هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢 از رنجی که میبریم...
🔸 چرا «هرجا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟
#باهمبخوانیم
✴️ توضیح آنکه در خصوص بانکداری در مقایسه با سایر فعالیتهای بازار این تمایز اساسی وجود دارد که بانکداری (و امکان خلق پول توسط آنها) بر سرمایهای متکی است که بهکلی متفاوت از سایر کسبوکارهاست.
🔸 در تمامی فعالیتهای بازاری، وجود و بقای تولیدکننده و قابلیت کسب درآمد توسط وی ریشه در داشتههای او نظیر سرمایه اولیه، شناخت فن تولید (تکنولوژی)، اکتساب مواد اولیه، بهکارگیری نیروی کار و... دارد.
🔸 این فعالیتها معمولاً متکی به حمایت یا تضمین دولت نیستند. در این بین، بانکها مؤسساتی هستند که مهمترین داشتهی آنها سرمایهی اولیه، ساختمان، تجهیزات و... نیست، چه اینکه ارزش موجودی این داراییها در مقایسه با بدهیهای بانک (سپردهها) رقمی جزئی است.
🔸 عمدهی داراییهای بانک در ترازنامهی وی «تسهیلات اعطایی» است که یک دارایی غیرنقد و مؤجل است و هیچ تناسبی با بدهیهای وی (سپردهها) ندارد، بدهیهایی که تقریباً تمامی آنها در یک نقطه از زمان قانوناً قابل بازپسگیری هستند. با وجود عدم سنخیت بدهیها و داراییهایی بانک، او معمولاً از این بابت دچار ریسک و آسیب جدی نمیشود.
🔸 این وضعیت حاکی از آن است که بانک در بقا و کسب سود به پشتوانهای دیگر متکی است که چیزی غیر از داراییهای ثابت و سرمایهی اولیهی اوست و آن عبارت است از «اعتماد». در واقع «آنچه بانک را قادر به این میکند که در عین داشتن داراییهای غیرنقد و ذخایر ناکافی، بدهیها یی نقدشونده و کوتاهمدت داشته باشد، اعتماد عموم به اعتبار و مقبولّیت بدهی اوست».
⁉️حال سؤال اینجاست که این اعتماد و نتیجهی آن یعنی مقبولیت بدهی چگونه برای یک بانک حاصلشده و میشود؟
⁉️آیا این دستاورد، به مانند سایر کسب و کارهای بازار، محصول کارایی بنگاه و برخاسته از انباشت توفیقات او در یک بازار رقابتی است؟
✅ واقعیت آن است که اعتماد عمومی به بانک و در نتیجه مقبولّیت عمومی بدهی او که به وی امکان خلق پول میدهد، به میزان قابل توجهی به تضمینها و حمایتهای صریح و ضمنی حاکمیت بازمیگردد.
🔸 قواعدی که در رأس آنها تضمین سپردههای بانکی و در مرتبهی بعدی دسترسی انعطافپذیر بانک به ذخایر بانک مرکزی قرار دارد، حمایتهای دولت از ثبات و پابرجایی بانکها در شرایط عادی اقتصاد است؛ گذشته از اینها در شرایط بحرانی دولتها بارها برای نجات نظام پولی از فروپاشی (که میتواند منجر به فروپاشی کل اقتصاد شود) حمایتهایی بیش از حمایتهای معمول به عمل آورده و در مقابلِ سلب اعتماد از آنها بیتفاوت نمینشینند.
🔸البته این بدان معنا نیست که در صورت فقدان چنین حمایتها و تضمینهایی بانکداری هرگز قادر به خلق پول نخواهد بود، بلکه سخن بر سر درجهی توان خلق پول و ریسکهای متوجه بانک در صورت حذف تضمین و اطمینانبخشی از سوی دولت است. از این رو استدلال پرتکرار مخالفان مبنی بر اینکه «قدرت خلق پول» یک «دارایی اجتماعی» یا «حق عمومی» است و باید منافع حاصل از آن، در راستای نفع عمومی باشد، در نهایت اتقان و استحکام است.
☑️ در مجموع میتوان چنین نتیجهگیری کرد که «منافع بانکداری بهطور خالص متعلق به بانکداران نبوده، بلکه بخشی از این عواید به جامعه تعلق دارد».
نگارنده این استفاده از «حق عمومی» در راستای «نفع خصوصی» را تعبیر به «فساد قانونی» کرده، تعبیری که شاید به مذاق برخی خوش نیاید...
📌 همچون انار خون دل از خويش می خوريم غم پروريم، حوصله شرح قصه نيست!
▫️پایان.
#واقعیتهای_بانکی
#مقالهخوانی_با_نهضت
✍ علی مصطفوی و محمد قائد امینی(دانشجوی دکترای اقتصاد دانشگاه امام صادق و پژوهشگر مرکز رشد)
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢از رنجی که میبریم...
🔸چرا «هر جا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟
#باهمبخوانیم
◀️ بخش اول
✴️ بیان مسئله
🔸 اگر از مردم بخواهیم چند کلمهی همراستا با «فساد اقتصادی» نام ببرند، قطعاً «دزدی» و «اختلاس» نیز جزء این کلمات هستند.
