#نکات_اعتقادی #سخن_علماء
✏️ مرحوم کراجکی شاگرد شیخ مفید رحمة الله علیهما میفرمایند :
💠 آنان [ ائمه اطهار علیهم السلام ] در کمال علم و عصمت از گناهان مانند انبیاء علیهم السلام هستند و برترین مخلوقات خداوند بعد از رسول الله صلی الله علیه و آله میباشند...
خداوند سبحان بر دستان ایشان آیات و معجزات بسیاری آشکار نموده و ایشان را به بسیاری از امور پنهان و مسائل آینده آگاه کرده است...
معجزه و آیاتی که به دست آنها آشکار میشود از فعل خداوند است نه ایشان، و خداوند به این وسیله ایشان را تکریم کرده است؛ آنان از جنس بشر محدث و بندگانی مخلوق هستند؛ خلق نمیکنند و رزق نمیدهند؛ غذا میخورند و می آشامند، و ازدواج میکنند و دچار ناراحتی و بیماری میشوند
📓 کنز الفوائد جلد ۱ صفحه ۲۴۵
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان
💠 پیشاپیش حلول ماه مبارک رمضان و فرا رسیدن ضیافت آسمانی خدا را به محضر مبارک قطب عالم امکان، حضرت صاحبالزّمان عجّلاللهفرجهالشریف و همهی شیعیان و منتظران تبریک و تهنیت عرض مینمائیم.
«اللّهمّ عجّل لمولانا الغریب الفرج.»
@Menhajol_velayat
4_685064536595628465.mp3
1.98M
#ماه_رمضان #پیشنهاد_دانلود
←دعای هر شب ماه مبارک رمضان
💠 اللَّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ...
➖ حجت الاسلام میرزامحمدی
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
📌 آداب شب اول ماه مبارک رمضان
● #غسل_کردن
🔅←عَن الصادِق عَلَیْهِ السَّلَامُ قَالَ: مَنِ اغْتَسَلَ فِی اللَّیْلَةِ الْأُولَی مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ أَمِنَ مِنَ الْحَکَّةِ فِی تِلْکَ السَّنَةِ.
💠 ترجمه : «امام صادق علیه السلام فرمودند : هرکس شب اول ماه رمضان غسل کند، در آن سال از بیماریهایی که خارش دارند، در امان است.»
● #زیارت_امام_حسین_علیه_السلام
🔅←فَعَنِ الْإِمَامِ الصَّادِقِ عَلَيْهِ السَّلَامُ أَنَّهُ مَنْ زَارَهُ فِي أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنْ رَمَضَانَ أَوْ فِي لَيْلَةِ مُنْتَصَفِهِ أَوْ لَيْلَةِ آخِرِهِ سَقَطَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ كَسُقُوطِ الْأَوْرَاقِ مِنَ الْأَشْجَارِ، وَ خَرَجَ مِنَ الذُّنُوبِ كَيَوْمَ وَلَدَتْهُ أُمُّهُ، وَ أَعْطَاهُ اللَّهُ ثَوَابَ الْحَجِّ وَ الْعُمْرَةِ.
💠 ترجمه : «از امام صادق عليه السلام نقل شده است : هرکه در شبهای اول ماه رمضان يا شبهای نیمه ماه و یا شبهای آخر ماه، آن حضرت را زیارت کند، گناهان او مانند برگ درختان می ریزد و مانند روزی که از مادر متولد شده است از گناهان بیرون می آید. و ثواب حج و عمره به او عطا میکنند... »
● #دو_رکعت_نماز که در هر رکعت بعد از حمد سورة انعام خوانده شود
🔅 عَنْهُ عَلَيْهِ السَّلَامُ أَنَّهُ مَنْ صَلَّى أَوَّلَ لَيْلَةٍ مِنْ رَمَضَانَ رَكْعَتَيْنِ يَقْرَأُ فِيهِمَا بِسُورَةِ الْأَنْعَامِ بَعْدَ الْحَمْدِ وَ سَأَلَ اللَّهَ أَنْ يَكْفِيَهُ كُلَّ خَوْفٍ وَ وَجَعٍ، آمَنَهُ اللَّهُ فِي ذَلِكَ الشَّهْرِ مِمَّا يَكْرَهُ
[ قال العلامة :] و يمكن الإتيان بهذه الصلاة من جلوس و قراءة السور عن المصحف.
💠 ترجمه : از ایشان [ امام صادق علیه السلام ] نقل شده است : هرکس در شب اول ماه مبارک رمضان، دو رکعت نماز به جای آورد و در هر رکعت بعد از حمد، سوره انعام بخواند، و از خدا بخواهد او را از هر ترس و دردی حفظ کند، خداوند او را در آن ماه از آنچه می ترسد، ایمن گرداند.
👈🏻 علامه مجلسی میفرمایند : نماز را نشسته و سوره را از روی قرآن، می توان خواند.
