📣 طوفان الاقصی نبرد نهایی نیست!
👤 وحید اخوت
✂️برش هایی از متن
🔹 این روزها، سوالهایی میان افکار عمومی متداول شده است: آیا طوفان الاقصی نبرد نهایی است و همه جبهه مقاومت باید با تمام توان خود وارد این نبرد شود؟ با این هزینه سنگین انسانی که رژیم صهیونیستی ددمنشانه بر مردم غزه وارد میکند، آیا ارزشش را داشت که حماس این عملیات را انجام دهد؟ آیا ایران یا حداقل حزب الله نباید در دفاع از مردم غزه به صورت همه جانبه وارد جنگ شوند؟
🔹 مقاومت نمیخواست و شاید نمیتوانست که در یک جنگ همه جانبه به رویارویی با رژیم صهیونیستی برخیزد. زیرا ورود به چنین جنگی که قطعا ورود آمریکا را در حمایت از رژیم صهیونیستی در پی خواهد داشت و استفاده از سلاحهای اتمی نیز در آن محتمل است، حتی در صورت پیروزی، طرف برندهای ندارد و نهایتا یک طرف برندهای ویران و طرف دیگر بازندهای نابودشده خواهد بود. از این رو مقاومت در یک چارچوب هوشمندانه هدف خود را تغییر معادلات حاکم بر موجودیت رژیم صهیونیستی قرار داد.
🔹 رژیم صهیونیستی ناچار از جبران ضربهای است که به آن وارد شده است و اگر جبران ممکن نباشد، باید نمایشی از جبران اجرا شود. رژیم به لحاظ اجبارهای عینی و ذهنی باید دستاوردی داشته باشد که حتی اگر حقیقتا در مقابل شکست طوفان الاقصی، قابل مقایسه نباشد، بتوان آن را با تبلیغات و نمایش به آن اندازه مهم جلوه داد. لذا ورود زمینی به غزه و مانور قدرت دادن روی زمین حتمی است. وارد کردن ضربهی جدی به مقاومت در غزه و به تبع آنها مردم مقاوم و مظلوم غزه قطعی است. اما باید صحنه را به نحوی مدیریت کرد که حجم و عمق این ضربه منجر به صدمات غیرقابل جبران به مقاومت نشود.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
📣 عماد، سازمان و نهضت
👤 هادی معصومی زارع
✂️برش هایی از متن
🔹به جز مواردی در قدوقواره پیادهنظام و در شرایطی بسیار خاص و معین مانند بحران سوریه (آن هم با هزار اما و اگر) ظرفیت هستههای خودجوش و کنشگران مدنی نهضت به حاشیه رانده شده و بعضا با اسم رمز خودسری و ناشیگری با آن مقابله شد.
امتگرایی که دالِّ مرکزی امر نهضت بود حسب صلاحدیدهای مصلحتمحورانه به سود تقدم اقتضائات ملّی نحیفتر و نحیفتر شد.
🔹تلخ است اگر گفته شود که از دهه نود میلادی بدین سو بسیاری از ظرفیتهای مدنی نهضت توسط سازمان طرد شده یا لااقل مورد تغافل قرار گرفته است. فرصتهای بسیاری از دست رفته است. عمادهای متعددی در جای خود قرار نگرفتهاند و توانشان هدر رفته است.
🔹 تجربه ناکامی اخوانالمسلمین فراروی ماست. شکستی که بیش از هر چیز مرهون فروکاستن نهضت به سازمان بود. آن هم در متصلبترین و هرمیترین شکل ممکن آن.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
سلسله نشست های تخصصی:
هوشمندی در سیاست همسایگی؟!
نشست اول:
اندیشکده سبا(سپهر بین الملل اقتصادی_اجتماعی) برگزار میکند:
حجة الإسلام و المسلمین نوری شاهرودی سفیر سابق ایران در عربستان سعودی، عمان و لیبی
دکتر مصطفی مصلح زاده سفیر سابق ایران در اردن
دکتر مجید شاکری کارشناس اقتصاد بین الملل
سیدهاشم رضوی دبیر میزخلیج فارس اندیشکده مرصاد
بررسی ابعاد راهبردی،ایدئولوژیک،اقتصادی و دیپلماتیک در سیاست خارجی دولت سیزدهم و عربستان سعودی
سه شنبه ۳۰ آبان ماه ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۷
📍 [خانه اندیشهورزان](https://yek.link/khana)، ساختمان شمالی، طبقه دوم
▫️ تلگرام:
https://t.me/Sabaacenter
🔹 علاقهمندان جهت حضور در نشست به شماره ۰۹۳۶۲۲۵۶۶۳۰ پیام ارسال نمایند.
🔰 نشست هماندیشی مقامات دولت نجات ملی یمن و کارشناسان و صاحبنظران ایرانی روز پنجشنبه 9 آذرماه به همت میز یمن اندیشکده مرصاد برگزار شد.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
🔰 نشست هماندیشی مقامات دولت نجات ملی یمن و کارشناسان و صاحبنظران ایرانی برگزار شد.
