🌸فضیلت زیارت امام رضا (ع)
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅عن النبی صلى الله عليه و آله: سَتُدفَنُ بَضعَةٌ مِنّي بأرضِ خُراسانَ، لا يَزُورُها مُؤمِنٌ إلّا أوجَبَ اللّهُ عزّ و جلّ لَهُ الجَنَّةَ و حَرَّمَ جَسَدَهُ على النّارِ.
📚بحار الأنوار: ج ۱۰۲/ ۳۱/ ۱
🌓پیامبر اکرم صلى الله عليه و آله می فرمایند: زود باشد كه پارهاى از تن من در خاك خراسان دفن شود. هيچ مؤمنى آن را زيارت نكند مگر آن كه خداوند عزّوجلّ بهشت را بر او واجب و بدنش را بر آتش دوزخ حرام گرداند.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅عن على عليه السلام: سَيُقتَلُ رُجُلٌ مِن وُلدِي بِأرضِ خُراسانَ بِالسَّمِّ ظُلما، اسمُهُ اسمِي، و اسمُ أبِيهِ اسمُ ابنِ عِمرانَ موسى عليه السلام، ألا فَمَن زارَهُ في غُربَتِهِ غَفَرَ اللّهُ تعالى ذُنوبَهُ.
📚عيون أخبار الرِّضا: ۲/ ۲۵۹/ ۱۷
🌓امام علی علیه السلام می فرمایند: زودا كه مردى از فرزندان من در خاك خراسان به زهر ستم كشته شود؛ نام او نام من است و نام پدرش نام پسر عمران، موسى عليه السلام. بدانيد كه هر كس او را در غربتش زيارت كند، خداوند متعال گناهانش را بيامرزد.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅عن الباقر عليه السلام: إنَّ بَينَ جَبَلَي طُوسَ قَبضَةً قُبِضَتْ مِنَ الجَنَّةِ، مَن دَخَلَها كانَ آمِنا يَومَ القِيامَةِ مِنَ النارِ.
📚عيون أخبار الرِّضا: ج ۲/ ۲۵۶/ ۶
🌓امام باقر علیه السلام می فرمایند: ميان دو [رشته] كوه طوس، خاكى است كه از بهشت آورده شده است. هر كه به آن خاك [براى زيارت] قدم گذارد، در روز قيامت از آتش دوزخ ايمن باشد.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅عن الرضا عليه السلام: ما زارَنِي أحَدٌ مِن أولِيائي عارِفا بِحَقِّي إلّا تَشَفَّعتُ لَهُ يَومَ القِيامَةِ.
📚عيون أخبار الرِّضا: ج ۲/ ۲۵۸/ ۱۶
🌓امام رضا علیه السلام می فرمایند: هيچ يك از دوستان من كه عارف به حق و مقام من باشد زيارتم نكند مگر اين كه در روز قيامت شفاعتش كنم.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅عن الرضا عليه السلام: مَن زارَنِي عَلَى بُعدِ دارِي، أتَيتُهُ يَومَ القِيامَةِ في ثلاثِ مَواطِنَ حتّى اخَلِّصَهُ مِن أهوالِها: إذا تَطايَرَتِ الكُتُبُ يَمينا و شِمالًا، و عِندَ الصِّراطِ و عِندَ المِيزانِ.
📚عيون أخبار الرِّضا: ج ۲/ ۲۵۵/ ۲
🌓امام رضا علیه السلام می فرمایند: هر كه مرا در ديار غربت زيارت كند، روز قيامت در سه جا به داد او مىرسم و از هراسها و سختيهاى آنها نجاتش مىدهم:
وقتى كه نامههاى اعمال از راست و چپ پراكنده شوند
و هنگام گذشتن از صراط
و موقع ميزان [سنجيدن اعمال].
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
#حدیث
#زیارت
#امام_رضا علیه السلام
🔻لطفا منتشر کنید و در ثواب آن شریک شوید.
🔻عضو شوید👈منبرک رضوی
@membarakrazavi
هدایت شده از منبرک رضوی
🕌آداب زیارت معصومین و امام زادگان (علیهم السلام)
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
1 - غسل کردن پیش از رفتن برای زیارت
2 - پرهیز نمودن از کلام بیهوده و لغو و پرهیز از مخاصمه در طول مسیر
3 - خواندن دعای وارده و مخصوص آن امام
4 - طهارت از حدث اکبر و حدث اصغر(حدث اصغر به هر امری که وضو را باطل کند و موجب وضو برای نماز شود و حدث اکبر به هر امری که موجب غسل برای نماز شود، مانند احتلام و جماع ، اطلاق می گردد)
5 - پوشیدن جامه های پاک، پاکیزه و نو. بهتر است رنگ جامه سفید باشد.
