💠 یکی از اعمال با فضیلت امشب( شب اول ماه مبارک رجب)
اقامه ی ۱۰ نماز دو رکعتی بعد از نماز مغرب است. در هر رکعت بعد از حمد، یکمرتبه سوره توحید خوانده شود.
در روایت آمده است کسی که این نماز را بجا آورد، خود، اهل، مال و اولادش از بلاها و خطرات محفوظ بماند و از عذاب قبر در پناه باشد./منبع: مفاتیحالجنان☘
#معنویت_بدون_شریعت!
اخلاق سکولار، سلامت معنوی، معنویت بدون شریعت و... از جمله عناوینی هستند که عده ای در صدد ترویج آنها می باشند، غافل از آن که دارند دانسته یا ندانسته خیانت بزرگی به انسان می کنند. چرا؟ در ادامه دلیلش را بخوانید.
وقتی به رابطه ی انسان با عالمِ هستی توجه کنیم می یابیم که او در یک شبکه ی پیچیده و مرتبط، زندگی می کند. آدمی جدای از سایر موجوداتِ این عالم نیست بلکه در حین ارتباط هر کدام با هم، نسبت به یکدیگر تأثیر و تأثّر دارند.(تصویر بالا را با دقت ملاحظه بفرمایید)
از این رو، آیا این انسان می تواند تمام روابط و به دنبال این روابط، ضوابط و قوانین آن را درک کند؟ بی شک خیر! چرا که کاملا برای همه قابل درک است که انسان، احاطه به همه ی شبکه ی هستی و جهان ندارد و این همه از روابط و ضوابطش را نمی داند. لذا خود عقل و وجدان آدمی حکم می کند که میبایست سراغ خالق روابط و آفریدگار هست رفت و قوانین و طرح و برنامه ی زندگی را - در این نظام درهم تنیده- از او دریافت کرد.
بنابراین همه ی این اضطرار و توجهِ انسان به سخن و برنامه و راهنمایی خداوند، همان شریعت و آئین و احکامی است که در تمام شئونات زندگی احتیاج مبرم به آن دارد. پس معنا ندارد که اخلاق و رفتار و معنویت بخواهند بریده از شریعت و دین باشند. اینجاست که اگر کسی چنین تفکری در جدایی اخلاق و معنویت از شریعت داشته باشد، چیزی جز خیانت و به بن بست رساندن انسان در زندگیش، کاری نکرده است، زیرا ثابت گردید که در شبکه ی هستی، آدمی هیچگاه نمی تواند از ضوابطِ خداوند نسبت به این همه روابط، جدا و دور باشد.
#حیدری
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🚩داستان مسابقه تيراندازي امام باقر(ع)
🔻بسیار عجیب و مهم. الگوهای ما این بزرگواران هستند(مقداری طولانی است اما ارزش خواندن دارد...)
امام صادق (ع) مي فرمايد:
در يكي از سالها كه هشام بن عبد الملك براي انجام مراسم حج به مكه آمده بود، امام باقر (ع) نيز در مكه حضور داشت.
در آن سفر امام باقر (ع) براي مردم سخنراني كرد و از جمله سخنان آن حضرت چنين بود:
سپاس مخصوص خداوندي است كه محمد (ص) را به پيامبري مبعوث كرد و ما ـ خاندان نبوت ـ را به وسيله او كرامت بخشيد.ما برگزيدگان خدا بر خلق اوييم و انتخاب شده از ميان بندگان وي هستيم و ما خلفاي الهي مي باشيم.پس آن كس كه از ما پيروي كند، سعادتمند است و كسي كه ما را دشمن بدارد و با ما مخالفت كند، شقي و نگونبخت خواهد بود.
اين سخنان به هشام گزارش شد و زمينه خشم شديد او را فراهم آورد، اما در چنان شرايطي صلاح نديد كه متعرض امام باقر (ع) شود.زماني كه به دمشق بازگشت و ما هم به مدينه بازگشتيم، به وسيله نامه از كارگزار خويش در مدينه خواست تا من و پدرم (محمد بن علي عليه السلام) را به دمشق بفرستد.
زماني كه وارد دمشق شديم هشام تا سه روز اجازه نمي داد كه نزد او برويم.تا اين كه سرانجام، روزچهارم به ما اجازه ورود داد.وقتي كه ما در آستانه ورود قرار داشتيم، هشام ـ كه نفرين خدا بر او باد ـ به اطرافيانش دستور داده بود تا پس از او، هر يك به امام باقر (ع) ناسزا بگويند و وي را سرزنش كنند!
