فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 اخبار خوش در رابطه با معیشت طلاب
🔹 آیت الله علیرضا اعرافی مدیر محترم حوزههای علمیه کشور بخشی از اخبار خوش معیشتی ویژه طلاب، روحانیون و اساتید حوزه را تشریح کرد.
جزئیات به زودی اعلام خواهد شد ..
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
✅ قبولی در دانشگاه فرهنگیان سخت تر شود!!!!!
🔹 امتحان جامع و گزینش 3 مرحلهای شرط قبولی و استخدام
🔸 سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان در آیین آغازین دوره توانمندسازی تخصصی کارشناس مسئولان و کارشناسان فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه، با اشاره به تغییر نحوه گزینش دانشجومعلمان بیان کرد:
❌در سال آینده، گزینش دانشجومعلمان در سه مرحله انجام خواهد شد و علاوه بر ابتدای تحصیل در میانه دوره آموزشی و پایان تحصیلات نیز گزینش انجام خواهد شد و دانشجومعلمان در صورت قبولی در گزینش پایانی و پذیرفته شدن در #امتحان_جامع به استخدام آزمایشی درخواهند آمد.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
مهارت هایی برای موفقیت در زیست خانوادگی و اجتماعی
منبر بیست دقیقه ای🕙
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
مقدمه
قبل از پرداختن به مسائل مختلف این موضوع جدید، جذاب و کاربردی لازم است به عنوان مقدمه نکاتی تقدیم شود؛
⇤در حديث معروفى از پيامبر اكرم(ص) مى خوانيم:
«اِنَّما بُعِثْتُ لاُِتَمِّمَ مَكارِمَ الأَخْلاقِ»؛ (من تنها براى تكميل فضائل اخلاقى مبعوث شده ام).
و در تعبير ديگرى: «اِنَّما بُعِثْتُ لاُِتَمِّمَ حُسْنَ الاَْخْلاقِ» آمده است.
و در تعبير ديگرى: «بُعِثْتُ بِمكارِمِ الاَخلاقِ وَمحاسِنِها» آمده است.
به حدیث جالبی از امیر مؤمنان(ع) توجه کنیم؛ «لَوْ كُنّا لانَرْجُو جَنَّةً وَلانَخْشى نارَاً وَلاثَواباً وَلاعِقاباً لَكانَ يَنْبَغى لَنا اَنْ نُطالِبَ بِمَكارِمِ اْلاَخْلاقِ فَاِنَّها مِمّا تَدُلُّ عَلى سَبِيلِ النَّجاحِ»؛ اگر ما اميد به بهشت و ترس از آتش هم نداشتیم و انتظار ثواب و عقابى نمى داشتيم، باز هم شايسته بود به سراغ فضائل اخلاقى برويم، چرا كه آنها راهنماى نجات و پيروزى و موفّقيّت هستند.(۱)
⇤درباره علت زيست اجتماعى انسان، در ميان انديشمندان اختلافنظر وجود دارد: نظريه مشهور اين است كه انسان مدنىبالطبع است، يعنى فطرتاً و ذاتاً خواهان حيات اجتماعى است. علامه طباطبايى معتقد است كه انسان، مدنىبالاستخدام است، يعنى اگر تن به زندگى اجتماعى مىدهد به خاطر ايناست كه مىخواهد از امكانات و نيروها و توانمندىهاى ديگران در جهت منافع خود بهره گيرد.
برخى ديگر از فيلسوفان مغرب زمين بر اين باورند كه انسان، مدنىبالاجبار است، يعنى ضرورتهاى زندگى و حيات بشرى اقتضا مىكند كه زندگى اجتماعى را برگزيند، وگرنه ذاتاً هيچ تمايلى به زندگى اجتماعى ندارد.
⇤باید توجه داشته باشیم طبق اخلاق اسلامی، بسیاری از فضایل و رذایل اخلاقی در ظرف معاشرت ظهور می یابند.
