هدایت شده از انسجام
🔴 بیانیۀ جمعی از نیروهای سیاسی در رابطه با خروج از انفعال نسبت به حماسه غزه
📜بخش هایی از بیانیه:
🔸 عملیات ۱۵ مهر ۱۴۰۲ در غزه، یک زلزله شدید بود. اما مهمترین پیامد طوفان الاقصی و حوادث پس از آن ایجاد یک فضای عمومی و انسانی علیه رژیم در سراسر جهان و بهویژه امریکا و اروپا بوده است. خشمی عمومی و ابراز شده، که نوید شکلگیری یک آرایش سیاسی و مردمی ضدّ رژیم و همپیمانان آن، یا همان بلوک جهانی غرب، میداد. کیست که نداند سرنوشت اسرائیل چقدر به تاثیر این خشم عمومی در سبدهای رای حامیان این رژیم گره خورده است؟
🔹 به گواهی رهبران محور مقاومت و شهادت آژانسهای غربی، این فضا چیزی نبوده که نتیجه مهندسی افکار عمومی یا هجمهٔ لشکرهای سایبری یا میانداری چهرهها و گروههای نزدیک به مقاومت باشد. این وضعیت بیش از هر چیز گویای فرصت بزرگی است که در برابر جبهه مقاومت پیدا شده است بی آنکه برای پدید آمدنش اقدامی مستقیم کرده باشد. اما آیا ما آماده استفاده از این فرصت هستیم؟!
🔹 این انفعال نتیجه چه وضعیتی است؟! گریبان کدام بخش از دستگاه توسعهٔ خارجی سیاسی جمهوری اسلامی ایران را باید گرفت؟
در بعد نظامی و امنیتی، نیروهای وفادار، مجاهد و مخلص نظام، در این چهار دههٔ پس از جنگ تحمیلی بیشترین هزینهها را برای مقابله با اسرائیل و آمریکا در منطقه داده اند و پاکترین جوانان و شجاعترین مردان امت را فدای مقاومت کرده اند؛ تا جایی که نفوذ نظامی و امنیتیشان قلب استکبار را نشانه گرفته است. اما آیا این مجاهدت پیوسته و طولانی و خالصانه، پشتیبانی سیاسی و اجتماعی کافی را داشته است؟ آیا فضای فکری و سیاسی و فرهنگی در منطقه، اروپا و آمریکا به شکل مشابهی شاهد تحرک نیروهای فرهنگی و سیاسی دستگاههای نظام بوده اند؟
🔹 آنچه با آن مواجهیم یک وضعیت روحی است. وضعیتی که مبارزه را پایانیافته تلقی میکند و مدتهاست خود را برای یک زندگی امن و عادی آماده کرده است. تمایل به عادیسازی روابط با امریکا، توافق با قطبهای بلوک سازش در منطقه، و تلقی از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک بازیگر عادی از نتایج چنین وضعیتی است. منحصر به چپ و راست هم نیست؛ آنچنان که مواضع سیاسیون اصولگرا، اصلاحطلب و نواصولگرا در این روزهای پس از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ نشان میدهد. همان آرایشی که اکنون در حال آماده شدن برای پیروزی در انتخابات اسفندماه است.
🔹 واکنش به چنین وضعیتی نیازمند سیاستی بنیادیتر است. رویکردی باید در پیش گرفت که بتواند نیروی انقلابی را، نیرویی که مدعی شکلی از بودن انسان در این جهان است و نمیخواهد به مرزهای تاریخی و هویتی محدود بماند، جذب کند و به کار بیندازد.
🔶 متن کامل بیانیه را میتوانید در آدرس زیر مطالعه فرمایید:
https://vrgl.ir/e3XqL
✍برای پیوستن به جمع امضاکنندگان این بیانیه وارد لینک زیر شوید:
https://survey.porsline.ir/s/6trfUpps
🇮🇷@Ensejam_iri
🎤سودای انقلاب فلسطینی: گفتاری پیرامون منازعات هویتی مسئلۀ فلسطین
🔸بحث ارائه شده در جلسۀ حیات سیاسی بسیج دانشگاه علامه طباطبایی (ره) که به همت این تشکل برگزار و جزوۀ آن تدوین شده است.
🔗 جهت ملاحظۀ متن و دریافت فایل به سایت مراجعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
📣 جنگ یا صلح در یمن
آمریکا و شرکای منطقیاش برنامه واحدی در قبال انصارالله ندارند
👤 ایمان محمدی
✂️ برشهایی از متن:
🔹در حالی که اقدامات انصارالله در دفاع از آرمان فلسطین و تحولات این جنبش در دریای سرخ با ورود رسمی ائتلاف دریایی «عملیات نگهبانان رفاه / سعادت» به رهبری آمریکا شاهد ابعاد جدیدی از تنش است؛ اما در سویی دیگر، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن از پیشرفت در مذاکرات صلح بین طرفهای درگیر در این کشور خبر داد و ترسیم یک نقشه راه مورد پذیرش همگان را اعلام کرد.
