خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۸ / ۱۲ / ۱۳۹۹
🔵 خطبه اول
🔹بحث ما در باره آداب معاشرت در اسلام بود. یکی از چیزهایی که در معاشرت موجب محبوبیت و مقبولیت انسان می شود، تواضع و فروتنی است یعنی خود را برتر و بالاتر از دیگران نبیند. نقطه مقابل آن تکبر و خود خواهی است که عواقب خطرناکی در زندگی انسان می گذارد که یکی از آنها دور شدن مردم از انسان است.
🔹در اینجا فقط یک حدیث که مرحوم شیخ صدوق در کتاب شریف خصال در باره نشانههای اشخاص متکبر آورده است عرض می کنم تا با این میزان خود را بسنجیم. که آیا متکبریم و یا متواضع.!!!
🔹رسول خدا ص مشاهده نمود که جماعتی دور یک نفر را گرفتند، پرسید چه خبر است؟ گفتند این شخص دیوانه است. حضرت نگاهی به او کرد و فرمود: «لَیْسَ هذا بِمَجْنُونٍ وَ لکِنَّهُ المُبتَلی». این شخص دیوانه نیست، بلکه بیمار است. آنگاه فرمود: «أَلا أُخْبِرُ کُمْ بِالمَجْنُونِ حَقَّ المَجْنُونِ».آیا شما را از مجنون حقیقی آگاه نسازم؟.
گفتند: «آری. فرمود: «إِنَّ المَجنُونَ حَقَّ المَجنونِ، المُتَبَخْتِرُ فی مِشْیَتِهِ، النّاظِرُ فی عِطْفَیْهِ، المُحَرِّکُ جَنْبَیْهِ بِمِنْکَبَیْهِ، یَتَمَنّی عَلی اللهِ جَنَّتَهُ و هُوَ یَعْصیهِ، الَّذی لا یُؤْمَنُ شَرُّهُ وَ لا یُرجی خَیرُهُ. فَذلِکَ المَجنُونُ».
مجنون حقیقی، کسی است که:
۱- در راه رفتن با تکبر راه می رود.
۲- از روی خود خواهی به طرف راست و چپ خود نگاه می کند.
۳- شانههایش را هنگام راه رفتن بالا و پایین می اندازد.
۴- آرزوی بهشت خدا دارد در حالی که معصیت کار است.
۵- مردم از سرش در امان نیستد.
۶- و امید هیچ خیری از او ندارند.
چنین کسی مجنون است. خصال / باب السته / حدیث ۳۱
@mesbah_jome
🔵🔵 خطبه دوم
🔹حدیث اخلاقی
«قال علی علیه السلام أحسَنُ الإحسانِ مُواساةُ الإخوانِ». غررالحکم / حدیث ۸۸۸۹
🔹مواسات این است که انسان نسبت به سرنوشت دیگران بیتفاوت نباشد، و درد آنها را درد خود و شادی آنها را شادی خود بداند. امیر مؤمنان علی علیه السلام اگر در این حدیث بالاترین مرتبه احسان را مواسات با برادران معرفی نموده اند، در بیان دیگر اشخاصی که از صفت مواسات بی بهره هستند حیوان مرده توصیف نموده و می فرماید: «فَالصُّورَةُ صُورَةُ إِنْسَانٍ وَ الْقَلْبُ قَلْبُ حَیَوَانٍ، وَ ذَلِکَ مَیِّتُ الْأَحْیَاءِ» ظاهرشان، به صورت انسان، اما باطنشان یک حیوانند و اینان مردگانی هستند که در میان زندگان حرکت می کنند. نهج البلاغهٔ / خطبه ۸۷
🔵 امسال هفته احسان و نیکوکاری در یک شرائط ویژه برگزار میشود. از یک طرف ویروس منحوس کرنا نظم اقتصادی مردم را به هم ریخته است.
🔺از طرف دیگر گرانی های افسار گسیخته و کمر شکن امان مردم را بریده است. در این شرایط دولت و مسئولان کمتر حرف بزنند و بیشتر عمل کنند و تورم و گرانی را به گردن تحریم و این و آن نیندازند. شما که می گویید کاری نکنید مردم از حضور در انتخابات سال آینده مأیوس شوند، حرف درستی است اما آدرس غلط به مردم ندهید. سؤال این است که چه کسی مردم را از حضور در انتخابات مأیوس می کند؟.
عملکرد ضعیف شما این کار را می کند.
ناتوانی شما در اداره کشور، مردم را نا امید می سازد.