امام باقر (ع) وارد محفل هشام شد، و بدون اين كه توجه خاصي به هشام داشته باشد و احترام ويژه اي براي او قايل شود، در جمله اي عام كه شامل همه اهل مجلس مي شد گفت: السلام عليكم، سپس بدون اجازه خواستن از هشام، در مكان مناسب بر زمين نشست.
هشام بشدت خشمگين مي نمود، زيرا اولا به شخص او سلام ويژه اي كه به خلفا داده مي شد، داده نشد، و ثانيا امام باقر (ع) براي نشستن از او اجازه نخواست! هشام گفت: اي محمد بن علي! همواره يك نفر از شما خاندان، وحدت مسلمانان را شكسته و مي شكند و مردم را به سوي خود فرا مي خواند و از روي سفاهت و جهل، گمان دارد كه امام است.
هشام شروع به سرزنش كرد و چون او ساكت شد، يكايك مجلسيان او، سخنان توهين آميز و نيش آلود او را پي گرفتند.چون سخنانشان پايان يافت، امام باقر از مكاني كه نشسته بود برخاست و ايستاده چنين سخن گفت: اي مردم به كدامين سو مي رويد! و شما را به كجا مي برند! خداوند نسل پيشين شما را به وسيله ما خاندان هدايت كرد و نسلهاي آينده شما نيز بايد به وسيله ما راه يابند.اگر شما پادشاهي زود گذر دنيا را داريد، ما در آينده فرمانروايي خواهيم داشت.پس از فرمانروايي ما، هيچ حاكميتي و پادشاهي نيست، زيرا ما اهل فرجاميم و خداوند فرموده است: «و العاقبة للمتقين» .
سخن كه بدين جا انجاميد، هشام دستور داد تا پدرم امام باقر را به زندان ببرند و محبوس سازند.اما امام در زندان ساكت نبود و زندانيان را مورد انذار و بيدار باش قرار داده، مطالب بايسته را با ايشان در ميان مي گذاشت، به گونه اي كه همگان به او دلبسته شدند .
زندانبان از اين جريان بر آشفت و وقايع را به هشام گزارش كرد.
هشام دستور داد تا امام را از زندان رها سازند و نزد او بفرستند.
امام صادق (ع) مي فرمايد: در اين ماجرا من همراه پدرم وارد دربار هشام شديم، او بر تخت نشسته بود و درباريان و ارتشيانش با سلاح ايستاده بودند.
تابلو هدف را در برابر جمع نصب كرده و بزرگان قوم مشغول هدف گيري و تير اندازي بودند .
با ورود ما به آن جمع ـ در حالي كه پدرم جلوتر حركت مي كرد و من پشت سر وي بودم ـ نگاه هشام به پدرم افتاد و گفت: اي محمد! تو هم با بزرگان قوم من وارد مسابقه شو و تير اندازي كن.
امام باقر فرمود: من ديگر سنم از اين كارها گذشته است، اگر صلاح بداني من معاف باشم .هشام گفت: به حق كسي كه ما را با دينش عزت بخشيد و محمد (ص) را مبعوث كرد تو را معاف نخواهم داشت.سپس به يكي از بزرگان بني اميه اشاره كرد تا كمانش را به پدرم بدهد.
پدرم كمان را گرفت.تيري در چله كمان نهاد و نشانه گرفت و رها كرد، تير در نقطه وسط هدف نشست، پدرم تير دوم را نشانه گرفت، تير دوم در وسط تير اول فرود آمد و همين طور تا نُه تير...!
هشام بشدت متعجب و مضطرب شده بود و قرار نداشت و نمي توانست خويشتنداري كند.تا اين كه گفت: اي ابو جعفر! تو مي گفتي كه سنت از اين كارها گذشته! در حالي كه تو قهرمان تير اندازان عرب و عجم هستي.
اين سخن را گفت، ولي بسرعت از گفته خويش پشيمان شد.
هشام سعي داشت كه خود را به عواقب ريختن خون پدرم گرفتار نسازد، (زيرا دريافته بود كه كشتن اهل بيت بهاي سنگيني براي حكومتها داشته است) .