⁉️ اما آیا تا به حال فکر کردهایم که وقتی سخن از دزدی و اختلاس میشود، چرا همیشه پای یک نام دیگری نیز به میان میآید؟ به نظرتان این شخص ثالث و متهم ردیف اول چه کسی است؟
+ بله، درست حدس زدید، «بانک»!
⁉️ اما آیا تا به حال این سوال را از خود پرسیدهاید که چرا نام بانک همتراز کلمات فساد، دزدی و اختلاس شده است؟
➕ شاید پاسخ اولیهی ما این باشد که خب معلوم است دیگر، چون پولهای مردم در آنجاست، بنابراین مختلسین و دزدهای محترم به آنجا رفته و پولها را یک کاسه هاپولیهاپو میکنند! (حال قبل از اینکه این پاسخ را بررسی کنیم، جالب است بدانیم که در بیان تاریخچهی شکلگیری بانک، یکی از عوامل و زمینههایی که برای آن ذکر میکنند این است که چون پولهای مردم در جیب و خانههایشان امنیت نداشت و در معرض ربوده شدن قرار داشت، بانک (و در آن زمان، صرافی) تأسیس شد تا این وظیفه را انجام دهد!).
🔸 خب به سوال قبل برمیگردیم و پاسخی که دادیم را موشکافی میکنیم. گفتیم که چون بانکها محل قرارگرفتن پولهای مردم است، بنابراین همواره یک طرف اختلاسها، بانک است؛ مثلاً فرض کنیم یک صرافی بزرگ و با امنیت بالایی وجود دارد که مردم میتوانند برای در امان ماندن طلاهایشان، آن را نزد این صرافی بگذارند. حال اگر کسی بخواهد به صورت کلان دزدی نماید، به انبار این صرافی دستبرد میزند. پس در این مثال، زمانی که دزدی میشود، از طلاهای مردمی که نزد صرافی گذاشته بودند، دزدی شده.
🔸 حال ببینیم آیا درمورد بانک هم داستان بدین نحو است؟ آیا وقتی دزدی یا اختلاسی در بانکی صورت میگیرد، بدین معنا است که پولهایی که در حساب اشخاص بوده است دزدی شده و اینک دیگر پولی در حساب اشخاص نیست؟
‼️شاید کمی تعجب برانگیز باشد اما باید گفت «خیر»!
🔸 شاید با تعجبی بیشتر بپرسید پس یعنی پولی از مردم دزدیده نشده؟ و در جوابی گیجکنندهتر پاسخ بشنوید که هم آری و هم خیر !!
🔘 اگر تا اینجای کار مسأله برایتان مبهم و پیچیده است، باید بگویم که طبیعی است، چرا که بانک پدیدهای پیچیده است که ما سادهانگارانه با آن روبرو شدهایم. از همین روست که سیدجمال الدین ندا سرداده است که «وما ادراک ماالبانک»! در ادامه برآنیم تا کمی این مسأله را روشن سازیم.
⁉️ «بانک» چیست و «پول» از کجا میآید؟
➕ «پول» و «بانک» دو پدیدهی سهل و ممتنعی هستند که علیرغم ارتباط وثیق همهی آحاد بشر با این دو پدیده، ماهیت آنها تقریباً بر تمامی افراد پوشیده مانده است.
مثلاً تصور ما از بانک، نهادی است که پول را از عدهای میگیرد و به عدهی دیگری میدهد؛ یا به عبارت فنیتر اینکه «کار بانکها، واسطهگری وجوه است». البته این نگرش اختصاص به عامهی مردم ندارد، حتی در میان نخبگان و متخصصین و حتی در میان اقتصاددانان نیز این نگرش رواج دارد؛ هنوز هم برداشتی که از بانک در اقتصاد متعارف ارائه میشود، «واسطهگری» است. این برداشت، بانک را نهادی میپندارد که از یکسو منابعی را تحت عنوان جذب سپرده، تجهیز کرده و از طرفی دیگر آنها را در قالب وام به متقاضیان تخصیص میدهد. این باور، مورد تأیید کتب درسی اقتصاد همچون کتابهای اقتصاد کلان نیز قرار گرفته و بانک بهعنوان یک نهاد واسطه مالی معرفی میشود. بهعنوان نمونه کتاب «اقتصاد پول، بانکداری و بازارهای مالی» میشکین از جمله متون درسی است که در بسیاری از دانشکدههای دنیا تدریس می شود.
🔸 وی در این کتاب بانک را جزو واسطههای مالی طبقهبندی میکند و چنین بیان مینماید:
«بانکهای تجاری در ابتدا از طریق افتتاح حسابهای جاری، پسانداز و مدتدار اقدام به جمعآوری وجوه میکنند، سپس از این وجوه برای اعطای وامهای تجاری، مصرفی، رهنی و برای خرید اوراق بهادار دولتی و اوراق قرضه شهرداری استفاده میکنند»
☑️ اما واقعیت چیست؟
🔸 در نگاه اول بسیاری از ما گمان میکنیم که پول امروز، شیءهای کاغذی هستند که توسط بانکهای مرکزی چاپ میشود، و بانکهای تجاری محل رفت و آمد این پولها هستند. به عبارت دیگر گویا مردم پول را از «خارج» سیستم بانکی به «داخل» آن میبرند و از طرفی بانک با وامدهی آن را از خود خارج میکند. اما واقعیت چیز دیگری است!
