📸 #عکس_نوشت | جهت خدایی
🔸️بهترین لحظات عمرِ ما، اوقاتى است که به مولایمان توسّل مىجوییم؛ در فراق او اشک مىریزیم؛ در مدح او اشعار و سخنانى مىشنویم؛ در عزاى اجدادش عزادارى مىکنیم و...، ولى اینها هیچ کدام هدف نهایى نیست.
🔹️این دستورها را به ما دادهاند تا جهت مِهر و محبّتهاى ما به یک سمت و سو تمرکز یابد و پاکترین عواطف ما به یک جهت که جهت خدایى است، سوق داده شود و دلهاى ما به زخارف پست دنیا تعلّق نیابد. آرى، دلى که به وجود مقدّس ولى عصر سپرده مىشود، دیگر جا ندارد به اغیار سپرده شود.
📖 کتاب آفتاب ولایت، صفحه ۲۲
🌸 #مهدویت ۴
🌙 @mesbahyazdi_ir
8.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| چگونه ادای حقوق مالی باعث تزکیه نفس میشود؟
🔺️قسمت بیستم مجموعه تصویری #صهبای_حضور
💠 شرح دعای ورود به ماه مبارک رمضان
#درس_اخلاق
🌙 @mesbahyazdi_ir
8.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| مومنین نباید با همدیگر قهر باشند
🔺️قسمت بیست و یکم مجموعه تصویری #صهبای_حضور
💠 شرح دعای ورود به ماه مبارک رمضان
#درس_اخلاق
🌙 @mesbahyazdi_ir
💠الفت و محبت عامل همبستگی اجتماعی مؤمنان
«... وَاذْكُرُواْ نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ اِذْكُنْتُمْ اَعْداءً فَاَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَاَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ اِخْواناً...» (آلعمران ۱۰۳)
ترجمه: «... و نعمت خدا را دربارۀ خود به ياد آريد آن گاه كه با هم دشمن بوديد پس ميان دل هاى شما الفت افكند، پس به نعمت او برادر يكديگر شديد....»
🔹جامعه جهانى، که اسلام به عنوان ایدآل مطرح مىکند، هنوز تحقق نیافته و در حال حاضر نیز تحقق یافتنى نیست؛ اما اگر مردمى طالب حق باشند، مىتوانند بر محور دین و بر اساس تعاون بر برّ و تقوا، جامعهاى نازلتر را تحقق بخشند. هنگامى که چنین جامعه الهىاى بر اساس حق، در اعتقاد و عمل، تأسیس شد و اعضاى آن در قالب دستورات و قوانین دینى با هم ارتباط برقرار کردند، میان اعضاى جامعه، عاطفه خاصى به وجود خواهد آمد. البته، همانگونه که قبلا گفتیم رابطه عاطفى، گاهى در اثر عامل طبیعى به وجود مىآید و گاهى عامل عقلانى، که در پیدایش این عواطف اجتماعى، عوامل عقلانى مؤثرند.
🔸اعضاى این جامعه، درک مىکنند که تلاش همه اعضا براى یک هدف است و همه براى یکدیگر مفید هستند. این درک، عواطف و محبت را در میان ایشان برمىانگیزد و به همبستگىِ اجتماعى آنها استحکام مىبخشد. این همان الفت و محبتى است که بین مؤمنان به وجود مىآید و خداوند به عنوان یکى از بزرگترین نعمتهاى خود از آن یاد کرده و اعطاى این نعمت را بر مؤمنان منت نهاده و همواره به آنان یادآورى و توصیه مىکند که قدر این نعمت را بدانند و براى دوام آن بکوشند.