6 - در حین رفتن به زیارت گام ها را کوتاه بردارد و با وقار حرکت کند و همچنین باید خاضع و خاشع باشد و سر به زیر راه برود و به بالا و اطراف خود توجه نکند ؛ یعنی به منزلت و عظمت زیارت فکر کند.
7 - خوشبو نمودن خود در غیر زیارت امام حسین (ع)
8 - هنگام رفتن به حرم مطهر، زبان را به ذکر تکبیر، تحمید، تسبیح ، تهلیل و تمجید مشغول کند و با فرستادن صلوات بر محمد و آل محمد (ص) دهان خود را معطر نماید.
9 - ایستادن بر در حرم شریف و اذن دخول طلبیدن و سعی کردن در به دست آوردن رقت قلب و خضوع به وسیله تصور و فکر در عظمت و جلالت قدر صاحب آن مرقد منور؛ به فکر این باشد که ایستادن او را می بیند، کلام او را می شنود و جواب سلام او را می دهد. همچنین باید در محبت و لطفی که ایشان به شیعیان و زائران خود دارند، تدبیر کند و همچنین در خرابی های حال خود و خلاف هایی که نسبت به آن بزرگواران کرده است ، تاءمل کند.
10 - بوسیدن عتبه عالیه و آستانه مبارکه . سزاوار است برای خدا به شکرانه این که او را به این مکان رسانده است، سجده کند.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
11 - مقدم داشتن پای راست در وقت داخل شدن و مقدم داشتن پای چپ در وقت بیرون آمدن ؛ مانند مساجد.
12 - رفتن نزد ضریح مطهر به نحوی که بتواند خود را به آن بچسباند. توهم این که دور ایستادن ادب است ، وهم (غلط) است . زیرا در حدیث آمده است که تکیه کردن بر ضریح و بوسیدن آن شایسته است.
13 - ایستادن پشت به قبله و رو به قبر منور در وقت زیارت . ظاهرا این ادب مختص به معصوم (ع) است. وقتی از خواندن زیارت فارغ شد، گونه راست را به ضریح بگذارد و به حال تضرع، دعا کند. سپس گونه چپ را بگذارد و خدا را به حق صاحب قبر بخواند که او را از اهل شفاعت آن بزرگوار قرار دهد. آنگاه در دعا مبالغه کند. سپس به سمت سر مطهر برود و رو به قبله بایستد و دعا کند.
14 - ایستادن در وقت خواندن زیارت ؛ اگر عذری مثل ضعف و درد کمر و درد پا و غیره نداشته باشد.
15 - تکبیر گفتن هنگام دیدن قبر مطهر، پیش از شروع خواندن زیارت
16 - خواندن زیارت وارده از سادات انام (ع) و ترک زیارت های ساخته شده بی اساس که بعضی بی خردان، عوامانه آنها را با بعضی از زیارات تلفیق کرده اند.
17 - به جا آوردن نماز زیارت که اقل آن دو رکعت است .
18 - خواندن سوره ((یس )) در رکعت اول و سوره ((الرحمن )) در رکعت دوم ؛ در صورتی که برای آن زیارتی که نماز آن را می خواند، کیفیت مخصوصی ذکر نشده باشد.
19 - کسی که داخل حرم مطهر شود و ببیند که نماز جماعت برقرار شده است ، پیش از آنکه زیارت کند، ابتدا نماز بخواند. همچنین وظیفه ناظر حرم است که مردم را به نماز امر کند.
20 - تلاوت کردن قرآن نزد ضریح مطهر و هدیه کردن آن به روح مقدس مزور┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
21 - ترک نمودن سخنان ناشایست و کلمات لغو و بیهوده و عدم اشتغال به صحبت های دنیوی که همیشه و در همه جا مذموم ، قبیح ، مانع رزق و باعث قساوت قلب است.
22 - بلند نکردن صدا در وقت زیارت .
23 - وداع کردن با امام (ع) در وقت بیرون رفتن از شهری که آن حضرت در آن جا مدفون است.