هشام به زمين خيره شده بود در حالي كه من و پدرم در مقابلش ايستاده بوديم.ايستادن ما به طول انجاميد و پدرم خشمگين شد، هشام از نگاههاي غضب آلود پدرم به آسمان، شدت خشم او را دريافت و گفت: اي محمد! نزديكتر بيا...ادامه 👇
✒مـــــه شکن
ادامه 👆
پدرم به طرف تخت او رفت، من هم همراه پدرم بودم.
هشام از جاي برخاست و با پدرم معانقه كرد و او را در سمت راست خود جا داد.سپس با من معانقه كرد و من هم سمت راست پدرم نشستم.
هشام با تمام توجه مشغول گفتگو با پدرم شد و گفت: اي محمد! قريش هماره بر عرب و عجم پيشوايي خواهد داشت، تا زماني كه چون تويي در ميان قريش باشد.
براستي چه نيك تير مي اندازي.
چه مدت تمرين كرده اي تا چنين مهارتي به دست آورده اي؟
پدرم گفت: مي داني كه مردم مدينه در كار تير اندازي دستي دارند.من هم در دوره جواني گاهي تير اندازي داشته ام، اما مدتهاست كه ترك كرده ام.و از آن پس، اين نخستين بار بود كه در حضور تو تير انداختم.
هشام گفت: هرگز مانند كار تو را از كسي نديده بودم و گمان نمي كنم روي زمين كسي بتواند اين گونه تير اندازي كند.آيا جعفر( امام صادق ) هم مي تواند همين گونه هدف بگيرد؟
امام باقر (ع) فرمود: ما كمالها و حقايق دين را به ارث مي بريم، همان دين كاملي كه خداوند درباره آن فرموده است:
«اليوم اكملت لكم دينكم و اتممت عليكم نعمتي و رضيت لكم الاسلام دينا» (1)
امروز دينتان را كامل كردم و نعمت را بر شما تمام ساختم و اسلام را به عنوان دين برايتان رضا دادم.و زمين هيچگاه خالي از انسان كامل نخواهد بود.
هشام با شنيدن اين سخنان، چهره اش سرخ و حالش دگرگون شد و سؤالها و اشكالهاي متعددي را مطرح كرد و امام هم به هر يك پاسخ داد...
............
پاورقي:
1 ـ مائده/3
📎منبع:
احمد ترابی، زندگى سياسى امام باقر (ع)، ص 193
✒مـــــه شکن
ادامه 👆 پدرم به طرف تخت او رفت، من هم همراه پدرم بودم. هشام از جاي برخاست و با پدرم معانقه كرد و او
نکته
این مطلب را می رساند که بچه شیعه و هرکس که خود را پیرو امامان می داند باید از نظر قدرت بدنی و داشتن مهارت و فنون نیز سرآمد باشد نه اینکه تنبل و ضعیف تربیت شود!
خدا رحمت کند مرحوم استاد علی صفایی(ره) را که چقدر دقیق با زبان فطرت و با توجه به احساسات و شرایط ذهنیِ مخاطب، ضرورت و نیاز به دین و مذهب را بیان می کرد.
جملات زیر از نوشته های او در این باره است:
« وقتى كه دنيا برايت تنگ شده باشد،
وقتى آسمان آنقدر كوتاه شود
كه نتوانى سرت را بلند كنى
و مجبور باشى
سرت را روى زانوانت بگذارى
و گريه كنى؛
اگر اين آسمان پايين
و اين دنياى تنگ را احساس كردى،
آن موقع
به امامت،
به ولايت،
به رسالت،
به دين،
به وحى،
به غيب محتاج مى شوى؛
آن هم به وحى، به عنوان يك خط:
«يُؤمِنُونَ بِما أُنْزِلَ الَيْكَ وَ ما أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ»
نه به عنوان يك رسول،
بلكه به عنوان يك
خط مستمر از آدم تا خاتم »
📎خط انتقال معارف، ص۷۱
@meh_shekan
🏴امام هادی( ع ) مبیّن غدیر و امامت
زیارت جامعه کبیره که یادگار امام هادی علیه السلام است، یک دوره کامل امام شناسی و تبیین مقام ولایت است.
برخی از معارف بلند این زیارت در زیر آمده :
۱. خاندان پیامبر اند.
۲. دین از سیاست جدا نیست.
