﷽
⛔️ شبهه
چرا مردم بعد از انقلاب بیدینتر شده اند؟
آیا این نشانه ناکارآمدی انقلاب نیست؟
❇️پاسخ
🔰علامه مصباح یزدی:
🔹آیاامیرالمؤمنین وقتی به شهادت رسید مردم دیندارتر شده بودند از روز اولی که با او بیعت کرده بودند یا بیدینتر شده بودند؟
اگر بگوییم بیدینتر شده بودند، پس باید بگوییم حکومت علی بیدینی آورد! بنابراین این حرفها دلیل نمیشود برای ناکارآمد نشان دادن حکومت؛ اینها حرفهایی بچهگانه است.
🔸یک حکومت، مخصوصاً حکومت اسلامی، ساحتهای مختلفی دارد. انگیزههای مختلفی در مردم وجود دارد، شرایط مختلف داخلی جامعه و جامعه جهانی تفاوت میکند. اینکه گفتیم نسبی است یعنی باید مجموع اینها را با هم سنجید.
🔹باید بگوییم در این شرایط، با این موانع، و با این دشمنیها، ما چقدر به اهدافمان رسیدهایم؟ فرض کنید اگر بتوانیم کیفیت را تبدیل به کمیت کنیم، یک درصدی را مثلا نشان بدهیم، و بگوییم در این سطح ما موفق هستیم.
🔸ولی اگر جواب حقیقی بخواهیم، باید بخشها را از هم تفکیک کنیم؛ بگوییم در این بخش مثلاً 100% موفق بودیم؛ در یک بخشی هم ضعیف بودیم زیر 50%، در یک بخشی هم نسبی بوده، زیرا اشکال از یک شخص بوده، اشکال از یک طرز تفکر بوده، یا اشکال از یک حزب یا جناح بوده است.
#مصباح_یزدی
#دینداری
#انقلاب
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
سفر به سوی بی نهایت.mp3
4.04M
سفر به سوی بی نهایت!
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
آقا! زندگي فقط همين هفتاد، هشتاد سال نيست. بعد از اينکه آدم مرد، يک بار ديگر زنده ميشود، الي الابد زنده هست و خوشي آن جا را اين جا بايد فراهم کرد، مهم اين است.
ما اين جا خوشي و ناخوشيهايي داريم، همين جا بايد کار بکنيم و نتيجهاش را هم بگيريم. اين جا کار کرديم مزدش را ميگيريم، نکرديم بيمزد ميمانيم اما آخرت ديگر جاي کار کردن نيست. همين کارهايي که اين جا ميکنيم نتيجهاش آن جاست، آن هم به صورت بينهايت!
اگر اين طور راست باشد اين زندگي دنياي ما نسبت به آخرت چه حکمي دارد؟! در واقع به يک معنا ميشود گفت راهي است که بايد بپيماييم تا به مقصد برسيم.
اين زندگي هفتاد، هشتاد، صد سال، بگوييد هزار سال در مقابل بينهايت يک چشم به هم زدن حساب می شود؛.هر عددي را شما صورت يک کسري قرار بدهید اگر مخرجش بينهايت است هيچ حاصلي ندارد، هيچ نسبتي بين زندگي ولو هزار سال طول بکشد، نسبت به بينهايت هيچ نسبتي ندارد. پس اين زندگي يعني چه؟!
اين جا آمدید تا خودتان را بسازيد براي آن جا. آن جا يک نعمتهايي هست، همين طوري الان برويد قدرت دريافتش را نداريد، بايد اين جا يک مسيري را طي کنيد، خودتان را بسازيد تا آماده دريافت آن رحمتها بشويد.
به اين زندگي صد سالهمان، بفرماييد هزار سالهمان، به چشم يک سفر نگاه کنيم و به يک دوراني که بايد خودمان را بسازيم اين جا.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
🔰 سفر اربعین؛ سفری با ثواب سیصد هزار سال عبادت!
🔸یک حساب سرانگشتی بکنید؛ فرض کنید از نجف تا کربلا پانزده، شانزده فرسخ است، حالا البته اگر از جاهای نزدیکتر آن را هم حساب کنید بیشتر هم میشود، در حدود صد کیلومتر یعنی صد هزار متر، هر متری هم معمولاً سه، چهار قدم است؛ آدم بهطور متوسط هر متر را با سه قدم طی میکند. صد هزار متر، هر متری سه قدم، سیصد هزار قدم میشود یعنی شما از نجف که راه میافتید تا به کربلا بروید سیصد هزار قدم برمیدارید. این ادعایی که من نقل کردم این است که هر قدمی ثواب یک سال عبادت را دارد یعنی در مجموع ثواب سیصد هزار سال عبادت!
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
آدرس سخنرانی کامل:
https://mesbahyazdi.ir/node/7093
سیدالشهداعلیهالسلام؛ باب وسیع رحمت الهی
🔰 اربعین؛ پدیده بینظیر در جهان اسلام!
🔸 هرکسی از هر دين، هر مذهب، هر قوم، هر مليت، وقتي اين صحنه عجيب حرکت مردم را ببيند بهطور طبيعي اين سؤال در ذهنش مجسم ميشود که اين چه بساطي است؟ مردم از شهرهاي دور و نزديک، با پاي پياده، با اين مشکلات، بدون هيچ زاد و توشهاي، حتي بچههاي شيرخوار با يک کالسکه خالي، به طرف کربلا حرکت میکنند! يک کسي در 1400سال پيش، در يک حادثهاي، در یک برخوردي به شهادت رسيد، شهادتش هم خيلي سخت و دردناک بوده اما يک سال، دو سال، ده سال، هزار و چند صدسال ميگذرد و مردم این طور شيدا و از خود بيخبر راه ميافتند فقط براي اينکه بروند آنجا يک عرض سلامي کنند و برگردند! اين چه داستاني است؟!