📖اخلاق در قرآن جلد سوم صفحه ۱۰۴
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
🌙 @mesbahyazdi_ir
7.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| چگونه لایق عالی ترین رحمت الهی شویم؟
🔺️قسمت بیست و دوم مجموعه تصویری #صهبای_حضور
💠 شرح دعای ورود به ماه مبارک رمضان
#درس_اخلاق
🌙 @mesbahyazdi_ir
🗨 #توییت | در شب قدر تا صبح ملائكه فوج فوج خدمت امام زمان علیه السلام میرسند و سلام عرض میکنند و اين شرفى است براى ملائكه كه اجازه داده میشود خدمت امام زمان برسند و به ايشان اداى احترام بكنند، ما هم این شب را موقعیتی بشناسیم برای توجه خاص به قطب عالم امکان.
#شب_قدر
🌙 @mesbahyazdi_ir
💠ناتوانی عوامل مادی در تألیف قلوب مؤمنان
«وَاَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ لَوْ اَنْفَقْتَ ما فى اْلاَرْضِ جَمِیعاً ما اَلَّفْتَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ وَلكِنَّاللَّهَ اَلَّفَ بَيْنَهُمْ اِنَّهُ عَزِیزٌ حَكِیم» (انفال ۶۳)
ترجمه: « و ميان دل هاى آنها الفت افكند، كه اگر همۀ آنچه را در روى زمين است خرج مى كردى نمى توانستى ميان دل هايشان الفت افكنى و لكن خداوند ميانشان الفت افكند، كه همانا او مقتدر غالب و داراى حكمت است»
🔹این آیه، خطاب به پیغمبر اکرم مىفرماید که اگر تو همه دارایىهاى روى زمین را در اختیار مىداشتى و همه را صرف مىکردى، نمىتوانستى اقوام مختلف عرب را با هم مهربان کنى؛ اما خداى متعال با نعمت اسلام، دلهاى ایشان را به هم نزدیک و آنان را با هم مهربان کرد؛ یعنى صرفنظر از این عامل الهى، که یک عامل معنوى و حاکم بر دلهاى مردم است، اگر تو مىخواستى همه دارایىهاى روى زمین را به کار گیرى تا آنان با هم انس بگیرند، در این کار موفق نمىشدى.
🔸پس وحدت و همبستگىِ مردم مسلمان با هم، نعمت بزرگى است که در سایه اسلام و ایمان به خدا به وجود آمده و ارزش آن از همه نعمتهاى مادى بیشتر است؛ زیرا همه اموال روى زمین اگر یکجا صرف مىشد که تنها بین طوایف عرب دوستى برقرار شود، سودى نداشت؛ اما اکنون، همه مسلمانان، اعم از عرب و غیرعرب، در سایه اسلام و بدون صرف مال، با هم انس پیدا کردهاند که این انس و محبت متقابل، براى تأمین مصالح مادى و معنوى این جامعه، بسیار مؤثر و ارزش آن از همه نعمتهاى مادى بالاتر است.
📖اخلاق در قرآن جلد سوم صفحه ۱۰۵
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
🌙 @mesbahyazdi_ir
6.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| صرف توفیق الهی برای انجام کار کافی نیست
🔺️قسمت بیست و سوم مجموعه تصویری #صهبای_حضور
💠 شرح دعای ورود به ماه مبارک رمضان
#درس_اخلاق
🌙 @mesbahyazdi_ir
💠تنها دوستی پایدار، دوستی بر محور ایمان است
«وَ قالَ اِنَّما اتَّخَذْتُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ اَوْثاناً مَوَدَّةَ بَيْنِكُمْ فى الْحَیوةِ الدُّنْیا...» (عنکبوت ۲۵)
ترجمه: «و (ابراهيم) گفت: جز اين نيست كه شما غير از خداوند بتهايى برگرفته ايد تا مايۀ دوستى در ميانتان در زندگى دنيا باشد...»
