یکی از راه های درمان عصبانیت و خشمِ بی جا آن است که روی عواقب آن زیاد فکر کنیم تا بدی و تعفنش در ما درک شود. آنگاه هنگام خشمگین شدن می توان از این صفت دوری کرد.
@meh_shekan
#گام_به_گام_باکاروان_حسینی
🔖امروز ۲۸ ذی الحجه است، آیا می دانید کاروان سید الشهدا علیه السلام در چه منزلگاهی قرار گرفت و در آنجا چه اتفاقی افتاد؟ و حضرت چه آیه ای را تلاوت کردند؟
⛺ منزلگاه عُذَيبُ الهِجانات
زمان: ۲۸ ذي الحجه ۶۰ هجري
چند تن از اهل كوفه با حضرت ملاقات كرده و اوضاع شهر را چنين توصيف كردند: «به اَشراف كوفه رشوه هاي گزاف داده اند و اينك يك دل و يك زبان با تو دشمني مي ورزند و ساير مردم دلشان با توست. اما فردا شمشيرهايشان به روي تو كشيده مي شود.»
امام در اين باره آيه اي را تلاوت فرمودند:
مِّنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا
از ميان مؤمنان افرادی هستند بر سر پيمان خود با خدا ايستادگي كرده و به عهد خويش وفا كردند و به شهادت رسيدند و برخي در انتظار شهادت اند.( احزاب/۲۳)
نکته:
در راه حق، ممکن است با ثروت و وعده و وعید دیگران از یاری دادن امام زمان خود، دست بکشیم، اما اگر ایمان راستین و مؤمن به وعده های الهی باشیم تا پای جان در کنار امام خود می ایستیم.
📖منابع:
الارشاد، اعلام الوری، مسار الشیعه، بحارالانوار، مصباحالمتهجد، نفسالمهموم، لهوف، معالی السبطین.
#لطفا_نشردهید
@meh_shekan
یکی از دلایل همراهی ما با کاروان حسینی از طریق همین روزشمارها و گزارشات منزلگاه ها، این هست که حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) در روز ترویه و هنگام خروج این کاروان از مکه چنین فرمود:
مَنْ کَانَ فِینَا بَاذِلا مُهْجَتَهُ مُوَطِّناً عَلَی لِقَاءِ اللَّهِ نَفْسَهُ فَلْیَرْحَلْ مَعَنَا فَإِنِّی رَاحِلٌ مُصْبِحاً إِنْ شَاءَ اللَّه»
هر یک از شما که حاضر است در راه ما از خون خویش بگذرد و جانش را در راه شهادت و لقای پروردگار نثار کند، پس آماده حرکت با کاروان ما باشد که من فردا صبح حرکت خواهم کرد، ان شاءالله.( بحار الانوار، ج44، ص367)
آیا آماده همراهی با کاروان عاشورایی را داریم؟!
@meh_shekan
#گام_به_گام_باکاروان_حسینی
🔖امروز ۲۹ ذی الحجه است، می دانید کاروان سید الشهدا علیه السلام در چه منزلگاهی قرار گرفت و در آنجا چه اتفاقی افتاد؟
⛺ منزلگاه قَطقطانیه
زمان: ۲۹ ذي الحجه ۶۰ هجري قمری
در این روز حضرت اباعبداللهالحسین(ع) به همراه لشکر حرّ به قطقطانیه رسیدند. در این منزلگاه اردوگاه نیروهای حصینبننمیر، رئیس شُرطه کوفه بوده است و همچنین نيروهاي گشت و شناسايي ابن زياد بود، رفت و آمدها را کنترل کنند.
و بنابر روایتی هنگامی که در این منزل رسیدند، چشم حضرت به خیمهای بنا شده افتاد و پرسید: این خیمه از آن کیست؟ عرض کردند: از آن عُبیداللهبنحرّجعفی است.
📖منابع:
الارشاد، اعلام الوری، مسار الشیعه، بحارالانوار، مصباحالمتهجد، نفسالمهموم، لهوف، معالی السبطین.
#لطفا_نشردهید
@meh_shekan
امروز آخرین روز سال قمری است و سال جدید را با محرم ابا عبدالله الحسین ع آغاز خواهیم کرد.
شروع سال جدید با حسین علیه السلام، حکمت ها دارد... تاملی داشته باشیم.
@meh_shekan
#گام_به_گام_باکاروان_حسینی
🏴امروز اول محرم است، آیا می دانید کاروان سید الشهداء علیه السلام در چه منزلگاهی قرار گرفت و در آنجا چه اتفاقی افتاد؟ و حضرت چه آیه ای را تلاوت کردند؟
⛺ منزلگاه قصر بني مُقاتِل
🕐زمان: اول محرم ۶۱ هجري قمری
گروهي از اهل كوفه در اين منزلگاه خيمه زده بودند، حضرت از آنها پرسيد: آيا به ياري من مي آييد؟ بعضي گفتند دل ما رضايت به مرگ نمي دهد و بعضي گفتند: ما زنان و فرزندان زيادي داريم، مال بسياري از مردم نزد ماست و خبر از سرنوشت اين جنگ نداريم، لذا از ياري تو معذوریم!