🔹هرچند رخدادها و گزارشهای مرتبط با تحرکات آمریکا در پرونده یمن بیانگر شکست این کشور در به سرانجام رساندن اهداف تعیین شده واشنگتن در بحران سازی از واقعیت ماجرا در دریای سرخ و تشکیل ائتلاف قدرتمند برای مقابله با انصارالله در این آبراهه بینالمللی است؛ اما نکته قابل توجه، عدم حمایت کشورهای تاثیرگذار عربی همچون عربستان سعودی از تشدید فشار بر انصارالله و همزمان، اقدام آنها برای پیشبرد مذاکرات صلح با یمن است.
🔹در این میان، نماینده سازمان ملل در امور یمن پس از یک دور فشرده مذاکرات، با صدور بیانیهای از توافق طرفین بر روی یک نقشه راه مذاکرات صلح خبر داد که بسیاری از مفاد مورد نظر انصارالله را در بر دارد.
🔹قرار دادن این دو پرونده در کنار تحولات دیگر منطقه غرب آسیا بیانگر این مطلب است که واشنگتن، قادر به همراه کردن شرکای منطقهای خود در راستای تشدید فشار بر انصارالله نبوده و کشورهای عربی ترجیح دادهاند که در شرایط کنونی، منافع خود را تامین کنند.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
📣 برای باز کردن گره مذاکرات؛ تحلیلی در باب حمله آمریکا و انگلستان به یمن
👤 احمد حاجی صادقیان
✂️ برشهایی از متن:
🔹حمله شب گذشته آمریکا و انگلستان به یمن از این باب که ورود مستقیم دو قدرت بینالمللی بر علیه یکی از اضلاع مقاومت بود بسیار اهمیت داشت ولی نکات ریز و قابل تاملی در این حمله وجود داشت که بدون آنها نمیتوان تصویر دقیقی از آنچه در صحنه میگذرد ارائه داد. مهمترین نکته در این حمله اجبار غرب به ورود مستقیم به درگیری نظامی با انصارالله است.
🔹نوع حمله و انتخاب اهداف از سمت غربیها نشان میدهد که این حمله بیش از اینکه اهداف نظامی و میدانی را دنبال کند به دنبال تحقق اهداف سیاسی و رسانهای بوده است. یکی از مهمترین دلایل ین ادعا تاکید بیانیه وزارت دفاع انگلستان به عبارت ”محدود و پایان عملیات در این مرحله" است. این بیانیه به وضوح نشان میدهد غربیها به دنبال برداشت میوه این حملات در جایی به جز میدان درگیری میدانی هستند.
🔹گزاف نیست اگر ادعا کنیم سیطره هژمونیک بر امنیت حمل و نقل دریایی رکن تثبیت صفت ابرقدرت برای قدرتهای غربی در سدههای گذشته بوده است و اقدامت هفتههای اخیر صنعا در دریای سرخ این اقتدار را به سختی به چالش کشیده بود. اما اینکه چرا پاسخ نظامی غرب به انصارالله به گونهای نبود که بتوان ادعا کرد یک پیروزی نظامی واقعی را برای غربیها رقم زده است؟
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
📣 دیپلماسی، میدان و الگوی مذاکره مقاومت؛ توصیهای برای صنعا
👤 احمد حاجی صادقیان
🔹روزهای پس از عملیاتهای مهم نظامی همواره از باب داغ شدن عرصه دیپلماسی حائز اهمیت هستند. این بدان معنا نیست که پاسخهای نظامی بین طرفین رد و بدل نخواهد شد ولی این دیپلماسی است که مسیر کاهش یا افزایش تنش را تعیین میکند. این وضعیت در شرایطی که اقدام نظامی با هدف تاثیر بر روند دیپلماسی فعال قبلی انجام شده باشد تشدید نیز میشود.
🔹 بازخوانی تجربه مذاکرات هستهای و برجام به عنوان یک رویکرد کاملا سیستمی و تلاش برای پذیرفته شدن به عنوان یک عضو نرمال در فضای بینالمللی و نقد صریح و بدون پرده آن از جمله مواردی است که باید با تمام توان در اختیار بازیگران مقاومت قرار گیرد. تجربه برجام به وضوح نشان داد مذاکره با غرب بر سر مسائل موجودیتی و با هدف دریافت مشروعیت بینالمللی هرگز به نتیجه نمیرسد چرا که ساختارهای نظام غربی اساسا اجازه ورود بازیگران سرکش را به سیستم خود نمیدهند.