▫️ این نشست به همت انجمن همبستگی یمنیهای مقیم ایران و اندیشکده مرصاد عصر پنجشنبه، نهم آذرماه، به میزبانی خانه اندیشهورزان برگزار شد. ابراهیم محمد الدیلمی سفیر جمهوری یمن در تهران، عبدالله هاشم السیانی عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله، علامه محسن الحمزی از رابطة علماء الیمن، دکتر علی عبدالمغنی القاضی دبیر شورای مشورتی یمن، دکتر عبدالرحمن راجح رئیس انجمن همبستگی یمنی های مقیم ایران و دکتر الهادی از اساتید دانشگاههای یمن در این نشست حضور داشتند.
▫️ از میان حاضران نمایندگانی از خانه اندیشهورزان، اندیشکده مرصاد، اندیشکده سبا، اندیشکده برهان، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، مجمع تشکلهای بینالمللی، گروه جهادی اویس قرنی و بسیج دانشجویی با طرح نقطه نظرات خود به بحث و تبادل نظر با مقامات دولت نجات ملی یمن پرداختند.
▫️ مهمانان این نشست به ضرورت شناخت و شناساندن چگونگی شکلگیری و رویکرد فکری و چشمانداز جنبش انصارالله، شناساندن ویژگیهای مردم، جامعه و تاریخ ایران به مردم یمن اشاره کردند. همچنین ضرورت گفتوگوی اعضای محور مقاومت، اهمیت اقدامات نظامی یمن در کمک به فلسطین، اهمیت فرآیند دولتسازی در یمن و استفاده از تجربیات متخصصان و مسئولان ایرانی از محورهای مهم سخنان ایراد شده در این رویداد بود.
▫️ الدیلمی سفیر یمن در تهران ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این جلسه با اشاره به این مطلب که این نشست نخستین مورد از نوع خود میباشد، ابراز امیدواری کرد این قبیل اقدامات و ارتباط بین نخبگان دو کشور که زمینهساز ارتباط بین جامعه ایران و یمن خواهد بود ادامه داشته باشد.
📎 لینک گزارش تصویری شبکه المسیرة یمن از این نشست
https://www.masirahtv.net/post/244083/
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
📣حزبالله، جامعهی مقاوم و روح طائفهگرایی
👤 نویسنده: هادی معصومی زارع
✂️ برش های از متن:
🔹سیزده سال از اولین سفرم به لبنان گذشته است. اگر ریزش ششهزار درصدی ارزش پول این کشور را استثناء کنیم، تقریبا وضع همان است. با همان بیدولتی، سهمخواهی، حزبسالاری و البته آبوهوای مدیترانهای و زیبایی چشمنواز و دلربای تاریخی بیروت.
🔹چیزی که اما این چندسالهی اخیر و به ویژه دو سفر اخیر در پیش و پس از طوفان اقصی توجهم را به خود جلب کرده است، باز شدن پای دو جریان سنّتی و مناسکگرای شیعی به عرصه حیات اجتماعی و پهنهی زیست مذهبی جامعهی شیعیان است. با تمام مظاهری که از آن میشناسیم. دیوارنویسیهایی تحریکآمیز، سبک زیست هیئتی، پوششهای خاص، ادبیات طائفهای، مواضع عافیتطلبانه و الخ.
🔹تجربه این چنددهه به ما میگوید میان این گفتمان و سبک زندگی مقاوم جمعشدنی نیست. دفاع از امر امت که پیشکش، حتی برای دفاع از کیان تشیع و موجودیت طائفه. ما این را پیش از این در زینبیهی سوریه تجربه کردیم. آنجا که زیر باران گلولهی جماعتی که شعارشان خطاب به بانوی شام این بود که “با نظام سوریه خواهی رفت” تنها ماندیم و هر چه سر چرخاندیم اثری از ايشان ندیدیم. با صدای اولین گلوله دفاتر را بسته و سوریه را ترک کرده بودند.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
📣 زانوی اشغالگر بر گلوی فلسطین: بررسی راهبردهای اقتصادی رژیم اشغالگر علیه اقتصاد فلسطین
👤 هادی معصومی (میز بازارها)
🔹بر اساس آخرین گزارش های مرکز احصا فلسطین 367 هزار بیکار در فلسطین وجود دارد. نرخ بیکاری در غزه بیش از 45 درصد بوده و میانگین دستمزد روزانه شاغلان 44 دلار است. 53 درصد غزاوی ها زیر خط فقرند. تراز تجاری در فلسطین فاجعه بار است به طوریکه در غزه واردات 63 برابر صادرات است.
🔹مصادره اراضی کشاورزی، محدود کردن تردد کشاورزان و جنگ باعث شده است که این بخش مهم از اقتصاد فلسطین حذف شود. محدودیت در واردات کود، سم و بذر و عدم دسترسی ارزان به آب هزینه کشاورزی را بالا برده و سرمایه گذاری در این بخش را کم رونق کرده است. عدم دسترسی به نهاده های با کیفیت سبب شده است که بهره وری در کشاورزی کاهش یابد. در ماهیگیری هم حوزه قابل صید به 6 مایل محدود شده است.
🔹 بازار فلسطین با کالاهای اسرائیلی اشباع می شود. محصولات کشاورزی فلسطین در بازار توان رقابت با محصولات مشابه اسرائیلی را ندارد. اسرائیل ورود کالا به مناطق فلسطینی را کنترل کرده و از کالاهایی که برای ارسال به فلسطین در نظر گرفته شدهاند، عوارض گمرکی دریافت میکند. تولیدکنندگان اسرائیلی نیز در بازار محصور فلسطین، همچنان از انحصار تقریبی بهرهمند هستند.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