24 - توبه و استغفار نمودن از گناهان و تصمیم به بهتر کردن حال ، کردار و گفتار خود بعد از فراغت از زیارت.
25 - انفاق کردن به قدر وسع بر خادمان آستانه شریفه.
26 - سزاوار است که خدام از اهل خیر و صلاح و صاحب دین و مروت باشند و آنچه را از زائران می بینند، تحمل نمایند و خشم خود را بر ایشان فرو نشانند و بر آنها تندی و درشتی ننمایند و بر رفع حوایج محتاجین اقدام و زائرین را راهنمایی کنند.
27 - انفاق و احسان بر فقرا، مجاورین و مساکین شهری که امام (ع) در آن مدفون است ؛ خصوصا سادات و اهل علم.
28 - از جمله آداب ، تعجیل کردن در بیرون رفتن از حرم است ؛ در وقتی که حظ و بهره خود را از زیارت درک کرد تا برای رجوع بعدی شوق بیشتری داشته باشد.
29 - سزاوار است وقتی که زوار بسیار است ، کسانی که جلوتر هستند و به ضریح چسبیده اند، زیارت را کوتاه نمایند و زودتر بیرون روند تا دیگر زائران هم به قرب ضریح موفق شوند.
(مفاتیح الجنان ، در آداب زیارت ، ص 545-551/آداب معنوی 2000 عمل مستحب و مکروه, ابرقویی، روح الله ,قم: حرم، 1381)
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
#آداب
#زیارت
#امام_رضا
🔻لطفا منتشر کنید و در ثواب آن شریک شوید.
🔻عضو شوید👈منبرک رضوی
@membarakrazavi
6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✔️ویژه ۲۳ ذی القعده روز زیارتی امام رضا(ع)
به نگاهی امدادم کن
من خرابم آبادم کن
چو کبوتر جَلدم کردی
زِ قفس یک شب آزادم کن...
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
#فیلم
#زیارت
#حال_خوب
🔻لطفا منتشر کنید و در ثواب آن شریک شوید.
🔻عضو شوید👈منبرک رضوی
@membarakrazavi
🌸دحو الارض چه روزی است؟
چهارشنبه ۲۴خردادماه ۱۴۰۲ مصادف با ۲۵ ذی القعده روز دحوالارض است.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✍طبق روایتی از امام هشتم علیهالسلام در شب 25 ذیقعده ولادت حضرت ابراهیم علیه السلام و حضرت عیسی علیه السلام واقع شده است.(الاقبال سید ابن طاووس ص525)
✍این روز به عنوان روز قیام امام زمان مهدی موعود علیه السلام معرّفی شده است.(الاقبال)
✍این روز، جزء چهار روز(روز غدیر، عید مبعث و 17 ربیع الاول و دحو الارض) معروفی است که روزه آن پاداش و ثواب هفتاد سال روزه را دارد.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✍«دَحْو» بر وزن «مَحْو» به معنای گسترش است، بعضی نیز آن را به معنای تکان دادن چیزی از محل اصلیش تفسیر کردهاند، و چون این دو معنی لازم و ملزوم هم میباشند، به یک ریشه باز میگردند.
✍منظور از «دحوالارض» این است که در آغاز، تمام سطح زمین را آبهای حاصل از بارانهای سیلابیِ نخستین فرا گرفته بود، این آبها تدریجا در گودالهای زمین جای گرفتند و خشکیها از زیر آب سر بر آوردند و روز به روز گستردهتر شدند.(تفسیر نمونه ج26، ص101)
✍از طرف دیگر زمین در آغاز به صورت پستیها و بلندیها یا شیبهای تند و غیر قابل سکونت بود، بارانهای سیلابی مداوم باریدند، ارتفاعات زمین را شستند و درهها گستردند، و تدریجا زمینهای مسطّح و قابل استفاده برای زندگی انسان و کشت و زرع به وجود آمد. مجموع این گسترده شدنها به «دَحو الارض» تعبیر میشود. (المیزان، ج20، ص190 و ص297)
✍«وَالاَرْضَ بَعْدَ ذلِکَ دَحیها»؛( نازعات /30) «و زمین را بعد از آن (آفرینش زمین و آسمان) گسترش داد.» مراد از «دَحیها» که از مادّه «دَحْو» است، همان «دحو الارض» میباشد.