🔹 ورود شجاعانه صنعا به دفاع از مقاومت فلسطین این مزیت بزرگ را برای انصارالله ایجاد کرد که بار دیگر ابزارهای نظامی خود را در برابر هدفی مشروع به کار بسته و گره مذاکرات را باز کند. این بدان معنی نیست که انصارالله مسئله فلسطین را دستمایه منافع سیاسی داخلی خود قرار داده است ولی کسی نمیتواند منکر این مسئله شود که اتخاذ سیاست دفاع از مظلوم در کنار فشاری که به رژیم صهیونیستی آورد در راستای منافع سیاسی انصارالله نیز کار کرد.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
📣سلفیگری مدخلی، ابزاری فرمانپذیرتر از وهابیت در دستان ولی امر سعودی
👤 سید هاشم رضوی
✂️ برشهایی از متن:
🔹در هفتههای اخیر و همزمان با افزایش فشار افکار عمومی بر سران کشورهای عرب و درخواست برای اتخاذ موضعی جدی و موثر در برابر جنایات اسرائیل در غزه، شاهد شدت گرفتن فعالیت بخشی از سلفیهایی بودیم که هرچند حدود سه دهه از پیدایششان در برخی کشورهای منطقه میگذرد اما به دلایل متعددی تاکنون فرصت بروز و ظهوری اینگونه پیدا نکرده بودند.
🔹 مدخلیها در روزهای گذشته بدون توجه به شرایط دفاعی که مقاومت فلسطین در آن قرار داشت و جنگ نابرابری که به آن تحمیل شده، نه تنها حماس را به اجرای دستورات تهران متهم کردند بلکه در روایتی شاذ این گروه ضد اسرائیلی را زاییده توطئه رژیم صهیونیستی برای به انزوا کشاندن تشکیلات خودگردان معرفی نمودند.
🔹اسناد ارائه شده توسط مراکز مطالعات غرب به وضوح حاکی از همکاری دستگاههای اطلاعاتی کشورهای میزبان مدخلیها با اعضای این فرقه و حمایت گسترده از آنان با هدف مقابله با جریانهای اسلامی نهضتی است. به تعبیری دیگر جامیه مدخلیه چیزی جز یک نهاد امنیتی خاص نیست که از طرف دستگاههای امنیتی به عنوان ابزار کنترل نهاد دین به کار گرفته میشود تا در نهایت کارکردی مشروعیتزا برای سیستم حاکمتی داشته باشند.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
81.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸معرکۀ غزه و بنبست کنشگری اجتماعی
👈بخش اول گفتگوی حمید عظیمی با محفل دال
@mersadcss
@mahfel_dal
47.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙معرکۀ غزه و بنبست کنشگری اجتماعی
👈بخش دوم گفتگوی حمید عظیمی با محفل دال
@mersadcss
@mahfel_dal
✍️ لغزشگاه «بین ادیان»
در نقد راهبرد بینادیانی حوزههای علمیه شیعه
👤 حامد دهقانی
✂️برشهایی از متن
🔹سهشنبه گذشته (۲۴ بهمن ۱۴۰۲) خبر و تصاویری از دیدار آیتالله جوادی آملی با شخصی با نام «مالخاز سونگولاشویلی» و با عنوان «اسقف اعظم گرجستان و عضو شورای باپتیستهای آمریکا و اروپا» منتشر شد.
🔹حقیقت آن است که سونگولاشویلی نه اسقف اعظم گرجستانیهای ارتدوکس است و نه حتی رهبر جماعت اندک باپتیست در این کشور.
🔹او نمونهی ایدهآل یک روحانی «بینادیانی» غربی است. کسی که همه و همه، از شیعه و سنی و مسیحی و یهودی گرفته تا ایزدی و هندو و همجنسگرا، از گفتهها و رفتار او خشنود بوده و او را از خود میپندارند. همو که بر پرچم حرم امام حسین(ع) بوسه میزند، پرچم همجنسگراها را با «افتخار» برافراشته و به احترام آن رژه میرود. در همان کلیسایی که برای دلخوشی مسلمانان اذان میگویند و قرآن میخوانند، برای هولوکاست و ظلمهای تاریخی علیه یهودیان (بخوانید: صهیونیستها) اشک میریزند.
🔹امروزه ایده «گفتگوی بین ادیان» سرشتی بس متفاوت با یکی دو دهه پیش دارد...
