📚در روایات، افراد شرابخوار و فاسق، سفیه خوانده شده اند.
پس اموال عمومى نباید در دست چنین افرادى قرار گیرد، زیرا مال، قوام جامعه است و سپردن هرگونه مقام و مسئولیتِ مالى به این افراد، خیانت به جامعه است.
🌴🌴امام صادق (علیه السلام) به شخصى فرمودند:
مال خود را حفظ کن، چون مال موجب قوام دین تو است.
🔸و آنگاه این آیه را تلاوت فرمودند. «و لاتؤتوا السفهاء اموالکم التى جعل اللّه لکم قیاماً...»
امام باقر (علیه السلام) درباره معناى «السفهاء» فرمودند:
🔸 مقصود کسى است که به او اطمینان ندارى.
┄┅═✧❁•🍃🌹🍃•❁✧═┅┄
https://eitaa.com/joinchat/2793078919C0153fceadc
لینک کانال تربیتی - فرهنگی مدرسه مشکات
🍃۱- سفیه، از تصرّف در مال خود ممنوع است. «لاتؤتوا السفهاء»
🍃۲- مالى که سبب برپا ماندن جامعه است، نباید در اختیار سفیه باشد. «اموالکم التى... قیاماً»
🍃۳- حاکم شدن سفیه حتّى بر اموال خود، ضربهى اقتصادى به جامعه است و جامعه نست به اموال شخصى افراد حقّ دارد. «اموالکم» به جاى «اموالهم»
🍃۴- در برخوردها، به مصالح اقتصادى جامعه و رشد فکرى افراد باید توجّه کرد، نه عواطف و ترحّمه اى گذرا. «لاتؤتوا السفهاء اموالکم»
🍃۵ - مال و ثروت، قوام زندگى و اهرم نظام است. «جعل اللّه لکم قیاماً»
🍃۶- سرمایه نباید راکد بماند. اموال یتیمان و سفیهان هم، باید در مدار تولید و سوددهى قرار گیرد و از درآمدش زندگى آنان بچرخد، نه از اصل مال. «وارزقوهم فیها» به جاى «منها»
🍃۷- به ابعاد روحى و شخصیّت محرومان باید توجّه کرد. «قولوا لهم قولاً معروفا»
🍃۸ - ممنوع کردن افراد از تصرّف در اموالشان، واکنش دارد. چاره آن برخورد و سخن نیکوست. «قولاً معروفا
┄┅═✧❁•🍃🌹🍃•❁✧═┅┄
https://eitaa.com/joinchat/2793078919C0153fceadc
لینک کانال تربیتی - فرهنگی مدرسه مشکات
4_516474296994890776.mp3
3.64M
#تفسیر_آیه_چهارم_سوره_نساء
تفسیر نور، محسن قرائتی، تهران:مركز فرهنگى درسهايى از قرآن، 1383 ش، چاپ يازدهم
┄┅═✧❁•🍃🌹🍃•❁✧═┅┄
https://eitaa.com/joinchat/2793078919C0153fceadc
لینک کانال تربیتی - فرهنگی مدرسه مشکات
⬛️◻️◼️◽️◾️▫️▪️
▫
️▪️
#آیات_فاطمی
#بین_الملل
#فرانسه
#Familiarisation_avec_saint_Coran
#Versets_Fâtimah
Au nom de Dieu le Tout Miséricordieux, le Très Miséricordieux
بسم الله الرحمن الرحیم
✨«مَرَجَ البَحْرَیْنِ یَلتَقِیَانِ * بَیْنَهُمَا بَرْزَخٌ لا یَبْغِیَانِ * فَبِأَیِّ آلاء رَبِّکُمَا تُکَذِّبَانِ * یَخْرُجُ مِنْهُمَا اللؤْلؤُ والمَرْجَانُ
✨ Il a donné libre cours aux deux mers pour se rencontrer; * il y a entre elles une barrière qu'elles ne dépassent pas.* Lequel donc des bienfaits de votre Seigneur nierez-vous? * De ces deux (mers) sortent la perle et le corail.*
📗Saint Coran, Sourate 55 (le Tout Miséricordieux)
⚫️ Yahyâ ibn Qattân rapporte que l'Imam Sâdiq (p) a déclaré à propos de ces versets:
«مَرَجَ البَحْرَیْنِ یَلتَقِیَانِ* بَیْنَهُمَا بَرْزَخٌ لا یَبْغِیَانِ»
'Alî et Fâtimah (paix sur eux) sont (tels) deux mers profondes qui ne débordent (de leurs limites) et ne se déchainent nullement l'une contre l'autre. "De ces deux mers sortent la perle et le corail", qui ne sont autre que Hassan et Hossayn (paix sur eux).
📓Tafsir (commentaire du Coran) Qomî, vol. 2, p. 322
▪
️▫
️⬛️◻️◼️◽️◾️▫️▪️
🌴🌴 امام صادق سلامالله عليه:
💥«إنّا نَأمُرُ صِبيانَنا بِتَسبيحِ فاطِمَةَ عليها السلام كَما نَأمُرُهُم بِالصَّلاةِ فَالزَمهُ فَإِنَّهُ لَم يَلزَمهُ عَبدٌ فَشَقِيَ؛»
💥«ما فرزندانمان را به تسبيح فاطمه عليهاالسلام فرمان مىدهيم، همانگونه كه آنها را به نماز فرمان مىدهيم. پس بر آن مواظبت كن كه بندهاى نيست كه بر آن مواظبت كند و بدبخت شود.»
