✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
#تفسیر_قران_جلسه_65
🌹 آیه ۶۶ سوره مائده
💥 وَ لَوْ أَنَّهُمْ أَقَامُوا التَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِيلَ وَ مَآ أُنْزِلَ إِلَيْهِمْ مِنْ رَبِّهِمْ لَأَكَلُوا مِنْ فَوْقِهِمْ وَ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ ۚ مِنْهُمْ أُمَّةٌ مُقْتَصِدَةٌ ۖ وَكَثِيرٌ مِنْهُمْ سَآءَ مَا يَعْمَلُونَ
#ترجمه: و اگر آنان تورات و انجیل [واقعی] و آنچه را كه از سوی پروردگارشان بر آنان نازل شده برپا می داشتند، بیتردید از بركات آسمان و زمین بهره مند می شدند. بعضی از آنان گروهی میانه رو هستند، و بسیاری از آنان آنچه را انجام می دهند، بد است.
🌷 #لوْ_أَنَّهُمْ_أَقَامُوا: اگر آنان بر پا می داشتند
🌷 #مِنْ_فَوْقِهِمْ: از بالای سرشان، در اینجا کنایه از آسمان است
🌷 #منْ_تَحْتِ_أَرْجُلِهِمْ: از زیر پاهایشان- کنایه از زمین است
🌷 #أُمَّةٌ_مُقْتَصِدَة: گروهی معتدل
🌷 #سَآءَ: بد است
این آیه همانند سایر آیات سوره مائده در مدینه نازل شده است و در ادامه آیه قبلی است و به اثر عميق #ايمان و #تقوا در زندگى مادّى انسان ها، اشاره كرده و می فرماید: «وَ لَوْ أَنَّهُمْ أَقامُوا التَّوْراةَ وَ الْإِنْجِيلَ وَ ما أُنْزِلَ إِلَيْهِمْ مِنْ رَبِّهِمْ لَأَكَلُوا مِنْ فَوْقِهِمْ وَ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ؛ و اگر آنان تورات و انجیل و آنچه را که از سوی پروردگارشان بر آنان نازل شده برپا می داشتند، بی تردید از برکات آسمان وزمین بهره مند می شدند.» منظور از آنان در اینجا اهل کتاب است که شامل یهود و نصارا است شک نيست كه منظور از برپاداشتن تورات و انجيل، آن قسمت از تورات و انجيل واقعى است كه در آن زمان در دست آنها بود.
در حقيقت آيه فوق يک بار ديگر، اين اصل اساسى را مورد تأكيد قرار مى دهد كه پيروى از تعليمات آسمانى #انبيا تنها براى سر و سامان دادن به زندگى پس از مرگ نيست، بلكه بازتاب گسترده اى در سرتاسر زندگى دنیوی انسان ها نيز دارد، جمعيّت ها را قوى، و صفوف را فشرده، و نيروها را متراكم، و نعمت ها را پربركت، و امكانات را وسيع، و زندگى را مرفّه، و امن و امان مى سازد.
اگر آنها به #تورات و #انجیل و #قرآن بدون هیچ گونه تعصبی عمل می کردند، نعمت های الهی از آسمان و زمین، آنها را فرا می گرفت.
سپس ، اشاره به بعضی از افراد با ایمان از یهود و نصارا كرده كه حسابشان با حساب ديگران در پيشگاه خدا و در نظر خلق خدا جداست «مِنْهُمْ أُمَّةٌ مُقْتَصِدَةٌ: و بعضی از آنان گروهی میانه رو اند» «وَ كَثِيرٌ مِنْهُمْ ساءَ ما يَعْمَلُونَ: و بسیاری از آنان آنچه را انجام می دهند بد است»
🔹پیام های آیه ۶۶ سوره مائده🔹
✅ #اهل_کتاب، به همه ی کتاب های آسمانی ایمان ندارند
✅ همه ی کتاب های آسمانی، محترم است
✅ #قرآن برای همه ی امت ها می باشد
✅ #اسلام، به رفاه مردم توجه دارد.