۳. امن ترین راه رسیدن به خدا آنها می باشند.
۴. اهل بیت محک ایمان هستند.
۵. اهل بیت جلوه ای از رحمة للعالمینی پیامبر اسلام اند.
۶. دشمن شناسی و کشف کُـدهای کلامی اهل بیت.
۷. تاکید موکد و مجدد به خداشناسی از درگاه اهل بیت.
۸. اهل بیت دلیل رحمت واسعه ی الهی، بر خلائق اند.
۹. تمسک به اهل بیت باعث نجات از گمراهی ها است.
۱۰. اهل بیت باعث رشد فکری و جبران خسارات دنیایی هستند.
۱۱. برترین خلائق اند.
۱۲. صاحب زمین و زمان اند.
#حیدری
@meh_shekan
🌙 ليلة الرغائب شب آرزوها نيست!
🔸امشب شب مبارکی است. شب رغبت و تمایل به پروردگار و شبِ عفو بخشش است، نه شب آرزوها
🔺در سالهای اخیر در مورد معنای لیلة الرغائب كه اولين شب جمعه ماه رجب است، اشتباهی بزرگ صورت پذیرفته است...
در برنامه های ویژه این شب پر فیض، #به_اشتباه لیلة الرغائب را #شب_آرزوها معنا می کنند؛ اين در حالى است که موضوع "ليلة الرغائب" ارتباطى با "آرزو" و "آرزو کردن" ندارد.
📝 #بررسی_لغوى معناى لیلة الرغائب:
"رغائب" جمع مکسر "رغيبة" است که در زبان عربى دو معنا را افاده ميكند:
۱- چيزى که مورد ميل و رغبت انسان است. [کتاب العین، ج۴، ص۴۱۳]
۲- بخششى که فراوان باشد. [جمهرة اللغة، ج۱، ص۳۲۰]
🔸همان طور که ملاحظه شد هيچ يک از اين دو معنا، ارتباطى با "آرزو کردن" ندارد و موضوع اين معانى مربوط به فلسفه و هدف خلقت جن و انس، #عبادت_خدا و تمایل به رب العالمین است.
🔸 #ليلة_الرغائب شبى است که خداوند خواسته است تا بندگانش با ميل و رغبت به سوى عبادتش بشتابند و ساعتى را به اقامه نماز و استغفار و مناجات با پروردگارشان به سرآورند و بخشش و رحمت و مغفرت او را طلب کنند.
🔅در حدیث است که رسول خدا(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: ملائکه این شب را به این نام نهادند و محدثان در کتابهای دعا نمازی با کیفیت مخصوصی در این شب ذکر کرده اند که پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود:
🔺هر کس این نماز را در این شب انجام دهد ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر در حضور این فرد ظاهر شود و به او می گوید: ای دوست من مژده می دهم تو را که از هر شدّت و سختی نجات یافتی، نمازگزار میگوید: تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوه ای ندیدم و سخنی شیرینتر از کلام تو نشنیده ام و بویی بهتر از بوی تو نبوئیدم در پاسخ میگوید: من همان نماز لیلة الرغائبم که شما انجام دادی. امشب آمده ام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من در عرصه قیامت سایه بر سر تو خواهم افکند پس خوشحال باش که خیر از تو معدوم نخواهد شد.
🔹برای اطلاع از کیفیت نماز و آداب امشب، رجوع شود به مفاتیحالجنان
التماس دعا 🍀
@meh_shekan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖تشکر صمیمانه رهبر انقلاب از زحمات پزشکان و پرستاران در مبارزه با کرونا
تربیت،۵۸جلسه ازآیةالله مجتبی تهرانی.pdf
3.79M
🔖 به مناسبت هفته تعلیم و تربیت
🔸۵۸ سخنرانی پیرامون تربیت از مرحوم آیت الله آقا مجتبی تهرانی
🔻موضوعات:
- تربیت در محیط خانوادگی
- تربیت در محیط رفاقتی
- تربیت در محیط آموزشی
- تربیت در محیط شغلی
- حیا در بعد تربیتی
- تربیت و مربیان تربیتی
@meh_shekan
🔖شهادت مبارک
سیدعلی زنجانی به شهیدان مدافع حرم پیوست
«سید علی زنجانی»، طلبه ایرانی مدافع حرم شب گذشته در حملات هوایی ارتش اشغالگر ترکیه به مواضع نیروهای مقاومت در استان ادلب سوریه به شهادت رسید.