⇤مهارت هاي زندگی، مجموعه اي از توانایی ها هستند که زمینه سازگاري و رفتار مفید را براي فرد فراهم می کنند. این توانایی ها فرد را قادر می سازد تا مسئولیت و نقش های اجتماعی اش را بپذیرد و بدون لطمه زدن به خود و دیگران، با خواست ها، انتظارات و مشکلات رو به رو شود.(۲)
⇤در برخی مجامع بین المللی ده مهارت مورد تأکید است که دو مورد از آنها مستقیما به ارتباط با دیگران مربوط میشود؛
1- مهارت خودآگاهی
2- مهارت همدلی
3- مهارت روابط بین فردی
4- مهارت ارتباط موثر
5- مهارت مقابله با استرس
6- مهارت مدیریت هیجان
7- مهارت حل مسئله
8- مهارتت تصمیم گیری
9- مهارت تفکر خلاق
10- مهارت تفکر نقادانه
⇤هنر ارتباط درست با دیگران از مهارت هابی است که اگر شخص به آن مجهز شود میتواند از خطاها و دعواهای زیادی پیشگیری کند.
⇤در آموزه های حدیثی مهارت های کاربردی جالبی عنوان شده است که در این مبحث قصد داریم این مهارت ها را تبیین کنیم.
⇤و قویا معتقدیم اگر مهارت های مورد نظر پیشوایان مقدس مورد توجه قرار بگیرد بسیاری از اختلافات در خانواده و در اجتماع رخ نخواهد داد.
⇤پاسخ به یک شبهه
از آنجایی که تأکید ما بر آموزه های حدیثی است شاید یک شبهه به ذهن بیاید همان شبهه ای که اخیرا زیاد به گوش ها خورده است و به اشکال مختلف مطرح شود که؛ جهان هر روز در حال تحول است به چه دلیلی متدینین بر پیروی از دستورات قدیمی و ثابت تکیه میکنند؟
در پاسخ به این شبهه باید گفت قبول داریم که بسیاری از امور به مرور زمان دستخوش تغییرات می شود اما باید بدانیم که خود انسان از نظر نیازهای اساسی و ماهیت روانی تغییر نکرده است و قوای درونی انسان به هیچ وجه تغییر نمی کند. وانگهی قواعدی که در آموزه های حدیثی به عنوان قواعد و مهارت های اخلاقی بیان شده است نه تنها مورد نقد مجامع علمی نیست بلکه اغلب این قواعد مورد تحسین و تأیید قرار می گیرد .
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
☑️مهارت خود پنداری دیگران
امام علی(ع) به فرزندش امام حسن مجتبی(ع) فرمود:
یا بُنَيَّ اجْعَلْ نَفْسَكَ مِيزَاناً فِيمَا بَيْنَكَ وَ بَيْنَ غَيْرِكَ؛ فَأَحْبِبْ لِغَيْرِكَ مَا تُحِبُّ لِنَفْسِك وَ اكْرَهْ لَهُ مَا تَكْرَهُ لَهَا، وَ لَا تَظْلِمْ كَمَا لَا تُحِبُّ أَنْ تُظْلَمَ، وَ أَحْسِنْ كَمَا تُحِبُّ أَنْ يُحْسَنَ إِلَيْكَ، وَ اسْتَقْبِحْ مِنْ نَفْسِكَ مَا تَسْتَقْبِحُهُ مِنْ غَيْرِكَ، وَ ارْضَ مِنَ النَّاسِ بِمَا تَرْضَاهُ لَهُمْ مِنْ نَفْسِكَ
اى فرزند، خود را در آنچه ميان تو و ديگران است، ترازويى پندار. پس براى ديگران دوست بدار آنچه براى خود دوست مى دارى و براى ديگران مخواه آنچه براى خود نمى خواهى و به كس ستم مكن همان گونه كه نخواهى كه بر تو ستم كنند. به ديگران نيكى كن،همان گونه كه خواهى كه به تو نيكى كنند..
اینکه دیگران را خودمان بدانیم و ما از آن با عنوان ؛خود پنداری دیگران تعبیر میکنیم، یک قاعده و مهارت کاربردی در معاشرت با دیگران است. بسیاری از مکاتب اخلاقی نیز این قانون را پذیرفته ، در نظام اخلاقی خود از آن بهره برده اند. بهترین وکاملترین معیار برای تشخیص درستی یا نادرستی رفتارهای اجتماعی ما،همین معیار است که میتوان این معیار را در همه برخوردهای اجتماعی به کار گرفت؛ اعم از برخورد با همسر، فرزند، پدر ومادر،اقوام ، همسایگان، شهروندان وبه طور کلی سایر انسانها.
