:
🔵محور اصلی: توسعه صنعت مالی اسلامی با تاکید بر مهار تورم و رشد تولید
سایر محورها:
🔹نقش صنعت مالی اسلامی در ثبات و پایداری مالی
🔸ابزارهای مالی اسلامی و تورم
🔹ابزارهای مالی اسلامی و تأمین مالی بنگاههای اقتصادی
🔸تعامل و همافزایی بازارهای مالی اسلامی (پول، سرمایه و بیمه) در راستای مهار تورم و رشد تولید
🔹اثرات تورم بر عملکرد صنعت خدمات مالی اسلامی
🔸عملکرد بازار پول در ایجاد یا کنترل تورم؟
🔹تنظیمگری و نظارت در بازارهای مالی اسلامی در جهت مهار تورم و رشد تولید
🔸نوآوریها و فناوریهای مالی اسلامی و نقش آنها در مهار تورم و رشد تولید
🔹موانع و چالشهای صنعت مالی اسلامی در تأمین مالی تولید
🔸صنعت مالی اسلامی و تأمین مالی زنجیرهای
🔹ظرفیت خدمات مالی اسلامی در تأمین مالی کارآفرینی (با تأکید بر شرکتهای دانشبنیان)
🔸تجارب جهانی تأمین مالی اسلامی
📎اطلاعات بیشتر:
🌐ciif.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#همایش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آیین آغاز به کار مدرسه مهارتافزایی علوم انسانی دانشگاه علامهطباطبائی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲
💠 آیین آغاز به کار مدرسه مهارتافزایی علوم انسانی دانشگاه علامهطباطبائی با هدف آموزش و ایجاد بستر کارآفرینی برای دانشجویان علوم انسانی در سال تحصیلی جدید در دانشکده روانشناسی وعلوم تربیتی دانشگاه علامهطباطبائی برگزار شد.
🔻 دکتر معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی:
🔹 دانشگاه علامهطباطبائی بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی در ایران و غرب آسیا است که ظرفیتهای فوقالعادهای دارد و یکی از این ظرفیتها، دانشجویان این دانشگاه هستند.
🔹 آمارها نشان میدهد بالاترین ضریب اشتغال در کشور ما مربوط به دانشآموختگان علوم انسانی است. یکی از موضوعات بسیار جدی که ما در دانشگاه دنبال میکنیم و در این زمینه نیاز به کمک شما داریم، ایجاد اشتغال است.
🔹 دانشگاه علامهطباطبائی با ایجاد مراکز رشد و پارک علم و فناوری تلاش میکند تا دانشجویان متناسب با تخصص و ایدههایی که دارند، برای خود اشتغال ایجاد کنند. بنابراین پیشنهاد میکنم دانشجویان از مراکز رشد دانشگاه دیدن کنند و ایدههای خلاقانه و فناورانه خود را ارائه دهند تا بعد از تایید در شورای دانشکده، زمینه رشد و پرورش آن ایده توسط این مراکز برای دانشجویان فراهم شود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دانشگاه علامهطباطبائی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تفاهمنامه همکاری امضا کردند
🔹 دکتر معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اسلامیسازی علوم انسانی به عنوان یکی از شاخصهای تحول علوم انسانی، گفت: بخش اسلامیسازی علوم انسانی، بخش سختی است به همین دلیل امیدواریم با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بتوانیم تولیدات بیشتر و منابع معتبرتری داشته باشیم. ما میتوانیم با ظرفیتهایی که داریم دانش بشری را غنیتر کنیم و در محافل بینالمللی حرفی برای گفتن داشته باشیم.
🔸 دکتر سعیدی روشن، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه: آسیبشناسی علوم انسانی، طرح نقشه راه همدلانه، برگزاری دورههای دکتری مشترک، تبادل استاد، استفاده از منابع علمی مشترک و تالیف آثار علمی مشترک، کارهای بسیار ارزشمندی است که اگر بتوانیم آنها را عملیاتی کنیم، خیرات و برکات آن نصیب همه خواهد شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35284
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ چیستی علوم انسانی اسلامی
🔻 حجت الاسلام دکتر پارسانیا، استاد حوزه و دانشگاه:
🔹 در تعریف پوزیتیویستی از علم، اتصاف علم به اسلامی و غیراسلامی پذیرفته نمیشود و این اتصاف مهمل دانسته میشود.
🔹 در تعریف تفهمی و نوکانتی از علم، علوم انسانیِ اسلامی به جهت موضوع خود از علوم انسانی غیراسلامی متمایز میشود؛ یعنی چنانچه علوم انسانی، مسلمانان را ابژه مطالعه خود قرار دهد، علوم انسانی تحقق خواهد یافت.
🔹 در تعاریف پسامدرن از علم، اسلام میتواند در جایگاه یک پارادایم علمی، قوام بخش و هویت بخش نوع خاصی از علوم انسانی باشد؛ اگرچه خود این مجموعه اعتقادی و ارزشی، اعتبار و شأن علمی ندارد.
🔹 براساس فلسفه اسلامی، علوم انسانی به حسب متافیزیک و فلسفهای که از آن تغذیه میکند، میتواند به وصف دینی و غیردینی یا اسلامی و غیراسلامی متصف شود، چرا که فلسفه و متافیزیک نیز به حسب نگاهی که به اصل هستی و جغرافیای کلی آن دارد، به دینی و غیردینی یا توحیدی و مشرکانه متصف میشود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35288
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com