@meh_shekan
تذکر❗️
اینکه در این اوضاع برخی آدم های جاهل شروع به لیس زدن! درب و ضریحِ حرم های مطهر کرده اند، چیزی جز تخریب دین و اعتقادات مردم نیست.
در هر جایی و هر گروهی افراد نادان پیدا می شوند، و اینها هیچ ارتباطی با دستوراتِ حیات بخش اسلام ندارد.
@meh_shekan
🔖قشنگ گفت آن عارف که
فرزندم!
چنان زندگی کن که مرگ هم مزاحم زندگی تو نباشد...
@meh_shekan
🔖تصویری از امضای اردوغان بر روی پهپاد هدف قرار گرفته ترکیه در ادلب!
و این چنین کید ظالمان، نابود می شود.
@meh_shekan
-ویروس کرونا
-کشتار مسلمانان در هند
-هجوم ارتش ظالم ترکیه به سوریه
-سیلاب
-هجوم ملخ ها
و...
اینها فقط در همین چند روز اتفاق افتاده!
قصد ناامید کردن ندارم... اما این همه، نباید ما را به حضرت ولی عصر(عج) بیشتر محتاج و مضطر کند؟
آیا غیبتش را زیاد احساس می کنیم؟
اللّهم عَجّل لولیکَ الفرَج
@meh_shekan
🔖ساعت ها عبادت می کنید، دقت داشتید؟!
شاید بتوان گفت بسیاری تصور می کنند که عبادت و کسب رشد و ثواب و زاد و توشه برای سعادت اخروی، باید اعمالِ مشخص و مطرح شده را انجام داد مثل انجام نماز و روزه یا صدقه و انفاق و...
اما در روایات معصومین، نوعی دیگر از عبادت را بیان کرده اند که معمولا افراد توجهی به آن نداشته و یا تصور و باور به عبادت بودنش نمی کنند! و آن، کار و تلاش برای امرار معاش و کسب درآمد حلال است.
در دین اسلام تاکید شده همین که شخصی برای زندگی و خانواده ی خود مشغول کاری هست( حالا هر شغل آبرومند و مشروعی که مطرح است مانند پزشکی، معلمی، کارگری، مغازه داری، کارمندی و... ) در آن لحظه فرد درحال عبادت است و برایش ثواب و خیرات ثبت می شود. (روایات بسیاری در این زمینه آمده است حتما رجوع کنید. مانند این روایت حضرت رسول ص: اَلْعِبادَﺓُ عَشَرَﺓَ اَجْزاءٍ تِسْعَـﺔٌ مِنْها فی طَلَبِ الْحَلالِ. عبادت ده جزء است که نُه جزء آن در کار و تلاش برای به دست آوردن روزی حلال است./مستدرک الوسائل، ج۱۳، ص۱۲)
دقت کنید حتی لازم نیست شخص در حال کار، ذکر بگوید یا نمازی بخواند بلکه خود عمل و کار، عبادت است. برخی با خود چنین فکر می کنند «من که از ساعت ۷ تا ۱۲ سر کار بودم حالا برای اینکه ثواب و عبادتی داشته باشم، فلان ذکر را بگویم یا در مسجد نماز بخوانم»، گویی تا حالا عبادت نمی کرده است!
در حالی که با این نگاهِ روایات، لحظه به لحظه که مشغول کسب و کار هستیم، در واقع داریم عبادت خدا را انجام می دهیم و برای ما ثواب و پاداش نوشته می شود.
البته ناگفته نماند که ذکر و نماز و دعا و دیگر اعمال باید سر جای خودشان انجام شوند و هیچ کدام جای دیگری را نمی گیرد و از طرفی مغرور هم نشویم که چون کار، عبادت شده است پس نسبت به سایر واجبات و مستحبات سهل انگاری شود!
خب، وقتی چنین بینشی تازه و مهم به کار و شغلِ خویش داشته باشیم و آن را عبادت بدانیم، فواید و اثراتی به دنبالش می آید:
۱. از کار و تلاشِ خویش راضی هستیم.
۲. ناامید و خسته نمی شویم.
۳. کم فروشی و کم کاری نمی کنیم.
۴. کیفت کار خود را بالا می بریم.
۵. و...