💠داستان
«پسر جوانی نزد پیامبر - ص - آمد و گفت: «ای پیامبر خدا، آیا به من اجازه عمل زنا می دهید؟
مردم بر سر او فریاد کشیدند و پیامبر - ص- فرمود: «او را به من نزدیک کنید! پس [آن جوان] به ایشان نزدیک شد، و در کنار پیامبر - ص - نشست. پیامبر فرمود: «ای جوان! آیا این کار را برای مادرت می پسندی؟
جوان گفت: نه، فدایت شوم. پیامبر - ص - فرمود: مردم هم همین طور هستند، این کار را برای مادرانشان نمی پسندند. آیا این کار را برای دخترت می پسندی؟ گفت: نه، فدایت شوم. پیامبر - ص - فرمود: مردم نیز، چنین اند این کار را برای دخترانشان نمی پسندند. فرمود: آیا این کار را برای خواهرت می پسندی؟ گفت: نه، فدایت شوم. و ابن عوف ا دامه این حدیث را ذکر کرده تا اینکه عمه و خاله را نیز آورده است و این در حالی بود که آن جوان درباره هر یک از آنها پاسخ می داد: نه، فدایت شوم. و پیامبر - ص - می فرمود: «مردم هم همین طورند، آن را دوست ندارند و نمی پسندند» سپس پیامبر - ص - دست مبارکش را بر روی سینه آن جوان گذاشت و فرمود: «خداوندا! قلبش را پاک و تطهیر گردان، گناهش را ببخش و او را پاک دامن بدار».(۳)
☑️ مهارت قضاوت مثبت
جمله جعلی در فضای مجازی به حضرت امیر(ع) نسبت داده شده است که «ای مالک اگر شب هنگام کسی را در حال گناه دیدی،فردا به آن چشم نگاهش نکن؛شاید سحر توبه کرده باشد و تو ندانی» این جمله هیچ کجا به عنوان حدیث و فرمایش آن حضرت یا امامان دیگر یافت نشد اما جمله های دیگری که قضاوت مثبت نسبت به دیگران را توصیه فرموده وجود دارد از آن جمله است این فرمایش جالب ،که میتوان از آن به یک مهارت کاربردی جالب استفاده کرد که ما از این قاعده به عنوان «مهارت قضاوت مثبت» تعبیر میکنیم؛
إذا كانت مَحاسِنُ الرجُلِ أكثَرَ مِن مَساوِيهِ فذلكَ الكامِلُ (التَّكامُلُ) ، و إذا كانَ مُتساوِيَ المَحاسِنِ و المَساوِي فذلكَ المُتَماسِكُ ، و إن زادَت مَساويهِ على مَحاسِنِهِ فذلكَ الهالِكُ
هر گاه خوبيهاى آدمى از بديهاى او بيشتر باشد، او كامل است و هر گاه خوبيها و بديهايش برابر باشد، او خود را [از هلاكت] نگه داشته و اگر بديهايش بيشتر از خوبيهايش باشد، او هلاك شده است.(۴)
در توضیح این مهارت به عنوان مثال باید گفت: در محیط خانواده اگر انسان در مورد همسرش خوبی ها و بدی های او را در دو کفه ترازو قرار بدهد خواهد دید که اگر چه بدی های دارد اما کفه خوبی ها سنگین تر از کفه بدی هاست.
این مهارت انسان را از سو ظن به حسن ظن منتقل میکند.
یکی از عواملی که زمینه مساعد برای ارتباط سازنده با دیگران را فراهم میکند خوش گمانی به دیگران است. بدگمان بودن عاملی مخرب در روابط است و موجب سردی روابط اعضای جامعه میشود. در قرآن کریم خداوند متعال بد گمانی نسبت به دیگران را نهی فرموده است: «یا ایها الذین آمنوا اجتنبوا کثیرا من الظن ان بعض الظن اثم» «ای کسانی که ایمان آورده اید، از بسیاری از گمان ها بپرهیزید که پارهای از گمان ها خطاست. »
بدگمانی دو اثر نامطلوب خواهد داشت: نخست اینکه شخص بدگمان از ادای تکلیف خود نسبت به دیگران باز میماند و به این سبب از کمال انسانی خود دور میافتد و دوم آنکه روابط اجتماعی دشوار و سرد میشود. به دلیل آثار سویی که بدگمانی دارد اسلام انسان ها را به حسن ظن دعوت میکند و اصل را در مورد افراد مسلمان بر درستی قرار دهد.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
☑️مهارت ندیدن
امام صادق(ع) فرمود:
صَلاَحُ حَالِ اَلتَّعَايُشِ وَ اَلتَّعَاشُرِ مِلْءُ مِكْيَالٍ ثُلُثَاهُ فِطْنَةٌ وَ ثُلُثُهُ تَغَافُلٌ.