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
آدرس سخنرانی کامل:
https://mesbahyazdi.ir/node/8134
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
قرار با سیدالشهدا.mp3
759.6K
#اربعین
✅ توصیه علامه مصباح یزدی به زائران اربعین
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
هدایت شده از مصباح دوستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 به جای قانون اجبار حجاب، فرهنگ سازی و کار فرهنگی بکنیم؟
✅ پاسخ علامه مصباح ( رحمت الله علیه )
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
🔹 امتحانات الهی
🔹 همانگونه كه امتحانات درسی هرسال دشوارتر میشود و فرد با قبولی در آنها پیشرفت میكند، امتحان خدا نیز دائما دشوارتر میشود، چرا كه میخواهد بندگانش را رشد دهد؛ پس باید برای پیشرفت، انتظار امتحان دشوارتری داشت.
🔸 با اینکه امتحانات صدر اسلام بسیار ساده بود افراد بسیاری در آن رد میشدند، اما امروز مردم مسلمان كشور ما، دارای بینش عمیقتری هستند و شاهد نمونههایی از آن بوده ایم. و شاید سخن امام که میفرمود " مردم ما از مردم حجاز در عهد رسول الله و مردم كوفه در زمان امیرالمؤمنین(ع) بهترند" از همین جهت باشد.
🔹 نباید از دشواری امتحانات آینده غافل شویم، اما یاری خداوند در فتنه - های گذشته - ما را امیدوار میكند كه در صورت توكل بر او، در فتنههای آینده نیز ما را یاری خواهد داد.
🔸 تنها راه نجات از فتنهها و قبولی در امتحانات الهی، توكل بر خدا، توسل به ائمه علیهمالسلام و اولیای خدا و اطاعت از رهبری است.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
🔰 ارزش خدمتگزاری به زایر امام رضا علیه آلافُ التَّحِیَّهِ وَ الثَّناء
🔸 اگر کسانی به مقامی رسیدند و پیش خدا و اولیای خدا عزیز بودند به خاطر احترامی بوده که برای خادمین ائمه اطهار و برای زوارهایشان قائل بودند، حالا این زوار معلوم نیست چه کسی باشد؟ چه بسا آلودگیهای گناه هم داشته باشد اما اینجا برای زیارت آمده و همه شما می دانید که بارها کسانی خوابها و مکاشفاتی دیدند که به کسانی گله کردند که به زوار ما بی مهری شده، زوار ما بود چرا اینگونه با او رفتار کردی؟! آقا! این مثلاً اهل گناه بود؛ گناهش برای خودش، اینجا زوار ماست، مهمان ماست!
اگر ما این معرفت را در خودمان تقویت کنیم و خدمتی که برای امام رضا انجام می دهیم بخاطر خودش باشد نه بخاطر مزدی که دریافت کنیم یا چیزی شبیه اینها، حالا مزد آخرتی هم مزد کار است، غیر از این است که فقط خودش را دوست داشته باشیم، فرقش به این است که کسی که یک کاری را برای ثواب آخرت می کند ولو به احترام امام رضا باشد وقتی در بهشت آن مقام را به او دادند دیگر انگیزه ای ندارد، معامله مان را با امام رضا کردیم و تمام شد، ما بهشت رفتیم و تمام شد، حالا امام رضا کجاست؟ هرجا می خواهد باشد، ما آمده بودیم برای ثواب بهشتی اما آن کسی که خود امام رضا را دوست بدارد می گوید اگر من را هفتاد سال در آتش بسوزانید نگاه از سایه امام رضا برنمی دارم، عشق من اوست، آنهای دیگر هرچه می خواهد باشد، در راه او همه عذابها شیرین و گواراست.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
آدرس سخنرانی کامل:
https://mesbahyazdi.ir/node/7539
مراتب خدمتگزاری به آستان مقدس امام رضاعلیهالسلام
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
#غیرت_دینی
#مصباح_یزدی
بازخوانی بخشی از بیانات مقام معظم رهبری خطاب به مردم قم:
🔹یک نکتهی دیگر این است که نقش غیرت دینی مردم را در این قضیّه نبایستی نادیده گرفت. علّت اینکه من روی این تکیه میکنم این است که انسان میبیند تبلیغ میشود و در واقع تلاش فرهنگی وسیعی انجام میگیرد برای اینکه چیزهایی که ناشی از غیرت دینی است، به بیمنطقی و خشونتهای بیمنطق متّهم کنند.
من میخواهم عرض بکنم که نه، قضیّه این جور نیست؛ غیرت دینی، در آنجایی که خودش را نشان میدهد و تأثیرگذار است، همراه با عقلانیّت است؛ و غیرت دینی اساساً ناشی از بصیرت است، که بصیرت یک شعبهای از عقلانیّت است و نشاندهندهی عمق دینداری است و در اغلب موارد این غیرت دینی وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که با عقلانیّت همراه است.
شخصیّتهایی که بیشترین غیرت دینی را دارند، اینها غالباً دارای عقلانیّت بالا هستند؛ نمونهاش شخص امام بزرگوار؛ اوج غیرت دینی بود، واقعاً هیچ کس را ما ندیدیم و نشناختیم که از لحاظ غیرت نسبت به دین و فرهنگ دینی و زندگی دینی و سبْک زندگی دینی و احکام دینی مثل امام بزرگوار باشد؛ در عین حال در اوج عقلانیّت بود؛ خردمند، عاقل و دانشمند.
و من خوب است در این مناسبت یاد کنم از فقیه و فیلسوف معاصرمان، مرحوم آیتالله مصباحیزدی که ایشان هم همین جور بودند؛ ایشان هم انصافاً شاگرد شایستهی امام بود و هم در غیرت دینی در اوج بود، هم در عقلانیّت، یک فیلسوف به معنای واقعی کلمه بود.
