10.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ملاحسینقلی_همدانی
#علما
شیخ جعفر ناصری :
🔻ایشان(مرحوم ملا حسینقلی همدانی) بر اثر طبع بلندی که داشت، رزق آماده ای از جانب مرحوم #سید_علی_شوشتری قدّسسرّه نصیبش شد. خود مرحوم سید علی شوشتری از اوتاد بود و زحمات زیادی کشیده بود به طوری که معده ایشان خیلی صدمه دیده بود. مرحوم شیخ انصاری قدّسسرّه که در فهم و ذکاوت، فردی عادی نبود، در امور معنوی، شاگرد مرحوم سید علی شوشتری بود، با اینکه سیّد در درس فقه شیخ شرکت می کرد، جناب شیخ هم شب های چهارشنبه، در درس اخلاق جناب سیّد شرکت می کرد.
🔻وقتی ملا حسینقلی با مرحوم سیّد آشنا می شود و همراه شیخ به منزل ایشان می روند، سیّد با مناعت طبعی که داشته است، به ملا حسینقلی می فرمایند: «جناب شیخنا الاستاد بر اثر کثرت مشاغل، فرصت نمیکنند و هفتهای یک شب برای ایشان کافی است؛ ولی شما بیشتر بیایید.» بعد از فوت مرحوم شیخ انصاری، مرحوم ملا حسینقلی درس ایشان را ادامه می دهد؛ ولی مرحوم سید علی شوشتری او را نهی کرده و میفرمایند: «دیگران هستند که این امور را انجام دهند. شما باید مستعدّین را دریابید.»
#ملاحسینقلی_همدانی
#سید_علی_قاضی
#معرفت_نفس
#مراقبه
@Mehre_ho 🌱
.
💢رهبر معظم انقلاب :
مرحوم آخوند ملا حسینقلی همدانی کسی بوده است که جریان سلوکیِ عرفان متشرعیِ خالصِ ناب از آن بزرگوار جوشیده.
مرحوم آقا سید علی شوشتریِ معروف که استادِ میرزا و استاد خیلی از بزرگان بود و خودش فقیه بزرگواری بود، توانست یک نفر را تربیت کند و او آخوند ملا حسینقلی همدانی است که این سلسله را به راه انداخته است.
مرحوم آقا شیخ محمد بهاری، مرحوم آقا سید احمد کربلایی، مرحوم آقا میرزا جواد آقای تبریزی- پدر مرحوم آقا میرزا علی آقای قاضی- و بزرگان دیگر، هرکدام در این عرصه، تلاش فراوانی کردند.
#ملاحسینقلی_همدانی
#سید_علی_قاضی
#معرفت_نفس
#مراقبه
روش محاسبه عُمر
🔸بزرگان اهل معرفت جهت پذیرش شاگردِ سلوکی و سیر در مراتب ولایت اهل بیت علیهمالسلام ، اولین دستوری که به سالک میدادند، این بود که ظرف وجودی او را پاک میکردند تا سالک را مستعدِ پذیرش باران رحمت الهی گردانند.
🔸همچنان که آیتالله قاضی به یکی از شاگردان خود فرموده بودند: تا آن زمان که هر حقی که بر گردن باشد، ادا نشود، باب روحانیت، باب قرب، باب معرفت باز شدنی نیست.
🔸از این رو، دستوری بسیار کاربردی و جامعی که با اقتباس از کتاب رساله لقاء الله (میرزا جواد آقا ملکی تبریزی) است، به دوستان تقدیم میشود.
🔻دوستان یقین بدانند که موانع بسیاری را با عمل به این دستور از زندگی دنیا و آخرت خود، مرتفع خواهند کرد و شامل انوار رحمت رحیمه الهی خواهند شد.
🔸نخست، دفترچهای را با حدود ۶۰ برگ در راستای عمل به این دستور اختصاص دهید.
در این راستا، کتاب محاسبه النفس (سید بن طاووس) راهگشا خواهد بود.
🔸این دفترچه را به سه قسمت تقسیم کنید؛
۱. حق الناس
۲. حق الله
۳.حق النفس
🔸در بخش ابتدایی این دفترچه، هر حقی که از دوستان یا آشنایان و یا اقوام خود به گردن دارید (چه قرض باشد، چه حقوق و دِین، چه کسب حلّیّت و چه غیر آن) یادداشت نمایید!
این که آیا در حال حاضر تواناییِ ادا کردن آن را دارید یا خیر، موضوعیتی ندارد! مهم این است که فعلاً بنویسد! انشاءالله در روزهای بعد به کمک و توفیقات الهی، آنها را یک به یک ادا خواهید نمود.