🔸 پولهای امروز اعداد و ارقامی هستند که جایی جز ترازنامه بانکها ندارند. اسکناس و مسکوکات کمتر از 3 درصد کل نقدینگی را تشکیل میدهند و بیش از 97 درصد دیگر از نقدینگی یعنی سپردههای بانکی، توسط بانکهای تجاری خلق شدهاند!
▫️ادامه دارد...
#واقعیتهای_بانکی
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴از رنجی که میبریم...
🔸چرا «هر جا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟
#باهمبخوانیم
◀️ بخش دوم
✴️ شواهد تجربی به صراحت واقعیت تکاندهندهای را به ما نشان میدهد که برخلاف تصور رایج، بانکها از محل سپردهها وام نمیدهند؛ وامی که از بانک گرفته میشود پول شخص دیگر نیست، بلکه بانکهای تجاری رأساً سپردههای بانکی را خلق کردهاند. پس کار اصلی نهاد بانک، «خلق پول از هیچ» است، لذا بانکها برای وامدهی نیازی به سپردهها ندارند.
⁉️ پس پول بانکی چگونه خلق میشود؟
«پول بانکی» نوعی «بدهی» ترازنامهای بانکهاست که بهعنوان پول از آن استفاده میشود. همه این پولها، طی فرآیند حسابداری خلق میشوند.
🔘 در حال حاضر، سه نوع پول در اقتصاد جریان دارد:
1⃣ اسکناس و مسکوکات : اعدادی منقوش بر کاغذها یا فلزات مخصوص، که بیانگر بدهی ترازنامهای بانک مرکزی به مردم و دارندگان آنهاست. اینگونه پولها توسط بانک مرکزی چاپ میشود و پول رسمی حاکمیت بهشمار میآید.
2⃣ ذخایر : ارقامی که بیانگر بدهی ترازنامهای بانک مرکزی به دارندگان آنها (بانکهای تجاری) است. این نوع از پول که توسط بانک مرکزی خلق شده و پول رسمی حاکمیت بهشمار میآید، ماهیت حقوقی آن کاملاً مشابه ماهیت حقوقی اسکناس و مسکوکات است اما فقط میان بانک مرکزی با بانکها و همچنین بازار بین بانکی رواج دارد (نه در میان مردم و عوامل اقتصادی). ذخایر در حسابهایی تحت عنوان حساب ذخایر بانک مرکزی قرار دارند.
3⃣ سپردهها : ارقامی که بیانگر بدهی ترازنامهای و همچنین بدهی واقعی بانکهای تجاری به دارندگان آنهاست. سپردهها در حساب بانکهای تجاری جای دارند و توسط همین بانکها ــ اعم از خصوصی و دولتی ــ خلق میشوند و نوعی بدهی شبکهی بانکی به مردم و عوامل اقتصادی هستند.
✔️ نکتهی اول: بدهی ترازنامهای با بدهی واقعی فرق دارد. مثلاً اسکناس، بدهی بانک مرکزی است و در ترازنامه در طرف بدهی بانک مرکزی ثبت میشود، اما این بدهی بودن بیشتر یک اسم و لفظ حسابداری است، زیرا بدهی در معنای عرفی یعنی چیزی که طلبکار، بالاخره روزی آن را تسویه میکند. لیکن ما میدانیم که اسکناس هرگز با بانک مرکزی تسویه نمیشود. اما سپردههای بانکی بهعنوان بخش اصلی پول در جریان، دقیقاً و به معنی واقعی کلمه بدهی هستند؛ بدهیای که ماهیتاً در معرض تسویه میباشد (هر چند در عمل این کار صورت نگیرد).
✔️ نکته دوم: به مجموع پولهایی که توسط بانک مرکزی خلق شده، پول رسمی حاکمیت یا پایه پولی یا پول پرقدرت میگویند. نقدینگی شامل مجموع «اسکناس و مسکوکات در دست اشخاص» و «سپردههای بانکی» میگردد. با توجه به درصد محدود اسکناس و مسکوکات (کمتر از سه درصد کل نقدینگی) تقریباً باید گفت نقدینگی عبارت است از مجموع سپردههای بانکی. کل پولی که بانک مرکزی کشور از ابتدا تا خرداد 98 ایجاد کرده است رقمی در حدود 275 هزار میلیارد تومان است، در صورتی که نقدینگی در همین مدت بالغ بر 1980 هزار میلیارد تومان (بیش از 7 برابر پایه پولی) میباشد!
همچنین جالب و وحشتانگیز است که بدانیم تا پایان شهریور 98، نقدینگی در ایران به مرز 2100 هزار میلیارد تومان رسیده است. این عدد نسبت رقم نقدینگی در سال 1352 که برابر با 51.8 میلیارد تومان بوده است افزایش 40000 (چهل هزار) برابری را نشان میدهد، در حالی که در همین بازه، رشد اقتصادی حقیقی ما 2.5 برابر شده است؛ و دهشتناکتر اینکه در حال حاضر روزانه 1000 میلیارد تومان به نقدینگی افزوده میشود!
✔️ نکته سوم: هرگونه پرداخت بانکهای تجاری به عوامل غیربانکی، از راه خلق سپرده اتفاق میافتد. ارائه وام، اعطای بهره سپرده، بهای خرید دارایی واقعی یا اوراق بهادار و... مصادیق بارزی هستند که همگی آنها از مجرای خلق پول به وقوع میپیوندند.