قیام نوزدهم دی یک ترکیب درخشانی است از غیرت و عقلانیّت.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
✅ چرا خلق شدیم؟؟
علامه مصباح:
🔹برای رشد و کمال، باید ببینیم برای چه خلق شدهایم. آیا برای خوردن و تأمین نیازهای مادی خلق شدهایم، یا برای رسیدن به مقام خلیفه اللهی؟
🔸 اگر باور داریم که میتوانیم به مقامی فوق مقام ملائکه برسیم، در این جهت گام برداریم و سعی کنیم دیگران را نیز با خود همراه کنیم.
🔹اما اگر معتقد شدیم برای شکم و تأمین نیازهای مادی خلق شدهایم و هدف انقلاب نیز صرفا مبارزه با گرانی و مشکلات اقتصادی بود، طبیعی است که در صورت تحریم و ایجاد مشکلات اقتصادی، انقلاب را بیفایده تلقی میکنیم.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
🔻 کمبود مربی، یکی از مشکلات انقلاب
🔹 علامه مصباح (رحمة الله علیه):
🔸رشد معنوی انسان تدریجی است،همان جوانانی که در زندگی هدف خاصی نداشتند، در سایه انقلاب عاشق شهادت شدند؛ بچههایی که علی القاعده باید به دنبال بازی و شیطنتهای نوجوانیشان باشند، به جایی رسیدند که عشق شهادت و لقاء الله را در دل داشتند!
🔹البته از همان ابتدای انقلاب باید معارف و حقایق اسلام برای دیگران بازگو میشد تا هدف انسان را از فکر شکم، فراتر ببرد؛ اما با کدام دانشگاه؟ با کدام مربی؟ از اینرو میبایست از افرادی که اندکی آشنایی بیشتری داشتند استفاده میشد و کمکم و به تدریج این امر رشد پیدا میکرد.
🔸به همین جهت از همان ابتدا لازم بود با همان امکانات محدود، کار شروع شود تا به مرور پیشرفت حاصل شده و کار وسعت بیشتری بگیرد و با تقسیم کار نیازهای جامعه برطرف شود.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
✅ انقلاب انبیاء و انقلاب فرانسه ؛ باور کنیم در ظهور حضرت حجت( عج) نقش داریم
👈علامه مصباح (رحمت الله علیه ) :
🔹 انقلاب ما، انقلاب فرانسه نیست؛ انقلاب ما انقلاب انبیاست؛ انقلابی که از درون انسان سرچشمه گرفته است.
🔸مردمی خواستند به وظیفه خود عمل کنند و خدا نیز آنها را یاری کرد. امام(ره) خالصانه برای خدا کار کرد و خدا نیز او را یاری کرد و این انقلاب به پیروزی رسید.
🔹امروز نیز اگر خالصانه کار کردیم و هم در جهت معرفت و هم جهت تزکیه، تلاش کردیم، بدانیم ظهور نیز نزدیک است.
🔸اما اگر چنین نبودیم، وعده الهی نیز به تأخیر میافتد؛ باور کنیم که ما در رشد فردی و اجتماعی و سعادت جهانی بشریت که در سایه ظهور حضرت ولی عصر(عج) محقق خواهد شد، نقش داریم.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
مرگ بر آمریکا یا زنده باد شکم؟~1.mp3
649.7K
✅ مرگ بر آمریکا یا زنده باد زندگي!!!
💠امام با قاطعيت ميگفت هر چه فرياد داريد بر سر آمريکا بکشيد، اين شيطان بزرگ است. يک کسي بيايد بگويد نه، ما با آمريکا دشمنياي نداريم! ما با همه ميخواهيم آشتي کنيم! اين دو تا حرف را شما چه طور با هم مقايسه ميکنيد؟
🔹 چه قدر امام خون دل خورد تا اين "مرگ بر آمريکا" را در ايران جا انداخت. آن روزي که اکثريت مردم تعجب ميکردند که آمريکا آخر چه قدر اهميتي دارد که ما بايد اين همه بايد مرگ بر آمريکا بگوييم؟
🔸 امروز بعد از چهل سال داريم ميفهميم هر چه فساد در هر گوشه دنيا هست زير سر آمريکاست. امام چهل سال پیشتر با آن بينش الهياش ميديد که چه مفاسدي زير سر اينها پيدا ميشود، عالم را به خون دارند ميکشند، هر گوشهاي، هر جايي، شما هر فسادي ميبينيد نقشه آمريکا زير سر آنهاست.
🔹حالا يک کسي بيايد بگويد نه، آمريکا هم کدخدايي است، با آن ميسازيم، با آن بهتر ميشود کنار آمد تا ديگران. اين فکر را شما ببينيد وقتي ادامه پيدا کند به کجا ميکشد؟! يعني آموزههاي امام فوت! چهل سال ما از امام ياد گرفتيم مرگ بر آمريکا بگوييم حالا بگوييم نه.
🔸البته اين سابقه دارد؛ يکي از رئيسجمهورهاي قبلي هم گفت من اصلاً از شعار مرگ و اينها خوشم نميآيد! نميدانم شماها يادتان هست يا نه؟ ميگفت از شعار مرگ خوشم نميآيد. اينها يک بابند، يک مقوله سخن ميگويند.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
✅ عزت بخشی انقلاب اسلامی به زنان
👈علامه مصباح (رحمت الله علیه ) :
🔹یکی از آثار نعمت انقلاب اسلامی، وضع زنان بعد از انقلاب است؛ زمانی در پایتخت کشور شیعی ایران، به قدری وضع مدارس و دبیرستانها خراب بود که خانوادههای متدین دبیرستان مناسبی برای فرندانشان نمییافتند و بسیاری از آنها به خاطر وضعیت نامناسب مدارس، اجازه تحصیل در مقاطع بالاتر را به آنها نمیدادند؛ در دانشگاهها که وضع بدتر بود و تا همین اواخر دختر چادری به دانشگاه راه داده نمیشد.