✍«وَالاَرْضِ وَماطَحیها»؛ (شمس /6) «و قسم به زمین و کسی که آن را گسترانید.» کلمه «طَحیها» از مادّه «طَحْوْ» بر وزن «سَهْوْ» هم به معنای انبساط و گستردگی و هم به معنای راندن و دور کردن و از میان بردن است و در اینجا به معنای گستردن میباشد.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✍امام هشتم علیهالسلام فرمود: «صُومُوا فَاِنَّنی اَصْبَحْتُ صائِما؛ روزه بگیرید، من امروز روزهدار هستم.» عرض کردند: «جُعِلْنا فِداکَ اَیُّ یَوْمٍ هُوَ؟»؛ فدایت شویم، امروز چه روزی است؟» فرمودند: «یَوْمٌ نُشِرَتْ فیه الرَّحْمَةُ وَدُحِیَتْ فیهِ الاَرْضُ وَنُصِبَتْ فیهِ الْکَعْبَةُ وَهَبَطَ فیهِ آدَمُ؛(الاقبال سید ابن طاووس ص525) روزی است که در آن رحمت خداوند فراگیر شده است، زمین گسترش یافته است، کعبه نصب شده است و حضرت آدم علیهالسلام به زمین فرود آمده است».
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
🌸آداب و اعمال شب و روز دحو الارض
🔻1ـ روزه (ثواب هفتاد سال عبادت)
🔻2 ـ زیارت امام رضا علیهالسلام از برترین اعمال این روز است.
🔻3 ـ احیاء و شب زنده داری شب 25 ذیقعده به عبادت (برابر با صد سال عبادت)
🔻4 ـ ذکر و دعا خواندن
🔻5- خواندن دعای مخصوص (مفاتیح)
🔻6- انجام غسل
🔻7-دو رکعت نماز مخصوص(مفاتیح)
{منابع: الاقبال سید ابن طاووس/ مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی/ مصباح الزائر شیخ طوسی}
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
#مناسبتی
#دحو_الارض
#آداب
#احکام
🔻لطفا منتشر کنید و در ثواب آن شریک شوید.
🔻عضو شوید👈منبرک رضوی
@membarakrazavi
🍁احادیثی از امام جواد (علیه السلام)
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅عن الجواد (ع): الْمُؤمِنُ یحْتاجُ إلى ثَلاثِ خِصالٍ: تَوْفیقٍ مِنَ اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ، وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ، وَقَبُولٍ مِمَّنْ ینْصَحُه»
📚بحار، ج ۷۲، ص ۶۵
🌓مؤمن در هر حال نیازمند به سه خصلت است: توفیق از طرف خداوند متعال، واعظى از درون خود و قبول و پذیرش نصیحت کسى که او را نصیحت نماید.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅عن الجواد (ع): إیاک وَ مُصاحَبَةُالشَّریرِ، فَإنَّهُ کالسَّیفِ الْمَسْلُولِ، یحْسُنُ مَنْظَرُهُ وَ یقْبَحُ اثَرُهُ
📚اعلام الدّین، ص ۳۰۹
🌓مواظب باش از مصاحبت و دوستى با افراد شرور، چون که او همانند شمشیرى زهرآلود، برّاق است که ظاهرش زیبا و اثراتش زشت و خطرناک خواهد بود.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅عن الجواد (ع): عِزُّ الْمُؤْمِنِ غِناه عَنِ النّاسِ
📚بحار، ج ۷۲، ص ۱۰۹
🌓عزّت و شخصیت مؤمن در بى نیازى و طمع نداشتن به مال و زندگى دیگران است.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅عن الجواد (ع): مَوتُ الانْسانِ بِالذُّنُوبِ اکثَرُ مِنْ مَوْتِهِ بِالأجَلِ وَ حَیاتُهُ بِالْبِرِّ اکثَرُ مِنْ حَیاتِهِ بِالْعُمْرِ
📚کشف الغمّه، ج ۲، ص ۳۵۰
🌓فرارسیدن مرگ انسان ها، به جهت معصیت و گناه، بیشتر است تا مرگ طبیعى و عادى، همچنین حیات و زندگى لذّت بخش به وسیله نیکى و احسان به دیگران بیشتر و بهتر است از عمر بى نتیجه.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅عن الجواد (ع): خَفْضُ الْجَناحِ زینَةُالْعِلْمِ، وَ حُسْنُ الاْدَبِ زینَةُالْعَقْلِ، وَبَسْطُ الْوَجْهِ زینَةُالْحِلْمِ
📚کشف الغمّه، ج ۲، ص ۳۴۷
🌓تواضع و فروتنى زینت بخش علم و دانش است، ادب داشتن و اخلاق نیک زینت بخش عقل مى باشد، خوش روئى با افراد زینت بخش حلم و بردبارى است.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅عن الجواد (ع): مَنْ لَمْ یعْرِفِ الْمَوارِدَ اعْیَتْهُ الْمَصادِرُ
📚اعلام الدّین، ص ۳۰۹
🌓هر کس موقعیت شناس نباشد، جریانات او را مى رباید و هلاک می کند.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
#حدیث
#شهادت
#امام_جواد علیه السلام
🔻لطفا منتشر کنید و در ثواب آن شریک شوید.