✅ توجه به دستورهای دینی، زندگی مادی را هم سر و سامان می دهد
✅ همه را به یک چشم نبینیم.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
💠 امام صادق عليه السلام:
💠خانه اى كه در آن قرآن خوانده نمى شود و از خدا ياد نمى گردد، سه گرفتاری در آن خانه بوجود می آید:
1️⃣ بركتش كم شده،(دائم مشکل مالی دارند.)
2️⃣ فرشتگان آن را ترك مىكنند(رحمت و فیض خاص خداوند به آن خانه نازل نمی شود.)
3️⃣ شياطين در آن حضور مىيابند.
(نزاع و جدال در آن خانه زیاد است.)
📚كافى، ج2، ص٤٩٩.ح١
🌺 تاکید امام عصر (عج) به نماز اول وقت!!🌺
از جمله توصیه ها و سفارشات مۆکد حضرت ولی عصر (عج) همانا اهتمام به خواندن نماز در اول وقت آن است که در دیدارها و تشرفات افراد مختلف به محضر ایشان مورد تأکید قرار گرفته است.از جمله حضرت (عج) فرمودند: "ملعون است ملعون است کسی که نماز صبحش را تأخیر بیندازد تا زمانی که ستارگان محو شوند و ملعون است ملعون است کسی که نماز مغربش را تأخیر بیندازد تا زمانی که ستارگان آسمان پدیدار شوند.
📚منابع و مأخذ:
1-اصول کافی، شیخ کلینی (ره)
2-بحارالانوار، علامه مجلسی
🔴تلنگر
✍کشاورزى ساعت گرانبهایش را در انبار علوفه گم کرد. هرچه جستجو کرد، آن را نيافت.
از چند کودک کمک خواست و گفت هرکس آنرا پيدا کند جايزه میگيرد. کودکان گشتند اما ساعت پيدا نشد. تا اینکه پسرکى به تنهايى درون انبار رفت و بعد از مدتى بهمراه ساعت از انبار خارج شد.
کشاورز متحير از او پرسيد چگونه موفق شدى؟ کودک گفت: من کار زيادى نکردم، فقط آرام روى زمين نشستم و در سکوت کامل گوش دادم تا صداى تيک تاک ساعت را شنيدم. به سمتش حرکت کردم و آنرا يافتم.
📌حل مشکلات، نیازمند یک ذهن آرام است...
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
#تفسیر_قران_جلسه_66
🌹 آیه ۶۷ سوره مائده - بخش۱
💥يَآ أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَآ أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ
#ترجمه: ای پیامبر! آنچه از سوی پروردگارت بر تو نازل شده ابلاغ كن؛ و اگر انجام ندهی پس پیام خدا را نرسانده ای و خداوند تو را از آسیب مردم نگه می دارد؛ قطعاً خداوند گروه كافران را هدایت نمی كند.
🌷 #بَلِّغْ: ابلاغ کن، برسان
🌷 #رِسَالَت: پیام
🌷 #يَعْصِمُك: تو را حفظ می کند
در اين آيه روى سخن، فقط به پيامبر است، و تنها وظيفه او را بيان مى كند، با خطاب «يا أَيُّهَا الرَّسُولُ؛ ای پیامبر» شروع شده و با صراحت و تأكيد دستور مى دهد، كه «بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ؛ آنچه از سوی پروردگارت بر تو نازل شده ابلاغ کن»
سپس براى تأكيد بيشتر به پیامبر اکرم ص می فرماید كه: «وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ؛ و اگر انجام ندهی پس پیام خدا را نرسانده ای»
سپس به #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» كه گويا از واقعه خاصّى اضطراب و نگرانى داشته، دلدارى و تأمين مى دهد و به او مى فرماید: «و الله یعصمك من الناس؛ و خداوند تو را از آسیب مردم حفظ می کند»
سپس به عنوان يک تهديد، به آنهايى كه اين رسالت مخصوص را انكار كنند و در برابر آن از روى لجاجت #كفر بورزند، مى فرماید: «إِنَّ اللّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكافِرِينَ؛ قطعا خداوند گروه کافران را هدایت نمی کند»
راستى چه مسأله مهمّى در اين آخرين ماه هاى عمر پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» مطرح بوده كه در آيه فوق عدم تبليغ آن مساوى با عدم تبليغ رسالت شمرده شده است.