🔸تردیدی نیست که در مسیر عزتبخشی به زنان در جمهوری اسلامی قدمهای بلندی برداشته شده است، هر چند معتقدیم هنوز هم زنان به جایگاهی که شایستهشان باشد، نرسیدهاند.
🔹عزتی که زنان بعد از انقلاب به دست آورده اند، عزتی بینظیر است. آن هم بعد از ذلتی که در دوره پهلوی وجود داشت و زن تنها ابزاری برای شهوترانی مردها بود، هرچند عنوان دیگری به آن میدادند؛ این در حالی است که بعد از انقلاب زنانی مانند خانم دباغ، دوشادوش مردان، مانند مفیدترین رزمندگان و مجاهدین کشور، زحمت کشیده و مورد احترام امام(ره) هم بود.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
صبر امام (ره)
✅ علامه مصباح (رحمت الله علیه) :
🔹کسانی که آگاه هستند میدانند مرحوم حاج آقامصطفی نزد ایشان چه جایگاهی داشت. اما امام (ره) ، مرگ فرزند خود را از الطاف خفیه الهی خواند!!
🔸آری گفتن این مسائل آسان است، اما در عمل چنین نیست.
🔹ما اگر بچه شیرخوارمان مریض شود، شب نمیتوانیم بخوابیم، اما وقتی خبر مرگ آقا مصطفی که حاصل عمر امام (ره) بود را آوردند و از آنجا که از علاقه امام (ره) به آقامصطفی خبر داشتند، نمیدانستند چگونه خبر را به ایشان بدهند، ایشان به ذکر جمله «انا لله و انا الیه راجعون» اکتفا کرد.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
✅ بخشی از گفتگوی علامه مصباح (رحمت الله علیه با آقای عسگراولادی)
علامه مصباح (رحمت الله علیه): هرجا حرکتی ضد اسلام دیدم بدون ملاحظه به میدان آمدم
..... به هر حال، سلیقه من از ابتدا تا کنون این گونه بوده است. هر جا فهمیدم حرکتی برای اسلام ضرر دارد، با همه توان به میدان آمدم و ملاحظه هیچچیز را نکردم که کسی خوشش یا بدش بیاید. وقتی نمیفهمیدم که چیزی برای اسلام مفید است، کمک نمیکردم. به دنبال پست و مقامی هم نبودم. اگر گاهی مسئولیت کوچکی هم عهدهدار شدم، تشخیص دادم که وظیفه شرعی است؛ وگرنه دنبال چیزی نبودم، نه حزبی و نه جمعیتی. به عنوان یک طلبه درس میخواندم، درس میدادم و اگر گاهی چیزی میگفتم، آنجایی بوده که فکر میکردم به اسلام ضربه میخورد.
💢 چرا علامه مصباح با آقای هاشمی در مبارزه با امپریالیسم همکاری نکرد؟
👈 بخشی از گفتگوی کمتر شنیده شده علامه مصباح و آقای عسگراولادی 👇👇
https://b2n.ir/m68074
پ ن: امروز نیاز به وجود چنین علمایی مشهود است ....
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
🔹 پای کلام استاد
🔰شیرینتر، سادهتر و مفیدتر از یاد امام زمان سراغ ندارم!
✅ حضرت آیت الله مصباح یزدی(رضوان الله علیه): گفتند یک نصیحت بکنيد؛ بنده به اندازه عقلي که خدا به من داده در اين سن که بيش از 80 سال عمر کردم و از کساني استفاده کردم، هيچ چيز شيرينتر، سادهتر و مفيدتر از ياد آقا امام زمان سراغ ندارم. شما هر جا باشيد و در هر حالي، بدون هيچ مؤونهاي ميتوانيد توجه پیدا کنید. حتي به کار بردن زبان هم نميخواهد، توجه دل کافی است. شيرين هم است؛ ياد محبوب شيرين است، از همه چيز هم مفيدتر است، بلاها را از شما دفع ميکند، توفيق براي کارهاي خوب به شما ميدهد، از شر شيطان و هوسها و اینها حفظتان ميکند و همين ياد است ديگر؛ آقا! من قربانت بروم، هواي ما را داشته باش!
نه سفر طولاني بايد برويد، نه پول زياد بايد خرج کنيد، نه شمشير و تفنگ به روی کسي بکشيد؛ البته دنبالش خيلي چيزها ميآيد، آنها هم به موقع خودش اما اصل اين خيلي راحت است.
https://mesbahyazdi.ir/node/7721🔸
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
🔰ارزش چادر حضرت زهراسلاماللهعليها
🔸من در دلم اين است که ارزش چادر حضرت زهراسلاماللهعليها که چندين وصله داشت از همه کهکشانهاي عالم بيشتر است، براي اينکه کهکشانها هر چه داشتند چيزهاي بيشعوري است، چیزهایی است که خدا به آنها داده و خودشان چيزي کسب نکردهاند اما چادر حضرت زهراسلاماللهعليها چيزي است که همه عالميان افتخار ميکنند که سايهاي از آن چادر به سرشان بيفتد. خدا چنين کسي را و چنين شناختي را نسبت به ایشان به ما داده است اما در زندگي چه قدر ياد حضرت زهراسلاماللهعليها هستيم؟! علامت غفلت از یاد ایشان اين است که اينجا چه قدر به حضرت معصومهسلاماللهعليها احترام ميگذاريم؟! چقدر به زيارت ايشان ميرويم؟! چقدر به ایشان توسل ميکنيم؟! اینها همه نشانه غفلت است!