📚 الكافي: ج ۳ ص ۳۴۳
📚 شناختنامهی نماز: ج ۲ ص ۴۸۴
🍀 #السلام_علی_المهدی_عج 🍀
امروز #یک_شنبه برابر است با :
🗓 19دی 1400ه.ش
🗓6جمادی الثانی 1443ه.ق
🗓9ژانویه 2022 میلادی
📿ذکر روز: یا ذَالجَلالِ وَ الاِکرام💯
🌹التماس دعا
┄┅═✧❁•🍃🌹🍃•❁✧═┅┄
https://eitaa.com/joinchat/2793078919C0153fceadc
لینک کانال تربیتی - فرهنگی مدرسه مشکات
به گزارش روابط عمومی، رحلت مرموز آیتالله سید مصطفی خمینی در آبان ۱۳۵۶ را میتوان نقطه عطفی در نهضت اسلامی مردم ایران دانست. مجالس یادبود در سراسر کشور برگزار شد و در آن مراسم، تظاهرات گسترده علیه رژیم به پا شد.
از این رو رژیم، تصمیم گرفت با توهین به ساحت حضرت امام خمینی، چهره ایشان را به عنوان رهبری نهضت مخدوش کند. در اواسط دی ماه ۱۳۵۶، پیک دربار، نامه ممهور به مهر دربار را به داریوش همایون، وزیر اطلاعات و جهانگردی داد. او نیز نامه را به روزنامه اطلاعات جهت انتشار سپرد. مسعودی، صاحب امتیاز روزنامه، مفاد مقاله را باعث واکنش علما و روحانیون و برای آینده روزنامه خطرناک میدانست، اما در تماس با وزیر اطلاعات و نخست وزیر، آموزگار، دریافت که برخی از مفاد تند و تحریک آمیز آن به خواست شاه در مقاله آمده است.
در این مقاله که با امضای مستعار "احمد رشیدی مطلق" در روزنامه اطلاعات به چاپ رسید، بطور صریح، بیحجابی فضلیت و حجاب، کهنه پرستی و ارتجاع معرفی و به ساحت مقدس امام خمینی، اهانت و قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، توطئه استعمار سرخ و سیاه معرفی شده بود.
با انتشار این مطالب اهانت آمیز، اولین واکنشها در شهر قم آغاز شد. مدرسین حوزه علمیه قم دروس حوزه را در روز ۱۸ دی تعطیل اعلام کردند و در این روز، طلاب با تشکیل اجتماع بزرگی تظاهرات خود را به سوی منازل مراجع آغاز کردند و تعدادی از علما و مراجع قم در سخنرانیهای خود، به حمایت از امام و محکومیت اهانت به ساحت ایشان پرداختند.
بازاریان قم با مشاهده حرکت حوزه علمیه، تصمیم به تعطیلی مغازههای خود در ۱۹ دی گرفتند. روز نوزدهم دی ماه ساواک و شهربانی به کمک نیروهای کمکی از تهران وارد شده و در حوالی مدارس علمیه متمرکز شدند. اقشار مختلف مردم با راهپیمایی به سوی منازل بزرگان حوزه، رفته رفته خروشان تر میشدند.
نیروهای رژیم با مشاهده حرکت عظیم مردم تصمیم به حمله گرفتند و تیراندازی شروع شد و در این روز عده زیادی از طلاب و مردم قم به شهادت رسیده و یا مجروح شدند.
جالب توجه است که در مورد شهدا و مجروحان قیام ۱۹ دی آمار دقیقی در دست نیست، آن گونه که از گفتهها و نوشتههای شاهدان عینی برداشت میشود، خیلی از مجروحان از ترس ساواک به بیمارستان مراجعه نکرده بودند! زیرا در آن زمان ساواک، تظاهر کنندگان زخمی را با زنجیر به تخت بیمارستان میبست تا پس از بهبودی آنها را به ساواک منتقل نمایند...
در مورد شهدا نیز غیر از چند نفر که به طور یقین در آن روز به شهادت رسیده اند سخن از شهید دیگری به میان نیامده است، البته احتمال این که خانواده شماری از شهدا از ترس ساواک شهدای خود را مخفیانه به خاک سپرده باشند، ضعیف نیست.
به هر تقدیر شمار مجروحان بسیار زیاد بود، اما تنها نام پنج شهید به ثبت رسیده است که سه تن از آنان طلبه، یک نفر جوان و دیگری نوجوانی سیزده ساله است.
در پایان به بیانات مقام معظم رهبری درباره جایگاه شهر قم در پیروزی انقلاب اسلامی بسنده میکنیم که میفرمایند: «برای ساختن یک بنا، اول باید پایههای محکم آن را کار گذاشت. هر چه بنا بزرگ تر و سنگین تر و ماندگارتر باشد، پایههای آن محکم تر و قوی تر و شکست ناپذیرتر خواهد بود. اگر ما مبارزه ملت ایران را که به طور عمومی و تعیین کننده، از سال پنجاه و شش آغاز شد به یک بنای رفیع و مستحکم تشبیه کنیم، پایههای قوی و شکست ناپذیر و ماندگارِ این بنای مستحکم، در قم نشانده و کار گذاشته شد. قم یک ذخیره الهی برای اسلام بود».