حضرت به جوانان امر كرد كه آب بردارند و شبانه حركت كنند.
امام حسين (عليه السلام) در اين منزل به خیمه عبيدالله جُعفي رفت و به او چنين فرمود:
پس اگر ما را ياري نمي كني خداي را بپرهيز و از اين كه جزو كساني باشي كه با ما مي جنگند. سوگند به خدا اگر كسي فرياد ما را بشنود و ما را ياري نكند، او را به رو در آتش مي افكند.
سپس فرمود: «ای مرد! تا پیش از این خطای زیادی داشتی و خداوند تو را به اعمالت مؤاخذه میکند، آیا نمیخواهی در این ساعت به سوی او بازگردی و مرا یاری کنی تا جد من روز قیامت، نزد خدا شفیع تو باشد؟»
گفت: «یابن رسول الله، اگر تو را یاری کنم همان ابتدای کار پیش روی تو کشته میشوم، و نفس من به مرگ راضی نیست، ولی این اسب مرا بگیر، که خوب اسبی است.
امام حسین(ع) از او روی برگرداند و فرمود: «نه حاجت به تو دارم و نه به اسب تو.» و سپس این آیه از سوره کهف را خواند: «وَمَا كُنتُ مُتَّخِذَ الْمُضِلِّینَ عَضُدًا؛ ما گمراهان را به یاری خود نمیطلبیم/کهف،۵۱ »
🔺نکته: امام حسین ع با این جمله، نظریه ی « هدف وسیله را توجیه میکند!» را رد کردند و خواستند ثابت کنند که برای رسیدن به هدف مقدس نمی توان از هر وسیله ای استفاده کرد.
📖منابع:
الارشاد، اعلام الوری، مسار الشیعه، بحارالانوار، مصباحالمتهجد، نفسُالمهموم، لهوف، معالی السبطَیْن.
#لطفا_نشردهید
@meh_shekan
🏴چرا در ماه محرم، فضا معنوی می شود❓
🔖تجربه کرده ایم که در سال، دو ماه هست که فضای معنوی و اخلاص و تقرب به خدا و رسیدگی به محرومین و... در آن بیشتر می شود.
👈یکی ماه رمضان
👈دیگری ماه محرم.
✅همه ی ما این حال و هوا را درک کرده ایم و همین ایام نیز آن را به خوبی لمس می کنیم.
این امر علل بسیاری دارد اما شاید بتوان گفت یکی از علت ها و اسرار آن و از وجه اشتراک این دو ماه (ماه رمضان و محرم) توجه به حدیث رسول خدا و حدیث امام صادق( علیهما السلام) می باشد.
🔺در اول ماه مبارک رمضان رسول خدا (ص) در فرازی از خطبه شعبانیه فرمود:
أَنْفَاسُکمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ. نفَسهای شما در ماه رمضان تسبیح خداست. ( امالی شیخ صدوق، ص۲۲۶).
چون نفَسِ روزه دار، تسبیح خداست، لذا وقتی همه مومنین روزه دار هستند، فضای ماه رمضان این چنین معنوی می شود و حس و حال عبادت پیدا می کند.
🔺از طرفی در روایتی امام صادق(ع) فرمود:
نَفَسُ المَهمومِ لِظُلمِنا تَسبیحٌ. نفَس مهموم و غمناک برای ظلمی که در حق ما شده، تسبیح خداست. (امالى شیخ مفید، ص ۳۳۸)
حال، در ماه محرم که همه ی مردم در مصیب بزرگ( شهادت امام حسین و خاندان و اصحابش و ظلم به اسیران و بازماندگان)، نفس هایشان غمناک و مهموم است، این چنین فضای سراسر شهر و دیار، حس معنویت و عبادت و بندگی فرا می گیرد.
#سعیدحیدری
@meh_shekan
#گام_به_گام_باکاروان_حسینی
🏴امروز دوم محرم است، آیا می دانید کاروان سید الشهداء علیه السلام در چه منزلگاهی قرار گرفت و در آنجا چه اتفاقی افتاد؟
⛺ منزلگاه نينوا ( و كربلا)
زمان: پنج شنبه دوم محرم الحرام 61 هجري
موقعیت جغرافیایی: هوا گرم، زمین آنجا دارای پستی و بلندی و خاک نرم.
کاروان وارد سرزمین کربلا شد. حضرت زمین آنجا را به پانصد هزار درهم از بنی اسد خریداری کرد و مجدد به آنها صدقه داد اما سفارش کرد که زائرین کربلا را تا سه روز مهمان خود کنند.
امروز بود که حرّ دستور يافت حضرت را در بياباني بي آب و علف و بي دژ و قلعه فرود آورد. امام براي اقامت در محل مناسب تري، به حركت خود ادامه داد تا به سرزميني رسيد. اسم آنجا را سوال فرمود؛ تا نام كربلا را شنيد، پس گريست و فرمود: پياده شويد، اينجا محل ريختن خون ما و محل قبور ماست، و همين جا قبور ما زيارت خواهد شد، و جدم رسول خدا چنين وعده داد.