▪️مثلاً آقای الف به یک بانک تجاری مراجعه کرده و میخواهد 20 میلیون تومان وام بگیرد. این بانک بهسادگی در طرف داراییهای ترازنامه سندی دال بر طلب بانک از آقای الف به ارزش 20 میلیون تومان ثبت، و در طرف بدهیهای ترازنامه هم سپردهای به اسم آقای الف در همان بانک ایجاد (خلق) میکند. بدین شکل یک وام جدید و یک سپرده جدید از «هیچ» خلق و به دو طرف دفتر حسابداری بانک افزوده شد. اگر دقت کرده باشید، بانکها از متقاضی وام میخواهد یک حساب باز کند تا سپرده حاصل از وامدهی در حساب مورد نظر واریز گردد. فیالواقع سپردهگذار و وامگیرنده در لحظه پرداخت وام، یک فرد هستند. برخلاف دیدگاه رایج، وامدهی نتیجه سپردهگذاری نیست، بلکه به عکس، «جذب سپرده» نتیجهی «وامدهی» است!» یعنی سپردههای حساب من و شما برای جذب ذخایر وامهایی است که بانکها قبلاً پرداخت کردهاند، نه اینکه وامها، همان سپردههایی هستند که ما پسانداز کردهایم.
▫️ادامه دارد...
#واقعیتهای_بانکی
#مقالهخوانی_با_نهضت
https://eitaa.com/mes
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢 از رنجی که میبریم...
🔸 چرا «هرجا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟
#باهمبخوانیم
◀️ بخش سوم
✴️ از مجموع مباحثی که در بالا بیان گردید میتوان نتیجه گرفت که علت اینکه بانکها در عمدهی فسادهای اقتصادی اعم از دزدی و اختلاسها نقشی اساسی دارند، بخاطر قدرت «خلق پول از هیچ» ای است که در نظام پولی ذخیره جزئی به پشتوانهی حاکمیت به آنها داده شده است.
🔸 این مسأله زمانی که نظارتهای مقامات ناظر اعم از بانک مرکزی و... نیز با ضعفی اساسی مواجه باشند، دو چندان میگردد.
🔸 توضیح بیشتر آنکه وقتی این قدرت به بانک داده شده که بدهیاش به عنوان پول محسوب گردد (یعنی میان مردم رواج یافته و پرداختها با آن انجام گردد) بانک میتواند بدون اینکه از حساب فردی کاسته شود، سپرده (پول) جدید ایجاد کند.
➕ فقط نکتهای که میماند این است که بانک باید این عمل را به نحوی انجام دهد که ترازنامهاش تراز بماند. برای دستیابی به این منظور، وقتی در طرف بدهیها سپردهای برای فرد الف ایجاد نمود، تعهد فرد الف را در سمت دیگر ترازنامه به عنوان دارایی ثبت میکند تا ترازنامه، تراز شود! یا اینکه در طرف داراییهای خود، داراییهای موهوم شناسایی و ثبت میکند تا در طرف بدهی خود بتواند سپرده (پول) بیشتری ایجاد (خلق) نماید.
🔸🔸 این مسأله که ما اصطلاحاً آن را خلق پول از هیچ مینامیم، بستری شده تا افرادی که قصد سوء استفاده و فساد دارند، از این قابلیت فسادانگیز این ماشین جادویی عصر ما استفاده کنند. پس دیدیم که چرا «هر جا سخن از فساد است، نام بانکی در آن میدرخشد»! در همین راستا جملهی مشهوری وجود دارد که «دزدان مبتدی، بانک میزنند اما دزدان حرفهای، بانک میزنند (تأسیس میکنند)»!
🔘 سطوح مختلف فساد در نظام بانکی
همانطور که گفته شد، اگر اخبار مربوط به فسادهای کلان را بررسی نماییم، در اکثر آنها میتوان ردپای بانکها را مشاهده نمود که علت آن را عرض نمودیم. اما در این جا قصد داریم از این جنبه هم فراتر رفته و به فساد بزرگتر بانک اشاره نماییم. به نظر میرسد بتوان از یک منظر، فساد بانک را به دو دسته تقسیم نمود:
🔸 الف) فساد غیرقانونی: سطح اول فساد به عموم اشخاص مرتبط با بانک برمیگردد که این نوع از فساد میتواند خرد و در سطح یک کارمند بانک باشد (مثلاً وقتی کارمند بانک به مشتری پیشنهاد ارائه فاکتور صوری برای اخذ اعتبار مینماید) یا در سطح کلان (وقتی مدیرعامل بانک به نهادهای زیرمجموعهی خود اعتبارهای کلان میدهد و آن مجموعهها از پس دادن این اعتبارات خودداری میکنند و بانک هم دائماً این مطالبات معوق را امهال میکند). ویژگی این سطح از فساد، غیرقانونی بودن آن است. یعنی هر چند بانک بستری مهیاست برای این فساد، اما درصورت اطلاع نهادهای ناظر و قضایی، با متخلفان و مفسدین برخورد میگردد (اینکه در عمل این کار صورت میگیرد یا خیر، بحث دیگری است).