🔸الحمدلله خدا به ما شناخت داده و به اختلاف مراتب ميدانيم که اينها چه بزرگواراني هستند اما گرفتاريهاي دنیا و اشتغالات آدم نميگذارد که به یاد ایشان باشیم ولي سعي کنيم اقلاً آن وقتي که احتياج داريم در خانهشان برويم؛ احتياج نهتنها آن وقتي که بيماري سرطان داريم بلکه براي گرفتاريهاي فرهنگي جامعهمان، براي بلاها و فتنههاي آخرالزماني که همه به آن مبتلا هستند، براي نگرانيهايي که براي آينده دخترها و پسرهاي خودمان داريم در خانه اینها برویم. آیا احتياج نداريم کسي در اينها به ما کمک کند؟!
https://mesbahyazdi.ir/node/4585 🌐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 چادرت را بتکان روزی ما را بفرست.
عالمیان افتخار می کنند که یک سایه از آن چادر روی سرشان بیفتد ....
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴
✳️ تعیین روز ارتحال علامه مصباح یزدی رضوان الله تعالی علیه (دوازدهم دی ماه) به عنوان روز علوم انسانیِ اسلامی
✅ پیرو درخواست جمعی از رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز تحقیقی فعال در زمینه علوم انسانی اسلامی و نیز مجمع عالی علوم انسانی اسلامی از دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی (رئیس شورای فرهنگ عمومی) مبنی بر تعیین روز ارتحال علامه مصباح یزدی رضوان الله تعالی علیه (دوازدهم دی ماه) به عنوان روز علوم انسانیِ اسلامی، شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان مرجع تصویب اولیه تقویم فرهنگی کشور، در جلسه مورخ ۲۲ آذرماه خود، با این پیشنهاد موافقت و سپس مصوبه مزبور را جهت تایید نهایی برای شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال نمود.
🔷 شایان ذکر است، حکیم بزرگوار مرحوم آیت الله مصباح یزدی(ره)، یکی از نظریهپردازان و مشوقان اصلی شکلگیری و تکامل علوم انسانی اسلامی طی دهههای اخیر محسوب میشدند و تعیین روز ارتحال آن استاد فرزانه به عنوان روز علوم انسانیِ اسلامی، میتواند فرصتی برای ارائه و ارزیابی سالانه دستاوردهای علمی در این عرصه و همچنین برگزاری برنامههای متنوع علمی یا ترویجی در باب علوم انسانی به صورت تعاملی تبدیل گردد.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan
متن کامل بیانات مقام معظم رهبری پیرامون شخصیت و کارنامه آیتالله مصباح یزدی در دیدار با خانواده ایشان/1
بسم الله الرّحمن الرّحیم
و الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا ابیالقاسم المصطفی محمّد و آله الطّیّبین الطّاهرین سیّما بقیّة الله فی الارضین.
خیلی خوش آمدید. بعد از مدّتها آقایان را و بعضی از خانمها را زیارت کردیم. بزرگداشت جناب آقای مصباح یکی از واجبات کارهای حوزه و روحانیّت و ماها و همه است و بزرگداشت ایشان به معنای زنده نگه داشتن جهتگیری ایشان و راه ایشان است.
مرحوم آقای مصباح (رضواناللهعلیه) یک خصوصیّات منحصربهفردی داشتند که من در مجموعۀ فضلای برجستۀ قم که از قدیم میشناختیم، و حالا هم بحمدالله برکات بعضیشان ادامه دارد، نگاه میکنم، جامع این خصوصیّات را کسی مثل مرحوم آقای مصباح مشاهده نمیکنم؛ علم فراوان، فکر خوب و نوآور، بیان رسا و واضح، انگیزۀ تمامنشدنی و بینظیر، خلقیّات و رفتارهای شایسته و برجسته، سلوک و معرفت و توجّه معنوی و مانند اینها؛ مجموع اینها را واقعاً انسان نمیتواند پیدا کند. اینها در آقای مصباح جمع بود.
بالاخره رفتن برای همه هست: اِنَّکَ مَیِّتٌ وَ اِنَّهُم مَّیِّتُون؛ اگر چه خسارت است امّا بالاخره چارهای نیست، ناگزیریم؛ علاج این است که آن راه ادامه پیدا کند؛ آن ابتکار و آن کارهایی که ایشان کردهاند: همین «طرح ولایت» یکی از ابتکارات ایشان است؛ همین تشکیلات عظیم مرکز تحقیقات امام خمینی یکی از همان ابتکارات است؛ کتابهایی که ایشان نوشتهاند، چه کتابهای علمی، چه آنچه مربوط به اخلاقیّات و معنویّات و [برای] استفادهی عموم و مانند اینها است، یکی از آن کارها است؛ اینها را نباید گذاشت تعطیل بشود. الحمدلله آثار ایشان از همه جهت خوب است؛ آثار صوتی ایشان خیلی آثار خوبی است. سخنرانیهای ایشان را یک مدّتی که در آن حسینیّه سخنرانی داشتند، در عصرهای ماه رمضان تلویزیون پخش میکرد؛ من مینشستم پای تلویزیون گوش میکردم؛ نمیدانم کِی بود. حالا من عصری مینشستم گوش میکردم؛ عصر ماه رمضان بود. به ایشان گفتم؛ گفتم اینها خیلی برجسته است، واقعاً خیلی خوب است؛ آدم مینشیند گوش میکند، واقعاً استفاده میکند. خب اینها نبایستی متوقّف بشود؛ نباید مسکوت بماند، فراموش بشود. ایشان آثار صوتی دارند، آثار مکتوب دارند، آثار مؤسّسه و بنیانهای مؤسّساتی، مثلِ آنهایی که اسم آوردیم ــ یا شاید هم غیر آنها که من خبر ندارم ــ دارند، الحمدلله فرزندان خوبی دارند، آقازادههای خوبی دارند؛ وَ بَثَّ مِنهُما رِجالاً کَثیراً وَ نِساء؛ الحمدلله؛ برکات نسلیشان هم برکات خوبی است.