بی ثباتی بازار مردم را مأیوس می کند.
گرانیهای سرسام آور مردم را مأیوس می کند.
شاهانه زندگی کردن مسئولان مردم را مأیوس می کند.
اینکه دیواری میان خود و مردم کشیده اید مردم را مأیوس می کند.
🔹یک وظیفه هم متوجه شما مردم است که با احسان و نیکوکاری، از رنج و مشکلات نیازمندان بکاهید. قرآن کریم در آیه ۳۶ سوره مبارکه نساء هشت گروه را نام می برد که مردم وظیفه دارند به آنها احسان کنند.
«وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَبِذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَالْجَارِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَالْجَارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالْجَنبِ وَابْنِ السَّبِيلِ وَمَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ». ﺑﻪ ﭘﺪﺭ ﻭ ﻣﺎﺩﺭ، ﻭ ﺧﻮﻳﺸﺎﻭﻧﺪﺍﻥ، ﻭ ﻳﺘﻴﻤﺎﻥ، ﻭ ﻣﺴﺘﻤﻨﺪﺍﻥ، ﻭ ﻫﻤﺴﺎﻳﻪ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﻭ ﻫﻤﺴﺎﻳﻪ ﺩﻭﺭ، ﻭ ﻫﻤﻨﺸﻴﻨﺎﻥ ﻭ ﻫﻤﺮﺍﻫﺎﻥ، ﻭ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﻣﺎﻧﺪﮔﺎﻥ، ﻭ زیر دستان خود ﻧﻴﻜﻲ ﻛﻨﻴﺪ.
🔹آنگاه برای تشویق مردم به احسان، به پیامبر اعظم می فرماید: «وَبَشِّرِ الْمُحْسِنِينَ». حج / ۳۷
این بشارت به چند چیز است.
۱- اجر و مزد آنها با خدای کریم است.
«بَلَىٰ مَنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَ هُوَ مُحْسِنٌ فَلَهُ أَجْرُهُ عِندَ رَبِّهِ». بقره / ۱۱۲
۲- محبوب خدا هستند. «وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ». بقره / ۱۹۵
۳- مشمول رحمت الهی می گردند. «إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِيبٌ مِّنَ الْمُحْسِنِينَ». اعراف / ۵۶
۴- خدا با آنها است. «وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ». عنکبوت / ۶۹
۵- سود آن نقد است و علاوه در آخرت در همین دنیا به آنها می رسد. «لِّلَّذِينَ أَحْسَنُوا فِي هَٰذِهِ الدُّنْيَا حَسَنَةٌ وَلَدَارُ الْآخِرَةِ خَيْرٌ». نحل / ۳۱
@mesbah_jome
15.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فضائل امیر مؤمنان علی علیه السلام به روایت عدی از زبان استاد شهید علامه مرتضی مطهری قدس سره.
@mesbah_jome
«قَالَ رَسُولُ اللّه صلیاللهعلیه و آله مَنْ بَکَی عَلَیْها وَ عَلَی مَصَائِبِها، یَکُونُ ثَوابُ بُکَائِهِ کَثَوابِ مَنْ بَکَی عَلَی أَخَوَیْهَا».
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: هر كه بر زینب و بر مصيبت هایي که بر او وارد شده است بگريد، ثواب كسي را دارد كه بر برادرانش (امام حسن و امام حسین علیهماالسلام) گريه كرده باشد. معالی السبطین / ۲ / ۲۱۰
@mesbah_jome
6.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر حکیم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنهای دام ظلّه: با برگشتن یک عدهای از این قافله عظیم، هرگز این قافله از راه باز نمی ماند.
@mesbah_jome
حسابرسی اعمال در هر روز
«عَنْ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ علیهما السلام قَالَ: یَا هِشَامُ: لَیْسَ مِنّا مَنْ لَمْ یُحَاسِبْ نَفْسَهُ فی کُلِّ یَوْمٍ فَإنْ عَمِلَ حَسَناً اسْتَزادَ منه وَ إنْْ عَمِلَ سَیِّئاً اسْتَغفَرَ اللّهَ مِنْهُ وَ تابَ اِلَیْهِ».
حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام به هشام بن حکم فرمود: ای هشام: از ما نیست کسی که هر روز به حساب خود نرسد، پس اگر کار خوبی انجام داده است آن را افزایش دهد، و اگر کار بدی کرده است، از خداوند طلب آمرزش نموده و به سوی او توبه نماید. بحارالأنوار / ۷۸ / ۳۱۱
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۱۵ / ۱۲ / ۱۳۹۹
خطبه اول
بحث ما در باره آداب معاشرت در اسلام بود. یکی از چیزهایی که در معاشرت با مردم لازم و ضروری است، صفت حلم و بردباری است. چرا که انسان از یک طرف کاری را که انجام می دهد خوش آیند همه مردم نیست و ممکن است به کار او ایراد بگیرند، و از طرف دیگر ما نیز همه کارها و رفتارهای مردم را نمی پسندیم. اینجا است که برای حفظ روابط اجتماعی نیاز به حلم است، یعنی در برابر ایراد مردم و رفتارهای آنان با پختگی عمل کند. این صفتی است که قرآن کریم و روایات اسلامی فراوان بر آن تاکید دارد.
در سوره مبارکه فرقان آیه ۶۳ در بیان ویژگی بندگان شایسته خدا می فرماید: «وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا». (ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ خدا ﻛﺴﺎﻧﻲ هستند که) ﻭقتی ﻃﺮﻑ ﺧﻄﺎﺏ افراد نادان ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ گیرند ﺩﺭ ﭘﺎﺳﺨﺸﺎﻥ ﺳﺨﻨﺎﻧﻲ ﻣﺴﺎﻟﻤﺖ ﺁﻣﻴﺰ ﻣﻰﮔﻮﻳﻨﺪ.
رسول خدا صلى الله عليه و آله در روایتی فرمود: «ثَلاثٌ مَن لَم يَكُن فِيه لِمَ يَقُمْ لَهُ عَمَلٌ: وَرَعٌ يَحجُزُهُ عَن مَعاصِي اللّه ِ ، و خُلُقٌ يُدارِي بِهِ النّاسَ ، و حِلْمٌ يَرُدُّ بِهِ جَهلَ الجاهِلِ». سه چيز است كه هر كس نداشته باشد هيچ عملى از او پایدار نمی ماند:
۱- تقوایی كه او را از نافرمانى خدا بازدارد.
۲- اخلاق خوشی كه با کمک آن با مردم مدارا كند.
۳- حلم و بردبارى كه به وسيله آن رفتار جاهلانه افراد نادان را دفع كند. بحارالانوار / ۷۱ / ۴۲۲
در حدیث دیگر از آن حضرت نقل شده است که فرمود: «مَن اُعْطِيَ أربَعَ خِصالٍ في الدُّنيا فَقدْ اُعْطِيَ خَيرَ الدُّنيا و الآخِرَةِ و فازَ بحَظِّهِ مِنهُما: وَرَعٌ يَعْصِمُهُ عن مَحارِمِ اللّهِ، و حُسْنُ خُلقٍ يَعيشُ بهِ في النّاسِ، و حِلْمٌ يَدفَعُ بهِ جَهلَ الجاهِلِ، وَ زوْجَةٌ صالِحَةٌ تُعينُهُ على أمرِ الدُّنيا و الآخِرَةِ». هر كس در دنيا دارای چهار خصلت باشد، خير دنيا و آخرت به او داده شده است و از فیض دو دنیا بهره مند می شود:
۱- تقوایی كه او را از حرام خدا باز دارد.
۲- اخلاق خوبی كه با آن در ميان مردم زندگى كند.
۳- حلم و بردبارى كه با آن جهالت افراد نادان را از خود دور سازد.
۴- همسر شايسته ای كه او را در كار دنيا و آخرت يارى دهد. أمالی شیخ طوسی / مجلس ۲۳ / حدیث ۴
@mesbah_jome
خطبه دوم
🔷 حدیث اخلاقی
«عَنْ مُوسَی بْنِ جَعْفَر علیهماالسلام قَالَ: مَن أتاهُ أخوهُ المؤمنُ في حَاجةٍ فإنّما هِي رَحْمَةٌ مِن اللّهِ تباركَ و تعالى ساقَها إلَيه، فإنْ قَبِلَ ذلكَ فَقد وَصَلَهُ بوَلايَتِنا و هُو مَوصولٌ بوَلايةِ اللّهِ، و إن رَدّهُ عن حاجَتِهِ و هُو يَقْدِرُ على قَضائها سَلّطَ اللّهُ علَيهِ شُجاعًا مِن نارٍ يَنْهَشُهُ في قَبْرِهِ إلى يَومِ القِيامَةِ». امام كاظم عليه السلام فرمود: هر كس برادر مؤمنش براى حاجتى نزد او آيد، این رحمتى است از سوى خداوند تبارك و تعالى كه به جانب او روی آورده است: پس اگر حاجت او را روا سازد خود را به ولايت ما پيوند زده است و ولايت ما هم به ولايت خدا پيوسته است، اما اگر مى تواند حاجت او را برآورَده سازد و برنياورَد، خداوند در قبرش مارى آتشين بر او مسلط گرداند كه تا روز قيامت وى را نيش زند.