مصلحت زندگى و معاشرت اجتماعى به پيمانهاى پر ماند كه دو سوم آن هوش و زيركى؛و يك سومش ناديده گرفتن و تجاهل است.(۵)
مهارتی که هم در مدیریت رابطه، هم در مدیریت سازمانی کاربرد دارد عبارت است از اینکه در مواردی معایب و اشتباهات افراد را نبینیم .
بسیاری از خانواده ها که مشکلات و درگیریهای جدی بین زن و شوهر رخ میدهد؛ منشا آن، نظارت بیش از حد و پاییدن همسر بوده است.
در محیط خانواده یا در محیط سازمانی اگر افراد احساس کنند که با یک اشتباه کوچک مورد قضاوت منفی قرار خواهند گرفت آرامش خود را از دست خواهند داد پس لازمه محیط دوستانه و آرامش بخش عبارت است از اینکه افراد سعی کنند از اشتباهات اطرافیان طبق فرمولی که بیان شد چشم بپوشند یعنی دو در برابر یک ؛دو سهم توجه و یک سیم تغافل و ندیدن.
[لطفا دقت کنید فرمول و مهارت مورد بحث در صدد بی توجهی و رها شدن رابطه نیست بلکه در صدد تلطیف و تعدیل نظارت است]
☑️مهارت دلی(فرا حس)
امام محمد باقر(ع) مطلبی را از روز آخر عمر شریف حضرت امیر(ع) نقل فرموده اند که جالب و دلنشین است و از یک مطلب فرا حس خبر می دهد؛
لَمَّا احْتُضِرَ أَمِيرُ المُؤمِنِينَ عليه السلام جَمَعَ بَنِيهِ فَأَوْصَاهُمْ، ثُمَّ قَالَ: يَا بَنِيَّ! إِنَّ الْقُلُوبَ جُنُودٌ مُجَنَّدَةٌ تَتَلَاحَظُ بِالْمَوَدَّةِ وَ تَتَنَاجَى بِهَا وَ كَذَلِكَ هِيَ فِي الْبُغْضِ. فَإِذَا أَحْبَبْتُمُ الرَّجُلَ مِنْ غَيْرِ خَيْرٍ سَبَقَ مِنْهُ إِلَيْكُمْ، فَارْجُوهُ؛ وَ إِذَا أَبْغَضْتُمُ الرَّجُلَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ سَبَقَ مِنْهُ إِلَيْكُمْ، فَاحْذَرُوهُ.
اميرالمؤمنين عليه السلام به هنگام احتضار، فرزندان خويش را گرد آورد و به آنها وصيّت كرد و فرمود: فرزندانم! ارواح لشكريان جمع شدهاند كه از سرِ دوستى به يكديگر مىنگرند و نجوا مىكنند و در دشمنى نيز همين ساناند. پس اگر كسى را دوست داشتيد ـ بدون اينكه از ناحيه او خيرى به شما رسيده باشد ـ به او اميدوار باشيد. و اگر كسى را دشمن داشتيد ـ بدون اينكه از ناحيه او بدى به شما رسيده باشد ـ از او پرهيز كنيد.(۶)
اخیرا کتاب های زیادی در موضوع ارتباط فرا حس و به اصطلاح« تله پاتی» نوشته شده است اما اولین شخصی که از این نوع ارتباط عجیب بین انسان ها خبر داده حضرت امیر(ع)هستند.
به قول معروف گاهی میشه با قلب و به صورت دلی نسبت به مسائلی ملهم شد
اما باید توجه کنیم که ممکن است انسان اشتباه کند و گاهی به خاطر شرایط روحی خودش توهم چنین حسی نسبت به شخصی در او به وجود آمده باشد .