🔸 ب) فساد قانونی! : اما سطح دوم فساد، حقی عمومی است که به بانکهای خصوصی داده شده است و آن حق خلق پول (ایجاد بدهی به عنوان سپرده) است. از آنجایی که خلق پول دارای اثرات توزیعی میباشد (که در اینجا مجال تفصیل نیست)، شخص یا نهادی که قدرت خلق آن را داشته باشد، میتواند به هزینهی آحاد جامعه (تورم)، درآمد را به سمت خود بازتوزیع نماید. ویژگی این سطح از فساد، قانونی بودن آن است!
#واقعیتهای_بانکی
#مقالهخوانی_با_نهضت
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
38.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹🔴📢 #ببینید | فیلم کامل و تکاندهنده از روایت سردار سلیمانی از اتاق عملیات حزبالله با حضور ایشان و سید نصرالله و عماد مغنیه
سربازان #امام_زمان
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فرمانده نيروي دريايي ارتش: بزودي به نسل موشک هاي فراصوت دست پيدا مي کنيم
#افول_امریکا
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢 فرمانده تروریستهای آمریکایی: ایران دنبال بیرون راندن ما از منطقه است
🔹فرمانده نیروهای تروریست #امریکا یی در منطقه غرب آسیا گفت:«فکر نمیکنم مسئولان ایران به دنبال جنگ با ما باشند. آنها به دنبال بیرون راندن ما از منطقه هستند.
https://eitaa.com/mesagh
🔴📢اسپوتنیک: آمریکا در فکر حضور نظامی دائم در لیبی است
🔹 یک منبع دیپلماتیک روس گفت که دولت آمریکا برای از میان بردن نقش روسیه در جهان عرب تلاش میکند و سعی دارد در لیبی حضور نظامی دائمی داشته باشد.
🔹 وی تأکید کرد که دلایلی وجود دارد که کامیونهای آمریکایی که به سمت غرب لیبی حرکت میکنند، ماهیت نظامی دارند و هواپیماهای نظامی باری آمریکا از پایگاه «رامشتاین» در آلمان به سوی طرابلس و مصراته در لیبی پرواز کردهاند.
🔹 از سوی دیگر فرماندهی ارتش آمریکا در آفریقا (آفریکام) نیز مدعی شد تصاویری دارد که نشان میدهد جنگندههای روسی در اطراف پایگاه «الجفره» و نزدیک شهر «سرت» به پرواز در آمدهاند./فارس
https://eitaa.com/mesagh
📛📢میزان درامد ماهیانه افراد مشهور اینستاگرام😐
🔹مالیات صفر!
https://eitaa.com/mesagh
🔴اسلام رحمانی که #آقامیری ازش دم میزنه بیشتر اسلام احلامی است
نتیجه اش هم میشه فالوده خوردن با سالار قاسم زاده (مروج شیطان پرستی) که الان به خاطر فسادهای گسترده دستگیر و زندانی شده!
این کارها اسمش اختلاف در تبلیغ معارف نیست، انحراف است
"احمد کارآمد"
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢خاطره ای از شهید مدافع حرم محمود رادمهر از رزمندگان فاطمیون
🔹يک بار که در محل ديده باني منطقه خان طومان در حال رصد تحرکات دشمن بودم پيرمردي 60 ساله اهل افغانستان آمد محل ديده باني و با دستش جايي را در خط دشمن نشان داد که بگو آنجا را گلوله باران کنند. تعجب کردم که اين کيست و اين چه درخواستي است که مي دهد.توجهي نکردم.
مدتي گذشت برايم يک ليوان چاي آورد و گفت به اون جايي که نشانت دادم بيشتر دقت کن.
♦️ بعدها از بچه ها پرسيدم اين پيرمرد کيست. توضيح دادند پيرمرد باصفايي است و صدايش مي کنيم کربلايي. هر روز هم روزه مي گيرد. جديدا پسرش کنارش به شهادت رسيده ولي به هيچ کس جريان شهادت فرزندش را نمي گويد.
♦️يک بار با خود گفتم بگذار جايي که کربلايي نشان داده را بگويم گلوله باران کنند. همين که چند گلوله خورد ديدم عجب داعشي ها مثل موش از سنگرهاي زيرزميني ريختند بيرون و فهميدم محل اصلي تجمع آنها آنجاست و با 18 گلوله توپ تعداد زيادي از آنها را به هلاکت رسانديم.
♦️کم کم مشتاق اين برادر افغاني شدم .
يک روز که چاي آورد از او پرسيدم کربلايي!! جريان شهادت پسرتان را برايم تعريف مي کني؟ کمي مکث کرد و گفت باشه چون از شما خوشم آمده و به دلم نشستي تعريف مي کنم.
ادامه داد که 4 دختر داشتم ولی دوست داشتم يک پسر هم داشته باشم و با توسل به حضرت معصومه سلام الله عليها پسر دار شدم و اسمش را گذاشتم ابراهيم.
جريان سوريه پيش آمد و خواستم بيايم گفت من هم مي آيم. با هم آمديم براي دفاع. شب و روز مشغول بوديم.