🔹هفته ای که در آن قرار داریم هفته احسان و نیکوکاری است. در هفته قبل نکاتی در باره احسان عرض کردم. این هفته نیز چند جمله عرض کنم.
به فعلی احسان گفته می شود که دارای دو حسن باشد. یکی حسن فعلی است یعنی آن کار از نظر شرع مقدس و عقل و عرف عقلاء کاری پسندیده باشد. و دوم حسن فاعلی است یعنی انسان آن کار را برای خدا و با انگیزه الهی انجام دهد. این دو اگر در کاری جمع شد آن کار، فعل احسان است که خداوند متعال به آن دستور داده و می فرماید: «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَىٰ».
ﺑﻪ ﺭﺍﺳﺘﻲ ﺧﺪﺍوند ﺑﻪ ﻋﺪﺍﻟﺖ ﻭ ﺍﺣﺴﺎﻥ ﻭ ﺑﺨﺸﺶ ﺑﻪ ﺧﻮﻳﺸﺎﻭﻧﺪﺍﻥ ﻓﺮﻣﺎﻥ میﺩﻫﺪ. نحل / ٩٠
قرآن کریم چنین احسانی را با دو ویژگی بیان نموده است.
۱- بهترین روش زندگی در این دنیا است. «وَمَنْ أَحْسَنُ دِينًا مِّمَّنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ». ﻭ دین و روش ﭼﻪ ﻛﺴﻲ در زندگی ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﺍﺯ ﺁﻧﻜﻪ ﻫﻤﻪ ﻭﺟﻮﺩﺵ ﺭﺍ ﺗﺴﻠﻴﻢ ﺧﺪﺍ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﻧﻴﻜﻮﻛﺎﺭ ﺍﺳﺖ. نساء / ١٢٥
۲- محکم ترین دستگیره الهی است. «وَمَن يُسْلِمْ وَجْهَهُ إِلَى اللَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ».
ﻭ ﻫﺮﻛﺲ ﻫﻤﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺧﺪﺍ ﻛﻨﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻧﻴﻜﻮﻛﺎﺭ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺑﻪ ﻣﺤﻜﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﺩﺳﺘﮕﻴﺮﻩ ﭼﻨﮓ ﺯﺩﻩ ﺍﺳﺖ. لقمان / ٢٢
🔷 ۲۵ ماه رجب مصادف است با شهادت امام کاظم علیه السلام. پنج امام ما شیعیان علیهم طعم زندان جور دشمن را چشیدند: امام سجاد، امام صادق، امام کاظم، امام هادی، امام عسکری علیهمالسلام.
اما هیچ زندانی همانند زندان امام کاظم علیه السلام نبود.زندان آن حضرت از دو جهت با سایر زندانها متمایز بوده است. نخست طولانی بودن آن است که حد اقل آن چهار سال بوده است. دوم وضعیت زندان آن حضرت است که در صلوات خاصه امام کاظم علیه السلام چهار ویژگی برای زندان آن حضرت ذکر شده است.
۱- فضای زندان کم و بسیار تنگ بود. «و المقبور بالجور».
۲- زندان بسیار گود بود. «و المعذب في قعر السجون».
۳- بسیار تاریک بود. «في ظلم المطامير».
۴- آن حضرت در غل و زنجیر بود. «ذي الساق المرضوض بحلق القيود».
🔷 در آستانه بعثت پیامبر اعظم ص قرار داریم.
یکی از اهداف مهم انبیاء علیهم السلام مبارزه با جهل بوده است. در قرآن کریم و روایات اسلامی نقطه مقابل جهل گاهی علم آمده است و گاهی عقل. از همین جهت جهل را به دو بخش، جهل بسیط و جهل مرکب تقسیم کرده اند.