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
داستان های مختلفی از معاشرت نیک با افراد مختلف نقل شده است که خود این داستان ها میتواند قواعدی دست بدهد تا انسان بتواند در معاشرت با تیپ های مختلف موفق باشد که چند نمونه ذکر می شود:
💠داستان
در حالات یکی از عرفا نوشته اند؛ مردی که تعریف آن عارف را شنیده بود برای دیدنِ او، از شهر خود به محل زندگی آن عارف سفر کرد، در طول راه سختی های زیادی را تحمل کرد و سرانجام به مقصد رسید وبا نشانه ها وجستجو منزل شیخ را پیدا کرد. و در زد .
همسرِ شیخ در را باز کرد و از او پرسید: چه می خواهی؟
مرد جواب داد: «من برای زیارت شیخ آمده ام».
همسرِ شیخ پوزخندی زد و گفت: مرد ابله و احمقی هستی که خود را به رنج انداختی وراه دور را طی کردی! تو در شهرِ خودت کاری نداشتی؟ شاید شیطان تو را وسوسۀ کرده تا به این سفر آمدی.شیخ مردی حیله گر است و انسانهای ساده لوح را گمراه میکند .
بهتر است به شهر خودت برگردی.
مرد، به شدّت از سخنان همسر شیخ ناراحت شده و اشک از دیدگانش روان شد و در میان اشک و اندوه، از افراد شهر سراغ شیخ را گرفت به او گفته شد شیخ صحرا رفته است.
مرد، براه افتاد تا خبری از شیخ به دست بیاورد. اما در مسیر با خود
می اندیشیدکه چرا شیخ در خانۀ خود، با چنین زنی، همنشین شده است؟
در این افکار بود که شیخ را از دور دید که پشته ای هیزم بر پشت شیری غران گذاشته ِ وخود روی پشتۀ هیزم نشسته و از ماری بزرگ به عنوان تازیانه در دست استفاده میکند.
شیخ مرد را دید ،خندید و با نور دل از ضمیر مرد آگاهی یافت وگفت: به سخنان ِشیطان گوش نده .و هرچه مرد باخود فکر کرده بود را برای او بازگفت :ودر مورد همسرش چنین گفت :اگر من چنین زنی را تحمل می کنم، به خاطرِ هوای نفس نیست.باید صبر وتحمل خود را زیاد کرده ونباید در این مرحله توقف کنی. اگر منِ بدخوییِ این زن را صبورانه تحمل نمیکردم، هیچ گاه شیرِ نر برای من بیگاری نمی کرد.
💠داستان
حضرت صادق (ع) فرمود مردى از كفار اهل كتاب (ذمى) در راه رفيق امير المؤمنين (ع) گرديد. ايشان را نمى شناخت. پرسيد كجا مى روى؟ حضرت فرمود به كوفه هنگامى كه بر سر دو راهى رسيدند ذمى خواست از راه ديگر برود حضرت مقدارى او را همراهى نمود. ذمى عرض كرد شما كه خيال كوفه داشتيد براى چه از اين راه مى آئيد، مگر نمى دانيد راه كوفه از اين طرف نيست ؟
فرمود مى دانم ولى دستور پيغمبر ما است كه نيكو رفاقت و مصاحبت كردن به اين است كه رفيق خود را مقدارى همراهى و مشايعت كنند. من از اين جهت با تو آمدم . مرد ذمى گفت شيفته اخلاق نيك اسلام شدم و كسانى كه پيروى اين دين را نموده اند. من شما را گواه مى گيرم كه به اسلام وارد شدم .
از همانجا آن مرد به همراهى امام على (ع) به كوفه آمد. در كوفه ايشان را شناخت و مراسم اجراء شهادت اسلام بجا آورد.(۷)
💠داستان
حسين بن ابى العلاء مى گويد بيست و چند نفر بوديم كه به عزم مكه حركت نموديم . من در هر منزل براى غذاى جمعيتمان گوسفندى ذبح مى نمودم . روزى به قصد زيارت امام صادق عليه السلام رفتم . تا مرا ديد، با تاءثر فرمود: ((اى حسين ! آيا مسلمانان را ذليل مى كنى ؟))
گفتم : «از اين امر به خدا پناه مى برم !»
امام فرمود: «به من خبر رسيد كه تو در هر منزل براى همسفرها، گوسفندى ذبح مى كنى» .
عرض كردم :«مولاى من ! قسم به خدا من از اين كار جز رضاى الهى قصدى ندارم» .