🔻عضو شوید👈منبرک رضوی
@membarakrazavi
8.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️ #نماهنگ ویژه شهادت امام جواد علیه السلام
چشامو تو غم تو به دست گریه دادم
الا یا اهل العالم، من گدای جوادم
یا جواد الائمه ادرکنی...
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
#فیلم
#حال_خوب
#امام_جواد علیه السلام
🔻لطفا منتشر کنید و در ثواب آن شریک شوید.
🔻عضو شوید👈منبرک رضوی
@membarakrazavi
🌸نماز دهه اول ذیالحجه
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
🍃سند و پاداش
نماز دهه اول ذیالحجه دو رکعت نماز مستحب است که در ده شب اول ماه ذیالحجه خوانده می شود و در هر رکعت پس از حمد و اخلاص آیه ۱۴۲ اعراف خوانده می شود. آیه مذکور به میقات چهل روز حضرت موسی در طور سینا برای گرفتن الواح اشاره دارد، که ده روز پایانی آن همزمان با دهه اول ذیالحجه بوده است.
بر پایه روایتی که در کتاب اقبال الاعمال نقل شده، امام باقر(ع) به فرزندش امام صادق(ع) سفارش کرده که این نماز را در دهه اول ذیالحجه ترک نکند، چرا که اگر آن را در این دهه بخواند در ثواب حاجیان شریک خواهد بود، هرچند که به حج نرفته باشد.(سید بن طاووس، الاقبال، ج۱، ص۳۱۷)
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
🍃چگونگی ادای نماز
این نماز دو رکعت است و بین نماز مغرب و عشاء خوانده می شود و در هر رکعت بعد از سوره حمد و سوره اخلاص، آیه «وَ واعَدْنا مُوسی ثَلاثِینَ لَیلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیلَةً وَ قالَ مُوسی لِأَخِیهِ هارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ (اعراف/۱۴۲)؛ و با موسى، سى شب وعده گذاشتیم و آن را با ده شب دیگر تمام كردیم. تا آنكه وقت معین پروردگارش در چهل شب به سر آمد. و موسى [هنگام رفتن به كوه طور] به برادرش هارون گفت: در میان قوم من جانشینم باش، و [كار آنان را] اصلاح كن، و راه فسادگران را پیروى مكن.» خوانده میشود.(مفاتیح الجنان،ذیل «اعمال ماه ذیالحجة»، ص۴۰۱)
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
#احکام
#نماز
#ذی_حجه
🔻لطفا منتشر کنید و در ثواب آن شریک شوید.
🔻عضو شوید👈منبرک رضوی
@membarakrazavi
🌸فضایل و اعمال برتر دهه اول ذی الحجه
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
🍃ذی الحجه آخرین ماه سال هجری قمری، ماه دعا و عبادت خدا، ماه حج و از ماههای حرام است. در این ماه عبادت و یاد خدا تاثیرات عمیقی در زندگی دارد و برکت و عظمت آن به اندازه ای است که ماه ذی الحجه یکی از ماه های شریفی است که عبادت در آن و ذکر و یاد خدا اثرات عمیقی به همراه دارد. این ماه در نهایت برکت و عظمت است و هیج ایامی نزد حق تعالی محبوبتر از دهه اول آن نیست.