📕 زاد المعاد صفحه ۷۹ به بعد...
@Menhajol_velayat
#آداب_الشیعه #نماز_اول_ماه
✏️ امروز ، روز اوّل ماه رمضان است ؛ به جهت جلب خیرات و دفع بلیّات آخرالزّمان از خود و خانوادهتان، خواندن نماز اول ماه که از امام جواد علیهالسلام روایت شده و همچنین صدقه برای سلامتی وجود مقدّس امام زمان عجّلاللهفرجهالشریف را فراموش نکنید.
📙 مصباح المتهجد صفحه ۵۲۳
● کیفیت این نماز دو رکعتی ساده و پرفضیلت ( کمتر بیست دقیقه وقت شما را میگیرد )، بدین صورت است که در رکعت اول پس از حمد، سی مرتبه سوره توحید و در رکعت دوم بعد از حمد، سی مرتبه سوره قدر را خوانده و بعد از نماز، صدقه کنار گذاشته و دعایی را ( در تصویر ) میخوانیم؛ وقت آن نیز از طلوع تا غروب آفتاب روز اول ماه است.
یا رب فرج امام مارا برسان...💔
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
📌 فضیلت ختم قرآن و هدیه ثواب آن به اهل البیت علیهم السلام
←علی بن المغیره میگوید :
به امام کاظم علیه السلام عرض کردم:
"من برای رسول خدا صلی الله علیه وآله یک ختم قرآن، و برای امیرالمومنین علیه السلام ختمی دیگر و برای حضرت فاطمه علیهاالسلام ختمی دیگر، سپس برای سایر ائمه علیهم السلام تا به شما رسد ختم قرآنی قرار میدهم (و هدیه میکنم)...
به سبب این کار چه پاداشی دارم؟"
امام کاظم علیه السلام فرمود:
لَکَ بِذَلِکَ أَنْ تَکُونَ مَعَهُمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ...❤️
✓ پاداش تو آن است که روز قیامت با آنان باشی!
عرض کردم: اللَّه اکبر! چنین پاداشی برای من است؟
سه مرتبه فرمود: آری!
📔 نام کتاب : الكافي- ط الاسلامية نویسنده : الشيخ الكليني جلد : 2 صفحه : 618
@menhajol_velayat
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
🌸 فضیلت گلاب بر صورت ریختن در اول و هر روز ماه مبارک رمضان
➖ عَن الصادِق عَلَیْهِ السَّلَامُ قال مَنْ صَبَّ فِی الْیَوْمِ الْأَوَّلِ مِنْ هَذَا الشَّهْرِ کَفّاً مِنْ مَاءِ الْوَرْدِ عَلَی رَأْسِهِ نَجَا مِنَ الذُّلِّ وَ الْمَسْکَنَةِ، فَإِذَا فَعَلَ ذَلِکَ کُلَّ یَوْمٍ أَمِنَ فِی ذَلِکَ الْیَوْمِ مِنَ الْبَلَایَا، وَ مَنْ صَبَّ کَفّاً مِنْ مَاءِ الْوَرْدِ عَلَی رَأْسِهِ فِی أَوَّلِ یَوْمٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ الْمُبَارَکِ أَمِنَ فِی تِلْکَ السَّنَةِ مِنْ مَرَضِ الدُّوَارِ.
✏️ از حضرت صادق علیه السلام منقول است كه هركس در روز اوّل اين ماه كفى از گلاب بر رویش بزند، از خوارى و فقر نجات يابد و اگر هرروز بريزد در آن روز از اين بلاها ايمن گردد و هركس يك كف گلاب در روز اوّل اين ماه بر سر ريزد در آن سال از مرض سرسام ( سرگیجه ) ايمن گردد.
📕 زادالمعاد، علامه مجلسی رحمهالله، ط_أعلمی، ص ۸۰
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
⚠️ ابتداء نماز بخوانیم يا افطار کنیم !؟
آنچه برای امام زمانت دوست داشتنی تر است... ❤️
➖ وبإسناده عن علي بن الحسن ، عن عبدالرحمن بن أبي نجران ، عن حماد بن عيسى ، عن حريز ، عن زرارة وفضيل ، عن أبي جعفر عليهالسلام : في رمضان تصلي ثم تفطر إلا أن تكون مع قوم ينتظرون الافطار ، فان كنت تفطر معهم فلا تخالف عليهم وافطر ثم صل ، وإلا فابدء بالصلاة ، قلت : ولم ذلك؟ قال لانه قد حضرك فرضان : الافطار والصلاة ، فابدء بأفضلهما ، وأفضلهما الصلاة ، ثم قال : تصلي وأنت صائم فتكتب صلاتك تلك فتختم بالصوم أحب إلي.
✏️ ترجمه :
←امام باقر عليه السلام :
🔹 در ماه رمضان ابتدا نماز بخوان،
سپس افطار کن، مگر اینکه همراه عده ای بودی که منتظر افطار بودند.