امام فرمود: «آيا نمى بينى در كاروان كسانى هستند كه مى خواهند همانند تو عمل كنند، اما تمكن مالى ندارند و دچار حقارت روحى مى شوند؟»
عرض كردم : «يابن رسول الله ! بر اساس راهنمايى شما از خداوند آمرزش مى خواهم و از اين پس چنين عملى را تكرار نخواهم نمود».
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.الدرجات الرفیعه،ص۳۵۵
۲.فرهاد طارمیان، مهارت های زندگی، تهران موسسه منادی،۱۳۷۹،ص۲۱
۳.غزالی،کیمیای سعادت
۴غرر الحكم ، شماره ۴۱۷۵
۵.تحف العقول،ج۱،ص۳۵۹
۶.امالی طوسی،ص۵۹۵
۷.بحار الانوار،ج۱۶،ص۴۴
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
✅ جذب معلم از مقطع کارشناسی ارشد چگونه خواهد بود؟
🔸رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره شیوه جذب از مقطع کارشناسی ارشد نیز توضیحات تکمیلی ارائه داد و اظهار کرد:
این طرح در هیئت امنا تصویب شده و باید مقدمات اجراییاش فراهم شود. جذب متعهد خدمت از مقطع کارشناسی ارشد اینگونه است که حداکثر سن ۲۴ سال و اگر سربازی رفتهاند ۲۶ سال است. افراد حائز شرایط میتوانند دانشگاه فرهنگیان را برای تحصیل و همزمان تعهد استخدامی انتخاب کنند.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال فردی لیسانس فیزیک دارد و کارشناسی ارشد آموزش فیزیک قبول می شود. این فرد وقتی به دانشگاه فرهنگیان می آید تمام دروسش، دروس معلمی فیزیک است. حتی سال دومش بخش عمدهاش در درون مدرسه است و جایگزین رساله، تدریس پژوهشی و آموزش کاوی می کند و از این طریق کاملا آماده، وارد کلاس درس خواهد شد.
❌صحرایی افزود: کلیات طرح مذکور نیز در شورای هماهنگی تصویب شده و پیش بینی ما این است که حداقل ۲۰۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد بپذیریم که عمدتا از استعدادهای درخشان هستند. تمرکز ما روی این گروه است و معتقدیم معلم باید در سواد ممتاز و در دانش انتقال سواد ممتازتر باشد
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ابراز خرسندی رهبر انقلاب از اقدامات سازمان تبلیغات و حوزه هنری
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
✅ اعلام جزئیات طرحهای جدید جذب معلم؛
از ورود استعدادهای درخشان دانش آموزی و دانشجویی تا جذب از مقطع ارشد
🔹رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: با احتساب پیش بینی خروجی دانشگاه فرهنگیان ما اعلام کردیم میتوانیم از سال آینده از مقطع ارشد، دانشجومعلم بپذیریم.
🔹وی افزود: شیوه دیگر، جذب از استعدادهای درخشان دانشجویی و دانش آموزی است.
🔹 روش بعدی که در شورای گسترش وزارت علوم تصویب شده و به زودی شیوه نامه آن از سوی وزارت علوم ابلاغ خواهد شد و ما به کمک دانشگاههای برتر برای مهر ۱۴۰۲ برنامه ریزی کرده ایم که دانشجو بپذیریم شیوهای معروف به "دو مدرکی" است که برای نخستین بار در تاریخ ایران اجرا میشود. در این شیوه، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاههای برتر کشور نسبت به پذیرش دانشجومعلم به طور مشترک اقدام خواهند کرد.
🔹وی افزود: بر این اساس این دانشجومعلمان حداقل دوسال از تحصیل خود را در دانشگاه اصلی یا دانشگاه مادر هستند و در آنجا فقط دروس تخصصی را میگذرانند و در صورت تایید صلاحیت عمومی آنها، از ابتدای سال سوم و یا چهارم برای گذراندن دروس تخصصی حرفه معلمی به دانشگاه فرهنگیان منتقل میشوند. این اقدام باعث جذب افراد برجسته فراوانی به دانشگاه فرهنگیان خواهد شد.