🔸در بخش دوم این دفترچه، حقوق تضییعشده و ازدسترفتهای را که پرودگار متعال به شما تکلیف فرموده و شما میبایست آنها را ادا میکردید، یاداشت کنید!(نمازهای قضا، روزههای قضا، خمس، زکات، کفارات و مانند آن)
حتی اگر نمیدانید که خمس بدهکار هستید و یا نمازی به گردن دارید، بهتر است تکلیف خود را از دفتر مرجع تقلید خود، جویا شوید.
🔸در قسمت سوم دفترچه، اسم تمام اعضای بدن خود را نوشته و یکبهیک آنها را به محاسبه میکشانید! اگر خدایی ناکرده، از ابتدای بلوغ تا به حال گناهی را با آن عضو مرتکب شدهاید، یاداشت کنید و برای هر یک از آن گناهها، یک استغفار نمایید!
بهتر است، گناهان خود را بهصورت رمزی نوشته تا دیگران متوجه آن نشوند.
نیز بهتر است در رایانه و مانند آن نوشته نشود. چرا که شاید از رجوع به آن غفلت ورزیده و بتدریج به فراموشی سپرده شود. در دسترس بود و در پی آن مشاهده هرازچندگاهی آنها، سبب دفع عجب و تکبر میشود.
صفحات بیشتری را در نظر بگیرید! زیرا در مرور زمان، انشاءالله خدای سبحان کمک کرده و گناهانی را که فراموش کردهاید، به شما یادآوری خواهد کرد.
🔸پس از اتمام این سه دستور، به مفاتیح الجنان رجوع کرده و غسل و نماز یکشنبههای ماه ذیالقعده (غسل و نماز توبه) را بهجا آورید!
🔸پیش از شروع نماز، نیتی را که مرحوم آیتالله بهجت میفرمودند، با اخلاص تمام و جدیت، در نظر آورید؛ "خدایا نیت میکنم، از امروز تا حتی صد سال دیگر هم، حتی یک مرتبه هم، عالماً، عامداً و مختاراً، معصیت تو را نکنم!
در صورتی که خدای ناکرده، از این نیت، عدول کردید، بلافاصله تجدید بیعت کرده و راه را ادامه دهید! توجه داشته باشید که نااُمیدی از بخشش پروردگار، خود، گناهی بزرگتر است.
🔸 پس از نماز، سعی کنید که در نیتی که کردهاید، ثابتقدم بوده و بهمرور، حقالناس و حقاللههایی را که به گردن دارید، ادا نمایید.
چند تن از دوستان خود را از مکان این دفترچه اگاه کنید، تا اگر خدای ناکرده پیش از اتمام ادای حقوق بر گردنتان، از دنیا رفتید، آنان به نیابت از شما، به پرداخت آنها اقدام کنند.
هر از چند گاهی، آنها را بهروزرسانی کنید!
🔸در راستای اتیانِ نیتی که کردهاید، احکام مبتلا به و گناهان کبیره را از کتاب گناهان کبیره (آیتالله دستغیب) مطالعه نمایید.
#وادی_السلام
#معرفت_نفس
#مراقبه
@Mehre_ho 🌱
🔸 آیةاللهزاده سیّد جواد گلپایگانی - داماد ايت الله مستنبط - در خاطرات تازهنشر خود میگوید:
🔹 «یکبار که در خدمت آیةالله سیّد نصرالله مستنبط بودم، صحبت از شعر شد؛ ایشان فرمودند: من هم شعر میگویم. و شعری را که در وصف آیةالله سیّد علی قاضی سروده بودند[!]، خواندند.
🔸 آن شعر این بود:
▫️ دوشینه سحر، نگار تبریزی من
آمد سرِ راه من به خونریزی من
▫️ عاری ز لباس عافیت کرد مرا
این بود نتیجهٔ سحرخیزی من!».
📚 (شبهای رمضان، ص۳۰)
@Mehre_ho
دوشینه سحر، نگار تبریزی من
آمد سرِ راه من به خونریزی من
عاری ز لباس عافیت کرد مرا
این بود نتیجهٔ سحرخیزی من!
#سید_علی_قاضی
@Mehre_ho🌱
مطالبی از جناب شیخ محمود قوچانی فرزند ایت الله شیخ عباس قوچانی از شاگردان ایت الله قاضی تقدیمتان میشود
(این مطالب متن مصاحبه ایی بوده است که با یکی از مجلات داشته اند)
@Mehre_ho
تعداد قابلتوجهی از شاگردان آیتالله قاضی مانند آیت الله بهجت در مقام اجتهاد بودند. دلیل این امر را از پدرتان شنیده بودید؟
پدرم جواب این پرسش را از آیتالله قاضی نقل کرده بودند که ایشان فرموده بود وقتی یک سالک وارد مسیر عرفان میشود، امکان دارد که عوالم برزخی برایش آشکار شود. به عنوان مثال میتواند باطن مردم را تشخیص بدهد. در این شرایط اگر سالک، مجتهد نباشد و بخواهد از مرجعی تقلید کند، دچار مشکل میشود؛ به همین دلیل شاگردان خود را تشویق میکردند که برای رسیدن به درجه علمی اجتهاد تلاش کنند.
شیخ محمود قوچانی فرزند شیخ عباس قوچانی
@Mehre_ho
ظاهراً آقای قاضی در مورد وفاتشان مسائلی را به ایشان گفته بودند، آیا ممکن است توضیح بفرمایید؟
گویا در زمان جنگ به ایشان خیلی فشار آورده بودند، که جمع کنید و به ایران بروید. والده می گفت آقای قوچانی چند بار گفته بودند من در آخر عمر تنها هستم و تنها می شوم، و این حرف ایشان برای من قابل هضم نبود و می گفتم فرضاً من قبل از شما بمیرم، بچه ها که هستند، آن ها که همه شان نمی روند که شما تنها باشید و بالاخره حرف ایشان را درک نمی کردم.
یکی از همشیره زاده ها می گفت: من دفعه آخر که آن جا بودم، خیلی اصرار می کردم که بیائید ایران، تنها نمانید. می فرمودند: که من نمی آیم. آقای قاضی مرا وعده فرمودند که تو آخر عمرت تنها می شوی و در آن تنها به مقصد می رسی.
شیخ محمود قوچانی
@Mehre_ho
14.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توبه ی علی گندمی
به روایت مرحوم آقا
محمد جواد انصاری همدانی
#ببینید_حتما
@Mehre_ho
کسب معرفت در اثر اطاعت از پدر
گفته شده زمانی که آیتالله بهجت و آیت الله قوچانی در درس آیت الله قاضی شرکت میکردند، شخصیت آیتالله قاضی بهدرستی شناخته نشده بود. این مسئله برای شاگردان ایشان، ازجمله آیتالله بهجت، ایجاد مشکل میکرد؛ چون افرادی در آن زمان بودند که از روی جهالت و یا هر دلیل دیگری مشکلتراشی میکردند. آیا در این مورد مطلبی از پدر بزرگوارتان شنیده بودید؟
بله. پدرم، آیتالله قوچانی، ماجرایی را تعریف کرده بود که در همین رابطه برای آیتالله بهجت ایجاد شد. ماجرا از این قرار بود که آیتالله بهجت در درس آیتالله قاضی شرکت میکرده و علاوه بر تلاشهای علمی پیگیر و بالایی که داشتند، در زمینه معنویت و عرفان هم به مقامات بالایی دست پیدا کرده بودند.
عدهای از افرادی که تحمل چنین پیشرفتهایی را از سوی ایشان نداشتند، به پدر ایشان نامه مینویسند و به دروغ خبر میدهند که فرزندت با شخصی به نام آقای قاضی آشنا شده و به همین دلیل مشغول مستحبات شده که احتمال دارد از درس بازبماند. پدر آیتالله بهجت هم از این خبر ناراحت شد و برای فرزندش نامهای مینویسد و ضمن تشویق ایشان به ادامه درس، اعلام میکند که راضی نیستم مستحبات را انجام بدهی.
آیتالله بهجت نامه را به خدمت آیتالله قاضی میبرد و ایشان را در جریان دستور پدر قرار میدهد. آیتالله قاضی هم میگوید که اطاعت از پدر واجب است؛ به همین دلیل ایشان را به سکوت دعوت میکند.
به این ترتیب، آیتالله بهجت سکوت اختیار کرده و هیچ نگفتند تا زمانی که پدرشان از دنیا رفت؛ یعنی در زمان حیات پدرشان فقط واجبات را انجام میدادند، مثلاً نماز میخواندند بدون اینکه مستحبی را بهجا بیاورند؛ البته مدتی بعد پدرشان نامه نوشت که مستحبات معمولی را انجام بدهد.
آیتالله قوچانی که در تمام این مدت با آیتالله بهجت در ارتباط بود، میگفت که در زمان سکوت ایشان، درهایی از ملکوت و معنویت به رویشان باز شد که وقتی از آن به من خبر دادند، ملزم شدم تا به کسی نگویم.
شیخ محمود قوچانی
@Mehre_ho
ممکن است نمونهای از این مقامات و کرامتها را بگویید؟
آیتالله مصباح یزدی به نقل از پدرم، شیخ عباس قوچانی، گفته بود که کمترین کرامت آیتالله بهجت رحمهالله این است که بر شش طرف خود مسلط بوده و میدیدند. یعنی روبروی ایشان با پشت سر، بالا، پایین، چپ و راست تفاوتی نداشته است.
زمانی هم که پدرم از نجف به تهران آمده بود، از ایشان پرسیده بود که آیا آن حالات معنوی همچنان ادامه دارد؟ فرموده بودند بله.
شیخ محمود قوچانی
@Mehre_ho