این آیه به دلایلى كه خواهد آمد مربوط به جانشینى حضرت على علیه السلام و نصب او به #ولایت در غدیر خم به هنگام برگشت پیامبر صلى الله علیه وآله از سفر #حج در سال دهم هجرى است.
همه ى مفسّران شیعه به اتكاى روایات اهل بیت علیهم السلام و نیز بعضى از مفسّران اهل سنت به عنوان یكى از مصادیق، آیه را مربوط به نصب حضرت على علیه السلام در غدیر خم به #ولایت و #امامت دانسته اند.
در تمام #قرآن تنها در این آیه است كه به پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله نسبت به كتمان پیام، هشدار داده شده كه اگر نگویى، تمام آنچه را كه در 23 سال رسالت گفته اى هدر مى رود.
پس باید دید چه پیام مهمى است كه این گونه بیان مى شود؟
پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله به #حضرت_على علیه السلام فرمود: اگر آنچه درباره ولایت تو است به مردم نرسانم تمام اعمال من محو مى شود.
در این آیه چند نكته است كه جهت گیرى محتوایى آن را روشن مىكند:
1⃣ #سوره_مائده، در اواخر عمر پیامبر نازل شده است.
2⃣ در این آیه، به جاى «یا أیّها النّبى» «یا أیّها الرّسول» آمده است، كه نشانه ى یک #رسالت مهم است.
3⃣ به جاى فرمان «أبلغ»، فرمان «بَلّغ» آمده كه نشانهى ابلاغ قطعى و رسمى و مهم است.
4⃣ #پیامبر نسبت به نرساندن یک پیام مهم تهدید شده كه اگر نگوید، همه ى زحماتش به هدر مى رود.
5⃣ رسول خدا صلى الله علیه و آله از عواقب كارى ترس دارد كه #خداوند او را دلدارى مى دهد كه ما تو را از شر مردم نگه مى داریم.
6⃣ در آیه، پیامى است كه به لحاظ اهمیّت، با همه پیام هاى دوران نبوّت و رسالت، برابر است كه اگر این پیام به مردم نرسد، گویا همه ى پیام ها از بین می رود.
7⃣ محتواى پیام، باید مسأله اى اساسى باشد، وگرنه در مسایل جزئى و فردى، این همه تهدید و دلدارى لازم نیست.
8⃣ پیام آیه، مربوط به توحید و نبوّت و معاد نیست، چون این اصول، در روزهاى اوّل بعثت در مكّه بیان شده و نیازى به این همه سفارش در اواخر عمر آن حضرت ندارد.
9⃣ پیام آیه، مربوط به نماز، روزه، حج، زكات، خمس و جهاد هم نیست، چون این ها در طول 23 سال دعوت #پیامبر بیان شده و مردم نیز به آن عمل كرده اند و ترسی در كار نبوده است.
⬅️ ادامه دارد...
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
📣✨📣✨📣✨ خبر خوش 🤩
💥جشنواره کیک 🎂🍰🍩🥧
🍂ویژه طلاب غیرایرانی
🍂زمان برگزاری
🍂سه شنبه: 12 اردیبهشت
🍂جهت ثبتنام و دریافت #کد به دفتر فرهنگی مدرسه علمیه مشکات مراجعه بفرمایید