🔹ابراهیم به بتپرستان مىگفت: این که بتپرستى در جامعه شما رواج پیدا کرده، نه به خاطر این است که آن را آیین حقیقى تلقى کرده و با پژوهش و تحقیق، بتپرستى را برگزیده و به آن واقعاً اعتقاد دارید، بلکه شما منافع مادى مشترک دارید و بتپرستى را محور قرار دادهاید تا منافع مادىِ زندگى شما تأمین شود. چنین وحدتى، هر چند مصالح زندگىِ مادى را تأمین مىکند، اما از نظر معنوى و اخلاقى ارزشى ندارد.
🔶ارزش همبستگىهاى اجتماعى، وابسته به این است که به دنبال هدف صحیح به وجود بیایند و براى تأمین مصالح معنوى مشترک مفید باشند. در غیر این صورت، هرچند از جهت مادى مفید باشند، اما به لحاظ معنوى زیانبار است و پشیمانى مىآورد. از این رو، خداوند مىفرماید: بسیارى از کسانى که در این جهان دوست یکدیگرند و با هم روابط صمیمى دارند، در روز قیامت دشمن هم خواهند بود و از آنجا که در قیامت، دیگر منافع مادى کارساز نیست و مىفهمند همان دوستان سبب عذاب ایشان شدهاند، آرزو مىکنند که اى کاش با آنان دوست نمىشدند. تنها دوستىِ پایدارى که در قیامت هم مفید است، دوستى بر محور ایمان و تقوا است.
📖اخلاق در قرآن جلد سوم صفحه ۱۰۷
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
🌙 @mesbahyazdi_ir
7.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| چه مسائلی دین داری ما را تهدید میکند؟
🔺️قسمت بیست و چهارم مجموعه تصویری #صهبای_حضور
💠 شرح دعای ورود به ماه مبارک رمضان
#درس_اخلاق
🌙 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان: تفکر صحیح به استاد و راهنما نیاز دارد که بهعنوان نمونه مرحوم آیتالله مصباح در مسائل فکری، یک استاد و راهنمای مرجع بود.
۱۴۰۱/۰۲/۰۶
#مناسب_استوری
🌙 @mesbahyazdi_ir
💠رابطه ولایی با کفار ممنوع
«لايَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْکافِرِینَ اَوْلِیاءَ مِنْ دُونِ المُؤمِنِینَ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ فى شَىء اِلاَّ اَنْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقاةً وَ يُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ اِلَى اللَّهِ الْمَصِیر» (آلعمران ۲۸)
ترجمه : «مؤمنان نبايد كفّار را به جاى مؤمنان دوست و ياور و سرپرست بگيرند، و هر كس چنين كند در هيچ رابطه اى با خدا نيست، مگر آنكه بخواهيد از آنان به نحوى تقيه نماييد و خدا شما را از (عذاب) خود بر حذر مى دارد، و بازگشت (همۀ زنده ها) به سوى خداست»
🔹خداوند عواطف اجتماعى را بر محور ایمان و تقوا و بر اساس دین الهى، کنترل و محدود کرده و اجازه تجاوز از این حدود را نمىدهد. مخالفت قرآن با عواطف و دوستىهایى که از چارچوب ملاک نامبرده تجاوز کرده باشد، شدید است و با تعابیر تند، در آیههاى بسیارى، مسلمانان را از آن منع مىکند. شاید بتوان گفت که این آیه از صریحترین و گویاترین آیهها در این زمینه است که با لحنى تند، مؤمنان را از برقرارى روابط دوستانه با کفار بر حذر مىدارد.
🔸در این آیه، واژه «اولیاء» جمع ولىّ، به کار رفته است. این کلمه، با کلمههاى «ولایت» و «تولّى» همریشه است که به معناى ارتباط و دوستى و نزدیک شدن و همبستگى به کار مىرود و هرگاه دو نفر چنان با هم نزدیک باشند که با هم همبستگى داشته باشند، درباره آنان تعبیر «ولایت» به کار مىرود.
📖اخلاق در قرآن جلد سوم صفحه ۱۰۸
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
🌙 @mesbahyazdi_ir