ولي يک سوال ذهنم را درگير کرده بود و آن اينکه:
آيا اعمال ما و اين دفاع و جنگ ما قبول حق است يا نه؟
♦️براي اينکه شک خود را برطرف کنم، ابراهيم را که در حال جنگيدن با دشمن بود صدا زدم، گفتم: «ابراهيم، ابراهيم، بيا کارت دارم.» جستي زد و خودش را به من رساند، گفتم: «ابراهيم جان، پسرم! من در دهن تو حتي يک لقمه حرام نگذاشتم. از اينکه لقمه حلال به تو دادم مطمئنم. من و تو ثابت قدميم، اما در اينکه اعمالمون قبول بشه، شک کردم. مي خواهم يک چيزي بهت بگم؛ مي خواهم به حضرت زينب (سلام الله عليها) قسمت بدم که اگر ما برحقيم و اگر اين جهادمون مورد قبوله، يک نشونه بفرسته و اون نشونه اين باشه که يا من به شهادت برسم يا تو.» ابراهيم که به دقت داشت به حرفم گوش مي داد، گفت: «پدر! هر چي خواست خداست، همان بشود. جان من در برابر حرم بيبي ، بیارزش است و من هم عهد تو رو با جان و دل مي پذيرم.» هنوز همين طور خيره به چشم هاي ابراهيم بودم و به حرف هايش گوش مي دادم که يک دفعه ديدم يک تير مستقيم به پيشاني اش خورد. ابراهيمم در آغوشم افتاد و در حالي که به چشم هايم نگاه مي کرد، با لبخند جان داد.»
✍ص 165 کتاب ديده بان 25 خاطرات شهيد محمود راد مهر
https://eitaa.com/mesagh
🔴📢به همان دلیلی که اعطای دسترسی به پارچین و برگزاری تور برای آمانو، پایانبخش ادعاهای آژانس نبود، اعطای دسترسیهای جدید به اماکن نظامی کشور نیز به این پروژه جاسوسی رسمی پایان نخواهد داد. فعالیتهای هستهای یک بهانه و آژانس یک عامل برای اشراف بر سایتهای نظامی ماست. این جاسوسی متوقف نشود، امنیت نخواهیم داشت.
https://eitaa.com/mesagh
با آغاز موسم انتخابات ریاستجمهوری و داغ بودن بحث دولت جوان حزبالهی، در برخی محافل از این حقیر نام میبرند و برخی شخصیتهای محترم نیز موضوع را مطرح میکنند. اینجانب نه خود را شایسته این مقام میدانم، نه قصدی برای کاندیداتوری دارم و نه در این زمینه احساس تکلیف میکنم. الحمدلله ریاستجمهوری داوطلب زیاد دارد و بار زمینماندهای نیست. بار زمینمانده انقلاب، سیاستهای کلی نظام است و تا زمانی که این امکان از حقیر سلب نشده، با تمام توان در مسئولیت مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی، خدمت خواهم کرد و به هیچ پیشنهادی حتی در دولت آینده، آری نخواهم گفت. رهبر انقلاب میفرمایند هرجا به این سیاستها عمل شد، موفق شدیم و هرجا عمل نشد، ضررش را دیدیم؛ و من وظیفه خود میدانم که برای موفقیت کشورم، از هیچ کوششی برای تحقق این سیاستها دریغ نکنم.
یک وظیفه دیگر هم دارم که همین اندیشیدن و نوشتن درباره مسائل کشور است و به حول الهی تا جان در بدن دارم، این را هم ترک نخواهم کرد.
محتاج دعای خیر همه شما عزیزان هستم.
https://eitaa.com/mesagh
🔴📢 نکاتی پیرامون دوستان حزباللهی و فضای مجازی:
🔹۱.یکی از مطالبات مقام معظم رهبری، جنگیدن در فضای مجازی متعلق به دشمن است. اینکه تاکنون نتیجهٔ مطلوب را در زمین دشمن نگرفتهایم، به دلیل آن است که اصول جنگیدن در زمین دشمن را رعایت نکردهایم.
➖ الف) فضای مجازی، مثل توپ و تانک و هواپیما و... نیست. محیطی است که افکارساز است و افکارسوز. وقتی شما با هویت مشخص وارد این بستر میشوید، معلوم است از اول به کنترلکنندگان محیط گرا میدهید که محتوای بنده و خود بنده را مهندسی کن!
👈 من را در فیلترینگ حبابی قرار بده!
قریب به اتفاق کنشگران فضای مجازی متعلق به دشمن، با اصل تقیه در این محیط نامانوسند.
🔹لازمهٔ اینکار، تهیه دستگاه مجزا، بدون وجود کوچکترین نشانه هویتی کاربر و رعایت اصول تقیه، همانند علی بن یقطین در دستگاه خلافت عباسی است (رمز عبور، ادبیاتِ محتوا، مکان استفاده و...) باید متفاوت باشد.
➕ب) بسیاری از افراد، امکان تولید محتوای موثر، متناسب با محیط را ندارند و صرفاً کپی-پیستکارند. (اعم از توانِ نگارش متن کوتاه، تولید عکسنوشته، کلیپ و... متناسب با محیط، نیاز، زمان و اقتضای مخاطب)
➖ ج) بزرگترین معضل لاینحلِ ما تاکنون، توان توزیع مؤثر محتوا است.
یعنی جریانسازی کنیم واقعاً؛ نه اینکه دلمان را به ترند شدن فلان محتوا خوش کنیم.
➕ د) شرایط فردی مانند تقوا، نبود احتمال وقوع در گناه، آشنایی با معارف دینی و داشتن تخصص حداقل در یک موضوع لازمه حضور در سرویس دشمن است؛ چقدر از فعالان، این خصوصیات را دارند؟
و مواردی از این دست که باید بدان توجه کرد.