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
✍️ پس از سیاستنویسی
در انتظار نسل چهارم اندیشکدههای ایرانی
👤 حمید عظیمی
✂️برش هایی از متن
🔹 جهان پیش از 7 اکتبر تمام شده است؛ دستکم جهانی که ما از مختصات فلات ایران ناظر آن هستیم دیگر نمی تواند مانند گذشته باشد. فردای هر بحران بزرگ لحظۀ زایش تغییرات بنیادین در نظم های سیاسی و گفتمانی است. اکوسیستمی که ما اندیشکده ها در آن زیست می کنیم نیز هرچند در برابر بحران های گذشته مقاومت نشان داده است، بعید است از پس این شوک آخر بربیاید.
🔹 موج سوم اندیشکدهها وارثانی محافظهکار و سویههایی تضعیفشده از نسل دوم کانونهای تفکر بودند. بدون تردید «ایتان» نمونه تمام عیار اندیشکدهای نسل دومی بود که الگوی موج بعدی گسترش این اکوسیستم گردید. تفاوت اساسی در میان نسل دوم و سوم اندیشکده ها به نقش سیاسی پررنگ نسل دوم و فقدان آن در نسل سوم باز می گشت. ایتان حاصل پیوندی میان تکنوکرات های معترض و جریان ایدئولوژیک عدالتخواهی در دهۀ هفتاد بود که به سرعت سیاسی شده و در قالب ائتلاف آبادگران و جنبش عدالتخواه، توانست پلکان نهادهای انتخابی را درنوردد و ارکان دولت را نیز به دست گیرد و آثار عمیقی را در اقتصاد سیاسی ایران به جای گذارد.
🔹 پس از یک دهه تجربۀ حضور در حاکمیت و یک دهه دیگر از تجربۀ تلاش برای بازگشت به آن، می توان با اطمینان گفت تجربه عدالتخواهی عملگرا هم در حاکمیت و هم در بازار و هم در جامعه پایگاه خود را از دست داده است. بخش عمدۀ بدنۀ این نیروها نیز هرچند به لحاظ ایدئولوژیک و ادراکی در نظم موجود استحاله نشده اند اما در عمل وابستگی به زیست کارمندی یا پیمانکاری برای بروکراسی توان آنها تخلیه کرده است. این موضوع ارتباطی به ذات عدالتخواهی ندارد؛ بلکه سرنوشت هر نیروی اجتماعی و هر طرح ایدئولوژیکی از تصرف در قدرت است، اگر به سرشت اجتماعی خود وفادار نماند. ما در نقطه ای میان تجربۀ حزب جمهوری و تجربۀ ایتان هستیم. صرف نظر از اینکه چه فرمی می تواند از امتزاج این دو تجربه زائیده شود، یک موضوع روشن است: اینبار باید قدرت از درون بروکراسی به بیرون آن تخلیه شود.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
✍️ تهدید با تفنگ خالی
تحلیلی بر تروریستی اعلام شدن مجدد جنبش انصارالله
👤 ایمان محمدی
✂️ برشهایی از متن
🔹 16 فوریه بود که خزانهداری آمریکا از طبقه بندی شدن مجدد جنبش انصارالله یمن به عنوان یک گروه تروریستی خبر داد؛ اما این اقدام باعث اعتراض بخشی از سیاسیون و کارشناسان آمریکایی شد، زیرا آنگونه که دولت بایدن انصارالله یمن را ترویستی اعلام کرد، تفاوت روشنی با تروریستی خواندن این جنبش در دولت ترامپ داشت!
🔹سه روز قبل از بیانیه وزارت خارجه آمریکا، 54 نماینده جمهوریخواه سنای این کشور با صدور بیانیهای نسبت به تروریستی اعلام شدن جنبش انصارالله به گونهای که دولت بایدن به دنبال آن است، هشدار داده بودند. آنها اقدام وزارت خارجه آمریکا را ناکافی و غیرقابل قبول عنوان کرده و خواستار بازبینی و اقدامی سختتر نسبت به انصارالله شده بودند
🔹هرچند بایدن با شعار اتمام جنگ یمن روی کار آمد و در اوایل نیز اقدام به خروج انصارالله از لیست گروههای تروریستی آمریکا کرد؛ اما با شروع جنگ غزه و عدم موفقیت در متوقف کردن اقدامات جنبش انصارالله در دفاع از فلسطین در دریای سرخ، مجددا به سمت تروریستی طبقه بندی کردن جنبش انصارالله حرکت کرد. البته اینبار، انصارالله به عنوان گروه تروریستی جهانی ویژه(SDGT) اعلام شد که تفاوت قابل توجهی با گروه تروریستی خارجی(FTO) داشت.
🔹اما تفاوت گروه تروریستی جهانی ویژه(SDGT) با گروه تروریستی خارجی(FTO) چیست؟
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