🔹در طرح بورسیه معلمی، از دانشجویان سال چهارم دانشگاهها ، فراخوان و ثبت نام خواهیم کرد گفت: رتبههای برتر خواهند آمد و برای آنها که رتبه کنکور و معدل حداقل ۱۷ در رشتههای انسانی و زبان و ۱۶ در علوم پایه، فنی مهندسی و هنر دارند گزینش انجام خواهد شد و البته این شرایط بسته به نوع دانشگاه متفاوت است و ضریبی به دانشگاههای برتر داده می شود
🔹رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره شیوه جذب از مقطع کارشناسی ارشد نیز توضیحات تکمیلی ارائه داد و اظهار کرد: این طرح در هیئت امنا تصویب شده و باید مقدمات اجراییاش فراهم شود. جذب متعهد خدمت از مقطع کارشناسی ارشد اینگونه است که حداکثر سن ۲۴ سال و اگر سربازی رفتهاند ۲۶ سال است. افراد حائز شرایط میتوانند دانشگاه فرهنگیان را برای تحصیل و همزمان تعهد استخدامی انتخاب کنند
↙️ وی تاکید کرد: حذب معلم از طریق ماده ۲۸ هم خواهد بود. چون میزان نیاز ما از این طریق برطرف نخواهد شد. در صورت تخصیص ردیف و تأیید سازمان اداری و استخدامی، آزمون استخدامی قبل از عید برگزار خواهد شد./فارس
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔻شاهبیت سخنان امروز رهبر انقلاب در دیدار تعدادی از مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی:
🔹دستگاهها و عناصر فرهنگی-تبلیغی باید کاملاً مراقب باشند که حرف خدا در هیچ شرایطی زمین نماند و در این زمینه نباید از جنجال و هوچی گری و اتهامات ترسید.
🔹نکته : نگذارید حزب الهی های صورتی این دستور صریح امام جامعه را به نفع ولنگاران فرهنگی تحریف کنند....
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💢 جذب به شیوه «دومدرکی» در دانشگاه فرهنگیان از سال آینده
مراد صحرایی رییس دانشگاه فرهنگیان:
🔹 روشی که در شورای گسترش وزارت علوم تصویب شده و به زودی شیوه نامه آن از سوی وزارت علوم ابلاغ خواهد شد و ما به کمک دانشگاههای برتر برای مهر ۱۴۰۲ برنامه ریزی کرده ایم که دانشجو بپذیریم شیوهای معروف به "دو مدرکی" است که برای نخستین بار در تاریخ ایران اجرا میشود. در این شیوه، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاههای برتر کشور نسبت به پذیرش دانشجومعلم به طور مشترک اقدام خواهند کرد.
🔹 بر این اساس این دانشجومعلمان حداقل دوسال از تحصیل خود را در دانشگاه اصلی یا دانشگاه مادر هستند و در آنجا فقط دروس تخصصی را میگذرانند و در صورت تایید صلاحیت عمومی آنها، از ابتدای سال سوم و یا چهارم برای گذراندن دروس تخصصی حرفه معلمی به دانشگاه فرهنگیان منتقل میشوند.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
تبیین وظایف فرزندان در قبال والدین
منبر بیست دقیقه ای🕙
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🔷آیات قرآن
قبل از پرداختن به مطالب مختلف این موضوع نخست سه آیه که در مورد والدین نازل شده است تقدیم می شود؛
➖توصیه به والدین بعد از پرستش خداوند
وَقَضَىٰ رَبُّکَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِیَّاهُ وَبِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَانًا إِمَّا یَبْلُغَنَّ عِندَکَ الْکِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ کِلَاهُمَا فَلَا تَقُل لَّهُمَا أُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُل لَّهُمَا قَوْلًا کَرِیمًا وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَقُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا کَمَا رَبَّیَانِی صَغِیرًا
و پروردگارت فرمان داده: جز او را نپرستید! و به پدر و مادر نیکی کنید! هرگاه یکی از آن دو، یا هر دوی آنها، نزد تو به سن پیری رسند، کمترین اهانتی به آنها روا مدار! و بر آنها فریاد مزن! و گفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه به آنها بگو!
اسراء، ۲۴ـ۲۳
دو نکته در این آیه مورد توجه مفسرین و علما اخلاق قرار گرفته؛
۱.توصیه به «نیکی در حق والدین» را با توصیه به پرستش خداوند شروع فرمود تا از طرفی نیکی به والدین را در ضمن پرستش الهی قرار داده باشد و هم اینکه نقش والدین در آفرینش انسان مورد توجه قرار گیرد گویا بعد از خداوند این والدین هستند که در به وجود آمدن فرزندان نقش دارند.