بنابراین وقتی خودِ کار، عبادت و بندگی شد، هم معاش خود را تامین کرده ایم و هم معاد خود را ساخته ایم.
براستی در کجا چنین نگاه عمیق و دقیقی به کسب و کار شده است؟! بیاییم نگاهی دوباره به دین عزیزِ خویش داشته باشیم. آری، همه چیز همین جاست کافی است باور و عمل کنیم.
@meh_shekan
تمام حرف درباره درمان بیماری ها و علاج ویروس ها و.... این است که هم توجه به نکات درمانی و بهداشتی باید داشت و هم می بایست از دعا و توسل و... غافل نبود.
کسانی که می گویند فقط درمانِ پزشکی. توسل و دعا بی معناست!
و کسانی که می گویند فقط دعا و حرم و امامان. دارو و بهداشت بی فایده!
هر دو گروه دچار افراط و تفریط شده اند و این مشکل آفرین خواهد بود.
بنابراین هر دو جنبه، باید باهم باشند
@meh_shekan
🔖عکس نوشته های جالب و مهم
🔺آیا حواسمان به این ویروس هایِ روح و جان بوده؟!
@meh_shekan
🔖توصیه رهبر معظم انقلاب به خواندن دعای هفتم صحیفه سجادیه
امروز رهبر انقلاب فرمود: «.. بنده به دعای برخاسته از دل پاک و صاف جوانان و افراد پرهیزگار برای دفع بلاهای بزرگ بسیار امیدوارم، چرا که توسل به درگاه خداوند و طلب شفاعت از نبی مکرم اسلام و ائمه بزرگوار میتواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند. دعای هفتم صحیفه سجادیه دعای بسیار خوب و خوشمضمونی است که میتوان با این الفاظ زیبا و با توجه به معانی آن با پروردگار سخن گفت. »/۹۸/۱۲/۱۳
💠دعای هفتم صحیفه سجادیه امام سجاد(ع) هنگامى که مهمى برایش رخ می داد، یا حادثه اى بر او نازل می شد و یا در هنگام اندوه.
یَا مَنْ تُحَلّ بِهِ عُقَدُ الْمَکَارِهِ، وَ یَا مَنْ یَفْثَأُ بِهِ حَدّ الشّدَائِدِ، وَ یَا مَنْ یُلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إِلَى رَوْحِ الْفَرَجِ.
ذَلّتْ لِقُدْرَتِکَ الصّعَابُ، وَ تَسَبّبَتْ بِلُطْفِکَ الْأَسْبَابُ، وَ جَرَى بِقُدرَتِکَ الْقَضَاءُ، وَ مَضَتْ عَلَى إِرَادَتِکَ الْأَشْیَاءُ.
فَهِیَ بِمَشِیّتِکَ دُونَ قَوْلِکَ مُؤْتَمِرَهٌ، وَ بِإِرَادَتِکَ دُونَ نَهْیِکَ مُنْزَجِرَهٌ.
أَنْتَ الْمَدْعُوّ لِلْمُهِمّاتِ، وَ أَنْتَ الْمَفْزَعُ فِی الْمُلِمّاتِ، لَا یَنْدَفِعُ مِنْهَا إِلّا مَا دَفَعْتَ، وَ لَا یَنْکَشِفُ مِنْهَا إِلّا مَا کَشَفْت
وَ قَدْ نَزَلَ بِی یَا رَبّ مَا قَدْ تَکَأّدَنِی ثِقْلُهُ، وَ أَلَمّ بِی مَا قَدْ بَهَظَنِی حَمْلُهُ.
وَ بِقُدْرَتِکَ أَوْرَدْتَهُ عَلَیّ وَ بِسُلْطَانِکَ وَجّهْتَهُ إِلَیّ.
فَلَا مُصْدِرَ لِمَا أَوْرَدْتَ، وَ لَا صَارِفَ لِمَا وَجّهْتَ، وَ لَا فَاتِحَ لِمَا أَغْلَقْتَ، وَ لَا مُغْلِقَ لِمَا فَتَحْتَ، وَ لَا مُیَسّرَ لِمَا عَسّرْتَ، وَ لَا نَاصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ.