عبيدالله بن زياد نامه اي بدين مضمون براي حضرت نوشت: خبر ورود تو به كربلا رسيد. من از جانب يزيد بن معاويه مأمورم سر بر بالين ننهم تا تو را بكشم و يا به حكم من و حكم يزيد بن معاويه باز آيي! والسلام. امام(عليه السلام) فرمود: اين نامه را جوابي نيست! زيرا بر عبيدالله عذاب الهي لازم و ثابت است.
امام حسين (عليه السلام) چون نامه ابن زياد را خواند، فرمود:
«لا اَفلَحَ قَومٌ اشتَرَوا مَرضاتِ المَخلوُقِ بِسَخَطِ الخالِق؛ رستگار نشوند آن گروهي كه خشنودي مردم را با غضب پروردگار خريدند. (خشنودي مردم را بر غضب خدا مقدم داشتند)
📖منابع:
الارشاد، اعلام الوری، مسار الشیعه، بحارالانوار، مصباحالمتهجد، نفسُالمهموم، لهوف، معالی السبطَیْن.
#لطفا_نشردهید
@meh_shekan
🏴چرا در کاروان امام حسین علیه السلام زن و بچه و پیر و جوان و همه جور افراد بود؟
اولا خانواده و اطرافیان خودشان با میل خود و برای یاری حضرت همراه شدند.
ثانیا قرار بود هدف ِقیام حضرت، به وسیله ترکیب این کاروان از زن و بچه و پیر و جوان و... معلوم شود. یعنی نشان دهند حضرت مانند دشمنان به خاطر پست و مقام دنیا قیام نکرده و از طرفی همه افراد مختلف، نسبت به ظلم و ظالم مبارزه می کند.
ثالثا اگر همه ی کاروان حضرت، فقط مردان جنگی بودند شهید می شدند و کسی نبود پیام عاشورا را به دیگران منتقل کند.
#سعیدحیدری
@meh_shekan
#گام_به_گام_باکاروان_حسینی
🏴امروز سوم محرم است، آیا می دانید در کربلا چه اتفاقی افتاد؟ و حضرت چه فرمود؟
⛺ کربلا
زمان: سوم محرم الحرام ۶۱ هجري قمری
بعد از ظهر بود که عمر بن سعد با لشكري چهار هزار نفره از اهل كوفه وارد كربلا شد.
پس از ورود به کربلا، او فردی را نزد امام(ع) فرستاد تا از حضرت(ع) علت آمدنش به عراق را جویا شود. امام(ع) در پاسخ، به دعوت مردم کوفه اشاره کرده، فرمود: «حالا اگر نمیخواهند بر میگردم»
از سخنان امام حسين (عليه السلام):
«اَلنّاسُ عُبيدُ الدُّنيا وَالدّينُ لَعِقٌ عَلي اَلسِنَتِهِم يَحوُطُونَهُ ما دَرَّتْ مَعائِشُهُمْ فَاِذا مُحِّصوا بِالْبَلاءِ قَلَّ الدَّيّانون؛ مردم، بندگان دنيا هستند و دين آنها جز سخن زبانشان نيست. تا آنگاه كا زندگيشان بچرخد، دنبال دين مي روند. و هرگاه بناي امتحان و آزمايش پيش آيد، دينداران بسيار اندك مي شود.
نکته:
عمر سعد به خاطر تصاحب سرزمین ری حاضر شد در مقابل امام( ع) بایستد در حالی که می دانست سخت در اشتباه است اما این طمع و حرص به دنیا باعث شد که او چنین کند!.. آیا در ما چنین روحیه ای هست یا نه؟!
📖منابع:
الارشاد، اعلام الوری، مسار الشیعه، بحارالانوار، مصباحالمتهجد، نفسُالمهموم، لهوف، معالی السبطَیْن.
#لطفا_نشردهید
@meh_shekan
🏴چند شعر کودکانه برای تربیت حسینی ِ فرزندانمان/ این اشعار را به کودکان خود یاد دهیم.
1⃣دویدم و دویدم به کربلا رسیدم
کنار نهر آبی لب های تشنه دیدم
یه باغبون خسته با یک دل شکسته
کنار باغ تشنه زانو زده نشسته
امام مظلوم من! کاشکی کنارت بودم
وقتی تو تنها بودی رفیق و یارت بودم
2⃣امام سوم ما
که مشهوره تو دنیا
با ظالمان می جنگید
با مظلومان میخندید
گشته توی کربلا
شهید راه خدا
توصیه کرده به ما
آقای خوب دنیا
امر به معروف کنید
کمک به مظلوم کنید
3⃣حسین عزیز زهرا
وقتی رسید کربلا
گفت: اگه من بمیرم
ننگ و نمی پذیرم
@meh_shekan