۲.گفته اند اینکه در این آیه از«اف گفتن» نهی شد اگر در مصادیق بی احترامی، کمتر از اف گفتن، داشتیم خداوند با اشاره به آن، لزوم پرهیز از بی احترامی به والدین را تبیین می کرد.
➖ نیکی به والدین با رعایت توحید
وَوَصَّیْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَیْهِ حُسْنًا وَ إِن جَاهَدَاکَ لِتُشْرِکَ بِی مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا
ما به انسان توصیه کردیم که به پدر و مادرش نیکی کند، و اگر آن دو (مشرک باشند و) تلاش کنند که برای من همتایی قائل شوی که به آن علم نداری، از آنها پیروی مکن! بازگشت شما به سوی من است، و شما را از آنچه انجام میدادید با خبر خواهم ساخت!
عنکبوت، ۸
تاکیدات و توصیه های قرآن و حدیث در خصوص احترام و احسان به والدین به حدی است که این احتمال وجود دارد افراد تصور کنند اگر والدین در خصوص توحید و وظایف بندگی خداوند هم دستوری دادند فرزندان باید اطاعت کنند فلذا این آیه در کنار توصیه برای نیکی به والدین یک نکته ای را تذکر میدهد که اگر والدین بخواهند فرزند را از توحید به سوی شرک بکشانند اطاعت از آنها مجاز نیست .
شان نزول آیه ؛ شیخ طوسى می نویسد: این آیه درباره سعد بن ابى وقاص نازل شده است زیرا وقتى که سعد مهاجرت نمود، مادرش سوگند یاد کرد که از آفتاب زیرا سایه نرود تا این که سعد از دین محمد برگردد سپس این آیه نازل گردید.
➖تكرار توصيه به والدین و تأکید بر مادر
وَ وَصّيْنَا الإنسانَ بِوالِدَيْهِ إِحْساناً حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهاً وَ وَضعَتْهُ كُرْهاً وَ حَمْلُهُ وَ فِصلُهُ ثَلَثُونَ شهْراً حَتى إِذَا بَلَغَ أَشدَّهُ وَ بَلَغَ أَرْبَعِينَ سنَةً قَالَ رَب أَوْزِعْنى أَنْ أَشكُرَ نِعْمَتَك الَّتى أَنْعَمْت عَلىَّ وَ عَلى وَلِدَى وَ أَنْ أَعْمَلَ صالِحاً تَرْضاهُ وَ أَصلِحْ لى فى ذُرِّيَّتى إِنى تُبْت إِلَيْك وَ إِنى مِنَ الْمُسلِمِينَ
ما به انسان توصیه کردیم که به پدر و مادرش نیکی کند، مادرش او را با ناراحتی حمل میکند و با ناراحتی بر زمین میگذارد؛ و دوران حمل و از شیر بازگرفتنش سی ماه است؛ تا زمانی که به کمال قدرت و رشد برسد و به چهل سالگی بالغ گردد میگوید: «پروردگارا! مرا توفیق ده تا شکر نعمتی را که به من و پدر و مادرم دادی بجا آورم و کار شایستهای انجام دهم که از آن خشنود باشی، و فرزندان مرا صالح گردان؛ من به سوی تو بازمیگردم و توبه میکنم، و من از مسلمانانم!»
احقاف/۱۵
نکته ای که در این آیه مورد توجه است تأکید بر نیکی به مادر است که از طریق یاد آوری زحمات مادر در مراحل بارداری، زایمان و شیر خوارگی فرزندان را به لزوم محبت و نیکی به مادر دستور می دهد.
👌شعر
گویند مرا چو زاد مادر
پستان به دهن گرفتن آموخت
شبها بر گاهواره من
بیدار نشست و خفتن آموخت
دستم بگرفت و پا بپا برد
تا شیوه راه رفتن آموخت
یک حرف و دو حرف بر زبانم
الفاظ نهاد و گفتن آموخت
لبخند نهاد بر لب من
بر غنچه گل شکفتن آموخت
پس هستی من ز هستی اوست
تا هستم و هست دارمش دوست
ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d