در مورد حفظ آثار، نکتهای که وجود دارد، این است که نگذاریم این آثار کهنگی پیدا کند. یعنی آن روزی که ایشان این مؤسّسۀ امام خمینی را راه انداختند، یک کار تازهای بود؛ آیا امروز هم اگر به همان شکلی که اوّل راه افتاده، اداره بشود، باز هم تازه است؟ این، جای سؤال است؛ این به عهدهی شماها است. آقای رجبی و شما آقایان ببینید چه کار باید کرد که آن تازگی و طراوت حفظ بشود. آن اوّلی که ایشان این کار را شروع کردند، خب یک کار خیلی نوِ جدیدی بود، توجّههایی را به خودش جلب کرد؛ حالا هم باید همان جور باشد.
یا مثلاً کتابهای ایشان. خب حالا بعضی از کتابها، کتابهای علمی است، کتاب درسی است، مثلاً فرض کنید فلسفه؛ خب حفظش به این است که در حوزه در جاهایی که مقتضی است تدریس بشود؛ امّا برخی از آثار مکتوب ایشان آثاری است که باید در ذهنها جایگزین بشود؛ بحث علم و فن و مانند اینها نیست؛ فکر است؛ باید در ذهن مخاطب بنشیند. چه جوری میشود نشاند؟ امروز با صِرف اینکه حالا تعداد نسخههایی که از یک کتاب چاپ میشود، بالا باشد یا پایین باشد، مسئله تمام نمیشود؛ یعنی این جور کتابهای فکری [این جوری حفظ نمیشود]. چرا، بعضی از کتابها هست که وقتی تعداد و تیراژ بالا برود، این یک موفّقیّت است؛ فرض کنید کتابهایی که در شرح حال شهدا مینویسند؛ خب هر چه افراد بیشتر بخوانند، بیشتر بهرهمند میشوند. کتابهای فکری این جوری نیست؛ کتابهای فکری لازم است در فکر رسوخ کند؛ و این، صرفاً با نشر کتاب حاصل نمیشود. شما نگاه کنید غربیها در این کارها خوب واردند، خوب بلدند؛ ببینید مثلاً فرض کنید فلان متفکّر، حالا مثلاً هِگل مگر چند کتاب نوشته؟
افکارش را از داخل این کتابها استخراج میکنند و درمیآورند، تخلیص میکنند، خلاصه میکنند، آن فکر را با بیانهای مختلف، با زبانهای مختلف، با شیوههای مختلف پخش میکنند، منتشر میکنند. این کار [در مورد ایشان هم] باید انجام بگیرد.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan
متن کامل بیانات مقام معظم رهبری پیرامون شخصیت و کارنامه آیتالله مصباح یزدی در دیدار با خانواده ایشان/2
من البتّه گمان میکنم قبلها به خود مرحوم آقای مصباح(رضواناللهعلیه) یا شاید به بعضی از شاگردهای ایشان راجع به ملّاصدرا این حرف را زدم که کتاب ملّاصدرا تدریس میشود، امّا لبّ حرفهای ملّاصدرا چیست؟
ملّاصدرا چند مسئلۀ اساسی دارد؛ اینها را پیدا کنید، بکشید بیرون، روی اینها بحث بشود، کار بشود، کتاب نوشته بشود، مباحثه بشود؛ این لازم است. در مورد خود آقای مصباح همین جور است و باید این جوری بشود. نگاه کنید، ببینید آن جهتگیری فکری ایشان، آن نقطهی تمرکز فکری ایشان چیست، چه در مسائل فلسفی، چه در مسائل اجتماعی، چه در مسائل اعتقادی و فکری، در فضای مجازی و از این قبیل پخش میشود ــ یک تکّه حرف را پخش کنید، این منتشر بشود، در ذهنها بماند، به زبانها بیاید، تکرار بشود؛ و مثل مَثَلِ سائر که در زبانها تکرار میشود و میمانَد، این فکر بماند، معلوم بشود این، فکر آقای مصباح است؛ تا افراد اسم آقای مصباح را میآورند، هر کسی که دیده این تکّهها را، این نوشتهها را، ذهنش به یکی از اینها متوجّه بشود، یادش بیاید. مثلاً یکی از راههای پخش فکرِ یک آدمِ متفکّر برجستهی عمیقی مثل آقای مصباح این است.
صوت هم خیلی خوب است. حالا شاید لازم نباشد از اوّل تا آخرِ یک سخنرانی را پخش کنیم ــ آن [کار] شاید یک مقداری تأثیر را هم کم کند ــ امّا بالاخره میتوان از یک صوتِ یک ساعته یا مثلاً سه ربع ساعتهای که مستمع را کاملاً جذب میکرده، مثلاً یک ربع ساعت مطلب درآورد.
یکی از چیزهایی که در این جلساتِ داخل حسینیّۀ ایشان نظر من را خیلی جلب میکند، این است که وقتی [فیلم آن را] پخش میکنند، آدم میبیند اوّلاً مستمعین که متراکم نشستهاند، همه جوانند، یعنی مثلاً یک آدم مسنّ بالای چهل سال شاید در اینها دیده نمیشود؛ همه جوانند. و [ثانیاً] همه همین طور محوند! این خیلی مهم است. من چون خودم سخنرانم، دهها سال [سخنرانی کردهام]، به این نکات توجّه دارم. چه زمانی هست که سخنران احساس میکند موفّق است؟ این نگاهها و برخوردها و بهاصطلاح آن نمایشهایی که از رفتار مستمع وجود دارد، نشاندهندۀ یک حقیقتی است؛ این را شما در سخنرانیهای ایشان مشاهده میکنید، یعنی این من را خیلی جلب میکند. ایشان چه دارد میگوید که این جور همۀ دلها را، چشمها را مجذوب کرده، مبهوت کرده؟ این تکّههای خاص را پیدا کنید، مکرّر پخش کنید.