🔸۲. برخی دوستان شرایط را طوری ترسیم میکنند که نشان میدهد ما بیش از ۲۰ سال است که در حال اضطراریم (اکل میته و...). باید از خودمان سوال کنیم چرا دائم در حال اضطراریم و برای خروج از وضعیت اضطراری، چه کردهایم؟
🔹۳. اشکال دیگر آن است که نسبت به فرامین حضرت آقا، نومن ببعض و نکفر ببعضیم. خوب! بالا بردن سواد رسانهای دینی عموم مردم (البته نه سواد رسانهای یونسکو که وضعیت غالب فعلی است)، نیز از مطالبات آقا از جبههٔ انقلابی است. برای تولید سواد رسانهای دینی و ممانعت از ترویج سواد رسانهای غربی چه کردهایم؟
➕ مهمترین مطالبهٔ حضرت آقا از جبههٔ انقلابی، تبدیل مطالبات حاکمیتی به گفتمان پذیرفته شدهٔ عموم مردم است. حالا گل سرسبدِ همهٔ اینها، شبکهٔ ملی اطلاعات است. برای تبدیل مطالبات آقا به گفتمان پذیرفته شده عموم مردم، چه کردهایم؟
🔸۴. کتاب ضاله را متخصص متعهد بخواند و رد کند. حال اگر کتاب ضاله دست مردم بود باید چه کرد؟ بگوییم دیگر نمیشود کاری کرد؟ آیا نباید برای محوِ آن و توجیه مردم نسبت به خطرناک بودنِ آن اقدام کرد؟
🔹۵. وظیفهٔ ما در قبال تولید و توزیعکنندگان کتب ضاله چیست؟ اقدام قضایی، روشنگری، تبیین خیانتها و...، جزو بدیهیترین امور است.
🔸۶. برخی دوستانِ ما به تمام معنا در زمین دشمن تنفس میکنند؛ مثلا در واتساپ با دوستان نزدیک و همنظر خود، ارتباط میگیرند و... . این خلاف بدیهیات قاعده اضطرار است.
🔹۷. ایجاد انحصار محتوایی هم از دیگر مصائب است؛ بارها با افرادی برخورد کردهام که میگویند، صرفاً برای دیدن محتوای فلان طلبه، فلان کانال خبری و...، از تلگرام یا اینستاگرام استفاده میکنم.
➕خب برادر عزیز! شما باید محتوای خود را در سرویس بومی قرار بدهید و به نفع دشمن انحصار محتوایی درست نکنید.
🔸۸. باید دستگاهها و مراکز دولتی و انقلابی موازنهای در تخصیص بودجه نسبت به فضای مجازی موجود ایجاد گردد؛ متاسفانه ۹۹ درصد بودجه برای حضور در زمین دشمن هزینه میشود و برای سایر موارد، با تخفیف، یک درصد.
🔹۹. حضرت آقا در جلسهٔ قرب بقیهالله، اول به دوستان گفتند همت را بر سلب سلطه بگذارید و دشمن را از فضای مجازی بیرون کنید، بعد در ادامه بر حضور در سرویس دشمن با رعایت ضوابط، تصریح کردند. منتها انقلابیون، آن حرف را وانهادند و به این چسبیدند.
🔸۱۰. جنگ در زمین دشمن کَمّی نیست؛ لشکر نمیخواهد. کیفی است. مدیریت واحد میخواهد و رزمندهٔ توانمند و آموزشدیده. مطالبهسازی و گفتمانسازی لشکر میخواهد. اما به عکس، آنطرف لشکری و با تأکید بر کمیت عمل میشود (و واقعاً بدون کیفیت) و اینطرف، عدهای تنها با دستان خالی.
🔹۱۱. اکنون اطلس سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و...، بهدلیل حضور بیضابطه در سرویس دشمن و بیتوجهی به سایر مطالبات حضرت اقا، در اختیار دشمن است. این اطلس روزبهروز، کاملتر میشود. چقدر این خطر بزرگ را برای مراجع، مدیران حوزه، مسئولان سپاه، اعزه صداوسیما و... تبیین کردهایم؟
حجةالاسلام کهوند
https://eitaa.com/mesagh
🔴 مستند جنجالی #خون_بها به زودی منتشر خواهد شد...
🔺مستندی در مورد جنایت مافیا و فرار نخبه ها از صنعت خودروسازی کشور!
🔸این مستند علیرغم مشکلات زیاد، به زودی منتشر خواهد شد.
https://eitaa.com/mesagh
🔴📢در #آموزش_و_پرورش خبرهایی است.
در دیداری که با وزیر داشتم هشدارهای لازم را دادم.
اگر ترتیب اثر داده نشود، خبرها را به اطلاع فرهنگيان، اولیا و مردم عزیز خواهم رساند و با همکاران نماینده پی گیری های قانونی را انجام خواهیم داد.
حسن شجاعی (نماینده)
https://eitaa.com/mesagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹⛔️اخطار، این ویدیو حاوی تصاویر دلخراش است
🔹 ماموران مترو پاریس یک زن حامله رو می زنن زمین که دستبند بزنن و هرچی اعتراض میکنه بدتر میکنن. و مردمی که اطراف به خشونت علیه زن حامله اعتراض میکنند رو هم بازداشت میکنند.
https://eitaa.com/mesagh
🔴📢تست موشک جدید دریایی ارتش در شمال اقیانوس هند
🔹نیروی دریایی ارتش در تمرین رزم سطحی «شهدای دریادل رمضان» صبح امروز موشکهای کروز دریایی برد کوتاه و برد بلند تولید وزارت دفاع را در محدوده شمال اقیانوس هند و دریای عمان با موفقيت شليک کرد.
🔸این موشک توانسته هدف دریایی خود را در فاصله ۲۸۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهذ
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹بوقت شهادت🌹
▪️رقص و جولان بر سر میدان کنند
▪️رقص اندر خون خود مردان کنند
▪️چون رهند از دست خود دستی زنند
▪️چون جهند از نقص خود رقصی کنند
▪️مطربانشان از درون دف میزنند
▪️بحرها در شورشان کف میزنند
▪️تو نبینی لیک بهر گوششان
▪️برگها بر شاخها هم کفزنان
▪️تو نبینی برگها را کف زدن
▪️گوش دل باید نه این گوش بدن
▪️گوش سر بر بند از هزل و دروغ
▪️تا ببینی شهر جان با فروغ
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹🔴📢 #ارتش_خواهر_مریم‼️‼️
🔺 کاربران آلبانینشین سازمان مجاهدین خلق(منافقین) و ارتشی از حسابهای فیک برای انجام عملیات روانی منافقین در فضای سایبری
✅ قابل توجه دوستانی که هر تهدیدی را توهم توطئه میدانند و سواد رسانه را جدی نمی گیرند!
✅ قابل توجه دوستانی که هنوز از پشت پرده برخی شبهات اعتقادی و سیاسی ، هشتک ها و توئیت ها بی خبرند!
✅ قابل توجه دوستانی که هر شبهه و شایعه ای را باور و بازنشر میکنند
#زود_باور_نکنیم
#زود_بازنشر_نکنیم
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
📹🔴📢 #من_عصبانی_ام‼️
🔻عصبانیت جان بولتون از ترامپ بابت عدم حمله به ایران
🔹جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا از سرنگونی پهپاد آمریکا توسط ایران به عنوان «نقطه عطفی» در دوران حضورش در دولت ترامپ یاد میکند.
🔹او با خوشحالی منتظر حمله ترامپ به مواضعی در داخل ایران بوده اما بعد از لغو حمله سرخورده شده است.
🔹بولتون در کتابش عصبانیت خودش از ترامپ را بابت لغو این حمله ابراز کرده است.
https://eitaa.com/mesagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹🔴📢 خانه لاکچری❗️
قبرستان لاکچری❗️
تالار لاکچری و.....و....❗️
🔴 کاخ تالاری در لواسان/ مجلل ترین و فوق لاکچری ترین تالار عروسی ایران به نام تالار سیندرلا که مخصوص و قابل استفاده برای امثال خانواده طبری و رفقا و دیگر دزدان و چپاولگران بیت المال و........😳❗️
🔴 این تالار یک قصر باشکوه به تمام معناست که نمایی تمام اروپایی و انیمیشنی دارد❗️😏
🔴در واقع عروس و داماد با انتخاب این تالار باید برای هر نفر مهمان حدود یک تا چند میلیون تومان پول هزینه کنند❗️
یک الی چند میلیارد تومان پول باید خرج کرد تا در این تالار بتوانید جشنی بگیرید😳⁉️
#جاهلیت_مدرن
مالک این کاخ تالار کیست😳⁉️
مشتریان این کاخ تالار ، همان دزدان وغارتگران ایران و ایرانی هستند ❗️
چپاول میکنند تا این چنین عروسی بگیرند😳❗️❗️❗️
نشر حداکثری
https://eitaa.com/mesagh
35.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_ویژه
🎥 پیام انگلیسی آیت الله اراکی به حق طلبان و عدالتخواهان جهان
🔷 امید میرود با تداوم این جنبش عدالتخواه، رژیم اختاپوسی #آمریکا که همه مردم جهان را همچون #جورج_فلوید از نفس کشیدن محروم کرده است، نابود شود.
https://eitaa.com/mesagh
🔴🔴بهنوش بختیاری خطاب به مصی علینژاد:
.
🔸حق نداری درباره مردم ایران صحبت کنی! ؛ سلبریتیهای واقعی امثال #شهید الله کرم هستند
.
🔹 #بهنوش_بختیاری #بازیگر #سینما و #تلویزیون کشور، در بخشی از گفتگویی که با برنامه «صحنه» #رادیو #تهران داشت، با اشاره به روند کاری #روزنامهنگار خارج نشین که در جهت تخریب و #تحقیر اعتقادات و ارزشهای مردم و کشور فعالیت میکند، به شدت او را مورد #خشم و سرزنش قرار داد. .
🔹بهنوش بختیاری با بیان اینکه خود علینژاد ردشده روزگار است و حقی برای تصمیمگیری و جهتدهی به جوانان کشور را ندارد، بسیاری از زنان #شجاع و صبور ایران که عزیزان خود را فدای این مرز و بوم کردهاند را مورد تقدیر و تقلید برای جوانان و بانوان دانست و در ادامه، سلبریتیهای واقعی و مهم را آن شهیدانی دانست که برای حفظ ارزشها از جان خود گذشتند.
https://eitaa.com/mesagh