اگر قرار بود تو نیز با آنان افطار کنی،
با ایشان مخالفت نکن و ابتدا افطار کن و در غیر این صورت ابتدا نماز بخوان.
🔸 راوی پرسید:
چرا این کار را کنم و ابتدا نماز بخوانم؟!
حضرت فرمود:
چون دو وظیفه برای تو پیش آمده است:
افطار و نماز.
پس با چیزی شروع کن که بر دیگری برتری دارد و آن نماز است.
👈🏻 سپس فرمودند:
و تو روزه داری؛ پس اگر نمازت را با حالت روزه به جا آوری و روزه را پایان دهی، برای من دوستداشتنیتر است.
📕 وسائل الشیعه جلد ۱۰ صفحه ۱۵۰
@Menhajol_velayat
✴️ در #ماه_رمضان متفاوت باش
➖ وَ قَالَ اَلصَّادِقُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ :
«إِذَا صُمْتَ فَلْيَصُمْ سَمْعُكَ وَ بَصَرُكَ مِنَ اَلْحَرَامِ وَ اَلْقَبِيحِ وَ دَعِ اَلْمِرَاءَ وَ أَذَى اَلْخَادِمِ وَ لْيَكُنْ عَلَيْكَ وَقَارُ اَلصَّائِمِ وَ لاَ تَجْعَلْ يَوْمَ صَوْمِكَ كَيَوْمِ فِطْرِكَ.»
💠 امام صادق عليه السّلام فرمودند:
هرگاه روزه گرفتى، گوش و چشم تو نيز بايد از ارتكاب حرام و زشت روزه بدارد، و در اين حال از كشمكش و ناسزاگوئى و آزار خدمتکارت بپرهيزى، و بر تو است كه سنگينى و وقار روزه دار را داشته باشى، و آن روزت با روزى كه روزه ندارى يكسان نباشد.
📔 کتاب من لا یحضره الفقیه، ط_الاسلامیه، جلد ٢ صفحه ١٠٩
@Menhajol_velayat
18.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ماه_رمضان #نکات_اعتقادی
📌 نکاتی از جلسات شرح دعای ابوحمزهٔ ثمالی [ ۱ ]
⚠️ علت استغفار معصومین علیهم السلام و تضرع آنان در پیشگاه الهی چیست!؟
✅ پاسخ : آیت الله سید علی حسینی میلانی حفظه الله
✍🏻 خلاصه ای از بیانات معظم له :
❶ پیامبر و اهل البیت علیهم السلام نسبت به باقي مردم در نزد خداوند، أشرف و أعرف بالله و أعبد لله و أقرب الي الله اند
با این حال وقتی عظمت خداوند را می بینند - از جهتی و از جهت دوم : - چون مراتب قُرب الي الله هم نامحدود است ، ایشان در هر مقام و منزلتی که باشند قصد تقرب بیشتر به خداوند متعال را دارند
به همین خاطر علاوه بر عبودیت ؛ استغفار میکنند، تضرع میکنند، اشک میریزند و از خداوند درخواست قرب دارند
❷ علاوه براینکه؛ خودِ «استغفار» یکی از اذکار است و مداومت بر این ذکر ملازم با گناه کردن نیست. فلذا انسان غير گنهکار هم مأمور است به آن
❸ بنابراین بایستی از اهل البیت علیهم السلام یادبگیرم که چگونه و با چه احوالی دعا کنیم و [ از خداوند ] چه بخواهیم، این یکی از برکات ائمه اطهار است که سائر مذاهب از آن محروم هستند
@Menhajol_velayat
#ماه_رمضان #آداب_الشیعه
● برای افطار ، شیرینی و آبِ ولرم بخورید
💠 در روایتی امام صادق عليه السلام فرمودند:
هرگاه انسان روزه خود را با آب جوشیده وِلَرم شده افطار نماید، کبدش پاک و سالم باقى مىماند و قلبش از گناهان تمیز و نور چشمش قوى و روشن مىگردد.
📚 الكافی، ط-اسلامية، جلد ۴ صفحه ١٥٢
● دعای لحظهٔ افطار
💠 حضرت امام محمدباقر صلوات الله علیه از پدرانش صلوات الله علیهم نقل کرده است که: هنگامى كه رسول خدا صلي الله عليه و آله افطار مىنمود، به درگاه الهی عرض می کرد
«اللَّهُمَّ لَكَ صُمْنَا وَ عَلَى رِزْقِكَ أَفْطَرْنَا فَتَقَبَّلْهُ مِنَّا»
خدایا، برای اطاعت امرت روزه میگیریم، و با رزق تو افطار میکنیم، پس از ما قبول نما.
📚 الكافی، ط -إسلاميه، جلد ۴ صفحه ٩۵
@Menhajol_velayat