خوشبختانه صدا و سیما نسبت به این قضیّه روی خوش نشان داده. حالا گاهی اوقات هست مسئولانِ رسانهها و مانند اینها روی خوش به یک چیزی نشان نمیدهند، [ولی] نسبت به کارهای ایشان الحمدلله صدا و سیما گرایش خوبی دارد و در ساعات مختلف [پخش میکند]. من گاهی عبور میکنم، [وقتی] نگاه میکنم میبینم، یا گاهی نشستهام میبینم که از ایشان چیزهای زیادی را پخش میکنند؛ حیات آقای مصباح این است، زنده بودن آقای مصباح این است.
خب جسم ایشان رفت، حیف هم بود، خیلی حیف بود، یعنی وجود ایشان واقعاً مایۀ برکت بود، آدم از دیدن ایشان استفاده میکرد؛ یکی از این کسانی [بود] که ما در طول عمر دیدیم از دورهی جوانیشان، نه حالا؛ آن وقت که ایشان شاید هنوز ازدواج هم نکرده بود ــ من قبل از اینکه بیایم قم، در مشهد با ایشان آشنا شدم؛ گمان میکنم مثلاً سال ۳۶، ۳۷ بود ــ از آن وقت آدم میفهمید ایشان یک مرد متدیّن، اهل دین و اهل تقوا بودند. از جملهی آن کسانی بود که «مَن یُذَکِّرُکُمُ اللهَ رُؤیَتُه» بود؛ رؤیت ایشان هم آدم را کمک میکرد، پیش میبُرد، به یاد خدا میانداخت. خب هر چه از آن جوانی گذشت، ایشان بهتر هم شد؛ اگرچه هر چه هست، مال همان دورۀ جوانی است. شما جوانها قدر این دوره را بدانید؛ آنچه آن آخرِ کار به درد آدم میخورد و گیر آدم میآید و برای آدم میماند، همین [چیزی] است که حالا شماها کسب کردهاید و دارید کسب میکنید. جوانها قدر جوانیشان را بدانند.
خدا انشاءالله درجاتشان را عالی کند. بله، دو سال از درگذشتشان گذشت؛ دوازدهم دی بود. خداوند انشاءالله درجات ایشان را عالی کند و ایشان را مشمول مغفرت و رحمت خودش قرار بدهد.
والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 مصباح ولایت🌹
🔹 شاهکاری از گروه سرود شمیم ولایت یزد
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#علامه_مصباح :
📺 #حاجقاسم در هیچ حالی از توسل به حضرت زهراسلاماللهعلیها غافل نبود...
🔺بنده مقابل این فرمانده نظامی خجالت می کشم...
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan
48.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔆🎥علامه مصباح یزدی یکی از آزاداندیش ترین متفکران معاصر است
🔺دکتر جلیلی:
🔹تمام تلاش استاد مصباح این بود که چارچوبی در اختیار جامعه و جوانان قرار دهد که آحاد مردم مستقلانه بتوانند قدرت تحلیل مسائل را داشته و چارچوب درست فهم معارف را در دست داشته باشند.
🔹مرحوم آیت الله مصباح یزدی از معدود افرادی بودند که فکر کردن و چگونگی استفاده از داده ها را یاد می دادند تا جوان ما آتش به اختیار بتواند اقدام دقیق و حساب شده را در زمان خود و بدون خطای محاسباتی انجام دهد. البته این رشد و بلوغ خشم دشمنان را برمی انگیزد.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆 علامه مصباح عمار انقلاب اسلامی و ولایت بود / وی بر خلاف برخی بزرگان شاگردپرور بود
🔺حجت الاسلام رئیسی در همایش «استاد فکر»؛ دومین کنگره بزرگداشت علامه مصباح یزدی:
🔹حقیقتا علامه مصباح در شناخت انحرافات، ایستادگی در برابر انحرافات، التقاط افکار منحرف هم خوب می شناخت و هم خوب ایستادگی می کرد.
🔹زمان شناسی و سمت گیری و احساس مسئولیت علامه مصباح و در شناخت فتنه ها و بسیج کردن نیروها در برابر توطئه گران ممتاز بود.
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan
🔆 برشی از سخنان رهبر انقلاب در دیدار خانواده آیتالله مصباح یزدی
🔹بزرگداشت جناب آقای مصباح یکی از واجبات کارهای حوزه و روحانیّت و ماها و همه است و بزرگداشت ایشان به معنای زنده نگه داشتن جهتگیری ایشان و راه ایشان است.
🔹 مرحوم آقای مصباح (رضوان الله علیه) یک خصوصیّات منحصربهفردی داشتند که من در مجموعهی فضلای برجستهی قم که از قدیم میشناختیم، و حالا هم بحمدالله برکات بعضیشان ادامه دارد، نگاه میکنم، جامع این خصوصیّات را کسی مثل مرحوم آقای مصباح مشاهده نمیکنم؛ علم فراوان، فکر خوب و نوآور، بیان رسا و واضح، انگیزهی تمامنشدنی و بینظیر، خلقیّات و رفتارهای شایسته و برجسته، سلوک و معرفت و توجّه معنوی و مانند اینها؛ مجموع اینها را واقعاً انسان نمیتواند پیدا کند. اینها در آقای مصباح جمع بود. ۱۴۰۱/۱۰/۰۵
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan
مغالطات مصباحستیزان!