فَصَلّ عَلَى مُحَمّدٍ وَ آلِهِ، وَ افْتَحْ لِی یَا رَبّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِکَ، وَ اکْسِرْ عَنّی سُلْطَانَ الْهَمّ بِحَوْلِکَ، وَ أَنِلْنِی حُسْنَ النّظَرِ فِیمَا شَکَوْتُ، وَ أَذِقْنِی حَلَاوَهَ الصّنْعِ فِیمَا سَأَلْتُ، وَ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَهً وَ فَرَجاً هَنِیئاً، وَ اجْعَلْ لِی مِنْ عِنْدِکَ مَخْرَجاً وَحِیّاً.
وَ لَا تَشْغَلْنِی بِالِاهْتِمَامِ عَنْ تَعَاهُدِ فُرُوضِکَ، وَ اسْتِعْمَالِ سُنّتِکَ.
فَقَدْ ضِقْتُ لِمَا نَزَلَ بِی یَا رَبّ ذَرْعاً، وَ امْتَلَأْتُ بِحَمْلِ مَا حَدَثَ عَلَیّ هَمّاً، وَ أَنْتَ الْقَادِرُ عَلَى کَشْفِ مَا مُنِیتُ بِهِ، وَ دَفْعِ مَا وَقَعْتُ فِیهِ، فَافْعَلْ بِی ذَلِکَ وَ إِنْ لَمْ أَسْتَوْجِبْهُ مِنْکَ، یَا ذَا الْعَرْشِ الْعَظِیمِ.
ترجمه:
اي آنكه گرهِ كارهاي فرو بسته به سر انگشت تو گشوده ميشود، و اي آن كه سختيِ دشواريها با تو آسان ميگردد، و اي آن كه راه گريز به سوي رهايي و آسودگي را از تو بايد خواست.
سختيها به قدرت تو به نرمي گرايند و به لطف تو اسباب كارها فراهم آيند. فرمانِ الاهي به نيروي تو به انجام رسد، و چيزها، به ارادهي تو موجود شوند،
و خواستِ تو را، بي آن كه بگويي، فرمان برند، و از آنچه خواستِ تو نيست، بي آن كه بگويي، رو بگردانند.
تويي آن كه در كارهاي مهم بخوانندش، و در ناگواريها بدو پناه برند. هيچ بلايي از ما برنگردد مگر تو آن بلا را بگرداني، و هيچ اندوهي بر طرف نشود مگر تو آن را از دل براني.
اي پروردگار من، اينك بلايي بر سرم فرود آمده كه سنگينياش مرا به زانو درآورده است، و به دردي گرفتار آمدهام كه با آن مدارا نتوانم كرد.
اين همه را تو به نيروي خويش بر من وارد آوردهاي و به سوي من روان كردهاي.
آنچه تو بر من وارد آوردهاي، هيچ كس باز نَبَرد، و آنچه تو به سوي من روان كردهاي، هيچ كس برنگرداند. دري را كه تو بسته باشي. كَس نگشايد، و دري را كه تو گشوده باشي، كَس نتواند بست. آن كار را كه تو دشوار كني، هيچ كس آسان نكند، و آن كس را كه تو خوار گرداني، كسي مدد نرساند.
پس بر محمد و خاندانش درود فرست. اي پروردگار من، به احسانِ خويش دَرِ آسايش به روي من بگشا، و به نيروي خود، سختيِ اندوهم را درهم شكن، و در آنچه زبان شكايت بدان گشودهام، به نيكي بنگر، و مرا در آنچه از تو خواستهام، شيرينيِ استجابت بچشان، و از پيشِ خود، رحمت و گشايشي دلخواه به من ده، و راه بيرون شدن از اين گرفتاري را پيش پايم نِه.
و مرا به سبب گرفتاري، از انجام دادنِ واجبات و پيروي آيين خود بازمدار.
اي پروردگارِ من، از آنچه بر سرم آمده، دلتنگ و بيطاقتم، و جانم از آن اندوه كه نصيب من گرديده، آكنده است؛ و اين در حالي است كه تنها تو ميتواني آن اندوه را از ميان برداري و آنچه را بدان گرفتار آمدهام دور كني. پس با من چنين كن، اگر چه شايستهي آن نباشم، اي صاحب عرش بزرگ.
@meh_shekan
دعای هفتم صحیفه سجادیه.mp3
1.64M
🔖صوت دعای هفتم صحیفه سجادیه
🔺توصیه رهبر انقلاب به مردم به قرائت این دعای شریف
نشر دهید
@meh_shekan