🍃از روز اول تا روز دهم ماه ذی الحجه از بهترین و پرفضیلت ترین روزهاست، چنانچه در ادامه ی این بخش از دین و مذهب نمناک کامل تر خواهید خواند فضیلت و اعمال ذی الحجه در دهه اول این ماه قمری شامل نماز و ذکر و سوره ی مبارکه است که خداوند به برپادارندگانش پاداش عظیم خواهد داد.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
🌺فضیلت ماه ذی الحجّه
🍃در بعضی از روایات آمده است، شب های دهگانه ای که قرآن در سوره «والفجر و لیال عشر» به آن سوگند یاد کرده است، شب های دهه اوّل ماه ذی الحجّه است، و این سوگند به خاطر عظمت آن است. تفسیر قمی، ج۲، ص۴۱۹.
🍃در حدیثی از رسول خدا(صلی الله علیه وآله و سلم) می خوانیم که عبادت و کار نیک در هیچ ایّامی به اندازه این ایّام (ده روز اوّل ماه ذی الحجّه) فضیلت ندارد. اقبال، ص ۳۱۷.
🍃بزرگان دین هنگامی که ماه ذی الحجّه وارد می شد، اهمّیّت ویژه ای به عبادت در آن می دادند. مخصوصاً در دهه اوّل این ماه.زادالمعاد، ص ۲۴۰.
🍃خداوند در سوره حج آیه ۲۸ ضمن بیان فریضه بزرگ «حج» سخن از «أیّام مَعْلُومات» گفته است که مؤمنان باید در آن به یاد خدا باشند. یکی از تفسیرهای معروفِ «أیّام مَعْلُومات» که در روایات نیز آمده است، ده روز اوّل ماه ذی الحجّه است.مصباح المتهجّد، ص۶۷۱.
🍃بنابراین، هم شب های آن عزیز است و هم روزهای آن.
وجود دو «عید» مهمّ اسلامی عید قربان و عید غدیر و روز «عرفه» و خاطره دعای عجیب و بسیار گرانبهای امام حسین(علیه السلام) در عرفات، این ماه را دارای شکوه و عظمت خاصّی کرده است و مسلمانان بهتر است از برکات دنیوی و اخروی این ماه غافل نشوند و در تذهیب نفس خود بکوشند.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
🌺اعمال مخصوص روز اوّل ماه ذی الحجه
🍃روز اوّل ماه ذی الحجّه روز مبارکی است و برای آن اعمالی چند نقل شده است:
✅۱ـ روزه گرفتن
در روایتی از امام موسی بن جعفر(علیهماالسلام) نقل شده است که هر کس روز اوّل ماه ذی الحجّه را روزه بگیرد، خداوند برای وی پاداش عظیمی را می نویسد.
مصباح المتهجّد، ص ۶۷۱.
✅۲ـ خواندن نماز حضرت فاطمه (علیها السلام)
مرحوم «شیخ طوسی» فرموده است:مستحب است در این روز، نماز حضرت فاطمه (علیها السلام) را بخواند و این نماز چهار رکعت است، هر دو رکعت به یک سلام و همانند نماز حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) است; در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره قل هو الله را بخواند و بعد از سلام تسبیح حضرت فاطمه (علیها السلام) را بگوید، آنگاه بخواند:
سُبْحانَ ذِی الْعِزِّ الشّامِخِ الْمُنیفِ، سُبْحانَ ذِی الْجَلالِ الْباذِخِ الْعَظیمِ،سُبْحانَ ذِی الْمُلْکِ الْفاخِرِ الْقَدیمِ، سُبْحانَ مَنْ یَری اَ ثَرَ النَّمْلَةِ فِی الصَّفا، سُبْحانَ مَنْ یَری وَقْعَ الطَّیْرِ فِی الْهَوآءِ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ هکَذا وَلا هَکَذا غَیْرُهُ.
مصباح المتهجّد، ص ۶۷۱.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
✅۳ـ دو رکعت نماز
نیم ساعت قبل از ظهر، دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد و ده مرتبه سوره قل هو الله و ده مرتبه آیة الکرسی و ده مرتبه سوره إنّا أنزلناه را بخواند.
اقبال، ص ۳۲۵.
✅۴ـ هر کس از ظالمی خوف داشته باشد در این روز بگوید:
«حَسْبی حَسْبی حَسْبی مِنْ سُؤالی، عِلْمُکَ بِحالی»، تا خداوند او را از شرّ آن ظالم حفظ کند.
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
#احکام
#اعمال
#ذی_حجه
#مناسبتی
🔻لطفا منتشر کنید و در ثواب آن شریک شوید.
🔻عضو شوید👈منبرک رضوی
@membarakrazavi