جهلی که نقطه مقابلش علم است. هم حدیث «رُفِعَ ما لا یَعْلَمُون» شامل آن می شود ولی وظیفه دارد کسب علم کند. و در قیامت هم اگر مؤخذه شود بخاطر جهلش توبیخ نمی شود بلکه بخاطر آنکه کسب علم نکرده است سرزنش می شود. تازه وقتی عالم شد از تیر رس شیطان خارج نیست و شیطان حریف او می شود. ولی جهلی که نقطه مقابلش عقل است حدیث رفع شامل آن نمی شود و در قیامت به خاطر جهلش عذاب می شود. و اگر چنین جهلی بر طرف شود دیگر شیطان حریف او نمی شود. امروز جامعه بشری گرفتار چنین جهلی شده است، این همان است که رهبر حکیم انقلاب آن را جاهلیت مدرن خواندند، یعنی جامعهای که از علم و دانش برخوردار است، اما از عقل بی بهره است. از اخلاق و انسانیت بی بهره است.
@mesbah_jome
«قَالَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَلَیهِمَا السَّلام طُوبَى لِشِیعَتِنَا الْمُتَمَسِّکِینَ بِحُبِّنَا فِی غَیْبَةِ قَائِمِنَا، الثَّابِتِینَ عَلَى مُوَالَاتِنَا وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِنَا، أُولَئِکَ مِنَّا وَ نَحْنُ مِنْهُمْ قَدْ رَضُوا بِنَا أَئِمَّةً وَ رَضِینَا بِهِمْ شِیعَةً، وَ طُوبَى لَهُمْ هُمْ وَ اللَّهِ مَعَنَا فِی دَرَجَتِنَا یَوْمَ الْقِیَامَةِ».
امام کاظم علیه السلام فرمود: خوشا به حال شیعیان ما، آنان که در غیبت قائم ما، به ریسمان محبت ما چنگ می زنند، و بر ولایت ما پایدار، و از دشمنان ما بیزارند. آنها از ما هستند و ما از ایشانیم، آن ها به امامت ما راضی و خوشنودند و ما از پیروی آنها راضی و خوشنودیم. خوشا به حال آنها، به خدای قسم که در روز قیامت آنها در درجه ما خواهند بود. بحارالأنوار/ ۵۱ / / ۱۵۱
@mesbah_jome
امام جمعه شاهدیه
هدف از بعثت پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله دو چیز بوده است.
۱_ برقراری ارتباط بین انسانها و خداوند بر اساس توحید.
«وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ».
ﻭ ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺍﻣﺘﻲ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﻱ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﻛﻪ (به آنان بگویند) ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﭙﺮﺳﺘﻴﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻃﺎﻏﻮﺕ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ. نحل / ۳۶
۲_ برقراری روابط حسنه بین انسانها بر اساس عدالت.
«لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ».
ﻫﻤﺎﻧﺎ ﻣﺎ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻟﺎﻳﻞ ﺭﻭﺷﻦ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﻭ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﺘﺎﺏ ﻭ ﺗﺮﺍﺯﻭ (براﻱ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺣﻖ ﺍﺯ ﺑﺎﻃﻞ) ﻧﺎﺯﻝ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﺗﺎ ﻣﺮﺩم ﺑﻪ ﻋﺪﺍﻟﺖ ﺑﺮ ﺧﻴﺰﻧﺪ. حدید / ٢٥
تحقق کامل این دو هدف در زمان ظهور ولی الله الاعظم حضرت حجت سلام الله علیه خواهد بود. در آن زمان است که توحید محض و عدالت مطلق بر سراسر جهان حاکم خواهد شد. اما این بدان معنی نیست که ما امروز هیچ وظیفه ای نداریم بلکه وظیفه همه مردم و مسئولان نظام جمهوری اسلامی این است که در تحقق این دو هدف در حد توان خود تلاش کنند.
@mesbah_jome
خطبه های نماز جمعه شاهدیه ۲۲ / ۱۲ / ۱۳۹۹
خطبه اول
یکی چیزهایی که در معاشرت با دیگران لازم و ضروری است ظرفیت داشتن و شرح صدر است.
شرح صدر نعمتی است که به انسان این توان و نیرو را می دهد تا بتواند تلخی و شیرینی دنیا را خوب هضم کند و خود را نبازد، و همچنین رفتارهای دیگران را به خوبی تحمل نماید. این نعمتی است که خداوند به پیامبرش مرحمت نموده و می فرماید:
«أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ». آیا ما به تو شرح صدر عطا نکردیم. انشراح / ۱
و همچنین حضرت موسی ع وقتی مأموریت یافت با فرعون مبارزه کند از جمله درخواست هایش از خداوند همین شرح صدر بود.
«قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي»
ﮔﻔﺖ: ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ ! ﺳﻴﻨﻪ ﺍم ﺭﺍ [ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﺤﻤﻞ ﺍﻳﻦ ﻭﻇﻴﻔﻪ ﺳﻨﮕﻴﻦ] ﮔﺸﺎﺩﻩ ﮔﺮﺩﺍﻥ. طه / ۲۵
قرآن کریم طبیعت انسان را حریص و کم ظرفیت توصیف نموده و می فرماید: «إِنَّ الْإِنسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا إِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعًا وَإِذَا مَسَّهُ الْخَيْرُ مَنُوعًا».
ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺣﺮﻳﺺ ﻭ ﺑﻲ ﺗﺎﺏ ﺁﻓﺮﻳﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﭼﻮﻥ ﺁﺳﻴﺒﻲ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺭﺳﺪ ﺑﻲ ﺗﺎﺏ ﺍﺳت، ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺧﻴﺮ ﻭ ﺧﻮﺷﻲ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺭﺳﺪ، ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺑﺨﻴﻞ ﻭ ﺑﺎﺯﺩﺍﺭﻧﺪﻩ ﺍﺳﺖ. معارج / ۲۱ - ۱۹
شرح صدر نعمتی است که انسان می تواند با کمک آن با این خصیصه مبارزه کند.
@mesbah_jome
خطبه دوم
حدیث اخلاقی
ماه شریف شعبان المعظم، ماه پیامبر اعظم ص، در پیش است، یک حدیث اخلاقی از آن نور مقدس در آغاز خطبه دوم عرض کنم.
رسول خدا ص فرمود: «مَنْ مَشی الی ذی قَرابَةٍ بِنَفْسِهِ وَ مالِهِ لِیصِلَ رَحِمَهُ، اعْطاهُ اللّهُ عزَّوَجَلَّ اجْرَ مِائَةِ شَهیدٍ وَ لَهُ بِکلِّ خُطْوَةٍ ارْبَعُونَ الْفَ حَسَنةٍ وَ یمْحی عَنْهُ ارْبَعُونَ الْفَ سَیئَةٍ وَ یرْفَعُ لَهُ مِنَ الدَّرَجاتِ مِثْلَ ذلِک وَ کانّما عَبَدَ اللَّهَ تَعالی مِائَةَ سَنَةٍ صابِرًا مُحْتَسِبا». کسی که با جان و مالش در خدمت بستگانش قرار گیرد، خداوند پاداش صد شهید به او مرحمت نماید، و برای هر قدمی که او بر می دارد چهل هزار حسنه است، و چهل هزار گناه از او محو می شود، و چهل هزار درجه افزایش رتبه دارد، و همانند این است که صد سال خدا را از روی صبر و حساب عبادت کرده است. بحارالانوار / ۷۴ / ۸۹
اینها پاداش کسی است که به نیازمندان از بستگان خویش کمک کنند و از مزایای صله رحم بهرمند شوند، در این شرایط اقتصادی و گرانی های بی منطق خویشاوندان را کمک کنید.
امروز ۲۲ اسفند مصادف با سالروز تأسیس بنیاد شهید به فرمان امام راحل است. اهم وظایف بنیاد شهید عبارت است از:
۱- تجلیل و بزرگداشت شهدا.
۲- حفظ و نگهداری گلزار شهدا.
۳- جمع آوری و حفظ آثار شهدا.
۴- تکریم از خانوادههای شهدا،
۵- تبیین و ترویج فرهنگ جهاد و شهادت.
از دو روز قبل ثبت نام شوراهای اسلامی شهر و روستا آغاز شده است. دو نکته در این باره عرض کنم.
۱- کسانی که خود را واجد شرایط خدمت به مردم می دانند تا فرصت ثبت نام دارند ثبت نام کنند و خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند.
۲- نظارت بر انتخابات شوراها بر عهده نمایندگان مجلس شورای اسلامی است. آقایان در تأیید صلاحیت اشخاص دقت کنید تا افراد مؤمن، انقلابی، کاردان، با نشاط، وارد میدان انتخابات شوند.
یکی از مشکلاتی که امروز مردم در سطح کشور با آن روبرو هستند و رهبر حکیم انقلاب بارها از آن گلایه داشتند، تورم و گرانی های بی منطق در بازار است. بخش عمده این گرانی ها به سوء مدیریت دولت بر می گردد نه تحریم. اگر مسئولان آن اندازه که انرژی صرف برجام کردند، به تولید داخلی اعتماد می کردند و بر بازار نظارت جدی داشتند، امروز این مردم این اندازه در رنج و سختی نبودند.
@mesbah_jome