#اختصاصی
کانال روزنه ای به فردا در مطلبی اختصاصی نوشت:
🔶 اخیراً نوشتهای با عنوان《تغییر آیت الله مصباح در اواخر عمر / شاگردان آیت الله هنوز نفهمیدن》در فضای مجازی منتشر شد که نویسنده آن ادعاهای عجیب و تحریفآمیزی را به آیتالله مصباح نسبت داده و از آن جمله، ادعای تغییر دیدگاه آیتالله مصباح یزدی در اواخر عمرشان را مطرح کرده است.
🔹 تغییر از باور به کاربست خشونت در سیاست به ضرورت انتخاب و اختیار در اصلاحگری انسانها. نویسنده ادعا میکند آیتالله مصباح دیدگاه اولش را در دهه 1380 و دیدگاه دومش را در اواخر عمرش اعلام کرده است.
▫️حقیقت آن است که بسیاری از قضایایی که به آیتالله مصباح نسبت داده میشود، از کین و نفرت سرچشمه میگیرد؛ بهویژه آنگاه که افراد کمسواد این نسبتها را طرح کرده باشند. آیتالله مصباح نه دیدگاه اولش را تغییر داد، نه دومی را در اواخر عمرش به دست آورد.
🔶 نویسنده نوشتار مزبور به کلام آیتالله مصباح درباره ارهاب استناد میکند و میکوشد بدین طریق ایشان را تئوریسین خشونت معرفی کند، ولی ادامه کلام ایشان را نقل نمیکند. آیتالله مصباح ارهاب را به تبعیت از قرآن، درباره دشمنانی بهکار میبرد که با منطق نمیشود با آنان سخن کرد و رویکرد مسالمتجویانه مسلمین با آنان نیز تأثیری در فروکاهیدن خوی دشمنی در آنان ندارد (نظریه سیاسی اسلام، ج2، ص237).
🔻درواقع، مخالفان آیتالله مصباح در بحث خشونت هم با اسلام و قرآن مواجهاند، و هم با عقل. آیات قرآن خشونت را در مواردی که جز با خشونت نتوان خشونت را پاسخ داد، تجویز میکند و کدام انسان خردمند است که در چنین مواردی تجویز دیگری داشته باشد؟
آیا میتوان متفکری غربی را نام برد که دیدگاه دیگری در این خصوص داشته باشد؟
چرا کلام جان لاک را به یاد نمیآورید که در موارد کاربرد ناعادلانه زور به مهدورالدم بودن آغازگران چنین وضعیتی فتوا میدهد و میگوید کسی که راه زور را که راه حیوانات وحشی است برمیگزیند، خودش را در معرض نابودی توسط کسی قرار میدهد که علیه او زور به کار برده است (جان لاک، حکومت، ص224).
بنابراین، آیتالله مصباح قطعاً از این باور خود دست نکشیده است.
🔶اعتقاد آیتالله مصباح به اهمیت و جایگاه اختیار و انتخاب انسان نیز چیز تازهای نیست که ایشان در اواخر عمر خویش بدان دست یافته باشد.
🔻اصولاً آیتالله مصباح یک فیلسوف اختیارگراست و بهترین تعبیر برای توصیف فلسفه سیاسی آیتالله مصباح، اختیارگرایی (Voluntarism) است و تمامی مباحث فلسفی و سیاسی ایشان از اختیار پُر است. ایشان معتقدند مردم در تشکیل حکومت «نقش صددرصد» دارند (نگاهی گذرا به نظریه ولایت فقیه، ص62).
🔹ایشان اساساً منشأ اجتماعی بودن انسان را اختیارمندی انسان میداند و در درسهای حقوق و سیاست که در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در مؤسسه در راه حق ایراد کردند، زندگی اجتماعی انسانها را همانند زندگی جمعی موریانهها و زنبوران نمیداند که عوامل عقلانی و آزادی اراده در آن نقشی نداشته باشد(حقوق و سیاست، ص49).
🔻ایشان دیدگاه خودش را بهترین تفسیر صحیح و قابل قبول از مدنی بالطبع بودن انسان میداند که حکمای قدیم بدان معتقد بودند (پیام مولا از بستر شهادت، ص137).
🔶 مخالفت با اندیشهها و اندیشمندان نه تنها زیانآور نیست، مفید بوده و علم را به پیش میراند، ولی محروم کردن خود و دیگران از اندیشهها و اندیشمندان، آنهم از طریق کجفهمی و کژاندیشی یا ارائه برداشتهای تحریف شده و مغالطهآمیز، واقعا مایه تأسف است.
🔻تجربه نشان داده است، مخالفان آیتالله مصباح آثارش را کمتر خواندهاند و نه تنها خود را از این نعمت محروم نمودهاند که میخواهند همگان از آن بی بهره بمانند و این است که دست به تنفرپراکنی از طریق تحریفگری میزنند!
البته این هم خود نشانه دیگری است از این که ارتباط نسل جوان با بزرگان معرفت و معنویت چون آيتالله مصباح، به خوبی برقرار شده و موجب واهمه شده و شاید در مقام چارهجویی برای فاصله اندازی بین نسل جدید و آثار امثال علامه مصباح، راهی جز تفسیرهای تحریفآمیز نيافتهاند!
البته تجربه تاریخی و روحیه حقیقتجویی ایرانیان حکایت از آن دارد که نوشتجات مغالطهآمیز معاصران کینهتوز نه تنها مانع اتصال به آثار آیتالله مصباح نیست بلکه بر میزان حساسیت و اهتمام مخاطبان حقیقت جو برای اطلاع از اندیشههای ایشان خواهد افزود.
@rozaneebefarda
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan